|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
) Na słowa ma jeszcze dużo czasu i wszystko okej. Układacie coś razem, czytacie książeczki, gdzie ty jej opowiadasz np do widać na obrazkach? "to jest kotek, to piesek, bla bla bla"? Mówisz do niej dużo? Jeśli robisz to wszystko - zluzuj majty - ona wszystko rejestruje, odblokuje się w swoim czasie i poleci |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to da, no albo się droczy - ale rozumie, tak to wygląda.I "am" też da, jak jej się chce. Czytanie to za dużo powiedziane, ale pokazuję jej zwierzątka, albo co gdzie ma oczko/nosek... Nad jej łóżeczkiem wisi nasz obraz ze ślubu i jak się jej pokaże i powie "tam jest Bozia?" albo "tam jest dzidzi?", to patrzy w na obraz i się śmieje ![]() Mówię, oczywiście, jeśli tylko mogę, jestem przy niej, a jej to nie przeszkadza , mówię do niej. Zresztą, tyle osób w domu, że mało kiedy jest przy niej cicho
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam butki
![]() http://www.meta.com.pl/nike-revolution-2-tdv.html Tez czasem mam wrażenie ze mały jest do tyłu, ale chyba nie, nie rozróżnia co prawda zwierzątek ale to chyba kwestia czasu bo teraz widzę że zaczął łapać wszystko w lot jak mu się pokaże. A najbardziej mnie rozwala jak np. czeszę mu włosy a potem on bierze grzebień i czesze się sam w ogóle jest taki kochany, nie da się przy nim smucić ani sekundy...
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie. U nas Mała robi chyba wszystko co Blanka Fewciowa, ale wystrzeliła nagle z umiejętnościami tego typu, dużo ułatwiło płynne samodzielne chodzenie - bo motorycznie już "nie ma nic dalej", więc poszło intelektualnie. Chociaż u nas to chyba zawsze w miarę równo szło. Ale ujawniało się znienacka, dużo na raz nowych rzeczy. Pola słuchając też się uczy - zaskoczy cię jeszcze ile rozumie, albo jak ci skomentuje sama sytuację
![]() Jak tam z chodzeniem u Was - sama sobie drepta już po mieszkaniu całkiem? |
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Neti mnie natchnęła i poszukałam paragonu
Ogłaszam wszem i wobec że to nie ccc tylko się to nazywa salon obuwniczy Altero kiedyś tam było na pewno ccc, potem widocznie się zmienił właściciel ale regały i ogólny wygląd został więc chodziłam tam przekonana że chodzę do ccc
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdzę czy takie coś jest u mnie![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Nie ma... :banghead::banghead: http://www.pl.altero.eu/stores Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za wszystkie gratulacje dla Blanki! ![]() Cytat:
Cytat:
nie byłam jeszcze. Mąż na mnie już krzyczy bo to trwa jakiś czas.Cytat:
Śliczne te buty! I cena przyzwoitą na allegro,w sklepie podobnie? Cytat:
![]() Co do zabawek-u nas też w pudełkach są różne rzeczy. Tylko takie,które są bezpieczne. Aaa,pewnie za parę lat pożałuje tych słów,ale kocham jak Blanka się ze mną kłóci Cytat:
Nawijko brawa dla Kubusia! Dziewczyny mam do Was pytanie. Może dziwne. Ile wzrostu i obwodu brzuszka,powiedzmy na wysokości pępka,maja Wasze dzieci? Jeśli nie byłby to dla Was problem to możecie sprawdzić? Wczoraj jak kapalam Mała to wydawało mi się że ma za duży brzuszek i nie chodzi mi o figurę czy wygląd tylko to może oznaczać coś złego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu mój książę łaskawie usnal po godzinnym wierceniu sie, oczywiście ja juz nie moge....jak tylko wstanie to zmierze....ale błagam przestań wszystko widzeć w czarnych barwach!! Kobieto!
A pozatym sama idz do lekarza!...ja sié pytam kopa w dupkę dać?? ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
ma takiego bebzuna ze hej. jak nie zapomne to przy najblizszej aokazji zmierze z czystej ciekawosci. ale takie bebzolki to normalna sprawa jest Cytat:
Cytat:
![]() kupilas chustke? poka! ja dzis jade
|
|||
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
Spaaaaać...
Nie wiem co mi jest, ale znów zaczęło mnie boleć gardło. Jak wróci to z przed tygodnia to... szkoda gadać. Juz nie wiem co mam brać bo antybiotyku nie dostałam a jakoś nic mi nie chce pomóc. Jeszcze info roku - jedziemy dziś do t. Cóż za radość ![]() Fewcia przestań się zamartwiać, małe dzieci mają większe brzuszki.Milej niedzieli kochane
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- A nie mówiłam Wam, moja sister dostala prace w sklepie ciuchowym Desigual..nigdy o nim nie słyszałam ...ale już teraz conueco wiem...ciuchy maja nawet niezle...ale cenyyyyyy:banghead::bangh ead::banghead: no ale siostra dostala 2 uniformy do pracy...(zestaw ciuchow najlepiej sie sprzedających)za miesiąc chyba dostanie kolejne 2 i tym sposobem Jednego dnia ma na sobie ok 900zl(a to tylko spodnie i bluzka )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3282 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie wczoraj. Przyjechałam z pracy mega zmęczona. Jak Daria miała drzemkę to się z nią położyłam ( bo w nocy tylko 2-3 h spałam). A jak sie obudziła to bawiłyśmy się tak się za nią stęskniłam.Na szczęście wczoraj w dzień i dziś w nocy nie było już gorączki. Może zęby? ![]() Nadrabiam tak na szybciocha póki dziecko się bawi w łóżeczku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za umiejętności Blanki!! Jestem pod wrażeniem.A fotka BOSKA!!! fajny masz bałagan Cytat:
Pomagał Cytat:
![]() a ten buziak na koniec Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ania wklejam fotki jakie miałam włosy ciemne i druga fotka już rozjaśnione po pasemkach
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-16 o 08:07 |
||||||||
|
|
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wkleiłam fotki z moich włosów żeby Ci pokazać :PCytat:
ok?? Butki SUPER!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3284 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokazuje w książeczce kota, psa, krowę, słonia, słońce, lalę, misia Co do mówienia mówi mama i ciągle, bardzo dużo, gaworzy Cytat:
nawet jakiś czas temu oglądałam w tv program o tym, jeszcze proporcje są rozwalone u malucha Cytat:
łooo kojarzę sklep
|
|||
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam. Daria miałam tylko wczoraj w nocy gorączkę. W dzień było ok i dziś w nocy też. Mam nadzieję że to jednorazowe przez zęby. Chociaż nie widzę żeby jakieś wychodziły ![]() Cytat:
dla t.Cytat:
i fajnie że spotkanie udane Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
hello
jak tam Wasze pociechy ? ydrowe? Ewcia mi od wczoraj lekko pokasłuje :/ już jestem postawiona w stan gotowości :/ a tak na wogole to mam jakiegoś dola od tego szpitala
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z frontu choroby
![]() Przyznaje że Was nie nadrobiłam bo moje dziecko mi nie pozwala,teraz jak jest chora to nie da mi się od siebie ruszyć,ale nie narzekam bo przynajmniej się tuli do mnie i babcia zeszła na dalszy plan Kija,Szaja- dziękuję za cenne rady dotyczące leków:-* Wszystkim innym dziękuję za wsparcie ! :-* Blanka pierwszej nocy 'szczekała' ale na szczęście nie groźnie tylko trochę jej to nie dawało spać,wczoraj cały dzień praktycznie lezała ze mną w łóżku,jest taka biedna i smutna tak mi jej szkoda. Dzisiejsza noc trochę lepsza do tej pory śpi na szczęście gorączki już nie ma, kaszle bardzo rzadko także chyba jesteśmy na dobrej drodze![]() Mnie też totalnie rozłożyło antybiotyki biorę,ale mam nadzieję że szybko minie. Pozdrawiam,wrócę jak tylko wydobrzejemy. Buziaki! |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45605983]Dorotka różnie, podaje swojego ukochanego kotka, smoczka, karmi mnie
Pokazuje w książeczce kota, psa, krowę, słonia, słońce, lalę, misia Co do mówienia mówi mama i ciągle, bardzo dużo, gaworzy [/QUOTE] no to Ewcia jest daleko w tyle co do mowienia to głownie gaworzenie po swojemu, czasem powie mama, tata, papa i nu nu
|
#3289 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Hanna zasnęła wczoraj o 19.10 a obudziła się o 7.30 ![]() pogoda tragiczna, więc wybieramy się dzisiaj do bawialni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hania też ma duży brzuszek ale to raczej normalne, przynajmniej żaden lekarz jeszcze nie powiedział, że coś jest nie ta Cytat:
![]() Cytat:
zdecydowanie lepiej w jaśniejszych Cytat:
gocha zdrówka dla Ewci!
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-16 o 09:06 |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3290 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45605983] małe dzieci mają duże brzuszki nawet jakiś czas temu oglądałam w tv program o tym, jeszcze proporcje są rozwalone u malucha [/QUOTE] właśnie Blanka wygląda jak takie niedożywione dziecko, drobniutka, a ogromny brzuszek. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do brzuszka .... teraz Daria śpi więc nie zmierzę ale ona tez ma taki duży brzuszek i jestem pewna że u takich maluszków to normalne. NIE PRZEJMUJ SIĘ!!! Cytat:
Zdrówka dla Was!
|
|
#3292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszczemi się przypomniało, Dorotka kocha domek: http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/ naciska ładnie w nim wszystko i uwielbia podnosić klapę od kibelka wówczas słychać spuszczanie wody No i pokazuje wszystko paluchem, co chce, próbuje naśladować pieska i kota, i książeczki przynosi do oglądania. |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu
dla Blanki ![]() co do ceny bucików to cena w sklepie stacjonarnym taka sama jak na all ![]() neti gratulacje dla siostry ![]() my dziś niewyspani, tzn ja bo Kuba o 5:50 był gotowy do zabawy ja w ogóle źle znoszę taką pogodę i niskie ciśnienie, bo od wczoraj tak mi jakoś słabo i głowa boli :/ spaaaaaaaać, a czekamy na Kubę jak wstanie bo jedziemy do galerii, ja sobie polatam po sklepach a tż z Kubą pobuszują w kulkach. Co do umiejętności, mój jest daaleko w tyle, już nawet nie pisze co mój umie, bo wstyd no ale nic, czekamy
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że to przez zęby. Wysłane z mojego GT-I8160
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Was :-* Silver to super ze gorączki już nie ma. Oby od zębów . U nas wiatr, deszcz, zimno strasznie :banghead: Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8160
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, od jakiegoś tygodnia już całkiem sama samiutka, jak jej się tylko już nie chce, to za rączkę, i na dworze też, bo jeszcze niepewnie. Ale raczkowania nie ma już prawie wcale ![]() Cytat:
Ja też uwielbiam A szczególnie jak potem udaje takie małe niewiniątko i tylko takie ciuchutkie "e" robi ![]() Pola też ma duży ![]() Misiael, no u nas właśnie wszystko to samo było, ale moja mama oczywiście uważa inaczej ![]() ---------------------- Młoda wstała dzisiaj o 6.10, a teraz ją właśnie idę ululać, bo śpiąca już. Jedziemy do t., więc się wieczorem odezwę |
||
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
Hejkuś
![]() Miałam fajnie pocytowane posty i co? tż przyszedł i wyłączył mi kompa zanim zdążyłam wysłać ![]() Z tego co pamiętam. Lenova dobrze, że jest poprawa. Hje. Sukienki roz 80, płaszczyk 86 a bluzeczka 1,5-2latka. Kobieto nie wmawiaj sobie, że z Polą jest cos nie tak. Normalnie klapsy Ci się należą. Wszystko jest w porządku. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Mój Wit też nie czyta książek ale robi inne rzeczy także luz. Co do mamy to moja też tak potrafi się we wszystko wpieprzyć Debrah ta PW miała być do Hje sorki za pomyłkę. Fajnie, że macie możliwość spotkania się z Nancy w realu. Jejkus i Menq ja też z Wlkp ![]() Marsi jak tam Leo po kawusi? Fewciu zrób sobie koniecznie jakieś podstawowe badania. Dbaj o zdrówko. Z Blaneczką na pewno wszystko jest ok. Nie martw się na zapas kochana.Więcej nie pamiętam |
|
|
|
#3299 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pochylam się mocno do przodu, jedną ręką asekuruję, on też mnie trzyma za szyję. Drugą ręką podciągam nosidło do góry, czasem siadam też taka pochylona na łóżku dla lepszej asekuracji i jakoś dajemy radę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45606365] Jeszczemi się przypomniało, Dorotka kocha domek: http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/ naciska ładnie w nim wszystko i uwielbia podnosić klapę od kibelka wówczas słychać spuszczanie wody No i pokazuje wszystko paluchem, co chce, próbuje naśladować pieska i kota, i książeczki przynosi do oglądania.[/QUOTE] super ten domek Cytat:
Też już prawie wogóle nie raczkuje.---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() to mój tż się już nauczył że zanim kompa wyłączy to ZAWSZE się mnie pyta czy może ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Nie układa nic, nie pokazuje, nie naśladuje... Jak jej coś pokazuję, co może zrobić/powiedzieć, to widać po niej, że ona to rozumie, no ale... nie powtórzy.

Mąż na mnie już krzyczy bo to trwa jakiś czas.