Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 09:28   #3751
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Dziewczyny ma moze ktora numer tel do Kiji? :p

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:39   #3752
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To "" było ironiczne, chyba nie muszę mówić, jak byłam wku.wiona
Siora ją trzyma na rękach, tata pije i Pola zaczyna się domagać, ja mówię "NIE DAWAJ!", a o ni się nawet nie popatrzyli

Boski jest!

Dokładnie Ja po pierwsze nie muszę wózka nigdzie wnosić/znosić, bo sobie stoi w garażu, po drugie, paradoksalnie, my mamy Opla Tigrę, rodzice O. Merrivę, a siora O. Atsrę - a tylko do naszego bagażnika sie mieści jak się go złoży Wystarczy wyguglować, żeby zobaczyć, że nasze autko zbyt "rodzinne" nie jest

Najpierw ściśnij ją troszkę, żeby trochę powietrza z niej poszło, jak włożysz małemu do noska - puść i wciągnie Lepiej tak, a po troszku, bo ja kilka razy czyściłam Poli nos tak na maxa i mi nieźle płakała

Bosz, jaka piękna pogoda Takie cieplutko teraz, że szok! Byłyśmy godzinę, a młoda mi teraz prawie w krzesełku zasnęła Ale jak ją wyciągnęłam, to się przebudziła i mam nadzieję, że tak chociaż godzinkę jeszcze pociągnie

Ja akurat wózek razem z dzieckiem znosze/ wnosze na drugie piętro... Ale już się przyzwyczaiłam a opel tigra mi się kiedyś strasznie podobał....
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chcecie newsa???
zrobiłam test

jestem w szoku idę zajrzeć jeszcze raz bo nie wierzę
O jej, Marsi, ale się cieszę.... Na zdjęcie testu patrzyłam dobrych kilka minut z takim bananem na twarzy Strasznie się cieszę... Tylko jedna rzecz mnie zasmuciła... Jak sobie pomyślałam, że opuścisz nas na rzecz jakiegoś wątku w poczekalni... Nie zrobisz tego, prawda???? Bo jeśli tak to znajdę Cię i tamno i znowu wróciła mi ochota na II kreseczki.... Ale niestety, w moim przypadku to nie możliwe narazie, byłoby to baaaardzo nieodpowiedzialne....

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ide spac bo sie zdolowalam i wkrecam sobie glupie rzeczy

Dobranoc kochane

Jutro jade jeszcze na szkolenie z tej ksiegowosci ehhh
A docelowo mam wyladowac w biurze na etat jako druga ksiegowa
I pomyslec, ze moim marzeniem byla praca w korporacji..... zycie weryfikuje plany :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, że się udało.. A że tak zapytam, masz jakieś ekonomiczne wykształcenie??? Ja mam technika ekonomiste i wiele razy starałam się o posadę w księgowości i zawsze kończyło się na złożeniu cv.... Teraz mam możliwość przez pup pójść właśnie jako pomoc księgowej, ale nie mogę, bo ta Rabka.... Przecież nikt mi nie da wolnego zaraz po rozpoczęciu pracy.... ech, no wszystko się komplikuje ostatnio strasznie...... niech już stamtąd zadzwonią.... pojadę, będe wiedziała na czym stoimy, no i w końcu bede mogła szukać pracy..... No i może pomyśle o studiach???? jakiś ekonomicznych.......

Mogę się pochwalić??/

I tak się pochwalę:brzydal : Siedzimy wczoraj z Tż wieczorem, mała się bawi i w pewnym momencie na cały głos tak wyraźnie mówi Adaśśśśś.. Proszę ją powiedz:b"tata adaś" a ona tak dokładnie iwyraźnie powtarza tata adaśśś.... Tż cały w skowronkach....

Miałam głupi sen... Śniło mi się, że byłam z moimi rodzicami, mężem i
Paulinką nad wodą. Woda strasznie brudna, jak błoto... W tej wodzie był taki konik-bujaczek jak na placach zabaw często. Wszyscy jesteśmy w tej wodzie.... PAulinka na tym koniku, mama i ja taki sporawy kawałek od małej a tato i Adam jeszcze dalej od nas, łapią ryby w ręce.... No i w pewnym momencie mój tato wpada na pomysł, żeby wrzucić petardę w tą rzekę to wtedy ryby wypłyną na wierzch i będą mogli je złapać.... I w tym momencie wpada do wody moja P. Biegnę do niej i myślę, że jak strzeli ta petarda to przecież ona słuch straci.. no i że tak daleko od niej jestem, że za długo pod wodą będzie, że się utopi... I w tym momencie się budzę....
Boję się strasznie, bo zawsze jak śni mi się brudna woda to staje się coś złego.....
Boję się o mojego tatę, bo z jego zdrowiem jest nie ciekawie, większość mężczyzn z jego strony umiera na to samo... Ale mój tato do lekarza nie pójdzie bo usłyszy wyrok... Boi się strasznie, ale kurde jak się nowotwór wykryje w zarodku to jest jakaś szansa.... a tak....
Do tego mój brat na granicy pracuje, teraz jest na szkoleniu. W ost weekend mieli zostać w tej jednostce co szkolenie, bo ta akcja na ukrainie... kurde ja naprawdę się boję, że będzie nie ciekawie, że o tym się nie mówi, żeby paniki nie siać...
Dobra nie smęcę już, lecę coś porobić....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:43   #3753
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
u Hani póki co żadnych reakcji po szczepieniu. nawet rzekłabym, że jest jakaś hiperaktywna;p Mąż stwierdził, że chyba jakiegoś spida dostała a nie szczepionkę

marsi jak się czujesz? teraz takie pytania będziesz otrzymywała codziennie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
"rozmowa" wieczorna, Filip w piżamce w łóżeczku szaleje, ja robię mleko w kuchni i słyszę, że wyrzucił smoczek na podłogę:

Ja: "Filuś, kto wyrzucił smoczusia?"
Filip: : "Jiiiia!" chichranie, rzuca się na materac, wstaje i wyrzuca miśka krzycząc "Jiiiiiiaaaa!"
Ja: "Filip, mama mówiła żebyś nie wyrzucał smoczusia, bo będzie brudny. Chyba ktoś dostanie po dupce..."
Filip: "Mama! Mama! Mama!"
chichranie, rzut na materac i poduszka tym razem poleciała z okrzykiem "Mmmama!"

i tak jest za każdym razem; jak np. pytam kto tutaj tak nabrudził, to od razu jest "Jiiiiia", ale jak już zapytam, kto to teraz posprzata, to bez wahania "Mama!"

jak są pompowane koła, to chyba będzie brany pod uwagę w przyszłości
ale słodko
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Teraz polece jak Misiaeel, bom z radosci nie pocytowała i nie chciało mi sie wracac

MISIAEEL, gratulacje dla Hanny

DEBRAH, przesłodka Amelcia

MARSI, Leos cudo, motorek w tyłku chyba ma

BLACK, gratulacje dla meza

SZAJA, ale reakcja Dorci i brawa za chodzenie

HJE, mój brat ma tigre, ja tam jak wsiadam to mało co widze zza szyby moja reakcja na pepsi

NAWIJKO, brawa przeogromne dla Kuby za obiad u nas na megaodparzenie pomógl bepanthen

HOPE, ale Cie skomplemetowały ja jak byłam z małym w szpitalu to pani od obiadu do mnie wyjechała z tekstem: chłopczyk juz taki duzy a mamunia młodziutka, jak jej powiedziałam,ze mam te 25 lat to szczęke z podłogi zbierała

LADY,fajnie, ze masz prace zdrówka dla Piotrula

FEWCIU, Bartulo tez sporo je, dzis np zjadł chyba z 500 ml zupy poprawił waflami i butelką herbaty

NETI, zdróweczka dla Antonia
SILVER, trzymaj sie kochana

Bartulo dziekuje za komplementy My mamy 8 zebów- wszystkie jedynki i dwójki, teraz pchają sie kompletne czwórki, dzis przebiła sie górna prawa moze to było powodem tak spektakularnej zamiany zachowania szkraba

Młodemu tez pocą sie stopki w Befado W innych nie, o co kaman?

Dzięki za odpowiedzi zdrowotne jednak dzis nie pojechalam bo pediatra miała urlop, ale na wlasną reke przeinhalowałam go mucosolwanem z solą fizjologiczną. I chyba przez kilka dni mu jeszcze postosuje taką kurację, bo jakby z mniejszą częstotliwoscią kaszle, ale katar jak Niagara sie leje, na szczescie bez gorączki czy kichania, wiec przypuszczam, ze zębowy

Słyszałyscie o ponad 100% frekwencji w referendum na Krymie? To sie nazywa demokracja na całego
brawa za ząbka!
Hani się nóżka poci w tych bucikach z coccodrillo:/
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
wowwww niezle, u mnie w mowie Tosia jest w duzym tyle

my jutro idziemy prywatnie do pediatry z kaszlem Tosi (nasza dr z przychodni bedzie nieobecna kilka miesiecy )

Tosi od zawsze sie nogi poca - nie wiem co z tym zrobic, czy taki jej urok

wczoraj w nocy ja zmierzylam ma 87cm wzrostu a waga 10,8kg
aaaa kupilismy dzis Emelki
pokaż emelki
Cytat:
Aha i nie wiem co z waga, jakis czss temu wazyl dobrze ponad 12kg dzisiaj go waze, niecale 11 widzialam po noziach, ze taki szczuplejszy sie zrobil, ale myslalam, ze go wyciagnelo w gore i ze od latania na nozkach mu sie inaczej tluszczyk rozklada, a tu prawie 2kg w dol..... na dodatek niziutki jest kolo 74cm dalej...... naprawde wyglada jak taki maly krasnalek.....

może to przez te choróbska?
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja dziś z Blanką byłam u lekarza bo wtedy nas przyjmował jakiś obcy bo nasz pediatra był na urlopie i dziś obejrzał Blankę i dał jej inne leki na ten kaszel no i tak jak Kija podjerzewała to krtań no i mamy ten lek na P. do inhalacji .Poza tym idą zęby i jest armagedon ;/

Mąż dostał awans
brawa dla Męża!!
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Debrah,Marsi,Michael,Inso lito dziękuje za ciepłe słowa o Blance. Tak mnie to wszystko cieszy, każda najmniejsza umiejętność której się nauczy. I zgadzam się z Debrah-odkąd Mała zaczęła chodzic,czyli od początku grudnia,to jest taka kumata. Rozumie wszystko co się do niej mówi,przynosi każda rzecz. Wczoraj mnie jeszcze rozłożyła na łopatki bo wróciłyśmy ze żłobka i mówię do Blanki żeby się rozbierala. To Ona myk zdejmuje czapkę,apaszkę,kurtkę,roz pina buty. Bardzo mi się rozwinęła ostatnio. Bardzo.

Marsi dzisiaj śniłaś mi się,tzn Twoja radość z bycia w ciąży Wszystko na pewno będzie dobrze!

Sylwietta cieszę się że Mały przeszedł cudowną przemianę Mam nadzieję że zostanie taki na dłużej

Silver trzymam za Ciebie kciuki z całej siły,za to abyś jak najszybciej się przyzwyczaiła do pracy i aby tęsknota tak nie doskwierala I bardzo dobrze,że Mała nie miała już gorączki,pewnie ząbki ją męczyły

Nawijko masz kopala w dupala za filmik z wózkiem. . Super jest! Tylko ta cena.

Lady ogromie zazdroszczę mężowi pracy w korporacji. To jest niezłe wyzwanie,ale fajna praca. Niestety uważam że nie dla kobiety z dzieckiem

Blance chyba coś się śni ostatnio. Budzi się ok 2-3 z ogromnym płaczem,tuli się wtedy z całej siły,ciężko Jej się uspokoić. Pomyślalam że może w żłobku rozpoczyna się "etap rywalizacji"? Bo Blanka uwielbia Ciocie,dzieci również. Przytula się do nich,dzieli jedzeniem. I tak sobie myślę,może zauważyła już,ze Ciocie zajmują się innymi dziećmi nie tylko Nią i podświadomie "walczy" o większą aprobatę? Co myślicie?

Spać nie mogę.

ja zauważyłam, że odkąd Hania chodzić zaczęła to się zdecydowanie szybciej rozwija
Cytat:
Dziewczyny, ku przestrodze!
zostałam oszukana przez sklep internetowy

Dzień dobry pani
Chciał bym bardzo Panią przeprosić za nie zrealizowane zamówienie z 2014-02-10 zakup obuwia ze strony Bucikowo.pl
Jest mi strasznie głupio wiedząc że jest pewna cześć klientów z którymi nie mogę się rozliczyć, prowadziłem działalność i wpadłem w spore problemy finansowe jak i osobiste, nie miałem nigdy za celu oszukać jakiejkolwiek osoby. Ze względu na całą sytuację chciał bym zaproponować Pani polubowne rozwiązanie całej sytuacji. Pani zamówienia było na kwotę 228zł, w tej chwili przez problemy nie jestem w stanie zwrócić tej kwoty, za co bardzo przepraszam i proponuję aby wybrała Pani inne obuwie w kwocie większej o 50 zł 278zł staram się wyprzedać jak najwięcej obuwa aby wyjść z całej tej sytuacji, tutaj jest obuwie które mogę Pani zaoferować w zamian http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3198634 (wszystkie mamy na stanie w Polsce szybka wysyłka) ewentualnie nowy model http://bucikowo.pl/go/_promotion/?column=newcol&lang=pl wystarczy że pani prześle do mnie na email link z wybranymi butami osobiście będę nadzorował tak wiec proszę w tej kwestii pisać każdego dnia sprawdzam email.
Wiem że nie jest to w pełni satysfakcjonujące rozwiązanie, ale ze względu na całą sytuacje i próbę odbudowy proponuje taką opcję. Mam nadzieję że Pani mnie zrozumie i dojdziemy do porozumienia.

dupie mam inne buty
ja chce moje pieniądze co mam zrobić

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!

mlody chyba ma katar
w nocy 956248561 pobudek, pomagalo tylko trzymanie w pionie, ewidentnie slychac bylo ze cos zalega spalam moze ze 3 godziny
malz jedzie wlasnie po leki bo ostatnio uzywane byly 3 miesiace temu...
teraz niby nic nie slychac ale to pewnie cisza przed burza
eh...
zdrówka! oby tylko katar
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hejka.
U nas noc z uu i płaczem. Dalam Amelce wczoraj o 18 ibum, bo byl marud niesamowity, a pozniej o 2.50 znowu placz straszny, dałam znowu.. rano macam.. dwójka wyszła.
brawo za ząbka!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:49   #3754
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Jak sobie pomyślałam, że opuścisz nas na rzecz jakiegoś wątku w poczekalni... Nie zrobisz tego, prawda???? Bo jeśli tak to znajdę Cię i tam
.
hehhe jakby mi kto dał kuuupę czasu w zapasie i nianki do godziny 18 to kto wie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

marsi jak się czujesz? teraz takie pytania będziesz otrzymywała codziennie
dziękuję
mama cholerne mdłości spać mi się chce
poza tym nie wiem jak to będzie, obie ciąże były na totalnym leniu a przy Leosiu nawet wysikać się nie daje
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:50   #3755
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma moze ktora numer tel do Kiji? :p
ja nie mam ale ona chyba jeszcze śpi :P:P:P

Cytat:
Ide spac bo sie zdolowalam i wkrecam sobie glupie rzeczy

Dobranoc kochane

Jutro jade jeszcze na szkolenie z tej ksiegowosci ehhh
A docelowo mam wyladowac w biurze na etat jako druga ksiegowa
I pomyslec, ze moim marzeniem byla praca w korporacji..... zycie weryfikuje plany :p

czym sie zdołowałaś???

gratuluje pracy co z Pietraszkiem ?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
gratuluję
ale zarazem (muszę to napisać, wybacz) współczuję

Cytat:
Dziewczyny, ku przestrodze!
zostałam oszukana przez sklep internetowy

Dzień dobry pani
Chciał bym bardzo Panią przeprosić za nie zrealizowane zamówienie z 2014-02-10 zakup obuwia ze strony Bucikowo.pl
Jest mi strasznie głupio wiedząc że jest pewna cześć klientów z którymi nie mogę się rozliczyć, prowadziłem działalność i wpadłem w spore problemy finansowe jak i osobiste, nie miałem nigdy za celu oszukać jakiejkolwiek osoby. Ze względu na całą sytuację chciał bym zaproponować Pani polubowne rozwiązanie całej sytuacji. Pani zamówienia było na kwotę 228zł, w tej chwili przez problemy nie jestem w stanie zwrócić tej kwoty, za co bardzo przepraszam i proponuję aby wybrała Pani inne obuwie w kwocie większej o 50 zł 278zł staram się wyprzedać jak najwięcej obuwa aby wyjść z całej tej sytuacji, tutaj jest obuwie które mogę Pani zaoferować w zamian http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3198634 (wszystkie mamy na stanie w Polsce szybka wysyłka) ewentualnie nowy model http://bucikowo.pl/go/_promotion/?column=newcol&lang=pl wystarczy że pani prześle do mnie na email link z wybranymi butami osobiście będę nadzorował tak wiec proszę w tej kwestii pisać każdego dnia sprawdzam email.
Wiem że nie jest to w pełni satysfakcjonujące rozwiązanie, ale ze względu na całą sytuacje i próbę odbudowy proponuje taką opcję. Mam nadzieję że Pani mnie zrozumie i dojdziemy do porozumienia.

dupie mam inne buty
ja chce moje pieniądze co mam zrobić

kurde i jeszcze masz zamowic na wieksza kwote?! oczadzieli??

nie denerwuj się tylko wiesz co... policja chyba zabiera sie za to od 250 zł :/ ponizej jest niska szkodliwość ale moge sie mylic
Stary 2014-03-19, 09:51   #3756
hope01
Zakorzenienie

Gojka dla Paulinki
W kwestii snu, nie wiem czy w to wierzysz czy nie a ja Cię straszyć nie chcę.. Sama nie wierzyłam, jak babka TŻta każdemu sen tłumaczyła to się śni na to i na to, a mi to wlatywało jednym uchem drugim wylatywało. No i raz we wakacje 2011 bodajże, bo wiem że to się staraliśmy o dziecko wtedy - śniła mi się bardzo brudna rwąca rzeka. I babka TŻta do mnie że brudna woda się na chorobe śnije.

Tydzień niecały po tym, środek sierpnia, a ja z koszmarnym, odmiedniczkowym zapaleniem nerek. Do dziś pamiętam, jak byłam w tesco na zakupach i leki mnie puściłai słaniałam się na nogach normalnie, doczołgałam do działu kosmetycznego i zażyłam dwa wielkie IBUMY i w dupie miałam ochroniarza.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:18   #3757
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja mam tylko 3 Ale przeglądających jest 23

No właśnie słyszałam, że tużursy nawet dobre są
Wyscie oszalaly z ilością postów...
No a dziś w SP promocje na pampki, ja też się boję zmian, w lato BD nas odparzylo kilkakrornie i teraz się tracić kase na proby...chyba się skusze na pampki..no i już kupimy 5, bo dada 4 za ciasnawe, a ze pampersy sa mniejsze to 5 będą dobre.

A wogole to witam sie!

Alescie naskrobaly od wczoraj...a ja wciąż myślę o Marsi...ale fajnie!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-19 o 10:35
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:23   #3758
bokeh
Zakorzenienie

własnie jem na sniadanko bruschette ;p Marsi na tym chlebku z lidla mniaam
Stary 2014-03-19, 10:25   #3759
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
własnie jem na sniadanko bruschette ;p Marsi na tym chlebku z lidla mniaam
nie wiem czy widziałaś nową gazetkę ale będzie makaron chilli ostry
już się nie mogę doczekać
Stary 2014-03-19, 10:28   #3760
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
noooom nie dalabym rady z drugim dzieciem sama jak malz non stop na szkoleniach teraz..... jeszcze mu studia podyplomowe zaproponowali i kurs jezyka japonskiego (ma 2certyfikaty zdane juz i zaproponowali mu kontynuacje) takze srednio raz na 3tyg jestem teraz u mamy na 3-4 dni, weekendy dojda mu studia plus w tygodniu poza praca japonski..... jak sie wszystko uspokoi to pomyslimy.... dobrze, ze na Pietraszka sie tak od razu zdecydowalismy, bo teraz pewnie bysmy odkladali przez jego "kariere"

Ta szkola liderow to jak nazwa wskazuje - na lidera, project menagera ciezko mi sie polapac w stanowiskach u nich w firmie. Generalnie 90% ludzi ktorzy ukonczyli ten pakiet szkolen w przeciagu 5lat awansuje na bardzo wysokie stanowiska kierownicze

super Lady

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
1. Jak wstanie wcześnie, jeszcze przed wyjściem Tż do pracy to "żegna tatę" - nosi do niego buty, jeszcze się nie zdąży ubrać a jej już ręka odpada od robienia "papa" tatusiowi i mówi przy tym cały czas "papa papa papa" (Nancy i Kubie też pomachała zanim zaczęli na dobre wychodzić ) a potem posyła buziaka rączką z takim głośnym "cmok"

2. Jak Tż wraca od razu niesie do niego piłkę, bo zawsze po powrocie Tż się szybko rozbiera z kurtki i idzie się bawić, chociaż chwilę zanim zasiądzie do obiadu.

3. Mieszkam na parterze - w oknach mam ( bo są takie jak drzwi balkonowe) na zewnątrz takie metalowe rolety - opuszcza/podnosi się je przy pomocy takiej korbki, kręci się nią. Jak Amelcia była mniejsza to miała obsesję na punkcie tej korbki, stawała, wyjmowała ją i chciała wsadzić od nowa - bałam się, że spadnie z łożka przez to, więc zaczęłam ją chować do 1rwszej szuflady w komodzie. Obecnie jest tak, że jak chcę odsłonić rolety i dam jej korbkę do ręki to biegnie na łożko, wstaje, podaje mi korbkę, czeka aż się zmacham i odsłonię okno;p, czasem bije brawo. Potem mówię, że "idziemy schować", złazi z łóżka idzie do komody, staje przy niej i wyciąga do góry rączkę z korbką, żebym odsunęła szufladę i schowała.

4. Jak powiem, że idziemy nastawić pralkę/wyjąć pranie/mama idzie zrobić siku to biegnie do łazienki razem ze mną i wie dokładnie co będziemy robić, wyjmuje pranie z pralki i podaje po jednym, albo załaduje rzecz do środka i zamyka pralkę, chce spuścić wodę w wc

5. Kiedy jest wieczór to wie, że po jedzeniu idziemy się kąpać, idzie do sypialni, staje pod zamkniętymi drzwiami, woła "mama mama brrrrum", waląc w drzwi, ja otworzę, weźmie piżamkę (przewieszona przez łóżeczko), ja daję jej czystą pieluchę i ona maszeruje dumna z manatkami do łazienki, po czym, podnosi ręce z nimi do góry i krzyczy "taaa" ("tam") bo rzeczy zawsze na pralkę odkładam. Potem próbuje się rozbierać. Kąpie się, pytam się czy już, czy wychodzimy jeśli się zgodzi to wstaje, obraca się tyłem i ręce do góry daje, żeby ją pod pachami chwycić Potem musi wyrzucić pieluszkę zużytą, sama zamyka drzwi od łazienki i idzie do sypialni.

6. Chce mi chować produkty do lodówki, np śmietankę do kawy jak znajdzie, staje nad lodówką z tym, podnosi do góry,woła. Ja chowam, ona zamyka lodówkę i bije brawo

7. Wyciera ze mną kurze :P
8. Przyniesie totalnie wszystko o co ją poprosić.
9. Dzisiaj wreszcie próbowała myć swoje ząbki jak mówiłam, że myjemy.
10. Rano gdy wstanie pierwsza i włażenie na mamę nie działa i ma dalej śpi, to mnie klepie po twarzy i woła z uśmiechem "maama mamaaa" po czym schodzi na dół idzie do drzwi, orientuje się, że zamknięte i muszę wstać ja żeby jej otworzyć.. bierze wózek, przyciąga go do łóżka cały czas mnie wołając , wstaję, ona robi mi miejsce, żebym mogła usiąść i wychodzimy z pokoju.
Ale naj naj najlepsze są spontanicznie dawane buziaki i wszelkie przytulasy, też nas dopada jak na podłodze jesteśmy
Rozpisałam się. Sorry. Ogólnie jestem oczarowana
nie dziwie sie wcale ze jestes oczarowana u mnie Tosia tez ma czasem takie momenty ze sie wzruszam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kundzia pokaż emelki?
takie ..

a i moja Tosia z wczoraj

wogole to dzien dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140319_102104.jpg (78,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140318_113012.jpg (66,9 KB, 61 załadowań)

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:29   #3761
marsi11
Zakorzenienie

gojka- dopiero teraz doczytałam o tacie- a ma któs na niego wpływ? bo moj umarł właśnie dlatego,że nie chciał nikogo słuchać, leki przepisał mu lekarz raz a potem załatwiał sobie po znajomości
głupia i niepotrzebna śmierc 56 lat
nie docierało do niego kompletnie NIC, dzień przed śmiercią jak mama dzwoniła do siostry żeby jej powiedzieć,że ojciec się źle czuje i mama się o nieg martwi to wyrwał jej słuchawkę i zrobił jej awantutę
no ale i tak nic z tego dobrego nie wyszło
Stary 2014-03-19, 10:29   #3762
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
hehhe jakby mi kto dał kuuupę czasu w zapasie i nianki do godziny 18 to kto wie

dziękuję
mama cholerne mdłości spać mi się chce
poza tym nie wiem jak to będzie, obie ciąże były na totalnym leniu a przy Leosiu nawet wysikać się nie daje
w jakim wieku masz pierwszego synka?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-19, 10:30   #3763
marsi11
Zakorzenienie

Tosia śliczna, imię genialne jaka ona poważna
Stary 2014-03-19, 10:31   #3764
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ja nie mam ale ona chyba jeszcze śpi :P:P:P

czym sie zdołowałaś???

gratuluje pracy co z Pietraszkiem ?

kurde i jeszcze masz zamowic na wieksza kwote?! oczadzieli??

nie denerwuj się tylko wiesz co... policja chyba zabiera sie za to od 250 zł :/ ponizej jest niska szkodliwość ale moge sie mylic
Ja kiedyś Wam tu pisałam ze oszukal mnie sklep matama.pl na 80zl, znalazłam forum na którym było wielu oszukanych. Chyba wszyscy złożyli doniesienie na policji, wiem, że moje postępowanie umorzono, natomiast policja tak wpłynęła na kobite właścicielke, że pooddawala kase.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:34   #3765
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
w jakim wieku masz pierwszego synka?
13 lat
Stary 2014-03-19, 10:34   #3766
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy widziałaś nową gazetkę ale będzie makaron chilli ostry
już się nie mogę doczekać
widzialam :P

jeszcze ten makaron pappardelle mi smakuje, z tej gazetki na lidlowym watku dziewczyny tez chwalily te kawy w puszkach drewnianych.

A np nie przypadly mi do gustu te tortelloni

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-03-19 o 10:35
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:39   #3767
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
13 lat
to juz duzy mezczyzna

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-19, 10:40   #3768
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
widzialam :P

jeszcze ten makaron pappardelle mi smakuje, z tej gazetki na lidlowym watku dziewczyny tez chwalily te kawy w puszkach drewnianych.

A np nie przypadly mi do gustu te tortelloni
z dynią były okropne al z ricottą mi smakowały, moje chłopaki jedli do pomidorowej bo makaronu w domu nie miałam
Stary 2014-03-19, 10:44   #3769
hope01
Zakorzenienie

KIJA!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:47   #3770
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
I tak się pochwalę:brzydal : Siedzimy wczoraj z Tż wieczorem, mała się bawi i w pewnym momencie na cały głos tak wyraźnie mówi Adaśśśśś.. Proszę ją powiedz:b"tata adaś" a ona tak dokładnie iwyraźnie powtarza tata adaśśś.... Tż cały w skowronkach....

Miałam głupi sen... Śniło mi się, że byłam z moimi rodzicami, mężem i
Paulinką nad wodą. Woda strasznie brudna, jak błoto... W tej wodzie był taki konik-bujaczek jak na placach zabaw często. Wszyscy jesteśmy w tej wodzie.... PAulinka na tym koniku, mama i ja taki sporawy kawałek od małej a tato i Adam jeszcze dalej od nas, łapią ryby w ręce.... No i w pewnym momencie mój tato wpada na pomysł, żeby wrzucić petardę w tą rzekę to wtedy ryby wypłyną na wierzch i będą mogli je złapać.... I w tym momencie wpada do wody moja P. Biegnę do niej i myślę, że jak strzeli ta petarda to przecież ona słuch straci.. no i że tak daleko od niej jestem, że za długo pod wodą będzie, że się utopi... I w tym momencie się budzę....
Boję się strasznie, bo zawsze jak śni mi się brudna woda to staje się coś złego.....
Boję się o mojego tatę, bo z jego zdrowiem jest nie ciekawie, większość mężczyzn z jego strony umiera na to samo... Ale mój tato do lekarza nie pójdzie bo usłyszy wyrok... Boi się strasznie, ale kurde jak się nowotwór wykryje w zarodku to jest jakaś szansa.... a tak....
Do tego mój brat na granicy pracuje, teraz jest na szkoleniu. W ost weekend mieli zostać w tej jednostce co szkolenie, bo ta akcja na ukrainie... kurde ja naprawdę się boję, że będzie nie ciekawie, że o tym się nie mówi, żeby paniki nie siać... Dobra nie smęcę już, lecę coś porobić....
dla Paulinki.
Ja to Cię nie chce martwić, ale moja mama zawsze mówie że jak się brudna woda śni to nieszczęście jakieś będzie. Nie ma możliwości żeby na tatę wpłynąć żeby do lekarza się zabrał czy coś.
Co do brata to miejmy nadzieję że wszystko się jeszcze jakoś uspokoii naukrainie bo jak dojdzie do najgorszego to kiepsko będzie.
Cytat:
a i moja Tosia z wczoraj

wogole to dzien dobry
Słodka
Cytat:
13 lat
O to podobnie ja młoda Tż, ona 14 lat.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:53   #3771
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Popłakałam się

http://images4.bibsy.pl/VllOUP9d/to-...-na-dzien.jpeg
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 10:58   #3772
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45654901]Popłakałam się

http://images4.bibsy.pl/VllOUP9d/to-...-na-dzien.jpeg[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
KIJA!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
o właśnie własnie !!!!

kurde dziołchy usypiałam mała, odlozylam ja do lozeczka kolysanka przestala grać chce wychodzic a tu domofon !!!! kutafony jedne ulotkarze pieprzeni *&%^$#%^&*()_)+)(*!!!! zawsze dzwonia na wszystkie na raz a jak odbiore to potem slysze tylko sasiadke i siebie jak jak glupi gadamy "halo halo" no i obudzila sie, poplakana i zas musialam usypiać... wyłaczyłabym domofn tylko no...potrzebny mi
Stary 2014-03-19, 10:59   #3773
mala_19kw
Zakorzenienie

Puk puk! Można?

Nie mogę przejść obojętnie obok takiej wiadomości. Marsi słoneczko,dużo sił i zdrówka dla Ciebie i fasolki Strasznie się cieszę Bardzo bardzo-jakby to moje własne było
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:00   #3774
calawdeszczu
Wtajemniczenie

marsi, śniłaś mi się dzisiaj i zastanawiałaś się jaki wózek kupić tym razem

czołem :hej:

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:01   #3775
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, nie pogratulowalam wczoraj - GRATULUJE BARDZO MOCNO i zycze dziewczynki do kompletu...

Wizaz mi nie dziala na laptopie, ciastka sie chyba spieprzyly... Dzisiaj czyscilam, ale nie mam teraz laptopa pod reka, wiec pisze z telefonu.

Sluchajcie, jestem zla - moja siostra przywiozla wczoraj do nas na godzine swoja corke... Do przedszkola jej nie dala, bo kaszle, ale do nas bez zastanowienia przywiozla - i dzisiaj Oliwka kaszle i ma katar. Nosz kuwa. zero pomyslunku. a moja mama oczywiscie jest po jej stronie - "musiala ja do nas przywiezc, bo nie miala gdzie zostawic". No kuwa, ale to, ze zarazila moja Oliwe to juz nie ma znaczenia. Moja siostra i wszystko, co z nia jest zwiazane to swietosc, a mnie i moja rodzine pies moglby osrac... :/ :/

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:20   #3776
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
marsi, śniłaś mi się dzisiaj i zastanawiałaś się jaki wózek kupić tym razem

czołem :hej:
no bo zastanawiam się co tu wymyśleć?

Black- o rany, to jakieś chore, wiesz tu już nawet nie chodzi o Ciebie co o Oliwkę

Kija- sto lat
Stary 2014-03-19, 11:27   #3777
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
super Lady

nie dziwie sie wcale ze jestes oczarowana u mnie Tosia tez ma czasem takie momenty ze sie wzruszam

takie ..

a i moja Tosia z wczoraj

wogole to dzien dobry

mogłabys zrobic zdjecie swojej kuchni;>

Black;/ poracha;/ ;/ ;/

1000tny raz to napisze: Jejuuuuuuuuuuuuuuuu jak ja sie ciesze, ze nie mieszkam juz z moją matulą itd aaaaaaaaaaaaa

a tu moja klusia;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00338.jpg (64,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00353.jpg (77,3 KB, 26 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-03-19 o 11:34
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:31   #3778
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mogłabys zrobic zdjecie swojej kuchni;>

a tu moja klusia;p
alez rzesy
jak tylko bede miala chwilke - narazie jest jeden wielki balagan poza tym kuchnia nie jest jeszcze do konca wykonczona

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-19, 11:35   #3779
misiaeel
Wtajemniczenie

gojka prośbą, groźbą musicie Tatę do lekarza zaprowadzić

marsi bo nie wiem czy coś mi umknęło, czy nie pisałaś. Mama dalej z Wami mieszka??

kundzia boska Tosia, a ile włosków

Black masakra

Deli

O takich pysznościach mówicie a ja nic nie mogę jeść po tym wyrwaniu

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:37   #3780
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
O takich pysznościach mówicie a ja nic nie mogę jeść po tym wyrwaniu

biedulka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości