|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
"Na początku marca bieżącego roku policjanci z Pieńska otrzymali zgłoszenie kradzieży ze sklepu w Ruszowie 15 komplet pieluch o wartości tysiąca złotych"
Ja rozumiem wyniesc ze sklepu cos malego, ale 15 paczek pieluch??? To juz chyba sztuka
|
#3842 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3844 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
z marcinem lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze gorączkował, podalismy paracetamol i od tamtej pory na razie spokój lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto ja mniemam ze u nas w domu po prostu ten wirus nadal panuje, wiec ponownie organizm zareagował po szpitalu. to optymistyczna wersja![]() Cytat:
swietna jestCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja anka boi siusiaka marcina wiec wspolna kapiel odpada u nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na powaznie myslimy o emigracji
|
|||||||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a chyba lepiej dziecku gotować na parze niż w wodzie?Bo w wodzie wytrącają się witaminy. I jeszcze słyszałam,że lepiej obierać dopiero jak jest już gotowe, bardzo cienko, żeby zostawały witaminki.
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Julka sciagnela poszewke z poduszki
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
korzystając z okazji, że mała śpi wyszłam z psem na pole. Zrobiłam krok z klatki i lunęło deszczem
pochodziliśmy ok 7 minut, wróciłam do domu i przestało padać. No idealne wyczucie czasu
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3849 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A kaszki je te po 4tym miesiacu, bo jak jechalismy do pl to tatus w obawie ze mu braknie zrobil zapas jak na wojne ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ja w zyciu tego nie robilam |
|
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
tak lepiej na parze. czytalam kiedys artykul i wlasnie bylo napisane o tych witaminach, ze jesli gotujemy w wodzie to traca swoja wartosc, ale na parze jesli gotujemy za dlugo to tez tak moze sie stac. nawet bylo napisane ile minut powinno robic sie na parze, ale juz nie pamietam.
|
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
Heloooo
![]() U nas dzis znowu była śpiewająca noc :/ i znow o 3 na te spiewy ja naszlo a ja jestem juz zmęczona tymi nocami moje dziecko dalej budzi sie na szamke jak noworodek ... Co dwie godziny a ma juz prawie pól roku ! Wczoraj na kolacje dostała kaszle jaglana z moim mleczkiem bo juz miałam myśli ze moze sie nie najada. Potem była kąpiel i po kąpieli jeszcze Zjadła pełnego cyca i co ? I po dwóch godzinach alarm ja wiem ze to kiedyś przejdzie i minie ... Ale ja bym chciała juz bo autentycznie jestem zmęczona od pól roku nie miałam snu dłuższego niż 3 h pewnie bo to maks który wytrzyma bez cyca. Moze juz za pozno ja odzwyczaic ? Moze juz sie tak przyzwyczaiła ze sie budzi co 2 h i tyle ? W dodatku tz zaraził ja katarem i leci jej z noska i jest mega rozdrazniona . W połączeniu z moim zmeczenien nie wróży to wspaniałego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znając Helenke to też będzie oba pchała na raz.Jak spróbuję tej metody,to napiszę jak się skończyło![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3853 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- To i tak niezle, moj je tylko 4 pisilki i czasami omija lub wyrzyga, bo ma okres niejadkowy ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3854 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś dla odmiany świeci piękne słońce.Mam nadzieję,że to się nie zmieni do czasu,zanim się wygrzebiemy na spacer chociaż z tą angielską pogodą nigdy nie wiadomo
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3856 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ehhh biorę się za jakąś robotę w mieszkaniu posprzątane, prać nie ma co, ale obiecałam sobie, że w szafach i szafkach kuchennych podgarnę okien się myć nie da, lodówki mi się nie chce, a będę to musiała zrobić przed chrzcinamipoza tym obiad trzeba ugotować, a znów nie mam pomysłu
|
|||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu wymienili niektóre http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-na-parze.htmlw ogóle to tam na dole ktoś pisał o jakimś fajnym urządzeniu gdzie robi się na parze, rozdrabnia, rozmraża i podgrzewa jedzonko -Babycook firmy Beaba.Szkoda,że cena jakieś 450 zł
|
|
#3858 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas też jednego dnia jest ładna buzia, następnego wysypany... i choroba wie od czego Cytat:
![]() moja mama opowiadała jak urodziła brata i leżała w szpitalu i ja i sis byłyśmy chorei mój tata wystroił nas w grube rajstopy i czapki takie na wiosnę do lekarza, a było to w lipcu przy ponad 25 stopniach Cytat:
![]() Cytat:
a może jęczmień Ci się zrobił... weź obrączką kilka razy przejedź po tym... cdn
|
|
#3859 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam w końcu wolne od zeszłego poniedziałku Nie wiem czy nie zaraziłam Julki, bo kaszle. Poza tym jak na złość jest mega marudna (już mam prawie pewność po czym) a ja ledwo żywa No ale mi nikt nie pomoże ani obiadu nie zaserwuje dlatego bardzo ale to bardzo zazdroszczę co po niektórym tutaj
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
wyszlo slonce buahaha
brawa dla zuzi za pol roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
apropo kaszek glutenowych po 6 miesiacu. na opakowaniu jest napisane ze dzieci kp moga jesc pelne posilki glutenowe po 6 miesiacu, a dzieci karmione mm po 9 miesiacu. to tak odnosnie tego zastanawiania sie czemu tak a nie inaczej
|
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za Twoją czuprynę.... w najgorszym wypadku skróć włosy a'la Kasia Zeilińska
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, podejście drugie do nadrabiania
![]() Wczoraj nawet sporo nadrobiłam, ale mi odpowiedź wcięło i się na lapka obraziłam ![]() Figulina, powiem tak, to ubiegłej soboty było super -trzy dzieciaki plus Jaśko, w szatni przewijak jeden na nóżkach, ale kilka miękkich i szerokie ławki do ich położenia, więc luzik. W ubiegłą sobotę dzieci było więcej - tak z 8, wiec miejsca się trochę mniej zrobiło, ale jak dla mnie nadaj komfortowo Basen nie jest duży, ale spokojnie się wszyscy mieszczą Decyzja jest taka, że my tutaj zostajemy W sumie gdybyś chciała spróbować, to jest najlepszy czas, bo ten kurs trwa do końca marca, więc moglibyście dołączyć na dwa zajęcia i się przekonać czy Wam się podoba. A przy zapisach na kolejny od kwietnia pierwszeństwo mają wcześniej chodzący, więc w razie czego mielibyście zagwarantowaną kontynuację. poli, ja bym w ciemno nie jechała, a już na pewno nie z Maluchem tassia my Ciebie też gorgulku, nie lękaj się ![]() Wojny w sensie "czołgi i karabiny" nie będzie... a przynajmniej nie u nas. Natomiast jest spora szansa za Zimna Wojnę o ile Zachód i USA się odważą. Swoją droga to chyba jedyna metoda na Rosję ![]() katarzyna, no było wczoraj napisane i zjedzone... Najlepszego dla Bartka za pól roczku ![]() papuga, u nas też nie różowo, ale chyba się zmuszę - Jaśko w folię ja w kurtkę, bo od soboty nie byliśmy Ale podobno od jutra ma już być ładnie macoszka, witamy na Forumie motylku brawo dla Tusi ![]() ![]() klask i:ewacia, my jeszcze w wanience, ale trzeba już do wanny przenieść. Raz, że łazienka pływa, a dwa, że mały tłucze już pietami o boki wanienki, albo zarzuca nogi na rant i próbuje wyjść Chciałam z tym zaczekać, aż będzie siedział, ale chyba niedasie...Kama dla Zuzi ![]() kaska, Zdrowy Brzuszek jest bezmleczny i bezcukrowy Gratuluje zakupu ![]() kahunia, my na basen zabieramy: dwa ręczniki, pampki (do pływania i zwykły), wilgotne chusteczki (żeby przetrzeć pupę przed założeniem pieluszki do pływania i potem), krem jakiś do posmarowania po wyjęciu z wody (chociaż buźki), sól fizjologiczną do przemycia oczu (na początku nie braliśmy, ale miał czerwone po pływaniu, a tak po przemyciu jest ok), psikacz do noska (bo śluzówka wysycha), cienką czapeczkę. Karmie Młodego na godzinę przed i potem po ubraniu jeszcze trochę dokarmiam - chce się Gadowi po pływaniu jeść, a właściwie pić, że hej, także zabieram jeszcze butlę ze ściągniętym mlekiem ![]() No i koniecznie tego dnia kąpiel w domu - na basenie średnio jest jak, ale w domu porządnie myję, oliwię, etc. Jaśko mi po raz pierwszy oparł się na kolankach i rączkach Chyba się chłopak do pełzania, a przynajmniej bujania przymierza ![]() A w ogóle wasze dzieciaki też takie senne i marudne? Młody je, śpi i marudzi... bawić się praktycznie nie chce |
|
|
|
#3864 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale im późńiej dostaniecie tym później wydacie. ![]() Cytat:
i rozumiem, co czujesz... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokaż, pokaż, pokaż jakie! CDN.
|
|
#3865 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() posiedź dziś z laktatorem, rozbujasz to! ![]() Cytat:
Cytat:
Zdr,oweczka, oby już było dobrze
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm i chyba znowu nie zacytowało wszystkiego, a inne rzeczy zacytowało dwa razy
U nas standardowa nocka z pobudkami średino co 2 h.... Pogoda paskudna, a tak się cieszyłam, że pójdziemy na spacer z mężem, bo dziś ma długą przerwę między zajęciami... I d*** Chyba do CH ich wyciągnę, muszę się ruszyć z domu bo zwariuję.... No i tym razem to już naprawdę obwieszczam, że MAMY PIERWSZY ZĄBEK! stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...Edit. Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-03-19 o 11:39 |
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
kurnaaaaaaa młodego wysypało na brzuszku i na pleckach, rano była mała zmiana a teraz lipa... wczoraj po kapieli w Emolium w brzuszek i plecki wtarłam mu krem Oillan baby- może to to dziadostwo... i proszek muszę inny kupić... tż ostatnio Dzidziusia kupił...
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka
Asiek u nas dzidziuś uczulał. biedny malutki, moze to rzeczywiście przez ten krem
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pogoda nieciekawa, a do sklepu musze isc :/ Zaczelam sie rozgladac za fotelikami do roweru, one sa niby od 9 miesiecy i tak sie zastanawiamy czy w tym roku juz kupowac czy sie wstrzymac do nastepnej wiosny. Teraz teoretycznie pod koniec lipca moglibysmy jezdzic, ale chyba troche sie lekam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

pamietacie lęki Ladan? Strasznie boje sie wojny...
lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto
ja mniemam ze u nas w domu po prostu ten wirus nadal panuje, wiec ponownie organizm zareagował po szpitalu. to optymistyczna wersja
az sie boje Julki co to bedzie jak podrosnie.

na powaznie myslimy o emigracji

już mi się chce jechac 

klask i:
no to teraz nam potrącą ze zwrotu właśnie, dlatego wszystko się opóźnia
i rozumiem, co czujesz...
)