Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 22:42   #3271
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jedyne "normalne" słowa jakie wypowiada, to mama, baba i dada, ale wcale nie na mnie, babcię i tatę Nie układa nic, nie pokazuje, nie naśladuje... Jak jej coś pokazuję, co może zrobić/powiedzieć, to widać po niej, że ona to rozumie, no ale... nie powtórzy.

No własnie o to chodzi... A ona po prostu to wszystko "posortowała" i wywaliła to, czego wg niej nie powinno tam być

U nas od jakichś 2 miesięcy jest tylko ściąganie, a raczej wywalanie
najważniejsze, że rozumie - gdybyś ją poprosila, żeby ci coś podałz/przyniosła - przyniesie? (ofc jeśli ma humor)

Na słowa ma jeszcze dużo czasu i wszystko okej. Układacie coś razem, czytacie książeczki, gdzie ty jej opowiadasz np do widać na obrazkach? "to jest kotek, to piesek, bla bla bla"?
Mówisz do niej dużo?

Jeśli robisz to wszystko - zluzuj majty - ona wszystko rejestruje, odblokuje się w swoim czasie i poleci
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:48   #3272
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
najważniejsze, że rozumie - gdybyś ją poprosila, żeby ci coś podałz/przyniosła - przyniesie? (ofc jeśli ma humor)

Na słowa ma jeszcze dużo czasu i wszystko okej. Układacie coś razem, czytacie książeczki, gdzie ty jej opowiadasz np do widać na obrazkach? "to jest kotek, to piesek, bla bla bla"?
Mówisz do niej dużo?

Jeśli robisz to wszystko - zluzuj majty - ona wszystko rejestruje, odblokuje się w swoim czasie i poleci
Żeby coś sama wzięła i przyniosła, to nie Tylko jak już coś ma w ręce, a jej powiem, żeby mi dała, to właśnie jeśli ma humor , to da, no albo się droczy - ale rozumie, tak to wygląda.
I "am" też da, jak jej się chce.

Czytanie to za dużo powiedziane, ale pokazuję jej zwierzątka, albo co gdzie ma oczko/nosek... Nad jej łóżeczkiem wisi nasz obraz ze ślubu i jak się jej pokaże i powie "tam jest Bozia?" albo "tam jest dzidzi?", to patrzy w na obraz i się śmieje

Mówię, oczywiście, jeśli tylko mogę, jestem przy niej, a jej to nie przeszkadza , mówię do niej. Zresztą, tyle osób w domu, że mało kiedy jest przy niej cicho
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:51   #3273
YellowSheep
Rozeznanie

Znalazłam butki

http://www.meta.com.pl/nike-revolution-2-tdv.html

Tez czasem mam wrażenie ze mały jest do tyłu, ale chyba nie, nie rozróżnia co prawda zwierzątek ale to chyba kwestia czasu bo teraz widzę że zaczął łapać wszystko w lot jak mu się pokaże. A najbardziej mnie rozwala jak np. czeszę mu włosy a potem on bierze grzebień i czesze się sam w ogóle jest taki kochany, nie da się przy nim smucić ani sekundy...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:56   #3274
Debrah
Zakorzenienie

Spokojnie. U nas Mała robi chyba wszystko co Blanka Fewciowa, ale wystrzeliła nagle z umiejętnościami tego typu, dużo ułatwiło płynne samodzielne chodzenie - bo motorycznie już "nie ma nic dalej", więc poszło intelektualnie. Chociaż u nas to chyba zawsze w miarę równo szło. Ale ujawniało się znienacka, dużo na raz nowych rzeczy. Pola słuchając też się uczy - zaskoczy cię jeszcze ile rozumie, albo jak ci skomentuje sama sytuację
Jak tam z chodzeniem u Was - sama sobie drepta już po mieszkaniu całkiem?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 23:32   #3275
Kija80
Zadomowienie

Neti mnie natchnęła i poszukałam paragonu Ogłaszam wszem i wobec że to nie ccc tylko się to nazywa salon obuwniczy Altero kiedyś tam było na pewno ccc, potem widocznie się zmienił właściciel ale regały i ogólny wygląd został więc chodziłam tam przekonana że chodzę do ccc
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 05:33   #3276
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Neti mnie natchnęła i poszukałam paragonu Ogłaszam wszem i wobec że to nie ccc tylko się to nazywa salon obuwniczy Altero kiedyś tam było na pewno ccc, potem widocznie się zmienił właściciel ale regały i ogólny wygląd został więc chodziłam tam przekonana że chodzę do ccc
sprawdzę czy takie coś jest u mnie

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Nie ma... :banghead::banghead:
http://www.pl.altero.eu/stores

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 06:27   #3277
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje Wam za wszystkie gratulacje dla Blanki! Bardzo mi miło

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Donosze ze jesli chcecie dla dzieci a suchy basen to w tesco na stoisku z letnimi duperelami sa piłki za 30 zl 100 szt my dzis zakupilismy byl szal a oto dowody tylko narazie do kola do siedzenia wsypane musze basenik wyciągnąć

Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
Juluś jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
u lekarza byłaś?

super

no właśnie ja też mam super lekarkę w Medicoverze ogólnie mam do niej o wiele większe zaufanie niż u tych z przychodni. tam tylko chodzę szczepić a potem na wizytę zazwyczaj idziemy do M. ona mi właśnie poradziła szczepić w przychodni i tak zostało;p

a ja już na wtorek jestem umówiona na szczepienie. i pewnie to będzie mmr tylko nie wiem które jeszcze:/

nie byłam jeszcze. Mąż na mnie już krzyczy bo to trwa jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
i druga część

współczuję

z butkami zaszalałaś
a co do t. ehhh...

mój zrobiłby identycznie

a w jakiej galerii byłaś?

nie ma Julka, nie ma Julka, jest Julek

my dziś wybraliśmy się z Debrah, jej tż i Amelką na zakupy
my kupiliśmy takie
http://allegro.pl/emel-2045-2-r-18-t...039377917.html
a Debrah Wam pewnie Amelkowe pokaże
potem siedzieliśmy w domku u Debrah i patrzyliśmy jak nasze dzieciaczki się bawią, najpierw razem gotowali, potem jedli to co ugotowali, Kuba nawet dał Amelce różową filiżankę ale w ogóle nie denerwowali się jak któreś zabrało temu drugiemu zabawkę, w ogóle jak zwykle było super

Śliczne te buty! I cena przyzwoitą na allegro,w sklepie podobnie?

Cytat:
U nas dokładnie tak samo to wygląda I jeszcze, jak siedzę z nią, to wsypuje mi piasek między nogi

Jestem za

Boże, ile ona umie
Po takich postach nabieram przekonania, że Pola ma jakieś "opóźnienia"...
Kochana Blanka uczy się dosłownie z minuty na minutę wszystkiego. Dużo daje Jej żłobek i to jak patrzy co robią inne,starsze dzieci. Np pięknie dzieli się wszystkim,w piątek płakala jakas dziewczynka więc Blanka wzięła smoczek i jej Zaniosła. Także nie martw się,na wszystko przyjdzie czas

Co do zabawek-u nas też w pudełkach są różne rzeczy. Tylko takie,które są bezpieczne.

Aaa,pewnie za parę lat pożałuje tych słów,ale kocham jak Blanka się ze mną kłóci

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Znalazłam butki

Tez czasem mam wrażenie ze mały jest do tyłu, ale chyba nie, nie rozróżnia co prawda zwierzątek ale to chyba kwestia czasu bo teraz widzę że zaczął łapać wszystko w lot jak mu się pokaże. A najbardziej mnie rozwala jak np. czeszę mu włosy a potem on bierze grzebień i czesze się sam w ogóle jest taki kochany, nie da się przy nim smucić ani sekundy...
Masz bardzo dobre podejście! Na wszystko przychodzi czas. Ja nigdy nie chwaliłam się umiejętnościami Blanki bo wydawało mi się że robi dużo mniej niż inne dzieci na wątku. A teraz widzę że potrafi sporo.

Nawijko brawa dla Kubusia!

Dziewczyny mam do Was pytanie. Może dziwne. Ile wzrostu i obwodu brzuszka,powiedzmy na wysokości pępka,maja Wasze dzieci? Jeśli nie byłby to dla Was problem to możecie sprawdzić? Wczoraj jak kapalam Mała to wydawało mi się że ma za duży brzuszek i nie chodzi mi o figurę czy wygląd tylko to może oznaczać coś złego.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 06:48   #3278
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Fewciu mój książę łaskawie usnal po godzinnym wierceniu sie, oczywiście ja juz nie moge....jak tylko wstanie to zmierze....ale błagam przestań wszystko widzeć w czarnych barwach!! Kobieto!
A pozatym sama idz do lekarza!...ja sié pytam kopa w dupkę dać??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-16, 07:03   #3279
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam do Was pytanie. Może dziwne. Ile wzrostu i obwodu brzuszka,powiedzmy na wysokości pępka,maja Wasze dzieci? Jeśli nie byłby to dla Was problem to możecie sprawdzić? Wczoraj jak kapalam Mała to wydawało mi się że ma za duży brzuszek i nie chodzi mi o figurę czy wygląd tylko to może oznaczać coś złego.
.
u nas na oko ze 2 metry ma takiego bebzuna ze hej. jak nie zapomne to przy najblizszej aokazji zmierze z czystej ciekawosci. ale takie bebzolki to normalna sprawa jest

Cytat:

zgadzam sie w 1000000%. widocznie to jeszcze nie jest jej czas

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
sprawdzę czy takie coś jest u mnie

---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Nie ma... :banghead::banghead:
http://www.pl.altero.eu/stores

u nas tez nie ma

kupilas chustke? poka! ja dzis jade

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:10   #3280
YellowSheep
Rozeznanie

Spaaaaać...

Nie wiem co mi jest, ale znów zaczęło mnie boleć gardło. Jak wróci to z przed tygodnia to... szkoda gadać. Juz nie wiem co mam brać bo antybiotyku nie dostałam a jakoś nic mi nie chce pomóc.
Jeszcze info roku - jedziemy dziś do t. Cóż za radość

Fewcia przestań się zamartwiać, małe dzieci mają większe brzuszki.

Milej niedzieli kochane
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:26   #3281
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!

u nas na oko ze 2 metry ma takiego bebzuna ze hej. jak nie zapomne to przy najblizszej aokazji zmierze z czystej ciekawosci. ale takie bebzolki to normalna sprawa jest

zgadzam sie w 1000000%. widocznie to jeszcze nie jest jej czas

u nas tez nie ma

kupilas chustke? poka! ja dzis jade
Nie kupilam bo u mnie była tylko taka z pomaranczem, ale siostra mi dzis obluka u siebie w pracy...i kupi..choc ja jeszcze nie wiem jaka bo nie mamy kurtki wiosennej..:banghead:

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

A nie mówiłam Wam, moja sister dostala prace w sklepie ciuchowym Desigual..nigdy o nim nie słyszałam ...ale już teraz conueco wiem...ciuchy maja nawet niezle...ale cenyyyyyy:banghead::bangh ead::banghead: no ale siostra dostala 2 uniformy do pracy...(zestaw ciuchow najlepiej sie sprzedających)za miesiąc chyba dostanie kolejne 2 i tym sposobem
Jednego dnia ma na sobie ok 900zl(a to tylko spodnie i bluzka)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 07:55   #3282
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie było mnie wczoraj. Przyjechałam z pracy mega zmęczona. Jak Daria miała drzemkę to się z nią położyłam ( bo w nocy tylko 2-3 h spałam). A jak sie obudziła to bawiłyśmy się tak się za nią stęskniłam.
Na szczęście wczoraj w dzień i dziś w nocy nie było już gorączki. Może zęby?

Nadrabiam tak na szybciocha póki dziecko się bawi w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A Piotrek w piaskownicy lubi sie bawić, pozwalam mu jak najbardziej, tylko sprawdzam czy szkieł niema , bo różne cuda już widziałam O proszę : http://www.youtube.com/watch?v=DNQxw...ature=youtu.be

Cytat:
co do sh, sąsiadka do mnie dzwoniła i od słowa do słowa mówi, że wyczaiła gdzieś blisko nas jakiś fajny lumpeks i 24 ma być dostawa jakiś super hiper mega ciuchów

Cytat:
Co do placu zabaw/piaskownicy. Blanka uwielbia plac zabaw, a jak są dzieci to już w ogóle jest fajnie Z huśtawki najchętniej by nie wychodziła. Mama ma huśtać, a Ona obserwuje towarzystwo obok, świat... Ona jest takim obserwatorem po TŻ, nic nie mówi, tylko patrzy i rozkminia w tej małej główce
Jeśli chodzi o piaskownicę, Mała lubi bawić się grabkami, foremkami do babeczek, na blogu zamieściłam zdjęcia jak się bawi i ile radości Jej to sprawia.

Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności Blanki Wiemy już jak robi piesek, krówka (a może pamiętacie jaki był problem z mowieniem u nas), kim jest mama, tata, miś. Do tego wiemy, gdzie mama trzyma owoce dla Blanki, wiemy, że jak się skończy pranie prać, to trzeba wyjąć miskę i wyjąć pranie, a następnie je rozwiesić, wiemy, gdzie stoi żelazko aby uprasować ubranko, gdzie są buciki aby iść na spacer, albo jechać do dzieci i cioci. Uwielbiamy bawić się w chowanego i budować wieże z klocków, teraz już potrafimy postawić jakieś 6-7 klocków na sobie. Nauczyłyśmy się do czego służy sorter i jak wkładać do niego klocki, książki są jednymi z najbardziej ukochanych zabawek, pokazujemy krówkę, pieska, telefon itp., kiedy Blanka ma katarek, bierze mnie za rękę i prowadzi do odkurzacza, apetyt mamy wilczy, tata wybiera się po podwyżkę do pracy, aby móc zarobić na wyżywienie dziecka
A wczoraj nauczyłyśmy się czegoś nowego. Otóż. Kładziemy się razem na podłodze, na plecach, mama mówi "nóżki w górę i jedziemy rowerkiem" i Blanka macha nóżkami Jak powiem "odpoczywamy" to opuszcza nóżki i leży nieruchomo

Przepraszam, że ja tak o nas, ale dawno nie pisałam Załączam brzdąca , prosze nie zwracać uwagi na bałagan
Widziałam zdjęcia na blogu i stwierdziłam że też muszę kupić Darii wiaderko i łopatkę
za umiejętności Blanki!! Jestem pod wrażeniem.
A fotka BOSKA!!!
fajny masz bałagan
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanko mam. Schodzilyscie moze kiedys z dosc ciemnego brazu na jasniejszy? Jesli tak to jakimi sposobami? Chcialam rozjasnic troszke wlosy na lato ale raz juz mialam kolor sciagany u fryzjerki kilka lat temu i wiecej sie na taki zabieg nie zdecyduje
Ja miałam bardzo ciemny brąz, prawie czarny. Zeszłam do jasnego brązu przez pasemka Ale robiłam u fryzjera bo sama bym się bała.

Cytat:
F

Ojj mam nadzieję że tż pomagał.
Pomagał
Cytat:
Kubulencjusz ze swoja "nowa" zabawka
sorki za kijowe światlo

https://www.youtube.com/watch?v=nNMtUyzMil0
a ten buziak na koniec
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
moje dziecko zjadło na śniadanie- serek wiejski, serek homogenizowany i dobił kaszką ok 210 ml
łał!
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac, ze mialam maly wypadek w srodek( Ultra) i spadlam ze schodow idac do pracy. Obrocilam sie jakos, ze upadlam na tylek i troche zjechalam na dol. Siniaki- od polowy lokcia na jednej rece iii... ogromny krwiak na pol posladka ;/ brzmi moze komicznie, ale nie moglam usiedziec w pracy tak boli, boli jak chodze, jak zle sie uloze do lezenia ;/
współczuję

Cytat:
Napisane przez Jejcio Pokaż wiadomość
Hejo Czy ja mogę do Was dołączyć? Też mam synka z 2013 roku a dokładnie z 19 lutego. Ma na imię Ignacy i urodził się wieeeeeeeeelkim facetem.Teraz już jest "w normie"

Igula chodzi, tańczy, itp. ruchowo super, gorzej z gadaniem. Nasz słownik to na razie: mama, baba, ABe (to na brata gdy go woła), ama (jeść), dziadź (dziadek), i ja i ja o (piosenka pt. "dziadek lulka farme miał" której jest wiernym fanem). Skrupulatnie odmawia słowa: "TATA" ku wielkiemu niezadowoleniu Małżonka.
Ale rozumny jest reaguje na polecenia, wie co ma przynieść, co szukać, na co popatrzeć...
No i w sumie na razie to tyle o nas

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Standardowo jak TŻ ma wolną sobotę, to mnie musiał wqrwić ...

Ania wklejam fotki jakie miałam włosy ciemne i druga fotka już rozjaśnione po pasemkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0149_BURST005.jpg (63,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tttttttttt.jpg (77,6 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-03-16 o 08:07
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:19   #3283
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko, metoda, ktora wkleilas bardzo fajna, juz wyprobowalam trzymalam krocej wiec szalu moze nie ma ale sa troszke jasniejsze. Teraz naloze chyba jakis szampon jasny braz i powinno byc spoko Jeszcze raz dziekuje
Ooo widzę że już PO a ja wkleiłam fotki z moich włosów żeby Ci pokazać :P
Cytat:
A ja wczoraj kupiłam Ani pierwsze buciki. Padło na Mrugałę bo akurat takie były, dałam 129 zł. Po czym poszłam do ccc i kupiłam 10 kolejnych par za 139 zł łącznie głównie buciki zetpolowskie, na trzy rozmiary do przodu, no za 12 zł czy nawet 7.50 to grzech nie wziąć i chyba jeszcze w poniedziałek coś dokupię.
Szkoda że nie pamiętasz jaki sklep. Ale jak tam będziesz jeszcze w poniedziałek to zobacz nazwę sklepu ok??
Butki SUPER!!!

Cytat:
Jeszcze lazienke wysprzatalam i pranie powiesilama a teraz Lili spi wiec ide pocwiczyc

Jak to robie? Jedyny sposob to dac im cos ciekawego do roboty Lubia pomagac mi w sprzataniu wiec im daje sciereczki i scieraja ze mna kurze A jak sprzatam lazienke to im np. troszke wody do miski wlewam i myja swoje zabawki
ŁAŁ!! Ale masz grzeczne dzieci

Cytat:
nawijko u mnie jest o tyle latwiej, ze Lilcia robi wszystko to co Gabi. Wiec jak Gabi sprzata to i ona sprzata, itp. Niestety jak sie dra to tez czesto naraz
Stary 2014-03-16, 08:46   #3284
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Mówisz do niej dużo?

Dorotka różnie, podaje swojego ukochanego kotka, smoczka, karmi mnie
Pokazuje w książeczce kota, psa, krowę, słonia, słońce, lalę, misia

Co do mówienia mówi mama i ciągle, bardzo dużo, gaworzy

Cytat:

Kochana Blanka uczy się dosłownie z minuty na minutę wszystkiego. Dużo daje Jej żłobek i to jak patrzy co robią inne,starsze dzieci. Np pięknie dzieli się wszystkim,w piątek płakala jakas dziewczynka więc Blanka wzięła smoczek i jej Zaniosła. Także nie martw się,na wszystko przyjdzie czas

Co do zabawek-u nas też w pudełkach są różne rzeczy. Tylko takie,które są bezpieczne.

małe dzieci mają duże brzuszki
nawet jakiś czas temu oglądałam w tv program o tym, jeszcze proporcje są rozwalone u malucha

Cytat:
[/COLOR]A nie mówiłam Wam, moja sister dostala prace w sklepie ciuchowym Desigual..nigdy o nim nie słyszałam ...ale już teraz conueco wiem...ciuchy maja nawet niezle...ale cenyyyyyy:banghead::bangh ead::banghead: no ale siostra dostala 2 uniformy do pracy...(zestaw ciuchow najlepiej sie sprzedających)za miesiąc chyba dostanie kolejne 2 i tym sposobem

łooo kojarzę sklep
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:47   #3285
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
jak się czuje Daria teraz??

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Silver wpadło mi w oko że Daria chora ?? Buziaki i zdrówka dla Niej
Dziękuję Wam. Daria miałam tylko wczoraj w nocy gorączkę. W dzień było ok i dziś w nocy też. Mam nadzieję że to jednorazowe przez zęby.
Chociaż nie widzę żeby jakieś wychodziły
Cytat:
a my w koncu nie bylismy na zakupach mlody spal do 16 wiec juz nam sie nie opylalo jechac. pojedziemy jutro rano. co wiecej malzowi przypomnialo sie ze dzis tesciu ma urodziny tak wiec niespodziewany szybki wyjazd do t. na torta
tesciowa padla po raz pierwszy "na kolana" przed Kuba i bawila sie z nim na podlodze
dla t.
Cytat:
my dziś wybraliśmy się z Debrah, jej tż i Amelką na zakupy
my kupiliśmy takie
http://allegro.pl/emel-2045-2-r-18-t...039377917.html
a Debrah Wam pewnie Amelkowe pokaże
potem siedzieliśmy w domku u Debrah i patrzyliśmy jak nasze dzieciaczki się bawią, najpierw razem gotowali, potem jedli to co ugotowali, Kuba nawet dał Amelce różową filiżankę ale w ogóle nie denerwowali się jak któreś zabrało temu drugiemu zabawkę, w ogóle jak zwykle było super
Super buciki
i fajnie że spotkanie udane
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Donosze ze jesli chcecie dla dzieci a suchy basen to w tesco na stoisku z letnimi duperelami sa piłki za 30 zl 100 szt my dzis zakupilismy byl szal a oto dowody tylko narazie do kola do siedzenia wsypane musze basenik wyciągnąć

Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-16, 08:50   #3286
gochaa_p
Zakorzenienie

hello

jak tam Wasze pociechy ? ydrowe?
Ewcia mi od wczoraj lekko pokasłuje :/ już jestem postawiona w stan gotowości :/

a tak na wogole to mam jakiegoś dola od tego szpitala
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:51   #3287
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z frontu choroby
Przyznaje że Was nie nadrobiłam bo moje dziecko mi nie pozwala,teraz jak jest chora to nie da mi się od siebie ruszyć,ale nie narzekam bo przynajmniej się tuli do mnie i babcia zeszła na dalszy plan

Kija,Szaja- dziękuję za cenne rady dotyczące leków:-* Wszystkim innym dziękuję za wsparcie ! :-*

Blanka pierwszej nocy 'szczekała' ale na szczęście nie groźnie tylko trochę jej to nie dawało spać,wczoraj cały dzień praktycznie lezała ze mną w łóżku,jest taka biedna i smutna tak mi jej szkoda. Dzisiejsza noc trochę lepsza do tej pory śpi na szczęście gorączki już nie ma, kaszle bardzo rzadko także chyba jesteśmy na dobrej drodze

Mnie też totalnie rozłożyło antybiotyki biorę,ale mam nadzieję że szybko minie.
Pozdrawiam,wrócę jak tylko wydobrzejemy. Buziaki!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:52   #3288
gochaa_p
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45605983]Dorotka różnie, podaje swojego ukochanego kotka, smoczka, karmi mnie
Pokazuje w książeczce kota, psa, krowę, słonia, słońce, lalę, misia

Co do mówienia mówi mama i ciągle, bardzo dużo, gaworzy

[/QUOTE]
no to Ewcia jest daleko w tyle co do mowienia to głownie gaworzenie po swojemu, czasem powie mama, tata, papa i nu nu
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:59   #3289
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Hanna zasnęła wczoraj o 19.10 a obudziła się o 7.30
pogoda tragiczna, więc wybieramy się dzisiaj do bawialni

Cytat:
Mama mnie oczywiście musiała wkurzyć. Pola sobie wywaliła pudło z zabawkami, ona akurat była u nas w pokoju (]), zaczęła się z Polą bawić i... sortować zabawki, komentować, co w pudle jest, a nie powinno być i że w pudle na zabawki powinny być tylko zabawki, a nie inne rzeczy. Ja pierdzielę, co ją to obchodzi? ]
Kochana u mnie w pudle na zabawki jest wszystko, od łyżek drewnianych po jakieś plastikowe pojemniki do grzechotek z czasów niemowlęcych
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Kubuś od wczoraj nakłada kołeczka na te zabawke-piramide Nooo chodzi mi o to, co Blanka fewciowa () od roku juz robi

Cytat:
Znalazłam butki

super buciki
Cytat:

Marsz do lekarza!
Hania też ma duży brzuszek ale to raczej normalne, przynajmniej żaden lekarz jeszcze nie powiedział, że coś jest nie ta
Cytat:
Nie kupilam bo u mnie była tylko taka z pomaranczem, ale siostra mi dzis obluka u siebie w pracy...i kupi..choc ja jeszcze nie wiem jaka bo nie mamy kurtki wiosennej..:banghead:

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

A nie mówiłam Wam, moja sister dostala prace w sklepie ciuchowym Desigual..nigdy o nim nie słyszałam ...ale już teraz conueco wiem...ciuchy maja nawet niezle...ale cenyyyyyy:banghead::bangh ead::banghead: no ale siostra dostala 2 uniformy do pracy...(zestaw ciuchow najlepiej sie sprzedających)za miesiąc chyba dostanie kolejne 2 i tym sposobem
łoooo
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Nie było mnie wczoraj. Przyjechałam z pracy mega zmęczona. Jak Daria miała drzemkę to się z nią położyłam ( bo w nocy tylko 2-3 h spałam). A jak sie obudziła to bawiłyśmy się tak się za nią stęskniłam.
Na szczęście wczoraj w dzień i dziś w nocy nie było już gorączki. Może zęby?
Ania wklejam fotki jakie miałam włosy ciemne i druga fotka już rozjaśnione po pasemkach
pewnie zęby mam nadzieję, że gorączki już nie będzie
zdecydowanie lepiej w jaśniejszych
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam z frontu choroby
Przyznaje że Was nie nadrobiłam bo moje dziecko mi nie pozwala,teraz jak jest chora to nie da mi się od siebie ruszyć,ale nie narzekam bo przynajmniej się tuli do mnie i babcia zeszła na dalszy plan

Kija,Szaja- dziękuję za cenne rady dotyczące leków:-* Wszystkim innym dziękuję za wsparcie ! :-*

Blanka pierwszej nocy 'szczekała' ale na szczęście nie groźnie tylko trochę jej to nie dawało spać,wczoraj cały dzień praktycznie lezała ze mną w łóżku,jest taka biedna i smutna tak mi jej szkoda. Dzisiejsza noc trochę lepsza do tej pory śpi na szczęście gorączki już nie ma, kaszle bardzo rzadko także chyba jesteśmy na dobrej drodze

zdrówka dla Was
gocha zdrówka dla Ewci!

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-03-16 o 09:06
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:08   #3290
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dziękuję Wam. Daria miałam tylko wczoraj w nocy gorączkę. W dzień było ok i dziś w nocy też. Mam nadzieję że to jednorazowe przez zęby.
Chociaż nie widzę żeby jakieś wychodziły
Czytałam kiedyś, że gorączka zębowa jest wtedy kiedy ząbek wychodzi ze "środka" a nie jak przebija się przez dziąsełko. Także może coś tam się w środku dzieje i nie widzisz teraz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45605983]
małe dzieci mają duże brzuszki
nawet jakiś czas temu oglądałam w tv program o tym, jeszcze proporcje są rozwalone u malucha
[/QUOTE]
właśnie Blanka wygląda jak takie niedożywione dziecko, drobniutka, a ogromny brzuszek.

Cytat:
Widziałam zdjęcia na blogu i stwierdziłam że też muszę kupić Darii wiaderko i łopatkę
za umiejętności Blanki!! Jestem pod wrażeniem.
A fotka BOSKA!!!
fajny masz bałagan
Dziękuję, kochana jesteś

Cytat:
Nie wiem co mi jest, ale znów zaczęło mnie boleć gardło. Jak wróci to z przed tygodnia to... szkoda gadać. Juz nie wiem co mam brać bo antybiotyku nie dostałam a jakoś nic mi nie chce pomóc.
Jeszcze info roku - jedziemy dziś do t. Cóż za radość

Fewcia przestań się zamartwiać, małe dzieci mają większe brzuszki.
Myślę, że powinnaś wziąć antybiotyk, niedoleczona angina może być tragiczna w skutkach.

Cytat:
u nas na oko ze 2 metry :D ma takiego bebzuna ze hej. jak nie zapomne to przy najblizszej aokazji zmierze z czystej ciekawosci. ale takie bebzolki to normalna sprawa jest
to u nas też

Cytat:
Fewciu mój książę łaskawie usnal po godzinnym wierceniu sie, oczywiście ja juz nie moge....jak tylko wstanie to zmierze....ale błagam przestań wszystko widzeć w czarnych barwach!! Kobieto!
A pozatym sama idz do lekarza!...ja sié pytam kopa w dupkę dać??

I co powiem lekarzowi? Że mam ochotę na słodkości?
Dziękuję
Cytat:
Witam z frontu choroby

Wracajcie szybko do zdrowia!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:15   #3291
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kubuś od wczoraj nakłada kołeczka na te zabawke-piramide Nooo chodzi mi o to, co Blanka fewciowa () od roku juz robi

Cytat:
U mnie nie ma
Cytat:

Kochana idź jak najszybciej do lekarza zrobić badania!!

A co do brzuszka .... teraz Daria śpi więc nie zmierzę ale ona tez ma taki duży brzuszek i jestem pewna że u takich maluszków to normalne. NIE PRZEJMUJ SIĘ!!!
Cytat:
NA nie mówiłam Wam, moja sister dostala prace w sklepie ciuchowym Desigual..nigdy o nim nie słyszałam ...ale już teraz conueco wiem...ciuchy maja nawet niezle...ale cenyyyyyy:banghead::bangh ead::banghead: no ale siostra dostala 2 uniformy do pracy...(zestaw ciuchow najlepiej sie sprzedających)za miesiąc chyba dostanie kolejne 2 i tym sposobem

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Was!
Stary 2014-03-16, 09:37   #3292
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
no to Ewcia jest daleko w tyle co do mowienia to głownie gaworzenie po swojemu, czasem powie mama, tata, papa i nu nu
jakie w tyle? sprawność fizyczna lepsza i gada więcej

Jeszczemi się przypomniało, Dorotka kocha domek:

http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/

naciska ładnie w nim wszystko i uwielbia podnosić klapę od kibelka wówczas słychać spuszczanie wody

No i pokazuje wszystko paluchem, co chce, próbuje naśladować pieska i kota, i książeczki przynosi do oglądania.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:02   #3293
nancykenator
Zakorzenienie

fewciu dla Blanki
co do ceny bucików to cena w sklepie stacjonarnym taka sama jak na all

neti gratulacje dla siostry

my dziś niewyspani, tzn ja bo Kuba o 5:50 był gotowy do zabawy ja w ogóle źle znoszę taką pogodę i niskie ciśnienie, bo od wczoraj tak mi jakoś słabo i głowa boli :/ spaaaaaaaać, a czekamy na Kubę jak wstanie bo jedziemy do galerii, ja sobie polatam po sklepach a tż z Kubą pobuszują w kulkach.
Co do umiejętności, mój jest daaleko w tyle, już nawet nie pisze co mój umie, bo wstyd no ale nic, czekamy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:57   #3294
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z frontu choroby

Oby już się Blance poprawiło. I dla Ciebie zdrowka!

Cytat:
Czytałam kiedyś, że gorączka zębowa jest wtedy kiedy ząbek wychodzi ze "środka" a nie jak przebija się przez dziąsełko. Także może coś tam się w środku dzieje i nie widzisz teraz

Mam nadzieję że to przez zęby.

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-03-16, 11:00   #3295
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
hello

jak tam Wasze pociechy ? ydrowe?
Ewcia mi od wczoraj lekko pokasłuje :/ już jestem postawiona w stan gotowości :/

Zdrówka dla Was :-*

Silver to super ze gorączki już nie ma. Oby od zębów .

U nas wiatr, deszcz, zimno strasznie :banghead:

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:03   #3296
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana u mnie w pudle na zabawki jest wszystko, od łyżek drewnianych po jakieś plastikowe pojemniki do grzechotek z czasów niemowlęcych

!
U nas tak samo

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-03-16, 11:13   #3297
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie. U nas Mała robi chyba wszystko co Blanka Fewciowa, ale wystrzeliła nagle z umiejętnościami tego typu, dużo ułatwiło płynne samodzielne chodzenie - bo motorycznie już "nie ma nic dalej", więc poszło intelektualnie. Chociaż u nas to chyba zawsze w miarę równo szło. Ale ujawniało się znienacka, dużo na raz nowych rzeczy. Pola słuchając też się uczy - zaskoczy cię jeszcze ile rozumie, albo jak ci skomentuje sama sytuację
Jak tam z chodzeniem u Was - sama sobie drepta już po mieszkaniu całkiem?
Czekam na to...

Tak, od jakiegoś tygodnia już całkiem sama samiutka, jak jej się tylko już nie chce, to za rączkę, i na dworze też, bo jeszcze niepewnie. Ale raczkowania nie ma już prawie wcale

Cytat:

Aaa,pewnie za parę lat pożałuje tych słów,ale kocham jak Blanka się ze mną kłóci

Dziewczyny mam do Was pytanie. Może dziwne. Ile wzrostu i obwodu brzuszka,powiedzmy na wysokości pępka,maja Wasze dzieci?

Ja też uwielbiam A szczególnie jak potem udaje takie małe niewiniątko i tylko takie ciuchutkie "e" robi

Pola też ma duży Źle by było tylko wtedy, gdyby miała taki "rozlazły", rozlewający się. Choć w sumie w tym wieku to już za późno na taki

Misiael, no u nas właśnie wszystko to samo było, ale moja mama oczywiście uważa inaczej

----------------------

Młoda wstała dzisiaj o 6.10, a teraz ją właśnie idę ululać, bo śpiąca już. Jedziemy do t., więc się wieczorem odezwę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:24   #3298
karusia_2007
Raczkowanie

Hejkuś

Miałam fajnie pocytowane posty i co? tż przyszedł i wyłączył mi kompa zanim zdążyłam wysłać W ogóle wkurza mnie od rana

Z tego co pamiętam.

Lenova dobrze, że jest poprawa.

Hje. Sukienki roz 80, płaszczyk 86 a bluzeczka 1,5-2latka.
Kobieto nie wmawiaj sobie, że z Polą jest cos nie tak. Normalnie klapsy Ci się należą. Wszystko jest w porządku. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Mój Wit też nie czyta książek ale robi inne rzeczy także luz.
Co do mamy to moja też tak potrafi się we wszystko wpieprzyć

Debrah ta PW miała być do Hje sorki za pomyłkę.

Fajnie, że macie możliwość spotkania się z Nancy w realu.

Jejkus i Menq ja też z Wlkp

Marsi jak tam Leo po kawusi?

Fewciu zrób sobie koniecznie jakieś podstawowe badania. Dbaj o zdrówko. Z Blaneczką na pewno wszystko jest ok. Nie martw się na zapas kochana.

Więcej nie pamiętam
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:52   #3299
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
My już po pierwszym spacerze. Przyszliśmy się posilić czymś

Oskar wyciągnął mnie na łąkę do sąsiada
Cudny

Cytat:
laurko kurczę, a ja nie umiem Kubę zapiąć sobie na plecach sama :/ muszę poćwiczyć
Noo my ćwiczyliśmy sporo, tyle że my nie mamy zapinanego tylko związywane pasy. Wiążę w pasie nosidło, biorę młodego pod pachy skrzyżowanymi rękami i takim okręcającym ruchem wrzucam na plecy. On się przy tym cieszy jak wariat Pochylam się mocno do przodu, jedną ręką asekuruję, on też mnie trzyma za szyję. Drugą ręką podciągam nosidło do góry, czasem siadam też taka pochylona na łóżku dla lepszej asekuracji i jakoś dajemy radę

Cytat:
Witam ;]

Dziewczyny ja tak na szybko z prośba. Bo Blanusia mi się pochorowała, to jej pierwsza taka choroba i nie wiem co robić. :
Doczytałam już że troszkę lepiej, zdrówka!

Cytat:
A propo piaskownicy

a we wtorek bodajze mlody zajadal ze smakiem ziemie
jak mu probowalam wyjac z buzi to ryk byl taki ze hej
Cudny! Michała nie wpuściłam jeszcze do piachu, mam jakieś opory odkąd zauważyłam że okoliczne koty mają tam kuwetę

Cytat:

Czytałam Was na bieżąco, ale nie pamiętam za dużo.

Co do placu zabaw/piaskownicy. Blanka uwielbia plac zabaw, a jak są dzieci to już w ogóle jest fajnie Z huśtawki najchętniej by nie wychodziła. Mama ma huśtać, a Ona obserwuje towarzystwo obok, świat... Ona jest takim obserwatorem po TŻ, nic nie mówi, tylko patrzy i rozkminia w tej małej główce
Jeśli chodzi o piaskownicę, Mała lubi bawić się grabkami, foremkami do babeczek, na blogu zamieściłam zdjęcia jak się bawi i ile radości Jej to sprawia.

Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności Blanki Wiemy już jak robi piesek, krówka (a może pamiętacie jaki był problem z mowieniem u nas), kim jest mama, tata, miś. Do tego wiemy, gdzie mama trzyma owoce dla Blanki, wiemy, że jak się skończy pranie prać, to trzeba wyjąć miskę i wyjąć pranie, a następnie je rozwiesić, wiemy, gdzie stoi żelazko aby uprasować ubranko, gdzie są buciki aby iść na spacer, albo jechać do dzieci i cioci. Uwielbiamy bawić się w chowanego i budować wieże z klocków, teraz już potrafimy postawić jakieś 6-7 klocków na sobie. Nauczyłyśmy się do czego służy sorter i jak wkładać do niego klocki, książki są jednymi z najbardziej ukochanych zabawek, pokazujemy krówkę, pieska, telefon itp., kiedy Blanka ma katarek, bierze mnie za rękę i prowadzi do odkurzacza, apetyt mamy wilczy, tata wybiera się po podwyżkę do pracy, aby móc zarobić na wyżywienie dziecka
A wczoraj nauczyłyśmy się czegoś nowego. Otóż. Kładziemy się razem na podłodze, na plecach, mama mówi "nóżki w górę i jedziemy rowerkiem" i Blanka macha nóżkami Jak powiem "odpoczywamy" to opuszcza nóżki i leży nieruchomo

Przepraszam, że ja tak o nas, ale dawno nie pisałam Załączam brzdąca , prosze nie zwracać uwagi na bałagan
Ona jest cudowna!! No bałagan.... zapraszam do mnie, zrób nam taki bałagan

Cytat:
Aania - ja tak jak dziewczyny - raz pasemka jasne, potem za drugim razem juz byl blond na glowie...

Kubulencjusz ze swoja "nowa" zabawka
sorki za kijowe światlo

https://www.youtube.com/watch?v=nNMtUyzMil0
Ale fajnie, jakie on ma dłuuuugie nogi

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Witam sie
moj bąbel wytrąbił dziś kawę przez moją nieuwagę, co prawda nie była to jakaś wielka ilość ale martwię się,że może mu zaszkodzić

Aplikacja- strasznie mocno trzymam kciuki za Ciebie, miałam Ci odpisać PW ale jakoś ostatnio nie ogarniam niczego

Calawdeszczu- zdrowka dla Was

Fewcia- śniałaś mi się dziś heheh i Twój porządek w domu, tylko pod łóżkiem miałaś taki kłębuszek kurzy jeju jak mi się już porządki Fewciowe śnią to dobrą korbę muszę mieć

Deli- to gotuj rybną, mój mały uwielbia, ja robię rybną pomidorową

Silver- kciuki żeby ze zdrówkiem Darii było ok

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

moje dziecko zjadło na śniadanie- serek wiejski, serek homogenizowany i dobił kaszką ok 210 ml
Upraszam się o przepis na rybną!! Zjadła bym... A co do kawy, gdzieś kiedyś widziałam/czytałam że w Brazylii 6 miesięczniaki raczą się kawą, więc nie martw się, nic mu nie będzie!

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
ania13.03 - co do włosów i koloryzacji, to nie pomogę - jeszcze nigdy nie farbowałam. Pierwszy raz przede mną, tylko nie wiem kiedy
Przybij piąteczkę, ja też nie farbiłam nigdy

Cytat:

Dziękuje Wam za wszystkie gratulacje dla Blanki! Bardzo mi miło

kochana, wielki brzuszek to norma jest
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:48   #3300
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

U nas wiatr, deszcz, zimno strasznie :banghead:

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
U nas też. Całą noc lało i teraz też od rana. A wieje tak że aż huczy i buczy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45606365]
Jeszczemi się przypomniało, Dorotka kocha domek:

http://www.mama-bloguje.com/odkrywcz...and-testujemy/

naciska ładnie w nim wszystko i uwielbia podnosić klapę od kibelka wówczas słychać spuszczanie wody

No i pokazuje wszystko paluchem, co chce, próbuje naśladować pieska i kota, i książeczki przynosi do oglądania.[/QUOTE]

super ten domek
Cytat:
Tak, od jakiegoś tygodnia już całkiem sama samiutka, jak jej się tylko już nie chce, to za rączkę, i na dworze też, bo jeszcze niepewnie. Ale raczkowania nie ma już prawie wcale
Daria też od tygodnia chodzi całkiem sama już. Non stop od rana do wieczora chciałaby chodzić. Jak jej mówię "daj mamusi rączkę" to NIEEEE bo ona sama chce Też już prawie wogóle nie raczkuje.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hejkuś

Miałam fajnie pocytowane posty i co? tż przyszedł i wyłączył mi kompa zanim zdążyłam wysłać W ogóle wkurza mnie od rana

to mój tż się już nauczył że zanim kompa wyłączy to ZAWSZE się mnie pyta czy może

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości