|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
. dla mnie OK. T. nie ma specjalnego wyboru ![]() ![]() raz wzięłam na spacer i przez szparki wyleciało masę okruchów do torby. aaa! i dzięki Ci, o mądra Kobieto!, za Lipobasę! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
NajLepszego dla FiFiego
![]() SCARLLET - dobry wybor - ja od 2 lat jade na AjFanie 4 ... Mialam w tym roku se na 5 zmieniac ale kasy nie bylo - za rok dostane prawie za free ![]() Ogolnie zycze Wam i Dzieciaczkom Zdorwka - 3mam ![]() Ost was zaniedbuje ale taki okres w zyciu mam / znowu lekko zawirowany :-/. Eh szkoda slow Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Zadomowienie
|
Jest miękki, silikonowy.
Cytat:
![]() Byłam w H&M są wyprze, fajne dzieciowe ciuchy, zakupilam srebrne legginsy, bluzę little leopards i sweter grunge'owy gruby na przyszłą zimę ![]() I jeszcze sie pochwalę kupiłam jej okulary słoneczne ![]() ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-14 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moderna ja zamierzam kupić z Tommiego Tippi na przekąski
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
Tak na szybko, bo lecimy znowu na spacerek.
#4176 |
Zakorzenienie
|
Panika dzieki
![]() ![]() znalazlam jeszcze z Tommee Tippee i z Nuby (to pewnie ten masz). Szkoda, ze one nie maja dodatkowej pokrywki ![]() a dlugo uzywasz juz tej Lipobazy? ![]() nie ma za co, ja tu podawalam typy, ktore znam i ktore dostepne sa tu w DE, i ktore stosowalam. Natomiast w Polsce tez sa fajne masci i kremy i w rewelacyjnych cenach ![]() ![]() A jeszzce do lipobazy - to zaden krem-cud - tam jest tylko parafina, wazelina i woda plus jakies dodatki, zeby to wymieszac i zakonserwowac - moze udaloby sie cos podobnego zlecic do zrobienia w aptece za kilka zlotych?
#4177 |
Zakorzenienie
|
o jaka dama
![]() ![]() bzinka a co to, zaczela sie juz wyprzedaz pomiedzysezonowa? ![]()
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bzinka mam taki szary sweterek swietny jest
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzieki ![]() to u nas online na razie cisza, wyglada na to, ze zaczenie sie we wtorek w przyszlym tygodniu (tak obstawiam ![]() Mam andzieje, ze tez beda wyprzedaze - cos bym dokupila ![]()
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale by się mojemu śwatłoczułemu przydały... ale na bank spotęgują histeriuszyzm ![]() hhhheeehhhh właśnie dziś sobie myślałam, jak Ci zazdroszczę. Dłuuuugie spacery, chodzenie gdzie się chce (nie w cieniu ![]() nabyłam (krem z wit. A) na fali miłości do alantanu maści... dla mnie kicha :/ (za 50 ml zapłaciłam coś 6 zł, a Lipobasa 100 ml 9,98 zł - także różnica w cenie bez szału). Ostatnio całą armię maści (najczęściej pożyczonych od synia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moc uścisków dla Filipka ![]() Cytat:
![]() Niezły komplet ![]() Oby dzisiejsza noc była lepsza ![]() Korzysta z nocnika? Mojego jak ostatnio posadziłam to uciekał jak oparzony ![]() Cytat:
Wypasione ![]() Moje dziecko od 2 dni przeraża mnie swoim piskiem i próbami wymuszania. Dajcie mi siły. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
bedę pilnowac zeby wszyscy w kaskach chodzili-bhp a ja w pudeleczkach z tesco..... Cytat:
panika twoj taki niegrzeczny na spacerach, drze się w wózku nie chce siedziec? to zaoszczedzisz na parasolce ![]() ale sie dziś wychodziłam z maluchami, młoda zapadła w sen a rzadko spi w dzien, taka zmeczona ![]()
![]() |
#4183 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że trafiłam z rozmiarem, bo na teraz nie potrzebuję. Nosimy 74 a wzięłam go 86, żeby był na przyszłą jesień i zimę ![]() Cytat:
![]() Link do okularów z decathlona 0-2 Moje za 30zł, są tez inne za 130 ![]() Ale przynajmniej mają wiarygodne filtry, a nie sa to takie okularki z bazarku ![]() Hania tez nie chce w nich chodzić, tzn coraz dlużej ma je na sobie, na początku miala sekundę i ściagala jednym ruchem ![]() No z tymi spacerami to mam spoko ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||
Wtajemniczenie
|
Super!
U mnie nie ma H&M ![]() Za niedługo sie do krk wybieram więc moze coś zostanie jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mu muszę w końcu dać w jakiejkolwiek postaci, ale się boję.. wcześniej dostawał do zupy, do budyniu i nie tolerował za bardzo, ale też dostawał całe, jak bedę mu dawać teraz to niewielką ilość. jogurtów też mu nie daję, tzn dostaje słoiczkowe, czasem skubnie od nas, ale żeby tak zjadł ileś tam jogurtu to jeszcze nie. zaświadczenie od gina miałam od dawna, zaświadczenie o składkach na ubezpieczenie dali nam w pracy od ręki, zaświadczenie o dochodach też od ręki. tż wydrukował podania, ja podpisałam co trzeba i pogoniłam go, szybko załatwił. w moprze też bez problemu, bez kolejek, ale z rana był. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to jest w ogóle z ewentualna alergią na jajko? na zawsze już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | ||
Zakorzenienie
|
heh... jak znajdziesz (siły) to się podziel
![]() ![]() Cytat:
![]() chyba się tych nóżek nie doczekam. albo zakiszę się na śmierć ![]() a tak w ogóle to wczoraj szłam w Waszą stronę? nie słyszałaś??? na Łokietka, pod Carrefourem, musiałam zawrócić :[ syrena jak ta lala... Cytat:
![]() ![]() kupię mu takie, może faktycznie załapie ![]() to się ubawiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |||||||
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Sto lat dla naszego uroczego Fifiego ![]() ![]() i ![]() ![]() chce się żyć ![]() Cytat:
nooo w końcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mysle ze jeszcze potrzebują czasu te nasze cycowe dzieci, u nas co raz lepiej z jedzonkiem, u was pewnie tez się rozkręci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-03-14 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() o rany ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jutro randka bedzie? Cytat:
a Hania w okularach ![]() dzieki za namiar, bo własnie wczoraj tztowi oznajmiłam ze mam zamiar zakupic Jankowi ![]() Cytat:
![]() Brawo za wszystkie nowe ząbki ![]() Czytam ile u was pampków schodzi i myslałam ze rzadko zmieniam, ale chyba jednak nie ![]() Moderna, jakie mleko dajesz Marcelowi (w sensie ile tłuszczu) i czy je rozrabiasz z wodą? Pani, co to za krem na ręce? bo ja juz naswoje nie moge patrzeć (u mnie na bank od mycia i chemii). Uzywałam juz polecane przez Sorce, Malpkę i Kwiatuszka krem z Anidy i masc cutubaza, ale nie pomagają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Zakorzenienie
|
hej
miałam wczoraj pocytowane to mi tz zamknał przegladarke i znikło ![]() z tego co pamietam Nestelle - ja równiez dla spokoju poszłabym sprawdzic to uszko ![]() a co do badan morfologi to u nas na kazdym szczepieniu dostawalismy skierowanie zeby zrobic na nastepne szczepienie teraz tez na kwietniowe szczepienia mamy wykoac badania Tasia - ![]() My obecnie karmimy sie 3 razy na dobe i zastanawiam sie jak i z którego teraz zrezygnowac bo: po nocy niejedzenia rano strasznie chce po prawie 10h mojej nieobecnosci strasznie steskniony i tez strasznie chce no i na noc zawsze jadł i po kąpieli leci i sobie podnosi bluzke musi byc cyc ![]() Villga u nas Karol nie tyle sie klepie ile robi sobie głasiu głasiu, no moze czasami troszkę mocniej mu to wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() biedny Karolek ![]()
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna Hania w tych okularkach ![]() I ciuszki też super! Jutro będę w H&M może coś upoluję ![]() F. też ucieka z nocnika jak oparzony. Jak go posadzę to od razu wstaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |||
Zakorzenienie
|
aaa pocytowałam i jakoś wyłączyłam stronę więc muszę jeszcze raz
![]() a tymczasem, jak inhalowałam Kamila (w razie W na ten katar) to sobie pomyślałam tak, że daje dobre rady jak zagadać dziecko, a ja co? jak chora jestem to się inhalatora nie tknę bo raz próbowałam i nie ma szans, nie wysiedzę tyle bez ruchu ![]() poza tym Kamil mi wypił pół fiolki soli fizjologicznej.. już miałam schizy ale skoro mu ją inhaluje to chyba wypić też może :rollyes: dziś tańczył nawet w wannie ![]() ![]() emotki mi nie wchodzą, musze je pisać. czemu, nie da się ich nacisnąć?? ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Cytat:
dobra jest ![]() może znów wyciągnę i sprobuje K. namowic Cytat:
![]() świetny ten potwór! jakiej firmy? Kamilowi by się przydał bo on często coś pożera a jak mu dam do miseczki to jest wszędzie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pociesze że Kamilowi przeszło, jak chce mu przewinąć pampresa (oczywiście na stojąco) to jest pisk jeszcze ale ogólnie mówie że nie wolno tak robić i chyba zakumał bo zaraz przestaje ![]() a i przyszły dziś książki na roczek, matko jakie pudło... jak trzymałam na wózku to ludzie patrzyli jak na wariatkę, co towar nad głową dziecka wozi ![]() z moich wrażeń to czereśniowej nie ogarniam ![]() ![]() dotykanki wzięłam trzy i ta "w dżungli" jest kiepska, bo chyba tylko trzy strony mają dotykanki, jak dla mnie słaba. "Zwierzęta" nawet nawet, ale Arka Noego jest super. I to jest hit bo Kamil ją już testował u swojego kuzyna. Na każdej stronie coś. Świeć na niebie mała gwiazdko fajna, taka inna niż wszystkie. A dźwięki z farmy polecam, bo bardzo fajne ma dźwięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
właśnie zobaczyłam znajomej zdjęcie jak po urodzeniu karmi córkę.. sorry ale aż mnie zemdliło. A taka byłam głodna
![]() dla mnie to bardzo niesmaczne jakoś... tzn gdyby ktoś przy mnie karmił, albo kogoś bliskiego zdjęcie to nie, ale na FB jakoś tak bleee |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
no helloł
dzisiejszy mój dzień - odwiozłam Kube do szkoły ,pedem do przychodni , czekałam 30 min. bo pani dr się spóźniła .... ok wchodzimy , zaglada do uszka jednago ,drugiego ,w gardło ..nie musze dodawać ile trzeba siły aby utrzymać dziecko ![]() Po drodze inne mamy mi tłumaczyly ,ze jak to by było zapalenie ucha to na pewno byłaby goraczka a mały nie siedział by tak usmiechniety ..... No możliwe ale trzeba jednak sprawdzić . Poradzili IP ale nie pojade bo tam podobno masakrycznie chore dzieci ... Także prywatnie załatwiłam- w sekundę zapisali mnie na wieczór . Całe to jezdzenie i proszenie zajęło mi 2,5 godz. Musiałam skoczyć jeszcze w 2 miejsca (trzecie odwołałam na szczęście)potem zakupy 1,5 godziny , odebrałam Kube ze szkoły ,pojechałam do domu rozpakować wszystko ,obiad na szczęście rano zrobiłam ,potem Nina z przedszkola ,Kuba na basen , Kuba z basenu i R do lekarza .... U lekarza spędziłam 5 minut - 5 dłuuuugich -ciężkich minut -jeny ile roczne dziecko ma siły ...lekarz go badał a ja miałam trzymać aby nie ruszył się ani na milimetr aby krzywdy nie zrobić .... utrzymałam ale z trudem ...cali mokrzy byliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam , kolacja dzieciakom ,kapanie R a ja padam ... powinnam teraz się zapisac na jakiś masaz leczniczy bo kręgosłup mi chyba pęka ...no ale poczekam az tz wroci to wymasuje mi plecy bo od tego wkładania R i wykładania z fotelika cos mi przeskoczylo ( tz ma niskie auto wiec trzeba się bardziej schylać niż do mojego) . i tak mysle sobie co ma zrobić mama której dziecko zachoruje poważnie a nie ma kasy na prywatnego lekarza ...po☠☠☠ane to wszystko ... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.