Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 11:17   #4291
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Kwiatuszku - duzo zdrowia!!! Oby Wam wreszcie przeszlo! O antybiotyk nie martw sie - raz bralam w ciazy (zapalenia zatok dostalam, pierwszy raz w zyciu... ), potem podczas kp i lekarze mowili, ze bezpieczny. Sa takie, wiec lekarze na bank daja nieszkodzace, jesli mowissz o kp
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:23   #4292
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
świadoma konsumentka a nie kompulsywna

raj!!!

http://klockowo.pl/opis/4122123/1050...ego-duplo.html

tyle, że będę mocno obserwować ceneo itp.
teraz Safari kupiłam (od dziadków) za 100 zł mniej niż cena katalogowa. Jak oni na tym zarabiają?!
myślę, że jedno z drugim, tzn oglądanie osobiście i brak kompulsywności niewiele ma ze sobą wspólnego

ja widziałam wczoraj inny pociąg, taki

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

przespałam się z tym co pisałyście o prezentach i dalej nie wiem kusi mnie lego, ale wiem, że jak nie dostanie czegoś większego, np. pchacza teraz od t. to nie dostanie wcale bo my nie kupimy.... tylko czy jest mu potrzebny myślałam jeszcze nad stolikiem skończy się na tym, że powiem t. żeby sama wybrała.....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:33   #4293
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=achna79;45597156]
Ale ekstra to jest. Muszę kupić .... dwa. Tż tez się przyda może nie będzie mi śmiecił po domu
QUOTE]

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Zarobiona jestem, bo zamiast pie.... nie robię, stwierdziłam jak Kowalczyk, zdechnę, a posprzątam....
uparta jesteś z tym sprzątaniem ... uparta i pracowita .
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
rzeczywiście możemy sobie przybic pionę- ja nie umiem gryźć lewą stroną ;/ mam tylko nadzieję, że to od tej anginy i że przejdzie..
do tego ucho zatkane dzień drugi.. ehh

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
wiem, że są bezpieczne anybiotyki ale moja lekarka chyba nie do końca, bo mnie nastraszyła że w poniedziałek da coś mocniejszego i nie będę mogła już karmić. poza tym powiedziała, że po roku mleko już nie jest takie wartościowe i to tylko nasze uzależnienie. wiem, ale papierosy też często rzuca się stopniowo

tż zabrał małego i pojechali do babci więc mogę trochę w spokoju się pomęczyć. chyba zamieniłabym ból dziąseł na poród
o matko ! to naprawdę musi Cie bolec masakrycznie ...

mleko nie jest po roku wartościowe ? czasem wszystko mi opada od takich opinii i to jeszcze wypowiadanych przez lekarzy ... mleko jest wartościowe cały czas - w każdym czasie . jedynie można dodac ze jeśli okaze się ze będziesz musiała wziasc cos po czym karmic nie można to można się pocieszać ze dałas dziecku przez długi czas to co najwartościowsze .
zdrówka
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ogolnie mam Dola - nie wielkiego ale zawsze jakis tam - jeszcze zesmy sie z Milusiem pochorowali - kaszlemy smarkamy, pocieszam sie tylko tym ze temp nie mamy :-(
zdrówka
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Nie jestem na czasie, więc napiszcie, jakie miałyście/macie pomysły na prezent na pierwszy roczek?
u nas pchacz , bujak i kasa . polecam bujak http://allegro.pl/little-tikes-motoc...054468665.html
z dzwiekami ,fajny . Kuba miał identycznego (dzieci znajomych go bardzo zniszczyly)i uwielbiał .
Cytat:
wiecie co..
dziś mojej siostrze potrącili kotkę
najgorsze, że była kotna.. jak szwagier siostry ją zakopywał to widział małe
jenyyyyy staraszne ,bardzo
Stary 2014-03-16, 11:52   #4294
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
PANIka - po czemu ... Bo mi sie sam sex nie marzy
heh...

Cytat:
W dniu urodzin dostanie buziaka
i super!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
co do psów- w maju pewno bedzie Marsz Azylanta zabierz Toressa, niech sobie pooglada
ooo, no i parada jamników, ale to chyba we wrześniu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u nas Karol nie chciał chodzic za rączkę, chodził przy meblach dopóki sam sie nie nauczył a nawet teraz za rękę nie chce tylko sam leci
on jest wyjątkowy

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
także nie będziemy siedziały same z O.
a Danusia?

Cytat:

Przełom! Karolowi zaczęło schodzić z dziąseł!
gromkie: HURRRAAAA!!!!

Cytat:
jak lekarz zwrócił nam uwagę, że nie powinniśmy mówić do K. tak jak mówimy
czekam

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Noc byla koszmarna, Budziła się co chwilę z krzykami bólu

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
namiot -domek do domu lub na ogród - 200% trafiony bawi się w środku, dużo miejsca a na lato w ogrodzie będzie extra.
pokażesz fotki? i rybki

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja widziałam wczoraj inny pociąg, taki
ale on nie jeździ sam

Monika, stolik edu jest ekstra (mówię to ja, Jarząbek, który myślał, że naciągactwo i bajeranctwo). Mamy Chicco (Filipek, Krzyś - też rekomendują ) - i ten górny panel się zdejmuje (także może i na leżąco się bawić, i na siedząco), dźwięki możesz całkiem wyłączyć, przesuwanki, jest czym zakręcić.
Jak babcia chętna, to może warto wykorzystać fakt święta

mamy pchacza, ale T. woli chodzić przy fotelu na kółkach - ale to pewnie każde dziecko ma inne upodobania.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-03-16 o 11:53
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:00   #4295
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ojej to ja mama Guliwera;p 21 rozmiar buta;D
LAseczki idziecie na jakis bilans na roczek?L. był osttanio mierzony w wieku 6 miesiecy chciałąbym go pomierzyć/wazyc boobwodzić głowe;p Ale w kasiażeczce nie ma czegos takiego jak bilans roczniaka...
u nas nie bilansu na roczek . nikt go mi nie mierzył od urodzenia oprócz mnie - i to tylko przez forum ..bo Wy mierzylyscie to tez ciekawa bylam ...
Guliwer
Cytat:
Cholera jasna ja tego nie rozumiem, po 10 dniach brania antybiotyku, Hania zdrowa, wesoła i pełna energii i nagle dzisiaj koło 16 gorączka 38,3 a koło 19 już 38,8 stopni
Jakby jutro nie była niedziela, to od razu poleciałabym do lekarza, a tak to nie wiem co robić. Załamana jestem ech
Cytat:
Nie mam pojęcia siedzialyśmy sobie dzisiaj w domu, normalna byla od rana, koło 16 wydawała mi się ciepła i jakas biedna, to zmierzyłam. Teraz budzi się co chwilę z płaczem, takim dziwnym eeee eeeee jakby się napinała, jakby ją cos bolało i nie wiem czy gardło boli, czy może zęby tym razem? gardło chyba tak nie boli bardzo,żeby sie aż budzic z płaczem? posmarowałam jej 2 razy dentinoxem dziąsla góra, bo już nie wiem co robić. Gorączka po czopku na razie spadła.
jejkus biedulka ...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja mam te Okto plantchis, ale na razie daje dwa trzy do zabawy
fajne
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpowiedzcie, bo tak myślę teraz z tymi bucikami czy nie powinnam jednak rozm 20 wziąć
Jak zrobiłam patyczek żeby zmierzyć wkładkę i postawiłam stopę na tym patyczku to F. miał tylko jakieś 5mm zapasu. To jest wystarczająco? Czy lepiej było wziąć większy rozmiar? Czy ten większy to już był by za duży?
5 mm zapasu to za mało . jak dziecko ma nozke w buciku to powinien się z tylu jeszcze nasz palec zmiescic ... (tak robia w sklepach )
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Kinia od dwóch dni ma stan podgoraczkowy, nie wiem co jej jest. Obstawiam zęby bo nie kaszle, kataru nie ma... w nocy dzis miala najwiecej bo 38.5 dałam paracetamol. Tak to okolo 37.5 caly czas... mam nadzieje że szybko jej przyjdzie i to nic takiego.

Cytat:
Przełom! Karolowi zaczęło schodzić z dziąseł! powoli ale w końcu coś się ruszyło od razu człowiek inaczej nastawia się do życia

u mnie z gardłem trochę lepiej, są momenty że mogę normalnie ślinę przełykać ale dziąsła... dalej bolą, gadać się nie da, jeść też nie, piguły nie działają
dobrze ze jest poprawa przynajmniej u K .
dla Ciebie .

a jak mówicie do K?
Cytat:
Hmm ciezko powiedzieć. Noc byla koszmarna, Budziła się co chwilę z krzykami bólu, dawałam jej wode, smarowalam dziasla dentinoxem, koło 2 obudzila się taka gorąca, że nawet nie zmierzyłam temp tylko od razu dalam jej ibum, ale nie mogła zasnąc i dopiero koło 4 padła, tak że noc na półśnie, kilka godz przespanych tylko. Pewnie zaraz pójde z nią na drzemkę. Rano ok, dobry humor ma, bawi się, jest dośc wesoła, temp w pupie 37,5.
No ale robi "miny" wciąga wargi, palcami przy budzi manipuluje, tylko już się nie nabiorę,że to zęby na pewno, bo ostatnio też tak było, a okazalo się,że gardło i angina
.
biedactwo oby szybko przeszło i oby to jednak angina nie była
Stary 2014-03-16, 12:00   #4296
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
[/COLOR]przespałam się z tym co pisałyście o prezentach i dalej nie wiem kusi mnie lego, ale wiem, że jak nie dostanie czegoś większego, np. pchacza teraz od t. to nie dostanie wcale bo my nie kupimy.... tylko czy jest mu potrzebny myślałam jeszcze nad stolikiem skończy się na tym, że powiem t. żeby sama wybrała.....
Mi się wydaje,że ze stolika dziecko ma większy "fun", niż z pchacza. Ale pewnie dzieci róznie podchodzą do zabawek.
Na lego w sumie to jeszcze jest czas wg mnie.
My mamy i stolik i pchacza, więc zamówiłam od chrzestnej zestaw lego duplo moje pierwsze zoo nie wiem, czy fajny, ale są zwierzątka

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:24   #4297
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podpowiedzcie, bo tak myślę teraz z tymi bucikami czy nie powinnam jednak rozm 20 wziąć
Jak zrobiłam patyczek żeby zmierzyć wkładkę i postawiłam stopę na tym patyczku to F. miał tylko jakieś 5mm zapasu. To jest wystarczająco? Czy lepiej było wziąć większy rozmiar? Czy ten większy to już był by za duży?
W sklepeie kazała K. stanąć i wsadzić palec z tył-jak wszedł-to dobre. I wkłądkę wyjmowała i mówiła, ze musi być 1cm wieksza.
Cytat:
PANIka - po czemu ... Bo mi sie sam sex nie marzy hahah.

Noc jak noc - 3 podubki ale scieka mu do gardla Gil po temu sie budzi - butla w reke glasiu po glowie - i wychodzd z pokoju usypia

Ja nie mam komoletnie pojecia CO kupic Milusiowi na roczek / oprocz Nocnika i wozka (ale to prezent od dziadzka ) mama mi doniosla ze jakies auto mu kupila - w sumie duzo ma zabawek albo mi sie zdaje ze ma dyzo - miski autka pilki klocki - grajace piszcace, niczym nie pobawi sie dluzej niz 10minut. Ksiazek nie chce czytac od razu spina i placz - eh. W dniu urodzin dostanie buziaka hahaha. A prezenta wymysle jak bede przy kasie - haha czyli jakos w maju
Zastanawialam sie tez czy nie isc z nim do Leolekolandu / takie miejsce z pilkami basenami zjezdzalniami dla dzieci, jest kilka sal w podziale na 6mies do 2lat, od 2 do 4 i potem jakos od 4 do 6 czy jakos tam - no ale to znowu 150nok za wtsep trza zabulic Masakabra.

Kocham Cie Emilianku <3.
ehhh te pieniądza, a raczej ich brak zawsze komplikują zycie...;*MOże do tatusia Miluś niech się usmiechnie...

bzinka mam nadzieję, ze Mała lepiej
Miałam coś jeszcze, ale nie pocytowało...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:31   #4298
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

a Danusia?
pracuje jutro u Niej gościmy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:56   #4299
nestelle
Zakorzenienie

ja tez duplo polecam - oprócz zoo,safari to pociąg z cyferkami ,kopcuszka, arielke ...=wszystkim się dobrze rzuca

do kapieli oprócz tradycyjnych kaczuszek gumowych i innych rybek mamy takiego żółwika http://allegro.pl/zolwik-do-kapieli-...025644639.html
R jest zachwycony .uwielbia jak wlewam wode i wszystko się rusza . starszaki tez się tym bawia .najlepsze to ze kupiłam go na początku ciązy w biedronce z przeceny za 50 zł (zawsze kupuje zabawki w razie czego na zapas jak się okaze ze nagle idziemy do znajomych z dzieckiem i trzeba cos przynieść ).
mamy jeszcze statek grający z fontanną http://allegro.pl/smily-statek-do-ka...038578291.html
to z tych fajniejszych bo np. bongosami się już nie bawi . a tak w ogole to uwielbia jak mu leje wode z kubka - nizmordowanie próbuje złapać strumień .

My wczoraj z Ninka miałyśmy zakupowy dzień- kupiłyśmy dla niej torebke ,i dla mnie(Oliwka - kupiłam MK - teraz nowy model wyszedł ). i takie tam pierdoły jak baleriny dla niej i ciuszki dla R w zarze ... no i te kremy dla Ninki -mam nadzieje ze pomogą bo nawet ostatnio dłonie takie chropowate dostała .
w przymierzalni jak przymierzałam dżinsy to Ninka na cały głos (sklep mały - kilka klientek , wszystko słychać ..)" przecież nie wciśniesz się w te spodnie " haha to były jeginsy wiec wydawały się tylko takie male . włożyłam .a ona " nie wiem jakim cudem się upchałas " .
na koniec głosno dodała ze "umie się drapac jak pies po uchu stopą" .No cóz bardzo przydatna umiejetnosc .zwłaszcza w przebieralni
Ale fajnie tak sobie z córą pochodzić poprzymierzac ciuszki ,buty,błyszczyki ,ploty , jeszcze kawki brakowało
Teraz tz z Kuba pojechali rano na ryby (tak tak pada ,wieje . hardkory ) .R padł , a my mamy maseczkowy dzień - obydwie z turbanami -odzywlkami na włosach(na ta moja roszpunke musze 1/4 odzywki wywalić bo ma włosy do połowy pupy ) , na buziach maseczki ...i szykujemy się na wyjście ....
Stary 2014-03-16, 13:16   #4300
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Panika
http://m.ceneo.pl/12474654
http://m.ceneo.pl/25499096
http://m.ceneo.pl/441848
Nie jakieś firmowki ale on się świetnie bawi SAM tym, nie muszę go zachęcać. Więc ja też zadowolona. Pchacz na początku z dystansem do zabawy a teraz sam z nim biega. A rybka ? Zwykła szklana kula i złota welonka. Właśnie ma zmieniana wodę.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:33   #4301
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Lilianki

Co do randki - nie bylo i nie bedzie hehe.

Dzis mnie za to psiapsiolka z dziecmi odwiedzila 4 i 6 latka - i ja SZOK jak Milun sie z nimi ladnie bawil - baaa nawet po dywanie jezdzil samochodem i robil brum-brum po 2h padl jak "trup" nawet mleka nic nie skubnol - od razu tuli do misia jak wadzilam do lozeczka

Ogolnie mam Dola - nie wielkiego ale zawsze jakis tam - jeszcze zesmy sie z Milusiem pochorowali - kaszlemy smarkamy, pocieszam sie tylko tym ze temp nie mamy :-(

Kocham Cie Emilianku <3.

Cytat:

DLA LILIANKI

Spoznilam sie... ale sie podpinam!!!! Najlepszego!

Cytat:
i ja i ja!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SŁONECZKOOO!

Villga- dzięki

wiecie co..
dziś mojej siostrze potrącili kotkę
najgorsze, że była kotna.. jak szwagier siostry ją zakopywał to widział małe
O rany...

U nas bilansu jako takiego tez nie ma, za to w kazdej chwili moge isc do przychodni i obsluzyc sie sama wazac i mierzac Krzysia. I tak chodze co miesiac czy dwa, wlasnie teraz bede sie wybierac, ciekawe, czy cos przybral

kurde, nie moge znalezc mieszkania... niesamowite jest to, ze buduje sie coraz wiecej, ludzie zarabiaja bez jakichs podwyzek, a ceny wynajmu poszly w gore... Ostatnio 4 lata temu szukalismy i byl duzo wiekszy wybor w lepszych cenach. Ech...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:40   #4302
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Przełom! Karolowi zaczęło schodzić z dziąseł!
No nareszcie jak bidulek musiał mocno cierpieć skoro Ciebie tak to boli (bo zakładam, że to to samo) Wracajcie szybko do zdrowia

Cytat:
Panika
http://m.ceneo.pl/12474654
http://m.ceneo.pl/25499096
http://m.ceneo.pl/441848
Nie jakieś firmowki ale on się świetnie bawi SAM tym, nie muszę go zachęcać. Więc ja też zadowolona. Pchacz na początku z dystansem do zabawy a teraz sam z nim biega. A rybka ? Zwykła szklana kula i złota welonka. Właśnie ma zmieniana wodę.
Tego pchacza mam takiego samego. Mikołaj bawił się nim jakiś czas teraz odpuścił. Musze mu schować na tydzień dwa może go olśni jak go po przerwie zobaczy.
A taki namiocik też bym chciała. Ciekawe tylko czy Mikołaj by chciał

Nestelle ale macie fajowy dzionek spa Ninka wytrzymuje z tymi maseczkami i odżywkami?? I wczoraj też fajniutki dzień. Dwie kobietki

I fajne te zabawki do wanny. Muszę nabyć.
Stary 2014-03-16, 14:40   #4303
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja tez duplo polecam - oprócz zoo,safari to pociąg z cyferkami ,kopcuszka, arielke ...=wszystkim się dobrze rzuca

do kapieli oprócz tradycyjnych kaczuszek gumowych i innych rybek mamy takiego żółwika http://allegro.pl/zolwik-do-kapieli-...025644639.html
R jest zachwycony .uwielbia jak wlewam wode i wszystko się rusza . starszaki tez się tym bawia .najlepsze to ze kupiłam go na początku ciązy w biedronce z przeceny za 50 zł (zawsze kupuje zabawki w razie czego na zapas jak się okaze ze nagle idziemy do znajomych z dzieckiem i trzeba cos przynieść ).
mamy jeszcze statek grający z fontanną http://allegro.pl/smily-statek-do-ka...038578291.html
to z tych fajniejszych bo np. bongosami się już nie bawi . a tak w ogole to uwielbia jak mu leje wode z kubka - nizmordowanie próbuje złapać strumień .

My wczoraj z Ninka miałyśmy zakupowy dzień- kupiłyśmy dla niej torebke ,i dla mnie(Oliwka - kupiłam MK - teraz nowy model wyszedł ). i takie tam pierdoły jak baleriny dla niej i ciuszki dla R w zarze ... no i te kremy dla Ninki -mam nadzieje ze pomogą bo nawet ostatnio dłonie takie chropowate dostała .
w przymierzalni jak przymierzałam dżinsy to Ninka na cały głos (sklep mały - kilka klientek , wszystko słychać ..)" przecież nie wciśniesz się w te spodnie " haha to były jeginsy wiec wydawały się tylko takie male . włożyłam .a ona " nie wiem jakim cudem się upchałas " .
na koniec głosno dodała ze "umie się drapac jak pies po uchu stopą" .No cóz bardzo przydatna umiejetnosc .zwłaszcza w przebieralni
Ale fajnie tak sobie z córą pochodzić poprzymierzac ciuszki ,buty,błyszczyki ,ploty , jeszcze kawki brakowało
Teraz tz z Kuba pojechali rano na ryby (tak tak pada ,wieje . hardkory ) .R padł , a my mamy maseczkowy dzień - obydwie z turbanami -odzywlkami na włosach(na ta moja roszpunke musze 1/4 odzywki wywalić bo ma włosy do połowy pupy ) , na buziach maseczki ...i szykujemy się na wyjście ....
superprosze zdjecie Ninki w wałkach i w maseczce;p Aż mi się zachciało córeczki
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:09   #4304
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kwiatuszku - duzo zdrowia!!! Oby Wam wreszcie przeszlo! O antybiotyk nie martw sie - raz bralam w ciazy (zapalenia zatok dostalam, pierwszy raz w zyciu... ), potem podczas kp i lekarze mowili, ze bezpieczny. Sa takie, wiec lekarze na bank daja nieszkodzace, jesli mowissz o kp
Też brałam antybiotyk karmiąc.

Cytat:
Monika, stolik edu jest ekstra (mówię to ja, Jarząbek, który myślał, że naciągactwo i bajeranctwo). Mamy Chicco (Filipek, Krzyś - też rekomendują ) - i ten górny panel się zdejmuje (także może i na leżąco się bawić, i na siedząco), dźwięki możesz całkiem wyłączyć, przesuwanki, jest czym zakręcić.
Jak babcia chętna, to może warto wykorzystać fakt święta

mamy pchacza, ale T. woli chodzić przy fotelu na kółkach - ale to pewnie każde dziecko ma inne upodobania.
Tak, F. poleca stolik chicco. Oprócz tych wszystkich zalet które Pani wymieniła można jeszcze zdjąć górny panel i wejść do stolika

Cytat:
5 mm zapasu to za mało . jak dziecko ma nozke w buciku to powinien się z tylu jeszcze nasz palec zmiescic ... (tak robia w sklepach )
Kurcze ja już sama nie wiem jak mam zmierzyć te buty, spróbuję jeszcze z tym palcem jak wstanie.
Bo w sumie w sklepie mierzyliśmy na tym przyrządzie i tam wyszło 18 ale jak Pani podjechała tą miareczką na 19 to było troszkę luzu i do tego powiedziała, że ta miarka podaję rozmiar buta już z zapasem.
19-stka ładnie weszła a nie chciałam za dużych kupić.
W domu zrobiłam patyczek i włożyłam do nowych butów i przystawiałam do stopy to właśnie tak różnie mi wychodziło bo F. podginał paluszki i tak w zależności jak ruszył stopą to wychodziło od 1,5cm do 0,5cm i sama nie wiem ile tak na prawdę jest większy.
Nie wiedziałam, ze to takie trudne kupić buty dziecku.
A jeszcze włożyłam patyczek do attipasków r. 20 i jest idealny z nowymi bucikami r. 19 a te attipaski właśnie są ciut za duże. Jednym słowem zgłupiałam:conf used:

Jak by któraś chciała kupić Lego Duplo to w Tesco są przeceny i kilka jest przecenione przez pół. Najtańsze były już za 16zł a kilka z 120 na 60.

Kupiłam dzisiaj Filipowi w Tesco stoliczek plastikowy i krzesełko. Jest szał! Siedzi i czyta bajki.
Aaa i obcięliśmy go maszynką
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:16   #4305
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, nie moge znalezc mieszkania... niesamowite jest to, ze buduje sie coraz wiecej, ludzie zarabiaja bez jakichs podwyzek, a ceny wynajmu poszly w gore... Ostatnio 4 lata temu szukalismy i byl duzo wiekszy wybor w lepszych cenach. Ech...
oby cos się znalazło fajnego i za rozsądną cene
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Nestelle ale macie fajowy dzionek spa Ninka wytrzymuje z tymi maseczkami i odżywkami?? I wczoraj też fajniutki dzień. Dwie kobietki .
ona lubi . inaczej bym tego nie robiła .
Cytat:
superprosze zdjecie Ninki w wałkach i w maseczce;p Aż mi się zachciało córeczki
uuuu Nina już odpicowana ,zmyta ,włosy wysuszone...
mogę tylko wstawić fote "po"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_4704 (2).jpg (51,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_4702 (2).jpg (36,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2014-03-16, 15:21   #4306
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Przepiękne!!!
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:34   #4307
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Aż mi się zachciało córeczki

Cytat:
.
Nie wiedziałam, ze to takie trudne kupić buty dziecku.

Kupiłam dzisiaj Filipowi w Tesco stoliczek plastikowy i krzesełko. Jest szał! Siedzi i czyta bajki.
aaaa! fota! fota!

buty dzieciowi kupic to niełatwa sprawa - ja się zdaje na sprzedawczynie - no ale w sklepie w którym znam babeczki od lat wiec ufam . ale tez sprawdzam i wkładam bucik R ,stawiam go na nogi i wtedy tez wkładam palec z tylu bucika.

dziś pierwszy raz od lat zjem "niezdrowy "obiad ... tak jakos mi się zachciało ...(choć na co dzień nie lubie) .zamówiona pizza hut . dla mnie oczywiście duza . z warzywami + owocami .
znając mnie -pewnie nastepna będzie tez za kilka lat

dobra idziemy w miasto .

A ! zobaczcie co kupiłam moim starszakom - Kuba marzy o telefonie (bo pół klasy już ma- ja się niezgadzam bo uważam ze fanaberia . niepotrzebny mu i już ...) wiec dostaną każdy po swoim :
(Scarlett widzisz jak się kupuje telefon - wchodzisz -wybierasz i masz ! z czekoladowa taryfą )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_4714 (2).jpg (136,8 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-03-16, 16:17   #4308
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale on się świetnie bawi SAM tym, nie muszę go zachęcać.

ten namiot super.
heh. a mój olał temat w Ikei... (taki pojedynczy z trzema wejściami chciałam kupić...)

Cytat:
Ostatnio 4 lata temu szukalismy i byl duzo wiekszy wybor w lepszych cenach. Ech...
może też inne - bezdzieciowe - kryteria mieliście. nie zwracałaś uwagi na jakieś aspekty (winda )

Cytat:
Oprócz tych wszystkich zalet które Pani wymieniła można jeszcze zdjąć górny panel i wejść do stolika
wow. to mój mało kreatywny

Cytat:
Jak by któraś chciała kupić Lego Duplo to w Tesco są przeceny i kilka jest przecenione przez pół. Najtańsze były już za 16zł a kilka z 120 na 60.
dobra cena. no i jak oni na tym zarabiają... albo jak bardzo podkręcone sa ceny wyjściowe
(dotąd najtańszy zestawik z pingwinem, misiem i chyba z 3 kolckami nabyłam za 19 zł i byłam super zadowolona z ceny)

Cytat:
Siedzi i czyta bajki.

Cytat:
a! mojego Przystojniaczka-jak-z-folderu maszynką?! jak rekruta?! foooottttaaaaaa! (nie wierzgał???? nie bał się????)

Cytat:

teraz to i mi się Królewny zachciało najlepiej takiej odchowanej

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

a! i dzis od rana myślę o Modernie syn ma dziś bluzkę z napisem: "Love U on the moon & back". Gdyby nie Ty nie wiedziałabym, że to cytat

Stary 2014-03-16, 16:46   #4309
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Bzinko, mam nadzieję, że z Hania lepiej :-*

Kinia od dwóch dni ma stan podgoraczkowy, nie wiem co jej jest. Obstawiam zęby bo nie kaszle, kataru nie ma... w nocy dzis miala najwiecej bo 38.5 dałam paracetamol. Tak to okolo 37.5 caly czas... mam nadzieje że szybko jej przyjdzie i to nic takiego.
Mieliśmy isc dzis do kina na 14 ale jak bedzie marudzic to nici. No trudno. Ważne żeby z Kinga było ok.
Milej niedzieli.
U nas tak paskudnie na zewnątrz że szok.
zdrówka oby to nic poważnego

Cytat:

piękną masz córę!!
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 17:11   #4310
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde! zauważyłam u O. ciemieniuche jak ja jej z tych włosisków wyczeszę
my też mieliśmy niedawno, krem z AA na ciemieniuchę i bardzo miękką szczoteczką do zębów wyczesywać.

Cytat:
Tak na szybko, bo lecimy znowu na spacerek.
Hania w okularkach

Cytat:
no helloł
dzisiejszy mój dzień -
Dobrze że Roszek zdrów

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Dziś jedziemy do dziecka po 2 tygodniach rozłąki.
Ciekawe czy Róża nas pozna. Pewnie bardzo się zmieniła.
Boziu 2 tygodnie współczuję

Cytat:
Hej!

Przełom! Karolowi zaczęło schodzić z dziąseł! powoli ale w końcu coś się ruszyło od razu człowiek inaczej nastawia się do życia

u mnie z gardłem trochę lepiej, są momenty że mogę normalnie ślinę przełykać ale dziąsła... dalej bolą, gadać się nie da, jeść też nie, piguły nie działają

mam nadzieję, ze już niedługo wrócę w normalnym trybie i będę jak normalny ludź cytować i się wyrabiać no i mam Wam dużo do opowiedzenia m.in. o urodzinach, co Karol dostał (tylko zabawki, dużo dużych grających zabawek), jak lekarz zwrócił nam uwagę, że nie powinniśmy mówić do K. tak jak mówimy no i wrzucę parę zdjęć z ur. a raczej wyrobów zdjęciopodobnych
O fajnie że już lepiej
Ale zdrówka i dla ciebie i wracaj... czekamy na opowieści

Cytat:

Fajowo wam się spędza czas, oby zawsze tak było

Cytat:

Ale jak to zrobiliście??!?

Cytat:

Świetna ale włosy

Bzinka, oby to tylko ząbki nic gorszego

Uff,udało mi się nadrobić
tymczasem tyle, bo zapomniałam co chciałam od was jeszcze
Stary 2014-03-16, 17:16   #4311
scarlett26
Zakorzenienie

Nestelle, Ninka słodziak, ale jak Ty jej te włosiska rozczesujesz???? w znieczuleniu ogólnym???

Wnerwiłyście mnie, przez Was oglądam duplo na allegro, Małpy :brzyda l: i namawiam TŻta na jazdę do tego Teskacza.........

TŻ też mnie zdeczko wnerwił, chce jednak bardzo urodzin Z...... Kurde, to za tydzień, na razie tort wybrałam i zamówię............... Nie wiem co z resztą... Nie wiem gdzie ludzi posadzić, nic nie wiem, grrrrrrrrrrrrrr
Wiem, że te masy niedobre, ale chociaż zdjęcia ładne będą....
Jak Wam się podoba?

http://cukierniaczernis.pl/torty/category/dziecice chcę ten dm4
po dziecięcemu kiczowaty

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 17:18   #4312
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Szkoda ze nie zapamietuje tego co sie napisalo raz jeszcze musze sie "produkowac"

Dzis Milus spal mi od 10-12.45 po czym o 14 stwierdzil ze za malo spal i kolejna drzemka ale tym razem tylko 45minut. Hehehe.
Teraz rozrabia w pokoju - dzis bede musiala go okapac ... :-/.

NESTELLE. ninka wlosy aaaaa tez chce miec takie dlugie - na razie mam ciut krotsze
- no i tekst jak zawszs wymiata

MONIKA - ale jak maszynka na Zero .? Dal sobie zrobic bez problemu .?

KLEMENTYNKA - taaa usmiechnac do tatusia sie mozna, ale watpie by tatus zakumal po czemu dziecko smieje sie do niego. A poza tym jak dobrze pojdzie to beda sie widziex - dopiero w kwietniu :-( bo troszke nam sie znowu sprawy pokomplikowaly :-(.

Moglabym miec neta juz w domku to moze cos bym na necie wymodzila na ten lrezent dla Milusia - ehh. Plakac mi sie chce jak se pomysle zd nawet "glupiego" prezentu mu kupic nie moge w dniu urodzin i to jak waznych

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 17:45   #4313
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Nestelle, Ninka słodziak, ale jak Ty jej te włosiska rozczesujesz???? w znieczuleniu ogólnym???
u mlodej czasem w ruch musi isc specjalny plyn do rozczesywania, zwłaszcza po kucykach

Nestelle fajna ta twoja mała, widać ze pogodne dziecko

Cytat:
Moglabym miec neta juz w domku to moze cos bym na necie wymodzila na ten lrezent dla Milusia - ehh. Plakac mi sie chce jak se pomysle zd nawet "glupiego" prezentu mu kupic nie moge w dniu urodzin i to jak waznych

Kocham Cie Emilianku <3.

kurde, tż ma katar, mnie cos tak dziwnie: jak sie zarazimy, to sie chyba pochlastam
Stary 2014-03-16, 18:02   #4314
Malpka
Zakorzenienie

JUlka puszcza bański a KArol zafascynowany je łapie
Stary 2014-03-16, 18:23   #4315
Villga
Zadomowienie

Kasiu, bądź dzielna.
A prezenty to nie wszystko! !!
Dla Emilianka wazne jest to że ma kochajaca dzielna mamę, a nie pudełko klocków, uwierz. :-*

Nestelle, super wypad z Ninka i babski dzień

Malpko, Kinga tez lubi banki mydlane i probuje je lapac
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:59   #4316
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Wnerwiłyście mnie, przez Was oglądam duplo na allegro, Małpy :brzyda l: i namawiam TŻta na jazdę do tego Teskacza.........
tse tse tse

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
JUlka puszcza bański a KArol zafascynowany je łapie

T. próbuje złapać i jeść

Cytat:
A prezenty to nie wszystko! !!
Dla Emilianka wazne jest to że ma kochajaca dzielna mamę, a nie pudełko klocków, uwierz. :-*

Znacie kolorowanki 1+? T. właśnie próbuje pisać w moim kalendarzu (cFaniak pięknie trzyma długopis; na szczęście zakorkowany )

Stary 2014-03-16, 19:29   #4317
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Malpko, Kinga tez lubi banki mydlane i probuje je lapac
Cytat:
:
T. próbuje złapać i jeść

Znacie kolorowanki 1+? T. właśnie próbuje pisać w moim kalendarzu (cFaniak pięknie trzyma długopis; na szczęście zakorkowany )
widze ze wczesniej odkryłyście bańki ja bym do lata pewnie nie puszczałą gdyby Julka dzis nie wymysliła

Pani u nas Karol czasami łapie Julki kredki jak nisko zostawi i sobie pisze po kartce ale po chwili kredka ląduje w buzi tak więc sam tego robić nie moze
Stary 2014-03-16, 19:43   #4318
scarlett26
Zakorzenienie

Byłam w Tesco - ceny normalne, żadnych promocji na duplo....

Moje dziecię przeszło same siebie - od 3 dni co butelka to płacz, za Chiny nie pije mleka, ledwo po 60 ml.... Finał taki, że przed chwilą TŻ stwierdził, że chrzani, dajemy jej łyżeczką. I zjadła całość.... Dorosła jest, skubana zrzęda

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:54   #4319
jolanT
Zadomowienie

hej!

Nestelle- Ninka te włochy
ja tez niezdrowo dziś- tosty

Małpka- u nas Ewa się rozpłakała na widok baniek za pierwszym razem.. za drugim już łapała ale bez większej frajdy

Panika-
ja tez myślę dziś o Modernie bo mnie się śniła- ze swoim mężem i z Marcelem miałam się nim zaopiekować na chwilę bo byli jakoś zajęci- i w tym śnie nie mogłam wyjść z podziwu, że Marcelek taki pogodny, uśmiechnięty a mąż Moderny był taki sam jak mały tylko, że większy.. tzn b.podobny..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:55   #4320
Moderna
Zakorzenienie

hej hej

Najpierw polece z pamietniczkiem, a pozniej postaram sie odniesc do postow - mam nadzieje, ze starczy mi czasu

I melduje poslusznie, ze Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow ja siedzialam na podloze i podalam mu reke w poziomie i przeszedl moze nawet i metr sam chcial, ja tylko przyasekurowalam
(od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale )

Oprocz tego coraz ladniej bawi sie sorterem, piramida interaktywna i z półkul - bardzo polecam, dziecko ma sporo zabawy
(wstawie zdjecia, bo nie znalazlam linkow)

I dzisiaj jeszcze po dlugiej przerwie powiedział mama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg n_a042976_001.jpg (15,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n_a083172_002.jpg (50,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 41GEsKsJRNL._SS400_.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości