Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 09:05   #4441
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
niezłe

. Skąd do cholery wiedzą ze bedzie zmiana czasu?
a tż na 2dniowym szkoleniu, w hotelu się pewno wyspał bo na 8 miała śniadanko

ale zmiana czasu w ostatni weekend marca przecież....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Z drugiej stony potrafi już jasno zakomunikować, że chce jeść (jeśli cyca, to przychodzi, daje mi poduchę i wali kciukiem w dekolt... jeśli pić - poducha na podłogę i kciukiem w nią wali itp.)

Nestelle, za tydzień wyniki rekrutacji w żłobku, jak się nie dostanie, niedaleko domu mam kolejny- w mieszkaniu, z dotacją więc pójde zapiszę, myslę ze na t.raczej liczyc nie mam co ( a tak mnie kobieta w☠☠☠☠ia, ze szok)

Kamil

Matylda

Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:10   #4442
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
ale to była Twoje decyzja + świadome wybory + samodyscyplina. ja to podziwiam:ehe m:! u nas jest składowisko zabawek po dzieciach znajomych + moje maniactwa...
u nas to samo, składowisko wszystkiego+przypadkowe pomysły mojej mamy+moje widzimisie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Miałam napisać co u mnie, ale muszę jeszcze kilka rzeczy zrobić, więc napisze tylko, że L. zaczęła chodzić Nie, że kilka kroczków, dzisiaj się bawiła i podchodziła do mnie i odchodziła i znowu podchodziła
Mam nadzieję, że jutro będe miała więcej czasu, to napiszę więce:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
moja i nie moja, mamy małą rodzinę, nie ma tak prezentów, a nas nie stać na taką ilość zabawek. przynajmniej w kategorii ksiązki mogłabym z wami konkurować
tylko nie wszystkie zabawki dużo kosztują. U nas też nie kasiaści, ale mama często kupi jakąś pierdołę typu te kubeczko klocki chyba za 7 zł. Bubel sobie siedział a teraz Kamil uwielbia budować/burzyć.
Piłki albo drewniane zwierzątka do układania 11zł. Gumowy młotek do kąpieli. Albo ja używane FP, i kupując co jakiś czas się zbiera

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
u nas noc ...koszmarna . spie po 3 max ostatnio ale dzisiaj ....R się tak krecił od jednego do drugiego cyca , i tak wkoło ...spał ale miałczał .... i w nocy katar dostał-nos zatkany . jak to możliwe ? poszedł spac a teraz nosek zawalony i od czego? kogo? jak? pojęcia nie mam .
coraz częściej zawroty głowy mam ....
u nas też ten katar z niczego. I nadal siedzi jak Kamil kaszle to ja dostaje zawału że już chory ale te kaszelki to na szczęście ślina itp.
wczoraj wieczorem było pare kaszli i już przerażona mówie TŻ "no czyli jednak choroba..." ale w nocy nic i dalej nic, ufff

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
no chyba, że to tylko z niewyspania.... znowu się gapię na Pytanie na śniadanie, zaraz ma być czy w xxi wieku mozliwa jest czystość przedmałżeńska
oczywiście że możliwa

Cytat:
jakieś dwa tygodnie temu spytałam Młodego czy umie sam stać. Popatrzył na mnie z wyższością i wstał. i stał.
oczywiście od tego czasu cały czas go pytam czy umie sam chodzić, sam robić mamie kawkę, sam prasować :brzyda l:
w piątek mówię: "Michaś usiądź". a on buch na kanapę i siedzi.
dotąd nie wchodził na łóżko, fotel, kanapę. Tłumaczyłam sobie, że za wysokie...
najlepsze jest że pięknie schodzi, ale nie mam przekonania, że za każdym razem się uda i znów się zmieniam w kwokę
aaa uwielbiam Cię
a Torresa kocham, mądrala!!
Moje marzenie: "Kamilu usiądź"-Kamil siedzi... może za 15 lat się spełni
a w kwokę też się bawie bo Kamil wchodzi i schodzi ale czasami nogi mu się zaplączą iii BAM
ostatnio nowa zabawa, zjeżdżanie z narożnika z poduszkami
i jeszcze ulubiona, jak myje naczynia ucieka z kuchni, wpada na narożnik i słucha.. jak biegne za nim to staje na skraju i sobie podskakuje, a ja z zawałem lecceeeee go łapać. Niezły ma ubaw więc ciągle to powtarza

Dziewczyny ile razy dziennie myjecie zęby??
Bo my po roku zamierzamy zacząć (czekałam aż zęby porządnie wyjdą, bo wczesniej nie było co myć )
i płuczecie później jakoś buźkę w środku? czy zjada pastę

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:16   #4443
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Bo my po roku zamierzamy zacząć (czekałam aż zęby porządnie wyjdą, bo wczesniej nie było co myć )
staram się myć 2 x dziennie ale bywa taż że raz umyję
po umyciu płucze szczoteczke w wodzie i czyszcze ale zanim to uczynię to i tak połyka to co ma w buzi
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:17   #4444
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
hej, cały ranek znów ryczę.. zgadnijcie dlaczego
dziś jest TEN dzień, rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu... i cały ten rok był najlepszy w moim życiu a ile pięknych chwil jeszcze przed nami...
tak bardzo kocham moje roczne! dziecko
hihi, jaka ekstaza! Wszystkiego naj!

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:21   #4445
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
na pascie elmex pisze raz dziennie, a po drugich urodzinach dwa razy.
Stary 2014-03-18, 09:38   #4446
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, wystraszyłaś się tego co wkleiłam, przyznaj się :D:brzydal:
Kamila będzie mega "kiczowaty" ale tak mega mega. Zakochaliśmy się w tym torcie i taki będzie. Tzn. ja nie uważam tego za kiczowatość a za po prostu dziecięcy. Przyjdzie czas kiedy będzie miał dorosły, a teraz jest czas na kolorowy z pierdółkami.
(chociaż jakby lubił zegary jak Torres to miałby z zegarem ;))

Nestelle na ulicy KP to dla mnie słodziutki widok :love:
tamto zdjęcie mi się nie spodobało, ujęcie było brzydkie, wcale nie urocze i nie na FB :)
super że polecasz tego batonika, moge go śmiało kupić :jupi:
i Kamila wrzucam ale jest troche hmm no taki lizusik z niego :brzydal:
ale co tam, lepsze niż te 4 kosmyki zwisające na czole

Monika wrzucam też Arkę Noego
My mamy ten stolik i jest super ale drogi... (kupiłam używkę)
https://www.google.pl/search?newwind...ml%3B500%3B500
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (38,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (40,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (44,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (38,4 KB, 11 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-18, 09:56   #4447
monicca1989
Zakorzenienie

Ale noc za nami F. obudził się o 2 jak nigdy, totalna masakra była. Dostał mleko odłożyłam do łóżeczka ale nic z tego krzyki niesamowite, zgasiłam światło jeszcze większe. Wzięłam do naszego łóżka nic z tego, ciągnie na podłogę więc go puściłam a ten za moje ręce i będzie chodził, spacerował tak kilka razy od swojego pokoju do naszego i nie było mowy o spaniu bo próba wzięcia go do łóżka kończyła się okropnym płaczem. Po ok godzinie, w końcu przyniosłam jego kołderkę i położyłam się na dywanie z nią to przyszedł i też się położył, zgasiłam światło i wzięłam go na siebie i bujałam, bujałam, śpiewałam aż w końcu zasnął i mogłam odnieść do łóżeczka.
Z tą kołderką to tak ma jak ją zobaczy od razu się kładzie na niej ale nie może to być w łóżeczku tylko na podłodze. I często jak jest śpiący to sam wyciąga przez szczebelki na podłogę i się kładzie, to znak dla mamy, że jest śpiący.

I śnił mi się Torres taki dumny maszerował po naszym domu trzymany za rączki przez Panike

Cytat:
Scarlet - nie ale nie mieli zadnego katalogu a ja sie w ciemno w zadne samochodziki bawic nie bede. Zreszta i tak proponowane balony to duzy konpromis bo chcialam typowo klasyczy ale niech J. cos ma kolorowego.
Mam ten sam problem z wyborem tortu, jutro jadę zamawiać i podkradnę Ci pomysł też poproszę o baloniki i napis

Cytat:
nasz też, ale obczaiłam dopiero wczoraj w sumie nic ten blat nam nie daje
chyba że jest jakiś dodatkowy panel, któreg nie dostałam od przyjaciółki
A nie masz klocków do tego stolika? Na tym panelu buduję się z klocków

Cytat:
mam dwa i zdecydowanie stolik pchacz jest fajny, ale stolik fajniejszy. Kamil częściej się nim bawi i starczy chyba na dłużej
U nas tak samo pchacz stoi w koncie i Filip się w ogóle nim nie bawi, na szczęści pożyczony.

Odnośnie pasty sama nie wiem którą wybrać ale chyba skłaniam się za Elmexem, w sumie jest od 1 roku więc akurat.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 09:58   #4448
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Odnośnie pasty sama nie wiem którą wybrać ale chyba skłaniam się za Elmexem, w sumie jest od 1 roku więc akurat.
elmex jest od pierwszego zeba, mozna wczesniej uzywac
Stary 2014-03-18, 09:59   #4449
monicca1989
Zakorzenienie

Aaa i udało mi się wymienić buciki na rozmiar większe.

Kamilek
Matylda
Wszystkiego Najlepszego!!!!:roz a:

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:06   #4450
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Moje dziecię padło wczoraj po zjedzeniu kaszy 0 17 i zasnęło na dobre, spało w ciuchach do 7 rano.

Ja sobie wstałam o 6tej i wzięłam się za sprzątanie i zabawę z Zosią i tak mi jakoś się udało część szafek kuchennych oblecieć. Teraz siadłam na chwilę, ale zaraz biorę się znów, bo Z zasnęła, to chcę szafki na wysokościach z drabiny oblecieć.
ile ona śpi......

Cytat:
Zreszta ja tez nie jestem za smakowymi pastami - bo dziecko nie ma kojarzyć mycia zebow z jedzeniem. ale kolezanka ma tą pierwsza paste do 4 r.z jabłkowo -banan. i u niej spróbowałam - nie jest to jakies dobre -takie pastowo-słodkawe leciutko ,a jej dziecko wcale specjalnie nie łyka jakos . wiec teraz zastanawiam się -może R kupie tą właśnie.
my mamy tą jabłko banan ale gdybyś nie napisała, nie wpadłabym na to, że jest smakowa. wg mnie ma smak pasty i nigdy nie zauważyłam, zeby J. ją oblizywał, czy żeby mu smakowała raz nam się skończyła pasta i musiałam pożyczyć od J. i.... normalna pasta jest dużo lepsza niż to coś

Cytat:
heh. rzadko się zdarza by się na coś obrażał, więc jak czegoś nie chce to wiem po pierwszej łyżeczce, że nic z tego nie będzie.
np.
- mój francuski piesek odgrzewanej mojej zupy nie zje (nie mogę zapasteryzować słoiczka i dać na drugi dzień...), choć na świeżo wtrąbi ogromną ilość.
- zupy z mrożonki nie tknie nawet palcem (a ja mam eko-warzywka poporcjowane, gotowiutkie, tylko do garnka wrzucić...)
- wczoraj nie zjadł słoiczkowej rybki (po 5 miesiącu się jakiś słoik zaplątał)... zrobiłam to co Ty - w te pędy wrzuciłam na ruszt inny słoik i elegancko pożarł.
Cycem dotąd wzgardził dwa razy (w dzień - proponowanym o 'naszej' porze). W szoku byłam olbrzymim i troszku mi przykro było
mój by pojadł chyba przy Torresie odgrzane czy z mrożonki czy ze słoiczka, jaka różnica.. moje rozpoznaje, lepiej mu wchodzą, ale niczym nie pogardzi raczej... jeśli jest papką

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja ostatnio o to pytałam i większosc dziewczyn ma ten z FP z laptopem.
My mamy taki http://www.zabawkidzieciece.pl/39-fi...jny-b9001.html bo nie chciałam żadnego grająco-śpiewającego.
Jest ok, no ale nie oszukujmy się - zabawka na 5 minut
Ten co znalazłaś z Smily Play wydaje się ok, nawet nad nim myslalam, ale tez z kategorii 'multi'.
ja właśnie chcę grający bo nie mamy takich zabawek tylko laptopa, który w fp się dubluje, choć trochę inny jest.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:10   #4451
anika_s
Wtajemniczenie

strzelę sobie w łeb
O. chyba ma opryszczke na języku i wewnętrznej stronie górnej wargi
po południu do lekarza...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 10:13   #4452
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
juz biegne z zyczeniami urodzinowymi dla Kamilka - NAJ NAJ NAJ!
Dla Matyldy rowniez NAJ NAJ

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dodatkowo dowiedziałam się wczoraj że zaginął mój kolega z podstawówki, pojechał do rodziny, wypłynął z bratem łodzią (chyba na ryby) łódź przewrócił wiatr w cieśninie dziwnej.
Jego brat został wyłowiony (nie udało się go uratować) a Szymona (mojego kolegę) nie znaleziono
wczoraj przerwano poszukiwania ze względu na silny wiatr
boshe

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

DLA MATYLDY
I KAMILKA

o matko

Szykujemy music na urodziny sobotnie. Właśnie odryliśmy kulfona, super ta piosenka a tak dawno nie słyszałam
i Kamil dorwał Arke jak robiłam zdjęcia, teraz nie idzie mu zabrać

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Haha teraz słuchamy z Kamilem Majki Jeżowskiej," a ja wolę swoją mamę co ma włosy jak atrament, zlote oczy jak mój miś i płakała rano dziś"
zgadza się co do słowa

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-18, 10:52   #4453
nestelle
Zakorzenienie

dla Matyldy
.................
dla Kamila
.........

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
znalazł sposób na jakies 15 minut mojego spokoju i zaspokojenie potrzeb zbierania okruszków przez małego: starłam mu ser zółty i rozrzuciłam po blacie przy stoliczku do karmienia, nie było dziecka-> łapał tymi swoimi koślawymi paluszkami i do paszczy, po jednym nie wiem czy odkrywcze ale ja sie cieszyłam jak dziecko, przynajmniej spokojnie zmywarke załadowałam
matka cfffaniara
Cytat:
Z drugiej stony potrafi już jasno zakomunikować, że chce jeść (jeśli cyca, to przychodzi, daje mi poduchę i wali kciukiem w dekolt... jeśli pić - poducha na podłogę i kciukiem w nią wali itp.)
o matko !!!! ale jak to ???? co Ty mu dajesz ? on chyba wszystkie mózgi pozjadał !!!!

(jeszcze tylko brakuje w tej miłości do zegarów -żeby sprawdzał godzine i komunikował Ci ze już 15 -czas na obiad !!! )
Cytat:
oj tam kosmitki - Z ostatnio spi 11-12h, ale tak wcześnie chyba jeszcze nie zasnęła....
nie no spoko . moje starszaki tak spały zwłaszcza Kuba od 22 do 12 czasem nawet do 13. R jednak potrzebuje jedzenia w nocy jeszcze ....
Cytat:
aaaa! i Ty to mówisz? jak sobie przypomnę Groszka śpiącego do 10ej...
ale nie od 17 !!!!!!!! i zawsze pił w nocy (tylko spokojnie bardzo)
dziś obudził się o 9.34 .
Cytat:
hej, cały ranek znów ryczę.. zgadnijcie dlaczego
dziś jest TEN dzień, rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu... i cały ten rok był najlepszy w moim życiu a ile pięknych chwil jeszcze przed nami...
tak bardzo kocham moje roczne! dziecko

Cytat:
a tak w ogóle to się witam
myslałam że katar z głowy a tu masz! znowu noc kiepska
od 4 nad ranem spała u mnie na kolanach, jestem wykończona!

Dodatkowo dowiedziałam się wczoraj że zaginął mój kolega z podstawówki, pojechał do rodziny, wypłynął z bratem łodzią (chyba na ryby) łódź przewrócił wiatr w cieśninie dziwnej.
Jego brat został wyłowiony (nie udało się go uratować) a Szymona (mojego kolegę) nie znaleziono
wczoraj przerwano poszukiwania ze względu na silny wiatr
boshe
smutne bardzo .... może jednak odnajdzie się cały i zdrowy . (choć pewnie nikłe już szanse )
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nestelle, za tydzień wyniki rekrutacji w żłobku, jak się nie dostanie, niedaleko domu mam kolejny- w mieszkaniu, z dotacją więc pójde zapiszę, myslę ze na t.raczej liczyc nie mam co ( a tak mnie kobieta w☠☠☠☠ia, ze szok)
za złobek !
(co t zrobiła?)
Cytat:
u nas też ten katar z niczego. I nadal siedzi jak Kamil kaszle to ja dostaje zawału że już chory ale te kaszelki to na szczęście ślina itp.
wczoraj wieczorem było pare kaszli i już przerażona mówie TŻ "no czyli jednak choroba..." ale w nocy nic i dalej nic, ufff

2 x dziennie .

dobrze ze to tylko katar .
Stary 2014-03-18, 10:55   #4454
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

smutne bardzo .... może jednak odnajdzie się cały i zdrowy . (choć pewnie nikłe już szanse ).
właśnie się dowiedziałam: niestety wyłowili go dziś rano martwego
Stary 2014-03-18, 11:01   #4455
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
tylko nie wszystkie zabawki dużo kosztują. U nas też nie kasiaści, ale mama często kupi jakąś pierdołę typu te kubeczko klocki chyba za 7 zł. Bubel sobie siedział a teraz Kamil uwielbia budować/burzyć.
Piłki albo drewniane zwierzątka do układania 11zł. Gumowy młotek do kąpieli. Albo ja używane FP, i kupując co jakiś czas się zbiera

moja mama nie kupuje żadnych zabawek, prawie nic nie kupuje dla J....
nie dostaliśmy żadnych zabawek po nikim
mamy trochę takich zabawek o których piszesz, kubeczki (nasze droższe akurat były), drewniane puzzle z promocji w tesco
fajnie jednak móc dostać zabawki typu stoliczki, pchacze, itp drogie, które tak na prawdę nie wiadomo czy się sprawdzą

zęby myjemy 2 razy dziennie, nie płuczemy.

Cytat:
Monika wrzucam też Arkę Noego
My mamy ten stolik i jest super ale drogi... (kupiłam używkę)
https://www.google.pl/search?newwind...ml%3B500%3B500
dzięki.
dzięki za polecenie stolika.

Cytat:
Mam ten sam problem z wyborem tortu, jutro jadę zamawiać i podkradnę Ci pomysł też poproszę o baloniki i napis
podkradaj, to pomysł pani z cukierni, nie mój.

odnośnie tego, że dziecko jest dzieckiem i bedzie miało dziecinny tort, pewnie, ale też zależy co podoba się rodzicom. tak jak nie każda z nas ubiera dzieci w kwiatuszki, misie itp tak i torty nie wszystkie bedą typowo dziecinne. dla mnie żaden wybór nie jest lepszy ani gorszy, po prostu nasz.

wczoraj była t. tak wytelepała J., że kilka razy porządnie ulał i jak tu przetłumaczyć, że to dziecko a nie siatka z zakupami
jedną z wielu rzeczy, których nauczę dziecko będzie sprzątanie po zabawie. mam nadzieję, że w przyszłości nie wypuści babci dopóki nie pomoże mu sprzątać, bo teraz babcia kończy zabawę, zostawia wszystkie zabawki, klocki porozwalane po pokoju i wychodzi potykając się o nie jakby nigdy nic. tż też nie kwapi się do sprzątnięcia. wiem, że każdy ma plusy i minusy, ale jednak jak moja mama wychodzi to wszystkie zabawki są w pudle z nie na dywanie/podłodze..

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
(jeszcze tylko brakuje w tej miłości do zegarów -żeby sprawdzał godzine i komunikował Ci ze już 15 -czas na obiad !!! )
mój zegarka nie kuma, nie wie co to, nie interesuje go, ale nie ma szans przegapić pory posiłku, kąpieli. marudzenie, płacz, błagalne spojrzenie. kąpiel trochę mogę przesunąć, ale widać, że się niecierpliwi, jak mija 10-15 minut mimo intensywnego zabawiania wyrusza w podróż do łazienki.

Cytat:
straszne...
Stary 2014-03-18, 11:02   #4456
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
i Kamila wrzucam ale jest troche hmm no taki lizusik z niego
aaaale się zmienił !!!!! i fryzurka tez go zmieniła bardzo ....
czy mu zjasniały włoski??? cos kojarze ze miał ciemniejsze???
piękny roczniak !!!!
Cytat:
Z tą kołderką to tak ma jak ją zobaczy od razu się kładzie na niej ale nie może to być w łóżeczku tylko na podłodze. I często jak jest śpiący to sam wyciąga przez szczebelki na podłogę i się kładzie, to znak dla mamy, że jest śpiący.
łooo nocka fatalna ale patent z kołderką fajny
Cytat:
super ! w tym samym sklepie?
Cytat:
strzelę sobie w łeb
łooooo . a może jednak to nie to?
Stary 2014-03-18, 11:10   #4457
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Tak na szybko, bo lecimy znowu na spacerek.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Korzysta z nocnika? Mojego jak ostatnio posadziłam to uciekał jak oparzony
fLOREK lubi siedzieć na nocniku, bawić się nim też

Cytat:
Mi F. pozwala się powozić tylko po trawniku w koło domu, ewentualnie na drugą stronę ulicy do babci bo tam może sobie popatrzeć na kurki, kotki, pieska. A jak tylko na drodze skręcam w górę to jedzie jeszcze kawałek póki widzi nasz dom, dosłownie jak mu znika z pola widzenia zaczyna krzyczeć, nawracam spokój.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u nas tez ma Karol swoją szufladę z plastikowymi rzeczami lejki, durszlak itp zaraz wam wrzuce fotkę jaką piramidę sobie buduje z lejków

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dobra, ja się jaram, bo moje dziecie w koncu zaczeło cos pokazywać. Po waszych namowach poleciałam w sobote do biedry i kupiłam naklejki ze zwierzatkami, nakleiłam uradowana ze wzbudze zainteresowanie syna, i oczywiscie sie przeliczyłam, zlewka totalna ale jak jest w poblizu (czyt. stoi przy kaloryferze, wali w niego reką i ma ogromny z tego zaciesz) to korzystam z okazji i pokazuje gdzie jakie zwierzątko jest. I dzis stał sie cud, moje dziecko zapytane gdzie jest zyrafa, podreptało do sciany z naklejkami i pokazało ręką w pobliże żyrafy takze wszystko na dobrej drodze

jestem daleko w tyle

ale mój dzisiejszy dialog z Florkiem
a więc zrzucił mi taką lampkę i wyleciały z niej baterie i mówię do niego:
- ty psujo mały
F: nie nie nie
- jak nie jak zepsułeś
- to kto zepsuł?
a Florek palcem pokazuje na mnie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:17   #4458
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jejkus .a jednak . straszne
Cytat:
moja mama nie kupuje żadnych zabawek, prawie nic nie kupuje dla J....
nie dostaliśmy żadnych zabawek po nikim
mamy trochę takich zabawek o których piszesz, kubeczki (nasze droższe akurat były), drewniane puzzle z promocji w tesco
fajnie jednak móc dostać zabawki typu stoliczki, pchacze, itp drogie, które tak na prawdę nie wiadomo czy się sprawdzą

wczoraj była t. tak wytelepała J., że kilka razy porządnie ulał i jak tu przetłumaczyć, że to dziecko a nie siatka z zakupami
jedną z wielu rzeczy, których nauczę dziecko będzie sprzątanie po zabawie. mam nadzieję, że w przyszłości nie wypuści babci dopóki nie pomoże mu sprzątać, bo teraz babcia kończy zabawę, zostawia wszystkie zabawki, klocki porozwalane po pokoju i wychodzi potykając się o nie jakby nigdy nic. tż też nie kwapi się do sprzątnięcia. wiem, że każdy ma plusy i minusy, ale jednak jak moja mama wychodzi to wszystkie zabawki są w pudle z nie na dywanie/podłodze..

mój zegarka nie kuma, nie wie co to, nie interesuje go, ale nie ma szans przegapić pory posiłku, kąpieli. marudzenie, płacz, błagalne spojrzenie. kąpiel trochę mogę przesunąć, ale widać, że się niecierpliwi, jak mija 10-15 minut mimo intensywnego zabawiania wyrusza w podróż do łazienki.
..
1.qrcze ...jakos tak przykro ze nikt Wam nic nie sprezentował ..... nawet rodzice jedni ?drudzy? a zajmą się choć trochę dzieckiem chociaż?
bo u nas to na odwrot - nikt się nie zajmie - nikt z R nie został nawet sekundy bez nas ,t nawet z Kuba nigdy na spacerze nie byli ....ale jednak dostaliśmy bardzo dużo ...kasy ,ciuszków ,zabawek ...rodzina wynagradza nieobecność -czy barak zainteresowania wlasnie tym ....

2. może jakos wzrocic t uwagę ....typu " no J to może teraz pomóz babci posprzatac " albo " no J teraz trzeba posprztac po sobie -może babcia Ci pokaze jak się sprząta "

3.no MASZ RACJE! R tez ma swoje godzinki ....zle sformuowałam chodziło mi o to ze Torres sam sprawdzi godzine na zegarze już niedługo .....

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
- ty psujo mały
- jak nie jak zepsułeś
- to kto zepsuł?
mądrala
Stary 2014-03-18, 11:30   #4459
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kamila będzie mega "kiczowaty" ale tak mega mega. Zakochaliśmy się w tym torcie i taki będzie. Tzn. ja nie uważam tego za kiczowatość a za po prostu dziecięcy.
hehe, no i gites.
uważam, że teraz był ostatni moment gdy mogliśmy zdecydować o wyglądzie tortu. za rok będzie miał pewnie swoje upodobania, może wizje

Roczniak przesłodki ale grzywka od garnka poczochraj go od e-ciotki

Cytat:
Ale noc za nami F. obudził się o 2 jak nigdy, totalna masakra była.
może w dzień odeśpi?

Cytat:
I śnił mi się Torres taki dumny maszerował po naszym domu trzymany za rączki przez Panike
niechże sen stanie się jawą!!!!

Cytat:
A nie masz klocków do tego stolika? Na tym panelu buduję się z klocków
, nie dostałam...

Cytat:

Cytat:
mój by pojadł chyba przy Torresie

Cytat:
właśnie chcę grający bo nie mamy takich zabawek
wszak z założenia nie chciałaś? a te z wczesnego niemowlęctwa (wow, mamy już starszaki ) od teściowej???

Cytat:
zgadza się co do słowa

Cytat:
jeszcze tylko brakuje w tej miłości do zegarów -żeby sprawdzał godzine i komunikował Ci ze już 15 -czas na obiad !!!
hehe, pory mamy mniej więcej podobne (jak u Moniki i Jakuba), więc to jest mniej więcej podobnie. Z resztą w kółko grzebie w moim kalendarzu z rozpiską i kontroluje

a ostatnio sposób na spokojne przebieranie - zegarek i słucha jak cyka

Cytat:
dziś obudził się o 9.34 .
nie pyskujjjjjj!

Cytat:

Cytat:
, dlatego chwalę sobie posiadanie znajomych dzieciatych
Twoja siostra będzie mieć z Tobą dobrze

a dlaczego nie powiedziałaś teściowej nic a propos sprzątania??? noszz...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:34   #4460
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
- ty psujo mały
- jak nie jak zepsułeś
- to kto zepsuł?
przekornie
Stary 2014-03-18, 11:42   #4461
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
juz biegne z zyczeniami urodzinowymi dla Kamilka - NAJ NAJ NAJ!
Dla Matyldy rowniez NAJ NAJ

Podpinam się - rośnijcie zdrowo i radośnie

Cytat:
Kamila będzie mega "kiczowaty" ale tak mega mega. Zakochaliśmy się w tym torcie i taki będzie. Tzn. ja nie uważam tego za kiczowatość a za po prostu dziecięcy. Przyjdzie czas kiedy będzie miał dorosły, a teraz jest czas na kolorowy z pierdółkami.
Też tak myślę

Cytat:
strzelę sobie w łeb
O jejku...

Cytat:
Szykujemy music na urodziny sobotnie. Właśnie odryliśmy kulfona, super ta piosenka a tak dawno nie słyszałam
i Kamil dorwał Arke jak robiłam zdjęcia, teraz nie idzie mu zabrać
Haha teraz słuchamy z Kamilem Majki Jeżowskiej," a ja wolę swoją mamę co ma włosy jak atrament, zlote oczy jak mój miś i płakała rano dziś"
zgadza się co do słowa
Hehe przedwczesny prezent

Cytat:

Cytat:
Ano niestety...ceny mnie powalają niektórych rzeczy.

Cytat:
- ty psujo mały
- jak nie jak zepsułeś
- to kto zepsuł?

Zabrałam się za wypełnianie ankiety ile tego jest
Udało Ci się zmierzyc wózek ? Jeszcze Ci priva napisze
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:47   #4462
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
aaaale się zmienił !!!!! i fryzurka tez go zmieniła bardzo ....
czy mu zjasniały włoski??? cos kojarze ze miał ciemniejsze???
piękny roczniak !!!! :
o tak, bardzo zjaśniały

Cytat:
- ty psujo mały
- jak nie jak zepsułeś
- to kto zepsuł?

Cytat:
hehe, no i gites.
uważam, że teraz był ostatni moment gdy mogliśmy zdecydować o wyglądzie tortu. za rok będzie miał pewnie swoje upodobania, może wizje

Roczniak przesłodki ale grzywka od garnka poczochraj go od e-ciotki
jasne... Przecież ewidentnie tort był pod upodobania Torresa
bardzo od garnka!! ale ma takie włosy że nawet jak poczochram to dalej od garnka!
nie dało się zrobić inaczej, 4 kosmyki zciełam i garnek sam wyszedł
(ale wiedziałam że tak będzie bo za cienkie ma włosy żeby miał fryzure)
siostra mnie namawia na irokeza w urodziny bo slodko wygląda, ale ja jakoś nie przepadam...
pewnie się tu jeszcze będę radzić przed sobotą

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-18, 11:50   #4463
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
1.qrcze ...jakos tak przykro ze nikt Wam nic nie sprezentował ..... nawet rodzice jedni ?drudzy? a zajmą się choć trochę dzieckiem chociaż?
bo u nas to na odwrot - nikt się nie zajmie - nikt z R nie został nawet sekundy bez nas ,t nawet z Kuba nigdy na spacerze nie byli ....ale jednak dostaliśmy bardzo dużo ...kasy ,ciuszków ,zabawek ...rodzina wynagradza nieobecność -czy barak zainteresowania wlasnie tym ....

2. może jakos wzrocic t uwagę ....typu " no J to może teraz pomóz babci posprzatac " albo " no J teraz trzeba posprztac po sobie -może babcia Ci pokaze jak się sprząta "

3.no MASZ RACJE! R tez ma swoje godzinki ....zle sformuowałam chodziło mi o to ze Torres sam sprawdzi godzine na zegarze już niedługo .....
1. pisałam o mamie. t. czasem kupowała, ale J. się tym nie interesował, nam się nie podobało i stwierdziła że już nie będzie nic kupować moja mama zajmuje się J.

2. jakoś wolałam się nie odzywać, i tak jestem wrogiem nr 1 bo mam inne zasady niż wyobrażenia t. i co najważniejsza wzorca nam stawianego ale następnym razem powiem, już sobie to obiecałam.

3. wiem o co chodziło

Cytat:
wszak z założenia nie chciałaś? a te z wczesnego niemowlęctwa (wow, mamy już starszaki ) od teściowej???

, dlatego chwalę sobie posiadanie znajomych dzieciatych
Twoja siostra będzie mieć z Tobą dobrze

a dlaczego nie powiedziałaś teściowej nic a propos sprzątania??? noszz...
nie chciałam tzb byle czego, chciałam zabawki ciekawe a nie pierwsze lepsze pozornie ładnie wyglądające. grających nie bo J. się bał, to był argument nr 1 jednak. trochę wyrósł, może akurat się zainteresuje? chociaż jak bawi się zwyklakami czy czymś co zbudowałam z klocków nie widzi potrzeby grania. właśnie, gdzieś leży myszka gadająca, coś jak uczniaczek, musze odszukać. jakies inne powyciągałam ostatnio, akurat niezbyt grające, ale olał totalnie.

moja siostra już ma za dobrze. tyle ciuchów już jej wyniosłam, trochę dokupiłam na ciuchach jeszcze

nie powiedziałam bo i tak mamy kiepskie relacje... tż się upiera, że uprzedzona jestem
Stary 2014-03-18, 11:51   #4464
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ano niestety...ceny mnie powalają niektórych rzeczy.
niestety

dlatego ja zabawki, ktore duzo kosztuja,a jakosciowo wytrzymaja niejedno dziecko, kupuje uzywane

u nas tez bida z nedza z prezentami, ale nie chce narzekac - Niemcy z zalozenia nie lubia chyba rozpieszczac dzieci wszystkie zabawki dla synka sama kupilam (poza dwoma grzechotkami i kilkoma ksiazeczkami )
Stary 2014-03-18, 11:52   #4465
Luna0
Zakorzenienie

wklejam zdjęcie jakie miał myrchy przed ścięciem. z matką, która też do ścięcia ale fryzjera się boi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140312_154112.jpg (33,6 KB, 46 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-03-18, 11:53   #4466
nestelle
Zakorzenienie

Moderna - widziałm taki krem dla atopikow

skład :Aqua, Purificata, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum

tutaj jest cos więcej o nim :
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c.../mediderm.html

co myślisz o nim ? bo wystepuje w opakowaniu 1.kg a cena jest dosc niska porównując do innych tego typu specyfikow . (40 zł kosztuje).

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-18 o 11:56
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:56   #4467
cathlyn
Rozeznanie

Witam

Wczoraj pisałam post i mi się mała obudziła i usypiałam prawie godzinę. Co odkładałam to budziła się znowu, więc szybko rozłożyłam łóżko i się z nią położyłam i jakoś usnęła.
Teraz nadrabiam
Cytat:
z

1. ja zawsze bylam edukowana ze zeby trzeba myc po niecycowych posiłkach .i prochnica nie rozwija się od cyca .

2.u nas tez zatkany . stosuje na razie tylko wode morska i odciągam , i smaruje mascia majerankowa pod noskiem i depulolem klatke piersiowa i plecki . jeśli będzie gorzej to włacze nasivin a potem mucofluid .

3.u mnie z tel. od razu do netu. a na kompa z karty albo bluetoothem
1. Ja też dlatego się zastanawiam nad tym, co mi dentystka powiedziała.

Cytat:
ja to sie boje, jak dlugo moj maluch bedzie pil w nocy z piersi chcialabym do drugich urodzin definitywnie zakonczyc karmienie oby sie udalo

a jak jej psikasz to odciagasz frida?
ona ma katar?

1. Marcelowi świetnie idzie jedzenie, więc do 2 urodzin się na pewno wyrobisz Chyba że zmienisz zdanie i nie będziesz chciała zakończyć kp
2.Ma tylko nos zatkany. Psikam wodą i tyle, bo jak psiknę to już fridą nie daję rady odciągnąć. Dwa razy tylko się udało i coś tam się ruszyło, ale nie wyszło. I tak do samego psikania potrzebuję TŻ, bo samej nie daję rady utrzymać.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
heloł,heloł- przeczytane na bieżąco jestem i spylam.....bo wbic się jakos nie mogę
(byłam w pracy, wniosek o urlop złozony 5.05 melduje sie w robocie )
A jak Emi - udało się z złobkiem?
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Przy meblach co prawda pomyka już sam od dawna ale zabronię i tyle. Poza tym zauważyłam, że on czasami i tak krzywo stawia stópki o ile można już to stwierdzić bo kroczki są chwiejne i w przeważającej ilości na paluszkach. Więc po tak długim wstępie... jak korygować ewentualnie te krzywe stópki? Jak leży to jakoś ćwiczyć czy jak stoi i zauważę, że krzywo stawia to naprostować?
Przy meblach to nie zabraniaj, bo to OK Ćwiczy sobie chodzenie z oparciem
U nas też na początku chodziła na paluszkach przy meblach, potem stawała bez trzymanki - tak jakby ćwiczyła stanie na "płaskich" stopach, dopiero potem ruszyła.
Stary 2014-03-18, 12:01   #4468
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
niestety

dlatego ja zabawki, ktore duzo kosztuja,a jakosciowo wytrzymaja niejedno dziecko, kupuje uzywane
Ja kupiłam ostatnio dwie i już chyba nieprędko używane kupię - jedna ok, druga nie bardzo :/

Cytat:
wklejam zdjęcie jakie miał myrchy przed ścięciem. z matką, która też do ścięcia ale fryzjera się boi
Boshe co za pięknota
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:01   #4469
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna - widziałm taki krem dla atopikow

skład :Aqua, Purificata, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum

tutaj jest cos więcej o nim :
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c.../mediderm.html
.

co myślisz o nim ? bo wystepuje w opakowaniu 1.kg a cena jest dosc niska porównując do innych tego typu specyfikow . (40 zł kosztuje).
nestelle a po co Ci 1 kg kremu?
i na co to ma byc? na te suche miejsca?

sklad: Aqua Purificata, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetomacrogol 1000, Phenoxyethanol.

na perwszym miejscu woda - czyli krem, natluszczac bedzie nieduzo, zero skladnikow odzywczych/pielegnujacych. Na koncu konserwant, ktory lubi moze wywolac alergie kontaktowa

To tylko na chora skore, weldug mnie nic nie robi, takie troche pseudo-nawilzanie
na mocno suche miejsca moze byc za slaby.

jak na te szorstkie plecy, to wystarczy, ze kupisz nanobase (to mala tubka, ale smarujesz tylko te scuhe miejsca), a jak minie suchosc to jakis fajny balsam pielegnujacy np. ten Eucerin Omega 12%, albo z A-Derma (popytaj w aptece o probki, oni chetnie daja, ja mam teraz nastepce tego omega 12 (AtopiControl) i mocno sobie chwale )
Cytat:
ladnie wygladacie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-18 o 12:13
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 12:05   #4470
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

uuuu Nina już odpicowana ,zmyta ,włosy wysuszone...
mogę tylko wstawić fote "po"
super

Cytat:
i Kamila wrzucam ale jest troche hmm no taki lizusik z niego
a

Cytat:

Kamilek
Matylda
Wszystkiego Najlepszego!!!!:roz a:

od nas też STO LAT!!!! klask i:

uff jakoś nadrobiłam.
kurde nie wiem czemu nie umiem zdj wrzucić jedno się dało reszty nie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości