Aliexpress - chińskie allegro - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 23:54   #4261
migea
Zadomowienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro

Cytat:
Napisane przez Meg_bz Pokaż wiadomość
Migea nie pij :P bo jak tak będą za każdym razem pytać to nam w alkoholizm popadniesz
też tak myślę już chociaz ja pijam wina czerwone niby dobre dla zdrowia
i osłabia mnie jak ktoś nie umie przeczytać forum a chce z chińczykami gadać i ogarnąć alie jak nie umie na wizażu odp, na podstawowe pytanie poszukać...
Stary 2014-03-18, 23:57   #4262
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicier o tej sytuacji: Sprzedawca podał mi numer trackingowy, gdy napisałam, że coś jest nie tak z numerem on odpisał mi że wysłał, ale coś w stylu że w tym miesiącu nie wysyłają z trackingiem, a poza tym, że byłaby dużo drożej. A i że jak nie dostanę w ciągu 40 dni to mi zwróci kasę. Boję się, że nie dostanę płaszczyka. :/
Mam podobną sytuacje tzn sprzedawca napisał mi, że wysłał buty, podał numer trackingowy trzy dni temu, sprawdzam codziennie i wszędzie wyświetla mi, że taka paczka nie istnieje. Jest to trochę dziwne, troche sie obawiam.. ale może jest tam jakiś czas na weryfikacje tego, sama nie wiem. Jeszce nie pisałam na ten temat do sprzedawcy ale chyba muszę to zrobić. W sumie w Twojej sytuacji tak jakoś dziwne wyszło bo niby podał numer trackingowy a okazało się , że w ogóle takiego nie ma.. to wygląda na jakąś ścieme. Musisz chyba poczekać, może akurat przyjdzie. Narazie bez paniki

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2014-03-18 o 23:58
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 00:51   #4263
wisniowiecki
Przyczajenie

Kdjdfn

A do kiedy masz max. termin dostawy? Skoro sprzedawca określił że jak nie dostaniesz w ciągu 40 dni to może to wskazywać na to że koleś jeszcze nie ma towaru, zwodzi Cię i dopiero zamawia u kogoś innego w Chinach i dopiero później poda Ci numer. Warto byś zobaczyła do kiedy jest termin dostawy, jak dalej będzie zwodził to napisz do niego, a później zakładaj spór. Sprawdzałaś jakie ma opinie? Może to też być oszust. Ważne żebyś wiedziała do kiedy jest termin dostawy żeby sprawa nie była zamknięta.

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Mam podobną sytuacje tzn sprzedawca napisał mi, że wysłał buty, podał numer trackingowy trzy dni temu, sprawdzam codziennie i wszędzie wyświetla mi, że taka paczka nie istnieje. Jest to trochę dziwne, troche sie obawiam.. ale może jest tam jakiś czas na weryfikacje tego, sama nie wiem. Jeszce nie pisałam na ten temat do sprzedawcy ale chyba muszę to zrobić. W sumie w Twojej sytuacji tak jakoś dziwne wyszło bo niby podał numer trackingowy a okazało się , że w ogóle takiego nie ma.. to wygląda na jakąś ścieme. Musisz chyba poczekać, może akurat przyjdzie. Narazie bez paniki
talusiax33

Napisz do gościa, że nr nie działa i spytaj się o co chodzi. Najlepiej dowiedz się gdzie Kdjdfn zamawiała, może to ten sam typ...
Stary 2014-03-19, 00:54   #4264
mewithoutyou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Na stronie przy zamówieniu zaraz obok numeru trakingowego macie podaną informację, że należy sprawdzać dopiero po minimum 3 do 10 dni odkąd sprzedawca wysłał paczkę.

"3-10 days after the seller ships out the product, you can track the shipping information in the following sites:
China Post Air Mail Website Destination Post Website"

Z własnego doświadczenia wiem, że te numery faktycznie działają po minimum 3 dniach i wcześniej niż 10 dni nie ma co panikować.

Edytowane przez mewithoutyou
Czas edycji: 2014-03-19 o 00:55
mewithoutyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 01:15   #4265
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewithoutyou Pokaż wiadomość
Na stronie przy zamówieniu zaraz obok numeru trakingowego macie podaną informację, że należy sprawdzać dopiero po minimum 3 do 10 dni odkąd sprzedawca wysłał paczkę.

"3-10 days after the seller ships out the product, you can track the shipping information in the following sites:

Z własnego doświadczenia wiem, że te numery faktycznie działają po minimum 3 dniach i wcześniej niż 10 dni nie ma co panikować.
Wyczytałam to właśnie, dziękuję za info poczekam jeszcze tydzień, już bez paniki.

wisniowiecki :
Jeżeli za tydzień nadal będzie błąd w nr trackingu to wtedy napisze do niego i zobaczymy co to będzie. Raczej nie zamawiałyśmy u tego samego sprzedawcy bo mój ma tylko buty a Kdjdfn zamówiła płaszczyk, więc to się wyklucza.

Dobranoc!
Stary 2014-03-19, 02:51   #4266
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
JA nie wiem, ale szkoda, że można tylko jeden kupon mieć.. A raczej jednym, średnio się opłaca grać już bo nie będę robić zakupów za 100...

Istotna sprawa: z tego co ja rozumiem , to one są ważne tylko 25 marca. Żeby sobie nikt kuponu nie przegapił .

Z tego co widzę można mieć po jednym kuponie z kazdego typu. Jeden na 2 dolary przy zamowieniu na 20, jeden na 3 itd... W sumie 6 kuponów . I tak do wykorzystania są tylko 25 marca, ale to przynajmniej daje czas na znalezienie tego co chce sie kupić.
Tylko nadal nie wiem czy można te kupon wykorzystać przy łączonym zamówieniu.
Punkty się szybko zdobywa ja dziś dostałam 900 pkt choć jeszcze nie wiem czy je wogole wykorzystam, ale ja lubie sobie pograc w takie glupie gierki ;p
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 07:59   #4267
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Nieprawda, PayPal wspolpracuje z ebayem, ale sami z siebie tez chronia transakcje. Jezeli sie wysyla opcja "placenia", a nie "wysylanie kasy znajomym i rodzinie", to tez maja ochrone kupujacych.
Prawda, bo wtedy nie ma mozliwosci mediacji obslugi aliexpress

Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:04   #4268
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qeres Pokaż wiadomość
zamawiała któraś ?

http://www.aliexpress.com/item/2013-...405402378.html

http://www.aliexpress.com/item/2013-...980181788.html

i jeszcze mam takie pytanie, jak sprawdzam nr paczki to na chińskiej stronie ostatnie jest null - pek 13.03 zaś na PP jest beijang (?) 12.03
tzn że paczka jest już w drodze czy jak? to moje pierwsze zamówienie więc jeszcze nie bardzo ogarniam

Nie zamawiałam, ale fajne te ciuszki .
Co do paczki to tak jest w drodze do Polski , a beijang znaczy Pekin , czyli że wyszła z Pekinu do Polski, u mnie akurat ten sam status jest od kilku dni

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:08   #4269
Kdjdfn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisniowiecki Pokaż wiadomość
Kdjdfn

A do kiedy masz max. termin dostawy? Skoro sprzedawca określił że jak nie dostaniesz w ciągu 40 dni to może to wskazywać na to że koleś jeszcze nie ma towaru, zwodzi Cię i dopiero zamawia u kogoś innego w Chinach i dopiero później poda Ci numer. Warto byś zobaczyła do kiedy jest termin dostawy, jak dalej będzie zwodził to napisz do niego, a później zakładaj spór. Sprawdzałaś jakie ma opinie? Może to też być oszust. Ważne żebyś wiedziała do kiedy jest termin dostawy żeby sprawa nie była zamknięta.
Na ali liczy mi jeszcze 48 dni, czyli to więcej niż napisał mi sprzedawca. Co do opinii ma 97,5% pozytywów więc chyba ok, no nic muszę czekać, tylko ja taka niecierpliwa jestem. :P
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:12   #4270
Vectraa
Rozeznanie

U mnie było tak, że nawet po 10 dniach tracking nie działał i 11 dnia dostałam maila od ali, że moje zamówienie zostało zamrożone ponieważ sprzedawca wykonuje podejrzane akcje na swoim koncie i w ciągu 3 dni sprawdza o co chodzi. I po tym czasie dostałam kolejnego maila że sprzedawca to oszust i zwracają mi kasę

Vectraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:15   #4271
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rmagda Pokaż wiadomość
Ten płaszczyk jest na mojej wish list od dlugiego czasu :
http://www.aliexpress.com/item/Haodu...448301903.html
Jednak wstrzymuję się z zakupem ze względu na to, że sprzedający ma Tylko 78% pozytywnych opinii.. Nigdzie indziej nie moglam znaleźć tego samego fasonu...

Nareszcie się zarejestrowalam na wizazu, po dlugim czasie przeglądania tego wątku
W widziałaś gdzieś jakieś Real zdjęcia? Bo tez mi sie podoba, chociaż troche sie obawiam sztucznej skory, ale na Allegro chodzą po 300 zł te płaszcze
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 08:51   #4272
201804100943
Konto usunięte

<.>

A nie możesz ignorować takie posty? Wyrażanie się w ten sposób źle świadczy o Tobie. I zresztą wydaje mi się że nikt nie ma ochoty czytać obrażających postów

Edytowane przez magda20003
Czas edycji: 2014-03-19 o 09:10 Powód: edycja cytowanego posta
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:04   #4273
iamxshi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
A nie możesz ignorować takie posty? Wyrażanie się w ten sposób źle świadczy o Tobie. I zresztą wydaje mi się że nikt nie ma ochoty czytać obrażających postów
To była na pewno przesadna reakcja, ale też nikt nie ma ochoty czytać na kazdej stronie jak zapłacić na ali. Jakoś większości osób wystarczyło wyszukać posty o płatności, o której jest napisane chyba już na pierwsszych stronach, jak nie na w ogóle pierwszej
iamxshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:12   #4274
magda20003
ex Moderator

Wizażanki, jeżeli jakaś wypowiedź Was irytuje, a pytanie jest zadawane milion razy to nie ma na Wizażu przymusu odpowiadania.

Nie jest to też dobrze miejsce na wyzłośliwianie się

magda20003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:21   #4275
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magda20003 Pokaż wiadomość
Wizażanki, jeżeli jakaś wypowiedź Was irytuje, a pytanie jest zadawane milion razy to nie ma na Wizażu przymusu odpowiadania.

Nie jest to też dobrze miejsce na wyzłośliwianie się
Otóż to
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:35   #4276
migea
Zadomowienie

Rekcja przesadna - może - ale z drugiej strony nikogo od debili nie wyzwano czy głupków to pierwsze tylko polecono skorzystania z tego co dała na Bozia
Po drugie mam szacunek do osób będących na portalu, ale też myślę
jak nie będzie zdecydowanej reakcji na tak podstawowe pytania to będzie na każdej stronie pytanie o płatności czy inne rzeczy które przewijają się co chwila. Wybaczcie ale ja jakoś mało ogarnięcia do pewnego stopnia rozumiem, ale powoli ktoś musiał by miec etat i wyjaśniać od podstaw co jak ma kupic... Jak mi to ktoś kiedyś powiedział: "mała jak ktoś robi błąd ortograficzny to mu powiedz, bo jak nikt nie będzie mu nic mówił to facet przez 30lat będzie żył w przeświadczeniu że mażymy piszemy przez ż a nie rz"
Ignorując pytania podstawowe robi się większy błąd komuś niż zwrócić uwage...

Jeżeli moja reakcja oburzyła niektóre osoby - to cóż mogę powiedzieć chyba tylko: przepraszam.

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-03-19 o 09:37
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:57   #4277
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewithoutyou Pokaż wiadomość

Właśnie dziś pojawiło mi sie w trackignu całe szczęście.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
Rekcja przesadna - może - ale z drugiej strony nikogo od debili nie wyzwano czy głupków to pierwsze tylko polecono skorzystania z tego co dała na Bozia
Po drugie mam szacunek do osób będących na portalu, ale też myślę
jak nie będzie zdecydowanej reakcji na tak podstawowe pytania to będzie na każdej stronie pytanie o płatności czy inne rzeczy które przewijają się co chwila. Wybaczcie ale ja jakoś mało ogarnięcia do pewnego stopnia rozumiem, ale powoli ktoś musiał by miec etat i wyjaśniać od podstaw co jak ma kupic... Jak mi to ktoś kiedyś powiedział: "mała jak ktoś robi błąd ortograficzny to mu powiedz, bo jak nikt nie będzie mu nic mówił to facet przez 30lat będzie żył w przeświadczeniu że mażymy piszemy przez ż a nie rz"
Ignorując pytania podstawowe robi się większy błąd komuś niż zwrócić uwage...

Jeżeli moja reakcja oburzyła niektóre osoby - to cóż mogę powiedzieć chyba tylko: przepraszam.
Dobre słowa ! PRAWDA.
Stary 2014-03-19, 10:27   #4278
qeres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek160 Pokaż wiadomość
Co do paczki to tak jest w drodze do Polski , a beijang znaczy Pekin , czyli że wyszła z Pekinu do Polski, u mnie akurat ten sam status jest od kilku dni
dziękuję ci bardzo

wymianka ciuchowa
qeres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:04   #4279
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny zamawiala ktoras z was jeansowa kurtke?

Wlasnie szukam i ta mi sie podoba

http://www.aliexpress.com/item/2013-...365417494.html

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:18   #4280
mikrojustyna
Raczkowanie

GG do mikrojustyna

Zakochałam się w tej sukience <3 <3 <3
http://www.aliexpress.com/item/LN-01...548318195.html
Czy macie może jakieś doświadczenia z kupnem sukienek wieczorowych? Czy wyglądają podobnie jak te na zdjęciach? Czy można prosić sprzedawce o real foto?

Ed: Przesukałam wątek i znalazłam odp na swoje pytania, ciekawa jestem real foto Może jak to http://wheretoget.it/look/400343
Znalazłam takie real foto: http://www.aliexpress.com/store/prod...444056186.html
tylko tu kosztuje 2 razy więcej. Czy możliwe, ze tak samo wyglada natej aukcji za 50 $?

Edytowane przez mikrojustyna
Czas edycji: 2014-03-19 o 13:06
mikrojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:28   #4281
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem. Dostalam dzisiaj bluzeczke i odrazu przy przymierzeniu mi sie zrobila dziura... czy moge napisac o zwrot kasy?

http://www.aliexpress.com/snapshot/6025132247.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-19 11.18.17.jpg (29,2 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-19 11.19.13.jpg (49,4 KB, 92 załadowań)

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:55   #4282
lolika
Rozeznanie

GG do lolika

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Dostalam dzisiaj bluzeczke i odrazu przy przymierzeniu mi sie zrobila dziura... czy moge napisac o zwrot kasy?

hardcore ! pisz a co ci szkodzi ;p

Wymiankowo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post53584534
lolika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:54   #4283
Ofelia82
Zadomowienie

pisz, pisz! To ewidentnie jest źle zszyte (za blisko brzegu i dlatego puściło) albo materiał jest to doopy
Stary 2014-03-19, 15:16   #4284
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Cytat:

też bym pisała chociaż o częściowy zwrot, bo to taki materiał, że jak nawet zszyjesz to będzie widać albo się rozejdzie

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:33   #4285
rmagda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
W widziałaś gdzieś jakieś Real zdjęcia? Bo tez mi sie podoba, chociaż troche sie obawiam sztucznej skory, ale na Allegro chodzą po 300 zł te płaszcze
Nie , niestety nie widziałam...
za to ja polecam taki plaszczyk: http://www.aliexpress.com/item/New-E...492267961.html .
Udalo mi się znaleźć taki czarny na ebay (nie jestem pewna czy u sprzedawcy na aliexpress bedzie ta sama jakość). W każdym razie na ebay zaplacilam za niego $3,5 ! Niestety u tego samego sprzedawcy nie jest juz dostepny. Generalnie podejrzewam, że była to pomyłka cenowa i nawet spodziewałam się tego, że paczki w rezultacie nie dostanę... A przyszła po tygodniu! najlepszy zakup ever!
rmagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:35   #4286
Fas0lka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikrojustyna Pokaż wiadomość
Zakochałam się w tej sukience <3 <3 <3
http://www.aliexpress.com/item/LN-01...548318195.html
Czy macie może jakieś doświadczenia z kupnem sukienek wieczorowych? Czy wyglądają podobnie jak te na zdjęciach? Czy można prosić sprzedawce o real foto?

Ed: Przesukałam wątek i znalazłam odp na swoje pytania, ciekawa jestem real foto Może jak to http://wheretoget.it/look/400343
Znalazłam takie real foto: http://www.aliexpress.com/store/prod...444056186.html
tylko tu kosztuje 2 razy więcej. Czy możliwe, ze tak samo wyglada natej aukcji za 50 $?
Mam dokladnie taka sama sukienke kupilam ja duzo taniej na ebayu. Jesli chcesz moge wrzucic zdjecie na sobie.
Stary 2014-03-19, 15:39   #4287
rmagda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fas0lka Pokaż wiadomość
Mam dokladnie taka sama sukienke kupilam ja duzo taniej na ebayu. Jesli chcesz moge wrzucic zdjecie na sobie.
Mi też wpadła w oko ta sukienka tylko przydałaby mi się okazja żeby taka ubrać! Pokazuj nam zdjecia! chętnie zobaczę.
Czy ten sprzedawca u ktorego kupowalaś wciąż ma u siebie te sukienki ?
rmagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:40   #4288
justitrzy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rmagda Pokaż wiadomość
Nie , niestety nie widziałam...
za to ja polecam taki plaszczyk: http://www.aliexpress.com/item/New-E...492267961.html .
Udalo mi się znaleźć taki czarny na ebay (nie jestem pewna czy u sprzedawcy na aliexpress bedzie ta sama jakość). W każdym razie na ebay zaplacilam za niego $3,5 ! Niestety u tego samego sprzedawcy nie jest juz dostepny. Generalnie podejrzewam, że była to pomyłka cenowa i nawet spodziewałam się tego, że paczki w rezultacie nie dostanę... A przyszła po tygodniu! najlepszy zakup ever!
gratki płaszcz za 3,5 $ to naprawdę miałaś szczęśćcie
do mnie przyszedł ostatnio ten kryształowy naszyjnik i choć troszkę się różni od zarowego jestem zadowolona http://www.aliexpress.com/item/Z-tra...571384185.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5734.jpg (49,9 KB, 85 załadowań)

You know it´s true
everything I do I do it for you.
justitrzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:05   #4289
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:

To nie jest wina złego uszycia bluzki tylko kwestia materiału.
Możesz pisać ale jeśli napsizesz że to ty zrobiłas dziurę przy mierzeniu to ci mogą kasy nie oddac a jak napiszesz że taka przyszła to trochę nieuczciwie no ale zwrot dostaniesz.
Więc to już od ciebie zależy co chcesz z tym zrobić.

Idz do sklepu z dodatkami krawieckimi i kup taką taśmę z klejem (taka do podkładania spodni) to się na gorąco prasuje.
Weź ten postrzępiony brzeg i równo sobie załóż za tą część z guzikami tak żeby z zewnątrz nie było widać. Na fotce całościowej nie widać tej dziury więc powinno się udać. Potem weź od spodu przyłóż ta taśmę i przyprasuj, tylko uważaj na temperaturę bo to delikatny materiał więc możesz go przypalić.
Jak przyłapiesz to taką taśmą to nie powinno się dalej strzępić. Są tez kleje do materiału specjalne i możesz tez takim klejem spróbować.
Na pewno nie próbuj tego szyć bo będzie ci się tylko dalej strzępiło. To taki materiał, uwierz mi na słowo.

Bluzeczka bardzo ładnie na tobie wygląda więc szkoda by było ją wyrzucić.

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-19 o 16:09
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:18   #4290
inkaxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Prawda, bo wtedy nie ma mozliwosci mediacji obslugi aliexpress

Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2

Ale w efekcie i tak dostajesz zwrot pieniedzy.

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości