|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
ale zmiana czasu w ostatni weekend marca przecież.... Cytat:
![]() Nestelle, za tydzień wyniki rekrutacji w żłobku, jak się nie dostanie, niedaleko domu mam kolejny- w mieszkaniu, z dotacją więc pójde zapiszę, myslę ze na t.raczej liczyc nie mam co ( a tak mnie kobieta w☠☠☠☠ia, ze szok) Kamil
Matylda Wszystkiego Najlepszego!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#4442 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Piłki albo drewniane zwierzątka do układania 11zł. Gumowy młotek do kąpieli. Albo ja używane FP, i kupując co jakiś czas się zbiera ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj wieczorem było pare kaszli i już przerażona mówie TŻ "no czyli jednak choroba..." ale w nocy nic i dalej nic, ufff Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Torresa kocham, mądrala!! Moje marzenie: "Kamilu usiądź"-Kamil siedzi... może za 15 lat się spełni ![]() a w kwokę też się bawie bo Kamil wchodzi i schodzi ale czasami nogi mu się zaplączą iii BAM ![]() ostatnio nowa zabawa, zjeżdżanie z narożnika z poduszkami ![]() i jeszcze ulubiona, jak myje naczynia ucieka z kuchni, wpada na narożnik i słucha.. jak biegne za nim to staje na skraju i sobie podskakuje, a ja z zawałem lecceeeee go łapać. Niezły ma ubaw więc ciągle to powtarza ![]() Dziewczyny ile razy dziennie myjecie zęby?? Bo my po roku zamierzamy zacząć (czekałam aż zęby porządnie wyjdą, bo wczesniej nie było co myć ![]() i płuczecie później jakoś buźkę w środku? czy zjada pastę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po umyciu płucze szczoteczke w wodzie i czyszcze ale zanim to uczynię to i tak połyka to co ma w buzi ![]()
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
na pascie elmex pisze raz dziennie, a po drugich urodzinach dwa razy.
#4446 |
Zakorzenienie
|
Kamila będzie mega "kiczowaty" ale tak mega mega. Zakochaliśmy się w tym torcie i taki będzie. Tzn. ja nie uważam tego za kiczowatość a za po prostu dziecięcy. Przyjdzie czas kiedy będzie miał dorosły, a teraz jest czas na kolorowy z pierdółkami.
(chociaż jakby lubił zegary jak Torres to miałby z zegarem ;)) Nestelle na ulicy KP to dla mnie słodziutki widok :love: tamto zdjęcie mi się nie spodobało, ujęcie było brzydkie, wcale nie urocze i nie na FB :) super że polecasz tego batonika, moge go śmiało kupić :jupi: i Kamila wrzucam ale jest troche hmm no taki lizusik z niego :brzydal: ale co tam, lepsze niż te 4 kosmyki zwisające na czole Monika wrzucam też Arkę Noego My mamy ten stolik i jest super ale drogi... (kupiłam używkę) https://www.google.pl/search?newwind...ml%3B500%3B500 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |||
Zakorzenienie
|
Ale noc za nami F. obudził się o 2 jak nigdy, totalna masakra była. Dostał mleko odłożyłam do łóżeczka ale nic z tego krzyki niesamowite, zgasiłam światło jeszcze większe. Wzięłam do naszego łóżka nic z tego, ciągnie na podłogę więc go puściłam a ten za moje ręce i będzie chodził, spacerował tak kilka razy od swojego pokoju do naszego i nie było mowy o spaniu bo próba wzięcia go do łóżka kończyła się okropnym płaczem. Po ok godzinie, w końcu przyniosłam jego kołderkę i położyłam się na dywanie z nią to przyszedł i też się położył, zgasiłam światło i wzięłam go na siebie i bujałam, bujałam, śpiewałam aż w końcu zasnął i mogłam odnieść do łóżeczka.
Z tą kołderką to tak ma jak ją zobaczy od razu się kładzie na niej ale nie może to być w łóżeczku tylko na podłodze. I często jak jest śpiący to sam wyciąga przez szczebelki na podłogę i się kładzie, to znak dla mamy, że jest śpiący. I śnił mi się Torres ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie pasty sama nie wiem którą wybrać ale chyba skłaniam się za Elmexem, w sumie jest od 1 roku więc akurat. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Aaa i udało mi się wymienić buciki na rozmiar większe.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Wtajemniczenie
|
strzelę sobie w łeb
![]() O. chyba ma opryszczke na języku i wewnętrznej stronie górnej wargi ![]() po południu do lekarza...
![]() |
#4452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szykujemy music na urodziny sobotnie. Właśnie odryliśmy kulfona, super ta piosenka a tak dawno nie słyszałam ![]() i Kamil dorwał Arke jak robiłam zdjęcia, teraz nie idzie mu zabrać ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Haha teraz słuchamy z Kamilem Majki Jeżowskiej," a ja wolę swoją mamę co ma włosy jak atrament, zlote oczy jak mój miś i płakała rano dziś" zgadza się co do słowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dla Matyldy dla Kamila ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() (jeszcze tylko brakuje w tej miłości do zegarów -żeby sprawdzał godzine i komunikował Ci ze już 15 -czas na obiad !!! ) Cytat:
Cytat:
dziś obudził się o 9.34 . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() (co t zrobiła?) Cytat:
dobrze ze to tylko katar .
![]() |
#4454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4455 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dostaliśmy żadnych zabawek po nikim mamy trochę takich zabawek o których piszesz, kubeczki (nasze droższe akurat były), drewniane puzzle z promocji w tesco fajnie jednak móc dostać zabawki typu stoliczki, pchacze, itp drogie, które tak na prawdę nie wiadomo czy się sprawdzą zęby myjemy 2 razy dziennie, nie płuczemy. Cytat:
dzięki za polecenie stolika. Cytat:
odnośnie tego, że dziecko jest dzieckiem i bedzie miało dziecinny tort, pewnie, ale też zależy co podoba się rodzicom. tak jak nie każda z nas ubiera dzieci w kwiatuszki, misie itp tak i torty nie wszystkie bedą typowo dziecinne. dla mnie żaden wybór nie jest lepszy ani gorszy, po prostu nasz. wczoraj była t. tak wytelepała J., że kilka razy porządnie ulał ![]() ![]() jedną z wielu rzeczy, których nauczę dziecko będzie sprzątanie po zabawie. mam nadzieję, że w przyszłości nie wypuści babci dopóki nie pomoże mu sprzątać, bo teraz babcia kończy zabawę, zostawia wszystkie zabawki, klocki porozwalane po pokoju i wychodzi potykając się o nie jakby nigdy nic. tż też nie kwapi się do sprzątnięcia. wiem, że każdy ma plusy i minusy, ale jednak jak moja mama wychodzi to wszystkie zabawki są w pudle z nie na dywanie/podłodze.. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
straszne... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | ||
Zakorzenienie
|
aaaale się zmienił !!!!! i fryzurka tez go zmieniła bardzo ....
czy mu zjasniały włoski??? cos kojarze ze miał ciemniejsze??? piękny roczniak !!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() super ! w tym samym sklepie? Cytat:
![]()
![]() |
#4457 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem daleko w tyle ![]() ale mój dzisiejszy dialog z Florkiem ![]() a więc zrzucił mi taką lampkę i wyleciały z niej baterie i mówię do niego: - ty psujo mały F: nie nie nie - jak nie jak zepsułeś F: nie nie nie - to kto zepsuł? a Florek palcem pokazuje na mnie ![]()
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
jejkus .a jednak . straszne
![]() ![]() Cytat:
bo u nas to na odwrot - nikt się nie zajmie - nikt z R nie został nawet sekundy bez nas ,t nawet z Kuba nigdy na spacerze nie byli ....ale jednak dostaliśmy bardzo dużo ...kasy ,ciuszków ,zabawek ...rodzina wynagradza nieobecność -czy barak zainteresowania wlasnie tym .... 2. ![]() ![]() 3.no MASZ RACJE! R tez ma swoje godzinki ....zle sformuowałam chodziło mi o to ze Torres sam sprawdzi godzine na zegarze już niedługo ..... ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4459 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że teraz był ostatni moment gdy mogliśmy zdecydować o wyglądzie tortu. za rok będzie miał pewnie swoje upodobania, może wizje ![]() Roczniak przesłodki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wszak z założenia nie chciałaś? a te z wczesnego niemowlęctwa (wow, mamy już starszaki ![]() ![]() Cytat:
![]() a ostatnio sposób na spokojne przebieranie - zegarek i słucha jak cyka ![]() nie pyskujjjjjj! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Twoja siostra będzie mieć z Tobą dobrze ![]() a dlaczego nie powiedziałaś teściowej nic a propos sprzątania??? noszz...
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4461 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpinam się - rośnijcie zdrowo i radośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zabrałam się za wypełnianie ankiety ile tego jest ![]() Udało Ci się zmierzyc wózek ? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo od garnka!! ale ma takie włosy że nawet jak poczochram to dalej od garnka! nie dało się zrobić inaczej, 4 kosmyki zciełam i garnek sam wyszedł ![]() (ale wiedziałam że tak będzie bo za cienkie ma włosy żeby miał fryzure) siostra mnie namawia na irokeza w urodziny bo slodko wygląda, ale ja jakoś nie przepadam... ![]() pewnie się tu jeszcze będę radzić przed sobotą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. jakoś wolałam się nie odzywać, i tak jestem wrogiem nr 1 bo mam inne zasady niż wyobrażenia t. i co najważniejsza wzorca nam stawianego ![]() 3. wiem o co chodziło ![]() Cytat:
moja siostra już ma za dobrze. tyle ciuchów już jej wyniosłam, trochę dokupiłam na ciuchach jeszcze ![]() nie powiedziałam bo i tak mamy kiepskie relacje... tż się upiera, że uprzedzona jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
niestety
![]() dlatego ja zabawki, ktore duzo kosztuja,a jakosciowo wytrzymaja niejedno dziecko, kupuje uzywane ![]() u nas tez bida z nedza z prezentami, ale nie chce narzekac - Niemcy z zalozenia nie lubia chyba rozpieszczac dzieci ![]() ![]() ![]()
#4465 |
Zakorzenienie
|
wklejam zdjęcie jakie miał myrchy przed ścięciem. z matką, która też do ścięcia ale fryzjera się boi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Moderna - widziałm taki krem dla atopikow
![]() skład :Aqua, Purificata, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum tutaj jest cos więcej o nim : http://zapytaj-farmaceute.blogspot.c.../mediderm.html co myślisz o nim ? bo wystepuje w opakowaniu 1.kg a cena jest dosc niska porównując do innych tego typu specyfikow . (40 zł kosztuje).
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-18 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||||
Rozeznanie
|
Witam
Wczoraj pisałam post i mi się mała obudziła i usypiałam prawie godzinę. Co odkładałam to budziła się znowu, więc szybko rozłożyłam łóżko i się z nią położyłam i jakoś usnęła. Teraz nadrabiam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2.Ma tylko nos zatkany. Psikam wodą i tyle, bo jak psiknę to już fridą nie daję rady odciągnąć. Dwa razy tylko się udało i coś tam się ruszyło, ale nie wyszło. I tak do samego psikania potrzebuję TŻ, bo samej nie daję rady utrzymać. Cytat:
Cytat:
![]() U nas też na początku chodziła na paluszkach przy meblach, potem stawała bez trzymanki - tak jakby ćwiczyła stanie na "płaskich" stopach, dopiero potem ruszyła.
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i na co to ma byc? na te suche miejsca? sklad: Aqua Purificata, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetomacrogol 1000, Phenoxyethanol. na perwszym miejscu woda - czyli krem, natluszczac bedzie nieduzo, zero skladnikow odzywczych/pielegnujacych. Na koncu konserwant, ktory lubi moze wywolac alergie kontaktowa ![]() To tylko na chora skore, weldug mnie nic nie robi, takie troche pseudo-nawilzanie ![]() na mocno suche miejsca moze byc za slaby. jak na te szorstkie plecy, to wystarczy, ze kupisz nanobase (to mala tubka, ale smarujesz tylko te scuhe miejsca), a jak minie suchosc to jakis fajny balsam pielegnujacy np. ten Eucerin Omega 12%, albo z A-Derma (popytaj w aptece o probki, oni chetnie daja, ja mam teraz nastepce tego omega 12 (AtopiControl) i mocno sobie chwale ![]() Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-18 o 12:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() od nas też STO LAT!!!! ![]() ![]() ![]() uff jakoś nadrobiłam. kurde nie wiem czemu nie umiem zdj wrzucić ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.