Scent Bar LII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 15:33   #1561
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Ja polecam "Obłęd" po angolsku" The Jacket" za☠☠☠iaszcze tłumaczenie
http://www.filmweb.pl/Obled

S moim pięknym
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Oj tam, my to jeszcze nic (np. Dirty Dancing to przecież Wirujący Sex ), podobno japońskie tłumaczenia to dopiero hardcore'y
Ale te "tłumaczenia" są celowe To chwyt dystrybucji, mający na celu przeniesienie filmu na "nasze", czyli tak, żeby się dobrze promował i zachęcał do wizyt w kinie. Polskie wersje tytułowe najczęściej odnoszą się do treści filmu, zatem nie jets wcale źle

BTW nie widziałam (chyba) i wrzucam do listy.

Nawiązując do powyższego filmu, choć nie wiem do końca o czym traktuje, jednym z moich the best of the best jest Full Metal Jacket. Nie wiem, czy istnieje jego polska wersja tytułowa, niemniej jakby chcieli dosłownie tłumaczyć brzmiałaby conajmniej ciężko do zapamiętania dla przeciętnego odbiorcy (Pocisk pełnopłaszzowy) Aaaa, chyba jest coś jak pełny karabinek? Nie ? Zdawało mi się? Zara sprawdzę. Zdawało Nie wiem skąd mi się wziął ten karabinek. Wieeeeeem Pełny magazynek

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-17 o 15:43
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 15:35   #1562
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Tożsamość, niezłe, widzieliśmy - ale tak to już z nami jest, że my już w momencie oglądania filmu wchodzimy w niego tak, że po sekundzie zapominamy tutuł na wieki wieków Mam tak prawie zawsze, wyjątek hiciory, których tytuły wyskakują nawet z lodówki Także, gdyby Bogusia nie zarzuciła tytułem, nie przypomniałabym sobie o nim tak po prostu.
To ta tożsamość ?

http://www.filmweb.pl/Tozsamosc

bo jak tak to kozak

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Ale te "tłumaczenia" są celowe To chwyt dystrybucji, mający na celu przeniesienie filmu na "nasze", czyli tak, żeby się dobrze promował i zachęcał do wizyt w kinie. Polskie wersje tytułowe najczęściej odnoszą się do treści filmu, zatem nie jets wcale źle

BTW nie widziałam (chyba) i wrzucam do listy.
Kurcze ale w przypadku Jacket ni jak nie odnosi się do akcji filmu ...

Fajna scena łóżkowa jest
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 16:15   #1563
bogusia32
Wtajemniczenie

No niektóre tłumaczenia są masakryczne...

Nie mogę się doczekać w kinach Enemy z Jakiem Gyllenhallem
Czy on Wam nie przypomina Cliva Owena ? Uwielbiam obu

No mnie chodzi Neskuś o tą którą podałaś z Cusackiem, a to jest jakaś inna?

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-17 o 16:18
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 16:25   #1564
Polly_
grozi wypollizowaniem

dziewczyny potrzebuje przepisów na dania z
fasoli białej
soji (tylko ziarni,zadne gotowce)
sezamu
kminku
soczewicy

beznadziejny zestaw skladnikow , w dodatku ja fogle nie gotuje z tych produktów, a mam galopujaca anemie i musze se zelazo podniesc
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 16:25   #1565
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
No to inna sprawa ale potem jest cud miód..... moze kiedyś i ja dostąpię zaszczytu remontu

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Możliwe, w każdym razie już wracam do prawidłowych parametrów

Rejcz
, polecić mi plis jakieś filmy w stylu:
- Zodiak, Idy marcowe, czyli przegadane i niby nudzą ale nie nudzą
- Vicky Cristina Barcelona (który mi się co prawda niezbyt podobał) czyli skomplikowane relacje damsko męskie
- Wyspa tajemnic, Incepcja czyli akcja/thrillery (?), najlepiej jakieś mniej znane
mi też nie

Cytat:
Ja polecam "Obłęd" po angolsku" The Jacket" za☠☠☠iaszcze tłumaczenie
http://www.filmweb.pl/Obled

S moim pięknym
a weeź... pisałam o tym filmie ze 2 tygodnie temu, rżnięte z Drabiny Jakubowej + wiecznie smętna mina na gębie Keiry fuble
Stary 2014-03-17, 16:29   #1566
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
z thillerów na szybko ale nie wiem czy widziałaś

zagubiona autostrada
oczy szeroko zamknięte

tożsamość
pi
gothika
infiltracja

może jest coś co wpadnie Ci w oko

o tak,
jaka dla mnie trafione w samo sedno, gothika mniej rezty nie widzialam

red a widzialam motyl i skafander?
ja nie widzialam bo sie boje ale podobno dobry

edit-ale pieprze, przeciez widzialam infoltracji i to pare dni temu
takąmam własnie pamiec do filmów :/

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-03-17 o 16:39
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:04   #1567
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dzięki za dalsze polecenia Obłęd widziałam, niezbyt mi się podobał.

Polly, Motyla i skafander widziałam, całkiem fajne ale wizualnie nędza.

Bogusiu, wygooglałam sobie Owena ale jak dla mnie niepodobny. Bardziej kojarzy mi się Jake G. z Tobeyem Maguire.

A Tożsamość w końcu brałam złą, z Liamem Neesonem To se teraz wezmę dobrą bo żadnej nie widziałam.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 17:39   #1568
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:

Bogusiu, wygooglałam sobie Owena ale jak dla mnie niepodobny. Bardziej kojarzy mi się Jake G. z Tobeyem Maguire.

A Tożsamość w końcu brałam złą, z Liamem Neesonem To se teraz wezmę dobrą bo żadnej nie widziałam.
ad 1
No pacz ,co oko to inaczej widzi , no mi się Owen do tego stopnia z Gyllenhaalem mylą że nieraz to nie jestem pewna na którego paczem oglądając

ad2
tej z Neesonem też nie widziałam a lubię z nim filmy.Szczególnie w Rob Royu mnie urzekł no i rola w Uprowadzonej...miodzio

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
o tak,

edit-ale pieprze, przeciez widzialam infoltracji i to pare dni temu
taką mam własnie pamiec do filmów :/
Polluś ostrożnie z tym pieprzeniem..aaaa z resztą , dzieci z tego nie bydzie
Stary 2014-03-17, 17:44   #1569
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się doczekać w kinach Enemy z Jakiem Gyllenhallem
Czy on Wam nie przypomina Cliva Owena ? Uwielbiam obu

Uwielbiam obu ale sa niepodobni

Widzłam obie Tożsamości - Liamowa słabsza, ale też można obejrzeć Nawet chyba warto

Cytat:
fasoli białej
sezamu
kminku
soczewicy

beznadziejny zestaw skladnikow , w dodatku ja fogle nie gotuje z tych produktów, a mam galopujaca anemie i musze se zelazo podniesc
Ja nie znam przepisów, jak mam coś z tego robić klikam w googla lub kwestiasmaku.pl
Tu znalazłam fajne dosyć: http://karolinabiega.blogspot.com/20...duszonych.html
z soczewicy znam only zupy i pasztet - ale też wszystko z sieciuni biere.
Z soi to zapewne Aileenn zna

Kurcze a nie lubisz steka? von trupka? kaszanki? Mnie pomogło bardziej niż tabsy, ale to inna historia
Moja przyjaciółka wręcz chłonęła mięso (co rzadko "normalnie" robi) i se wyrównała bardzo szybko
jedz kakao/ gorzko czeko
popijaj sok z buraków (3mg jest w 100g buraka)
ja lubię pieczone buraki - proste zdrowe i smaczne pieczesz a piekarniku w folii, obierasz kroisz i skrapiasz sokiem z cyt, przyprawiasz i szamasz. Milion pomysłów na sałatki na kwestiasmaku.pl.
Wchłanianie żelaza ułatwia vit c soki owocowe obecność mięsa w posiłku,
Utrudniają: kawa, herbata, cola, mleko, błonnik (takzę z tej fasoli to za dużo sie nei wchłonie, ale nie zaszkodzi jeść, z każdej strony bombardować się żelazem kakao ma niecałe 11. Ja rozumiem, że nie samym kakao człowiek żyje ale warto, nic mnie tak nie uratowało jak kakao I kaszanka 6,4 mg Zwłaszcza latem, jak już prawie zeszłam. Wątróbka 8 mg. Bosz tera pacze, wieprzowa watroba 17 mg, no ale jakoś nie wiem czy bym się przemogła, chodzi o smak. Może jakbym musiała.

Mam pikno ulotkę, która capłam z ginekologii z zestawem produktów bogatych w żelazo z ilością w mg i zawsze mam ją na wierzchu, bo mam krytyczne spadki w każdym miesiącu. Małże wygrywają 24 mg.
Pomaga mi teraz Falwit.

Lekarz nie mówi nic? nie doradza jak najlepiej podnieść? w sensie czym? Chyba że powiedział właśnie o soi i kmniku

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:

weź se obie loknij

Czas edycji: 2014-03-17 o 18:21
Stary 2014-03-17, 18:52   #1570
Murszafka
To ja :)

Znów wieczorny pomór? Może to i dobrze, bo wkrótce będę miała odcięty net w mieszkaniu... :-D
Na pocieszenie przyszłam do kosmetyczki i likwiduję sobie szorpate pięty i równie szopaty ryj -znaczy mikrodermabrazja

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 19:58   #1571
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Rejcz, polecić mi plis jakieś filmy w stylu:
- Zodiak, Idy marcowe, czyli przegadane i niby nudzą ale nie nudzą
- Vicky Cristina Barcelona (który mi się co prawda niezbyt podobał) czyli skomplikowane relacje damsko męskie
- Wyspa tajemnic, Incepcja czyli akcja/thrillery (?), najlepiej jakieś mniej znane
ad. 1-2 Przeszłość, Wypełnić pustkę, Polowanie

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:04   #1572
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
oooo właśnie przypomniałaś mi o kolejnym - Polowanie

Choć mam pewne zastrzeżenia co do Cussacka - zagrał imo identyczny zestaw min jak w Paper Boy, który też mi się podobał ale ten drugi to raczej hmmm dramat i kompletnie nie rozwinął się w żadną z oczekiwanych przeze mnie stron. Ale jako obrazek fajny. Oglądam wszystko z Mathew bo tematyka filmów, w których gra, mi się podoba. Przypominam Rękę Boga
przy okazji.
Niemniej ciekawe pozycje. Teraz sprawdzę sobie co oznaczają dwa powyższe tytuły, tj, jakie filmy się pod nimi kryją , czy znam czy odnotować do potencjalnego obejrzenia Nie, jednak nie widziałam, zwłąszcza wypełnić pustkę mnie intryguje.

Czas edycji: 2014-03-17 o 20:10
Stary 2014-03-17, 20:07   #1573
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
fasoli białej
sezamu
kminku
soczewicy

fasola b. - zupa (ziemniaki, marchew, cząber, coś wędzonego jeśli chcesz); sałatka (np. z cebulą, papryką i tuńczykiem), pasta do chleba/dip na kształt hummusu, np. z wędzoną papryką; barszcz tzw. ukraiński; pasztet z fasoli - jak pasztet z soi czy soczewicy;
sezamem podprazonym posypywac salatki i kanapki z pastami;
kminek - najlepiej komponuje się z kapustą albo mięsem w sosie myśliwskim/gulaszowym (gulasz, bitki, pieczeń)
soczewica - pasztet, pasta, zupa;
Ogon - gołąbki robisz - to np. z soczewicą zamiast ryżu

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:33   #1574
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Helol macham znad kawy pitej na tarasie koło basenu melduje że żyje i że jest pięknie pogoda boska (nie bardzo gorąco, slonecznie), wczoraj już zaliczylismy Marrakesz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:09   #1575
kamena
ʞɐɯǝuɐ

znad biegania po lekarzach

kurka, zaczyna się człowiek sypać

byłam dziś u internisty, potem od razu u neurologa, w czwartek mam rezonans głowy i nie wiem czy mam się martwić czy nie.... chyba na razie martwię się bardziej samym badaniem bo nawet nie wiem czy mam się jakoś do niego przygotowywać i na czym ono polega i czy ma jakieś straszliwe działania uboczne

Cytat:

Ja wiem że takie są wytyczne, ale imo one są złudne, no bo któż z rańca na czczo wybywa ze swą "właściwą" wagą i się z taką prezentuje światu cały dzień? Przecież, ta niby właściwa jest już po śniadanku jakby mrzonką li i jedynie
ale chyba ważysz się dla siebie a nie dla świata? jak dla mnie taka waga rano na pusto jest bardziej stabilna jako punkt odniesienia, bo raz przez cały dzień zjesz i wypijesz więcej raz mniej, np. po trzech piwach ważysz więcej o te piwa niż bez nich.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
a to czeba stopniowo nabierać wprawy właśnie żeby nie trafić we ścianę ale się daje , wypróbowałam
trzymam Cię za słowo

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No właśnie, to wiatr... Chyba, że miodowy Daniels ma takie łupnięcie, że już sam zakup powoduje ból bo wczoraj ani kropelki nie piłam. A wymaga to dużej siły woli, gdyż jest obłędny...
.

Cytat:
2.ja to juz nawet nie pamiętam kiedy miałam jakiegoś większego doła. Staram się nie rozmyślać i nie nazywać konkretnej sytuacji ''problemem'' .Po prostu już wiem że to nic ,kompletnie nic nie da, więc po co ? Jeśli coś mi się przydarza a zazwyczaj wiadomo dotyczy to właśnie związków międzyludzkich to raczej walę do tej osoby z którą po prostu gadam na ten konkretny temat.Sytuacja nawet jeśli jest nie do rozwiązania to po rozmowie mam wskazówki co dalej można ,niemożna z tym zrobić.
niedawno fajny obrazek widziałam, schemat blokowy pokazujący że właściwie nie ma co się martwić

pytanie: czy masz problem?
NIE - to po co się martwisz
TAK ---> pytanie 2: czy możesz coś zrobić by go rozwiązać?
TAK - to po co się martwisz

Cytat:
fasoli białej
sezamu
kminku
soczewicy

przepisów nie podam, ale tak najprościej, to sezamem posypuj to co jesz normalnie, tak samo kminkiem, choć kminek nie do wszystkiego pewnie pasuje, a fasolę i soczewicę możesz dodawać do sałatek warzywnych czy zup, albo po prostu jeść solo czy jako część obiadu/kolacji

Cytat:
Znów wieczorny pomór? Może to i dobrze, bo wkrótce będę miała odcięty net w mieszkaniu... :-D
i z tego się tak cieszysz
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:24   #1576
Murszafka

Kameno, badania się nie bój, przygotowywać się nie musisz. Wrażenie może nie jest jakieś urocze, ale bezbolesne, mi tylko trudność sprawiało leżenie bez ruchu, miałam wrażenie, że sama głowa mi lata, od mrugania nawet.
Z braku netu się nie cieszę, tylko z tego, że wieczorami zastój ;-) Dam radę nadrobić.

Stary 2014-03-17, 21:26   #1577
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Kameno, badania się nie bój, przygotowywać się nie musisz. Wrażenie może nie jest jakieś urocze, ale bezbolesne, mi tylko trudność sprawiało leżenie bez ruchu, miałam wrażenie, że sama głowa mi lata, od mrugania nawet.
Z braku netu się nie cieszę, tylko z tego, że wieczorami zastój ;-) Dam radę nadrobić.
1. dzięki
2. a, teraz rozumiem
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-03-17, 21:31   #1578
Murszafka

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
1. dzięki
2. a, teraz rozumiem
Ta... Sama czasami nie nadążam za własnymi skrutami myślowymi :-D
Potrafię sobie zapisać coś w robocie na kartce i odstępnego dnia się zastanawiać WTF???

Stary 2014-03-17, 21:34   #1579
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ta... Sama czasami nie nadążam za własnymi skrutami myślowymi :-D
Potrafię sobie zapisać coś w robocie na kartce i odstępnego dnia się zastanawiać WTF???
ja tak miewam też, ale nie następnego dnia tylko po dłuższym okresie czasu. oczywiście, w momencie zapisywania wydaje się że wszystko jest jasne
w robocie za to potrafię sobie wołami coś zapisać na kartce i kartkę umieścić przen nosem, po czym wcale tego nie zauważać

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-03-18, 09:38   #1580
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Helol macham znad kawy pitej na tarasie koło basenu melduje że żyje i że jest pięknie pogoda boska (nie bardzo gorąco, slonecznie), wczoraj już zaliczylismy Marrakesz

Fooottttyyyyy

widziałam na necie oczami zagramanicznych vloggerów i o ile nie jest to moja estetyka to i tak hmm kolorowo i ciepło i ineresująco
Ciekawe co przywieziesz

Cytat:
znad biegania po lekarzach

kurka, zaczyna się człowiek sypać

byłam dziś u internisty, potem od razu u neurologa, w czwartek mam rezonans głowy i nie wiem czy mam się martwić czy nie.... chyba na razie martwię się bardziej samym badaniem bo nawet nie wiem czy mam się jakoś do niego przygotowywać i na czym ono polega i czy ma jakieś straszliwe działania uboczne

ale chyba ważysz się dla siebie a nie dla świata? jak dla mnie taka waga rano na pusto jest bardziej stabilna jako punkt odniesienia, bo raz przez cały dzień zjesz i wypijesz więcej raz mniej, np. po trzech piwach ważysz więcej o te piwa niż bez nich.
1. Jest to jedno z najbezpieczniejszych badań - nie ma sie czym martwić (choć sama nie miałam, i pono mnie czeka ale zwlekam bo nie mam kasy, i lekarka jeszcze się wstrzymuje, że może nie potrzeba koniec końców) ale ojciec mi mówił, że tylko huczy i jest git.
Mi też chcą głowę prześwietlać.

2. No ja wiem i rozumiem, że to punkt odniesienia, ale i tak tylko ważny przez hmmm pół godziny? O to mi chodzi, że ZAWSZE coś jemy i po zejściu z wagi ZAWSZE ważymy więcej. Tyle. Jako punkt wyjścia to ok. Taki punkt zero. Na chwilę.

Czas edycji: 2014-03-18 o 09:41
Stary 2014-03-18, 11:11   #1581
neska951
Zakorzenienie

Joł snad oparów Calypso figue

Cytat:
Stary 2014-03-18, 11:11   #1582
bogusia32
Wtajemniczenie

bry

Cytat:

.

Cytat:

pytanie: czy masz problem?
TAK ---> pytanie 2: czy możesz coś zrobić by go rozwiązać?
TAK - to po co się martwisz

no niby banał a jakie genialne

ad badania to już wsio dziewczyny napisały, nie ma się czego obawiać

Miłego
Stary 2014-03-18, 11:30   #1583
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

a weeź... pisałam o tym filmie ze 2 tygodnie temu, rżnięte z Drabiny Jakubowej + wiecznie smętna mina na gębie Keiry fuble
Też jej nie lubię . Nazywamy ją "królewna z drewna" ,ale ładna jest .
Mega drewniana kreacja w "Niebezpiecznej metodzie"

http://www.filmweb.pl/film/Niebezpie...da-2011-555859

Jednak film bardzo dobry, niestety żeby dogłębnie go zrozumieć trzeba mieć trochę wiedzy na temat psychoanalizy , wątków biograficznych F i J oraz specyfiki czasów w jakich żyli U mnie 8,5/10

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
red a widzialam motyl i skafander?
ja nie widzialam bo sie boje ale podobno dobry
Troszkę mnie rozczarował ten obraz ... Jednak bardzo naturalistyczny , byłam potwornie zmęczona po oglądaniu. Nie jest straszny wcale
Jak dla mnie 6,5/10

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Na pocieszenie przyszłam do kosmetyczki i likwiduję sobie szorpate pięty i równie szopaty ryj -znaczy mikrodermabrazja
O super zazdraszczam

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

ZDJĘCIA ZDJĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2014-03-18, 11:43   #1584
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:54   #1585
Redhaired Witch
Nindżopesz

Macham znad już tylko 1 kg do zrzutu - znowu zaginam wagoprzestrzeń.

Cytat:
Troszkę mnie rozczarował ten obraz ... Jednak bardzo naturalistyczny , byłam potwornie zmęczona po oglądaniu. Nie jest straszny wcale
Po Dogmie wszystko można strawić

Cytat:
oooo właśnie przypomniałaś mi o kolejnym - Polowanie

Przypominam Rękę Boga
Jagten? Mi się tak średnio podobało...
Zerknę co to

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Przeszłość ta http://www.filmweb.pl/film/Przesz%C5...87-2013-682966 ?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:02   #1586
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Joł snad oparów Calypso figue
mrrrrr w domyśle, bo nie znam, ale musi być niezłe

Ja wciąż nei znalazłam sobie zapachu nazwijmy to na wiosnę

Tzn zażynam Philosykos ale momentami chciałabym coś wytrawniej, a może mi się zdaje?

Na katowickich warsztatach pewna miła nie-wizażanka Ola poczęstowała mnie tym Oflactive Studio Lumiere Blanche

też słodkawe ale mrrrr - spodobało mi się (pewnie dlatego, że jest migdał ) ale nie wiem po jednym teście (wśród innych tetsów warsztatowych) czy tego potrzebuję, choć zdecydowanie zapach na tak. Chyba jednak potrzebuję czegoś cierpko orzeźwiającego, zesty, ale może dopiero na lato?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Też jej nie lubię . Nazywamy ją "królewna z drewna" ,ale ładna jest .
Mega drewniana kreacja w "Niebezpiecznej metodzie"

http://www.filmweb.pl/film/Niebezpie...da-2011-555859

Jednak film bardzo dobry, niestety żeby dogłębnie go zrozumieć trzeba mieć trochę wiedzy na temat psychoanalizy , wątków biograficznych F i J oraz specyfiki czasów w jakich żyli U mnie 8,5/10
Zgadzam się co do każdego słowa

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:

Jagten? Mi się tak średnio podobało...
Zerknę co to
O przepraszam, nie Nie ten widziałam, tylko z Cusakiem. Już się poprawiam( no ja i moja głowa do tytułów ) Polowanie na łowcę widzieliśmy.

Ale to Polowanie - Jagten też mnie teraz zaintrygowało po zdjęciach i opisach.

Tworzy misie spora lista

Przy Ręce Boga - no trzeba mieć na uwadze tematykę typową dla narodu hamerykańskiego. Trzeba lubić, bo inaczej to może się nie podobać. To nie jest jakiś przełomowy czy spektakularny film. Dla mnie, ze względu na grę aktora był na liście do zobaczenia, z ciekawości co tym razem jak tym razem. Etc. Ja lubię takie historie.

Czas edycji: 2014-03-18 o 12:41
Stary 2014-03-18, 13:18   #1587
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
mrrrrr w domyśle, bo nie znam, ale musi być niezłe

Ja wciąż nei znalazłam sobie zapachu nazwijmy to na wiosnę

Tzn zażynam Philosykos ale momentami chciałabym coś wytrawniej, a może mi się zdaje?

.
Jest bardzo fajny ale nie na lato , ale ja jestem świeżakowa i dla mnie dużo zapachów jest ciężkich a dla innych te same są lekkie.
Tego zapachu który opisałaś nie znam
moje faworyty
AA herba fresca
AA gentiana
AA MiB
AA jasminora
Zegna, Essenza di Zegna
EL Pleasures
Lancome Oui
i podobno
Lanvin Oxygen jest nie słodki

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-03-18 o 13:19
Stary 2014-03-18, 13:26   #1588
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jest bardzo fajny ale nie na lato , ale ja jestem świeżakowa i dla mnie dużo zapachów jest ciężkich a dla innych te same są lekkie.
Tego zapachu który opisałaś nie znam
moje faworyty
AA herba fresca
AA gentiana
AA MiB

AA jasminora
Zegna, Essenza di Zegna
EL Pleasures
Lancome Oui
i podobno
Lanvin Oxygen jest nie słodki
Dzięki, pogrubione znam i się zgadzam
Problem jest we mnie - podejrzewam, że chcę dwa zapachy

Na teraz coś jeszcze ciepłego, kremowego jakiś migdał Chyba, że przejadę całą wiosnę na Philosykos, no ale lubię zmiany. Bal d'Afrique sobie zapodaję.Ale wciąż, chęć nowego anbytku - prącie borze we flachi, ot mały odlew na zużycie - jest nie do poskromienia.

A te niesłodkie to dopiero na lato, jak się zrobi nieznośny upał.
Słodziaki naszam latem ale tylko nocą, i to późną jak wszystkie pszczoły śpią
Czyli na całonocne imprezy, spotkania itp. wyjścia.

Czas edycji: 2014-03-18 o 13:28
Stary 2014-03-18, 13:31   #1589
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Na teraz coś jeszcze ciepłego, kremowego jakiś migdał Chyba, że przejadę całą wiosnę na Philosykos, no ale lubię zmiany. Bal d'Afrique sobie zapodaję.Ale wciąż, chęć nowego anbytku - prącie borze we flachi, ot mały odlew na zużycie - jest nie do poskromienia.
Hmmm coś ciepłego kremowego ...
Dla mnie
C noa
V Crystal Noir
S Aura
Ale ich nie mam ostatnio testowałam Noa i pachnie tak jak moja babcia
Stary 2014-03-18, 13:56   #1590
bogusia32
Wtajemniczenie

ad zapachów to mnie ostatnio cytruski i świeżaczki strasznie drażnią, Esencia de duende tak mi się podobała że całą setkę zużyłam z przyjemnością a teraz coś tam cytrusowego mi uwiera
Cytat:
Hmmm coś ciepłego kremowego ...
Dla mnie
C noa
V Crystal Noir
S Aura
Ale ich nie mam ostatnio testowałam Noa i pachnie tak jak moja babcia
siorka się nim psika więc już swojej nie kupię ale lubię u niej czasem skorzystać...ładny zapach, choć taki na mnie jednostajny

wczoraj z małżem obejrzeliśmy Królową Margot, stara francuska ekranizacja.Jak zawsze po takim filmie rozwinęła się mała dyskusja o metodzie ekspansji Katolików na świecie w tamtych czasach i o sposobach w jakich się to odbywało.Brr..

Snad naleśników ze szpinaczkiem

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:13
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości