Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 20:17   #4261
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

JolanT jak sie sprawdzil ten potworek do wanny? (nie pamietam, co to bylo, zolwik?)

A ja polecam mate krokodylka z Ikea do wanny jestem bardzo zadowolona
Stary 2014-03-15, 20:20   #4262
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Monika g, mieliśmy mały kataklizm w mieszkaniu, musieliśmy się wyprowadzić, a Różę z moją mamą wywieźć w jedyne możliwe najblizsze Warszawy miejsce, czyli do teściów.

Nie jestem na czasie, więc napiszcie, jakie miałyście/macie pomysły na prezent na pierwszy roczek?
straszne...

ja nadal nie mam pomysłu na roczek, a muszę komuś coś zasugerować... rozważam: pchacz, lego duplo, kostkę multifunkcyjną(?) i nie wiem co... pomóżcie... na pewno dostanie też książeczki (od nas przynajmniej kilka), ciuchy, coś z zabawek by się przydało.
praktycznie nie mamy zabawek grających/wielofunkcyjnych, bo J. wcześniej się takich bał, jedynie laptop z fp, ale średnio go interesuje szczerze mówiąc, żeby nie powiedzieć, że wcale. ulubionymi zabawkami są: plastikowy pociąg, helikopter (oba bez jakichś melodyjek, funkcji), jakieś byle co na kółkach zbudowane przeze mnie z klocków (ni to lego ni lego duplo), wszystko co jeździ. widziałam dziś pociąg z cyferkami z lego duplo i wiem, że spodobałby się J., ale to kolejny pociąg....

Pani, może podpowiesz coś z duplo, bo wiem, że wy macie.. aktualnie jesteśmy na etapie kółek, coś musi się kręcić, jeździć..

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
LAseczki idziecie na jakis bilans na roczek?L. był osttanio mierzony w wieku 6 miesiecy chciałąbym go pomierzyć/wazyc boobwodzić głowe;p Ale w kasiażeczce nie ma czegos takiego jak bilans roczniaka...
nie. ale jakoś tuż po roczku jest szczepienie to mmr, tak

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A ja polecam mate krokodylka z Ikea do wanny jestem bardzo zadowolona
ja szukam czegoś, szkoda, że u nas nie ma ikei.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:21   #4263
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Nie no nienadrobie . .
Głowa mi pęka. Już po imprezie. Ogólnie słabo. Podobna sytuacja jak u Nestelle. Mały płakał płakał i tylko u mnie. Ewentualnie u kota Stefana. No i trochę z dziećmi. A tak to tylko ręce ręce ręce. I bardzo mało spał. Już myślałam że będzie chory bo u nas wokoło szpital w rodzinie wszyscy chorzy a tu patrze po kapaniu kolejny zab już mamy 10. Więc maruda wytłumaczona.
No i mój wielki fan książek wybrał kieliszek
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:26   #4264
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
straszne...

ja nadal nie mam pomysłu na roczek, a muszę komuś coś zasugerować... rozważam: pchacz, lego duplo, kostkę multifunkcyjną(?) i nie wiem co... pomóżcie... na pewno dostanie też książeczki (od nas przynajmniej kilka), ciuchy, coś z zabawek by się przydało.
praktycznie nie mamy zabawek grających/wielofunkcyjnych, bo J. wcześniej się takich bał, jedynie laptop z fp, ale średnio go interesuje szczerze mówiąc, żeby nie powiedzieć, że wcale. ulubionymi zabawkami są: plastikowy pociąg, helikopter (oba bez jakichś melodyjek, funkcji), jakieś byle co na kółkach zbudowane przeze mnie z klocków (ni to lego ni lego duplo), wszystko co jeździ. widziałam dziś pociąg z cyferkami z lego duplo i wiem, że spodobałby się J., ale to kolejny pociąg....

ja szukam czegoś, szkoda, że u nas nie ma ikei.
mnie jeszcze na pierwsze urodziny interesowalby np. taki pchacz ale w formie wozka, tzn. zeby dziecko moglo tam sobie wozic swoje zabawki, klocki drewniane, duplo, oprocz tego na teraz to sorter, piramida z kolkami.

A co szukasz do wanny? Takiej maty antyposlizgowej?

No ja jestem z tej maty zadowolona, dziecko siedzi stabilnie, nie slizga sie, wstaje, raczkuje - fajna jest
Stary 2014-03-15, 20:29   #4265
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

o nie!
ale skad, dlaczego?
Nie mam pojęcia siedzialyśmy sobie dzisiaj w domu, normalna byla od rana, koło 16 wydawała mi się ciepła i jakas biedna, to zmierzyłam. Teraz budzi się co chwilę z płaczem, takim dziwnym eeee eeeee jakby się napinała, jakby ją cos bolało i nie wiem czy gardło boli, czy może zęby tym razem? gardło chyba tak nie boli bardzo,żeby sie aż budzic z płaczem? posmarowałam jej 2 razy dentinoxem dziąsla góra, bo już nie wiem co robić. Gorączka po czopku na razie spadła.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:34   #4266
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mnie jeszcze na pierwsze urodziny interesowalby np. taki pchacz ale w formie wozka, tzn. zeby dziecko moglo tam sobie wozic swoje zabawki, klocki drewniane, duplo, oprocz tego na teraz to sorter, piramida z kolkami.

A co szukasz do wanny? Takiej maty antyposlizgowej?

No ja jestem z tej maty zadowolona, dziecko siedzi stabilnie, nie slizga sie, wstaje, raczkuje - fajna jest
dzięki. dla J. to jakikolwiek pchacz, bo wszystko jeszcze przed nim, tylko jak powiem ogólnie pchacz to dostanie coś co fajne wcale nie jest, dziś widziałam kilka w sklepie i nic mi się nie podobało.

tak, maty antypoślizgowej, ale jakiejś fajnej, bo widziałam gdzieś takie zwykłe, nic nie przedstawiające.
Stary 2014-03-15, 21:03   #4267
jolanT
Zadomowienie

Bzinka- ojejku
może jednak sprawdzić u lekarza
u nas podobnie było.. po niespełna dwóch dniach od pobytu w szpitalu znowu gorączka i te same objawy..

Moderna-
mamy tego wielorybka ale nie wkładam Ewci do wanny bo na razie za duży (raz włożyłam to chyba jej bardziej przeszkadzał) teraz się bawi takimi malutkimi zwierzakami gumowymi i jest zadowolona chlapie się razem z nimi i po kąpieli zabiera do ręczniczka

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 21:03   #4268
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
a gdzie byłas w tym hm? że było sporo dla dziewczynek?
w Krakowskiej. mam wrażenie że same dla lachonków

jak zrobiłam T. jajecznicę z jednego jajka to musiałam dorabiać tak się darł (o jeszcze) a Twoja zawsze z kulturą

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
budzi się 1-2 razy tylko
wow. jest różnica. a śpi rano krócej? ma to wpływ na wstawanie???

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
chyba zamieniłabym ból dziąseł na poród
o raju hardcore
Fajnie Cię widzieć w dzień na forum

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Co do randki - nie bylo i nie bedzie
dlaczego?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nawet po dywanie jezdzil samochodem i robil brum-brum

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
jakie miałyście/macie pomysły na prezent na pierwszy roczek?
książeczki, lego (czyli to co i bez urodzin ). dostał jeszcze kasę, ubrania, karty obrazkowe.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Paaaadam
zaraziłaś mnie/zawstydzilaś. ogarnęłam największą szafę 3 pudła (po pampkach) ciuchów do oddania + dwie reklamówy. posegregowane na 5 dzieci jestem z siebie dumna

Cytat:
LAseczki idziecie na jakis bilans na roczek?
chodzimy tak czy owak często na różniaste kontrole. ale przy szczepieniu będzie bilansik

Cytat:
Załamana jestem ech
wierzę a była markotna? coś się święciło?

Cytat:

Pani, może podpowiesz coś z duplo, bo wiem, że wy macie.. aktualnie jesteśmy na etapie kółek, coś musi się kręcić, jeździć..
my się skupialiśmy na zwierzakach...
w safarii jest samolot (śmigło + kółka) i autko.
w farmie - traktor, żłób obrotowy
na kolejną okazję kupię mu "Pierwszy pociąg" (zegarek, jeżdżące lego, ciuchcia - nie mamy ).

jakbyś chciała coś z Ikei - to mogę Ci kupić i wysłać (a przy dobrych wiatrach czyt. święta- większy kaliber - podać koleżance do L-na).

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Już po imprezie. Ogólnie słabo.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:10   #4269
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki. dla J. to jakikolwiek pchacz, bo wszystko jeszcze przed nim, tylko jak powiem ogólnie pchacz to dostanie coś co fajne wcale nie jest, dziś widziałam kilka w sklepie i nic mi się nie podobało.

tak, maty antypoślizgowej, ale jakiejś fajnej, bo widziałam gdzieś takie zwykłe, nic nie przedstawiające.
ja mam plastikowy pchacz z FP, na pasitkowych kolkach i one sie slizgaja po laminacie zamiast krecic, nie ejstem zadowolona. Najbardziej podobaja mi sie te z haba, ale kosztuja kupe kasy
Alternatywa bylby np. ten z Ikea - ale nie widzialam na zywo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ekorre-wagen-zum-laufenlernen__0256809_PE189308_S4.jpg (32,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-03-15, 21:14   #4270
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna-
mamy tego wielorybka ale nie wkładam Ewci do wanny bo na razie za duży (raz włożyłam to chyba jej bardziej przeszkadzał) teraz się bawi takimi malutkimi zwierzakami gumowymi i jest zadowolona chlapie się razem z nimi i po kąpieli zabiera do ręczniczka
ja mam te Okto plantchis, ale na razie daje dwa trzy do zabawy nawet ladnie sie bawi
i chcialabym jeszcze cos, co robi krach

Cytat:
Nie mam pojęcia siedzialyśmy sobie dzisiaj w domu, normalna byla od rana, koło 16 wydawała mi się ciepła i jakas biedna, to zmierzyłam. Teraz budzi się co chwilę z płaczem, takim dziwnym eeee eeeee jakby się napinała, jakby ją cos bolało i nie wiem czy gardło boli, czy może zęby tym razem? gardło chyba tak nie boli bardzo,żeby sie aż budzic z płaczem? posmarowałam jej 2 razy dentinoxem dziąsla góra, bo już nie wiem co robić. Gorączka po czopku na razie spadła.
biedna
ze tez takie systuacje zdarzaja sie najczesciej na weekend
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg produkt_tomy_oktoplantschis_2756.jpg (28,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-03-15, 21:38   #4271
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Cholera jasna ja tego nie rozumiem, po 10 dniach brania antybiotyku, Hania zdrowa, wesoła i pełna energii i nagle dzisiaj koło 16 gorączka 38,3 a koło 19 już 38,8 stopni
Jakby jutro nie była niedziela, to od razu poleciałabym do lekarza, a tak to nie wiem co robić. Załamana jestem ech
Bzinka jakby się nie poprawiło to dyżur jest w Św. Rafale na Bochenka i zawsze mozna podskoczyc na Strzelecką do Św. Ludwika (jeżdziłam z Oli zawsze na Strzelecką)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:50   #4272
bzinka
Zadomowienie

Scarlett fajnie,że kupilas okularki, jak trochę się z nimi oswoi to cyknij fotę do klubu Ja wybralam niebieskie, bo jakos mi sie wydawalo,że Hani ładniej w niebieskim (bialych wtedy nie bylo).
Zazdraszczam ogarnięcia w domu, ja dzisiaj tylko plan minimum przeleciałam odkurzanie, mycie kibla, starcie kurzy i chowanie ciuchów po szafach.

Pani, nie Hania nie była marudna, dopiero koło 16 zaczela, to myslslam ze śpica jest.

My mamy pchacza moovera, Hania chodzi sobie z nim a najbardziej lubi na nim jezdzic, natomiast zlosci sie jak chce przewiezc na nim jej maskotki

Cytat:
ja mam te Okto plantchis, ale na razie daje dwa trzy do zabawy nawet ladnie sie bawi
i chcialabym jeszcze cos, co robi krach

biedna
ze tez takie systuacje zdarzaja sie najczesciej na weekend
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bzinka jakby się nie poprawiło to dyżur jest w Św. Rafale na Bochenka i zawsze mozna podskoczyc na Strzelecką do Św. Ludwika (jeżdziłam z Oli zawsze na Strzelecką)
Dzięki dziewczyny. Jeśli jutro nadal będzie źle, to podjadę na dyżur. Zobaczę też w dzień jej dziąsełka, czy cokolwiek tam się zmieniło. Idę do niej spać, bo czeka w dużym łóżku, śpi bidula piękniusio na czworakach z pupą wypiętą do sufitu. Dobranoc!

Stary 2014-03-15, 22:26   #4273
achna79
Rozeznanie

Cytat:

wiecie co..
dziś mojej siostrze potrącili kotkę
najgorsze, że była kotna.. jak szwagier siostry ją zakopywał to widział małe
ubiłabym.. kierowce rzecz jasna

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Paaaadam, zdjęłam wszystko z 2 półek
Wow, wielkie

Cytat:
Cholera jasna ja tego nie rozumiem, po 10 dniach brania antybiotyku, Hania zdrowa, wesoła i pełna energii i nagle dzisiaj koło 16 gorączka 38,3 a koło 19 już 38,8 stopni
Jakby jutro nie była niedziela, to od razu poleciałabym do lekarza, a tak to nie wiem co robić. Załamana jestem ech

Cytat:
Hyhyhy bo coś nowego

Cytat:
ja mam plastikowy pchacz z FP, na pasitkowych kolkach i one sie slizgaja po laminacie zamiast krecic, nie ejstem zadowolona. Najbardziej podobaja mi sie te z haba, ale kosztuja kupe kasy
Alternatywa bylby np. ten z Ikea - ale nie widzialam na zywo.

Moderna słyszałam, że na kółka nakładają te gumowe opaski i one rewelacyjne zdają egzamin. Takie o http://allegro.pl/real-madryt-opaska...975289742.html

Dobranoc
Stary 2014-03-15, 23:05   #4274
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - dzieki za info. Ja sie musze doksztalcic w lego bo dzis tak na szybko przelecialam w sklepie. Ikea to wyprawa z glebszym dnem.. pochodzic, pomacac, kupic rzeczy ktorych nie bylo na liscie, do tego juz sie przekonalam ze w katalogu cos wyglada fajnie a na zywo niestety nie. Namawiam tz ale nie chce jechac, a pod wawa mamy kumpla wiec tym bardziej dobry pretekst taka ikea.

Moderna - dzieki za opinie. Zdjecia niestety nie widze. Mi sie drewniane pchacze podobaja ale wlasnie do mnie dotarlo ze i tak juz nie zdazy sie pewnie zamowic...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-16, 05:17   #4275
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett fajnie,że kupilas okularki, jak trochę się z nimi oswoi to cyknij fotę do klubu Ja wybralam niebieskie, bo jakos mi sie wydawalo,że Hani ładniej w niebieskim (bialych wtedy nie bylo).
Zazdraszczam ogarnięcia w domu, ja dzisiaj tylko plan minimum przeleciałam odkurzanie, mycie kibla, starcie kurzy i chowanie ciuchów po szafach.

Pani, nie Hania nie była marudna, dopiero koło 16 zaczela, to myslslam ze śpica jest.

My mamy pchacza moovera, Hania chodzi sobie z nim a najbardziej lubi na nim jezdzic, natomiast zlosci sie jak chce przewiezc na nim jej maskotki

Dzięki dziewczyny. Jeśli jutro nadal będzie źle, to podjadę na dyżur. Zobaczę też w dzień jej dziąsełka, czy cokolwiek tam się zmieniło. Idę do niej spać, bo czeka w dużym łóżku, śpi bidula piękniusio na czworakach z pupą wypiętą do sufitu. Dobranoc!
Hehe, od ogarnięcia dzielą mnie jeszcze lata świetlne, Z śpi, Powinnam ruszać z robota, dziś mam jeszcze rodziców na obiedzie. Wciąż ich obżeramy, jakiś odwet musi być. Mam sporo rukoli i gruszki w zalewie, muszę jakiś przepis wynaleźć.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 05:48   #4276
monicca1989
Zakorzenienie

Dziewczyny podpowiedzcie, bo tak myślę teraz z tymi bucikami czy nie powinnam jednak rozm 20 wziąć
Jak zrobiłam patyczek żeby zmierzyć wkładkę i postawiłam stopę na tym patyczku to F. miał tylko jakieś 5mm zapasu. To jest wystarczająco? Czy lepiej było wziąć większy rozmiar? Czy ten większy to już był by za duży?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 06:04   #4277
Malpka
Zakorzenienie

hej
u nas dzis śnieg z deszczem myslałam ze sobie zrobimy spacerek do rodziców bo tata ma imieniny ale widze ze to samochodem trzeba podjechac

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Zosi przebiła się górna, prawa 4-to mamy 9 zębów
(

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Aaaa i mamy 6 zęba górną jedynkę.
.

Cytat:
i ja i ja!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKOOO!

Villga- dzięki

wiecie co..
dziś mojej siostrze potrącili kotkę
najgorsze, że była kotna.. jak szwagier siostry ją zakopywał to widział małe
jeju biedna kotka

Cytat:
LAseczki idziecie na jakis bilans na roczek?L. był osttanio mierzony w wieku 6 miesiecy chciałąbym go pomierzyć/wazyc boobwodzić głowe;p Ale w kasiażeczce nie ma czegos takiego jak bilans roczniaka...
u nas jest bilans już byliśmy lekarka przy którymś szczepieniu kazała przyjść po skończonych 11 miesiącach na kontolę, ważenie, mierzenie

Cytat:
o jeju
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:22   #4278
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no nienadrobie . .
Głowa mi pęka. Już po imprezie. Ogólnie słabo. Podobna sytuacja jak u Nestelle. Mały płakał płakał i tylko u mnie. Ewentualnie u kota Stefana. No i trochę z dziećmi. A tak to tylko ręce ręce ręce. I bardzo mało spał. Już myślałam że będzie chory bo u nas wokoło szpital w rodzinie wszyscy chorzy a tu patrze po kapaniu kolejny zab już mamy 10. Więc maruda wytłumaczona.
za kolenego zeba , A co to za kot Stefan

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

wow. jest różnica. a śpi rano krócej? ma to wpływ na wstawanie???

my się skupialiśmy na zwierzakach...
w safarii jest samolot (śmigło + kółka) i autko.
w farmie - traktor, żłób obrotowy
na kolejną okazję kupię mu "Pierwszy pociąg" (zegarek, jeżdżące lego, ciuchcia - nie mamy ).

jakbyś chciała coś z Ikei - to mogę Ci kupić i wysłać (a przy dobrych wiatrach czyt. święta- większy kaliber - podać koleżance do L-na).

super ze jajecznica posmakowała

co do spania rano to on zawsze rano wstawał bo razem z nami o 6 bo my do pracy on do babci i chyba juz sie tak przyzwyczaił bo i w weekendy tez tak wstaje. A teraz też tak tak wstaje czasami 5.30 jakoś bardzo wielkiej róznicy nie ma. Ale dziś np była super noc cycek o 19.50 potem pobudka dopiero o 3.20 wypił 60 ml mleka i wstał dopiero 5.50 tu był znów cyc. Widzę ze z nocy na noc coraz dłuzej śpi

a pokazesz ten pierwszy pociag ?jakiegos linka
Stary 2014-03-16, 08:38   #4279
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ikea to wyprawa z glebszym dnem.. pochodzic, pomacac
świadoma konsumentka a nie kompulsywna

Cytat:
Widzę ze z nocy na noc coraz dłuzej śpi
raj!!!

Cytat:
a pokazesz ten pierwszy pociag ?jakiegos linka
http://klockowo.pl/opis/4122123/1050...ego-duplo.html

tyle, że będę mocno obserwować ceneo itp.
teraz Safari kupiłam (od dziadków) za 100 zł mniej niż cena katalogowa. Jak oni na tym zarabiają?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 08:40   #4280
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

PANIka - po czemu ... Bo mi sie sam sex nie marzy hahah.

Noc jak noc - 3 podubki ale scieka mu do gardla Gil po temu sie budzi - butla w reke glasiu po glowie - i wychodzd z pokoju usypia

Ja nie mam komoletnie pojecia CO kupic Milusiowi na roczek / oprocz Nocnika i wozka (ale to prezent od dziadzka ) mama mi doniosla ze jakies auto mu kupila - w sumie duzo ma zabawek albo mi sie zdaje ze ma dyzo - miski autka pilki klocki - grajace piszcace, niczym nie pobawi sie dluzej niz 10minut. Ksiazek nie chce czytac od razu spina i placz - eh. W dniu urodzin dostanie buziaka hahaha. A prezenta wymysle jak bede przy kasie - haha czyli jakos w maju
Zastanawialam sie tez czy nie isc z nim do Leolekolandu / takie miejsce z pilkami basenami zjezdzalniami dla dzieci, jest kilka sal w podziale na 6mies do 2lat, od 2 do 4 i potem jakos od 4 do 6 czy jakos tam - no ale to znowu 150nok za wtsep trza zabulic Masakabra.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:48   #4281
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
hehe, już zaoszczędziłam, bo mam pożyczoną
chyba się tych nóżek nie doczekam. albo zakiszę się na śmierć

a tak w ogóle to wczoraj szłam w Waszą stronę? nie słyszałaś??? na Łokietka, pod Carrefourem, musiałam zawrócić :[ syrena jak ta lala...
już niedługo tylko ze wtedy bedzie cie kregoslup bolał od trzymania rączek....
musiało mnie nie być w domu..... hahaha
co do psów- w maju pewno bedzie Marsz Azylanta zabierz Toressa, niech sobie pooglada
Cytat:
F. też ucieka z nocnika jak oparzony. Jak go posadzę to od razu wstaje.
u nas to samo....

Małpka
wieża z lejków zawodowa

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

aha
no na takie tam to tez mi szkoda czasu i pieniedzy (ostatnio to juz w ogóle tylko na henne chodze )
ja tez sama sobie cos w domu cos na buzie nałoze ale wtedy słysze ze strasze ludzi
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
d
Ja się pochwale bo bardzo mnie to zaskoczyło i ucieszyło - R wczoraj na obiad zjadł ryz pełnoziarnisty , plaster wielkości dłoni pieczonego indyka i brokuły . swietnie mu idzie gryzienie -ogolnie tak się wkręcił ze gryzie nawet jak nic nie ma w buzi .
a myslałam ze będzie gorzej bo słoiczkami grudkowymi pluje teraz ...
u nas tez plucie słoiczkami z grudami, a ryż wchodzi bez problemu, moze faktycznie miesa sprobuje bo do tej pory mieliłam w zupie

Cytat:
Dziewczyny podpowiedzcie, bo tak myślę teraz z tymi bucikami czy nie powinnam jednak rozm 20 wziąć
Jak zrobiłam patyczek żeby zmierzyć wkładkę i postawiłam stopę na tym patyczku to F. miał tylko jakieś 5mm zapasu. To jest wystarczająco? Czy lepiej było wziąć większy rozmiar? Czy ten większy to już był by za duży?
jak na mój gust to 5mm to za mało, rozmiar większe powinny być dobre tylko zeby znowu nie przesadzic w drugą stronę zeby nie byly za duze

bzinka jak malutka?
Stary 2014-03-16, 08:59   #4282
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
raj!!!

http://klockowo.pl/opis/4122123/1050...ego-duplo.html

tyle, że będę mocno obserwować ceneo itp.
teraz Safari kupiłam (od dziadków) za 100 zł mniej niż cena katalogowa. Jak oni na tym zarabiają?!
dzieki jak znajdziesz w dobrej cenie dawaj znać gdzie

a co do spanie to dlugo na to czekałam hehe ale u nas juz widzialam uzaleznienie od cyca ze to o ciumkanie chodziło teraz śpi i długo i spokojnie nawet w dzień duzo lepiej śpi

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
już niedługo tylko ze wtedy bedzie cie kregoslup bolał od trzymania rączek....
to tez zalezy od dziecka u nas Karol nie chciał chodzic za rączkę, chodził przy meblach dopóki sam sie nie nauczył a nawet teraz za rękę nie chce tylko sam leci
Stary 2014-03-16, 09:08   #4283
Villga
Zadomowienie

Bzinko, mam nadzieję, że z Hania lepiej :-*

Kinia od dwóch dni ma stan podgoraczkowy, nie wiem co jej jest. Obstawiam zęby bo nie kaszle, kataru nie ma... w nocy dzis miala najwiecej bo 38.5 dałam paracetamol. Tak to okolo 37.5 caly czas... mam nadzieje że szybko jej przyjdzie i to nic takiego.
Mieliśmy isc dzis do kina na 14 ale jak bedzie marudzic to nici. No trudno. Ważne żeby z Kinga było ok.
Milej niedzieli.
U nas tak paskudnie na zewnątrz że szok.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:32   #4284
anika_s
Wtajemniczenie

Witajcie
Ale zimnica na dworze
tż wyjechał właśnie do pracy i wróci dopiero o 18.00
Na szczęście siostra zadzwoniła że o 14.00 kończy zajęcia i nas zgarnie do niej także nie będziemy siedziały same z O.
U nas na szczęście już z katarem lepiej.

--------------------------------------
O. do tej pory spała w śpiworku, wczoraj wieczorem poszłam sprawdzić czemu się tak wierci, dotykam a Ona cała mokra tzn. śpiwór przy karku , normalnie mokry! a Ona gorąca. Zmierzyłam temp. i była ok! więc wyjęłam ją i przykryłam kołderką , którą i tak skopała za jakiś czas
Nadgorliwa matka przegrzała dziecko
W nocy jak się obudziłam to spała w poprzek łóżeczka z nogami między szczebelkami

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Bzinko jak Hania??

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Kinia od dwóch dni ma stan podgoraczkowy, nie wiem co jej jest.

Masakra jest u tych dzieci ostatnio.
U nas szpital dziecięcy przepełniony! tyle chorych dzieci
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:36   #4285
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej!

Przełom! Karolowi zaczęło schodzić z dziąseł! powoli ale w końcu coś się ruszyło od razu człowiek inaczej nastawia się do życia

u mnie z gardłem trochę lepiej, są momenty że mogę normalnie ślinę przełykać ale dziąsła... dalej bolą, gadać się nie da, jeść też nie, piguły nie działają

JolanT zdrówka, obyśmy szybko obie uporały się z tą anginą

Bzinka jak Hania?

Pani no mi też dziwnie, że jestem w dzień

tż dziś też zabrał małego do teściowej. nie pojechałam,bo gadać nie mogę a poza tym będą dzieci więc lepiej żeby nie miały ze mną kontaktu. jak dobrze pójdzie to może po południu pojadę z nimi do moich rodziców

lecę do sklepu po jakieś kiśle, budynie, bo coś żreć trzeba

mam nadzieję, ze już niedługo wrócę w normalnym trybie i będę jak normalny ludź cytować i się wyrabiać no i mam Wam dużo do opowiedzenia m.in. o urodzinach, co Karol dostał (tylko zabawki, dużo dużych grających zabawek), jak lekarz zwrócił nam uwagę, że nie powinniśmy mówić do K. tak jak mówimy no i wrzucę parę zdjęć z ur. a raczej wyrobów zdjęciopodobnych
Stary 2014-03-16, 09:44   #4286
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
za kolenego zeba , A co to za kot Stefan

:
A to nasz pupil. Tomuś go uwielbia. Rudy dachowiec. Śpi w domu lecz w ciągu dnia jest na podwórku. I zawsze siedzi u Tomka na oknie lub przy drzwiach na taras. Dlatego mowie ze Tomek najlepiej się cieszy jak jest "u kota Stefana"
My podjęliśmy próbę wprowadzania mm i tez powoli będziemy się oduczać kp. Teraz nocka jest fajna. Bo czy dostaje kaszke czy mleko na noc to zasypia o 20, czasem obudzi się ok 3,4 przytula się do mnie i zasypia dalej. Wstaje ok 5 je z cyca i śpi do 6.30. Teraz mamy więcej pobudek i przytulanek bo ząbki piłują :-(
Stary 2014-03-16, 09:47   #4287
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
bzinka jak malutka?
Hmm ciezko powiedzieć. Noc byla koszmarna, Budziła się co chwilę z krzykami bólu, dawałam jej wode, smarowalam dziasla dentinoxem, koło 2 obudzila się taka gorąca, że nawet nie zmierzyłam temp tylko od razu dalam jej ibum, ale nie mogła zasnąc i dopiero koło 4 padła, tak że noc na półśnie, kilka godz przespanych tylko. Pewnie zaraz pójde z nią na drzemkę. Rano ok, dobry humor ma, bawi się, jest dośc wesoła, temp w pupie 37,5.
No ale robi "miny" wciąga wargi, palcami przy budzi manipuluje, tylko już się nie nabiorę,że to zęby na pewno, bo ostatnio też tak było, a okazalo się,że gardło i angina

Aaa i ma apetyt, zjadla duza porcje kaszki rano.

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-16 o 09:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 09:50   #4288
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
moim zdaniem hm ma ciut zawyżoną numerację, my mamy 62 i jeszcze dobry, nasz jest z paskiem. ( A dzis wlazłam do pepco, a tam taki za 24,90)

Nestelle- dobrze ze z uszkiem Roszka wszystko ok, a nasza służba zdrowia cóz.....

Tasia- cos mi przyszło do głowy, sprawdz sobie- czy jak nie jestescie małżeństwem to czy nie wystarczy oświadczenie ojca ze nie pobrał becikowego.
Bylam w tym cholernym urzedzie kilka dni temu, przedstawilam cala sytuacje, zee nie jestesmy po slubie itd i takiego czegos nie uslyszalam... Wiec chyba nie wystarczy
zastanawiam sie jeszcze, co bym musiala przedstawic jako samotna matka i czy tak sie by dalo...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:52   #4289
Ewkaaa8891
Zadomowienie

A z prezentów dostał . . . Konika Bujaka - w 100% trafiony, namiot -domek do domu lub na ogród - 200% trafiony bawi się w środku, dużo miejsca a na lato w ogrodzie będzie extra. Książki grające szału nie robią, najlepsze zwykle że stronami jednak, kostkę edukacyjna bardzo polubił. No i uwaga uwaga. . . Złotą rybkę. W kuli. To prezent raczej dla nas, ale Fakt, jest szal, Tomek od komody nie odchodzi i tylko pokazuje rybkę.
Stary 2014-03-16, 09:54   #4290
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
A z prezentów dostał . . . Konika Bujaka - w 100% trafiony, namiot -domek do domu lub na ogród - 200% trafiony bawi się w środku, dużo miejsca a na lato w ogrodzie będzie extra. Książki grające szału nie robią, najlepsze zwykle że stronami jednak, kostkę edukacyjna bardzo polubił. No i uwaga uwaga. . . Złotą rybkę. W kuli. To prezent raczej dla nas, ale Fakt, jest szal, Tomek od komody nie odchodzi i tylko pokazuje rybkę.
za prezenty
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości