Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 11:37   #3091
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Doradźcie!

Gdybym kupiła takie (4 w zestawie 60x60, czyli łącznie 120x120)

http://allegro.pl/mega-puzzle-pianko...052711901.html

i u góry i na dole dała po 4 takie
to ten sam sprzedawca więc pasować do siebie będą. Te drugie są 30x30. I byłoby tak: u góry 4 puzzle 30x30, później te 4 w kwadracie 60x60 i na dole 4 puzzle 30x30?

Nie będzie za pstrokato?

Jeju uparłam się na te księżniczki ale po prostu mi się te literki i cyferki nei podbają

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Figulina u nas to samo

Ehh ale jestem chora :/
Stary 2014-03-17, 11:44   #3092
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tteż czasem mam wrażenie, że jestem inna, bo nie chucham i nie dmucham tak na wszystko. Nie maltretuję wszystkich o mycie rak, bo dla mnie to oczywiste, że po WC lub przyjściu z dworu sie je myje Nie lecę na każdy płacz i jęknięcie dziecka. Jak miała 2 tyg. to już z nią wychodziłam na zewnątrz, jak miała 3 tyg. to chodziłam z nią do publicznych miejsc. Nie wyparzam butelek. Nie myję co chwilę zabawek. Ubranka piorę już w naszych proszkach i płynach. Nie prasuję ubranek, chyba, że jakieś wyjściowe. Bierze różne rzeczy do buzi (oczywiście w granicach rozsądku). Śpi od 5,5 miesiąca u siebie w łóżeczku przy przymkniętych drzwiach.

EDIT: A, i nie mam jakiegoś specjalnego płynu do mycia butelek.
no to ja jestem panikara z umiarem płynu nie mam specjalnego w ogóle wtf?! piorę tez w dorosłym proszku, nie prasuję po ciaży miałam ze 2 razy żelazko w ręce- dobrze, że mam męża, który to robi
a na pierwszy "spacer" wyszliśmy jak młody miał tydzień- na ogród, ale zawsze coś
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja też się lękałam bliźniaków i też po raz pierwsyz u mojej gin wstrzymywałam oddech i czekam co powie,ona nic, to w końcuu pytam "ale jedno jest?"

Moja dzisiaj się uwzięła na niebieskiego pomidora w tych puzzlach i ciągle go "dziobała",ale biedna nie mogłaa ugryźć.
W ogóle onaa uwielbi wszzystko co niebieskie, jak zobaczy coś niebieskiego to lezie do tego migiem. Krem Nivea, Oillan, gruszka do gili-wszystko co niebieskie. A teraz chce mi wejść na ławę...
jakaaaa, ja to się zawiodłam, że jedno
może Tusia daje Ci do zrozumienia, że lubi niebieski i masz jej takie ubranka kupować
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
róziowy?
Co Twój mąż na niego?Bo mój to pewnie nie mógłby się na niego patrzeć. Tzn.on uznaje róż, ale z umiarem. Aczkolwiek co do krzesełka to sam mówił,że jest za różowym bo nasza córa nie ma nic różowego.Ale taki dywan byłby ponad jego siły
to mój zawsze w sklepie mi pokazuje różowe łachy i mówi, że takie następne będziemy kupować

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Ty już pewnie w domu po zakupach a ja muszę się ruszyć dopiero a taaaaaak mi się nie chce... w dodatku cały czas strasznie wieje..
już jestem i obiad robię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:48   #3093
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Doradźcie!

to ten sam sprzedawca więc pasować do siebie będą. Te drugie są 30x30. I byłoby tak: u góry 4 puzzle 30x30, później te 4 w kwadracie 60x60 i na dole 4 puzzle 30x30?

Nie będzie za pstrokato?

Jeju uparłam się na te księżniczki ale po prostu mi się te literki i cyferki nei podbają

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Figulina u nas to samo

Ehh ale jestem chora :/
jak dla mnie za pstrokato

Ladan a moze takie:
http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...064156193.html

http://puzzle-piankowe.pl/index.php?...emart&Itemid=2
Stary 2014-03-17, 11:49   #3094
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej

witam się po weekendzie ,szkoda że tak szybko mijają
w sobote byli znajomi,wczoraj T
i powiem Wam że T na kilka godzin to zbawienie, mają do nas 100km,wiec nie widzimy sie codziennie,a pomoc ogromna, dziecko pobawi,ponosi,nakarmi
oboje z mężem mogliśmy spokojnie zjeść,sprzątać na bieżąco, odpocząć
także zazdroszczę tym z Was które mają rodziców w pobliżu tzn tych chętnych do pomocy a nie do uwag

Misiek może przestawia się na wczesniejsze spanie, wczoraj zasnął o 21:30 ,wstal o 6:30 ,wyguldał 180ml i spaliśmy do 9 ,noc marzenie

Mąż idzie do pracy na drugą zmianę więc popołudniu i wieczorem będę

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:52   #3095
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nena, kup sobie do kompletu

Ja się ciągle zastanawiam czy dokupić Zuzce puzzli, bo ma 1,20x1,20 i jak ja chcę usiąść przy niej to już się nie mieszczę. :P I wydaje mi sie, że to zakup na lata, wolę puzzle niż dywan, bo dywanu nie sprzątnę tak dobrze, a przecież najfajniejsze zabawy to te podłogowe, jeszcze parę ładnych lat... Pamiętam jak uwielbiałam się bawić lego i denerwowało mnie, że na dywanie się przesuwały.

W sumie to bardziej się ciągle zastanawiam ILE ich dokupić, nie CZY.

A w ogóle to wczoraj podaliśmy Zuzi pierwszy raz kleik ryżowy. Ale wcinała! Aż się popłakałam ze wzruszenia, kiedy ona tak urosła No i pięknie sobie radziła z łyżeczką, nie wypluwała nic, trochę się narozlewało, ale to głównie dlatego, że próbowała być samodzielna i pomagała mi operować łyżeczką Mam parę fotek, muszę zmniejszyć i wrzucę potem. W sobotę kończy 5 miesięcy i chyba z tej okazji podamy jej pierwszą marcheweczkę... Chciałam wyłącznie kp dłużej, ale widzę jak ją nosi już do nowości. No i tak słabiutko przybiera na wadze, a głodna jest bardzo często i zazwyczaj je co 2 godziny, nieraz częściej, również w nocy... Więc postanowione

A obroty przez lewe ramię udawały się tylko przez jeden dzień, tak że póki co tylko przez prawe fika za to bardzo namiętnie, ciężko poleżeć na pleckach jak jakaś siła każe się przewrócić.

Teściowa zadzwoniła i wyskakuje z tekstem, że już nie pamięta jak Zuzia wygląda. W domyśle, że chce ją zobaczyć czyli żebyśmy przyjechali. Tż jej przypomniał, że ostatnio Mała wracała od nich płacząc bo nam nie dali wyjść jak mówiliśmy, że na nas już pora. A potem wywiązała się dyskusja na temat chrztu. "Po co w restauracji? Po co wydawać pieniadze?" Na pytanie gdzie w takim razie mamy zrobić ten obiad padała genialna odpowiedź, że u nas - przypominam, kawalerka 30m2. A jak nie u nas, to może u nich (25km) albo u moich rodziców (50km). dodam, że u nikogo nie ma warunków na tylu gości (maksymalnie 18, tak rzadko się z rodziną spotykamy, że oprócz rodziców i chrzestnych chcieliśmy zaprosić jeszcze szalenie dużo bo 7 osób, które są nam bliskie, z rodziny). I usłyszeliśmy jeszcze, że "po co będziemy ich ciągnąć, na pewno nie będą chceli jechać".... Wszystkich ocenia wg siebie i swoich upodobań, ona mogłaby na d***siedzieć i tylko gości przyjmować to inni na pewno też nie lubią dokądkolwiek jechać, nawet przy takiej okazji....

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Tak, że ja też zazdroszczę fajnych nie wtrącających się teściowych

Kurn*** znowu maraton kupkowy się zaczął chyba, w dwie godziny poszło 5, a już było tak dobrze i tylko 4-5 na dobę
jak zaczełam podawać kaszke to z dnia na dzięń kupki sie wyregulowały do bardziej zbitych i jednej dziennie wieć kciukiżeby u was kleik tak podziałał i zdecydowanie mafefka

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

btw zeby nei było ż e adi to tylko mały terrorysta to w sobote jak się usypialiśmy to mówi mi tak;
mamo jak juz bede duży i sie z tobą ożenie to bede twoim meżem i będe cie bronił i całej polski

kurcz epewnie podłapał w wiadomościac temat ukrainy i wojny
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 11:57   #3096
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój teraz marudzi, masakra, a spać nie chce.
nawet na rękach mu źle.
a codziennue wieczorem mu mówię, żeby sobie pospał do 8, to bedzie miał lepszy dzień.
no i dlaczego on Cię nie słucha?
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja ma to samo z ciagnieciem się za uszy.To normalne jest?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
moja też się ciągnie za ucho, przeważnie jak ją karmię i jak jest bardzo zmęczona
Cytat:
Moje dziecie ucina sobie drzemkę, a ja mam ogarniętą chatę, siebie, obiad zrobiłam wczoraj z TŻ. Także relaksik.

Nie pisałam wam, wczoraj TŻ podrzucał kornela do góry, a ten zacieszał, mówie, że dość. A TZ dalej w konsekwencji młody puścił pawia od czoła do pasa TŻ był w mleku

Podałam dziś drugi raz marchewkę. Zjadła wszystko co przygotowałam, czyli 4 pełne łyżeczki Później dałam do popicia cyc. Dobrze robię, prawda?
Stary 2014-03-17, 11:58   #3097
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja tak samo piorę już w normalnym proszku, nigdy nie prasowałam ubranek, nie gonię do mycia rąk, od dawna jeżdżę z młodym do hipermarketów, jak przez dłuższy czas odciągałam pokarm to sporadycznie wyparzałam butelki, zabawki też myję czy piorę dość rzadko, daję do polizania różne owoce, dostał już chrupka kukurydzianego żeby posiedział chwilę w leżaku i dał mi ugotować obiad

Cytat:

ulubiona zabawa z mamą, kładę się na plecach uginam nogi w kolanach, kładę młodego na piszczelach, trzymam za ręce i kołyszę w przód tył, chichra się jak opętany.
mój też to uwielbia tylko ja kiedyś przy tym zostałam obrzygana prosto na twarz

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kasiuni_a pocieszylas mnie z ta waga

Aha wg mnie puzzle sprawdzają się jeszcze jak dziecko już siedzi i bawi się na podłodze tym bardziej jak ktoś tak jak ja nie ma ani jednego centymetra kwadratowego dywanu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolejny raz to potwierdzam jak się bawimy klockami, układamy puzzle czy układanki to siadamy na tych puzzlach piankowych, ja sama wolę na tym niż na gołej podłodze

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ja pie.r.dole. mój DYWAN
możesz dokupić do kompletu

Cytat:
A w ogóle to wczoraj podaliśmy Zuzi pierwszy raz kleik ryżowy. Ale wcinała! Aż się popłakałam ze wzruszenia, kiedy ona tak urosła No i pięknie sobie radziła z łyżeczką, nie wypluwała nic, trochę się narozlewało, ale to głównie dlatego, że próbowała być samodzielna i pomagała mi operować łyżeczką Mam parę fotek, muszę zmniejszyć i wrzucę potem. W sobotę kończy 5 miesięcy i chyba z tej okazji podamy jej pierwszą marcheweczkę... Chciałam wyłącznie kp dłużej, ale widzę jak ją nosi już do nowości. No i tak słabiutko przybiera na wadze, a głodna jest bardzo często i zazwyczaj je co 2 godziny, nieraz częściej, również w nocy... Więc postanowione

Kurn*** znowu maraton kupkowy się zaczął chyba, w dwie godziny poszło 5, a już było tak dobrze i tylko 4-5 na dobę
nie ma powodu by się smucić tylko trzeba się cieszyć, że pięknie sobie od razu radzi i ma ochotę na jedzenie
kleik ryżowy i marchewka powinny na kupę pomóc

Cytat:
Doradźcie!

Nie będzie za pstrokato?

skomplikowane
mnie się wydaje, że będzie pstrokato, ale rób jak uważasz, nie nam się ma podobać

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:01   #3098
ladanseuse14
Zakorzenienie

chyba zamówię 2 takie:

to będzie 126 cm x 126 cm chyba w zupełności wystarczy

asiek dzięki patrzyłam na nie ale ja nienawidzę koloru zielonego
Stary 2014-03-17, 12:01   #3099
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecie ucina sobie drzemkę, a ja mam ogarniętą chatę, siebie, obiad zrobiłam wczoraj z TŻ. Także relaksik.

Nie pisałam wam, wczoraj TŻ podrzucał kornela do góry, a ten zacieszał, mówie, że dość. A TZ dalej w konsekwencji młody puścił pawia od czoła do pasa TŻ był w mleku
wyobraziłam to sobie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
wiecie co,moja Lila odziedziczyła ucho po Tz(on ma jedno baaardzo odstające).te uszko Lilkowe rózni się od drugiego.zauwazyłam ze jest mieciutkie,nie ma tej chrząstki,myslicie ze powinnam pokazac je lekarzowi czy to po prostu taki urok?
mój Filip miał mega nie odstające uszy a teraz jedno uszko mu delikatnie odstaje bo częściej się przekręca na prawy bok i śpi na nim i ucho mu sie "zagina" .. a co do Lilowego uszka ja matka wariatka bym pokazała przy okazji przeciez nic Cię to nie kosztuje po za świętym spokojem...

moja mama zabrała Filipa na spacer w ten wiatr
eh nauczyłam dziecko spać na dworze w wózku to mam dobrze że lato idzie a zima była łaskawa

Maharet te słoiczki typu jogurty chyba bym sobie póki co darowała, można samemu zrobić nawet dając troche mm, kaszki i owoca nawet słoiczkowego.
Stary 2014-03-17, 12:02   #3100
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
btw zeby nei było ż e adi to tylko mały terrorysta to w sobote jak się usypialiśmy to mówi mi tak;
mamo jak juz bede duży i sie z tobą ożenie to bede twoim meżem i będe cie bronił i całej polski

kurcz epewnie podłapał w wiadomościac temat ukrainy i wojny
nie no, on wymiata

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no i dlaczego on Cię nie słucha?

moja też się ciągnie za ucho, przeważnie jak ją karmię i jak jest bardzo zmęczona

Podałam dziś drugi raz marchewkę. Zjadła wszystko co przygotowałam, czyli 4 pełne łyżeczki Później dałam do popicia cyc. Dobrze robię, prawda?
dobrze

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-17, 12:04   #3101
karolson
Zakorzenienie

teacherka - kleik i marchewka gotowana powinny zestalić kupkę więc nie dołuj się bo może małej wyjść to na dobre...

może zróbmy statystyki na temat teściowych bo myśle ze 95% to niestety inny gatunek człowieka a tylko 5% należą się i zazdroszcze Wam tego!
Stary 2014-03-17, 12:04   #3102
jo_asiek
Zadomowienie

Cześć! W nocy nadrobiłam wszystko, a znów od rana nie jestem na bieżąco, bo po prostu nie mam jak. Zaraz mimo wiatru idziemy na spacerek żeby Szymek choć trochę pospał, a później jedziemy na rehabilitację. Może uda mi się nadrobić coś wieczorem, jak młody zaśnie. Teraz tylko skrobnę na szybko co u nas

Z nóżką już dobrze, lata we wszystkie strony tak jak wcześniej. Szymek przez sobotę i niedzielę ćwiczył przewroty z pleców na brzuszek przez prawy boczek i coraz sprawniej mu to wychodziło. Dziś już mu się nie chce, ale się nie martwię, bo pewnie to przejściowe i za jakiś czas znów zacznie. Śmiać mi się chciało, bo ja go na plecy, a ten bach na brzuch i się drze, bo nie chce na nim leżeć, więc ja go znów na plecy, a ten z powrotem na brzuch i to samo Poza tym leżąc na brzuszku podnosi pupę do góry, opiera się na kolankach i się przemieszcza
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:04   #3103
ladanseuse14
Zakorzenienie

kończę męczyć bułę, nie umiem podjąć dziś decyzji
Stary 2014-03-17, 12:05   #3104
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
dobrze
Stary 2014-03-17, 12:06   #3105
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pytanie z kategorii dziwnych.31 maja mamy to wesele i Janek tez idzie, jest oficjalnie zaproszony.W co proponujecie go ubrac?Czy niemowle obowiazuje jakis specjalny stroj czy moge normalne spodnie i body?Dodam, ze musze wziac 2-3 zmiany bo na pewno sie upacka..
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:07   #3106
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Monia a czym smarujesz? i co powiedział alergolog jak zobaczył małą?

boszzzzzzz jaka ja jestem zeschizowana...

heh chyba ta sis twoja to taką ofiarę zgrywa
mamy masc cholesterolowa i krem Ectoscin, do tego krople Fenistil, biogaja na kupy, gastrocostam na ulewanie i 5 dni brala Encorton. alergolog załamała rece... jak pokazalam wczesniejsze zdjecia to juz nic nie mowila...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:07   #3107
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie z kategorii dziwnych.31 maja mamy to wesele i Janek tez idzie, jest oficjalnie zaproszony.W co proponujecie go ubrac?Czy niemowle obowiazuje jakis specjalny stroj czy moge normalne spodnie i body?Dodam, ze musze wziac 2-3 zmiany bo na pewno sie upacka..
Moim zdaniem wypada "ładnie" ubrać dziecko
Stary 2014-03-17, 12:10   #3108
jo_asiek
Zadomowienie

a jeszcze jedno. Szymek od soboty zasysa sobie dolną wargę i to bardzo często :/ Czy to normalne? Wasze dzieci też tak robiły/robią? Mam mu na to nie pozwalać, tzn. poprawiać mu te usteczka, czy nie reagować? Jakieś pomysły, czemu on tak robi? Wiem, że logoasia masz teraz dużo na głowie, ale może akurat przeczytasz za jakiś czas i coś podpowiesz
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:10   #3109
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
spodnie i body. ja bym nic wiecej noe kombinowala bo jak piszesz - i tak upacka my mamy wesele w czerwcu. wprawdzie ma sukienke ale musze zobaczyc czy nie bedzie miala jakiejs jeszcze (rozmiarowke mam u rodzicow i dopiero pojade po ciuchy) bo na bank uleje...

ladan - pytanie z serii dziwnych: ksiezniczka nr 5 na puzzlach to z jakiej bajki disneya? bo nie kojarze... (a chce miec wszystkie )

Stary 2014-03-17, 12:15   #3110
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ladan - pytanie z serii dziwnych: ksiezniczka nr 5 na puzzlach to z jakiej bajki disneya? bo nie kojarze... (a chce miec wszystkie )
Mulan
Też mam fizia na punkcie księżniczek Disney'a dlatego mnie tak te puzzle korcą
Stary 2014-03-17, 12:15   #3111
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
83Monia, Natalka zalapala picie z butelki?

nie, nienawidzi pepti, nawet jak jej zrobilam kaszke z pepti to jesc nei chciala. a sama kaszke juz tak! musze chyba odciagnac swoje mleko (a nie chce mi sie ) i sprobowac podac takie z butli...

Stary 2014-03-17, 12:15   #3112
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno. Szymek od soboty zasysa sobie dolną wargę i to bardzo często :/ Czy to normalne? Wasze dzieci też tak robiły/robią? Mam mu na to nie pozwalać, tzn. poprawiać mu te usteczka, czy nie reagować? Jakieś pomysły, czemu on tak robi? Wiem, że logoasia masz teraz dużo na głowie, ale może akurat przeczytasz za jakiś czas i coś podpowiesz
Helenka tez tak robila i robi.Ja nie reaguje,mysle,ze to normalny etap rozwoju.Mnie natomiast martwi to,ze ona w ogole nie bierze sie za przekrecanie z pleckow na brzuch.Klade ja na puzlach,to tak lezy i nic.A i jeszcze jdno,jakies pomysly na usypianie w dzien,bo mnie szlag jasny trafia,nie wiem juz jak ja usypiac.Jak spi to tylko na spacerze,a przeciez nie zawsze mozna wyjsc
Stary 2014-03-17, 12:16   #3113
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Z nóżką już dobrze, lata we wszystkie strony tak jak wcześniej. Szymek przez sobotę i niedzielę ćwiczył przewroty z pleców na brzuszek przez prawy boczek i coraz sprawniej mu to wychodziło. Dziś już mu się nie chce, ale się nie martwię, bo pewnie to przejściowe i za jakiś czas znów zacznie. Śmiać mi się chciało, bo ja go na plecy, a ten bach na brzuch i się drze, bo nie chce na nim leżeć, więc ja go znów na plecy, a ten z powrotem na brzuch i to samo Poza tym leżąc na brzuszku podnosi pupę do góry, opiera się na kolankach i się przemieszcza
dobrze, że wszystko wróciło do normy

Cytat:
wg mnie najważniejsze żeby było dziecku wygodnie, ale przy tym można ubrać choć trochę elegancko body i spodnie moim zdaniem jak najbardziej, jest teraz dużo fajnych bodziaków z kołnierzykami, w h&m zawsze sporo takich wisi

Mel B 14/14 +
Stary 2014-03-17, 12:17   #3114
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie tak, ale nie koniecznie elegancko w garniak..
myśle że dzinsy i do tego sweterek albo jakieś ciemne spodnie -nie koniecznie dresowe i body jasne, albo jakaś jednolita bluza i będzie ok
Stary 2014-03-17, 12:19   #3115
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

wg mnie najważniejsze żeby było dziecku wygodnie, ale przy tym można ubrać choć trochę elegancko body i spodnie moim zdaniem jak najbardziej, jest teraz dużo fajnych bodziaków z kołnierzykami, w h&m zawsze sporo takich wisi
No sa fajne tylko musze kupic sobie 2 kiecki bo poprawiny jeszcze, malemu 3 takie bodziaki to mnie finansowo troche obciazy
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:19   #3116
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ja pie.r.dole. mój DYWAN
Posikam sie zaraz. A polozylas go w końcu ?

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:20   #3117
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
grzeszysz! ja tam sie ostatnio cieszylam jak poszla spac o 21, wstala na jedzenie o polnocy i o 4 TYLKO i wstala o 6... bo w koncu sie wyspalam! no ale dzis juz nie byla laskawa i jeszcze dolozyla pobudke o 1:30 i 5:30...

czasem czuje sie przy was jak ignorantka - ja nie gonie nikogo by myl rece (oczywiscie nie mam tescia czaszki ), zwykle po jakiejs pracy/zakupach czy wizycie w wc wszyscy myja, wiec nie widze powodu by przypominac o tym. jak ktos do mnie przyjezdza czy przychodzi to nie idzie najpierw do łazienki umyc rak a ja za to nie ganie... pozwalam calowac raczki i policzki... pozwalam dac polizac cos dziecku (sama dala polizac banana) - tyle ze kazdy pyta bo wiedza ze ma alergie na cos. i w sumie mialam tak od 1go dziecka...
Zgadzam się nie uchroni się dziecka przed wszystkim złem, bo ciekawe, gdzie więcej bakterii - na podłodze, dywanie, a większość z nas wcale nie myje rąk prawidłowo tak samo z jedzeniem - dlatego ja mam kaszkę bobovita, w żywność eko nie wierzę (bo musiałaby być produkowana chyba w próżni), a sporą część ubranek kupuję w lumpku, bo młody teraz brudzi się okrutnie, no i szybko wyrasta (względy finansowe nie mają przy tym znaczenia).
Tak samo odnośnie żywienia - moja teściowa dawała np. trochę zalewajki, jak mąż miał pół roku i nic mu nie było. Wiadomo - nie dam dziecki chipsa czy bułki z pasztetem (jak w pewnym raporcie), ale staram się tez nie popadać w drugą skrajność.
Stary 2014-03-17, 12:20   #3118
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Nena, kup sobie do kompletu

Ja się ciągle zastanawiam czy dokupić Zuzce puzzli, bo ma 1,20x1,20 i jak ja chcę usiąść przy niej to już się nie mieszczę. :P I wydaje mi sie, że to zakup na lata, wolę puzzle niż dywan, bo dywanu nie sprzątnę tak dobrze, a przecież najfajniejsze zabawy to te podłogowe, jeszcze parę ładnych lat... Pamiętam jak uwielbiałam się bawić lego i denerwowało mnie, że na dywanie się przesuwały.

W sumie to bardziej się ciągle zastanawiam ILE ich dokupić, nie CZY.

A obroty przez lewe ramię udawały się tylko przez jeden dzień, tak że póki co tylko przez prawe fika za to bardzo namiętnie, ciężko poleżeć na pleckach jak jakaś siła każe się przewrócić.

Teściowa zadzwoniła i wyskakuje z tekstem, że już nie pamięta jak Zuzia wygląda. W domyśle, że chce ją zobaczyć czyli żebyśmy przyjechali. Tż jej przypomniał, że ostatnio Mała wracała od nich płacząc bo nam nie dali wyjść jak mówiliśmy, że na nas już pora. A potem wywiązała się dyskusja na temat chrztu. "Po co w restauracji? Po co wydawać pieniadze?" Na pytanie gdzie w takim razie mamy zrobić ten obiad padała genialna odpowiedź, że u nas - przypominam, kawalerka 30m2. A jak nie u nas, to może u nich (25km) albo u moich rodziców (50km). dodam, że u nikogo nie ma warunków na tylu gości (maksymalnie 18, tak rzadko się z rodziną spotykamy, że oprócz rodziców i chrzestnych chcieliśmy zaprosić jeszcze szalenie dużo bo 7 osób, które są nam bliskie, z rodziny). I usłyszeliśmy jeszcze, że "po co będziemy ich ciągnąć, na pewno nie będą chceli jechać".... Wszystkich ocenia wg siebie i swoich upodobań, ona mogłaby na d***siedzieć i tylko gości przyjmować to inni na pewno też nie lubią dokądkolwiek jechać, nawet przy takiej okazji....

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Tak, że ja też zazdroszczę fajnych nie wtrącających się teściowych

1. puzzle wcale nie sa łatwe do czyszczenia. pomiedzy nie wlatuje piasek itd. i zby porzadnie sprzatnac trzeba ciagle je skladac, wytrzec z OBU stron, wytrzec podloge i zlozyc puzzle na nowo...

2. rob w restauracji. ja raz robilam w domu ale: nie bylo wiecej dzieci niz moje i bylo chyba tez z 18 osob. nie posiedzialam ani chwili bo albo zmywanie, stawianie na stol, sciaganie ze stolu, gotowanie, odgrzewanie itd. miejsca malo - drugi pokoj zagracony i tam spalo dzieko, u cieie gorzej bo masz jeszcze mniej miejsca! teraz mam wiecej miejsca (i mniej kasy ) wiec znowu robie w domu... ale mam chociaz juz zmywarke

Stary 2014-03-17, 12:23   #3119
kaska87
Zakorzenienie

ale młody wcinał zupkę- zjadł z 200ml cieszę się bo sama robiłam w 90% bo: ziemniaki, marchew, brokuł, pietruszka zielona ugotowałam i dodałam 2 łyżeczki dyni z babydream i jak dynia to tylko od nich mój miał odruch wymiotny na tą co ja gotowałam i z hippa a tutaj wcinał, aż miło koleżanka mi poleciła i dzisiaj kupiłam i słoiczek 190ml tylko 3,49

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:24   #3120
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mulan
Też mam fizia na punkcie księżniczek Disney'a dlatego mnie tak te puzzle korcą
chyba niedokladnie ogladalam ta bajke ale mam
bo mam glupia manie ze dzieci maja cos ciekawego ogladac a nie jakies ben 10 czy inne pokemony. i mam mase bajek (takze tych super starych) na kompie ktory podpiety pod tv jest i z tego ogladaja. nie mamy kanalow dla dzieci (w sumie wogole tv nie mamy z anteny)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości