|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej ;-)
Witam się przedpołudniowo Dziś znów średnio spałam, mam nadzieję, że nie będzie już tak do końca ;-( Oglądam sobie DDtvn i ma być o brzuchach po porodzie i ciele kobiet po ciąży, ech... Na 14 idę na wizytę, może będzie usg zoaczymyCo do pobrania tej krwi pępowinowej, to już nie jest kosmiczny koszt jak 2-3 lata temu... Ale wiadomo, że każdy ma inną sytuację, a przy tych wszystkich wydatkach, trudno wygospodarować kolejne $$ Ale my się decydujemy. A teraz już nawet koszta przechowywania spadły do około 250 miesięcznie Wy wybieramy Polski Bank Komórek Macierzystych przy centrum zdrowia dziecka Na szczęście część kosztów jest przed pobraniem, a druga część po porodzie, więc damy radę Dopytam dziś jeszcze o te twardnienia na wizycie, ale myślę, że co lekarz to inna opinia Dobrego dnia |
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie w temacie byłam z czym sie tam zmagacie i nie znam tematu za bardzo.. chodzi o to ze mam nicki cukier? ze to może byc hipoglikemia?
|
|
#2885 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Ci że ja mam chrzestnych takich z przypadku (ówcześni znajomi rodziców) i właściwie ostatni kontakt mieliśmy na moją komunię. Przy 18nastce i ślubie było mi trochę przykro że ich nie ma... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Idę zaraz do tego dentysty i aż mnie mdli z nerwów
Cytat:
nie każde dziecko będzie super aktywne. Chyba wczoraj pisałam u dziewczynie, która praktycznie dziecka nie czuła przez całą ciąże a nic złego się nie działo. Jeśli Cię to uspokoi to idź do swojego lekarza, w końcu Twój spokój jest najważniejszy.I gratuluje dziewczynki |
|
|
|
|
#2887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hashi- hashimoto ![]() mnie tłumaczyła połozna, ze przy IO jest duzy wyrzut insuliny, wtedy cukier spada... nie jest to bezpieczne i lepiej coś z węglowodanami zjeść co kilka godzin, niektóre dziewczyny z ta chorobą, tajk jak moja sąsiadka, to w nocy wstawały żeby głupie ciastko owsiane zjeść ![]() ale Tobie nie grozi może o tyle IO, co ten niski cukier, żeby nie dopuścić własnie do tych omdleń, co wczesniej i drżenia ![]() Sylvunia tutaj jest fajny art. dot. hipoglikemii ![]() http://www.tlustezycie.pl/2013/09/re...likemia-i.html Cytat:
![]() ach ta tv śniadaniowa
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-03-19 o 11:17 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.pbkm.pl/cennik Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, byliśmy wczoraj na 2 spotkaniu SR i właśnie babka na koniec z banku krwi opowiadała o tej krwi pępowinowej. Nie powiem, żeby mnie jakoś szczególnie zainteresowała, ale to ze względu na to, że opowiadała tak, jakby się wyuczyła tekstu na pamięć i nic nie można było zrozumieć. My chyba się zdecydujemy, jeśli chodzi o ten bank,z którego przyszła ta babka to i tak koszty są o wiele mniejsze niż przy tym, który tak reklamuje się w gazetach i internecie, do tego można sobie je rozłożyć na różne raty. Jeszcze dokładniej o tym poczytam i zapytam sie położnej na następnym spotkaniu co ona o tym myśli. Zapytałam się jej teraz jak to jest z tą torbą do szpitala, w którym tygodniu mieć ją spakowaną. Wg niej to w 38 tc...a wg mnie to trochę późno - ja chciałam ok 32-34 tc być spakowana.
Rybka Gratulacje!!! Trzymam , żeby wszystko było ok. Wg mnie dzidzia po prostu spała, przecież one w brzuchu przesypiają większość czasu Zresztą, z każdym dzieckiem jest inaczej - jedno jest bardziej ruchliwe, drugie nie. Ważne, żebyś myślała pozytywnie. Jeśli bardzo się niepokoisz to idź wcześniej na te konsultacje Ja też dzisiaj rano obudziłam się głodna, ale specjalnie nie jem nic 2h przed snem, bo jak tylko zjem coś i zaraz się położę to męczy mnie refluks żołądkowy ;/ |
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Też myślałam że więcej powiedzą i pokażą więcej kobiet.
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do polski wybieramy się na święta, już od paru lat nie byłam na święta w polsce i w końcu będę miała okazję bo praca mnie nie trzyma. Co do mieszkania, wyjaśni się jak Tż-t będzie miał okazję pogadać z szefem, a kiedy to nastąpi
|
|
#2892 | |||||
|
Raczkowanie
|
ja tak tylko na szybko... od wczoraj próbowałam was nadrobić jednak ciągle latałam i miałam kupę załatwiania więc dopiero dziś udało mi się Was okiełznać
a tu ciągle czytam coś nowego chwalę się - wczoraj w końcu zamknęłam I semestr na studiach trochę mi to zajęło, byłam dwa razy extra na uczelni, ale na szczęście w końcu się udało do każdego dotrzeć Gratuluję i studniówek, i badań, i kolejnych zakupków ![]() Ja glukozę robię jutro sama - mam nadzieję, że przeżyję ![]() lecę na miasto znowu wczoraj oglądałam w jednym sklepie materacyk i jedyny jaki mi polecił (mały wybór) to kokos-pianka-kokos 8cm za 75 zł. Jakoś mnie nie przekonał... Także będę szukać dalej. Dostałam też dziś kuriera od sławka i tego r_p77 i ja ogólnie jestem bardzo zadowolona. Materiały z rzeczy dla dziecka nie powalają, ale kupowałam póki co na próbę tańsze rzeczy np. kocyki, rożek, pieluchy i te wszystkie podkłady itd... A jak macałam w sklepach to i tak jest wszędzie to samo. Mam jeszcze upatrzony taki słodziutki grubszy kocyk w sklepie dzieciaczkowym, ale dopiero przy ładnej pogodzie wybiorę się go kupić Cytat:
Gratuluję Córeczki Gabrysia śliczne imię - choć ja akurat znam same rozrabiary A to musi być coś złego jak się mało ruszała? Mam nadzieję, że okaże się wszystko w porzadku i chyba nie ma co się martwić na zapas skoro reszta z Małą jest OK ![]() Cytat:
Cytat:
za 100-dnióweczkę Wypiję za Was soczek ![]() Cytat:
Brawooo! ![]() Cytat:
Miłego dnia dziewczyny |
|||||
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że udało ci się zamknąć semestr ![]() powodzenia jutro na glukozie
|
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i powodzenia na glukozie ![]() Kolejna z Was pisze że oglądała materace w stacjonarnych sklepach a ja nie mam pojęcia gdzie takie są w Warszawie a w Smyku czy Świat Dziecka nawet nie chce się pytać o cenę
|
||
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Troppo brawa za skończenie semestru
![]() Pradip wystarczy wpisać w google "sklep z artykułami dziecięcymi warszawa" i wyskakują jakieś np. Tomi na Targówku, Maxi-Baby na al. Krakowskiej... nie znam warszawy ale myślę że znajdziesz w taki sposób spokojnie jakieś sklepy lub hurtownie dziecięce
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo ja mam ten sam problem, planuje iśc do jednego sklepu "dzieciowego" typu no name, tam są wózki, łóżeczka to może będą materacyki a jak nie to się przejdę do sklepu z normalnymi materacami do łóżek i tam zapytam a w sumie najprawdopodobniej zamówie na all łóżeczko z materacem i całym innym wyposażeniem aby już nie kombinować aha na majówkach polecali materacyki hevea, więc można z netu zamówić jak coś
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi teściowa dzwoniła że kupiła łóżeczko
zaskoczyła mnie, bo sama mówiła że jeszcze z tym poczeka, no ale i tak miło z jej strony
|
#2898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to kiedy? po porodzie aby mały sobie wybrał łóżeczko nie no nie wiem muszę czekać na męża aż skończy szybciej, bo jak wraca ok 19-20-21 to już wszystko zamknięte
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie się przeraziłam fotelikami sama nie wiem co wybrać... i nie mam pojęcia czym się kierować... |
|
|
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
U mnie młody miał obwód główki 39cm i naprawdę cieszę się z mojej cesarki ![]() Mleko modyfikowane też chcę mieć na początek mimo iż nastawiam się na kp. Ale właśnie ostatnio mleko dostałam dopiero w piątej dobie po porodzie - pamiętam to jak dziś - wyszliśmy w czwartek ze szpitala, młody w domu syrenę włączył z głodu, ja miałam cycki puste, bo to po prostu czuć i tż szybko leciał po mleko. Potem wyparzanie tych butelek, gotowanie wody, czytanie milion razy instrukcji i sprawdzanie czy nie za gorące/zimne, ale mnie to stresu kosztowało... Ale za to od piątku wieczora to się ze mnie lało... Mleko poszło już do wyrzucenia (bo chyba w ciągu 3 tyg od otwarcia trzeba je zużyć)Ale fakt faktem już w późniejszym czasie przy kp zdarzają się kryzysy laktacyjne - wtedy trzeba dziecko częściej przystawiać, bo tak jak Malin pisze podawanie wówczas mm prowadzi właśnie to jeszcze większego zmniejszenia laktacji Malin no to niezła rzeźnia była współczuję, mam nadzieję, że chociaż wyniki będą dobre ![]() Troppo gratuluję zakończenia semestru ![]() Anteria fajna ta Twoja teściowa! No i skoków zazdroszczę ![]() Rybka najważniejsze że dzidziuś zdrowy, że dobrze się rozwija Może taka jego uroda, że bardziej leniwy jest? Ale rękę na pulsie trzeba trzymać i być czujnymCoś jeszcze chciałam, ale zapomniałam |
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Ramona dzieki za artykuł,bardzo ciekawy
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak ocenisz ten podkład na materac od sławka?
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiadomo, że najważniejsze są umiejętności kierowcy i oczywiście szczęście - można mieć marketowy fotelik za 50 zł i przejechać bezkolizyjnie, a można mieć super extra z 5 gwiazdkami, a trafisz na tira czy wariata drogowego i nic nie pomoże... Ja akurat patrzę na te gwiazdki i testy, bo psychicznie jakoś sama czuję się bezpieczniej jak dziecko jest w bezpiecznym foteliku
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytam to może mi jakoś się rozjaśni w głowie ![]() Ramona powiedz mi jak to jest z tymi procentowymi obliczeniami hormonów?? bo ja się w sumie nie orientuję o co chodzi a bym sobie sprawdziła bo mam swieże wyniki |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie fotelików samochodowych to polecam do poczytania bloga oczami sprzedawcy:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ Jest tam m.in. o testach ADAC i wiele innych ciekawych rzeczy http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...1_archive.html http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-gwiazdek.html |
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dzielone na pół daje 0,45. Teraz żeby ft4 było >50%, trzeba do 1,00 dodac to 0,45, co daje 1,45, czyli tyle powinno być minimum. a skoro wynik wyszedł 1,00, a 0,80=0% normy, 1,45=50% normy, a 1,70=100% normy, to ten wynik będzie równy w przybliżeniu ok. 23-25% normy ![]() Tak plus minus ![]() ja nie liczę dokładnie %, tylko zawsze licze, czy przekroczone mam te 50% normy
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi że nie za dobrze dogadujesz się z Teściową. Ja z moją jesteśmy obecnie jak matka z córką, znamy się dość dobrze i ogólnie przynajmniej ja ją lubię (ona chyba mnie zresztą też) A co do łóżeczka, bardzo chciała coś dla wnuka kupić, jest to jej pierwszy wnuk to chyba wiadome No a ja nie liczyłam ogólnie i nie chciałam żadnej takiej pomocy. Moi rodzice wiem że dali by mi wszystko ale zdaję sobie sprawę że nie mają na to szans, teściowie są w trochę lepszej sytuacji i wiem że jakby nie mieli jak to by nie kupowali żadnych takich prezentów, chociaż wiem że to akurat tylko i wyłącznie pomysł mojej Teściowej no i chrzestny Radusia się dołożył Do łóżeczka dokupiła mi jeszcze przewijak i pościel![]() A ja padam z głodu dobrze że już obiadek gotowy ![]() A dzisiaj zupa serowa z klopsikami ![]()
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli jak teraz mam 15,85 a norma 11,5-22,70 to mam za niskie bo te 50% wychodzi mi 17,1... dziwne bo moje TSH - 0,221 ( n: 0,2-3,5) FT3 - 4,21 (n: 3,5 -6,50) FT4 - 15,85 (n: 11,5 - 22,7) Ide jeść bo mnie Mała już leje po żebrach
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz, co na wizycie powie Tobie endo ![]() moja w ogóle nie patrzy na ft4, całe szczęście nie miałam jeszcze <50%, tylko kontroluje tsh, z tym że w ciąży ono jest zaniżane przez białko HcG, z tym, ze teraz nie wiem do jakiego stopnia ![]() no ale przynajmniej podniosła mi dawkę hormonu i faktycznie lepiej się czuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

a potem to już mniej jem, może to po nocce tak? A o której zjadasz ostatni posiłek? Może za długa przerwa w nocy między posiłkami? 

nawet nie chce mi się z domu ruszyć, brzuch dalej szaleje. Po południu chyba zadzwonię do mojej lekarki co z tym fantem zrobić 

. Wizyta nas nie uspokoiła, w zasadzie to po niej całą noc nie spaliśmy. Wygląda na to, że u dzidzi wszystko ok, serduszko bije miarowo, przepływy są ok, rośnie, ma lekko ponad 1kg więc tak całkiem średnio, narządy w porządku. Tyle że przez całe badanie (25 min) w zasadzie się nie ruszało. Pomimo trząchania, szturania i wydziwiania z brzuchem. Lekarz (byliśmy u przypadkowego nie u prowadzącego) oczywiście kazał się skonsultować z prowadzącym, powiedział, że na usg nie widać, żeby było coś nie tak, i albo dzidzia na usg ewidentnie spała i miała nas gdzieś, albo ma gorsze dni, albo coś się dzieje, no ale z usg to nie wynika i żeby iść do prowadzącego na konsultację. I powiem Wam, że już sami nie wiemy, co robić, panikować, czy spokojnie czekać do wizyty 2 kwietnia
13.07.2013 

zaskoczyła mnie, bo sama mówiła że jeszcze z tym poczeka, no ale i tak miło z jej strony

współczuję, mam nadzieję, że chociaż wyniki będą dobre