|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już się dawno wyzbylam wyrzutów, że młoda bajki ogląda, tylko pilnuję, by za długo nie oglądała no i pilnuję, by bajki byly dla niej odpowiednie. Ostatnio włączam jej często "Max i Ruby", bo tam jest o rodzeństwie, więc niech sobie popatrzy
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
katiusza1985 pamietamy
![]() U mnie to jest taka pogoda ze jest tak ciemno ze jak chce poczytac ksiazke to musze zapalic swiatlo ![]() Ale jestem leniuch,niech mi ktoś przyłoży ![]() Mam brudna lodowke,okna straszne (ale w taka pogode nie ma sensu ich myc)syf w zlewie ale chce mi sie spaaaaaaac
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
dzisiaj nawet dobre samopoczucie bo... OGÓRKOWA na obiad ![]() Metamfetaminax - co do oglądania bobasa na usg to czytałam, że jest to całkowicie nieszkodliwe i nieinwazyjne. A doppler, czyli to słuchanie serduszka ponoć już nie jest taki dobry. Właśnie dlatego duża część lekarzy nie chce go robić we wczesnych tygodniach ciąży. I ja mam usg średnio co 3 tygodnie, czasem nawet częściej. Aliszcze - oj tam oj tam nasz na ogół też nie przeklina, próbował jak był młodszy ale nie zwracałam na to uwagi i samo przeszło. Teraz u niego na topie jest słowo "g ówno: i mówi to w najmniej oczekiwanym momencie. Zauważyłam, że im bardziej zwracam uwagę tym on bardziej powtarza. Nie zwracanie uwagi skutkuje tym, że w końcu zapomina.Ale ma dużo innych tekstów które powalają. Przykład: Radek miał etap (my to tak nazwaliśmy): "miętoszenia". Wiecznie sobie grzebał przy siurku i potrafił to robić często i długo, to kiedyś tż powiedział, że jak będzie tak miętolił to mu siusiak odpadnie. no i kiedyś przebieram się w łazience, na co wchodzi Radek i nie zauważyłam, że się patrzy. Za chwilę słysze, że leci do tż i mówi "Tata a mama robiła miętochy bo jej fifor odpadł" hahaha Innym razem pytam o dzidziusia - w tv był akurat jakiś film, kobieta leży z noworodkiem i mówie "Radek zobacz jaki dzidziuś, my też będziemy takiego mieli" a młody: "ale suchar..." ale tak ogólnie cieszy się na rodzeństwo. Głaszcze mnie po brzuchu, daje buzi w brzuch. Kochany jest ![]() małaPaulina - hahahaha co Ty masz za książki? nie wyobrażam sobie bez galotów latać ![]() Blondi Banana - moja talia jest jeszcze na swoim miejscu, aczkolwiek bardziej "wyprostowana" Co do cycków - moje też urosły z bardzo małych na małe więc teraz mam tam cokolwiek poza sutkami Pogłaszczę, żeby już Cię główka nie bolała Anesh - imiona z rymem są super To tak jak ja mam na imię Kasia a moja młodsza siostra Asia (tak faktycznie to mój pomysł - molestowałam tym imieniem mamę kiedy była w ciąży).
|
|
|
|
#4115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek, oj tak, teksty mają nieziemskie dzieci
najgorzej, że jak ona rzuci "mięsem" to mi się chcę śmiać, wiec się szybko odwracam, by ona tego nie widziała
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Aliszcze - no to jest najgorsze jak taki cienki, niewinny głosik rzuci jakimś hasłem. Ja ostatnio już się nie mogłam się powstrzymać i przy nim się roześmiałam. Podłapał i później łaził za mną i z pół godziny powtarzał.
|
|
|
|
#4118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4120 |
|
Zadomowienie
|
Hej gadulki
![]() Obudzilam sie wlanie z zatkanym nosem i bolem glowy znowu... Bulam ostatnio u internisty, stwierdzil ze prawdopodobnie to nie przeziebienie tylko alergia.. Jest taka szansa, ciagle kicham i smarkam. Przepisal mi buderhin- spray do nosa. Troche sie boje go brac, na ulotce napisane, ze w dazie ciazy stosowac w razie wysokiej koniecznosci. Nie wiem...Co do wlosow i skory oraz paznokci to wlosy mam lepsze niz przed ciaza , paznokcie tez super. Do cery jedynie moge sie przyczepic, bo sporadycznie pojawiaja mi sie na czole jakies krostki. Dzis mam usg 3D na 18:30, trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze zaczynam sie stresowac. No i moze moj Alien pokaze co mu miedzy nozkami sie uksztaltowalo.
|
|
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zazdroszczę 3D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja podpisywalam taki papierek na 3 darmowe usg, tzn. te obrazki że dostanę i że za 30 eu usg 3d też z obrazkiem do ręki, tylko sie zastanawiam kiedy to będzie ... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#4123 | |
|
Rozeznanie
|
E tam! Nie ma strachu. Ja tam lubię chodzić bez majtek cały rok, ale tylko w domu
)Cytat:
Co do otarć nóg: posmaruj przed wyjściem oliwką albo czymś innym tłustym i "poślizgowym". A w razie otarć sudocrem powinien szybko ukoić nieprzyjemne objawy. A zaparć nie mam!!! Nie wiem od czego to zależy, bo i czekoladę zajadam czas od czasu i jest ok.Moje sutki są jasne, powiększone i otoczka większa, ale nadal jasne. I nie miałam i nie mam czarnej kreski na brzuchu. Próbuję dziś zacząć odpieluchowanie małej... Nie wiem czy to dobry czas. Niby wszystko czai. Ale w ciągu godziny zsikała sie w pory 4x... Już siły nie miałam ciągnąć dalej, bo zaczęła reagować płaczem na nocnik a tu poprawa sytuacji. uff. nie dać się małej [ja tu rządzę ] i będzie ok.
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Miminek "Ciężarówką przez 9 mięsiecy" tam są takie humorystyczne teksty
![]() carolciuska ![]() Ja mialam straszne włosy paznokcie i cere w I trymestrze,teraz wygladam o niebo lepiej,a wczesniej to az wstyd bylo z domu wyjsc
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jeszcze 875 postow i zaczniemy drugi watek
10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-03-17 o 10:33 |
|
|
|
|
#4126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hej
|
||||
|
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to w sumie na każdej wizycie mam usg tyle ze u mnie wizyta wypada 1 w miesiacu. Co do sutków to moje mają większą otoczkę i są ciemniejsze i no piersi też znacząco urosły ale na szczęście przestały mnie juz boleć. Pogoda u mnie też okropna wietrznie, zimno i pada- właśnie tż pojechał do pracy obiad przygotwany bo jeszcze tescie w domu więc musimy coś zjesc koło południa. Idę pranie zastawić i jakieś porządki w szafah porobić skoro taka pogoda i nie da się wyjsc na zewnątrz. A do tegfo jeszcze całkiem mi ten paskudny katar nie przeszedł ale i tak jest o niebo lepiej
|
|
#4128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4130 |
|
Raczkowanie
|
Carolciuska - Buderhin?
z tego co wiem to steryd starej generacji więc dziwne że akurat to zapisał. Ja stosowałam Avamys, ale teraz nawet przy wiecznym katarze nie stosuję nic. Oczywiście nie podważam decyzji lekarza, ale ja chyba poszłabym do jeszcze jednego (przynajmniej mój pulmonolog tak mówił o Buderhinie).Trzymam kciuki za wizytę ![]() Ekaterina - oj tak, mi też powychodziły krostki na plecach chociaż lepiej plecy niż twarz.małaPaulina - oooo też mam tę książkę - dostałam ją przy pierwszej ciąży, ale dopiero w połowie więc od początku nie czytałam. Muszę chyba do niej wrócić ![]() Ana - no właśnie jeszcze się do końca nie określił Humant - u nas z nocnikami to cała historia. Przerobiliśmy chyba z 5 dopóki nie znalazł się ten idealny - od zwykłego po grający, potem była kaczka z fisher price - dla mnie rewelacja, super a dla młodego koszmar. Polubił dopiero nocnik z kierownicą i wtedy nauczył się korzystać bardzo szybko (miał skończone 2 latka). A jak zwalczyłaś nocne sikanie? U nas niestety nadal stanowi to problem. Młody w dzień nawet w trakcie drzemki nie ma pampersa, ale na noc koniecznie... |
|
|
|
#4131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-03-17 o 11:36 |
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,ja za to jakoś od miesiąca się bardziej pocę :/ A tam na dole to wystarczy,że leżę pod kocem i czuję się mokra. Teraz nie wyobrażam sobie nie wykąpać się jeden wieczór z lenistwa,bo chyba bym nie zasnęła
katiusza1985,To Ty pewnie masz wiek ciąży taki jak ja Bo widzę i termin mamy bardzo blisko siebie Aliszcze,wrr też nie lubię spać nago... Czasem jak Tż naciskał to ciężko było mi zasnąć w samych majtkach i staniku,bo czułam się źle. Do spania to ja muszę mieć swoją piżamkę,bo wtedy od razu zasnę bez problemu ![]() Miminek,no właśnie myślałam,że tylko moja eks ginka ma takie przekonanie o dopplerze,ale lekarz u którego ostatnio byłam na wizycie to samo powiedział,że jego działanie nie jest udowodnione,więc lepiej nie ryzykować i jeszcze zdążę usłyszeć ![]() carolciuska,będzie dobrze,bo jak inaczej Życzę Ci,żeby w końcu pasożycik pokazał co tam skrywa DorissiriD,o to te sutki masz tak jak ja czyli nie mam się co martwić,że jestem tym nieszczęsnym wyjątkiem Same newsy.... 1 wizyta u ginka (przystojnego młodzieniaszka 2 wizyta na którą czekałam 2 miesiące już u starszego,nieprzystojnego 16 kwietnia W sumie niby tylko tydzień,ale jakoś mnie to cieszy,bo chcę chociaż raz zobaczyć co każdy lekarz ma do powiedzenia a zresztą w mojej przychodni aparat usg jest lipny i może w tej drugiej 16 kwietnia będzie o wiele lepszy sprzęt na którym coś o wiele lepiej zobaczę ![]() Pójdę siedzieć za wyłudzenia od naszego kochanego NFZ ![]() A po za tym to szlag mnie trafił dzisiaj... Poszłam załatwić sprawy to tak mnie wielka Pani Urzędnik wkurzyła,że popłakałam się i trzasnęłam drzwiami i o 10 rano budziłam Tż,żeby po mnie przyjechał a on myślał,że coś się stało to przyjechał w niecałe 5 minut (6km+się ogarnął) i jak usłyszał czemu ja płaczę to chciał iść kobietę ochrzanić a potem się ze mnie śmiał,że znowu hormony dały się we znaki. a teraz jestem uradowana,a co. No i wkurzyło mnie jeszcze kilka osób po drodze dzisiaj,więc wyłączam telefon i nie ma mnie do jutra... Ehh
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie piekna pogoda slonce i cieplutko. .. mylam okna na zewnątrz w koszulce w cieniu i nie zmarzlam. A na sloncu to juz buzke pali
![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4134 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie mnie na nie nigdy stać, ale miło pomarzyć. Chyba, że po dzieciach będę miała takie właśnie małe flaczki i sam TŻ zrobi wszystko, żeby nas było na nie stać Można zrobić takie, że autentycznie nikt by nie wpadł, że są sztuczne. Niestety większość babek wybiera silikony w kształcie piłki i wyglądają nieciekawie Ja to w ogóle jestem okropna pod tym względem - jak jakaś babka ma duże cycki i duży dekolt to się na nie patrzę jak jakiś zboczuch. A to po prostu z zazdrości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tą zasadę stosuję od miesiąca i od miesiąca jest brudno, bo TŻ sobie nie radzi z porządkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę baardzo uważać, bo każdy zimniejszy podmuch jak jej ciepło nie ubiorę kończy się pieczeniem...
|
|||||||
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Witamy w 15t i 0d
od kilku dni odczuwam dziwne skurcze w dole brzucha w szczególności z lewej strony jakby na jajniku ? a do wizyty jeszcze 9 dni...
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna,to prześlij mi DHL'em trochę tego słonka
Bo u mnie szaro,ponuro i mokro a niby jest 11 stopni... I buty z kożuszkiem znowu poszły w ruch dzisiaj...Blondi Banana,to kosztowny ten Twój Tż ze spodniami A ja myślałam,że mój Tż ma problem,bo buty obojętnie za ile by nie były po miesiącu nagle się psują a tu widzę inni mają problem ze spodniami... ![]() Ania,skoro jakby na jajniku to może to efekt rozciągania? ja czasem też tak mam. A nie możesz iść na wizytę szybciej jeżeli to Cię martwi? lepiej by było,bo byś się nie stresowała
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-03-17 o 11:58 |
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
wczoraj moj S mowi do brzucha: Alien, szoruj dupsko, uczesz wlosy bo jutro Cie bedziemy z mama ogladac!
|
||
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Mój lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu, ale będę próbowała dostać się do niej w tą środę. Kiedyś na wizycie powiedziała,że mam przychodzić nawet jak nie jestem zapisana i pchać się bez kolejki :P
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
carolciuska,oj tam niech włosków nie układa już tylko niech nóżki rozłoży żeby coś tam przyuważyć
![]() Mam nadzieję,że w kwietniu już coś zobaczymy między nogami(mam nadzieję,że nic dużego nie zobaczymy,bo żyję tym,że to będzie dziewczynka ) W sumie to będzie 16 i 17 tydzień na tych wizytach,więc coś kurde musi być Ania,to pchaj się,w końcu masz powody do niepokoju Może i się nakręcasz,ale skoro masz możliwość to skorzystaj
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

nasz na ogół też nie przeklina, próbował jak był młodszy ale nie zwracałam na to uwagi i samo przeszło. Teraz u niego na topie jest słowo "g ówno:
i mówi to w najmniej oczekiwanym momencie. Zauważyłam, że im bardziej zwracam uwagę tym on bardziej powtarza. Nie zwracanie uwagi skutkuje tym, że w końcu zapomina.

znowu... Bulam ostatnio u internisty, stwierdzil ze prawdopodobnie to nie przeziebienie tylko alergia.. Jest taka szansa, ciagle kicham i smarkam. Przepisal mi buderhin- spray do nosa. Troche sie boje go brac, na ulotce napisane, ze w dazie ciazy stosowac w razie wysokiej koniecznosci. Nie wiem...
i zazdroszczę 3D 

z tego co wiem to steryd starej generacji więc dziwne że akurat to zapisał. Ja stosowałam Avamys, ale teraz nawet przy wiecznym katarze nie stosuję nic. Oczywiście nie podważam decyzji lekarza, ale ja chyba poszłabym do jeszcze jednego (przynajmniej mój pulmonolog tak mówił o Buderhinie).