|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Kwiatuszku - duzo zdrowia!!! Oby Wam wreszcie przeszlo!
), potem podczas kp i lekarze mowili, ze bezpieczny. Sa takie, wiec lekarze na bank daja nieszkodzace, jesli mowissz o kp
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam wczoraj inny pociąg, taki ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- przespałam się z tym co pisałyście o prezentach i dalej nie wiem kusi mnie lego, ale wiem, że jak nie dostanie czegoś większego, np. pchacza teraz od t. to nie dostanie wcale bo my nie kupimy.... tylko czy jest mu potrzebny myślałam jeszcze nad stolikiem skończy się na tym, że powiem t. żeby sama wybrała.....
|
|
|
|
|
#4293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=achna79;45597156]
Ale ekstra to jest. Muszę kupić .... dwa. Tż tez się przyda ![]() QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mleko nie jest po roku wartościowe ? czasem wszystko mi opada od takich opinii i to jeszcze wypowiadanych przez lekarzy ... mleko jest wartościowe cały czas - w każdym czasie . jedynie można dodac ze jeśli okaze się ze będziesz musiała wziasc cos po czym karmic nie można to można się pocieszać ze dałas dziecku przez długi czas to co najwartościowsze . Cytat:
Cytat:
z dzwiekami ,fajny . Kuba miał identycznego (dzieci znajomych go bardzo zniszczyly)i uwielbiał . Cytat:
staraszne ,bardzo
|
|
#4294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heh...
i super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a Danusia? gromkie: HURRRAAAA!!!! Cytat:
![]() czekam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monika, stolik edu jest ekstra (mówię to ja, Jarząbek, który myślał, że naciągactwo i bajeranctwo). Mamy Chicco (Filipek, Krzyś - też rekomendują ) - i ten górny panel się zdejmuje (także może i na leżąco się bawić, i na siedząco), dźwięki możesz całkiem wyłączyć, przesuwanki, jest czym zakręcić. Jak babcia chętna, to może warto wykorzystać fakt święta ![]() mamy pchacza, ale T. woli chodzić przy fotelu na kółkach - ale to pewnie każde dziecko ma inne upodobania.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-03-16 o 11:53 |
|||||
|
|
|
#4295 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guliwer ![]() Cytat:
Cytat:
fajne Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Ciebie a jak mówicie do K? Cytat:
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na lego w sumie to jeszcze jest czas wg mnie. My mamy i stolik i pchacza, więc zamówiłam od chrzestnej zestaw lego duplo moje pierwsze zoo nie wiem, czy fajny, ale są zwierzątka
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bzinka mam nadzieję, ze Mała lepiej Miałam coś jeszcze, ale nie pocytowało... |
||
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez duplo polecam - oprócz zoo,safari to pociąg z cyferkami ,kopcuszka, arielke ...=wszystkim się dobrze rzuca
do kapieli oprócz tradycyjnych kaczuszek gumowych i innych rybek mamy takiego żółwika http://allegro.pl/zolwik-do-kapieli-...025644639.html R jest zachwycony .uwielbia jak wlewam wode i wszystko się rusza . starszaki tez się tym bawia .najlepsze to ze kupiłam go na początku ciązy w biedronce z przeceny za 50 zł (zawsze kupuje zabawki w razie czego na zapas jak się okaze ze nagle idziemy do znajomych z dzieckiem i trzeba cos przynieść ). mamy jeszcze statek grający z fontanną http://allegro.pl/smily-statek-do-ka...038578291.html to z tych fajniejszych bo np. bongosami się już nie bawi . a tak w ogole to uwielbia jak mu leje wode z kubka - nizmordowanie próbuje złapać strumień .My wczoraj z Ninka miałyśmy zakupowy dzień- kupiłyśmy dla niej torebke ,i dla mnie(Oliwka - kupiłam MK - teraz nowy model wyszedł ). i takie tam pierdoły jak baleriny dla niej i ciuszki dla R w zarze ... no i te kremy dla Ninki -mam nadzieje ze pomogą bo nawet ostatnio dłonie takie chropowate dostała . w przymierzalni jak przymierzałam dżinsy to Ninka na cały głos (sklep mały - kilka klientek , wszystko słychać ..)" przecież nie wciśniesz się w te spodnie " haha to były jeginsy wiec wydawały się tylko takie male . włożyłam .a ona " nie wiem jakim cudem się upchałas " . na koniec głosno dodała ze "umie się drapac jak pies po uchu stopą" .No cóz bardzo przydatna umiejetnosc .zwłaszcza w przebieralni ![]() Ale fajnie tak sobie z córą pochodzić ![]() Teraz tz z Kuba pojechali rano na ryby (tak tak pada ,wieje . hardkory ) .R padł , a my mamy maseczkowy dzień - obydwie z turbanami -odzywlkami na włosach(na ta moja roszpunke musze 1/4 odzywki wywalić bo ma włosy do połowy pupy ) , na buziach maseczki ...i szykujemy się na wyjście ....
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Panika
http://m.ceneo.pl/12474654 http://m.ceneo.pl/25499096 http://m.ceneo.pl/441848 Nie jakieś firmowki ale on się świetnie bawi SAM tym, nie muszę go zachęcać. Więc ja też zadowolona. Pchacz na początku z dystansem do zabawy a teraz sam z nim biega. A rybka ? Zwykła szklana kula i złota welonka. Właśnie ma zmieniana wodę. |
|
|
|
#4301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoznilam sie... ale sie podpinam!!!! Najlepszego! Cytat:
![]() U nas bilansu jako takiego tez nie ma, za to w kazdej chwili moge isc do przychodni i obsluzyc sie sama wazac i mierzac Krzysia. I tak chodze co miesiac czy dwa, wlasnie teraz bede sie wybierac, ciekawe, czy cos przybral ![]() kurde, nie moge znalezc mieszkania... niesamowite jest to, ze buduje sie coraz wiecej, ludzie zarabiaja bez jakichs podwyzek, a ceny wynajmu poszly w gore... Ostatnio 4 lata temu szukalismy i byl duzo wiekszy wybor w lepszych cenach. Ech...
|
|
#4302 | |
|
Rozeznanie
|
No nareszcie
jak bidulek musiał mocno cierpieć skoro Ciebie tak to boli (bo zakładam, że to to samo) Wracajcie szybko do zdrowia ![]() Cytat:
A taki namiocik też bym chciała. Ciekawe tylko czy Mikołaj by chciał ![]() Nestelle ale macie fajowy dzionek spa Ninka wytrzymuje z tymi maseczkami i odżywkami?? I wczoraj też fajniutki dzień. Dwie kobietki ![]() I fajne te zabawki do wanny. Muszę nabyć.
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze zdjecie Ninki w wałkach i w maseczce;p Aż mi się zachciało córeczki
|
|
|
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo w sumie w sklepie mierzyliśmy na tym przyrządzie i tam wyszło 18 ale jak Pani podjechała tą miareczką na 19 to było troszkę luzu i do tego powiedziała, że ta miarka podaję rozmiar buta już z zapasem. 19-stka ładnie weszła a nie chciałam za dużych kupić. W domu zrobiłam patyczek i włożyłam do nowych butów i przystawiałam do stopy to właśnie tak różnie mi wychodziło bo F. podginał paluszki i tak w zależności jak ruszył stopą to wychodziło od 1,5cm do 0,5cm i sama nie wiem ile tak na prawdę jest większy. Nie wiedziałam, ze to takie trudne kupić buty dziecku. A jeszcze włożyłam patyczek do attipasków r. 20 i jest idealny z nowymi bucikami r. 19 a te attipaski właśnie są ciut za duże. Jednym słowem zgłupiałam :conf used:Jak by któraś chciała kupić Lego Duplo to w Tesco są przeceny i kilka jest przecenione przez pół. Najtańsze były już za 16zł a kilka z 120 na 60. Kupiłam dzisiaj Filipowi w Tesco stoliczek plastikowy i krzesełko. Jest szał! Siedzi i czyta bajki.Aaa i obcięliśmy go maszynką ![]()
|
|||
|
|
|
#4305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mogę tylko wstawić fote "po"
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
buty dzieciowi kupic to niełatwa sprawa - ja się zdaje na sprzedawczynie - no ale w sklepie w którym znam babeczki od lat wiec ufam . ale tez sprawdzam i wkładam bucik R ,stawiam go na nogi i wtedy tez wkładam palec z tylu bucika. dziś pierwszy raz od lat zjem "niezdrowy "obiad ... tak jakos mi się zachciało ...(choć na co dzień nie lubie) .zamówiona pizza hut . dla mnie oczywiście duza . z warzywami + owocami . znając mnie -pewnie nastepna będzie tez za kilka lat dobra idziemy w miasto . A ! zobaczcie co kupiłam moim starszakom - Kuba marzy o telefonie (bo pół klasy już ma- ja się niezgadzam bo uważam ze fanaberia . niepotrzebny mu i już ...) wiec dostaną każdy po swoim : (Scarlett widzisz jak się kupuje telefon - wchodzisz -wybierasz i masz ! z czekoladowa taryfą )
|
|
#4308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ten namiot super. heh. a mój olał temat w Ikei... (taki pojedynczy z trzema wejściami chciałam kupić...) Cytat:
)Cytat:
Cytat:
(dotąd najtańszy zestawik z pingwinem, misiem i chyba z 3 kolckami nabyłam za 19 zł i byłam super zadowolona z ceny) a! mojego Przystojniaczka-jak-z-folderu maszynką?! jak rekruta?! foooottttaaaaaa! (nie wierzgał???? nie bał się????) Cytat:
najlepiej takiej odchowanej ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- a! i dzis od rana myślę o Modernie syn ma dziś bluzkę z napisem: "Love U on the moon & back". Gdyby nie Ty nie wiedziałabym, że to cytat ![]()
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękną masz córę!!
|
|
#4310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania w okularkach Dobrze że Roszek zdrów Cytat:
![]() Cytat:
Ale zdrówka i dla ciebie ![]() Cytat:
Ale jak to zrobiliście??!? ![]() Cytat:
Bzinka, oby to tylko ząbki nic gorszego ![]() Uff,udało mi się nadrobić ![]() tymczasem tyle, bo zapomniałam co chciałam od was jeszcze
|
|||||
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, Ninka słodziak, ale jak Ty jej te włosiska rozczesujesz???? w znieczuleniu ogólnym???
![]() Wnerwiłyście mnie, przez Was oglądam duplo na allegro, Małpy ![]() :brzyda l: i namawiam TŻta na jazdę do tego Teskacza.........TŻ też mnie zdeczko wnerwił, chce jednak bardzo urodzin Z...... Kurde, to za tydzień, na razie tort wybrałam i zamówię............... Nie wiem co z resztą... Nie wiem gdzie ludzi posadzić, nic nie wiem, grrrrrrrrrrrrrr Wiem, że te masy niedobre, ale chociaż zdjęcia ładne będą.... Jak Wam się podoba? http://cukierniaczernis.pl/torty/category/dziecice chcę ten dm4 po dziecięcemu kiczowaty
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze nie zapamietuje tego co sie napisalo
Dzis Milus spal mi od 10-12.45 po czym o 14 stwierdzil ze za malo spal i kolejna drzemka ale tym razem tylko 45minut. Hehehe. Teraz rozrabia w pokoju - dzis bede musiala go okapac ... :-/. NESTELLE. ninka - no i tekst jak zawszs wymiata MONIKA - ale jak maszynka na Zero .? Dal sobie zrobic bez problemu .? KLEMENTYNKA - taaa usmiechnac do tatusia sie mozna, ale watpie by tatus zakumal po czemu dziecko smieje sie do niego. A poza tym jak dobrze pojdzie to beda sie widziex - dopiero w kwietniu :-( bo troszke nam sie znowu sprawy pokomplikowaly :-(. Moglabym miec neta juz w domku to moze cos bym na necie wymodzila na ten lrezent dla Milusia - ehh. Plakac mi sie chce jak se pomysle zd nawet "glupiego" prezentu mu kupic nie moge w dniu urodzin i to jak waznych Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nestelle fajna ta twoja mała, widać ze pogodne dziecko Cytat:
![]() kurde, tż ma katar, mnie cos tak dziwnie: jak sie zarazimy, to sie chyba pochlastam
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
JUlka puszcza bański a KArol zafascynowany je łapie
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, bądź dzielna.
A prezenty to nie wszystko! !! Dla Emilianka wazne jest to że ma kochajaca dzielna mamę, a nie pudełko klocków, uwierz. :-* Nestelle, super wypad z Ninka i babski dzień ![]() Malpko, Kinga tez lubi banki mydlane i probuje je lapac
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tse tse tse ![]() T. próbuje złapać i jeść Cytat:
Znacie kolorowanki 1+? T. właśnie próbuje pisać w moim kalendarzu (cFaniak pięknie trzyma długopis; na szczęście zakorkowany )
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym do lata pewnie nie puszczałą gdyby Julka dzis nie wymysliła ![]() Pani u nas Karol czasami łapie Julki kredki jak nisko zostawi i sobie pisze po kartce ale po chwili kredka ląduje w buzi tak więc sam tego robić nie moze
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Tesco - ceny normalne, żadnych promocji na duplo....
Moje dziecię przeszło same siebie - od 3 dni co butelka to płacz, za Chiny nie pije mleka, ledwo po 60 ml.... Finał taki, że przed chwilą TŻ stwierdził, że chrzani, dajemy jej łyżeczką. I zjadła całość.... Dorosła jest, skubana zrzęda
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
hej!
Nestelle- Ninka te włochy ja tez niezdrowo dziś- tosty Małpka- u nas Ewa się rozpłakała na widok baniek za pierwszym razem.. za drugim już łapała ale bez większej frajdy Panika- ja tez myślę dziś o Modernie bo mnie się śniła- ze swoim mężem i z Marcelem miałam się nim zaopiekować na chwilę bo byli jakoś zajęci- i w tym śnie nie mogłam wyjść z podziwu, że Marcelek taki pogodny, uśmiechnięty a mąż Moderny był taki sam jak mały tylko, że większy.. tzn b.podobny..
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Najpierw polece z pamietniczkiem, a pozniej postaram sie odniesc do postow - mam nadzieje, ze starczy mi czasu ![]() I melduje poslusznie, ze Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow sam chcial, ja tylko przyasekurowalam ![]() (od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale )Oprocz tego coraz ladniej bawi sie sorterem, piramida interaktywna i z półkul - bardzo polecam, dziecko ma sporo zabawy (wstawie zdjecia, bo nie znalazlam linkow) I dzisiaj jeszcze po dlugiej przerwie powiedział mama
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

), potem podczas kp i lekarze mowili, ze bezpieczny. Sa takie, wiec lekarze na bank daja nieszkodzace, jesli mowissz o kp 

kusi mnie lego, ale wiem, że jak nie dostanie czegoś większego, np. pchacza teraz od t. to nie dostanie wcale bo my nie kupimy.... tylko czy jest mu potrzebny 

zwagier siostry ją zakopywał to widział małe
staraszne ,bardzo 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chciałąbym go pomierzyć/wazyc boobwodzić głowe;p Ale w kasiażeczce nie ma czegos takiego jak bilans roczniaka...
dalej bolą, gadać się nie da, jeść też nie, piguły nie działają

(zawsze kupuje zabawki w razie czego na zapas jak się okaze ze nagle idziemy do znajomych z dzieckiem i trzeba cos przynieść ).
dla Lilianki
po 2h padl jak "trup" nawet mleka nic nie skubnol - od razu tuli do misia jak wadzilam do lozeczka

05.07.2008