|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ale mimo wszystko nadszedl dzis ten dzien kiedy mysza zjadła marchewke z jablkiem bobovity (3 łyzeczki) i jadla je ze smakiem |
|
|
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Nie chcę wojny ![]() Cytat:
![]() Ja tu kombinuję, kiedy do Krk przyjechać ![]() ![]() Co do wózka, to właśnie myślę, czy nie sprzedać xlandera już... Spacerówka całkiem nie sprawdza - nie mamy typowej parasolki, tylko espiro, o taki: ![]() Rozkłada się prawie na płasko, jest lekki i chyba mi starczy na cały ciepły okres A byłoby kilka stówek z wózka
|
|
|
#3873 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Najlepszego dla Zuzi z okazji półroczku U naspo kiepskim wieczorze, jeszcze gorsza noc padł dopiero po 22.00 i budził się co chwilę, zaczynając dzien po 6.00.Na szczęscie dziś jeszce jestesmy u rodziców cieżkjo się będzie przyzywczaic do siedzenie w domu samotnie od jutra![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do nocki pisałam wyżej ![]() co do kp napisze o tym innym razem, jakoś nie mam nastroju dziś... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mi się marzy żeby Jaśko zaczął w końcu lepiej przesypiać noce ![]() zdrówka dla małej http://www.smyk.com/britton-yuki-krz...t-niemowlaka-p o takie ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję ze jej cierpienia szybko się skonczą
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbekMo ja też dziś marudna, może wychodzi ząbek
|
|
#3876 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
a wczoraj dałam trzy łyżeczki marchewki... może to po tym... Cytat:
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-03-19 o 11:52 |
|||
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile Blanka miala jak zaczeliscie jezdzic?---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- zastanawialam sie nad takim ktory sie z przodu montuje, ale musze jeszcze zglebic temat
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Mało tu bywam,bo ciągle coś do roboty jest. Jeszcze mam na głowie praktyki studenckie,a raczej szukanie placówki, w której mogłabym ją odbyć ![]() Matal widzę,że zastanawiasz się nad zmianą wózka... Ja coraz częściej się nad tym zastanawiam,chociaż nie wiem co robić,bo po pierwsze wydałam kolejną kasę na wózek , a po drugie Tz mnie chyba ukatrupi ![]() Ogolnie rzecz biorąc. Denerwuje mnie ten kubełek Byłam spacerówką 2 razy i średnio jestem zadowolona. Juz zaczynam żałowac,ze nie wzięłma tego Britaxa-miał przynajmniej sporą budę i normalne siedzisko
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam Was ale niemam sil isac.. leb mi peka.
Doszlam dzis do wniosku ze moj Filip toleruje tylko jablka i gruszki a nie toleruje jagod, brzoskin, moreli, bananow, sliwek po tym mamy zawsze mega pisk twardu brzuch i zmagania z kupa.. tak jak wczoraj wieczorem i dzis po wczorajszym bananie.. niechxe jesc nic a jak wczoraj od 14.30 niejadl i laskawie zjadl o 20 to z wielkim krzykiem i piskiem kazdy lyk mleka to przelanie w kiszkach.. i jakos podrzucajac szeleszczac czym sie da wypil 200 ml a pozniej czesc ulal..
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
motylku brawa dla Tusiaczka- zdolna dziewczynka
![]() moja natomiast od paru dni ostro probuje usiąść kiedy leży an poduszce,a kiedy ją trzymam na swoich kolanach,to prostuje nogi do stawania... na bank będzie chodzić przed roczkiem,na bank!
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Czy u tak malych dzieci robi sie cos z wrastajacymi paznokciami w duzyn palcu u stopy? Obcinanie paznokci u nog to dla mnie nasakra staram sie na proato ale w duzyn palcu podeszlo ropka i skora jakby peka;/
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka ma to samo, zaraz na nogi chce. |
|
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamy!
jestem położną i przeprowadzam badania naukowe. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety internetowej. Jest ona anonimowa i dotyczy okresu okołoporodowego. http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1 Bardzo dziękuje Wszystkim za udział w badaniu! |
|
|
|
#3885 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie macie jakoś sucho albo ciepło w sypialni? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podpinam się pod pytanie o foteliki ![]() Cytat:
Powiedzcie, że w końcu zatrybi ![]() Cytat:
Dziewczynki przymierzamy się do chrztu i chrzcin. Na pewno impreza w knajpce, bo w mieszkaniu się nie zmieścimy, ale mała, na 12 dorosłych i 3 dzieci (z czego dwoje poniżej roku). Koło teściów jest fajna knajpka włoska, więc chyba zrobimy po prostu tak, że zarezerwujemy stoliki i z karty sobie goście zamówią obiad. Na deser oczywiscie torcik, a że mam genialną babeczkę, która piecze i ozdabia torty, to mocno sie zastanawiam jaki chcę ![]() Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"? Jakie Wy miałyście torty - o ile w ogóle? |
||||||
|
|
|
#3886 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas będzie taki jak mi wyjdzie nie mam jeszcze żadnego pomysłu
|
||||
|
|
|
#3887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie bo jeansy w inej półce.
|
|
#3888 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W kwestii dziwactw i zla to u mojej siostry na koledzie byl ksiadz, ktory jak zobaczyl stojacego na polce slonia z uniesiona traba, to stwierdzil, ze wierza oni w inne bostwa, zrobil im na ten temat 40-minutowy wyklad, dolozyl pogadanke o egzorcyzmach i poszedl ![]() a to byla ich pierwsza koleda, wiec calkiem sympatycznie Cytat:
![]() biedna Natalka ![]() Cytat:
![]() u nas do tego jeszcze daleko, a przynajmniej tak mi sie wydaje ![]() Poziom w lozeczku obnizylam tydzien temu, bo maly lapal sie za szczebelki i podnosil do gory. Cytat:
opowiesci to ja lubilam, ale tylko opowiesci ![]() Wlasnie zrobilam probe z drugim smoczkiem. nie wypalila, bo chcial miec dwa smoki na raz w buzi. nie udawalo sie wiec sie zloscil i nie mogl zasnac ![]() Cytat:
![]() Oby drugi lagodniej wychodzil Cytat:
![]() W kwestiach zywieniowych, to chyba tez raczej mniej sie stresuje. nie robie wszystkiego wedlug schematow i odpukac poki co jest ok ![]() jak np. wprowadzam nowe smaki to jednego dnia daje niecale pol sloiczka, drugiego dnia reszte i jak nic sie nie dzieje to dostaje caly jezeli chodzi o dania z mieskiem, mlody dostaje je od soboty i od razu zaczelam dawac mu po calym sloiczku. warzywka juz znal, zatem uznalam, ze nie powinno nic sie zadziac. odpukac nic sie nie dzieje ![]() w kwestii ekspozycji na gluten to zaczelam od 5 miesiaca. w miedzyczasie byla 2-tygodniowa przerwa bo mial te poliki czerwone, ale doszlam do wniosku, ze to nie od tego. jeszcze za dwa tygodnie i bede podawala pelne porcje. a rozklad posilkow aktualnie mamy taki: 5.30 kp 8.30 kp 11.00 kaszka 14.00 obiadek 130g (nie dojada jeszcze calego) 17.00 deserek 18.00-19.00 herbatka, ewentualnie rozcienczony soczek 21.00 kp nie wiem czy robie dobrze, w kazdym razie robie to intuicyjnie. a ostatnio w ogole bardzo krotko je z piersi. czesto puszcza, rozglada sie. nie wiem czy tak szybko sie najada czy ja mam mniej pokarmu ![]() sadze, ze niedlugo skonczymy kp ![]() bardzo to lubie, ale nie bede z tego powodu rozpaczala i tak uwazam, ze do tej pory maly dostal wszystko co najlepsze
|
|
|
#3889 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
12- ok.120 g kaszki z pol sloika owocow- czasami troche zostawi 16-obiad sloik 19-20-mleko 210 ml, czesto nie dopija 23-mleko 210 ml czesto nie dopija Czasami obiad zwraca, czasami którejś butli wogole nie tknie,.Najlepiej wchodzi mu ta kaszka |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogole ostatnio jej spiewamy : "Amelita, Amelita przyprawa wysmienita..." albo "Amelita, Amelita dziewczyna ratownika..." i zaciesza jak glupia nawet jak jeczy to jej to humor poprawia
|
|
#3891 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moj dzisiaj mial jablko, brzoskwinia, bez czarny |
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie mam dwa w domu teraz i zastanawiam sie, czy w ogóle wyjmować spacerowke od xlandera, bo jak wrzucilam koc, to espiro jest ok ![]() Cytat:
![]() Lekki, dobrze się składa, solidny, przetrwal 1,5 roku z Eda i prawie jest zniszczony (jakieś obtarcia czy coś ma). Jak możecie wydać tyle kasy, to polecam ja bym tyle na wózek nie wydała, ale dostaliśmy i jestem superzadowolona
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
A i mimo tej porannej akcji to Amelka nawet fajny dzien ma
bawi sie ladnie na macie, nie jeczy i moge co nieco ogarnac w domu ![]() Szkoda ze ze spaceru nici, nie dosc ze wieje to jeszcze leje co chwile. Niby obecnie slonce swieci ale na horyzoncie czarne chmury
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oillan używałam jakieś 3-4 razy przed tym całym wysypem na buzi... Emoilum mi się skończyło i kupiłam Oillan...
żałuję bardzo że dałam mu to mleko pepti, bo może byłoby lepiej... Cytat:
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz,ja też mam spacerówkę po Mai,ale jest już troszkę zniszczona,a poza tym tak małego dziecka nie wsadziłabym w nią... Nie wiem już co robić. Zastanawiam się w ogóle za ile w razie 'w' wystawić ten wózek na e-bay'u? Mam gondolę + okrycie, kubełek,wkładkę dla starszych dzieci, parasolkę, pompkę, adaptery... chyba tyle...
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ta spacerówka/ parasolka co wstawiała Policzanka rozkłada się jakoś bardziej na płasko?
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spiewania, ja śpiewam "była sobie żabka mała, co się Kornel nazywała"
Moje dziecko od 8 rano pierwszy raz usnęło na tarasie w słońcu. Byłam z mamą w nowej energetyce, bo coś tam wyszło z pradem i od wczoraj nie ma, na podłączenie na nową umowę ma czekać 5 DNI !! Jakas masakra. Co do wózków, ja mam spacerowko-parasolkę, woże nią Kornela na zakupy i do mamy jak idziemy, a młodemu w niej o wiele lepiej, od razu zasypia, wszystko widzi. Rozkłada się całkiem na lezaco, więc plus.
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

kurnaaaaaaa młodego wysypało na brzuszku i na pleckach, rano była mała zmiana a teraz lipa... wczoraj po kapieli w Emolium w brzuszek i plecki wtarłam mu krem Oillan baby- może to to dziadostwo... i proszek muszę inny kupić... tż ostatnio Dzidziusia kupił...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zaczełam z nią rozmawiać i mam pzyjsc w inny dzien tak zeb matek nie było to na spokojnie porozmawiamy