Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 17:38   #3241
karusia_2007
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Witam się

Mamy dziewczynek!!
Przeglądałam ubranka na strychu i wpadły mi w ręce takie oto rzeczy. Może komuś, coś wpadnie w oko?
Czerwony płaszczyk jest na 3 guziczki i w pasie zawiązywany paseczkiem.

Zdrówka wszystkich chorowitkom. Nam już powoli odpuszcza.

Witam nową mamusie

Aplikacja kciuki.

Misia my szczepiliśmy 2 tyg temu w pon. Ostatnio dostaliśmy wysypke i biegunkę. Pediatra mówi, że to po niej ale ,że jest ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI0111.jpg (21,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0112.jpg (16,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0113.jpg (17,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0114.jpg (18,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0115.jpg (17,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0116.jpg (19,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0117.jpg (19,2 KB, 19 załadowań)
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:03   #3242
BlackSanctum
Zakorzenienie

Karusia, płaszczyk. Co to za rozmiar i ile za niego chcesz?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:10   #3243
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Karusia, płaszczyk. Co to za rozmiar i ile za niego chcesz?
Rozmiar 86. Michasia chodziła w nim prawie do 2 lat. Cena do dogadania
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:50   #3244
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o dzięki to muszę Jej spytać
głowię się nad tymi szczepionkami:/ bo przecież nie zaszczepię Jej na wszystko na jednej wizycie:/
Jeśli chodzi o szczepienie odra/świnka/różyczka to my szczepimy w Medicover i tam szczepią Priorixem.
A nad jakimi szczepieniami się zastanawiasz? My szczepiliśmy na pneumokoki i teraz wypada 3 dawka, myśleliśmy też o meningokokach i też miała być po 1 roku życia no i zastanawiamy się nad ospą. Więc sporo tego.
Na razie rozmawiałam z naszą pediatrą tylko online więc pisała żeby na razie zaszczepić na odre/świnke/różyczkę i ewentualnie na tej samej wizycie ospę ale raczej zdecydujemy się to rozdzielić a co dalej pogadamy osobiście na wizycie jak ona to widzi żeby rozłożyć w czasie.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:55   #3245
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jejcio Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyłaś )) Z Ostrowa Wielkopolskiego.

Mój miał 4190 gram przy 54 cm wzrostu... A Twój Antoś?
O.. a skąd dokładnie? Mój tż tam mieszkał swego czasu. Witaj

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Hmmm sprawdziłam w googlach i wychodzi że ccc jest w innej galerii... I teraz nie wiem czy byłam w ccc czy gdzie indziej Wie któraś coś na temat -50% w ccc?? Pytałam przy kasie czemu ta obniżka, czy to jakaś likwidacja sklepu albo zmiana kolekcji, babka powiedziała że sama nie wie - kazali im w styczniu zrobić -50% na cały towar i nikt tego nie odwołał więc tak sprzedają, nowe kolekcje też
Juz się zaczyna, wczoraj buty kupiłam, ciekawe gdzie za chwile będzie promo daj znać jak dojdziesz do tego co to za sklep
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:02   #3246
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o szczepienie odra/świnka/różyczka to my szczepimy w Medicover i tam szczepią Priorixem.
A nad jakimi szczepieniami się zastanawiasz? My szczepiliśmy na pneumokoki i teraz wypada 3 dawka, myśleliśmy też o meningokokach i też miała być po 1 roku życia no i zastanawiamy się nad ospą. Więc sporo tego.
Na razie rozmawiałam z naszą pediatrą tylko online więc pisała żeby na razie zaszczepić na odre/świnke/różyczkę i ewentualnie na tej samej wizycie ospę ale raczej zdecydujemy się to rozdzielić a co dalej pogadamy osobiście na wizycie jak ona to widzi żeby rozłożyć w czasie.
No właśnie zastanawiam się nad priorixem. do tego dochodzą te same co u Was. i tak myślę co by teraz zaszczepić na mmr (raczej ten priorix), za miesiąc meningo i pneumo i potem ospa po jakimś czasie. no i 6w1 ale to już trochę później.
Też mamy pakiet w Medicoverze dla Małej, w sumie dla naszej całej trójki, i nasza pediatra odradzała nam szczepienia u nich. że oni tam swoje mają szczepienia i jest drożej. prawda to?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:07   #3247
Ultra81
Rozeznanie

Hej
U nas dziś beznadziejna pogoda, więc się poświęciłam i sama pojechałam na zakupy Tz został z Młodą - jak wróciłam, był sajgon, ale oboje szczęśliwi, zatem spoko.
Kupiłam kask rowerowy - piękny, czerwono-czarno-biały, od samego założenia wydaje mi się, że jeżdżę bardziej profesjonalnie A tak poważnie, to pogadałam ze sprzedawcą, wzięłam najwygodniejszy, lekki i przewiewny. Teraz czeka na testy

Nadrobiłam wszystko:

Insolito - jak się Piotruś fajnie bawi!

Black - super, że mama już w domku!

Meneq - u mnie w sumie z tz i jedzeniem podobnie - dzięki niemu bardzo się otworzyłam na nowe smaki i na samo gotowanie. Zresztą to on głównie gotuje, chociaż ja też lubię, jak mam wenę

Fewciu - jaka zdolna Blanusia Moja też mnie każdego dnia zadziwia nowymi umiejętnościami, np. dziś położyła sobie skarpetki na stopy - usiłowała je założyć, tylko nie wiedziała jak

ania13.03 - co do włosów i koloryzacji, to nie pomogę - jeszcze nigdy nie farbowałam. Pierwszy raz przede mną, tylko nie wiem kiedy

Marsi - ile Leoś wcina! Jestem pod wrażeniem!

Little - współczuję upadku, poniekąd wiem, co czujesz. Mam nadzieję, że szybko będzie lepiej. Ja już prawie wyglądam jak człowiek

Jejcio - hej!!! witamy!

Hope - przytulam z powodu starcia z tz. U nas też rano była mała burza, ale tym razem to ja przegięłam. Bywa.

Kija - a to Ania załatwiła babcię Poza tym 10 par za 139 zł? Padłam! Super!

No dobra, lecę na House of cards dalej. Jestem dopiero na czwartym odcinku. Wczoraj dobrze mi szło oglądanie, ale Mycha obudziła się z ogromnym płaczem przez ząbki, dałam Nurofen, to aż odetchnęła jak zaczął działać. Bidulinka. A jak już się uspokoiła, to zasnęłyśmy obie. Mam nadzieję, że dziś nie będzie takich rewelacji.

A tak w ogóle to mam pyszne kanapki - tz wyczaił wczoraj po drodze z pracy stoisko ze swoiskim chlebkiem i kiełbaską, no i wcinam Tylko masło mam z Tesco

Miłego!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 19:37   #3248
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
W CCC mają takie ceny? Muszę się przejść i coś wypatrzeć Teściowe niestety takie są... Wszytsko wiedzą najlepiej.

A Ty też z wielkopolski? Jaka waga?

Pisałam już wyżej 4190 gram przy 54 cm wzrostu

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

To Kuba tak samo jak Ignacy Miska z wodą na głowę

Tak, z samej stolicy Wlkp.
A z waga sie usmiejesz: 3649g. 97 centyl to 3500g...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:47   #3249
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. U nas nocka tragedia. Spalam moze 3 godzinki.... Daria miala gorączkę. Chyba cos ja bolało bo stękała bidulka.
Ja właśnie jade do pracy takze ciekawy dzien sie zapowiada. ...

Wysłane z mojego GT-I8160
jak się czuje Daria teraz??

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Fewcia! masz mądralę w domu poza tym widzę ze trzymasz poziom jak chodzi o fewciowy bałagan
.
Wiesz, miejsce w słowniczku klubowym zobowiązuje

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Aania - ja tak jak dziewczyny - raz pasemka jasne, potem za drugim razem juz byl blond na glowie...

Kubulencjusz ze swoja "nowa" zabawka
sorki za kijowe światlo

https://www.youtube.com/watch?v=nNMtUyzMil0
nie moge zobaczyć film prywatny.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Fewcia- śniałaś mi się dziś heheh i Twój porządek w domu, tylko pod łóżkiem miałaś taki kłębuszek kurzy jeju jak mi się już porządki Fewciowe śnią to dobrą korbę muszę mieć
Jak Mały po kawie?
Dzisiaj odsunęłam łóżko i odkurzyłam Ale masz koszmary

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Zdolna Blanka! A co do balaganu- zapraszam, mozesz zrobic mi taki w mieszkaniu
biegnę !

Cytat:
Hejo Czy ja mogę do Was dołączyć? Też mam synka z 2013 roku a dokładnie z 19 lutego. Ma na imię Ignacy i urodził się wieeeeeeeeelkim facetem.Teraz już jest "w normie"
\
Witaj!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Standardowo jak TŻ ma wolną sobotę, to mnie musiał wqrwić ...
Co jest??

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu Blanka jest bardzo bystra. Yae polowy tego nie potrafi. Co tam, wciaz nic nie mowi, jedynie po swojemu.

Cytat:
fewciu brawa dla Blanki, mądra Dziewczynka i druga Chodakowska Ci rośnie

Cytat:
Nam pediatra mówiła, że między mmr i ospą trzeba odczekać 4 tyg.

Cały czas jestem głodna, mam smaka na sodkie, za którym nie przepadam i ciągle bym spała. Nie. Nie jestem w ciąży. Przyszła mi do głowy cukrzyca, mam non stop jakieś wahania cukru, tak mocne, że ręce mi się trzęsą i mi słabo.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:55   #3250
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Donosze ze jesli chcecie dla dzieci a suchy basen to w tesco na stoisku z letnimi duperelami sa piłki za 30 zl 100 szt my dzis zakupilismy byl szal a oto dowody tylko narazie do kola do siedzenia wsypane musze basenik wyciągnąć

Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394909824180.jpg (98,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1394909843634.jpg (86,6 KB, 25 załadowań)
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:59   #3251
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Jak Mały po kawie?

biegnę !

