|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() kto wie kto wie moze kiedys Tobie bym bez wahania oddala dzeicko pod opieke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zdradzisz, ile kosztuje taki torcik? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co to za telefon? z czekolady? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajny ten bujaczek
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
50zł/kg
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
woooowwwww! bravooooo Marsellll! ![]() klas ki:Cytat:
![]() najlepsze jest, że jak teraz ktoś (t.ja) próbuje, to Młody za Chiny Ludowe nie chce i nie potrafi ![]() ![]() zawsze brzmi najpiękniej
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
o to nawet nie tak zle, chco obstawiam, ze taki torrt to ok.2-3 kg
![]() Cytat:
![]() ja nawet jak malego stawiam na podlodze, to on najpierw ugina kolanka, wiec nie chce - dlatego o prowadzeniu od gory nawet nie mysle ![]() tak najpiekniej ![]() hehe.. a jeszcze do snu, to dobrze, ze nie odwrotnie, ze maly nie wyglada jak tata tylko mniejszy ![]() az sobie wyobrazilam mojego meza z bujnym blond irokezem na glowie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-16 o 20:28 |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moderna, a jak ja nie biorę "na siłę"tylko K. sam mnie bierze za ręke i ciagnie, zebym z nim spacerowała to też źle?Że na bańki nie wpadłam jeszcze... Wiecie co, ja dopiero w weekendy dostrzegam jak Kacper mi z dnia na dzień "mądrzeje" Tz n jak zaczyna się ze mna komunikować, pokazywać rózne rzeczy, np dzis oglądał swój album i ja pokazuje a tu KAcperek spi "aaaa..."(JAk zasypia lub chce Mu się spać, zawsze jest "aaa..." )a On od razu załapał i do tego albumu i szukać tego zdjecia i robić "aaa..." JAK pisałyście jak Wasze dzieci pokazują, wołają, nazywaj to dla mnie abstrakcja, ale jak się samemu doświadczy... Szkoda, ze macierzyński nie trwa min. 2 lata... K. na roczek dostał mega pakę chrupek takich kukurydzianych kolorowych-świństwo jakich mało, dlatego się nimi zaopiekowałam i ubywa w ekspreseowym tempie I jak tu schudnąc?No to pojechałam znów pamiętniczkiem ![]() CO do prezentów urodzinowych to u nas sa hitem grające, chodzące i śpiewajace zabawki...tygrys juz nie chodzi tylko tupie w miejscu i stracił oba narządy słuchu... dostał tez garnuszek na klocuszek, jakies polskie klocki 3w1, ale na razie nie zainteresowany, ubranka i maskotki. Od nas słonia ze słoniątkiem- maskotkę i ksiązkę interaktywną "NAkręcany samolot" http://www.matras.pl/nakrecany-samolot.html A i któraś polecała Ikeowski niekapek taki za kilka złotych, zamówiłam u Szwagra i KAcper zaczał sam z niego pić, żadne tam campole, lovi 260 itp i Tylko ten zadziałał więc Dzięki
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-03-16 o 20:34 |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
wybierasz z 3 rozmiarów w zależności ile chcesz porcji - można nieco powyżej 1 kg, 2kg i 3 kg. i tak wychodzi taniej niż kupowanie składników i mas cukrowych i zabawa w to samemu z czort wie jakim efektem
|
#4327 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tort ...-jak sama napisalas kiczowaty -ale takie ich urok właśnie starszakom kiedyś pare razy zamówiłam podobne - bardzo się im podobało choć nikt u nas tortów nie je wiec tylkoładnie wyglądało ... Cytat:
jeśli tak bardzo to dla Ciebie ważne aby cos jednak w dniu urodzin było - zaplanuj ten dzień jakos fajnie - wymysl specjalne zabawy ,ugotuj mu cos pysznego albo upiecz nawet jeśli pozwalasz mu na jakies słodkie przekąski . no a "ojciec " Milusia .... hmmm .nie wiem ,jesteś aniołem a ja wredna chyba bardzo -bo zadzwoniłam bym z mega pretensjami i przypomniała o kasie , o urodzinach i o tym ze syn spodziewa się prezentu . Cytat:
Cytat:
a R bańki tez uwielbia łapac Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: zdolniacha z Marsssela Telefony zjedzone - ledwo foty zdazyłam zrobić tak wcinali ![]() A pizza(hut) .... ![]() ![]() ohyda ...ostatni raz zamówiłam taki syf .... nie dało się zjeść
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dłużyl mi sie jakoś ten dzień. Hania miała dobry humor, siłe do zabawy i apetyt. Temp najwyższą to miała ok 38,6 w pupce, to dałam jej raz ibum. W wannie szalała, zasnąć nie chciała. Wogóle myslalam,że w taką pogodę i po tak ciezkiej nocy to pośpi w dzien z 2-3 godziny a ona spala 1,5 ![]() Dziąsło na górze ma takie jakby spuchnięte, w miejscu jedynek ma takie dwie jaśniejsze "poduszki" czy "pęcherze". Mimo wszystko chyba od razu rano zadzwonię i zapiszę nas do lekarza, żeby zajrzal jej w gardło. Oby tylko pogoda byla lepsza trochę, bo strach wychodzić w taki syf. Cos mi nie pocytowało, więc z pamięci: Fajny ten namiot wklejalyście My mamy tylko taki namiocik plażowy, w wakacje z Hanią leżałyśmy na materacu w nim, żeby ją słoneczko nie raziło. Cos takiego. Przyda się może na plażę. Moderna brawa dla Marcelka za kroczki Scarlett tort calkiem wporzo dla dziewczynki. Ja co prawda lubię bardziej "czyste" formy mniej ozdobek, ale jest ładny, kolorowy Aaa i Nestelle, piękną masz córę! Co prawda moja ładniejsza.... ale twoja tez śliczna ![]() Klementyna, ja kiedys pisalam o tym kubeczku z ikei biało zielonym. Teraz nie pije z niego często, bo zostal u mojej mamy, ale ona sie oblewala wodą z niego, woli jednak ten z silikonowym ryjkiem (odpowiadam na wcześniejsze pytanie - tak, on nie ma podzialki ml - Nuby)
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-16 o 20:54 |
|
|
|
#4329 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
panika wlasnie mialam pisac, zrobilam kilka dni temu test przy kanapie - i umie chodzic bokiem ale fajniutki ja tez codziennie obserwuje nowe umiejetnosci, ze dziecko na coraz wiecej reaguje a jak ogladamy zdjecia dzieci i filmiki na FB to az piszczy z radosci. I uwielbia swoj kalendarz ze zdjeciami, jak byl jeszzce mini mini ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tez sie rozkopuje a czasami i ja za mocno zaciagne na siebie koldre i ziebie mlodego - zawsze mam przez to kaca morlanego ![]() Cytat:
Cytat:
a i rybka - szal, super ![]() my to mieszkamy w zwierzyncu, po trawnikami kicaja kroliki, mamy jezioro i kaczki, gesi dzikie, zurawie, labedzie - i M. tylko piszczy jak zobaczy jakies zwierzatko
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narobiłaś mi smaka na pizze Ja dzisiaj tak się ojadłam, że aż się źle czuję![]() Cytat:
Cytat:
I nie na zero tylko z tą podkładką, nawet nie wiem na ile Tż ustawił. A zdjęcie może jutro zrobię (choć F. nie fotogeniczny bo ma śliwę na czole, udezył się w komodę, został z Tż wczoraj i oto są efekty, ostatnio jak z nim został miał pod okiem wtedy uderzył w stolik)Ja puszczam F. w kąpieli ![]() Dziwne... ![]() ![]() Hmm... ciekawe od czego to zależy. Byłaś w zwykłym Tesco czy Tesco Extra? Ja w Extra. |
|||
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moderna, to mój przy meblach chodzi juz ponad miesiąc, a za rekę to od tygodnia za palec łapie i ciągnie, więc mam nadzieję, że mu nie szkodzę. A torty dla dzieci to chyba w wiekszości kiczowate U nas grzyb ze smerfem i kolory prosto z odpustu, drugi nie lepszy Ale to chyba o to trochę chodzi No Torresa tort tylko wymiatał pod względem gustu i elegancji
|
|
|
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, ja chyba na prawdę tylko utrudniam życie temu dziecku. poszukam stolika i zobaczę, w sumie i pchacz i stolik miejsce zajmują... obawiam się tylko, że nie spodoba się J. i będzie na mnie, że wymyśliłam.. daj linka do tego stolika, bo różne widzę... Cytat:
Cytat:
za kroczki
|
|||
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() lada moment będzie przynosić książeczki po tytułach "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham". Cytat:
Cytat:
Tesco Extra?! pierwsze słyszę... u nas nie ma...
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam jakie wasze dzieci mają zabawki.... dochodzę do wniosku, że J. ma kilka na krzyż, dosłownie..
J. też robi się coraz bardziej kumaty, dziś wywalał wszystkie rzeczy z kosza u mojej siostry, a tam butelki, pieluchy, podkłady, kremy, smoczki, itp bo kompletuje wyprawkę i mówię do J. pokaż, gdzie jest butelka, a ten od razu złapał, nie sądziłam, że w takim pudle, widzianym pierwszy raz znajdzie. ale tego gdzie jest siostra nie załapał, brzuch to abstrakcja jednak. dałam dziś J. nasz obiad, dostał pulpeciki gotowane na parze, ziemniaki i startą marchewkę z jabłkiem, trochę zjadł, ale myślę, że wyszła z tego połowa słoiczka. potem nie wiedziałam kiedy jest głodny, marudził trochę, więc dostał mały słoiczek obiadowy na dokładkę po ok 1,5 godz. wyszło nam więcej posiłków w ciągu dnia, ale trudno, niech się uczy jeść. |
|
|
|
#4335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hahah my chodzimy tylko do wloskiej restauracji, na prawdziwa wloska pizze zreszta tutaj w Wolfsburgu to sami Wlosi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Torres przy meblach chodzi od poczatku grudnia więc ten to dopiero leń hehe, mamy już za dużo nie mobilnych legusiów ![]() fajna ta liczbowa kolejka! Cytat:
http://alejka.pl/chicco-muzyczny-sto...ny-klocki.html
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz.pl/forum/showthread.php?t=682826
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ moje maniactwa...Cytat:
![]()
|
|
|
#4339 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziękujemy baaardzo za życzenia Znowu pokasowało mi cytaty z wczoraj i dzisiaj rana Pamiętam, że miałam napisać: Monika ja dawałam całe jajko starte, ale L. je wszystko (oprócz mięsa, bo po nim boli brzuszek), więc na Twoim miejscu pewnie bym zaczęła od żółtka z odrobiną jogurtu na kromkę chleba. alliw u nas jest 3,8 % mleko - Łaciate junior tylko to ostatnio kupujęCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super ![]() Cytat:
Miałam napisać co u mnie, ale muszę jeszcze kilka rzeczy zrobić, więc napisze tylko, że L. zaczęła chodzić ![]() Mam nadzieję, że jutro będe miała więcej czasu, to napiszę więcej ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- kwiatuszku duuużo zdrowia bzinko mam nadzieję, że z Hanią lepiej...
|
|
|
#4340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki, popatrzę na ten stolik. Cytat:
![]() wierzę, ale zaskakuje mnie czasem jego kumatość, wychwycenie jednego małego słówka, którego bardzo staram się unikać, itp. ale na naukę gdzie jest siostra mamy jeszcze parę tygodni, może załapie ![]() Cytat:
za chodzenie---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- dziewczyny powiedzcie mi jedną rzecz.. kupiłam wczoraj buty w ccc, ale.. okazało się, że mają wadę i chcę je wymienić/zwrócić, tylko nie wiem czy muszę jechać do tamtego ccc, na drugi koniec miasta czy mogę w jakimś bliższym wymienić ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Pani - nie widzę tych stoliczków do kupienia nigdzie.. tylko używane.. |
|||
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Spóźnione ale serdeczne 100 lat dla naszej Szkrabencji Rosnij duża i zdrowa Nadrabiam (nie powiem nawet trochę popisałyście przez weekend, pewnie dlatego ze pogoda była do kitu )Maria, ![]() Nestelle, brawo dla Roszka za gryzienie Ninka ![]() Tasia, jakie obrączki wybraliście? kciuki za znalezienie mieszkania Scarlett, żeś się zawzięła z tym sprzątaniem Szacun Pani, hmm, nie wiem jak wytlumaczyć jaką mamy zyrafę nie brałam tych wypukłych tylko płaskie (w zestawie był hipcio sloń, małpa, krokodyl, zebra, mis i lew). Torres z katalogiem douglasa wymiata JolanT, biedna kicia ![]() Mamo Guliwera , my tez dawno sie nie wazylismy/mierzylismy, pewnie dopiero na szczepienie sie wybierzemy, a szkoda, moim zdaniem powinno byc cos takiego. Brawo dla Kacperka, nasz Janek tez coraz wiecej kuma ![]() Kasia, nic sie nie martw ze nie masz prezentu dla Milusia. Ważniejsze od wszystkich zabawek jest to , że ma wspaniałą Mamę ![]() Villga, zdrówka dla Kini ![]() Kwiatuszku, super ze u Was juz lepiej Ewkaa, daj foto Stefana fajne prezenty Bzinka, oby u Hani nic oprócz zębów się nie wykluło tez mam ten namiot tylko większy i zamykany, na lato super. Z ładniejszej corki lezę Moderna, brawo dla Marcelka Monicca, wow, jakie profesjonalne strzyzenie! czekam na foto ![]() Na dzis wystarczy. U nas weekend do bani (tż przeziebiony, wiec wiecie jak to z chorym chłopem ) Dobrze ze jutro poniedziałek ![]() Dobrej nocy |
|
|
|
#4342 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
okazało się ze nie fajnie ...bleeee .nie mogłam zjeść .
tak telefony z czekolady . Cytat:
no bardzo madry Kacper . R robi "aaa" jak tuli ,ja mówie tulimy a on się przytuala i "aaa" .tez słodkie .z Twojej opieki nad chrupkami się uśmiałam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a no tak ... Cytat:
tak z czekolady . Cytat:
Cytat:
tak masz racje - bleeee nigdy więcej.
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-16 o 23:50 |
|||||||
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4344 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w deszczowy i wietrzny poranek
Cytat:
Jest boski mi się podoba ![]() Cytat:
za kroczki i za zabawy i przede wszystkim za mama ![]() Co do prowadzania za rączkę ... nie wiedziałam że nie można. Ale od dziś wydam wyraźny zakaz prowadzenia za rączki. Przy meblach co prawda pomyka już sam od dawna ale zabronię i tyle. Poza tym zauważyłam, że on czasami i tak krzywo stawia stópki o ile można już to stwierdzić bo kroczki są chwiejne i w przeważającej ilości na paluszkach. Więc po tak długim wstępie... jak korygować ewentualnie te krzywe stópki? Jak leży to jakoś ćwiczyć czy jak stoi i zauważę, że krzywo stawia to naprostować? Cytat:
Dla Kacperka za dokonania a co do chrupek to I super fajne prezenty ![]() Cytat:
więc albo zamówię tort ale taki najzwyklejszy albo upiekę biszkopt i uśmiechnę się do taty żeby mi ukręcił jakąś dobrą masę i nie będzie jakoś specjalnie udekorowany. Moja rodzina to słodkie dupki więc nieważne jak będzie wyglądał i tak zostanie pożarty ![]() Cytat:
Są ![]() Wszystkie zdjęcia w klubie są super Będę miała dłuższą chwilę to po komentuje każde z osobna.
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas kiedyś było zwykłe Tesco, potem robili generalny remont, wszystko pozmieniali i teraz jest Tesco Extra.
https://www.google.pl/maps/preview/u...d=0CK0BEKIqMAo Cytat:
Cytat:
za chodzeniePo kąpieli okazało się że jednak nie takie profesjonalne :co jest: Tak u nas jest Tesco i Tesco Extra. Jest większe, lepiej zaopatrzone, leprze przeceny. https://www.google.pl/maps/preview/u...d=0CK0BEKIqMAo |
||
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
klask i:![]() Cytat:
z chłopem lepiej??? w Krk - Tesco i Tesco Express (mniejsze, uboższy asortyment)
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w ogóle nie ma tego Tesco extra, szkoda, chciałam 2 komplety klocków kupić, kupiłam jeden, trudno. I tak jeszcze opr od Mamy dostałam, że dość jest klocków po mnie i nie mam chyba na co pieniędzy wydawać
A mnie jeszcze kusi żeby kupić jej wiaderko klocków eichhorn takie z sorterem w wieczku, do tego domku co ma brakuje klocków od sortera, jest jeden tylko i ciagle się nim bawi... Trudno z drugiej strony jak będę wozić ją do Rodziców, żebym tam woziła zabawki, ciuchy, żarcie, pieluchy, naczynia itp. codziennie, chciałam coś zostawić tam. A uważam, że akurat klocki to by jej się zawsze przydały - moja Mama, że przesadzam, może mieć klocki u nich, a nie mieć u nas czy na odwrót i już, ma wszystkiego za dużo i koniec.... ![]() ![]() męczy mnie już to gadanie, tłumaczenie się itp. Ale i tak hitowa jest moja t. - ostatnio stwierdziła, że te słoiczki to moja fanaberia, dziecko w tym wieku powinno jeść już wszystko i jak wydaję na nie więcej niż 3 złote dziennie to mam nie kupować bo to za drogo ![]() ale wieje, w nocy też ostro wiało, spać nie mogę w taką pogodę, taki hałas.... Z śpi, pora brać się za porządki.... Zastrzyk motywacji by się przydał.... W sumie jak t. przyjedzie za tydzień to znów usłyszę, że widać mam za dużo czasu.... Ech, cokolwiek człowiek nie zrobi, d zawsze z tyłu, zawsze niedobrze, zawsze przykro ![]() ![]()
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie dostanie żadnych klocków na roczek to mu kupię![]() Aaa i zdjęcie F.w nowej fryzurze w Klubie
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece luknac ..... Czesc , u nas noc ...koszmarna . spie po 3 max ostatnio ale dzisiaj ....R się tak krecił od jednego do drugiego cyca , i tak wkoło ...spał ale miałczał .... i w nocy katar dostał-nos zatkany . jak to możliwe ? poszedł spac a teraz nosek zawalony i od czego? kogo? jak? pojęcia nie mam .coraz częściej zawroty głowy mam ....
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

miałam się nim zaopiekować na chwilę bo byli jakoś zajęci- i w tym śnie nie mogłam wyjść z podziwu, że Marcelek taki pogodny, uśmiechnięty
a mąż Moderny był taki sam jak mały tylko, że większy.. tzn b.podobny..

klas ki:

)a On od razu załapał i do tego albumu i szukać tego zdjecia i robić "aaa..."
I jak tu schudnąc?

no i wrzucę parę zdjęć z ur. a raczej wyrobów zdjęciopodobnych
a Ona gorąca. Zmierzyłam temp. i była ok! więc wyjęłam ją i przykryłam kołderką , którą i tak skopała za jakiś czas

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)