Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 09:16   #4111
Krumcia
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka która mi maluje włosy jak mnie ostatnio zobaczyła to powiedziała, że odkąd jestem w ciaży to moje włosy zrobiły się jak siano....
Moje też najlepiej nie wyglądają. A mówi się, że w ciąży kobiety kwitną, pfff...
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:16   #4112
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Pamiętamy
Szczerość.... Najważniejsza.

Włączyłam Majci bajki.... Wiem zła matka jestem, ale pobonhalacjacj zamierzam szybko jakiś obiad zrobić,bo od kilku dni z niej taka maruda,ze jak tylko się oddalam to juz przy nodzestoi,chce na ręce i wola:mamo!, mamo! Nie mogę się ruszyć na krok! Poza tym syropki wypluwa, po Omega-med ma odruch wymiotny! Inhalacje rączkami odpycha.... No nie wiem co robić!
moja młoda z leków tylko uznaje Lipomal i Panadol malinowy, resztę wypluwa bądź zwymiotuję. Dobrze, że na razie nie miala jakiś poważniejszych chorób, bo bym oszalała przy dawaniu jej leków

ja już się dawno wyzbylam wyrzutów, że młoda bajki ogląda, tylko pilnuję, by za długo nie oglądała no i pilnuję, by bajki byly dla niej odpowiednie. Ostatnio włączam jej często "Max i Ruby", bo tam jest o rodzeństwie, więc niech sobie popatrzy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:20   #4113
małaPaulina
Wtajemniczenie

katiusza1985 pamietamy

U mnie to jest taka pogoda ze jest tak ciemno ze jak chce poczytac ksiazke to musze zapalic swiatlo
Ale jestem leniuch,niech mi ktoś przyłoży
Mam brudna lodowke,okna straszne (ale w taka pogode nie ma sensu ich myc)syf w zlewie ale chce mi sie spaaaaaaac

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:22   #4114
Miminek
Raczkowanie

Witam się i ja dzisiaj nawet dobre samopoczucie bo... OGÓRKOWA na obiad ostatnio w ogóle bardzo dobrze mi się śpi

Metamfetaminax -
co do oglądania bobasa na usg to czytałam, że jest to całkowicie nieszkodliwe i nieinwazyjne. A doppler, czyli to słuchanie serduszka ponoć już nie jest taki dobry. Właśnie dlatego duża część lekarzy nie chce go robić we wczesnych tygodniach ciąży. I ja mam usg średnio co 3 tygodnie, czasem nawet częściej.

Aliszcze - oj tam oj tam nasz na ogół też nie przeklina, próbował jak był młodszy ale nie zwracałam na to uwagi i samo przeszło. Teraz u niego na topie jest słowo "g ówno: i mówi to w najmniej oczekiwanym momencie. Zauważyłam, że im bardziej zwracam uwagę tym on bardziej powtarza. Nie zwracanie uwagi skutkuje tym, że w końcu zapomina.
Ale ma dużo innych tekstów które powalają. Przykład:

Radek miał etap (my to tak nazwaliśmy): "miętoszenia". Wiecznie sobie grzebał przy siurku i potrafił to robić często i długo, to kiedyś tż powiedział, że jak będzie tak miętolił to mu siusiak odpadnie. no i kiedyś przebieram się w łazience, na co wchodzi Radek i nie zauważyłam, że się patrzy. Za chwilę słysze, że leci do tż i mówi "Tata a mama robiła miętochy bo jej fifor odpadł" hahaha Innym razem pytam o dzidziusia - w tv był akurat jakiś film, kobieta leży z noworodkiem i mówie "Radek zobacz jaki dzidziuś, my też będziemy takiego mieli" a młody: "ale suchar..." ale tak ogólnie cieszy się na rodzeństwo. Głaszcze mnie po brzuchu, daje buzi w brzuch. Kochany jest

małaPaulina - hahahaha co Ty masz za książki? nie wyobrażam sobie bez galotów latać

Blondi Banana - moja talia jest jeszcze na swoim miejscu, aczkolwiek bardziej "wyprostowana" Co do cycków - moje też urosły z bardzo małych na małe więc teraz mam tam cokolwiek poza sutkami Pogłaszczę, żeby już Cię główka nie bolała

Anesh - imiona z rymem są super To tak jak ja mam na imię Kasia a moja młodsza siostra Asia (tak faktycznie to mój pomysł - molestowałam tym imieniem mamę kiedy była w ciąży).

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:26   #4115
humant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Tż przeczytał co naskrobałam na niego całą noc sprzątał, i pół dnia dzisiaj kuchnia lśni śmieci zniknęły zza łóżka No i wyjął kartony na wyniesienie i robił gruntowne porządki Normalnie jestem w raju a ja byłam w szkole i miałyśmy zabiegi na twarz 1,5 godziny leżałam i się rozkoszowałam masażami peelingami i maseczkami No oczywiście najpierw ja musiałam koleżance zrobić ale potem przyszła pora relaksu Mam pięknie nawilżoną buźkę :P
no to kamień z serca, że jednak udało się i przejrzał chłop na oczy. Jak mój się "zawiesza" i znowu fisiuje, to działa na niego jak go nazywam Król Julian a na siebie każe mu wtedy mówić Mord, bo do takiej roli mnie sprowadza. Jeden dzień i wsio wraca do normy.
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:26   #4116
Aliszcze
Zakorzenienie

Miminek, oj tak, teksty mają nieziemskie dzieci najgorzej, że jak ona rzuci "mięsem" to mi się chcę śmiać, wiec się szybko odwracam, by ona tego nie widziała i w sumie racja, że nie zwracanie uwagi to najlepsza metoda. Ciekawe, co mi bedzie za słownictwo z przedszkola przynosić

Stary 2014-03-17, 09:40   #4117
Miminek
Raczkowanie

Aliszcze - no to jest najgorsze jak taki cienki, niewinny głosik rzuci jakimś hasłem. Ja ostatnio już się nie mogłam się powstrzymać i przy nim się roześmiałam. Podłapał i później łaził za mną i z pół godziny powtarzał.

Stary 2014-03-17, 09:49   #4118
humant
Raczkowanie

Cytat:
Moja koleżanka która mi maluje włosy jak mnie ostatnio zobaczyła to powiedziała, że odkąd jestem w ciaży to moje włosy zrobiły się jak siano....
Moje włosy też podupadły na kondycji. Przy skórze tłuste, na końcach siano. W ogóle wyglądam jak zombi - wylazło mi tyle syfów, że wyglądam jak za czasów dojrzewania. Na twarzy jeszcze nie jest tak źle, ale plecy i ramiona to jakiś koszmar. Walczę z tym cholerstwem, ale jak już myślę, że dałam radę, to znowu wyłażą
Stary 2014-03-17, 10:04   #4119
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Moje też najlepiej nie wyglądają. A mówi się, że w ciąży kobiety kwitną, pfff...
Kwitniemy ale od środka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-17, 10:05   #4120
carolciuska
Zadomowienie

Hej gadulki
Obudzilam sie wlanie z zatkanym nosem i bolem glowy znowu... Bulam ostatnio u internisty, stwierdzil ze prawdopodobnie to nie przeziebienie tylko alergia.. Jest taka szansa, ciagle kicham i smarkam. Przepisal mi buderhin- spray do nosa. Troche sie boje go brac, na ulotce napisane, ze w dazie ciazy stosowac w razie wysokiej koniecznosci. Nie wiem...

Co do wlosow i skory oraz paznokci to wlosy mam lepsze niz przed ciaza , paznokcie tez super. Do cery jedynie moge sie przyczepic, bo sporadycznie pojawiaja mi sie na czole jakies krostki.

Dzis mam usg 3D na 18:30, trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze zaczynam sie stresowac. No i moze moj Alien pokaze co mu miedzy nozkami sie uksztaltowalo.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:10   #4121
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Hej gadulki
Obudzilam sie wlanie z zatkanym nosem i bolem glowy znowu... Bulam ostatnio u internisty, stwierdzil ze prawdopodobnie to nie przeziebienie tylko alergia.. Jest taka szansa, ciagle kicham i smarkam. Przepisal mi buderhin- spray do nosa. Troche sie boje go brac, na ulotce napisane, ze w dazie ciazy stosowac w razie wysokiej koniecznosci. Nie wiem...

Co do wlosow i skory oraz paznokci to wlosy mam lepsze niz przed ciaza , paznokcie tez super. Do cery jedynie moge sie przyczepic, bo sporadycznie pojawiaja mi sie na czole jakies krostki.

Dzis mam usg 3D na 18:30, trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze zaczynam sie stresowac. No i moze moj Alien pokaze co mu miedzy nozkami sie uksztaltowalo.
Wszystko będzie dobrze i zazdroszczę 3D

Stary 2014-03-17, 10:13   #4122
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze i zazdroszczę 3D

a my nie mamy 3d w pakiecie ?
Bo ja podpisywalam taki papierek na 3 darmowe usg, tzn. te obrazki że dostanę i że za 30 eu usg 3d też z obrazkiem do ręki, tylko sie zastanawiam kiedy to będzie ...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Moje włosy też podupadły na kondycji. Przy skórze tłuste, na końcach siano. W ogóle wyglądam jak zombi - wylazło mi tyle syfów, że wyglądam jak za czasów dojrzewania. Na twarzy jeszcze nie jest tak źle, ale plecy i ramiona to jakiś koszmar. Walczę z tym cholerstwem, ale jak już myślę, że dałam radę, to znowu wyłażą
ja tez mam syfy na plecach, na twarzy zawsze coś tam mam, taka cera, ale teraz dodatkowo mam na szyji bleee, dobrze że apaszki noszę

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:23   #4123
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Ja nie chcę wietrzyć cipki... Biedactwo się przeziębi.
E tam! Nie ma strachu. Ja tam lubię chodzić bez majtek cały rok, ale tylko w domu I spać nago też lubię, choć teraz przy dziecku a przede wszystkim teściowej, która u nas pomieszkiwała jak pracowałam i zajmowała się wnuczką, nauczyłam się spać w koszulach (bez majtek )

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Nadrobilam wszystko. juz się tak przyzwyczaiłam, że chociaż przed pójściem spać musze do Was zajrzeć ;-). Dziś czułam się dziwnie bolał mnie brzuch trochę jak na okres, już mi przeszlo. Głowa ostatnio też jakoś częściej mnie boli I mam problem z zasypianiem :-/. Co do sutkow to moje są juz bardzo ciemne, większe same a i ogólnie cyc się powiększył. Pojawiła mi się tez cieniutka linia od pępka w dół.
Dziewczynki tez macie takie problemy na kabelku? Ja już czasem mam dość jem śliwki pije inke zazwyczaj działała pozytywnie a teraz nic. A przecież nawet nie jem czekolady bo średnio podchodzi.

Co do terminu na wrzesień to ja się i ciesze i martwię
Martwię się upałem, tym ze nawet jak będę chodziła w sukienkach to obawiam się obtarc na udach :-( ale może nie będzie tak źle
Zima taka sobie to może lato tez ;-). A cieszę, bo dzidzia dostanie na sam koniec wszystko co najlepsze, nasze owoce i warzywa. Trzymam kciuki za wizyty<3 ja na swoją czekam do 8.04. A w środę zaczynamy kolejny tydzień juz 16 <3 Kocham tą moją dzidzie nad życie
Metamfetaminax tak myślałam o Tobie jeszcze o Tżcie Twoim i wymyśliłam, że może jakby poszedł z Tobą na usg to by mu to dobrze zrobiło? Mój chyba właśnie na usg sobie wszystko uświadomił. Faceci to jednak faceci naocznie muszą doświadczyć. Może pomoże :-*
<3 <3

Mnie też głowa pobolewa, ale to moje nieszczęsne zatoki w taką paskudną zimno-mokrą pogodę...

Co do otarć nóg: posmaruj przed wyjściem oliwką albo czymś innym tłustym i "poślizgowym". A w razie otarć sudocrem powinien szybko ukoić nieprzyjemne objawy.

A zaparć nie mam!!! Miałam przed i w trakcie pierwszej ciąży. Potem na diecie cukrzycowej mi przeszło. I po ciąży kupka nie dość że jak w zegarku to jeszcze taka w sam raz. W tej ciąży może raz miałam twardszą, ale spokojnie, bez spięć dałam sobie z nią radę Nie wiem od czego to zależy, bo i czekoladę zajadam czas od czasu i jest ok.

Moje sutki są jasne, powiększone i otoczka większa, ale nadal jasne. I nie miałam i nie mam czarnej kreski na brzuchu.

Próbuję dziś zacząć odpieluchowanie małej... Nie wiem czy to dobry czas. Niby wszystko czai. Ale w ciągu godziny zsikała sie w pory 4x... Już siły nie miałam ciągnąć dalej, bo zaczęła reagować płaczem na nocnik a tu poprawa sytuacji. uff. nie dać się małej [ja tu rządzę ] i będzie ok.
Stary 2014-03-17, 10:25   #4124
małaPaulina
Wtajemniczenie

Miminek "Ciężarówką przez 9 mięsiecy" tam są takie humorystyczne teksty

carolciuska

Ja mialam straszne włosy paznokcie i cere w I trymestrze,teraz wygladam o niebo lepiej,a wczesniej to az wstyd bylo z domu wyjsc

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:32   #4125
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a my nie mamy 3d w pakiecie ?
Bo ja podpisywalam taki papierek na 3 darmowe usg, tzn. te obrazki że dostanę i że za 30 eu usg 3d też z obrazkiem do ręki, tylko sie zastanawiam kiedy to będzie ...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

ja tez mam syfy na plecach, na twarzy zawsze coś tam mam, taka cera, ale teraz dodatkowo mam na szyji bleee, dobrze że apaszki noszę
Nie wiem nic nie podpisywalam, ale zapytam.

Dziewczyny jeszcze 875 postow i zaczniemy drugi watek

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-03-17 o 10:33
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:33   #4126
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Ana - ja Duphaston biorę od 7 tc bo miałam dużego krwiaka (teraz jestem w 15tc). Najpierw 3x1 tabletkę, teraz 2x1. No i ginowi zachciało się zmienić duphaston na luteinę dopochwową bo tańsza itd. Dzisiaj byłam po receptę, od razu wykupiłam i zjadłam (w sumie miałam 2 dni przerwy).
Co do brzucha - mnie coś tam czasem ciągnie, tylko nie wiem czy to od flaków czy od macicy. Trudno mi określić.
A nie mówił jak długo jeszcze masz brać? ja właśnie odstawiłam, wczoraj był pierwszy dzień bez duphastonu.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dzień dobry

byliśmy wczoraj na usg genetycznym, to już ostatni moment był na to usg. I wszystko dobrze najlepsze, jak maluch pięknie na plecach sobie pływał, a potem w trakcie badania myk na brzuszek, super to było. Mamy nagrane na płytce to płci nie znamy, ale najważniejsze, że wszystkie parametry ok no i przynajmniej wiem, ile dokładnie tygodni plus dni jestem w ciaży, dziś 13 tc + 4 dni
super wiadomość! brawo!

Cytat:
a dziś moja słodka trzylatka w czasie zabawy powiedziala słowo "dup a", myślałam, że się przesłyszałam, ale dobitnie kilka razy mi powtórzyła miałyśmy potem pogadankę, zobaczymy, czy to się powtórzy

Cytat:
my generalnie malo przeklinamy, a odkąd mamy dziecko, to się nawzajem pilnujemy. Ale dziecko zawsze z całego zdania wyłapię te najbardziej soczyste wyrazy pamiętam, jak raz (młoda miała jakieś 2 latka), wkurzyłam się strasznie na meża, żeby się rozładować, to poszłam do pokoju, powiedziałam "kur.." i walnęłam w taki duży liść, by się rozładować. Nie wiedziałam, że młoda pobiegła za mną, no i młoda poszła do tego liścia, walnęła go i mówi "kur.., kur.., kur.. ", 3 razy powtórzyła na szczęście już tego później nie powtórzyła
ale agentkę masz

hej
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:43   #4127
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny :0 pamiętacie mnie jeszcze ? P
nie było mnie 2 tygodnie, ale wracam
oczywiście już nie nadrobię tego co napisałyście podczas mojej nieobecności,

U mnie 13 tydzień leci, od 2 dni czuję jak mi się macica powiększa, mam taki ucisk w podbrzuszu jakby mnie ktoś pasem ścisnął. I zaczął mi się brzuch lekko zaokrąglać

W piątek mam USG i już nie mogę się doczekać.

ja też mam w piątek wizytę , nareszcie juz nie mogę się doczekać.

U mnie to w sumie na każdej wizycie mam usg tyle ze u mnie wizyta wypada 1 w miesiacu.

Co do sutków to moje mają większą otoczkę i są ciemniejsze i no piersi też znacząco urosły ale na szczęście przestały mnie juz boleć.

Pogoda u mnie też okropna wietrznie, zimno i pada- właśnie tż pojechał do pracy obiad przygotwany bo jeszcze tescie w domu więc musimy coś zjesc koło południa.
Idę pranie zastawić i jakieś porządki w szafah porobić skoro taka pogoda i nie da się wyjsc na zewnątrz.
A do tegfo jeszcze całkiem mi ten paskudny katar nie przeszedł ale i tak jest o niebo lepiej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:43   #4128
humant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Próbuję dziś zacząć odpieluchowanie małej... Nie wiem czy to dobry czas. Niby wszystko czai. Ale w ciągu godziny zsikała sie w pory 4x... Już siły nie miałam ciągnąć dalej, bo zaczęła reagować płaczem na nocnik a tu poprawa sytuacji. uff. nie dać się małej [ja tu rządzę ] i będzie ok.
Pamiętam, że moja mała też uciekała od nocniczka. Okazało się, że strasznie ją wkurzała melodyjka która grała jak się nasiusiało. Przez przypadek odkryłam, że o niebo woli wiadereczko. Dostała takie zwykłe tylko, że większe, kolorowe i akurat na jej duperaska. Podziałało idealnie - załatwiała się bez żadnego problemu. A ja myślałam, że taki grający kibelek jest lux, a tu się okazało, że najlepsze było wiadereczko. Grunt, że się nauczyła do niego załatwiać. Potem walczyłam z nocnym siusianiem. To dopiero była jazda
Stary 2014-03-17, 10:56   #4129
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Pamiętam, że moja mała też uciekała od nocniczka. Okazało się, że strasznie ją wkurzała melodyjka która grała jak się nasiusiało. Przez przypadek odkryłam, że o niebo woli wiadereczko. Dostała takie zwykłe tylko, że większe, kolorowe i akurat na jej duperaska. Podziałało idealnie - załatwiała się bez żadnego problemu. A ja myślałam, że taki grający kibelek jest lux, a tu się okazało, że najlepsze było wiadereczko. Grunt, że się nauczyła do niego załatwiać. Potem walczyłam z nocnym siusianiem. To dopiero była jazda
moja wpierw miala nocnik z fisher price, bajery itp, i nic. Kupiłam jej zwykly nocnik za 20 zl z naklejką Myszka minnie i od razu zaczęłą siadać na nim. Ja w bajeranckie nocniki nie wierzę. A nocna pielucha bardzo łatwo poszła, zabrakło mi pieluch to bez pieluchy ją w nocy położyłam, a że ona od jakiegoś już miała suche pieluchy po nocy to nie zsiusiała się. Także od października nie ma w nocy pieluchy i tylko 2 wpadki miała. Za to w dzień miewala wiele wpadek przez dłuższy czas. U mnie nie sprawdziła się rada, którą od niejednej mamy dostałam, że po paru dniach jak będzie siusiać w spodnie, to się nauczy, u mnie te kilka dni trwało kilka miesięcy

Stary 2014-03-17, 11:04   #4130
Miminek
Raczkowanie

Carolciuska - Buderhin? z tego co wiem to steryd starej generacji więc dziwne że akurat to zapisał. Ja stosowałam Avamys, ale teraz nawet przy wiecznym katarze nie stosuję nic. Oczywiście nie podważam decyzji lekarza, ale ja chyba poszłabym do jeszcze jednego (przynajmniej mój pulmonolog tak mówił o Buderhinie).
Trzymam kciuki za wizytę

Ekaterina - oj tak, mi też powychodziły krostki na plecach chociaż lepiej plecy niż twarz.

małaPaulina - oooo też mam tę książkę - dostałam ją przy pierwszej ciąży, ale dopiero w połowie więc od początku nie czytałam.
Muszę chyba do niej wrócić

Ana - no właśnie jeszcze się do końca nie określił dziwi mnie to bo leci mi 15 tc a on nadal każe brać. Następną wizytę mam za 2 tygodnie więc może wtedy będę mogła odstawić.

Humant - u nas z nocnikami to cała historia. Przerobiliśmy chyba z 5 dopóki nie znalazł się ten idealny - od zwykłego po grający, potem była kaczka z fisher price - dla mnie rewelacja, super a dla młodego koszmar. Polubił dopiero nocnik z kierownicą i wtedy nauczył się korzystać bardzo szybko (miał skończone 2 latka).
A jak zwalczyłaś nocne sikanie? U nas niestety nadal stanowi to problem. Młody w dzień nawet w trakcie drzemki nie ma pampersa, ale na noc koniecznie... i nie wiem co z tym zrobić.

Stary 2014-03-17, 11:35   #4131
humant
Raczkowanie

Cytat:
Humant - u nas z nocnikami to cała historia. Przerobiliśmy chyba z 5 dopóki nie znalazł się ten idealny - od zwykłego po grający, potem była kaczka z fisher price - dla mnie rewelacja, super a dla młodego koszmar. Polubił dopiero nocnik z kierownicą i wtedy nauczył się korzystać bardzo szybko (miał skończone 2 latka).
A jak zwalczyłaś nocne sikanie? U nas niestety nadal stanowi to problem. Młody w dzień nawet w trakcie drzemki nie ma pampersa, ale na noc koniecznie... i nie wiem co z tym zrobić.
Na początku spanie bez pieluszki oznaczało mokry materac, pościel, piżamkę i zmianę tego wszystkiego na suche i czyste. Myślałam, że jak kilka noc z rzędu mała będzie miała taką nocną akcję, to w końcu zacznie to siusianie kontrolowac. A guzik! Mordowałam się z tym wszystkim, a ona nieraz się zesikała i nawet nie czuła. Na śpiocha ją przebierałam i nawet nie skumała, że coś się w nocy działo. W końcu stwierdziłam, że muszę ją przed spaniem porządnie wysiusiac ze dwa razy, potem dorzuciłam do tego siusianie koło północy, a jak czułam, że to będzie mało, bo w nocy trochę dopijała, to siusiałam z nią jeszcze koło 3 w nocy. Normalnie ją trochę wybudzałam i mówiłam po cichu: Choc córciu zrobimy siusiu, a ona w takim półśnie wstawała, siadała na to swoje wiadereczko i siusiała, a potem siup do wyrka. Z czasem zmniejszałam liczbę nocnego siusiania i tak się jakoś udało. Potem kiedy przesypiała już całe noce, albo sama budziła się na siusiu jakoś ją nagradzałam, coś drobniutkiego (jajko niespodzianka, albo tik-taki, albo takie kulki z automatu w sklepie). Inne metody u nas nie działały. Może z boku to wygląda niezbyt fajnie, że budziłam dziecko, że tyle razy wstawała i siusiała, ale inaczej bym tego nie ogarnęła. Acha, no i zaczęłam tą przygodę jak już robiło się ciepło na podwórku (koło wiosny), żeby pranie, którego było sporo, szybko schło no i ten nieszczęsny materac, który zmienialiśmy chyba ze trzy razy.

Edytowane przez humant
Czas edycji: 2014-03-17 o 11:36
Stary 2014-03-17, 11:36   #4132
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,ja za to jakoś od miesiąca się bardziej pocę :/ A tam na dole to wystarczy,że leżę pod kocem i czuję się mokra. Teraz nie wyobrażam sobie nie wykąpać się jeden wieczór z lenistwa,bo chyba bym nie zasnęła
katiusza1985,To Ty pewnie masz wiek ciąży taki jak ja Bo widzę i termin mamy bardzo blisko siebie

Aliszcze,wrr też nie lubię spać nago... Czasem jak Tż naciskał to ciężko było mi zasnąć w samych majtkach i staniku,bo czułam się źle. Do spania to ja muszę mieć swoją piżamkę,bo wtedy od razu zasnę bez problemu

Miminek,no właśnie myślałam,że tylko moja eks ginka ma takie przekonanie o dopplerze,ale lekarz u którego ostatnio byłam na wizycie to samo powiedział,że jego działanie nie jest udowodnione,więc lepiej nie ryzykować i jeszcze zdążę usłyszeć

carolciuska,będzie dobrze,bo jak inaczej Życzę Ci,żeby w końcu pasożycik pokazał co tam skrywa

DorissiriD,o to te sutki masz tak jak ja czyli nie mam się co martwić,że jestem tym nieszczęsnym wyjątkiem

Same newsy....
1 wizyta u ginka (przystojnego młodzieniaszka )9 kwietnia
2 wizyta na którą czekałam 2 miesiące już u starszego,nieprzystojnego 16 kwietnia W sumie niby tylko tydzień,ale jakoś mnie to cieszy,bo chcę chociaż raz zobaczyć co każdy lekarz ma do powiedzenia a zresztą w mojej przychodni aparat usg jest lipny i może w tej drugiej 16 kwietnia będzie o wiele lepszy sprzęt na którym coś o wiele lepiej zobaczę
Pójdę siedzieć za wyłudzenia od naszego kochanego NFZ

A po za tym to szlag mnie trafił dzisiaj... Poszłam załatwić sprawy to tak mnie wielka Pani Urzędnik wkurzyła,że popłakałam się i trzasnęłam drzwiami i o 10 rano budziłam Tż,żeby po mnie przyjechał a on myślał,że coś się stało to przyjechał w niecałe 5 minut (6km+się ogarnął) i jak usłyszał czemu ja płaczę to chciał iść kobietę ochrzanić a potem się ze mnie śmiał,że znowu hormony dały się we znaki. a teraz jestem uradowana,a co. No i wkurzyło mnie jeszcze kilka osób po drodze dzisiaj,więc wyłączam telefon i nie ma mnie do jutra... Ehh

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:46   #4133
Niestabilna
Wtajemniczenie

u mnie piekna pogoda slonce i cieplutko. .. mylam okna na zewnątrz w koszulce w cieniu i nie zmarzlam. A na sloncu to juz buzke pali

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-17, 11:49   #4134
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Polecam Wam wypicie na czczo cieplej wody z cytryna. Ja dodaje jeszcze lyzeczke miodu, ale wtedy woda nie moze byc zbyt goraca. Czasem jak mam dodaje tez swiezy imbir. Ciepla woda pobudza jelita a cytryna dziala oczyszczajaco. Mnie pomaga. Na poczatku tez mialam z tym problemy.
Ja miałam przed ciążą częste zaparcia. I tylko woda na czczo mi pomagała czasami... Teraz mam lekkie biegunki od miesiąca (przez duphaston), a jak przechodzą biegunki to mam od razu zaparcia Na samym początku ciąży było u mnie za to super regularnie i bezproblemowo (tak miałam tylko jak mieszkałam w Japonii 4 m-ce - tam jest tak zdrowe jedzenie, że człowiek się dowiaduje jak to jest regularnie i porządnie się wypróżniać)

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
skad to znam? mi cycki z rozmiaru zero urosly do rozmiaru jeden woooooooooooow szalenstwo po porodzie sie boje ze bedzie znowu zero i to workowate chyba ze wezme kredyt na cycki
Ja już od dawna sobie oglądam takie zrobione cycki Nie będzie mnie na nie nigdy stać, ale miło pomarzyć. Chyba, że po dzieciach będę miała takie właśnie małe flaczki i sam TŻ zrobi wszystko, żeby nas było na nie stać Można zrobić takie, że autentycznie nikt by nie wpadł, że są sztuczne. Niestety większość babek wybiera silikony w kształcie piłki i wyglądają nieciekawie Ja to w ogóle jestem okropna pod tym względem - jak jakaś babka ma duże cycki i duży dekolt to się na nie patrzę jak jakiś zboczuch. A to po prostu z zazdrości

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Sukienki latem chetnie zaloze chociaz mam obawy wlasnie jak jedna z uzytkowniczek, ze sobie poopcieram uda co wczesniej zdazalo sie nie raz, czasami az do krwi i z tego wzgledu m.in zrezygnowalam z sukienek i spodnic. Taki urok szerokich ud.
Ja takich problemów nigdy nie miałam, bo mam nogi jak patyki, ale TŻ za to ma takie piękne masywne uda i pośladki I też cierpi przez to (sudocrem u nas już wiele razy poszedł w ruch), ciągle przecierają mu się spodnie i bokserki... Kupujemy mu spodnie tylko w lumpeksach, bo potrafi w miesiąc zniszczyć nowe spodnie... Nowe spodenki za 140 zł po miesiącu przedarły mu się na pół

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ale jestem leniuch,niech mi ktoś przyłoży Mam brudna lodowke,okna straszne (ale w taka pogode nie ma sensu ich myc)syf w zlewie ale chce mi sie spaaaaaaac
Trzeba się oszczędzać Ja tą zasadę stosuję od miesiąca i od miesiąca jest brudno, bo TŻ sobie nie radzi z porządkami

Cytat:
Radek miał etap (my to tak nazwaliśmy): "miętoszenia". Wiecznie sobie grzebał przy siurku i potrafił to robić często i długo, to kiedyś tż powiedział, że jak będzie tak miętolił to mu siusiak odpadnie. no i kiedyś przebieram się w łazience, na co wchodzi Radek i nie zauważyłam, że się patrzy. Za chwilę słysze, że leci do tż i mówi "Tata a mama robiła miętochy bo jej fifor odpadł" hahaha
Kuzynki córeczka jak zobaczyła ją w toalecie bez spodni poleciała przejęta do taty z krzykiem, że mama zabiła kotka! Chodziło oczywiście o włosy łonowe

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
U mnie włosy są chyba w trochę lepszym stanie. Mogę je myć rzadziej i skóra głowy mnie tak nie swędzi jak zawsze... Ale cera taka wyschnięta, że szok. Od miesiąca mam też dziwną suchą plamę na ramieniu mimo smarowania jej codziennie.

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
E tam! Nie ma strachu. Ja tam lubię chodzić bez majtek cały rok, ale tylko w domu I spać nago też lubię, choć teraz przy dziecku a przede wszystkim teściowej, która u nas pomieszkiwała jak pracowałam i zajmowała się wnuczką, nauczyłam się spać w koszulach (bez majtek )
Ja to mam chyba wrażliwą cipkę Muszę baardzo uważać, bo każdy zimniejszy podmuch jak jej ciepło nie ubiorę kończy się pieczeniem...
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:54   #4135
ania9106
Zadomowienie

Witamy w 15t i 0d
od kilku dni odczuwam dziwne skurcze w dole brzucha w szczególności z lewej strony jakby na jajniku ?
a do wizyty jeszcze 9 dni...

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:57   #4136
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Niestabilna,to prześlij mi DHL'em trochę tego słonka Bo u mnie szaro,ponuro i mokro a niby jest 11 stopni... I buty z kożuszkiem znowu poszły w ruch dzisiaj...

Blondi Banana,to kosztowny ten Twój Tż ze spodniami
A ja myślałam,że mój Tż ma problem,bo buty obojętnie za ile by nie były po miesiącu nagle się psują a tu widzę inni mają problem ze spodniami...

Ania,skoro jakby na jajniku to może to efekt rozciągania? ja czasem też tak mam. A nie możesz iść na wizytę szybciej jeżeli to Cię martwi? lepiej by było,bo byś się nie stresowała

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-17 o 11:58
Stary 2014-03-17, 12:01   #4137
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
moja wpierw miala nocnik z fisher price, bajery itp, i nic. Kupiłam jej zwykly nocnik za 20 zl z naklejką Myszka minnie i od razu zaczęłą siadać na nim. Ja w bajeranckie nocniki nie wierzę. A nocna pielucha bardzo łatwo poszła, zabrakło mi pieluch to bez pieluchy ją w nocy położyłam, a że ona od jakiegoś już miała suche pieluchy po nocy to nie zsiusiała się. Także od października nie ma w nocy pieluchy i tylko 2 wpadki miała. Za to w dzień miewala wiele wpadek przez dłuższy czas. U mnie nie sprawdziła się rada, którą od niejednej mamy dostałam, że po paru dniach jak będzie siusiać w spodnie, to się nauczy, u mnie te kilka dni trwało kilka miesięcy
No to nieźle, ja zamierzam zacząć wiosna - lato (raczej lato.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:07   #4138
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Carolciuska - Buderhin? z tego co wiem to steryd starej generacji więc dziwne że akurat to zapisał. Ja stosowałam Avamys, ale teraz nawet przy wiecznym katarze nie stosuję nic. Oczywiście nie podważam decyzji lekarza, ale ja chyba poszłabym do jeszcze jednego (przynajmniej mój pulmonolog tak mówił o Buderhinie).
Trzymam kciuki za wizytę

Ekaterina - oj tak, mi też powychodziły krostki na plecach chociaż lepiej plecy niż twarz.

małaPaulina - oooo też mam tę książkę - dostałam ją przy pierwszej ciąży, ale dopiero w połowie więc od początku nie czytałam.
Muszę chyba do niej wrócić

Ana - no właśnie jeszcze się do końca nie określił dziwi mnie to bo leci mi 15 tc a on nadal każe brać. Następną wizytę mam za 2 tygodnie więc może wtedy będę mogła odstawić.

No wlasnie ... Dlatego jeszcze tego nie uzylam, bo sie boje. Powiedzial mi lekarz, ze niestosowanie lekow na alergie w ciazy przynosi wiecej szkod dla dziecka(niedotlenienie itd) niz stosowanie. Info na podstaawie jakichs tam badan.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Paulina,ja za to jakoś od miesiąca się bardziej pocę :/ A tam na dole to wystarczy,że leżę pod kocem i czuję się mokra. Teraz nie wyobrażam sobie nie wykąpać się jeden wieczór z lenistwa,bo chyba bym nie zasnęła
katiusza1985,To Ty pewnie masz wiek ciąży taki jak ja Bo widzę i termin mamy bardzo blisko siebie

Aliszcze,wrr też nie lubię spać nago... Czasem jak Tż naciskał to ciężko było mi zasnąć w samych majtkach i staniku,bo czułam się źle. Do spania to ja muszę mieć swoją piżamkę,bo wtedy od razu zasnę bez problemu

Miminek,no właśnie myślałam,że tylko moja eks ginka ma takie przekonanie o dopplerze,ale lekarz u którego ostatnio byłam na wizycie to samo powiedział,że jego działanie nie jest udowodnione,więc lepiej nie ryzykować i jeszcze zdążę usłyszeć

carolciuska,będzie dobrze,bo jak inaczej Życzę Ci,żeby w końcu pasożycik pokazał co tam skrywa

DorissiriD,o to te sutki masz tak jak ja czyli nie mam się co martwić,że jestem tym nieszczęsnym wyjątkiem

Same newsy....
1 wizyta u ginka (przystojnego młodzieniaszka )9 kwietnia
2 wizyta na którą czekałam 2 miesiące już u starszego,nieprzystojnego 16 kwietnia W sumie niby tylko tydzień,ale jakoś mnie to cieszy,bo chcę chociaż raz zobaczyć co każdy lekarz ma do powiedzenia a zresztą w mojej przychodni aparat usg jest lipny i może w tej drugiej 16 kwietnia będzie o wiele lepszy sprzęt na którym coś o wiele lepiej zobaczę
Pójdę siedzieć za wyłudzenia od naszego kochanego NFZ

A po za tym to szlag mnie trafił dzisiaj... Poszłam załatwić sprawy to tak mnie wielka Pani Urzędnik wkurzyła,że popłakałam się i trzasnęłam drzwiami i o 10 rano budziłam Tż,żeby po mnie przyjechał a on myślał,że coś się stało to przyjechał w niecałe 5 minut (6km+się ogarnął) i jak usłyszał czemu ja płaczę to chciał iść kobietę ochrzanić a potem się ze mnie śmiał,że znowu hormony dały się we znaki. a teraz jestem uradowana,a co. No i wkurzyło mnie jeszcze kilka osób po drodze dzisiaj,więc wyłączam telefon i nie ma mnie do jutra... Ehh
Tez na to liczymy wczoraj moj S mowi do brzucha: Alien, szoruj dupsko, uczesz wlosy bo jutro Cie bedziemy z mama ogladac!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:11   #4139
ania9106
Zadomowienie

Mój lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu, ale będę próbowała dostać się do niej w tą środę. Kiedyś na wizycie powiedziała,że mam przychodzić nawet jak nie jestem zapisana i pchać się bez kolejki :P

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:17   #4140
Metamfetaminax
Zakorzenienie

carolciuska,oj tam niech włosków nie układa już tylko niech nóżki rozłoży żeby coś tam przyuważyć
Mam nadzieję,że w kwietniu już coś zobaczymy między nogami(mam nadzieję,że nic dużego nie zobaczymy,bo żyję tym,że to będzie dziewczynka ) W sumie to będzie 16 i 17 tydzień na tych wizytach,więc coś kurde musi być

Ania,to pchaj się,w końcu masz powody do niepokoju Może i się nakręcasz,ale skoro masz możliwość to skorzystaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości