Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 12:29   #3121
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A i jeszcze jdno,jakies pomysly na usypianie w dzien,bo mnie szlag jasny trafia,nie wiem juz jak ja usypiac.Jak spi to tylko na spacerze,a przeciez nie zawsze mozna wyjsc
brak pomysłów ...dziś godzine puszczałam melodyjke jak leżał w łóżeczku głaskalam, trzymałam za rączkę i nic nie płakał ale tez nie spał, bo godzinie już był zły i mega ziewał wziełam na rece i nosiłam i nucilam melodyjkę, po jakiś 15 minutach usnał, uwaga uwaga odłożyłam do leżaczka, bujałam nogą i spał 15 minut gdzie na dworze śpi do 3 h..
wieczorem usypia po jedzeniu sam w swoim łóżeczku...
myślicie że rolety czy zasłony w oknach mogłby pomóc? w tej chwili nie mamy nic bo i tak pokój ciemny..
Stary 2014-03-17, 12:30   #3122
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
teacherka - kleik i marchewka gotowana powinny zestalić kupkę więc nie dołuj się bo może małej wyjść to na dobre...

może zróbmy statystyki na temat teściowych bo myśle ze 95% to niestety inny gatunek człowieka a tylko 5% należą się i zazdroszcze Wam tego!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kończę męczyć bułę, nie umiem podjąć dziś decyzji
moż ei literki z cyferkami mniej ci się podobaja ale wg mnie bardziej praktyczne bo później służa do nauki alfabetu czy tez literek wiec będa na dłużej weź to po uwagę
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie z kategorii dziwnych.31 maja mamy to wesele i Janek tez idzie, jest oficjalnie zaproszony.W co proponujecie go ubrac?Czy niemowle obowiazuje jakis specjalny stroj czy moge normalne spodnie i body?Dodam, ze musze wziac 2-3 zmiany bo na pewno sie upacka..
na pierwszy sztych ładnie czyli np body z kołnierzykiem , spodnie plus sweterek lub jakas koszula ....i na zmiane rzczzy już nie musza być jakieś cudne byle czyste
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie, nienawidzi pepti, nawet jak jej zrobilam kaszke z pepti to jesc nei chciala. a sama kaszke juz tak! musze chyba odciagnac swoje mleko (a nie chce mi sie ) i sprobowac podac takie z butli...
toż to mulan
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:38   #3123
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
1. puzzle wcale nie sa łatwe do czyszczenia. pomiedzy nie wlatuje piasek itd. i zby porzadnie sprzatnac trzeba ciagle je skladac, wytrzec z OBU stron, wytrzec podloge i zlozyc puzzle na nowo...

2. rob w restauracji. ja raz robilam w domu ale: nie bylo wiecej dzieci niz moje i bylo chyba tez z 18 osob. nie posiedzialam ani chwili bo albo zmywanie, stawianie na stol, sciaganie ze stolu, gotowanie, odgrzewanie itd. miejsca malo - drugi pokoj zagracony i tam spalo dzieko, u cieie gorzej bo masz jeszcze mniej miejsca! teraz mam wiecej miejsca (i mniej kasy ) wiec znowu robie w domu... ale mam chociaz juz zmywarke
co racja, to racja ile piachu i brudów się zbiera pod tymi puzzlami to masakra
ja też wszystkim polecam chrzciny w restauracji sama robię w mieszkaniu, zarzekłam się, że drugi raz się na to nie porwę, a wyszło jak wyszło będzie 13 dorosłych, 3 dzieci w wieku 2,3 i 4 lata no i Miłek latanie i podawanie do stołu mnie tak nie przeraża jak przygotowanie tego wszystkiego, a potem sprzątanie po imprezie, do tego trzeba gdzieś pożyczyć stół i krzesła

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale młody wcinał zupkę- zjadł z 200ml cieszę się bo sama robiłam w 90% bo: ziemniaki, marchew, brokuł, pietruszka zielona ugotowałam i dodałam 2 łyżeczki dyni z babydream i jak dynia to tylko od nich mój miał odruch wymiotny na tą co ja gotowałam i z hippa a tutaj wcinał, aż miło koleżanka mi poleciła i dzisiaj kupiłam i słoiczek 190ml tylko 3,49
to pytanie było już z milion trzysta sto czterysta razy, ale skąd bierzesz warzywa? i co zrobisz z ta resztą dyni ze słoika?

Cytat:
No sa fajne tylko musze kupic sobie 2 kiecki bo poprawiny jeszcze, malemu 3 takie bodziaki to mnie finansowo troche obciazy
najważniejsze żeby na wejście wyglądał elegancko, a potem na przebranie to już coś w szafie pewnie znajdziesz ładnego i nie znoszonego

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:39   #3124
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zgadzam się nie uchroni się dziecka przed wszystkim złem, bo ciekawe, gdzie więcej bakterii - na podłodze, dywanie, a większość z nas wcale nie myje rąk prawidłowo tak samo z jedzeniem - dlatego ja mam kaszkę bobovita, w żywność eko nie wierzę (bo musiałaby być produkowana chyba w próżni), a sporą część ubranek kupuję w lumpku, bo młody teraz brudzi się okrutnie, no i szybko wyrasta (względy finansowe nie mają przy tym znaczenia).
Tak samo odnośnie żywienia - moja teściowa dawała np. trochę zalewajki, jak mąż miał pół roku i nic mu nie było. Wiadomo - nie dam dziecki chipsa czy bułki z pasztetem (jak w pewnym raporcie), ale staram się tez nie popadać w drugą skrajność.
łądnie to napisałaś
Cytat:
ale młody wcinał zupkę- zjadł z 200ml cieszę się bo sama robiłam w 90% bo: ziemniaki, marchew, brokuł, pietruszka zielona ugotowałam i dodałam 2 łyżeczki dyni z babydream i jak dynia to tylko od nich mój miał odruch wymiotny na tą co ja gotowałam i z hippa a tutaj wcinał, aż miło koleżanka mi poleciła i dzisiaj kupiłam i słoiczek 190ml tylko 3,49
ej ja też chcę miec rossmana pod domem i możliwość kupna różnorowdnosci ale neistety w jaśle ubogi wybór we wszystkim czekam na lato i świeże warzywka z ogródka ciekawe jak dam rade na roli z dwójką....sebek będzie jadł trawe a ja będe ganiać za adim żeby odłożył motyke

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-03-17 o 12:40
Stary 2014-03-17, 12:42   #3125
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
sebek będzie jadł trawe a ja będe ganiać za adim żeby odłożył motyke
Stary 2014-03-17, 12:42   #3126
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Ty już pewnie w domu po zakupach a ja muszę się ruszyć dopiero a taaaaaak mi się nie chce... w dodatku cały czas strasznie wieje..

czy Wasze dzieci też sie tak drą przy ubieraniu??? Już myślałam że jak zmienię kombinezon na kurtkę to będzie lepiej ale nic z tego. Zanim wyjdę z domu to za każdym razem jest mega awantura
Moja przez jakies 3/4 miesiace tez sie awanturowala. Od miesiąca albo lepiej jej przeszło ... Moze Twojemu dzieciatku tez sie odmieni . Postaraj sie pozbawiać jakos ja moja calowalam w brzuszek itd w trakcie ubierania śpiewałam i chyba przestało jej sie w końcu zle kojarzyć ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:49   #3127
papuga_69
Zakorzenienie

chyba się nie wbije w rozmowę :|

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
u nas też leniwie, na basenie nie byliśmy bo młoda ma katar, a strasnzy wiatr:/

faktycznie,mówiłaś. Póki co daruję sobie spinki

słodka,ile tu miała?Tuśka ma jeszcze za krótkie włosy chyba.

Hmmm postępy z siadem coraz większe
Ale spryciula
mój przy niej to leniuch

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:51   #3128
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanko, na wypisie ze szpitala mam adnotacje aby małej po 6 miesiącu podawać DHA. W jakiej formie polecacie?
Stary 2014-03-17, 12:52   #3129
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze napaliłam się na te puzzle ale faktycznie małe są
Nasze niewiele większe są. Do obrotów na brzuszek wystarczą.
Stary 2014-03-17, 12:52   #3130
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Maly ma podwyzszona temperature, katarek i kaszel. do tego chrypi
boje sie bardzo, bo w czwartek bylo szczepienie
a jak sie pojawia jakies powiklania ?
moze to miec jakis wplyw, albo negatywne skutki

juz wiem skad to jego marudzenie
wlasnie wrocilam z apteki

niech ten dzien sie juz skonczy
zdrówka

Stary 2014-03-17, 12:54   #3131
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
brak pomysłów ...dziś godzine puszczałam melodyjke jak leżał w łóżeczku głaskalam, trzymałam za rączkę i nic nie płakał ale tez nie spał, bo godzinie już był zły i mega ziewał wziełam na rece i nosiłam i nucilam melodyjkę, po jakiś 15 minutach usnał, uwaga uwaga odłożyłam do leżaczka, bujałam nogą i spał 15 minut gdzie na dworze śpi do 3 h..
wieczorem usypia po jedzeniu sam w swoim łóżeczku...
myślicie że rolety czy zasłony w oknach mogłby pomóc? w tej chwili nie mamy nic bo i tak pokój ciemny..
Wlasnie to jest dziwne,jak tylko przestapimy prog domu,to ona spi i nie przeszkadza jej swiatlo ani halas,a w domu ni cholery usnac nie chce.No przeciez oszalec mozna,nic nie moge zrobic
Stary 2014-03-17, 12:55   #3132
jo_asiek
Zadomowienie

i .upa ze spaceru.. Ubrałam małego, ubrałam siebie, wyszliśmy, po 3 minutach myślałam, że mi łeb urwie i wózek wyrwie z rąk. No masakrycznie wieje, więc wróciliśmy do domu. Szkoda tylko, że Szymek nie pospał... będzie jęczał i marudził, ale w domu nie uśnie zapewne.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:55   #3133
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kupiłam Julce

http://www.next.co.uk/g392518s3
http://www.next.co.uk/x53766s6
http://www.next.co.uk/x532756s5

Tż mnie zabije

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

I jak sobie z tym radzisz?

Mamy identyczne zdjęcie... Jula demolka,hahaha
te pierwsze spodenki sa boskie sama bym takie chciała

Stary 2014-03-17, 12:56   #3134
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
mamy masc cholesterolowa i krem Ectoscin, do tego krople Fenistil, biogaja na kupy, gastrocostam na ulewanie i 5 dni brala Encorton. alergolog załamała rece... jak pokazalam wczesniejsze zdjecia to juz nic nie mowila...
my mamy maść cholesterolową i maść Laticort, krople Fenistil i sie zastanawiam czy nie wprowadzić mu Dicofloru dodatkowo na kupy...

cały czas myślę co ja zrobiłam nie tak... może zbyt szybko i w zbyt duzej ilości zaczęłam jeść nowe rzeczy
Stary 2014-03-17, 13:00   #3135
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
napisz etylko z esebek troszke jakby lepiej ale katar i kaszel dalej są ale nocka ciut lepsza...za to adiemu coś się sniło na ...cały był zikmny cos mówił ...usiadł dałam mu wody w kubeczku do picia a on sie zsiurał konkretnie na siedząco i nawet tego nie zauważył tylko połozył glowe n apoduszke i spał a ja sprzatałam rozebrałam o przeniosłam na inne łózko a ten ani się nie ruszył wiec wnioskuje ż e lunatykował troszke musze zaczą c mu dawać ceratke bo jeśli to się powtórzy

a i zeby było wesoło...w co adi sie bvawił z sebastiankiem w sobote....w ukrzyżowanie jezusa sebek oczywiście był jezuskiem nie wiem na czym ta zabawa miała polegać bo im pzerwaąłm i już ze strachu siedziałam z nim ale mojej mamie powiedział później ż emu się zabawa nie udała bo ...NIE MIAŁ GWOŹDZIA..... ręce mi opadły jak to usłyszałam od mamy dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
wybacz

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Takie pytanko: lepiej 36 puzzli 30x30 czy 72 puzzle 16x16?
ja myślę, że lepiej większe

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

co myślicie o takiej macie piankowej? nie za mała? 90x90
maleńka, jak Jula będzie się przemieszczać to co chwilę będziesz musiała ją odkładać z podłogi na matę

Stary 2014-03-17, 13:02   #3136
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wlasnie to jest dziwne,jak tylko przestapimy prog domu,to ona spi i nie przeszkadza jej swiatlo ani halas,a w domu ni cholery usnac nie chce.No przeciez oszalec mozna,nic nie moge zrobic
moze wywietrzyć mieszkanie porządnie? ja w sumei wietrze jak wychodzimy a może lepiej by bylo wywietrzyć rano i łatwiej by się spało później?

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
\
cały czas myślę co ja zrobiłam nie tak... może zbyt szybko i w zbyt duzej ilości zaczęłam jeść nowe rzeczy
szczerze? myślę że niestety nie miałaś na to wpływu.. jeżeli to alergiczne czy skazowe to niewiele możemy na to poradzić,..
Stary 2014-03-17, 13:05   #3137
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tteż czasem mam wrażenie, że jestem inna, bo nie chucham i nie dmucham tak na wszystko. Nie maltretuję wszystkich o mycie rak, bo dla mnie to oczywiste, że po WC lub przyjściu z dworu sie je myje Nie lecę na każdy płacz i jęknięcie dziecka. Jak miała 2 tyg. to już z nią wychodziłam na zewnątrz, jak miała 3 tyg. to chodziłam z nią do publicznych miejsc. Nie wyparzam butelek. Nie myję co chwilę zabawek. Ubranka piorę już w naszych proszkach i płynach. Nie prasuję ubranek, chyba, że jakieś wyjściowe. Bierze różne rzeczy do buzi (oczywiście w granicach rozsądku). Śpi od 5,5 miesiąca u siebie w łóżeczku przy przymkniętych drzwiach.

EDIT: A, i nie mam jakiegoś specjalnego płynu do mycia butelek.
moim zdaniem nie ma co być przewrażliwionym i wydziwiać więc w pełni popieram
przyczepie się jedynie do mycia rąk dziecku myje z 2 razy dziennie najpierw wkłada do buzi potem tarza się po podłodze, paprochy przyklejają się do rąk a na koniec to zjada. więc uważam, że ręce trzeba myć częściej ;p

co do płynu to też wszystkie łyżeczki, miseczki, kubeczki myje zwykłym płynem do naczyń

Stary 2014-03-17, 13:06   #3138
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

co myślicie o takiej macie piankowej? nie za mała? 90x90
zdecydowanie za male

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Moje dziecie ucina sobie drzemkę, a ja mam ogarniętą chatę, siebie, obiad zrobiłam wczoraj z TŻ. Także relaksik.

Nie pisałam wam, wczoraj TŻ podrzucał kornela do góry, a ten zacieszał, mówie, że dość. A TZ dalej w konsekwencji młody puścił pawia od czoła do pasa TŻ był w mleku
dobrze mu tak, mogl sie zony sluchac

Cytat:
Dziewczyny tteż czasem mam wrażenie, że jestem inna, bo nie chucham i nie dmucham tak na wszystko. Nie maltretuję wszystkich o mycie rak, bo dla mnie to oczywiste, że po WC lub przyjściu z dworu sie je myje Nie lecę na każdy płacz i jęknięcie dziecka. Jak miała 2 tyg. to już z nią wychodziłam na zewnątrz, jak miała 3 tyg. to chodziłam z nią do publicznych miejsc. Nie wyparzam butelek. Nie myję co chwilę zabawek. Ubranka piorę już w naszych proszkach i płynach. Nie prasuję ubranek, chyba, że jakieś wyjściowe. Bierze różne rzeczy do buzi (oczywiście w granicach rozsądku). Śpi od 5,5 miesiąca u siebie w łóżeczku przy przymkniętych drzwiach.

EDIT: A, i nie mam jakiegoś specjalnego płynu do mycia butelek.
to ja nawet nie napisze jak bardzo jestem olewcza w niektorych kwestiach bo niektore mogly by zawalu dostac

Cytat:
My mamy dzisiaj bilans na 16.

Co myslicie o tych joguttach

Sa po 6 miesiacu i sie zastanawiam czyby stworzeniu nie kupic
jestem wyrodna i juz to=en syf Amelce dawalam

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, na wypisie ze szpitala mam adnotacje aby małej po 6 miesiącu podawać DHA. W jakiej formie polecacie?
wit D jest z dha w formie kapsulek, albo normalnie tran podawac.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-03-17 o 13:08
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:08   #3139
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
łądnie to napisałaś

ej ja też chcę miec rossmana pod domem i możliwość kupna różnorowdnosci ale neistety w jaśle ubogi wybór we wszystkim czekam na lato i świeże warzywka z ogródka ciekawe jak dam rade na roli z dwójką....sebek będzie jadł trawe a ja będe ganiać za adim żeby odłożył motyke
ajtam, zaoszczedzisz na kosiarce kinia zjadala slimaki tylko skorupki chrzesciły a artur kopał jakies kratery (do dzis kopie) i nawet niedawno stwierdzil ze wykopal diament ale brakuje kamienia w fundamencie stodoły bo musiał go wyciagnąć

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:10   #3140
papuga_69
Zakorzenienie

od paru dni daje Antkowi chrupki kukurydziane do dziamdziania o takie

bardzo mu smakują
czy ktoś jeszcze próbował dawać maluchom ?

Stary 2014-03-17, 13:11   #3141
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
my mamy maść cholesterolową i maść Laticort, krople Fenistil i sie zastanawiam czy nie wprowadzić mu Dicofloru dodatkowo na kupy...

1. u nas laticort i locoid juz byl i nie przyniosl za wielkiej poprawy
2. ja nic nowego nie jem i mam problem, nie obwiniaj siebie
btw. w lodowce dzis mam takie pustki ze jem teraz platki kukurydziane na sucho...

Stary 2014-03-17, 13:12   #3142
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

bardzo mu smakują
ja dwalam ale Amelka jakos srednio nimi zainteresowana nie wiem czemu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:12   #3143
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo mu smakują
Encia uwielbia
Od miesiąca dostaje, tylko strasznie się nimi brudzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:12   #3144
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
łądnie to napisałaś

czyli są jakieś plusy braku ogródka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

to ja nawet nie napisze jak bardzo jestem olewcza w niektorych kwestiach bo niektore mogly by zawalu dostac
napisz, napisz plisss

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-17, 13:12   #3145
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo mu smakują
moja jeszcze nie kuma chrupek

Stary 2014-03-17, 13:13   #3146
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ajtam, zaoszczedzisz na kosiarce kinia zjadala slimaki tylko skorupki chrzesciły a artur kopał jakies kratery (do dzis kopie) i nawet niedawno stwierdzil ze wykopal diament ale brakuje kamienia w fundamencie stodoły bo musiał go wyciagnąć
ślimaki...powaznie:confus ed:
Cytat:

bardzo mu smakują
ja daje czasem ale pałeczki bo od takich to zaraz byłby ryk że się skończyło
Stary 2014-03-17, 13:14   #3147
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mam szanse, ze u mnie nie bedzie na tyle sucho by dziecko dac na trawe.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:15   #3148
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo mu smakują
dałam raz ze 3 sztuki, trochę pomamlał ale większość rozsarował sobie na twarzy i ubraniu za to był spokój przez pare minut

Cytat:
1. u nas laticort i locoid juz byl i nie przyniosl za wielkiej poprawy
2. ja nic nowego nie jem i mam problem, nie obwiniaj siebie
btw. w lodowce dzis mam takie pustki ze jem teraz platki kukurydziane na sucho...
ja też nic nie mam lodówce, jem suche wafle

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-17, 13:17   #3149
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo mu smakują
Ja daję ale mycie go po tym to awantura murowana

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 13:20   #3150
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo!razem z Tz tez ostatnio chorowalismy a Lile cale szczescie nie złapało więc zycze by i Wasza Jule omineło!

co do stroju to to jest link na allegro a ponizej zdjęcia które dla chętnych dodatkowo wysyłam na meila

http://allegro.pl/piekny-komplet-na-...051144845.html
cudny komplet,Lila ślisznie wyglądała
za aukcje
Cytat:
Ladan

niedługo to tylko moje dziecko nie będzie miało tych puzzli serio one takie fajne? ja tam mam dywa shagy na to 2 koce daję i tak już w każdym kącie rzeczy Mikiego i nie wiem czy jest sens
wg mnie super mata za śliska, na dywanie,kocu za miękko a puzzle extra do wygibasów, jak tylko przyszły zauważyłam postępy u Michałka,lubi się na nich bawić
a i rodzice mają ubaw Mąż budował ostatnio kostkę , układał słowa
także mam dwóch z głowy jak wyjmę puzzle
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

zauważyłam, że moje dziecie ma tik nerwowy, jak zaczyna płakać czy się złości to zaczyna łapać się za uszko jedno bądź drugie.
dzieci często tak robią jak są śpiące ,koleżanka mi to podpowiedziała trzy dni temu i faktycznie u nas się sprawdza
Misiek jak je z butli i ciągnie się za ucho to później wystarczy że go bujne dwa0trzy razy i już oczy zamknięte i śpi
dodinha może to i u Ciebie się sprawdzi na usypianie w trakcie dnia

Cytat:
napisz etylko z esebek troszke jakby lepiej ale katar i kaszel dalej są ale nocka ciut lepsza...za to adiemu coś się sniło na ...cały był zikmny cos mówił ...usiadł dałam mu wody w kubeczku do picia a on sie zsiurał konkretnie na siedząco i nawet tego nie zauważył tylko połozył glowe n apoduszke i spał a ja sprzatałam rozebrałam o przeniosłam na inne łózko a ten ani się nie ruszył wiec wnioskuje ż e lunatykował troszke musze zaczą c mu dawać ceratke bo jeśli to się powtórzy

a i zeby było wesoło...w co adi sie bvawił z sebastiankiem w sobote....w ukrzyżowanie jezusa sebek oczywiście był jezuskiem nie wiem na czym ta zabawa miała polegać bo im pzerwaąłm i już ze strachu siedziałam z nim ale mojej mamie powiedział później ż emu się zabawa nie udała bo ...NIE MIAŁ GWOŹDZIA..... ręce mi opadły jak to usłyszałam od mamy dziaij jak go z przedszkola bede odbierać to musze z siostrą zakonną pogadać o tym z ecoś zbyt dosadnie dzieciom tłumaczyły
o mamo !

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A ja zaszalałaam wczoraj w C&A
wnioskuje że coś dla Mamusi tym razem , bo podpis zniknął
pochwal się zakupami
ja muszę coś na wiosnę kupić
Cytat:
za zupkę dla Mamusi i Synusia

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-17 o 13:27
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości