Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 20:18   #4321
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Panika-
ja tez myślę dziś o Modernie bo mnie się śniła- ze swoim mężem i z Marcelem miałam się nim zaopiekować na chwilę bo byli jakoś zajęci- i w tym śnie nie mogłam wyjść z podziwu, że Marcelek taki pogodny, uśmiechnięty a mąż Moderny był taki sam jak mały tylko, że większy.. tzn b.podobny..
hihihi
kto wie kto wie moze kiedys Tobie bym bez wahania oddala dzeicko pod opieke
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
JUlka puszcza bański a KArol zafascynowany je łapie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Moglabym miec neta juz w domku to moze cos bym na necie wymodzila na ten lrezent dla Milusia - ehh. Plakac mi sie chce jak se pomysle zd nawet "glupiego" prezentu mu kupic nie moge w dniu urodzin i to jak waznych

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

TŻ też mnie zdeczko wnerwił, chce jednak bardzo urodzin Z...... Kurde, to za tydzień, na razie tort wybrałam i zamówię............... Nie wiem co z resztą... Nie wiem gdzie ludzi posadzić, nic nie wiem, grrrrrrrrrrrrrr
Wiem, że te masy niedobre, ale chociaż zdjęcia ładne będą....
Jak Wam się podoba?

http://cukierniaczernis.pl/torty/category/dziecice chcę ten dm4
po dziecięcemu kiczowaty
ladny, ale chcesz taki wysoki?
a zdradzisz, ile kosztuje taki torcik?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a! i dzis od rana myślę o Modernie syn ma dziś bluzkę z napisem: "Love U on the moon & back". Gdyby nie Ty nie wiedziałabym, że to cytat
ohh jak slodko fajna ma bluzeczke

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziś pierwszy raz od lat zjem "niezdrowy "obiad ... tak jakos mi się zachciało ...(choć na co dzień nie lubie) .zamówiona pizza hut . dla mnie oczywiście duza . z warzywami + owocami .
znając mnie -pewnie nastepna będzie tez za kilka lat

A ! zobaczcie co kupiłam moim starszakom - Kuba marzy o telefonie (bo pół klasy już ma- ja się niezgadzam bo uważam ze fanaberia . niepotrzebny mu i już ...) wiec dostaną każdy po swoim :
(Scarlett widzisz jak się kupuje telefon - wchodzisz -wybierasz i masz ! z czekoladowa taryfą )
czasami fajnie jest zjesc niezdrowo

a co to za telefon? z czekolady?
Cytat:

uuuu Nina już odpicowana ,zmyta ,włosy wysuszone...
mogę tylko wstawić fote "po"
sliczna

Cytat:
My wczoraj z Ninka miałyśmy zakupowy dzień- kupiłyśmy dla niej torebke ,i dla mnie(Oliwka - kupiłam MK - teraz nowy model wyszedł ). i takie tam pierdoły jak baleriny dla niej i ciuszki dla R w zarze ... no i te kremy dla Ninki -mam nadzieje ze pomogą bo nawet ostatnio dłonie takie chropowate dostała .
w przymierzalni jak przymierzałam dżinsy to Ninka na cały głos (sklep mały - kilka klientek , wszystko słychać ..)" przecież nie wciśniesz się w te spodnie " haha to były jeginsy wiec wydawały się tylko takie male . włożyłam .a ona " nie wiem jakim cudem się upchałas " .
na koniec głosno dodała ze "umie się drapac jak pies po uchu stopą" .No cóz bardzo przydatna umiejetnosc .zwłaszcza w przebieralni
Ale fajnie tak sobie z córą pochodzić poprzymierzac ciuszki ,buty,błyszczyki ,ploty , jeszcze kawki brakowało
Teraz tz z Kuba pojechali rano na ryby (tak tak pada ,wieje . hardkory ) .R padł , a my mamy maseczkowy dzień - obydwie z turbanami -odzywlkami na włosach(na ta moja roszpunke musze 1/4 odzywki wywalić bo ma włosy do połowy pupy ) , na buziach maseczki ...i szykujemy się na wyjście ....
Ninka wymiatra, to Ci pogadala

Cytat:

mleko nie jest po roku wartościowe ? czasem wszystko mi opada od takich opinii i to jeszcze wypowiadanych przez lekarzy ... mleko jest wartościowe cały czas - w każdym czasie . jedynie można dodac ze jeśli okaze się ze będziesz musiała wziasc cos po czym karmic nie można to można się pocieszać ze dałas dziecku przez długi czas to co najwartościowsze .
zdrówka

fajny ten bujaczek
Stary 2014-03-16, 20:21   #4322
scarlett26
Zakorzenienie

50zł/kg

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:23   #4323
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a mąż Moderny był taki sam jak mały tylko, że większy..

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow
woooowwwww! bravooooo Marsellll!klas ki:

Cytat:
od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale
czytemy te same artykuły
najlepsze jest, że jak teraz ktoś (t.ja) próbuje, to Młody za Chiny Ludowe nie chce i nie potrafi

Cytat:
I dzisiaj jeszcze po dlugiej przerwie powiedział mama
zawsze brzmi najpiękniej

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:26   #4324
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
50zł/kg
o to nawet nie tak zle, chco obstawiam, ze taki torrt to ok.2-3 kg
Cytat:
najlepsze jest, że jak teraz ktoś (t.ja) próbuje, to Młody za Chiny Ludowe nie chce i nie potrafi

zawsze brzmi najpiękniej
chyba te same

ja nawet jak malego stawiam na podlodze, to on najpierw ugina kolanka, wiec nie chce - dlatego o prowadzeniu od gory nawet nie mysle

tak najpiekniej zwlaszcza, ze caly czas bylo tylko ta ta ta ta

hehe.. a jeszcze do snu, to dobrze, ze nie odwrotnie, ze maly nie wyglada jak tata tylko mniejszy
az sobie wyobrazilam mojego meza z bujnym blond irokezem na glowie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-16 o 20:28
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:30   #4325
klementyna1
Zakorzenienie

Angry Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
hej hej

Najpierw polece z pamietniczkiem, a pozniej postaram sie odniesc do postow - mam nadzieje, ze starczy mi czasu

I melduje poslusznie, ze Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow ja siedzialam na podloze i podalam mu reke w poziomie i przeszedl moze nawet i metr sam chcial, ja tylko przyasekurowalam
(od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale )

Oprocz tego coraz ladniej bawi sie sorterem, piramida interaktywna i z półkul - bardzo polecam, dziecko ma sporo zabawy
(wstawie zdjecia, bo nie znalazlam linkow)

Brawa za kroczenie Moderna, a jak ja nie biorę "na siłę"tylko K. sam mnie bierze za ręke i ciagnie, zebym z nim spacerowała to też źle?

Że na bańki nie wpadłam jeszcze...
Wiecie co, ja dopiero w weekendy dostrzegam jak Kacper mi z dnia na dzień "mądrzeje"Tz n jak zaczyna się ze mna komunikować, pokazywać rózne rzeczy, np dzis oglądał swój album i ja pokazuje a tu KAcperek spi "aaaa..."(JAk zasypia lub chce Mu się spać, zawsze jest "aaa...")a On od razu załapał i do tego albumu i szukać tego zdjecia i robić "aaa..." JAK pisałyście jak Wasze dzieci pokazują, wołają, nazywaj to dla mnie abstrakcja, ale jak się samemu doświadczy... Co prawda ksiązek po tytułach mi jeszcze nie przynosi;p, ale widze jak coraz ładniej się "dogadujemy" Szkoda, ze macierzyński nie trwa min. 2 lata...
K. na roczek dostał mega pakę chrupek takich kukurydzianych kolorowych-świństwo jakich mało, dlatego się nimi zaopiekowałam i ubywa w ekspreseowym tempie I jak tu schudnąc?
No to pojechałam znów pamiętniczkiem
CO do prezentów urodzinowych to u nas sa hitem grające, chodzące i śpiewajace zabawki...tygrys juz nie chodzi tylko tupie w miejscu i stracił oba narządy słuchu... dostał tez garnuszek na klocuszek, jakies polskie klocki 3w1, ale na razie nie zainteresowany, ubranka i maskotki. Od nas słonia ze słoniątkiem- maskotkę i ksiązkę interaktywną "NAkręcany samolot" http://www.matras.pl/nakrecany-samolot.html
A i któraś polecała Ikeowski niekapek taki za kilka złotych, zamówiłam u Szwagra i KAcper zaczał sam z niego pić, żadne tam campole, lovi 260 itp i Tylko ten zadziałał więc Dzięki

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-03-16 o 20:34
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:37   #4326
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
o to nawet nie tak zle, chco obstawiam, ze taki torrt to ok.2-3 kg
wybierasz z 3 rozmiarów w zależności ile chcesz porcji - można nieco powyżej 1 kg, 2kg i 3 kg. i tak wychodzi taniej niż kupowanie składników i mas cukrowych i zabawa w to samemu z czort wie jakim efektem

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-16, 20:42   #4327
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a! i dzis od rana myślę o Modernie syn ma dziś bluzkę z napisem: "Love U on the moon & back". Gdyby nie Ty nie wiedziałabym, że to cytat
a z czego to cytat?
Cytat:
piękną masz córę!!

Cytat:
Nestelle, Ninka słodziak, ale jak Ty jej te włosiska rozczesujesz???? w znieczuleniu ogólnym???
hehe ... nie ,nie ma z tym problemu . dobra szczotka i regularność .

a tort ...-jak sama napisalas kiczowaty -ale takie ich urok właśnie .
starszakom kiedyś pare razy zamówiłam podobne - bardzo się im podobało choć nikt u nas tortów nie je wiec tylkoładnie wyglądało ...
Cytat:
KLEMENTYNKA - taaa usmiechnac do tatusia sie mozna, ale watpie by tatus zakumal po czemu dziecko smieje sie do niego. A poza tym jak dobrze pojdzie to beda sie widziex - dopiero w kwietniu :-( bo troszke nam sie znowu sprawy pokomplikowaly :-(.

Moglabym miec neta juz w domku to moze cos bym na necie wymodzila na ten lrezent dla Milusia - ehh. Plakac mi sie chce jak se pomysle zd nawet "glupiego" prezentu mu kupic nie moge w dniu urodzin i to jak waznych
.
eee Kasiu ,tak naprawdę wyprawianie urodzin u tak małych dzieci jest tylko dla nas . maluchy i tak nie kumają .Emilek ma cudowna ,dzielna mame -to najważniejsze , a przecież Emiliankowi niczego nie brakuje . I na pewno nic się nie stanie jeśli dostanie prezent później .
jeśli tak bardzo to dla Ciebie ważne aby cos jednak w dniu urodzin było - zaplanuj ten dzień jakos fajnie - wymysl specjalne zabawy ,ugotuj mu cos pysznego albo upiecz nawet jeśli pozwalasz mu na jakies słodkie przekąski .

no a "ojciec " Milusia .... hmmm .nie wiem ,jesteś aniołem a ja wredna chyba bardzo -bo zadzwoniłam bym z mega pretensjami i przypomniała o kasie , o urodzinach i o tym ze syn spodziewa się prezentu .
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
u
kurde, tż ma katar, mnie cos tak dziwnie: jak sie zarazimy, to sie chyba pochlastam
oby nie
Cytat:
widze ze wczesniej odkryłyście bańki ja bym do lata pewnie nie puszczałą gdyby Julka dzis nie wymysliła

Pani u nas Karol czasami łapie Julki kredki jak nisko zostawi i sobie pisze po kartce ale po chwili kredka ląduje w buzi tak więc sam tego robić nie moze
u nas podobnie z tym ze nie pisze tylko od razu w buzi ladują .

a R bańki tez uwielbia łapac
Cytat:
Moje dziecię przeszło same siebie - od 3 dni co butelka to płacz, za Chiny nie pije mleka, ledwo po 60 ml.... Finał taki, że przed chwilą TŻ stwierdził, że chrzani, dajemy jej łyżeczką. I zjadła całość.... Dorosła jest, skubana zrzęda

Cytat:
I melduje poslusznie, ze Marcelek zorbil pierwsze kilka krokow ja siedzialam na podloze i podalam mu reke w poziomie i przeszedl moze nawet i metr sam chcial, ja tylko przyasekurowalam
(od gory za raczki nie prowadzam i nie probuje, bo dziecko zle stawia stopki, lub nie stawia ich wcale )

Oprocz tego coraz ladniej bawi sie sorterem, piramida interaktywna i z półkul - bardzo polecam, dziecko ma sporo zabawy

klask i: zdolniacha z Marsssela

Telefony zjedzone - ledwo foty zdazyłam zrobić tak wcinali

A pizza(hut) .... ohyda ...ostatni raz zamówiłam taki syf .... nie dało się zjeść . inaczej sobie wyobrazałam ... musze zrobić sama , albo z jakies prawdziwej włoskiej knajpki ...
Stary 2014-03-16, 20:51   #4328
bzinka
Zadomowienie

Hej!
Dłużyl mi sie jakoś ten dzień. Hania miała dobry humor, siłe do zabawy i apetyt. Temp najwyższą to miała ok 38,6 w pupce, to dałam jej raz ibum. W wannie szalała, zasnąć nie chciała. Wogóle myslalam,że w taką pogodę i po tak ciezkiej nocy to pośpi w dzien z 2-3 godziny a ona spala 1,5
Dziąsło na górze ma takie jakby spuchnięte, w miejscu jedynek ma takie dwie jaśniejsze "poduszki" czy "pęcherze". Mimo wszystko chyba od razu rano zadzwonię i zapiszę nas do lekarza, żeby zajrzal jej w gardło. Oby tylko pogoda byla lepsza trochę, bo strach wychodzić w taki syf.

Cos mi nie pocytowało, więc z pamięci:

Fajny ten namiot wklejalyście przydałby sie taki do ogrodu.
My mamy tylko taki namiocik plażowy, w wakacje z Hanią leżałyśmy na materacu w nim, żeby ją słoneczko nie raziło. Cos takiego. Przyda się może na plażę.

Moderna brawa dla Marcelka za kroczki

Scarlett tort calkiem wporzo dla dziewczynki. Ja co prawda lubię bardziej "czyste" formy mniej ozdobek, ale jest ładny, kolorowy

Aaa i Nestelle, piękną masz córę! Co prawda moja ładniejsza.... ale twoja tez śliczna

Klementyna, ja kiedys pisalam o tym kubeczku z ikei biało zielonym. Teraz nie pije z niego często, bo zostal u mojej mamy, ale ona sie oblewala wodą z niego, woli jednak ten z silikonowym ryjkiem (odpowiadam na wcześniejsze pytanie - tak, on nie ma podzialki ml - Nuby)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-16 o 20:54
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:53   #4329
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Brawa za kroczenie Moderna, a jak ja nie biorę "na siłę"tylko K. sam mnie bierze za ręke i ciagnie, zebym z nim spacerowała to też źle?

Wiecie co, ja dopiero w weekendy dostrzegam jak Kacper mi z dnia na dzień "mądrzeje"Tz n jak zaczyna się ze mna komunikować, pokazywać rózne rzeczy, np dzis oglądał swój album i ja pokazuje a tu KAcperek spi "aaaa..."(JAk zasypia lub chce Mu się spać, zawsze jest "aaa...")a On od razu załapał i do tego albumu i szukać tego zdjecia i robić "aaa..." JAK pisałyście jak Wasze dzieci pokazują, wołają, nazywaj to dla mnie abstrakcja, ale jak się samemu doświadczy... Co prawda ksiązek po tytułach mi jeszcze nie przynosi;p, ale widze jak coraz ładniej się "dogadujemy" Szkoda, ze macierzyński nie trwa min. 2 lata...
K. na roczek dostał mega pakę chrupek takich kukurydzianych kolorowych-świństwo jakich mało, dlatego się nimi zaopiekowałam i ubywa w ekspreseowym tempie I jak tu schudnąc?
CO do prezentów urodzinowych to u nas sa hitem grające, chodzące i śpiewajace zabawki...tygrys juz nie chodzi tylko tupie w miejscu i stracił oba narządy słuchu... dostał tez garnuszek na klocuszek, jakies polskie klocki 3w1, ale na razie nie zainteresowany, ubranka i maskotki. Od nas słonia ze słoniątkiem- maskotkę i ksiązkę interaktywną "NAkręcany samolot" http://www.matras.pl/nakrecany-samolot.html
A i któraś polecała Ikeowski niekapek taki za kilka złotych, zamówiłam u Szwagra i KAcper zaczał sam z niego pić, żadne tam campole, lovi 260 itp i Tylko ten zadziałał więc Dzięki
zle jest prowadzenie od gory za raczki, czyli jak dziecko jeszcze samo nie chodzi (tak jakby dziecko sie prowadzi pomiedzy nogami, ono czesto wtedy stawia nozki na plauszkach, ciagnie nimi ). Najpierw dziecko powinno samo zaczac chodzic, np. przy meblach, stawiac kroki - ono wteedy uczy sie, jak odpowiednio stawiac stope, jak utrzymac rownowage.

panika wlasnie mialam pisac, zrobilam kilka dni temu test przy kanapie - i umie chodzic bokiem

ale fajniutki
ja tez codziennie obserwuje nowe umiejetnosci, ze dziecko na coraz wiecej reaguje
a jak ogladamy zdjecia dzieci i filmiki na FB to az piszczy z radosci. I uwielbia swoj kalendarz ze zdjeciami, jak byl jeszzce mini mini

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

mam nadzieję, ze już niedługo wrócę w normalnym trybie i będę jak normalny ludź cytować i się wyrabiać no i mam Wam dużo do opowiedzenia m.in. o urodzinach, co Karol dostał (tylko zabawki, dużo dużych grających zabawek), jak lekarz zwrócił nam uwagę, że nie powinniśmy mówić do K. tak jak mówimy no i wrzucę parę zdjęć z ur. a raczej wyrobów zdjęciopodobnych
zdrowka i czekam na relacje
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Moderna słyszałam, że na kółka nakładają te gumowe opaski i one rewelacyjne zdają egzamin. Takie o http://allegro.pl/real-madryt-opaska...975289742.html
o fajne, ciekawe czy by pasowaly

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Bzinko, mam nadzieję, że z Hania lepiej :-*

Kinia od dwóch dni ma stan podgoraczkowy, nie wiem co jej jest. Obstawiam zęby bo nie kaszle, kataru nie ma... w nocy dzis miala najwiecej bo 38.5 dałam paracetamol. Tak to okolo 37.5 caly czas... mam nadzieje że szybko jej przyjdzie i to nic takiego.
Mieliśmy isc dzis do kina na 14 ale jak bedzie marudzic to nici. No trudno. Ważne żeby z Kinga było ok.
Milej niedzieli.
U nas tak paskudnie na zewnątrz że szok.
zdrowka dla Kingusi

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
O. do tej pory spała w śpiworku, wczoraj wieczorem poszłam sprawdzić czemu się tak wierci, dotykam a Ona cała mokra tzn. śpiwór przy karku , normalnie mokry! a Ona gorąca. Zmierzyłam temp. i była ok! więc wyjęłam ją i przykryłam kołderką , którą i tak skopała za jakiś czas
Nadgorliwa matka przegrzała dziecko
W nocy jak się obudziłam to spała w poprzek łóżeczka z nogami między szczebelkami
hehe.. nasze dzeiciaczki czasem jednak lubia chlodek
moj tez sie rozkopuje a czasami i ja za mocno zaciagne na siebie koldre i ziebie mlodego - zawsze mam przez to kaca morlanego

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hmm ciezko powiedzieć. Noc byla koszmarna, Budziła się co chwilę z krzykami bólu, dawałam jej wode, smarowalam dziasla dentinoxem, koło 2 obudzila się taka gorąca, że nawet nie zmierzyłam temp tylko od razu dalam jej ibum, ale nie mogła zasnąc i dopiero koło 4 padła, tak że noc na półśnie, kilka godz przespanych tylko. Pewnie zaraz pójde z nią na drzemkę. Rano ok, dobry humor ma, bawi się, jest dośc wesoła, temp w pupie 37,5.
No ale robi "miny" wciąga wargi, palcami przy budzi manipuluje, tylko już się nie nabiorę,że to zęby na pewno, bo ostatnio też tak było, a okazalo się,że gardło i angina

Aaa i ma apetyt, zjadla duza porcje kaszki rano.
i jak, bylisie dzisiaj na dyzurze?
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A z prezentów dostał . . . Konika Bujaka - w 100% trafiony, namiot -domek do domu lub na ogród - 200% trafiony bawi się w środku, dużo miejsca a na lato w ogrodzie będzie extra. Książki grające szału nie robią, najlepsze zwykle że stronami jednak, kostkę edukacyjna bardzo polubił. No i uwaga uwaga. . . Złotą rybkę. W kuli. To prezent raczej dla nas, ale Fakt, jest szal, Tomek od komody nie odchodzi i tylko pokazuje rybkę.
fajne prezenty

a i rybka - szal, super

my to mieszkamy w zwierzyncu, po trawnikami kicaja kroliki, mamy jezioro i kaczki, gesi dzikie, zurawie, labedzie - i M. tylko piszczy jak zobaczy jakies zwierzatko
Stary 2014-03-16, 21:00   #4330
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa! fota! fota!

buty dzieciowi kupic to niełatwa sprawa - ja się zdaje na sprzedawczynie - no ale w sklepie w którym znam babeczki od lat wiec ufam . ale tez sprawdzam i wkładam bucik R ,stawiam go na nogi i wtedy tez wkładam palec z tylu bucika.

dziś pierwszy raz od lat zjem "niezdrowy "obiad ... tak jakos mi się zachciało ...(choć na co dzień nie lubie) .zamówiona pizza hut . dla mnie oczywiście duza . z warzywami + owocami .
znając mnie -pewnie nastepna będzie tez za kilka lat
Wymęczyłam Filipa tym mierzeniem butów i chyba jednak podjadę juto do sklepu i spróbuję wymienić na większy rozmiar, mam nadzieję, ze się uda.

Narobiłaś mi smaka na pizze Ja dzisiaj tak się ojadłam, że aż się źle czuję

Cytat:
a! mojego Przystojniaczka-jak-z-folderu maszynką?! jak rekruta?! foooottttaaaaaa! (nie wierzgał???? nie bał się????)
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ale jak to zrobiliście??!?
Cytat:
MONIKA - ale jak maszynka na Zero .? Dal sobie zrobic bez problemu .?
Najpierw zaczęłam nożyczkami ale Tż stwierdził, że nie równo i oznajmił, że idzie po maszynkę. Wzięliśmy F. do dużego lustra, najpierw bez włączenia pojeździliśmy mu po głowie, potem włączyliśmy i Tż zaczął strzyc, F. praktycznie się nie wiercił, tylko troszkę główkę spuszczał na dół.
I nie na zero tylko z tą podkładką, nawet nie wiem na ile Tż ustawił.
A zdjęcie może jutro zrobię (choć F. nie fotogeniczny bo ma śliwę na czole, udezył się w komodę, został z Tż wczoraj i oto są efekty, ostatnio jak z nim został miał pod okiem wtedy uderzył w stolik)

Cytat:
JUlka puszcza bański a KArol zafascynowany je łapie
Ja puszczam F. w kąpieli

Cytat:
Byłam w Tesco - ceny normalne, żadnych promocji na duplo....
Dziwne...
Hmm... ciekawe od czego to zależy. Byłaś w zwykłym Tesco czy Tesco Extra? Ja w Extra.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:05   #4331
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

F
Klementyna, ja kiedys pisalam o tym kubeczku z ikei biało zielonym. Teraz nie pije z niego często, bo zostal u mojej mamy, ale ona sie oblewala wodą z niego, woli jednak ten z silikonowym ryjkiem (odpowiadam na wcześniejsze pytanie - tak, on nie ma podzialki ml - Nuby)
I ten zielony własnie. Mój tez sie zalewa, ale pije, wcześniej tylko gryzł ustniki...WIęc sukces jak dla mnie

Moderna, to mój przy meblach chodzi juz ponad miesiąc, a za rekę to od tygodnia za palec łapie i ciągnie, więc mam nadzieję, że mu nie szkodzę.

A torty dla dzieci to chyba w wiekszości kiczowateU nas grzyb ze smerfem i kolory prosto z odpustu, drugi nie lepszyAle to chyba o to trochę chodzi No Torresa tort tylko wymiatał pod względem gustu i elegancji
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:11   #4332
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ale on nie jeździ sam

Monika, stolik edu jest ekstra (mówię to ja, Jarząbek, który myślał, że naciągactwo i bajeranctwo). Mamy Chicco (Filipek, Krzyś - też rekomendują ) - i ten górny panel się zdejmuje (także może i na leżąco się bawić, i na siedząco), dźwięki możesz całkiem wyłączyć, przesuwanki, jest czym zakręcić.
Jak babcia chętna, to może warto wykorzystać fakt święta

mamy pchacza, ale T. woli chodzić przy fotelu na kółkach - ale to pewnie każde dziecko ma inne upodobania.
nawet nie wiedziałam, że ma jeździć sam

matko, ja chyba na prawdę tylko utrudniam życie temu dziecku.

poszukam stolika i zobaczę, w sumie i pchacz i stolik miejsce zajmują... obawiam się tylko, że nie spodoba się J. i będzie na mnie, że wymyśliłam..

daj linka do tego stolika, bo różne widzę...

Cytat:
Moje dziecię przeszło same siebie - od 3 dni co butelka to płacz, za Chiny nie pije mleka, ledwo po 60 ml.... Finał taki, że przed chwilą TŻ stwierdził, że chrzani, dajemy jej łyżeczką. I zjadła całość.... Dorosła jest, skubana zrzęda
J. też nie chciał pić, dlatego od iluś dni na noc dostaje kaszkę zamiast butli, mleko pije tylko rano jak jest mu wszystko jedno, zjadłby wszystko, myślę że już nie wrócimy do wieczornej butli..

Cytat:
hej hej

Najpierw polece z pamietniczkiem, a pozniej postaram sie odniesc do postow - mam nadzieje, ze starczy mi czasu

za kroczki
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 21:30   #4333
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
widze jak coraz ładniej się "dogadujemy"

lada moment będzie przynosić książeczki po tytułach (ciekawie wygląda ta samolotowa)

Cytat:
a z czego to cytat?
"Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham".

Cytat:
piękną masz córę! Co prawda moja ładniejsza....

Cytat:
zle jest prowadzenie od gory za raczki, czyli jak dziecko jeszcze samo nie chodzi (tak jakby dziecko sie prowadzi pomiedzy nogami, ono czesto wtedy stawia nozki na plauszkach, ciagnie nimi ).
, działa mechanizm jak w chodziku.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

F. praktycznie się nie wiercił, tylko troszkę główkę spuszczał na dół. .
anioł..

Cytat:
Byłaś w zwykłym Tesco czy Tesco Extra? Ja w Extra.
Tesco Extra?! pierwsze słyszę... u nas nie ma...

Stary 2014-03-16, 21:37   #4334
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jak czytam jakie wasze dzieci mają zabawki.... dochodzę do wniosku, że J. ma kilka na krzyż, dosłownie..

J. też robi się coraz bardziej kumaty, dziś wywalał wszystkie rzeczy z kosza u mojej siostry, a tam butelki, pieluchy, podkłady, kremy, smoczki, itp bo kompletuje wyprawkę i mówię do J. pokaż, gdzie jest butelka, a ten od razu złapał, nie sądziłam, że w takim pudle, widzianym pierwszy raz znajdzie. ale tego gdzie jest siostra nie załapał, brzuch to abstrakcja jednak.

dałam dziś J. nasz obiad, dostał pulpeciki gotowane na parze, ziemniaki i startą marchewkę z jabłkiem, trochę zjadł, ale myślę, że wyszła z tego połowa słoiczka. potem nie wiedziałam kiedy jest głodny, marudził trochę, więc dostał mały słoiczek obiadowy na dokładkę po ok 1,5 godz. wyszło nam więcej posiłków w ciągu dnia, ale trudno, niech się uczy jeść.
Stary 2014-03-16, 21:42   #4335
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wybierasz z 3 rozmiarów w zależności ile chcesz porcji - można nieco powyżej 1 kg, 2kg i 3 kg. i tak wychodzi taniej niż kupowanie składników i mas cukrowych i zabawa w to samemu z czort wie jakim efektem
no pewnie, taki tort zrobic to tez sporo czasu i koszty
Cytat:

Telefony zjedzone - ledwo foty zdazyłam zrobić tak wcinali

A pizza(hut) .... ohyda ...ostatni raz zamówiłam taki syf .... nie dało się zjeść . inaczej sobie wyobrazałam ... musze zrobić sama , albo z jakies prawdziwej włoskiej knajpki ...
czyli co, z czekolady byly?

hahah my chodzimy tylko do wloskiej restauracji, na prawdziwa wloska pizze zreszta tutaj w Wolfsburgu to sami Wlosi
Cytat:
Moderna, to mój przy meblach chodzi juz ponad miesiąc, a za rekę to od tygodnia za palec łapie i ciągnie, więc mam nadzieję, że mu nie szkodzę.
wedlug mnie ok, bo co innego prowadzic niechodzace dziecko, a co innego asekurowac juz to zaczynajace chodzic
Cytat:
Hej!
Dłużyl mi sie jakoś ten dzień. Hania miała dobry humor, siłe do zabawy i apetyt. Temp najwyższą to miała ok 38,6 w pupce, to dałam jej raz ibum. W wannie szalała, zasnąć nie chciała. Wogóle myslalam,że w taką pogodę i po tak ciezkiej nocy to pośpi w dzien z 2-3 godziny a ona spala 1,5
Dziąsło na górze ma takie jakby spuchnięte, w miejscu jedynek ma takie dwie jaśniejsze "poduszki" czy "pęcherze". Mimo wszystko chyba od razu rano zadzwonię i zapiszę nas do lekarza, żeby zajrzal jej w gardło. Oby tylko pogoda byla lepsza trochę, bo strach wychodzić w taki syf.
oby jutro byl lepszy dzien!
Stary 2014-03-16, 21:48   #4336
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, to mój przy meblach chodzi juz ponad miesiąc, a za rekę to od tygodnia za palec łapie
no i cudo! progres
Torres przy meblach chodzi od poczatku grudnia więc ten to dopiero leń

Cytat:
No Torresa tort tylko wymiatał pod względem gustu i elegancji

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam, że ma jeździć sam
hehe, mamy już za dużo nie mobilnych legusiów
fajna ta liczbowa kolejka!

Cytat:
obawiam się tylko, że nie spodoba się J. i będzie na mnie, że wymyśliłam..
jeżżżżu, nie możesz tak myśleć.... normalnie bym Twoją mamę na karnego jeżyka wysłała....

Cytat:
daj linka do tego stolika, bo różne widzę...
http://alejka.pl/chicco-muzyczny-sto...ny-klocki.html

Stary 2014-03-16, 21:48   #4337
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Bylam w tym cholernym urzedzie kilka dni temu, przedstawilam cala sytuacje, zee nie jestesmy po slubie itd i takiego czegos nie uslyszalam... Wiec chyba nie wystarczy
zastanawiam sie jeszcze, co bym musiala przedstawic jako samotna matka i czy tak sie by dalo...
wizaz.pl/forum/showthread.php?t=682826
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 22:01   #4338
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam jakie wasze dzieci mają zabawki.... dochodzę do wniosku, że J. ma kilka na krzyż, dosłownie..
ale to była Twoje decyzja + świadome wybory + samodyscyplina. ja to podziwiam:ehe m:! u nas jest składowisko zabawek po dzieciach znajomych + moje maniactwa...

Cytat:
mówię do J. pokaż, gdzie jest butelka, a ten od razu złapał, nie sądziłam, że w takim pudle, widzianym pierwszy raz znajdzie.
uwierz w swoje dziecko

Stary 2014-03-16, 22:13   #4339
cathlyn
Rozeznanie

Witam

Dziękujemy baaardzo za życzenia ode mnie i od Lili

Znowu pokasowało mi cytaty z wczoraj i dzisiaj rana
Pamiętam, że miałam napisać:
Monika ja dawałam całe jajko starte, ale L. je wszystko (oprócz mięsa, bo po nim boli brzuszek), więc na Twoim miejscu pewnie bym zaczęła od żółtka z odrobiną jogurtu na kromkę chleba.
alliw u nas jest 3,8 % mleko - Łaciate junior tylko to ostatnio kupuję

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

kurde, nie moge znalezc mieszkania... niesamowite jest to, ze buduje sie coraz wiecej, ludzie zarabiaja bez jakichs podwyzek, a ceny wynajmu poszly w gore... Ostatnio 4 lata temu szukalismy i byl duzo wiekszy wybor w lepszych cenach. Ech...
Jakieś 3 lata temu zmienialiśmy mieszkanie i pamiętam, że to, co opuszczaliśmy miało cenę najmu o 400 zł większą niż to, co my płaciliśmy... A standard naprawdę nie za wysoki... Pokój przechodni w dodatku. Mieszkaliśmy tam kilka lat i na początku płaciliśmy 1100,a po kilku latach właścicielka zażyczyła sobie 1800. Jak dla mnie ceny mieszkań (wunajmu i kupna ) powariowały.
Cytat:

uuuu Nina już odpicowana ,zmyta ,włosy wysuszone...
mogę tylko wstawić fote "po"
Ale włosy...
Cytat:

Kocham Cie Emilianku <3.

Cytat:

Super

Cytat:

Moja też przy meblach chodzi i tez jak gdzieś ją postawię to łapie mnie za ręke i ciągnie. Więc czasami też ją prowadzam za rączkę (jedną)

Miałam napisać co u mnie, ale muszę jeszcze kilka rzeczy zrobić, więc napisze tylko, że L. zaczęła chodzić Nie, że kilka kroczków, dzisiaj się bawiła i podchodziła do mnie i odchodziła i znowu podchodziła
Mam nadzieję, że jutro będe miała więcej czasu, to napiszę więcej

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

kwiatuszku duuużo zdrowia
bzinko mam nadzieję, że z Hanią lepiej...
Stary 2014-03-16, 22:44   #4340
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jeżżżżu, nie możesz tak myśleć.... normalnie bym Twoją mamę na karnego jeżyka wysłała....

http://alejka.pl/chicco-muzyczny-sto...ny-klocki.html
prezent ma być od t., ale moja mama i tak skomentuje

dzięki, popatrzę na ten stolik.

Cytat:
ale to była Twoje decyzja + świadome wybory + samodyscyplina. ja to podziwiam:ehe m:! u nas jest składowisko zabawek po dzieciach znajomych + moje maniactwa...

uwierz w swoje dziecko
moja i nie moja, mamy małą rodzinę, nie ma tak prezentów, a nas nie stać na taką ilość zabawek. przynajmniej w kategorii ksiązki mogłabym z wami konkurować

wierzę, ale zaskakuje mnie czasem jego kumatość, wychwycenie jednego małego słówka, którego bardzo staram się unikać, itp. ale na naukę gdzie jest siostra mamy jeszcze parę tygodni, może załapie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Monika ja dawałam całe jajko starte, ale L. je wszystko (oprócz mięsa, bo po nim boli brzuszek), więc na Twoim miejscu pewnie bym zaczęła od żółtka z odrobiną jogurtu na kromkę chleba.

Miałam napisać co u mnie, ale muszę jeszcze kilka rzeczy zrobić, więc napisze tylko, że L. zaczęła chodzić Nie, że kilka kroczków, dzisiaj się bawiła i podchodziła do mnie i odchodziła i znowu podchodziła
popróbuję przy sprzyjających okolicznościach..

za chodzenie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

dziewczyny powiedzcie mi jedną rzecz.. kupiłam wczoraj buty w ccc, ale.. okazało się, że mają wadę i chcę je wymienić/zwrócić, tylko nie wiem czy muszę jechać do tamtego ccc, na drugi koniec miasta czy mogę w jakimś bliższym wymienić

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Pani - nie widzę tych stoliczków do kupienia nigdzie.. tylko używane..
Stary 2014-03-16, 23:01   #4341
alliw
Zadomowienie

Witam się wieczorową porą

Spóźnione ale serdeczne 100 lat dla naszej Szkrabencji Rosnij duża i zdrowa

Nadrabiam (nie powiem nawet trochę popisałyście przez weekend, pewnie dlatego ze pogoda była do kitu )
Maria,

Nestelle, brawo dla Roszka za gryzienie Ninka Pizza hut bleeeee

Tasia, jakie obrączki wybraliście? kciuki za znalezienie mieszkania

Scarlett, żeś się zawzięła z tym sprzątaniem Szacun torcik wow!

Pani, hmm, nie wiem jak wytlumaczyć jaką mamy zyrafę nie brałam tych wypukłych tylko płaskie (w zestawie był hipcio sloń, małpa, krokodyl, zebra, mis i lew). Torres z katalogiem douglasa wymiata J. ostatnio przeglądał katalog h&m

JolanT, biedna kicia (pod tym wzgledem cieszę się że moje koty nie wychodza na dwór) sen z Moderną dobry

Mamo Guliwera , my tez dawno sie nie wazylismy/mierzylismy, pewnie dopiero na szczepienie sie wybierzemy, a szkoda, moim zdaniem powinno byc cos takiego. Brawo dla Kacperka, nasz Janek tez coraz wiecej kuma

Kasia, nic sie nie martw ze nie masz prezentu dla Milusia. Ważniejsze od wszystkich zabawek jest to , że ma wspaniałą Mamę

Villga, zdrówka dla Kini

Kwiatuszku, super ze u Was juz lepiej

Ewkaa, daj foto Stefana fajne prezenty

Bzinka, oby u Hani nic oprócz zębów się nie wykluło tez mam ten namiot tylko większy i zamykany, na lato super. Z ładniejszej corki lezę

Moderna, brawo dla Marcelka

Monicca, wow, jakie profesjonalne strzyzenie! czekam na foto

Na dzis wystarczy.
U nas weekend do bani (tż przeziebiony, wiec wiecie jak to z chorym chłopem ) Dobrze ze jutro poniedziałek

Dobrej nocy
Stary 2014-03-16, 23:49   #4342
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
czasami fajnie jest zjesc niezdrowo

a co to za telefon? z czekolady?
okazało się ze nie fajnie ...bleeee .nie mogłam zjeść .

tak telefony z czekolady .
Cytat:

jeśli K Cie sam ciagnie i chce chodzic za rączkę to mysle ze wszystko ok.
no bardzo madry Kacper . R robi "aaa" jak tuli ,ja mówie tulimy a on się przytuala i "aaa" .tez słodkie .
z Twojej opieki nad chrupkami się uśmiałam

Cytat:
Aaa i Nestelle, piękną masz córę! Co prawda moja ładniejsza.... ale twoja tez śliczna )
kłóciłabym się
Cytat:
my to mieszkamy w zwierzyncu, po trawnikami kicaja kroliki, mamy jezioro i kaczki, gesi dzikie, zurawie, labedzie - i M. tylko piszczy jak zobaczy jakies zwierzatko
ale fajnie ...
Cytat:
Najpierw zaczęłam nożyczkami ale Tż stwierdził, że nie równo i oznajmił, że idzie po maszynkę. Wzięliśmy F. do dużego lustra, najpierw bez włączenia pojeździliśmy mu po głowie, potem włączyliśmy i Tż zaczął strzyc, F. praktycznie się nie wiercił, tylko troszkę główkę spuszczał na dół.
A zdjęcie może jutro zrobię (choć F. nie fotogeniczny bo ma śliwę na czole, udezył się w komodę, został z Tż wczoraj i oto są efekty, ostatnio jak z nim został miał pod okiem wtedy uderzył w stolik)
łojej biedny F
Cytat:
"Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham".
a no tak ...
Cytat:
czyli co, z czekolady byly?

hahah my chodzimy tylko do wloskiej restauracji, na prawdziwa wloska pizze zreszta tutaj w Wolfsburgu to sami Wlosi
no my pizzy nie jadamy . raz na kilka lat . a w włoskich knajpach nawet nie zwracam uwagi na pizze czy jest w menu wiec tak jakos reklama poszła w tv i poprosiłam tzta aby pojechał . no i ohydaaa -zjeść się nie dało .

tak z czekolady .
Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jedną rzecz.. kupiłam wczoraj buty w ccc, ale.. okazało się, że mają wadę i chcę je wymienić/zwrócić, tylko nie wiem czy muszę jechać do tamtego ccc, na drugi koniec miasta czy mogę w jakimś bliższym wymienić
.
nie kupowałam w ccc ale jeśli to sieciówka to powinni przyjąć. może lepiej się upewnić i zadzwonić?
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Pizza hut bleeeee

U nas weekend do bani (tż przeziebiony, wiec wiecie jak to z chorym chłopem ) Dobrze ze jutro poniedziałek
zdrówka dla tzta .obyście się nie zarazili .

tak masz racje - bleeee nigdy więcej.

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-16 o 23:50
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 06:43   #4343
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Wymęczyłam Filipa tym mierzeniem butów i chyba jednak podjadę juto do sklepu i spróbuję wymienić na większy rozmiar, mam nadzieję, ze się uda.

Narobiłaś mi smaka na pizze Ja dzisiaj tak się ojadłam, że aż się źle czuję

Ja puszczam F. w kąpieli

Dziwne...
Hmm... ciekawe od czego to zależy. Byłaś w zwykłym Tesco czy Tesco Extra? Ja w Extra.
tesco to tesco, sa jakies rodzaje??

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-17, 08:21   #4344
achna79
Rozeznanie

Witam się w deszczowy i wietrzny poranek

Cytat:

http://cukierniaczernis.pl/torty/category/dziecice chcę ten dm4
po dziecięcemu kiczowaty
Wcale nie kiczowaty ten torcik Jest boski mi się podoba

Cytat:

Ojojoj ale dokonania za kroczki i za zabawy i przede wszystkim za mama Mikołaj jak wchodzę do pokoju rano to woła tata, mówię powiedz mama, a ten się uśmiecha i tata Więc stwierdziłam, że póki co Mikołaj ma dwóch tatusiów

Co do prowadzania za rączkę ... nie wiedziałam że nie można. Ale od dziś wydam wyraźny zakaz prowadzenia za rączki. Przy meblach co prawda pomyka już sam od dawna ale zabronię i tyle. Poza tym zauważyłam, że on czasami i tak krzywo stawia stópki o ile można już to stwierdzić bo kroczki są chwiejne i w przeważającej ilości na paluszkach. Więc po tak długim wstępie... jak korygować ewentualnie te krzywe stópki? Jak leży to jakoś ćwiczyć czy jak stoi i zauważę, że krzywo stawia to naprostować?

Cytat:

Dla Kacperka za dokonania a co do chrupek to też bym się pewnie zaopiekowała nimi
I super fajne prezenty

Cytat:
U mnie to wiadomo, że by była porażka więc albo zamówię tort ale taki najzwyklejszy albo upiekę biszkopt i uśmiechnę się do taty żeby mi ukręcił jakąś dobrą masę i nie będzie jakoś specjalnie udekorowany. Moja rodzina to słodkie dupki więc nieważne jak będzie wyglądał i tak zostanie pożarty

Cytat:
I ten zielony własnie. Mój tez sie zalewa, ale pije, wcześniej tylko gryzł ustniki...WIęc sukces jak dla mnie
Mikołaj wczoraj też załapał jak się pije z niekapka. Ale zastanawiam się nad tym lovi360

Cytat:
Właśnie Tesco i Tesco extra. Jak jest szyld na sklepie to jest tam właśnie jeszcze dopisek extra. Jest na pewno większy i więcej wszystkiego ale czym się jeszcze różni to nie wiem. Może też właśnie promocjami

Wszystkie zdjęcia w klubie są super Będę miała dłuższą chwilę to po komentuje każde z osobna.
Stary 2014-03-17, 08:29   #4345
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tesco Extra?! pierwsze słyszę... u nas nie ma...
U nas kiedyś było zwykłe Tesco, potem robili generalny remont, wszystko pozmieniali i teraz jest Tesco Extra.
https://www.google.pl/maps/preview/u...d=0CK0BEKIqMAo

Cytat:
no i cudo! progres
Torres przy meblach chodzi od poczatku grudnia więc ten to dopiero leń
F. też chodzi już bardzo bardzo długo przy meblach i czym tylko się da ale sam się nie puszcza.

Cytat:
\
za chodzenie

Cytat:
Monicca, wow, jakie profesjonalne strzyzenie! czekam na foto
Po kąpieli okazało się że jednak nie takie profesjonalne:co jest:

Cytat:
Tak u nas jest Tesco i Tesco Extra. Jest większe, lepiej zaopatrzone, leprze przeceny.
https://www.google.pl/maps/preview/u...d=0CK0BEKIqMAo
Stary 2014-03-17, 08:41   #4346
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
L. zaczęła chodzić
klask i:

Cytat:

Pani - nie widzę tych stoliczków do kupienia nigdzie.. tylko używane..
no widzisz... mamy od znajomych, nie wiedziałam, że ich nie ma w ofercie. sorki za zamieszanie

Cytat:
Na dzis wystarczy.

z chłopem lepiej???

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Właśnie Tesco i Tesco extra.
w Krk - Tesco i Tesco Express (mniejsze, uboższy asortyment)

Cytat:
Po kąpieli okazało się że jednak nie takie profesjonalne:co jest:

Stary 2014-03-17, 08:56   #4347
scarlett26
Zakorzenienie

U nas w ogóle nie ma tego Tesco extra, szkoda, chciałam 2 komplety klocków kupić, kupiłam jeden, trudno. I tak jeszcze opr od Mamy dostałam, że dość jest klocków po mnie i nie mam chyba na co pieniędzy wydawać A mnie jeszcze kusi żeby kupić jej wiaderko klocków eichhorn takie z sorterem w wieczku, do tego domku co ma brakuje klocków od sortera, jest jeden tylko i ciagle się nim bawi... Trudno z drugiej strony jak będę wozić ją do Rodziców, żebym tam woziła zabawki, ciuchy, żarcie, pieluchy, naczynia itp. codziennie, chciałam coś zostawić tam. A uważam, że akurat klocki to by jej się zawsze przydały - moja Mama, że przesadzam, może mieć klocki u nich, a nie mieć u nas czy na odwrót i już, ma wszystkiego za dużo i koniec.... męczy mnie już to gadanie, tłumaczenie się itp. Ale i tak hitowa jest moja t. - ostatnio stwierdziła, że te słoiczki to moja fanaberia, dziecko w tym wieku powinno jeść już wszystko i jak wydaję na nie więcej niż 3 złote dziennie to mam nie kupować bo to za drogo

ale wieje, w nocy też ostro wiało, spać nie mogę w taką pogodę, taki hałas....

Z śpi, pora brać się za porządki.... Zastrzyk motywacji by się przydał.... W sumie jak t. przyjedzie za tydzień to znów usłyszę, że widać mam za dużo czasu.... Ech, cokolwiek człowiek nie zrobi, d zawsze z tyłu, zawsze niedobrze, zawsze przykro

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-17, 09:02   #4348
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w ogóle nie ma tego Tesco extra, szkoda, chciałam 2 komplety klocków kupić, kupiłam jeden, trudno. I tak jeszcze opr od Mamy dostałam, że dość jest klocków po mnie i nie mam chyba na co pieniędzy wydawać A mnie jeszcze kusi żeby kupić jej wiaderko klocków eichhorn takie z sorterem w wieczku, do tego domku co ma brakuje klocków od sortera, jest jeden tylko i ciagle się nim bawi... Trudno z drugiej strony jak będę wozić ją do Rodziców, żebym tam woziła zabawki, ciuchy, żarcie, pieluchy, naczynia itp. codziennie, chciałam coś zostawić tam. A uważam, że akurat klocki to by jej się zawsze przydały - moja Mama, że przesadzam, może mieć klocki u nich, a nie mieć u nas czy na odwrót i już, ma wszystkiego za dużo i koniec.... męczy mnie już to gadanie, tłumaczenie się itp. Ale i tak hitowa jest moja t. - ostatnio stwierdziła, że te słoiczki to moja fanaberia, dziecko w tym wieku powinno jeść już wszystko i jak wydaję na nie więcej niż 3 złote dziennie to mam nie kupować bo to za drogo
Zerknęłam na te klocki i też mi się spodobały jak nie dostanie żadnych klocków na roczek to mu kupię

Aaa i zdjęcie F.w nowej fryzurze w Klubie
Stary 2014-03-17, 09:15   #4349
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
.. Ech, cokolwiek człowiek nie zrobi, d zawsze z tyłu, zawsze niedobrze, zawsze przykro
nie przejmuj się -sa ludzie którym nigdy się nie dogodzi . trzeba nauczyć się olewac . a na początku udawac ze się olewa ....

Cytat:

Aaa i zdjęcie F.w nowej fryzurze w Klubie
lece luknac .....

Czesc ,
u nas noc ...koszmarna . spie po 3 max ostatnio ale dzisiaj ....R się tak krecił od jednego do drugiego cyca , i tak wkoło ...spał ale miałczał .... i w nocy katar dostał-nos zatkany . jak to możliwe ? poszedł spac a teraz nosek zawalony i od czego? kogo? jak? pojęcia nie mam .
coraz częściej zawroty głowy mam ....
Stary 2014-03-17, 09:23   #4350
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj się -sa ludzie którym nigdy się nie dogodzi . trzeba nauczyć się olewac . a na początku udawac ze się olewa ....

lece luknac .....

Czesc ,
u nas noc ...koszmarna . spie po 3 max ostatnio ale dzisiaj ....R się tak krecił od jednego do drugiego cyca , i tak wkoło ...spał ale miałczał .... i w nocy katar dostał-nos zatkany . jak to możliwe ? poszedł spac a teraz nosek zawalony i od czego? kogo? jak? pojęcia nie mam .
coraz częściej zawroty głowy mam ....
do neurologa babo!

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości