|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
pocieniuj mu .
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() w sumie woda powinna rozluznic wydzieline, i powinno wtedy ladnie zejsc - a moze ona tam nic nie ma, dlatego nie sciaga? No chyba, ze jest to gesta wydzielina i schodzi w dol..
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Najwspanialsze życzenia dla Kamilka i Matyldy! 100 szczęśliwych latek dla Was! ![]() ![]() Jestem na spacerze, piździ jak nie wiem ale J śpi, więc schowałam się nieco przed wiatrem i próbuje nadrobić, ale widzę że tel mi pada ![]() Dzięki za odp odnośnie karmienia. Moderna, zjadł troche cyca, a potem płakał, bo wciąż był głodny. Współczuję ciężkich nocek. Anika, przykro mi z powodu kolegi ![]() Pani, leje z tekstu że scarleciejesz ![]() ![]() Dragusia do piątku postaram się wysłać test. Dialog z Florkiem dobry ![]() A propos snu, mi dziś się sniło że J zaczął chodzić ![]() Bardziej drobiazgowo może potem w domu nadrobie. Buziaki Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-03-18 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Grrrrr, jak Z spała to akurat wpadł mój Brat. A teraz jak już se poszedł to się obudziła, a mnie ogarnia niechcemisizm, sprzątanie jak nie śpi jest dużo trudniejsze.....
#4475 | ||||
Zakorzenienie
|
Dragusia, no przyznaj się
![]() ale mógł być z masy solnej w dzieciowych kolorach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nawet jeśli stać nas na nówki, to uważam, że to nie grzech że Młody ma zabawki po kolegach, ciuchy z lumpeksu, czy spadkowe książeczki... tak samo jak swoje kosmetyki puszczam w obieg (jak coś nie podpasuje a wiem, że koleżance podpasuje), czy gazetom daruję kolejne czytelnicze życie (oddając po przeczytaniu). ze znajomymi wciąż wymieniamy się książkami itp Cytat:
![]() ![]() ![]() Było co ciąć ![]() ![]() ooo! suche plamy pod kolanem T. smarowałam Lipobasą, prawie znikły. czy uznać że suchość już minęła??? ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- to nie tekst, to życie. ale nie podoba mi się to ![]() wymyłam barek przed chwilą. mam ślinotok dochodzący chyba do parteru ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() szkoda, że nie mam miejsca na takie wynalazki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie podoba Ci się porządek w chacie??? ![]() hihi, cały alkohol co mamy w chacie (i jaki kiedykolwiek nabyliśmy) to taka tycia butelka rumu, bo kiedyś do jakiegoś ciasta 3 łyżki były potrzebne - o właśnie odnośnie sprzątania - to się przeterminowuje? stoi chyba z 3 lata to już do wywalenia? nie mamy nawet kieliszków ![]()
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
podoba. ale porządkować nie lubię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a żadnego gościa nie możesz poczęstować herbatą z rumem?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
jakoś mi nie przyszło do głowy, ale i tak goście karmiący/zmotoryzowani/niepijący/biorący leki
#4479 | |
Zadomowienie
|
Hejka
Sorki idę nadrabiać. Jestem ostatnio niesystematyczna ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Podpinam się do życzeń Wszystkiego najlepszego, zdrówka ![]()
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie sie podziała Byou ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |||||
Zadomowienie
|
hELOU!
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów Matyldy i Kamilka! Sto lat!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Chetnie bym jeszcze spędziła kilka miesięcy z Hanią ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ludzie lubią "naginać" fakty, nie raz piszą,że coś jest w stanie idealnym, a potem dziwią się,że mam pretensje, bo przecież "rzecz jest używana" ![]() ![]() Cytat:
Niestety zabawek czy rzeczy po Hani nie mam komu przekazywać, więc jeśli czymś już się nie bawi to na bieżąco wystawiam na allegro. Z ciuchów tak samo - lepsze rzeczy wystawiam, gorsze oddaje dla biednej rodziny. My wczoraj byłyśmy u lekarki. Hania ma zaczerwienione gardło, stwierdziła infekcję, zleciła morfologię pełną i badanie moczu (dzis byłyśmy na morfo, do łapania siuśków jakoś nie moge się zabrać). Mam przez 3 dni dawać nurofen (daje ibum) i psikać 2-3 razy dziennie tantum verde. Gorączki już nie ma (miała przez 2 dni w granicach 38). Dodatkowo ida nam górne jedynki, ale nie wiadomo kiedy wyjdą, bo się jeszcze nie przebijają. Nie chciało mi sie iśc do kosmetyczki i postanowiłam sama se wydepilowac wąsik ![]() ![]() Nie wiem czemu, ale jak wczoraj robiłam wieczorem leczo i kroiłam cukinie to myślałam o was... ![]() Smutno mi, bo tz wyjeżdża jutro na 7 dni ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podpinam się do życzeń Wszystkiego najlepszego, zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka dla Hani, psikasz zwykłym Tantum Verde?
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (szkoda, ze my nie mamy po kim dziedziczyc ![]() o super! a bardzo suche byly? ja bym pewnie jeszcze smarowala jakis czas, a pozniej zwykly krem czy balsam ![]() a cos odkryla w barku? ![]()
![]() |
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, szybko nam przeleciało. Dobrze mi w domu, a o pracy wypadałoby pomyśleć.
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Hurra, wreszcie z pomocą karty kredytowej Brata udało mi się nabyć co chciałam dla Z w next. Nie wiem czemu mojej debetowej nie chce zaakceptować, mimo, że mam te niezbędne cyferki z tyłu.
![]() |
#4486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co 1 kg kremu ...? ninka po kapieli się cala kremuje . a teraz jak ma takie suche miejsca to trzeba kilka razy dziennie ... wiec taka ilość wcale nie az taka duza . ale dziekuje bardzo za pomoc ,za rade ![]() ![]() ![]() ten nanobase kupiłam już bo doradziłas wczesniej (tylko ze mała tubka jest ...), jak na razie pomaga choć skora jeszcze nie doszła do siebie - co chwila musze poprawiac na karku , raczkach i buzce . choć nie widać tego to jeszcze czuc chropowatość. Kupie tez te balsamy co polecasz ![]() Cytat:
Byłam w empiku ... znowu . chyba naprawdę kupuje dla dekoracji bo nie jestem w stanie tyle przeczytać ![]() a poszłam tylko po ksiazke dla Kuby -on już w tym miesiącu przeczytał 2 wiec kupiłam mu ostatnia 3 czesc . Kupiłam tez dla Ninki , potem chciałam tylko luknac co jest być może dla mnie .... wyszłam z całą torbą ![]() kupiłam tez ksiązke Jannette Kalyta"polożna" - tak sobie przeczytam w ramach przypomnienia jak to było ... ![]() ![]()
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4488 | ||
Zakorzenienie
|
z tego co pamietam, to maz jest tydzien w domu?
![]() Cytat:
![]() (ja zawsze opisuje dokladny stan, a jak kupuje to ogladam dokaldnie zdjecia, czytam opis po sto razy zanim kupie i dokladnie wypytuje sprzedawce ![]() dla Hani ![]() a co zrobilo Ci sie zapalenie po depilacji? widzialas oczami te wszystkie nasze zapieknaki cukiniowe ![]() ![]() ![]() Cytat:
to jest krem ochronny, nie pielegnujacy - on bedzie zapobiegal tylko utracie wody - jak dla mnie takie kremy/masci to tylko dla suchej/chorej skory, ktora potrzebuje ochrony od zewnatrz (on tylko blokuje odparowywanie wody ze skory) - choc ten krem co pokazalas bazuje na wodzie, i tej ochrony tez nie za wiele jest. A nie maja pewnie probek z tego kremu? Jak ona ma wiecej takich suchych miejsc to ogranicz zele pod prysznic, plyny do kapieli do minimum! ![]() ![]() Cos musi jej podrazniac skore - czeste kapiele, srodki myjace, moze cos draznic z ubran, proszek do prania.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-18 o 15:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli tez dekorujesz półki dla zmyły "ze niby czytasz tyle" ![]() ![]() ![]() u mnie inne tytuły ...ale mam ogrom w poczekalni . a dokupuje nadal ![]() ![]() Tuskowej nie tknę . ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Ma skore jasniutką,delikatną .teraz przesuszoną lekko chropawatą . Chłopcy - oliwkowi (odcień) ,z gładziutka idealna skora . zawsze mogłam smarować nawet dorosłym balsamem albo w ogole . Wszyscy się myjemy w jeleniu . zawsze smarujemy . niestety mamy najgorsza wode w okolicy -z samego dna. wiec to co się osadza do nas trafia. jak się przeprowadzimy będziemy mieć filtr.
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
BYou ma gosci , ale tez i problem z netem,podczytuje na telefonie. Ale Was serdecznie pozdrawia i csluje wszystkie roczniaki urodzinowo
#4491 |
Zakorzenienie
|
J. chwilowo śpi, a ja na wizażu, też mi się nic nie chce, a sprzątanie czeka..
Zmarzłam na spacerze, ale musieliśmy wyjść żeby nie zwariować w mieszkaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() |
#4493 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie ten czas może i jest piękny, ale też mega stresujący. Każde wyjście z domu... stałam się mocno osiadłym stworem ![]() Cytat:
![]() ![]() wśród moich znajomych jest jednak akcja "będzie drugie". i dla niego jest zostawiane ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wszystko lubię ![]() ![]() ![]() ![]() choć nie pyskuję. na urodziny Juniora dostałam 4,5 % cydr ![]() ![]() ![]() hehe ![]() ![]() poza tym Ty masz trójcę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze wyprobuj ten mediderm, maja male opakowania na probe? On bedzie dzialam lekko ochronnie (podobnie jak wazelina, ale lzej, bo bazuje na wodzie) cos mnie tknelo i popatrzylam na sklad eucerin omega i nie wyglada dobrze . ja mam ten nowszy atopicontrol i sklad mimo, ze nie idealny wyglada lepiej niz ten omega - ehh.. Moze wieczorem przejrze jeszzce raz te wszystkie balsamy i skaldy, moze uda mi sie cos wyszukac.
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Nestelle sprawdz sklad Cetaphilu mnie ten balsam polecil dermatolog, uzywam ja i Oliwia, cala ciaze brzuch nim smarowalam nawet. Jest naprawde bardzo dobry....
Bzinka ja mam fajna prace i w wiekszosci super ludzi, kierownictwo tez. Wiec wrocic chce, poza tym nigdy nie siedzialam w domu no oprocz czasu po urodzeniu Oliwii i szczerze mowiac mimo tego ze kocham moje dzieci to dostaje w donu ☠☠☠☠☠☠☠ca..( moga sie posypac gromy ale taka prawda)
#4496 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3.oby winiki były dobre ![]() 4.co się stało? 5. ![]() 6. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() sama nie wiem... Cytat:
![]() ![]() 2. tak maja sens -tez sobie to powtarzam zw laszcza jak kupuje ciuszki - co chwile ![]() Cytat:
najgorzej zimą - jakby woda się pogarsza ... dobra kupie ten mediderm tez .najwyżej ja zużyje . DZIEKUJE ![]() Cytat:
![]() hmm ja kupiłam cethapil do twarzy dla tzta i nie był zadowolony (on tez ma od wody problemy -suchość i zaczerwienienie skory) no ale w sumie to ze jemu nie odpowiadalo nieznaczy ze będzie niedobre dla Niny .
![]() |
#4497 | |
Wtajemniczenie
|
Jestem,
O. ma zapalenie jamy ustnej ![]() non stop sie uraża czymś w górna wargę i bidulka strasznie płacze ![]() dostałyśmy leki , mam nadzieje że to szybko przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4498 | |
Zadomowienie
|
Tak, zwyklym.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ale cóż, wszystko co dobre .... ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-18 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
(ja widocznie do macierzyństwa się nie nadaję, bo aż tak pozytywnych odczuc nie mam) - ale life goes on ....mogę byc dumna ze dziewczyny rosną rozwijają się, ale kilka etapów rozwoju młodszej plus choroba starszej i ustawianie dni tak,zeby ze wszystkim dla jednej i drugiej zdążyć dały mi ostro w kość więc o żadnym wyciszeniu mowić nie mogę, książki mogłam czytac jak Mała spała na spacerach a teraz tylko nocami, no i chociazbym bardzo chciała nie przejdzie nie robienie czegos bo mi się nie chce....)
![]() |
#4500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.