|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Witam
Dzisiaj mam jakiś okropny dzień,wszystko mnie boli,nic mi się nie chce .Miałam opisać wrażenia po pójściu do fryzjera,a więc jestem bardzo zadowolona.Fryzjerka świetna,1 klasa,zafarbowała mi super włosy,kolor pełen blasku i prawdziwego blondu ).Troszkę pokrzyczała,na 'mojego' byłego fryzjera,powiedziała że mnie tak poobgryzał,że nawet uczennica by tego tak nie zrobiła musiała mi podciąć włosy o 2cm,ale jest dobrze,w końcu wyglądam w miare normalnie .Ewusiu na pewno wszystko będzie dobrze z Twoją nóżką .Wątpie,żeby u nas strajkowali tak 'na całego'
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jaby znajome okolice ![]() Cytat:
![]() dziękuję Kochana a szpital tym razem górniczy w sosnowcu, mam nadzieję ze nie poszaleją z tym strajkiem ![]() już nie widzę na oczy, chyba przesadziłam z tą nauką a jeszcze sporo przede mną
|
||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dobry fryzjer,to podstawa
W sosnowcu hm,niestety nie wiem nic na temat tego szpitala,a masz tam swobodny dojazd? .
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro jade na ognisko beda kielbaski, tosty i wogole duzo i niezdrowe
ale to tylko 1 taki dzień
|
|
|
|
#3755 |
|
xxyy
|
sniezka, baw sie dobrze
![]() ewusia, ja tez sie zmobilizowalam do nauki i troche sie pouczylam. ostatni egzamin, w dodatku ustny, glupio byloby go nie zdac. ![]() a ja mam dobry humor, bo dowiedzialam sie ze jutro przychodza do nas faceci ktorzy beda cyklinowac parkiet i malowac sciany i tata bedzie na dole a ja na gorze tylko trzeba remont zrobic bo siostra sie wyprwadzila z dziecmi i gora w oplakanym stanie zostala ide jutro do jakiejs pseudokosmtyczki - kobiety ktora nie jest kosmetyczka, bo nie ma uprawnien, ale jest z jakiejs firmy kosmetycznej, i organizuje za 25 zl taka 1,5 h sesje- zbada jaki mam typ skory, jakie kosmetyki bylyby dla mnie najlepsze, zrobi jakas maseczke itp siostra byla i mowila ze fajnie, wiec postanowilam w ramach relaksu sie wybrac
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, ściskam, wszystko będzie dobrze, zdrowiej szybko i wracaj do nas
![]() Atram zazdroszczę, ja też chciałabym już wprowadzić się do naszego domku, ale jeszcze musze poczekać... Lolcia, jak dobrze że jesteś zadowolona z fryzjera ![]() Ja planuję iść po balejaż ale jeszcze nie wiem kiedy znajdę czas. Dziewczyny ja jutro siedze cały dzień w pracy, taki upał a tu od 7.00 do 18.00 w biurze
|
|
#3757 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj dopiero na noc wróciłam do domu, to też nie miałam czasu nadrobić tego wątku, za to dziś mam x2
![]() Cytat:
Cytat:
Ech... też bym tak chciała podchodzić do tego typu spraw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo zrobiłabym sobie jutro na obiad takie racuchy ![]() Cytat:
![]() Też bym się niedługo na jakąs wybrała ![]() Cytat:
Cytat:
no i że znalazłaś w końcu 'swoja' fryzjerkę ![]() Cytat:
i pracowite wakacje w takim razie ![]() Cytat:
ale mam nadzieję że teraz będzie już wszystko OK A ja od dwóch dni nie mam czasu żeby usiąść na dłużej niż 20 min gdziekolwiek. Ciągle w ruchu, wciąz jest coś do zrobienia. Dzisiaj miałam na wf bieg wytrzymałościowy, zaliczyłam 7 okrążeń po 300 bez zatrzymywania i jak na mnie - to jestem zadowolona z wyniku, bo nie cierpię biegać ![]() Od jutra mam wakacje praktycznie. Moja mama dzisiaj miała wypadek, skończyła z całą nogą w gipsie i teraz jest uziemiona w domu, a przez kilka dni nie wolno jej 'chodzić' praktycznie. A że mam młodsze rodzeństwo którym trzeba się zajmować (m.in. gotować ]:-> - zemsta będzie słodka ) to padło na mnie i zostaję w domu spadają na mnie wszystkie obowiązki ![]() Byłam wczoraj w Ikei, kupiłam w końcu to łóżeczko, dzisiaj przywieźli i w tym tyg będzie składane ![]() Jakby tego było mało zahaczyłam jeszcze o Deichmann'a... no i znów wyczaiłam świetne buty, po które dzisiaj wróciłam... ![]() Ale to już ostatnia para bo chyba zaczęłam przesadzać, na co mi 14 par butów... Ale tak ciężko mi 'odpuścić' jak mi się jakaś rzecz bardzo spodoba, ych ![]() No nic, życzę dobrej nocy Btw. znalazłam wszystkie sosy fit up !
|
|||||||||
|
|
|
#3758 |
|
xxyy
|
bry
![]() Ather, pochwal sie butami i lozkiem ![]() zapowiada sie cieply dzien, a ja niestety zabieram sie do nauki zeby wyrobi sie przed egzaminem sobotnim bo cale popoludnie przeznaczylam na cos innego ![]() milego dnia
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj znowu do 15 lekcje
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
![]() łóżeczko pokazywałam jakiś czas temu, podkradłam zdjęcie ze strony IKEI. Niestety prawdopodobnie przyjdzie mi czekać ze złożeniem do soboty (a miało być dziś) - jednak siła wyższa, bo najpierw trzeba się pozbyć starego łóżka. A do tego kupiłam moskitiere/ a'la baldachim bo jak zobaczyłam to połączenie w IKEI na wystawie to nie mogłam się oprzeć ^^ Co do butów, załączam zdjęcia ![]() Wczoraj te brązowe (wiem wiem ogromne koturny ale są szalenie wygodne wbrew pozorom i szczuplutko noga wygląda w nich) A te japonki to 2 dni temu - do stroju, na basen / morze ![]() Nefre-> biedactwo, współczuję a czemu w sobotę też ?
|
|
|
|
#3761 |
|
xxyy
|
Ather, sliczne butki
widzialam je chyba w deichmanie, duzo teraz jets tego typu ale jakos nie moge sie przekonac. i przez to cale lato chodze w japonkach wlasnie jestem na poszukiwaniu jakis fajnych ( kolejnych do kolekcji ;p) ale dzis u mnie halas, cyklinuja parkiet, juz mam powoli dosc. w dodatku musze sie uczyc a to starsznie przeszkadza. no ale jakos dam rade, byle do soboty bo wtedy last exam
|
#3762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia w poprawianiu ![]() Cytat:
super ze lozeczko kupione ![]() mam nadzieje ze Twoja mama szybko wroci do sprawnosci.
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj nakremowalam sie drugi raz
dzis juz faktycznie widac efekt, bo wczoraj to sobie chyba wmawialam no ale na takim bladziolcu jak ja to wszystko by bylo widac chyba w kazdym razie, taki fajny złocisty kolorek wyszedl, ale nie zolty jak kurczaczek najlepiej widac na rekach, bo juz mialam troche opalone i teraz bardzo mi sie podobaja dobrze ze kupilam ten balsam, przynajmniej nie bede sie juz obawiac o bladosc moich nog a do tego fajny mam humorek, bo mi sie podoba moa skora
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Ather ładne buciki
|
|
|
|
#3765 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
opowiedz jak było u kosmetyczki Cytat:
do 18 aż? współczuję ![]() Cytat:
![]() i z Twoją mamą też będzie dobrze na pewno super zę zakupy udane no i gratuluję biegów ![]() też współczuję.... ale Was męczą przed wakacjami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja wróciłam padnięta z uczelni, bo w ogóle jeszcze dziś nie powinnam chodzić,a le się uparłam że idę zdawać i poszłam i dobrze bo zdałam to co sie nauczyłam więc tylko połowa mi została jeszcze ![]() poza tym jestem cała w kropki bo mi uczulenie jakieś wyskoczyło ciekawe na co mam nadzieję zę nie na ten zastrzyk co dostałam w kolano ![]() ale kopiłam sobie tabletki i wapno i może mi przejdzie ![]() dziś mnie jeszcze czeka tłumaczenie ale najpierw chwila odpoczynku bo padam
|
||||||
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje Ewusia, kolejny exam/zaliczenie do przodu
Odpocznij sobie troszke. Ja dzis tak sobie czytam to tu to tam, ale w miare na temat. i tlumacze jakies obce słowka mialam jechac do biblioteki szukac literatury polecanej przez profesora, ale jakos tak... jutro pojade :P co do balsamu to dzis sobie tez posmaruje :P ale juz tylko same nogi i brzuch bo ręce juz mi sie podobaja, a jednoczesnie nie chcialabym przesadzic kurcze poszlabym sobie na spacerek,albo poczytac notatki do parku ale tak pochmurno i czasami pada, ze chyba juz lepiej w domku siedziec... jeny, dziewczyny, za poltora miesiaca bede w doomkuuuu z jednej strony bardzo sie ciesze, ale z drugiej troche mi szkoda, bo juz sie przyzwyczailam do "nowego miejsca"
|
#3767 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano tam właśnie je kupiłam, najgorzej że pojechałam po nie na drugi dzień, dzień wcześniej przymierzałam i się wahałam, a wczoraj już tylko wpadłam do dklepu, wzięłam karton ze swoim nr i do kasy (na szczęscie kupiłam je w czasie okienka na zajęciach potem jeszcze miałam 2h) - okazało się (po lekcjach dopiero zauważyłam, bo koleżanka chciała je koniecznie zobaczyć) że w budełku był dwa różne rozmiary musiałam lecieć wymieniać tak to jest jak coś się kupuje na szybko ![]() Zatem będę trzymać w sobotę Na pewno dobrze Ci pójdzie skoro tyle się uczysz...Cytat:
![]() Co do łóżka - już się nie mogę doczekać kiedy będzie złożone ![]() A mama... ech, miała leżeć 3 pierwsze dni, a nie minął jeden a ona już kica po domu i nie ma siły któa ją przekona że nie może tego robić ![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
co do uczulenia - a jadłaś coś 'innego' niż zwykle ? może to od tego (jeśli nie od zastrzyku ) Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale najwazniejsze zeby twoja mama psychicznie dobrze sie czula o sloneczko sie nie martwie bo jezdze rowerkiem, wiec wkoncu sie opale tyle ze mam wrazliwa na slonce skore i smaruje sie filtrami, wiec opalenie ciala potrwa sobie troche. jedyne czesc ciala jaka szybko sie opala, bez wzgledu na wszystko to gorna czesc plecow i rece te juz mam ladne A czy zamierzam tu wrocic? moze w odwiedziny do znajomych ale tak znow na dluzej raczej nie, 10 miesiecy starczy no i tyle ciekawych miejsc na swiecie... trzeba cos innego zobaczyc
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj kolejne podejście u innego lekarza......najbliższy termin mieli na 9 sierpień....
masakra, będę musiała chyba iść prywatnie, ale to wiąże się z duzymi kosztami, jeśli wyślą mnie na jakieś badania
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Oreganko, a ten pierwszy lekarz mial byc jakos w lipcu, to moze jednak sie zapisz? ale fakt, na wizyte u ginekologa straaaaasznie dlugo sie czeka. najgorsze jak zauwazylam jest to,ze czesto na jedna "placowke" jest bardzo malo ginekologow,np 2 albo3. a przeciez wiadomo, ze sa potrzebni i to regularnie dla kazdej kobiety!
a prywatne wizyty, ho ho, nawet za wypisanie recepty sobie potrafia osobno liczyc! ale trzeba szukac, ja wkoncu znalazlam lekarke ktora jest przyjazna studentkom Dziewczyny.. jejq. nosze okulary i od pewnego czasu ta srobka od noskow mi wylatywala.. no i dzis wlasnie mi wyleciala, siedzialam na fotelu akurat mimo to nie moge jej znalezc co prawda przyczepilam prowizorycznie ten nosek na druciku, tylko ze drucik jest srebrny a okulary troche cieniejsze. wiem ze raczej nikt nie zwraca uwagi na noski w okularach no ale mimo to troche mnie wnerwia, bo jednak tak patrzac z boku troszke widac. najgorsze jest to ze jutro nie zdaze do optyka (mam nadzieje ze beda mieli odpowiednia srobke ). no ale nic, tak chcialam pomarudzic ![]() kolejny powod zeby szybko wracac do domku teraz sobie zrobie soczewki, bo okulary mi sie juz znudzily
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla mnie to bardzo duużo czasu, ja już czuję się jak napuchnięty balon a co będzie za miesiąc, bo w naturalne wystąpienie okresu u mnie to już nie wierzę niestety jeszcze gdzieś poszukam może
|
|
|
#3772 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ja chodze w Wadowicach to prywatnego gabinetu. Pani doktor jest z Krakowa i tam tez przyjmuje..
Za wizytę (badanie +ew. recepta bierze 60-70 zł), za recepte tylko 30 zł, za dodatkową cytologię 30 zł. Chyba nie tak zle? a jest naprawde godna polecenia ja mam uraz to ginekologów- jak kiedys poszlam prywatnie i na mnie takie babsko nawrzeszczalo, to nie wyobrazam sobie jakbym poszla do NFZtu miala czekac, uzerac sie i zostac podobnie potraktowana ![]() Ta Pani Doktor jest baaardzo mila, bardzo kompetentna i kazdemu bym ja polecila
|
|
|
|
#3773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to moze faktycznie sprobuj prywatnie, moze sie czegos dowiesz. fakt ze badania moga troche kosztowac jesli na takowe Cie pokierują, z drugiej strony "państwowo" często tych badan wogole nie zlecają ![]() i zapisuja jakies lekarstwa (hormony) w ciemno ![]() a ja ide juz pod prysznic, cos poczytam jeszcze i lulu trzeba sie wysypiac nim przyjda examiny
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz już w końcu chciałam na mojej lekarce wymusić te badania ![]() nafaszerowali mnie hormonami, a jak odstawiłam to znowu klapa
|
|
|
#3775 | |
|
xxyy
|
Cytat:
oraganko, czemu musisz tak dlugo czekac? ja poszlam i poprostu sie zarejstrowalam i zostalam przyjeta w tym samym dniu ( coparwda spedzilam lacznie 4 h w kolejce - 2 h do rejstracji i 2 h do lekarza :/)
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie chyba tyle ludzi i nie przyjmują tego samego dnia tylko trzeba się na wizyty umawiać
|
|
#3777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u siostry były koleżanki na noc bo uczyły sie do egzam i spaliły czajnik (jak można spalić czajnik )dobrze żę już poszły na ten egzamin i znów mam dostęp do kompa ![]() Cytat:
![]() dziękuję kropek moich już dziś nie widzę (czyli leki zadziałały sprawnie ) myślałam bardzo ciężko co mogłam zjeść innego ale nie wymyśliłam ![]() Cytat:
Cytat:
zwłaszcza ze u mnie jest tak jak u Atram, to znaczy nawet jeszcze lepiej bo po prostu przychodzisz sobie, siadasz w poczekalni, odczekujesz swoje (czasam 5 minut czasem 4 godziny , zależy ile pań wpadnie na ten sam pomysł, zeby akurat tego dnia do gina iść) i wchodzisz prosto do gabinetu, bez rejestracji, bez zapisywania się.. i wszystko na NFZ. Badania też, a mam robione regularnie szkoda ze u Ciebie tak nie ma.. w prawdzie zazwyczaj sobie trzeba dzień wolny wtedy wziąć ale na pewno ma sie załatwione od ręki ![]() no w każdym razie mam nadzieję zę jakoś się dopchasz i żę Ci wyleczą idę robić a6w, jak mi się nie chceeeeee (ale już 33 dzień, koniec blisko )
|
||||
|
|
|
#3778 |
|
xxyy
|
czesc
co tu takie pustki![]() wstalam rano i bylam na badaniu, musialam wstac o 5 wiec jak wrocilam poszlam jeszcze na 2 h sie przespac. a mialam sie uczyc ![]() no a zaraz przyjedzie po mnie siostra, jedziemy do sądu, prosze o trzymanie kciukow bo sparwa jest powazna (podzial majatku)mam nadzieje ze niczego nie zapomne i powiem wszystko tak jak trzeba. milego dnia
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę zaraz tłumaczyć a tak strasznie mi się nie chce..... buuuuuu
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś rodzinkuje
Nauce mówię - NIE
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

.
).Troszkę pokrzyczała,na 'mojego' byłego fryzjera,powiedziała że mnie tak poobgryzał,że nawet uczennica by tego tak nie zrobiła
musiała mi podciąć włosy o 2cm,ale jest dobrze,w końcu wyglądam w miare normalnie
.
.Wątpie,żeby u nas strajkowali tak 'na całego'

Jutro kolejny, w pt nastepny a pozniej juz sesja...Alei ważne, ze w piątek wsiadam w pociąg do Katowic i nie zamierzam myslec o nauce, chociaz we wtorek egz...No nic, najwyzej przyjade na wrzesien 

a jeszcze sporo przede mną
ale to tylko 1 taki dzień
MIŁEGO DNIA 

w sobotę