|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Doradźcie!
Gdybym kupiła takie (4 w zestawie 60x60, czyli łącznie 120x120) http://allegro.pl/mega-puzzle-pianko...052711901.html i u góry i na dole dała po 4 takie ![]() to ten sam sprzedawca więc pasować do siebie będą. Te drugie są 30x30. I byłoby tak: u góry 4 puzzle 30x30, później te 4 w kwadracie 60x60 i na dole 4 puzzle 30x30? ![]() ![]() Nie będzie za pstrokato? Jeju uparłam się na te księżniczki ale po prostu mi się te literki i cyferki nei podbają ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Figulina u nas to samo ![]() Ehh ale jestem chora :/
|
#3092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
piorę tez w dorosłym proszku, nie prasuję po ciaży miałam ze 2 razy żelazko w ręce- dobrze, że mam męża, który to robi a na pierwszy "spacer" wyszliśmy jak młody miał tydzień- na ogród, ale zawsze coś ![]() Cytat:
może Tusia daje Ci do zrozumienia, że lubi niebieski i masz jej takie ubranka kupować ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ladan a moze takie: http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...064156193.html http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się po weekendzie ,szkoda że tak szybko mijają ![]() w sobote byli znajomi,wczoraj T i powiem Wam że T na kilka godzin to zbawienie, mają do nas 100km,wiec nie widzimy sie codziennie,a pomoc ogromna, dziecko pobawi,ponosi,nakarmi oboje z mężem mogliśmy spokojnie zjeść,sprzątać na bieżąco, odpocząć także zazdroszczę tym z Was które mają rodziców w pobliżu tzn tych chętnych do pomocy a nie do uwag Misiek może przestawia się na wczesniejsze spanie, wczoraj zasnął o 21:30 Mąż idzie do pracy na drugą zmianę więc popołudniu i wieczorem będę
|
#3095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- btw zeby nei było ż e adi to tylko mały terrorysta to w sobote jak się usypialiśmy to mówi mi tak; mamo jak juz bede duży i sie z tobą ożenie to bede twoim meżem i będe cie bronił i całej polski kurcz epewnie podłapał w wiadomościac temat ukrainy i wojny
|
|
|
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podałam dziś drugi raz marchewkę. Zjadła wszystko co przygotowałam, czyli 4 pełne łyżeczki Później dałam do popicia cyc. Dobrze robię, prawda?
|
|
#3097 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo piorę już w normalnym proszku, nigdy nie prasowałam ubranek, nie gonię do mycia rąk, od dawna jeżdżę z młodym do hipermarketów, jak przez dłuższy czas odciągałam pokarm to sporadycznie wyparzałam butelki, zabawki też myję czy piorę dość rzadko, daję do polizania różne owoce, dostał już chrupka kukurydzianego żeby posiedział chwilę w leżaku i dał mi ugotować obiad
![]() Cytat:
tylko ja kiedyś przy tym zostałam obrzygana prosto na twarz ![]() Cytat:
jak się bawimy klockami, układamy puzzle czy układanki to siadamy na tych puzzlach piankowych, ja sama wolę na tym niż na gołej podłodzemożesz dokupić do kompletu Cytat:
kleik ryżowy i marchewka powinny na kupę pomóc Cytat:
![]() mnie się wydaje, że będzie pstrokato, ale rób jak uważasz, nie nam się ma podobać
|
||||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zamówię 2 takie:
![]() to będzie 126 cm x 126 cm chyba w zupełności wystarczy ![]() asiek dzięki patrzyłam na nie ale ja nienawidzę koloru zielonego
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mama zabrała Filipa na spacer w ten wiatr eh nauczyłam dziecko spać na dworze w wózku to mam dobrze że lato idzie a zima była łaskawa ![]() Maharet te słoiczki typu jogurty chyba bym sobie póki co darowała, można samemu zrobić nawet dając troche mm, kaszki i owoca nawet słoiczkowego.
|
|
|
#3100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka - kleik i marchewka gotowana powinny zestalić kupkę więc nie dołuj się bo może małej wyjść to na dobre...
może zróbmy statystyki na temat teściowych bo myśle ze 95% to niestety inny gatunek człowieka a tylko 5% należą się i zazdroszcze Wam tego!
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! W nocy nadrobiłam wszystko, a znów od rana nie jestem na bieżąco, bo po prostu nie mam jak. Zaraz mimo wiatru idziemy na spacerek żeby Szymek choć trochę pospał, a później jedziemy na rehabilitację. Może uda mi się nadrobić coś wieczorem, jak młody zaśnie. Teraz tylko skrobnę na szybko co u nas
![]() Z nóżką już dobrze, lata we wszystkie strony tak jak wcześniej. Szymek przez sobotę i niedzielę ćwiczył przewroty z pleców na brzuszek przez prawy boczek i coraz sprawniej mu to wychodziło. Dziś już mu się nie chce, ale się nie martwię, bo pewnie to przejściowe i za jakiś czas znów zacznie. Śmiać mi się chciało, bo ja go na plecy, a ten bach na brzuch i się drze, bo nie chce na nim leżeć, więc ja go znów na plecy, a ten z powrotem na brzuch i to samo |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
kończę męczyć bułę, nie umiem podjąć dziś decyzji
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3105 |
|
BAN stały
|
Pytanie z kategorii dziwnych.31 maja mamy to wesele i Janek tez idzie, jest oficjalnie zaproszony.W co proponujecie go ubrac?Czy niemowle obowiazuje jakis specjalny stroj czy moge normalne spodnie i body?Dodam, ze musze wziac 2-3 zmiany bo na pewno sie upacka..
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
mamy masc cholesterolowa i krem Ectoscin, do tego krople Fenistil, biogaja na kupy, gastrocostam na ulewanie i 5 dni brala Encorton. alergolog załamała rece... jak pokazalam wczesniejsze zdjecia to juz nic nie mowila...
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze jedno. Szymek od soboty zasysa sobie dolną wargę i to bardzo często :/ Czy to normalne? Wasze dzieci też tak robiły/robią? Mam mu na to nie pozwalać, tzn. poprawiać mu te usteczka, czy nie reagować? Jakieś pomysły, czemu on tak robi? Wiem, że logoasia masz teraz dużo na głowie, ale może akurat przeczytasz za jakiś czas i coś podpowiesz
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy wesele w czerwcu. wprawdzie ma sukienke ale musze zobaczyc czy nie bedzie miala jakiejs jeszcze (rozmiarowke mam u rodzicow i dopiero pojade po ciuchy) bo na bank uleje...ladan - pytanie z serii dziwnych: ksiezniczka nr 5 na puzzlach to z jakiej bajki disneya? bo nie kojarze... (a chce miec wszystkie )
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam fizia na punkcie księżniczek Disney'a dlatego mnie tak te puzzle korcą
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
body i spodnie moim zdaniem jak najbardziej, jest teraz dużo fajnych bodziaków z kołnierzykami, w h&m zawsze sporo takich wisi
|
||
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle że dzinsy i do tego sweterek albo jakieś ciemne spodnie -nie koniecznie dresowe i body jasne, albo jakaś jednolita bluza i będzie ok
|
|
|
#3115 |
|
BAN stały
|
No sa fajne tylko musze kupic sobie 2 kiecki bo poprawiny jeszcze, malemu 3 takie bodziaki to mnie finansowo troche obciazy
|
|
|
|
#3116 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo z jedzeniem - dlatego ja mam kaszkę bobovita, w żywność eko nie wierzę (bo musiałaby być produkowana chyba w próżni), a sporą część ubranek kupuję w lumpku, bo młody teraz brudzi się okrutnie, no i szybko wyrasta (względy finansowe nie mają przy tym znaczenia). Tak samo odnośnie żywienia - moja teściowa dawała np. trochę zalewajki, jak mąż miał pół roku i nic mu nie było. Wiadomo - nie dam dziecki chipsa czy bułki z pasztetem (jak w pewnym raporcie), ale staram się tez nie popadać w drugą skrajność.
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. rob w restauracji. ja raz robilam w domu ale: nie bylo wiecej dzieci niz moje i bylo chyba tez z 18 osob. nie posiedzialam ani chwili bo albo zmywanie, stawianie na stol, sciaganie ze stolu, gotowanie, odgrzewanie itd. miejsca malo - drugi pokoj zagracony i tam spalo dzieko, u cieie gorzej bo masz jeszcze mniej miejsca! teraz mam wiecej miejsca (i mniej kasy ) wiec znowu robie w domu... ale mam chociaz juz zmywarke
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
ale młody wcinał zupkę- zjadł z 200ml
i jak dynia to tylko od nich mój miał odruch wymiotny na tą co ja gotowałam i z hippa a tutaj wcinał, aż miło koleżanka mi poleciła i dzisiaj kupiłam i słoiczek 190ml tylko 3,49
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam bo mam glupia manie ze dzieci maja cos ciekawego ogladac a nie jakies ben 10 czy inne pokemony. i mam mase bajek (takze tych super starych) na kompie ktory podpiety pod tv jest i z tego ogladaja. nie mamy kanalow dla dzieci (w sumie wogole tv nie mamy z anteny) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

piorę tez w dorosłym proszku, nie prasuję
po ciaży miałam ze 2 razy żelazko w ręce- dobrze, że mam męża, który to robi 

przestawia się na wczesniejsze spanie, wczoraj zasnął o 21:30

No i pięknie sobie radziła z łyżeczką, nie wypluwała nic, trochę się narozlewało, ale to głównie dlatego, że próbowała być samodzielna i pomagała mi operować łyżeczką
A potem wywiązała się dyskusja na temat chrztu. "Po co w restauracji? Po co wydawać pieniadze?" Na pytanie gdzie w takim razie mamy zrobić ten obiad padała genialna odpowiedź, że u nas - przypominam, kawalerka 30m2. 

i zazdroszcze Wam tego!