Witaj!

Co jest??

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cały czas jestem głodna, mam smaka na sodkie, za którym nie przepadam i ciągle bym spała. Nie. Nie jestem w ciąży. Przyszła mi do głowy cukrzyca, mam non stop jakieś wahania cukru, tak mocne, że ręce mi się trzęsą i mi słabo.

Ze szczepieniami, to od lekarza zalezy. Nasza lekarka wszystko na raz zaleca (ostatnio byly pneumokoki, hib i mr; po miesiacu planuje swinke, ospe, wzwb), lekarz, u ktorego bylam z Yae, kiedy nasza przychodnia byla zamknieta - kazda osobno. Nasza dazy do tego, zeby jak najszybciej chronic organizm przed chorobami, ten drugi lekarz w obawie o obciazenie organizmu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 20:17   #3252
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Silver wpadło mi w oko że Daria chora ?? Buziaki i zdrówka dla Niej

U nas pada deszcze ze śniegiem

Nie dam rady nadrobić. W pracy tak sobie.
Tęsknię za Zuzią bardzo

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Ania widzę że też masz pomocnice w sprzataniu Ignacy wszystko wynosi i chowa to do kosza, to do pudełek, to do szuflad, szafek... a Ty szukaj... Telefon wczoraj był w szafce, kiedyś smoczek w koszu ze śmieciami, pilot od telewizora w komodzie, a pendrive którego szukałam pół nocy w szufladce...

Witaj

Dlatego ja Zuzce nie daję przedmiotów którymi nie powinna się bawić Nie chce mi się potem szukać.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:19   #3253
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie zastanawiam się nad priorixem. do tego dochodzą te same co u Was. i tak myślę co by teraz zaszczepić na mmr (raczej ten priorix), za miesiąc meningo i pneumo i potem ospa po jakimś czasie. no i 6w1 ale to już trochę później.
Też mamy pakiet w Medicoverze dla Małej, w sumie dla naszej całej trójki, i nasza pediatra odradzała nam szczepienia u nich. że oni tam swoje mają szczepienia i jest drożej. prawda to?
To że podobno mają drożej też słyszałam i kiedyś jak patrzyłam na 6w1 to faktycznie wychodziło drożej ale uznałam że tam już mamy całą historię medyczną Julki, nie chcę później mieć tego porozrzucanego, tu szczepią, później na wizycie zawsze omawiamy czy była reakcja, jakoś wolę robić wszystko w 1 miejscu.
Ja na pewno zacznę od mmr a resztę omówię z pediatrą jak nam zaleca, mamy taką do której mam duże zaufanie. Jeśli będę szczepić wcześniej niż Ty to dam znać jaki nam plan przedstawi, a właśnie muszę nas umówić ale online na razie nie ma terminów, muszę poprosić o jakąś wizytę dodatkową chyba.

Cytat:

O widzisz. No ja też się zastanawiam nad odsunięciem ospy skoro ta mmr taka dosyć ciężka dla dziecka. Ale pewnie to tak jak napisała Meneq - zależy od podejścia lekarza. Ja właśnie jak sama myślałam nad szczepieniami teraz to też się zastanawiałam czy lepiej rozłożyć żeby jedno uderzenie nie było tak silne czy lepiej mniej nieprzyjemnych wizyt u lekarza. No i dalej nie wiem, zdam się więc pewnie na zdanie naszej pediatry.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Donosze ze jesli chcecie dla dzieci a suchy basen to w tesco na stoisku z letnimi duperelami sa piłki za 30 zl 100 szt my dzis zakupilismy byl szal a oto dowody tylko narazie do kola do siedzenia wsypane musze basenik wyciągnąć

Super !! Muszę się zastanowić nad tym suchym basenem, jak bylismy raz na wewnętrznym placu zabaw to Małej się bardzo podobało w basenie piłkowym ale z drugiej strony nie chcę za bardzo takich dużych zabawek w domu gromadzić, hmmm...
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:24   #3254
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak Mały po kawie?

biegnę !

Witaj!

Co jest??

u lekarza byłaś?
Cytat:

super
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Silver wpadło mi w oko że Daria chora ?? Buziaki i zdrówka dla Niej

Nie dam rady nadrobić. W pracy tak sobie.
Tęsknię za Zuzią bardzo

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
To że podobno mają drożej też słyszałam i kiedyś jak patrzyłam na 6w1 to faktycznie wychodziło drożej ale uznałam że tam już mamy całą historię medyczną Julki, nie chcę później mieć tego porozrzucanego, tu szczepią, później na wizycie zawsze omawiamy czy była reakcja, jakoś wolę robić wszystko w 1 miejscu.
Ja na pewno zacznę od mmr a resztę omówię z pediatrą jak nam zaleca, mamy taką do której mam duże zaufanie. Jeśli będę szczepić wcześniej niż Ty to dam znać jaki nam plan przedstawi, a właśnie muszę nas umówić ale online na razie nie ma terminów, muszę poprosić o jakąś wizytę dodatkową chyba.

O widzisz. No ja też się zastanawiam nad odsunięciem ospy skoro ta mmr taka dosyć ciężka dla dziecka. Ale pewnie to tak jak napisała Meneq - zależy od podejścia lekarza. Ja właśnie jak sama myślałam nad szczepieniami teraz to też się zastanawiałam czy lepiej rozłożyć żeby jedno uderzenie nie było tak silne czy lepiej mniej nieprzyjemnych wizyt u lekarza. No i dalej nie wiem, zdam się więc pewnie na zdanie naszej pediatry.

Super !! Muszę się zastanowić nad tym suchym basenem, jak bylismy raz na wewnętrznym placu zabaw to Małej się bardzo podobało w basenie piłkowym ale z drugiej strony nie chcę za bardzo takich dużych zabawek w domu gromadzić, hmmm...
no właśnie ja też mam super lekarkę w Medicoverze ogólnie mam do niej o wiele większe zaufanie niż u tych z przychodni. tam tylko chodzę szczepić a potem na wizytę zazwyczaj idziemy do M. ona mi właśnie poradziła szczepić w przychodni i tak zostało;p

a ja już na wtorek jestem umówiona na szczepienie. i pewnie to będzie mmr tylko nie wiem które jeszcze:/

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-03-15 o 20:28
Stary 2014-03-15, 20:36   #3255
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Czytałam Was na bieżąco, ale nie pamiętam za dużo.

Brawa dla Blanki za nowe umiejętności

Cytat:
Hej. U nas nocka tragedia. Spalam moze 3 godzinki.... Daria miala gorączkę. Chyba cos ja bolało bo stękała bidulka.
Ja właśnie jade do pracy takze ciekawy dzien sie zapowiada. ...

Wysłane z mojego GT-I8160
Współczuję

Cytat:
Hejo Czy ja mogę do Was dołączyć? Też mam synka z 2013 roku a dokładnie z 19 lutego. Ma na imię Ignacy i urodził się wieeeeeeeeelkim facetem.Teraz już jest "w normie"

Igula chodzi, tańczy, itp. ruchowo super, gorzej z gadaniem. Nasz słownik to na razie: mama, baba, ABe (to na brata gdy go woła), ama (jeść), dziadź (dziadek), i ja i ja o (piosenka pt. "dziadek lulka farme miał" której jest wiernym fanem). Skrupulatnie odmawia słowa: "TATA" ku wielkiemu niezadowoleniu Małżonka.
Ale rozumny jest reaguje na polecenia, wie co ma przynieść, co szukać, na co popatrzeć...
No i w sumie na razie to tyle o nas

A może zdjęci Ignacego ?

Cytat:
Napisane przez aplikacja24 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kciuki się przydadzą! Za życzenia powodzenia dziękować nie będę. Jeszcze miesiąc i będzie jasne czy 5 lat studiów, rok studiów podyplomowych, 3 lata aplikacji i 3 miesiące intensywnej nauki bezpośrednio przed egzaminem na coś się zdały
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej
U nas dziś beznadziejna pogoda, więc się poświęciłam i sama pojechałam na zakupy Tz został z Młodą - jak wróciłam, był sajgon, ale oboje szczęśliwi, zatem spoko.
Kupiłam kask rowerowy - piękny, czerwono-czarno-biały, od samego założenia wydaje mi się, że jeżdżę bardziej profesjonalnie A tak poważnie, to pogadałam ze sprzedawcą, wzięłam najwygodniejszy, lekki i przewiewny. Teraz czeka na testy

No dobra, lecę na House of cards dalej. Jestem dopiero na czwartym odcinku. Wczoraj dobrze mi szło oglądanie, ale Mycha obudziła się z ogromnym płaczem przez ząbki, dałam Nurofen, to aż odetchnęła jak zaczął działać. Bidulinka. A jak już się uspokoiła, to zasnęłyśmy obie. Mam nadzieję, że dziś nie będzie takich rewelacji.

A tak w ogóle to mam pyszne kanapki - tz wyczaił wczoraj po drodze z pracy stoisko ze swoiskim chlebkiem i kiełbaską, no i wcinam Tylko masło mam z Tesco

Miłego!
Fajnie, że masz już kask, będziesz bezpieczniejsza
Oby zęby Juli już nie dokuczały

Cytat:

Super, że Julkowi się podoba

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Zapomniałam :mur:

Razem z Piotrem dziękujemy za wszystkie miłe słowa

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 20:56   #3256
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
my sie chyba tez szczepilismy tym priocostam... i u nas lekarz powiedzial zeby nie laczyc tego z ospa, kazal odczekac bo ponoc one razem jakos nie teges
my teraz jakos niedlugo bedziemy sie szczepic na ospe, potem 3 dawka pneumo i potem 5w1

Cytat:

ale mu dobrze! slodziak z niego, nie wiem czemu ale mam do niego mega slabosc
zacalowalabym go w sekunde
u nas taki basen by sie nie sprawdzil niestety, ma 2 identyko samochody (prezenty ) z pileczkami, po 10 w kazdym. tzn po 10 bylo, teraz lacznie moze jest z 4
ale moze pomyslimy na lato, na dwor, do baseniku albo na sucho do basenu na trawie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A to spryciule Kuba na pewno wode wylalby na siebie, a potem zlizywalby ja z ziemi
.
wyobrazlam to sobie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Spoko...choć pewnie malo pomocna...
Znalazłam kurtke pikowke w reserved za 50zl ..jedyna w r.86 jest w Bełchatowie, która mi kupi:confus ed:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
szalona Ty!

[QUOTE=misiaeel;45599476

Dziewczyny na mmr szczepicie czy szczepiłyście tą płatną czy bezpłatną szczepionką? która lepsza??[/QUOTE]

a jest platna? nawet nie wiedzialam

Kija - brawo za zakupy
--------
a my w koncu nie bylismy na zakupach mlody spal do 16 wiec juz nam sie nie opylalo jechac. pojedziemy jutro rano. co wiecej malzowi przypomnialo sie ze dzis tesciu ma urodziny tak wiec niespodziewany szybki wyjazd do t. na torta
tesciowa padla po raz pierwszy "na kolana" przed Kuba i bawila sie z nim na podlodze

wrocilismy (dziki Bogu wlaczyli nam prad bo od poludnia nie bylo), zdazylismy sie wykapac, szybka kaszka i lulu w 3 sekundy

K. cos mi poprzestawial w kompie. moze teraz zadziala

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:01   #3257
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę pochwalić mojego męża Dziś miał znów wolne i był z Darią. Pięknie sobie radzi jak wróciłam z pracy to akurat kończył ją kąpać. Ja tylko dałam jej mleczko i zasnęła.
Tak za nią tęsknie ona się tak cieszyła jak mnie zobaczyła , tylko dałam jej buzi, przytuliłam i poszła spać
dla męża, pięknie się spisuje
a Ciebie tulę mocno
Cytat:

Kubulencjusz ze swoja "nowa" zabawka
sorki za kijowe światlo

jak szaleje
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Witam sie
moj bąbel wytrąbił dziś kawę przez moją nieuwagę, co prawda nie była to jakaś wielka ilość ale martwię się,że może mu zaszkodzić

i w ogóle zbieram szczęnę z podłogi ile zjadł
Cytat:
Noooo pewnie, w koncu blizniacy musza sie poznac

Bez spodenek?

Jak ubieram Kube? Bodziak z dlugim (albo z krotkim+bluzka), sweterek i kurtka (taka grubsza...). Jak jest cieplej to krotki bodziak, sweterek i kurtka.
Na dol rajstopki, spodenki, skarpetki. Na łepek cienka czapka.
I tak, jak pisalam, Kuba siedzi w śpiworku, oczywiscie nie jest zapiety pod szyje - nożki ma tylko przykryte.
Wiem, wiem, co o tym myslicie ale naprawde nie jest zgrzany, nie buczy w wozku, lubi spacery, takze mysle, ze goraco mu nie jest.

Kurcze, jak wieje i pada - caly dzien w domu sie zapowiada.
Juz sie boje co moj maruda dzis pokaze... Niech te zeby sie w koncu wyklują
miał spodenki zapomniałam o nich napisać
w sumie podobnie ubieramy, tylko bez śpiworka ale skoro u Was wieje to spokojnie, sama wiesz najlepiej co najlepsze dla Kuby
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac, ze mialam maly wypadek w srodek( Ultra) i spadlam ze schodow idac do pracy. Obrocilam sie jakos, ze upadlam na tylek i troche zjechalam na dol. Siniaki- od polowy lokcia na jednej rece iii... ogromny krwiak na pol posladka ;/ brzmi moze komicznie, ale nie moglam usiedziec w pracy tak boli, boli jak chodze, jak zle sie uloze do lezenia ;/
masakra, współczuję :/
Cytat:

Igula chodzi, tańczy, itp. ruchowo super, gorzej z gadaniem. Nasz słownik to na razie: mama, baba, ABe (to na brata gdy go woła), ama (jeść), dziadź (dziadek), i ja i ja o (piosenka pt. "dziadek lulka farme miał" której jest wiernym fanem). Skrupulatnie odmawia słowa: "TATA" ku wielkiemu niezadowoleniu Małżonka.
Ale rozumny jest reaguje na polecenia, wie co ma przynieść, co szukać, na co popatrzeć...
No i w sumie na razie to tyle o nas
witaj

witajcie, nadrabiam powolutku to część pierwsza
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:07   #3258
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
my sie chyba tez szczepilismy tym priocostam... i u nas lekarz powiedzial zeby nie laczyc tego z ospa, kazal odczekac bo ponoc one razem jakos nie teges
my teraz jakos niedlugo bedziemy sie szczepic na ospe, potem 3 dawka pneumo i potem 5w1

ale mu dobrze! slodziak z niego, nie wiem czemu ale mam do niego mega slabosc
zacalowalabym go w sekunde
u nas taki basen by sie nie sprawdzil niestety, ma 2 identyko samochody (prezenty ) z pileczkami, po 10 w kazdym. tzn po 10 bylo, teraz lacznie moze jest z 4
ale moze pomyslimy na lato, na dwor, do baseniku albo na sucho do basenu na trawie

wyobrazlam to sobie

szalona Ty!

a jest platna? nawet nie wiedzialam

Kija - brawo za zakupy
--------
a my w koncu nie bylismy na zakupach mlody spal do 16 wiec juz nam sie nie opylalo jechac. pojedziemy jutro rano. co wiecej malzowi przypomnialo sie ze dzis tesciu ma urodziny tak wiec niespodziewany szybki wyjazd do t. na torta
tesciowa padla po raz pierwszy "na kolana" przed Kuba i bawila sie z nim na podlodze

wrocilismy (dziki Bogu wlaczyli nam prad bo od poludnia nie bylo), zdazylismy sie wykapac, szybka kaszka i lulu w 3 sekundy

K. cos mi poprzestawial w kompie. moze teraz zadziala
ale fajnie bez głosu czy u mnie coś nie tak?
pstryku priorix jest właśnie płatny

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-15, 21:21   #3259
nancykenator
Zakorzenienie

i druga część

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ooo to tak samo jak u mnie. Z trasy przyjechał przed 7, a o 8 już pojechał obrażony do mamusi się pożalić
współczuję
Cytat:
A ja wczoraj kupiłam Ani pierwsze buciki. Padło na Mrugałę bo akurat takie były, dałam 129 zł. Po czym poszłam do ccc i kupiłam 10 kolejnych par za 139 zł łącznie głównie buciki zetpolowskie, na trzy rozmiary do przodu, no za 12 zł czy nawet 7.50 to grzech nie wziąć i chyba jeszcze w poniedziałek coś dokupię. Będą choćby do piaskownicy, żeby mi się lepsze buciki nie niszczyły.
Anię mam na etapie coraz lepszego chodzenia, za rękę idzie bardzo ładnie, sama przejdzie parę kroków ale żeby tak całkiem swobodnie to jej trochę brakuje. Wczoraj poszliśmy z dzieciakami i teściową na plac zabaw. Ani się strasznie podobało na huśtawce, oczywiście teściowa stala i narzekała że na pewno mała wypadnie, zimni jej w ręce bo się trzyma łańcucha, zimno jej w kark bo ma goły i takie tam. W końcu Ania się nieopatrznie zaczęła wiercić bo się chciała poprawić, na co t od razu stwierdziła że już ma dość i chce iść do niej na ręce i ją zabrała. Chwilę ponosiła ale kazałam ją postawić żeby się przyzwyczajała do mrugałowych butków. Akurat Grześ podleciał, wzięliśmy młodą za rączki i zaczęliśmy iść alejką dookoła placu. Ani się strasznie podobało, jak tylko zajarzyła o co chodzi z butami to było tylko dududu dududu (tup tup znaczy) i maszerowała jak nie wiem. Zrobiliśmy kółko, młoda się wyrywa do przodu i dududu, teściowa już z daleka jojczyła że to za dużo chodzenia i się zmęczy, w końcu podleciała i ją wzięła na ręce "bo musi odpocząć". Mówię że ona chce dalej chodzić - "no przecież już dużo chodziła". A na to moje dziecię się wyprężyło na maksa, zaczęło wyrywać i krzyczeć dududu, ledwo ją teściowa postawiła a ta poszła w długą i jeszcze dobre 15 minut maszerowała starając się omijać ławeczkę z babcią co to dududu nie pozwala
z butkami zaszalałaś
a co do t. ehhh...
Cytat:
A to spryciule Kuba na pewno wode wylalby na siebie, a potem zlizywalby ja z ziemi

Ja dzis tez w sumie nie narzekam. Kuba wyjatkowo łaskawy (pierwszy dzień od poniedzialku nie marudzi!) pozwolil mi na sprzatniecie generalne pokoju (w tym scieranie kurzu, itp), zrobienie mu obiadkow, zlozenie prania i posprzatanie w szafkach
A w miedzyczasie obejrzalam 2 odcinki X-factora
I wszystko dlatego, ze pogoda zamknela nas w domu...
mój zrobiłby identycznie
Cytat:
chyba to ccc było... w każdym razie na pewno zawsze w tym miejscu było ccc od chyba 19.01 do odwołania jest -50% na cały asortyment więc wychodzi naprawdę tanio
a w jakiej galerii byłaś?
Cytat:

nie ma Julka, nie ma Julka, jest Julek

my dziś wybraliśmy się z Debrah, jej tż i Amelką na zakupy
my kupiliśmy takie
http://allegro.pl/emel-2045-2-r-18-t...039377917.html
a Debrah Wam pewnie Amelkowe pokaże
potem siedzieliśmy w domku u Debrah i patrzyliśmy jak nasze dzieciaczki się bawią, najpierw razem gotowali, potem jedli to co ugotowali, Kuba nawet dał Amelce różową filiżankę ale w ogóle nie denerwowali się jak któreś zabrało temu drugiemu zabawkę, w ogóle jak zwykle było super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 21:24   #3260
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie bez głosu czy u mnie coś nie tak?
pstryku priorix jest właśnie płatny
glos jest tylko nikt nic nie mowil tzn jedynie mamusia na koniec swym jedwabistym glosem szepnela zdanko

aaaaaaaaaa, to zem dala czadu z ta szczepionka
lece spr czym sie szczepilismy...
juz wiem - pokitrasilo mi sie z prevenarem i pentaxinem tez na "pe"

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
i

my kupiliśmy takie
potem siedzieliśmy w domku u Debrah i patrzyliśmy jak nasze dzieciaczki się bawią, najpierw razem gotowali, potem jedli to co ugotowali, Kuba nawet dał Amelce różową filiżankę ale w ogóle nie denerwowali się jak któreś zabrało temu drugiemu zabawkę, w ogóle jak zwykle było super

foty som?

powinnam spr cwiczeniowki a tak mi sie nie chce...

Stary 2014-03-15, 21:27   #3261
nancykenator
Zakorzenienie

pstryczek som som, tylko z racji tego, że mam nowy telefon to najpierw muszę nauczyć się zgrywać z niego zdjęcia

ciekawe, jak tam Bokeh dojechała...
Stary 2014-03-15, 21:31   #3262
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
i druga część

współczuję

z butkami zaszalałaś
a co do t. ehhh...

mój zrobiłby identycznie

a w jakiej galerii byłaś?

nie ma Julka, nie ma Julka, jest Julek

my kupiliśmy takie
śliczne butki

Cytat:
glos jest tylko nikt nic nie mowil tzn jedynie mamusia na koniec swym jedwabistym glosem szepnela zdanko

aaaaaaaaaa, to zem dala czadu z ta szczepionka
lece spr czym sie szczepilismy...
juz wiem - pokitrasilo mi sie z prevenarem i pentaxinem tez na "pe"

w sumie podobne nazwy, moża się pomylić ()
Cytat:
pstryczek som som, tylko z racji tego, że mam nowy telefon to najpierw muszę nauczyć się zgrywać z niego zdjęcia

ciekawe, jak tam Bokeh dojechała...
na fb coś pisała, że chyba plażing

obejrzałam właśnie zwiastun nowego polskiego filmu i ciary mam-
http://www.youtube.com/watch?v=tbBfsUX9O9g

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-15, 21:32   #3263
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Hmmm sprawdziłam w googlach i wychodzi że ccc jest w innej galerii... I teraz nie wiem czy byłam w ccc czy gdzie indziej Wie któraś coś na temat -50% w ccc?? Pytałam przy kasie czemu ta obniżka, czy to jakaś likwidacja sklepu albo zmiana kolekcji, babka powiedziała że sama nie wie - kazali im w styczniu zrobić -50% na cały towar i nikt tego nie odwołał więc tak sprzedają, nowe kolekcje też
A nie masz rachunku? Tam napewno masz nazwę sklepu...sprawdzaj mi

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:38   #3264
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne butki

w sumie podobne nazwy, moża się pomylić ()

na fb coś pisała, że chyba plażing

obejrzałam właśnie zwiastun nowego polskiego filmu i ciary mam-
http://www.youtube.com/watch?v=tbBfsUX9O9g
właśnie teraz przeczytałam
zwiastun widziałam, też miałam ciary.
Stary 2014-03-15, 22:08   #3265
Debrah
Zakorzenienie

Witam się wieczornie.

Dzień bardzo miły ( ) - z tym, że dziećko zasnęło po 17 i spała 2 godziny O_O - pewnie dlatego, że wcześniejsza noc bardzo kiepska i większość nie spała ( a my z nią) - na noc zasnęła w Tuli przed 21:00 więc nie źle.

Nadrobiłam.
Dzięki pomocy pewnych bardzo uprzejmych osób wybraliśmy się dzisiaj do sklepu i mamy Emelki. Zgadzam się z Bokeh : wystarczy dotknąć te buty i założyć dziecku na nogę - by wiedzieć o co z nimi chodzi i wyjść z nimi ze sklepu. Są świetne, bardzo lekkie i mięciutkie. Miałam problem z wyborem ale jakoś poszło.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:12   #3266
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Co do piaskownicy. Daria uwielbia Nie je piasku bawi się, przesypuje go z rączki do rączki Muszę jej kupić wiaderko i łopatkę
U nas dokładnie tak samo to wygląda I jeszcze, jak siedzę z nią, to wsypuje mi piasek między nogi

Cytat:
elllmi oddam Ci wyjazd na wakacje daj mi chałupkę
Jestem za

Cytat:
Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności Blanki Wiemy już jak robi piesek, krówka (a może pamiętacie jaki był problem z mowieniem u nas), kim jest mama, tata, miś. Do tego wiemy, gdzie mama trzyma owoce dla Blanki, wiemy, że jak się skończy pranie prać, to trzeba wyjąć miskę i wyjąć pranie, a następnie je rozwiesić, wiemy, gdzie stoi żelazko aby uprasować ubranko, gdzie są buciki aby iść na spacer, albo jechać do dzieci i cioci. Uwielbiamy bawić się w chowanego i budować wieże z klocków, teraz już potrafimy postawić jakieś 6-7 klocków na sobie. Nauczyłyśmy się do czego służy sorter i jak wkładać do niego klocki, książki są jednymi z najbardziej ukochanych zabawek, pokazujemy krówkę, pieska, telefon itp., kiedy Blanka ma katarek, bierze mnie za rękę i prowadzi do odkurzacza, apetyt mamy wilczy, tata wybiera się po podwyżkę do pracy, aby móc zarobić na wyżywienie dziecka
A wczoraj nauczyłyśmy się czegoś nowego. Otóż. Kładziemy się razem na podłodze, na plecach, mama mówi "nóżki w górę i jedziemy rowerkiem" i Blanka macha nóżkami Jak powiem "odpoczywamy" to opuszcza nóżki i leży nieruchomo
Boże, ile ona umie
Po takich postach nabieram przekonania, że Pola ma jakieś "opóźnienia"...

JEJCIO, heloł!

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Witam się
A jakie są rozmiary?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas też był, a przez chwilę nawet grad leciał

Pola pobiła dzisiaj rekordzik i wstała o 5.40 Mimo że nie byłyśmy na polu, to i tak drzemkę miała o 12, a spać poszła o 20.30 - czyli już chyba taki nawyk
Zapieprzała po domu jak mały samochodzik i jeszcze nawijała po swojemu ciągle Kłóciła się nawet

Mama mnie oczywiście musiała wkurzyć. Pola sobie wywaliła pudło z zabawkami, ona akurat była u nas w pokoju (), zaczęła się z Polą bawić i... sortować zabawki, komentować, co w pudle jest, a nie powinno być i że w pudle na zabawki powinny być tylko zabawki, a nie inne rzeczy. Ja pierdzielę, co ją to obchodzi?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:22   #3267
Debrah
Zakorzenienie

Hje - a co cię niepokoi jeśli o Polę chodzi?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 22:23   #3268
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Mama mnie oczywiście musiała wkurzyć. Pola sobie wywaliła pudło z zabawkami, ona akurat była u nas w pokoju (), zaczęła się z Polą bawić i... sortować zabawki, komentować, co w pudle jest, a nie powinno być i że w pudle na zabawki powinny być tylko zabawki, a nie inne rzeczy. Ja pierdzielę, co ją to obchodzi?

u nas tez w pudle jest mix i czesto gesto mlody bawi sie nie zabawkami tylko wlasnie tymi pie.rdolkami - pudelkami, pustymi opakowaniami po kremach, pustymi butelkami itd....

spr cwiczeniowki jutro jeszcze tylko klasowki i finito...
spylam spaciu, kolorowych...

Stary 2014-03-15, 22:29   #3269
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
nawijko u mnie jest o tyle latwiej, ze Lilcia robi wszystko to co Gabi. Wiec jak Gabi sprzata to i ona sprzata, itp.
Aaaa to papugi male

Cytat:

u nas tez w pudle jest mix i czesto gesto mlody bawi sie nie zabawkami tylko wlasnie tymi pie.rdolkami - pudelkami, pustymi opakowaniami po kremach, pustymi butelkami itd....

spr cwiczeniowki jutro jeszcze tylko klasowki i finito...
spylam spaciu, kolorowych...
Ototo! U nas to samo

Kubuś od wczoraj nakłada kołeczka na te zabawke-piramide Nooo chodzi mi o to, co Blanka fewciowa () od roku juz robi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:37   #3270
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hje - a co cię niepokoi jeśli o Polę chodzi?
Jedyne "normalne" słowa jakie wypowiada, to mama, baba i dada, ale wcale nie na mnie, babcię i tatę Nie układa nic, nie pokazuje, nie naśladuje... Jak jej coś pokazuję, co może zrobić/powiedzieć, to widać po niej, że ona to rozumie, no ale... nie powtórzy. Oczywiście bawi się po swojemu, rozwala, np. przesypuje kamyczki z jednego pudełka do drugiego, klaszcze, goni się z nami, zaczepia.
Ale nie ma u nas czegoś takiego, jak czytanie książeczek (co najwyżej obejrzy obrazki, a tak to jest rzucanie), wieszanie prania (jedynie wywalanie ciuchów z miski), pomaganie w czynnościach domowych (po domu łazi z miotłą jak z zabawką, woda w wiaderku do popluskania, w zmywarce tylko koszyczek do sztućców żeby sobie ponosić), żadnych kredek, rysowania choćby po ścianach, naśladowania odgłosów (czasem co najwyżej "yyyy")... No dużo by wymieniać.

Cytat:

No własnie o to chodzi... A ona po prostu to wszystko "posortowała" i wywaliła to, czego wg niej nie powinno tam być

Cytat:
Kubuś od wczoraj nakłada kołeczka na te zabawke-piramide Nooo chodzi mi o to, co Blanka fewciowa () od roku juz robi

U nas od jakichś 2 miesięcy jest tylko ściąganie, a raczej wywalanie

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-03-15 o 22:42
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości