Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 11:42   #3871
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kurnaaaaaaa młodego wysypało na brzuszku i na pleckach, rano była mała zmiana a teraz lipa... wczoraj po kapieli w Emolium w brzuszek i plecki wtarłam mu krem Oillan baby- może to to dziadostwo... i proszek muszę inny kupić... tż ostatnio Dzidziusia kupił...
a czego uzywalas wczesniej? bo unas po olietum nic a po emolium armagedon... i natka troche dzis rano tez wysypana, a wszystko ma juz poprane wiec nie wiem co jest

ale mimo wszystko nadszedl dzis ten dzien kiedy mysza zjadła marchewke z jablkiem bobovity (3 łyzeczki) i jadla je ze smakiem wiec chyba zamiast podawania mleka bede jej dawac przed poludniem obiadek a wieczorem kleik zeby troche "upaść"

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:43   #3872
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mialam cos popisac ale stracilam moc pamietacie lęki Ladan? Strasznie boje sie wojny...
Ja też się jej lękam
Nie chcę wojny Miałam nadzieję, że żyjemy w takich spokojnych czasach i miejscu

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam refleksje
Kocham Was dziewczyny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja tu kombinuję, kiedy do Krk przyjechać

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
MAMY PIERWSZY ZĄBEK!

Co do wózka, to właśnie myślę, czy nie sprzedać xlandera już... Spacerówka całkiem nie sprawdza - nie mamy typowej parasolki, tylko espiro, o taki:

Rozkłada się prawie na płasko, jest lekki i chyba mi starczy na cały ciepły okres A byłoby kilka stówek z wózka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:45   #3873
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Najlepszego dla Zuzi z okazji półroczku

U naspo kiepskim wieczorze, jeszcze gorsza noc padł dopiero po 22.00 i budził się co chwilę, zaczynając dzien po 6.00.
Na szczęscie dziś jeszce jestesmy u rodziców więc troszkę mnie odciążą cieżkjo się będzie przyzywczaic do siedzenie w domu samotnie od jutra

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Wiesz co, to nie jest tak że ona musi. Nikt nam nie każe. Nikt nie podejmuje decyzji. I to jest chyba jeszcze gorsze Mówią, że może się wyrówna, więc nie jest to konieczne bo wiele niemowląt ma krzywe główki i do około 2giego roku życia powinno się wszystko ładnie ułożyć. Ale mówią też że czasem się nie ukłąda i juz tak zostaje. I gdyby miało zostać jak jest to ok, bo to dziewczynka, będzie mieć dłuższe włosy i jestem pewna, że nic nie będzie widać (nikt tego nie zauważa jeśli nie wspomnę), ale może się też pogłebić to zniekształcenie (do 9tego miesiąca życia maks, później już się nie może pogłębić). Dlatego nie wiem co zrobić
Tak czy siak ile się to nosi to też nasza decyzja. Od 2 do 6 miesięcy, przy czym im wcześniej się zacznie tym szybciej główka się prostuje (tak samo jak najbardziej się zniekształca na początku życia dziecka). Co 3-4 tygodnie chodzi się na wizyte, robią pomiary i decydujesz czy już Cię zadowala wynik czy chcesz dalej kontynuować. Jakaś tam asymetria zawsze pozostaje bo nie ma na swiecie idealnej głowy ale to już nie widać gołym okiem

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Kurcze znów mnie napitala ucho. Nie doleczyłam ostatnio i znowu boli, ale jakdoleczyć jak przy kp nie można nic na to..
Siedze z cebulą w uchu (monia dzięki za ten sposób ) i modle się żeby do jutra przeszło bo to już 2gi dzien i mi łeb rozsadza Dochodzi jeszcze gardło i podwyższona temp. Oby się Pola nie zaraziła..
zdrówka dla Ciebie no i mam nadzieję vze ktoś Wam podpowie co z tym kaskiem, bo samemu to pewnie cięzko podjąc taką decyzję

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
I jak nocka?pospal Jasiek ładnie? Szymek był tak padniety po dniu bez dłuższej drzemki, że jak padł o 20 to obudził się przed 5. Za to teraz znów nie chce spać , ale TŻ czuwa. A z reszta i tak za godzinę wstajemy na rehabilitację. Ja też się trochę lekam ekspozycji, sama nie wiem czemu...a z drugiej strony nie mogę się doczekac warzywek a co tam z kp się dzieje?
.
widzę ze mamy podobne emocje związane z rozszrzaniem diety
co do nocki pisałam wyżej
co do kp napisze o tym innym razem, jakoś nie mam nastroju dziś...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
o

witam sie zarzygana i zasmakrkana z urzygancem i dwoma zasmarancami no i natka znowu wysypana, ale od czego to nie pytajcie...
oj w takim razie dużo sił na dziś

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek

.
brawo dla Tusi!!!

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
z marcinem lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze gorączkował, podalismy paracetamol i od tamtej pory na razie spokój lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto ja mniemam ze u nas w domu po prostu ten wirus nadal panuje, wiec ponownie organizm zareagował po szpitalu. to optymistyczna wersja
i
trzymamy kciuki dalej za zdrówko Marcinka

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość

U nas dzis znowu była śpiewająca noc :/ i znow o 3 na te spiewy ja naszlo
a ja jestem juz zmęczona tymi nocami moje dziecko dalej budzi sie na szamke jak noworodek ... Co dwie godziny a ma juz prawie pól roku ! Wczoraj na kolacje dostała kaszle jaglana z moim mleczkiem bo juz miałam myśli ze moze sie nie najada. Potem była kąpiel i po kąpieli jeszcze Zjadła pełnego cyca i co ? I po dwóch godzinach alarm ja wiem ze to kiedyś przejdzie i minie ... Ale ja bym chciała juz bo autentycznie jestem zmęczona od pól roku nie miałam snu dłuższego niż 3 h pewnie bo to maks który wytrzyma bez cyca. Moze juz za pozno ja odzwyczaic ? Moze juz sie tak przyzwyczaiła ze sie budzi co 2 h i tyle ?

W dodatku tz zaraził ja katarem i leci jej z noska i jest mega rozdrazniona . W połączeniu z moim zmeczenien nie wróży to wspaniałego dnia

rozumiem doskonale twoje uczucia co do nocy
tez mi się marzy żeby Jaśko zaczął w końcu lepiej przesypiać noce
zdrówka dla małej

Cytat:

jakie krzesełko zamówiłaś? pochwal się
http://www.smyk.com/britton-yuki-krz...t-niemowlaka-p o takie

Cytat:

MAMY PIERWSZY ZĄBEK! prawa dolna jedynka stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...
gratulacje dlaZuzi za ząbek
mam nadzieję ze jej cierpienia szybko się skonczą

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:47   #3874
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
a jesli na wodzie i ta wode do zupki daje to jak wtedy jest
no jesli robi sie zupke to te witaminy zostaja w wodzie i tak podaje sie dziecku.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:48   #3875
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm i chyba znowu nie zacytowało wszystkiego, a inne rzeczy zacytowało dwa razy

U nas standardowa nocka z pobudkami średino co 2 h....
Pogoda paskudna, a tak się cieszyłam, że pójdziemy na spacer z mężem, bo dziś ma długą przerwę między zajęciami... I d*** Chyba do CH ich wyciągnę, muszę się ruszyć z domu bo zwariuję....

No i tym razem to już naprawdę obwieszczam, że

MAMY PIERWSZY ZĄBEK! prawa dolna jedynka stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...

Edit.
Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
no to już wiesz dlaczego była taka marudna za ząbek

Mo ja też dziś marudna, może wychodzi ząbek
Stary 2014-03-19, 11:54   #3876
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
teacherka ząbek

Asiek u nas dzidziuś uczulał. biedny malutki, moze to rzeczywiście przez ten krem
ja na początku prałam w dzidziusiu wszystkie ubranka i było ok, a że tż robi większe zakupy to kupuje i chemię jak prałam w Loveli czy Bobasie to było dobrze i własnie po tym Dzidziusi jakoś dziwnie jeszcze mam płyn do płukania Dzidziusia... boszzzz oszaleje normalnie jak odkryłam te krostki to płakać mi się zachciało...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
a czego uzywalas wczesniej? bo unas po olietum nic a po emolium armagedon... i natka troche dzis rano tez wysypana, a wszystko ma juz poprane wiec nie wiem co jest

ale mimo wszystko nadszedl dzis ten dzien kiedy mysza zjadła marchewke z jablkiem bobovity (3 łyzeczki) i jadla je ze smakiem wiec chyba zamiast podawania mleka bede jej dawac przed poludniem obiadek a wieczorem kleik zeby troche "upaść"
wcześniej używałam Emolium na zmianę z Nivea i nic się nie działo... dzisiaj kąpiel w nadmanganianie potasu...

a wczoraj dałam trzy łyżeczki marchewki... może to po tym...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też się jej lękam
Nie chcę wojny Miałam nadzieję, że żyjemy w takich spokojnych czasach i miejscu

Co do wózka, to właśnie myślę, czy nie sprzedać xlandera już... Spacerówka całkiem nie sprawdza - nie mamy typowej parasolki, tylko espiro, o taki:

Rozkłada się prawie na płasko, jest lekki i chyba mi starczy na cały ciepły okres A byłoby kilka stówek z wózka
fajny wózeczek, a xlandera myślę że możesz juz sprzedać, jest coraz cieplej

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-03-19 o 11:52
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:56   #3877
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
dzieki

pogoda nieciekawa, a do sklepu musze isc :/

Zaczelam sie rozgladac za fotelikami do roweru, one sa niby od 9 miesiecy i tak sie zastanawiamy czy w tym roku juz kupowac czy sie wstrzymac do nastepnej wiosny. Teraz teoretycznie pod koniec lipca moglibysmy jezdzic, ale chyba troche sie lekam
polecam hamax smiley, bardzo zadowolona z niego jestem, bede kupowac drugi dla Amelki bo ten co mamy Blanka jeszcze spokojnie moze wnim jezdzic.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:04   #3878
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
polecam hamax smiley, bardzo zadowolona z niego jestem, bede kupowac drugi dla Amelki bo ten co mamy Blanka jeszcze spokojnie moze wnim jezdzic.
dzieki a ile Blanka miala jak zaczeliscie jezdzic?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

zastanawialam sie nad takim ktory sie z przodu montuje, ale musze jeszcze zglebic temat

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:07   #3879
87czarna
Zakorzenienie

Heeej

Mało tu bywam,bo ciągle coś do roboty jest. Jeszcze mam na głowie praktyki studenckie,a raczej szukanie placówki, w której mogłabym ją odbyć

Matal widzę,że zastanawiasz się nad zmianą wózka...
Ja coraz częściej się nad tym zastanawiam,chociaż nie wiem co robić,bo po pierwsze wydałam kolejną kasę na wózek , a po drugie Tz mnie chyba ukatrupi
Ogolnie rzecz biorąc. Denerwuje mnie ten kubełek Byłam spacerówką 2 razy i średnio jestem zadowolona. Juz zaczynam żałowac,ze nie wzięłma tego Britaxa-miał przynajmniej sporą budę i normalne siedzisko

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:08   #3880
karolson
Zakorzenienie

Nadrabiam Was ale niemam sil isac.. leb mi peka.

Doszlam dzis do wniosku ze moj Filip toleruje tylko jablka i gruszki a nie toleruje jagod, brzoskin, moreli, bananow, sliwek po tym mamy zawsze mega pisk twardu brzuch i zmagania z kupa.. tak jak wczoraj wieczorem i dzis po wczorajszym bananie.. niechxe jesc nic a jak wczoraj od 14.30 niejadl i laskawie zjadl o 20 to z wielkim krzykiem i piskiem kazdy lyk mleka to przelanie w kiszkach.. i jakos podrzucajac szeleszczac czym sie da wypil 200 ml a pozniej czesc ulal..
Stary 2014-03-19, 12:12   #3881
87czarna
Zakorzenienie

motylku brawa dla Tusiaczka- zdolna dziewczynka
moja natomiast od paru dni ostro probuje usiąść kiedy leży an poduszce,a kiedy ją trzymam na swoich kolanach,to prostuje nogi do stawania... na bank będzie chodzić przed roczkiem,na bank!

Stary 2014-03-19, 12:16   #3882
karolson
Zakorzenienie

Czy u tak malych dzieci robi sie cos z wrastajacymi paznokciami w duzyn palcu u stopy? Obcinanie paznokci u nog to dla mnie nasakra staram sie na proato ale w duzyn palcu podeszlo ropka i skora jakby peka;/
Stary 2014-03-19, 12:22   #3883
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki a ile Blanka miala jak zaczeliscie jezdzic?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

zastanawialam sie nad takim ktory sie z przodu montuje, ale musze jeszcze zglebic temat
miala cos kolo 1,5 roku jak kupilam.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
motylku brawa dla Tusiaczka- zdolna dziewczynka
moja natomiast od paru dni ostro probuje usiąść kiedy leży an poduszce,a kiedy ją trzymam na swoich kolanach,to prostuje nogi do stawania... na bank będzie chodzić przed roczkiem,na bank!
Amelka ma to samo, zaraz na nogi chce.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-19, 12:26   #3884
poloznaWum
Raczkowanie

Witam Mamy!

jestem położną i przeprowadzam badania naukowe. Jeśli znajdziecie chwilkę czasu, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety internetowej. Jest ona anonimowa i dotyczy okresu okołoporodowego.
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
Bardzo dziękuje Wszystkim za udział w badaniu!
poloznaWum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:30   #3885
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Heloooo

U nas dzis znowu była śpiewająca noc :/ i znow o 3 na te spiewy ja naszlo
a ja jestem juz zmęczona tymi nocami moje dziecko dalej budzi sie na szamke jak noworodek ... Co dwie godziny a ma juz prawie pól roku ! Wczoraj na kolacje dostała kaszle jaglana z moim mleczkiem bo juz miałam myśli ze moze sie nie najada. Potem była kąpiel i po kąpieli jeszcze Zjadła pełnego cyca i co ? I po dwóch godzinach alarm ja wiem ze to kiedyś przejdzie i minie ... Ale ja bym chciała juz bo autentycznie jestem zmęczona od pól roku nie miałam snu dłuższego niż 3 h pewnie bo to maks który wytrzyma bez cyca. Moze juz za pozno ja odzwyczaic ? Moze juz sie tak przyzwyczaiła ze sie budzi co 2 h i tyle ?

W dodatku tz zaraził ja katarem i leci jej z noska i jest mega rozdrazniona . W połączeniu z moim zmeczenien nie wróży to wspaniałego dnia
Wiesz co, a może jej się po prostu pić w nocy chce?
Nie macie jakoś sucho albo ciepło w sypialni?

Cytat:

Edit.
Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
Super

Cytat:
kurnaaaaaaa młodego wysypało na brzuszku i na pleckach, rano była mała zmiana a teraz lipa... wczoraj po kapieli w Emolium w brzuszek i plecki wtarłam mu krem Oillan baby- może to to dziadostwo... i proszek muszę inny kupić... tż ostatnio Dzidziusia kupił...
Mojego po Dzidziusiu też wysypało... raz użyłam na szczęście próbki i nigdy więcej

Cytat:
dzieki

Zaczelam sie rozgladac za fotelikami do roweru, one sa niby od 9 miesiecy i tak sie zastanawiamy czy w tym roku juz kupowac czy sie wstrzymac do nastepnej wiosny. Teraz teoretycznie pod koniec lipca moglibysmy jezdzic, ale chyba troche sie lekam
Proszę bardzo
Podpinam się pod pytanie o foteliki

Cytat:
Kurcze, ja też tak chcę... Jaśko pluje jabłkiem... sokiem jabłkowym.. . wszystkim co cycem nie jest...
Powiedzcie, że w końcu zatrybi

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Doszlam dzis do wniosku ze moj Filip toleruje tylko jablka i gruszki a nie toleruje jagod, brzoskin, moreli, bananow, sliwek po tym mamy zawsze mega pisk twardu brzuch i zmagania z kupa.. tak jak wczoraj wieczorem i dzis po wczorajszym bananie.. niechxe jesc nic a jak wczoraj od 14.30 niejadl i laskawie zjadl o 20 to z wielkim krzykiem i piskiem kazdy lyk mleka to przelanie w kiszkach.. i jakos podrzucajac szeleszczac czym sie da wypil 200 ml a pozniej czesc ulal..

Dziewczynki przymierzamy się do chrztu i chrzcin. Na pewno impreza w knajpce, bo w mieszkaniu się nie zmieścimy, ale mała, na 12 dorosłych i 3 dzieci (z czego dwoje poniżej roku). Koło teściów jest fajna knajpka włoska, więc chyba zrobimy po prostu tak, że zarezerwujemy stoliki i z karty sobie goście zamówią obiad. Na deser oczywiscie torcik, a że mam genialną babeczkę, która piecze i ozdabia torty, to mocno sie zastanawiam jaki chcę
Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"?
Jakie Wy miałyście torty - o ile w ogóle?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (10,8 KB, 18 załadowań)

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:35   #3886
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

Edit.
gratulacje

Cytat:
oillan pierwszy raz używałaś?

Cytat:

jak się to espiro spisuje? bardzo podoba mi się wizualnie i się mocno nad nim zastanawiałam, ale w końcu kupiłam co innego

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki przymierzamy się do chrztu i chrzcin. Na pewno impreza w knajpce, bo w mieszkaniu się nie zmieścimy, ale mała, na 12 dorosłych i 3 dzieci (z czego dwoje poniżej roku). Koło teściów jest fajna knajpka włoska, więc chyba zrobimy po prostu tak, że zarezerwujemy stoliki i z karty sobie goście zamówią obiad. Na deser oczywiscie torcik, a że mam genialną babeczkę, która piecze i ozdabia torty, to mocno sie zastanawiam jaki chcę
Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"?
Jakie Wy miałyście torty - o ile w ogóle?
świetny ten tort, bardzo mi się podoba
u nas będzie taki jak mi wyjdzie nie mam jeszcze żadnego pomysłu

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:36   #3887
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju ile do nadrobienia.....

Dziewczyny kiedy obniżacie "piętro" w łóżeczku?
Tak mnie dzisiaj naszło, bo grad u nas zaczął walić, młoda mi się obudziła, a że spała na brzuchu to tylko widziałam taką główkę nad szczebelkami wystającą i zaglądającą co się dzieje.

Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek

Zazdroszczę, moja nie chce mm i muszę jej robić n wodzie, a owocki dopiero za jakieś 2 tygodnie wprowadzę.
ja mam juz dawno obnizone. Korn troszkę lepiej śpi.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hejka
no nie nadrobie... jakzwykle

mam ten sam problwm z malym co np karolson
nie chce spac w domu
chyba ze jakims cudem na rekach
pol dnia na dworE
u mnie zaslony nic niw daly alr rolety u T. juz tak

nie robie eksppzycji nq gluten
mam podobne podejscie do bajki co do ogolnej przesady

u nas znowu pada

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
a tu nie robi się ekzpozycji, po skończonym 5 miesiącu mam zaczac podawac.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Fajnie moje dziecko po 12 h snu wypilo 40 ml mleka ciekawe jak ona ma przytyc

Dzień dobry

mój od rana 70 ml czad
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dzień dobry

to tobrze, że nie ubrał mu jeansów jak kiedyś

o muszę wypróbować moja też ciągle wyciąga
nie bo jeansy w inej półce.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:43   #3888
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
nam też kasa potrzebna, bo chrzciny dopiero przed nami
ja też dzwoniłam i mnie coś tam powiedziała, więc się nie spodziewam pieniędzy w najbliższym czasie
mój mąż dwa lata temu dostał wysoki mandat i tak sobie wymyślił, że go płacił nie będzie no to teraz nam potrącą ze zwrotu właśnie, dlatego wszystko się opóźnia
A no wlasnie oni potracaja, jak sie nie zaplaci...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak to ty

adi zadowolony dostał dyplom i książke dla dzieci o JPII, zasnał o 19;50 jak tz mu czytał
co do zakonnicy to się nie wypowiadam zaczełam z nią rozmawiać i mam pzyjsc w inny dzien tak zeb matek nie było to na spokojnie porozmawiamy w skrócie to co dla mnie jest normalnym zachowaniem dziecka np tatuaz z gumy, zabawa w potwory, spiderman itp to dla niej to zuo wiec posłucham czy jest coś czego ni wiem ...ewentualnie się wypowiem
Super, ze Adi zadowolony
W kwestii dziwactw i zla to u mojej siostry na koledzie byl ksiadz, ktory jak zobaczyl stojacego na polce slonia z uniesiona traba, to stwierdzil, ze wierza oni w inne bostwa, zrobil im na ten temat 40-minutowy wyklad, dolozyl pogadanke o egzorcyzmach i poszedl
a to byla ich pierwsza koleda, wiec calkiem sympatycznie

Cytat:

[/COLOR]witam sie zarzygana i zasmakrkana z urzygancem i dwoma zasmarancami no i natka znowu wysypana, ale od czego to nie pytajcie...
Zrowka
biedna Natalka

Cytat:
Jeju ile do nadrobienia.....

Dziewczyny kiedy obniżacie "piętro" w łóżeczku?
Tak mnie dzisiaj naszło, bo grad u nas zaczął walić, młoda mi się obudziła, a że spała na brzuchu to tylko widziałam taką główkę nad szczebelkami wystającą i zaglądającą co się dzieje.

Zazdroszczę, moja nie chce mm i muszę jej robić n wodzie, a owocki dopiero za jakieś 2 tygodnie wprowadzę.
Po pierwsze brawa dla Tusi
u nas do tego jeszcze daleko, a przynajmniej tak mi sie wydaje

Poziom w lozeczku obnizylam tydzien temu, bo maly lapal sie za szczebelki i podnosil do gory.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja też się boję, a zwłaszcza jak przelatuje samolot wojskowy jak byłam mała, dziadek mi dużo opowiadał o wojnie, a ja bardzo lubiłam jego opowieści

próbowałam, skończyło się na tym, że się denerwowała, bo nie mogła drugiego smoczka wepchnąć do buzi
Moj dziadek tez duzo opowiadal o wojnie, byl akurat kucharzem na statku przez jakis czas opowiesci to ja lubilam, ale tylko opowiesci

Wlasnie zrobilam probe z drugim smoczkiem. nie wypalila, bo chcial miec dwa smoki na raz w buzi. nie udawalo sie wiec sie zloscil i nie mogl zasnac

Cytat:

Edit.

Oby drugi lagodniej wychodzil

Cytat:
Biedulek

W kwestiach zywieniowych, to chyba tez raczej mniej sie stresuje.
nie robie wszystkiego wedlug schematow i odpukac poki co jest ok

jak np. wprowadzam nowe smaki to jednego dnia daje niecale pol sloiczka, drugiego dnia reszte i jak nic sie nie dzieje to dostaje caly
jezeli chodzi o dania z mieskiem, mlody dostaje je od soboty i od razu zaczelam dawac mu po calym sloiczku. warzywka juz znal, zatem uznalam, ze nie powinno nic sie zadziac.
odpukac nic sie nie dzieje
w kwestii ekspozycji na gluten to zaczelam od 5 miesiaca. w miedzyczasie byla 2-tygodniowa przerwa bo mial te poliki czerwone, ale doszlam do wniosku, ze to nie od tego. jeszcze za dwa tygodnie i bede podawala pelne porcje.

a rozklad posilkow aktualnie mamy taki:
5.30 kp
8.30 kp
11.00 kaszka
14.00 obiadek 130g (nie dojada jeszcze calego)
17.00 deserek
18.00-19.00 herbatka, ewentualnie rozcienczony soczek
21.00 kp

nie wiem czy robie dobrze, w kazdym razie robie to intuicyjnie.

a ostatnio w ogole bardzo krotko je z piersi. czesto puszcza, rozglada sie.
nie wiem czy tak szybko sie najada czy ja mam mniej pokarmu

sadze, ze niedlugo skonczymy kp
bardzo to lubie, ale nie bede z tego powodu rozpaczala
i tak uwazam, ze do tej pory maly dostal wszystko co najlepsze
Stary 2014-03-19, 12:56   #3889
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a rozklad posilkow aktualnie mamy taki:
5.30 kp
8.30 kp
11.00 kaszka
14.00 obiadek 130g (nie dojada jeszcze calego)
17.00 deserek
18.00-19.00 herbatka, ewentualnie rozcienczony soczek
21.00 kp

nie wiem czy robie dobrze, w kazdym razie robie to intuicyjnie.

A u mnie jedzenie masakra
12- ok.120 g kaszki z pol sloika owocow- czasami troche zostawi
16-obiad sloik
19-20-mleko 210 ml, czesto nie dopija
23-mleko 210 ml czesto nie dopija
Czasami obiad zwraca, czasami którejś butli wogole nie tknie,.Najlepiej wchodzi mu ta kaszka
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:56   #3890
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Tez myslalam ze mam luzne podejscie do kp, a dzisiaj rano jak soie pomyslalam ze mialoby sie skonczyc to nie moglam zasnac i stwierdzilam ze nie jestem na to gotowa. A z drugiej strony jak ma sie Amelcia nie najadac to nie chce jej meczyc. Bedzie co ma byc, najwyzej bedzie mi smutno pare dni, grunt zeby Amelicie bylo dobrze

A w ogole ostatnio jej spiewamy : "Amelita, Amelita przyprawa wysmienita..." albo "Amelita, Amelita dziewczyna ratownika..." i zaciesza jak glupia nawet jak jeczy to jej to humor poprawia

Stary 2014-03-19, 12:57   #3891
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

To nie dawaj, owoce wcale nie sa takie zdrowe, te kwasy owocowe.Ale banann jest dosc lagodny, chociaz zapierajacy
Moj dzisiaj mial jablko, brzoskwinia, bez czarny
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:57   #3892
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Heeej

Mało tu bywam,bo ciągle coś do roboty jest. Jeszcze mam na głowie praktyki studenckie,a raczej szukanie placówki, w której mogłabym ją odbyć

Matal widzę,że zastanawiasz się nad zmianą wózka...
Ja coraz częściej się nad tym zastanawiam,chociaż nie wiem co robić,bo po pierwsze wydałam kolejną kasę na wózek , a po drugie Tz mnie chyba ukatrupi
Ogolnie rzecz biorąc. Denerwuje mnie ten kubełek Byłam spacerówką 2 razy i średnio jestem zadowolona. Juz zaczynam żałowac,ze nie wzięłma tego Britaxa-miał przynajmniej sporą budę i normalne siedzisko
Tyle, że ja go mam w sensie mam dwa w domu teraz i zastanawiam sie, czy w ogóle wyjmować spacerowke od xlandera, bo jak wrzucilam koc, to espiro jest ok

Cytat:
gratulacje

jak się to espiro spisuje? bardzo podoba mi się wizualnie i się mocno nad nim zastanawiałam, ale w końcu kupiłam co innego

świetny ten tort, bardzo mi się podoba
u nas będzie taki jak mi wyjdzie nie mam jeszcze żadnego pomysłu
Super jest
Lekki, dobrze się składa, solidny, przetrwal 1,5 roku z Eda i prawie jest zniszczony (jakieś obtarcia czy coś ma).
Jak możecie wydać tyle kasy, to polecam ja bym tyle na wózek nie wydała, ale dostaliśmy i jestem superzadowolona

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:01   #3893
kahunia
Zadomowienie

A i mimo tej porannej akcji to Amelka nawet fajny dzien ma bawi sie ladnie na macie, nie jeczy i moge co nieco ogarnac w domu

Szkoda ze ze spaceru nici, nie dosc ze wieje to jeszcze leje co chwile. Niby obecnie slonce swieci ale na horyzoncie czarne chmury

Stary 2014-03-19, 13:04   #3894
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje

Oillan używałam jakieś 3-4 razy przed tym całym wysypem na buzi... Emoilum mi się skończyło i kupiłam Oillan...

żałuję bardzo że dałam mu to mleko pepti, bo może byłoby lepiej...

Cytat:
Tyle, że ja go mam w sensie mam dwa w domu teraz i zastanawiam sie, czy w ogóle wyjmować spacerowke od xlandera, bo jak wrzucilam koc, to espiro jest ok

Super jest
Lekki, dobrze się składa, solidny, przetrwal 1,5 roku z Eda i prawie jest zniszczony (jakieś obtarcia czy coś ma).
Jak możecie wydać tyle kasy, to polecam ja bym tyle na wózek nie wydała, ale dostaliśmy i jestem superzadowolona
ja bym spieniężyła xlandera skoro jesteś zadowolona z tej spacerówki
Stary 2014-03-19, 13:08   #3895
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Tez myslalam ze mam luzne podejscie do kp, a dzisiaj rano jak soie pomyslalam ze mialoby sie skonczyc to nie moglam zasnac i stwierdzilam ze nie jestem na to gotowa. A z drugiej strony jak ma sie Amelcia nie najadac to nie chce jej meczyc. Bedzie co ma byc, najwyzej bedzie mi smutno pare dni, grunt zeby Amelicie bylo dobrze

A w ogole ostatnio jej spiewamy : "Amelita, Amelita przyprawa wysmienita..." albo "Amelita, Amelita dziewczyna ratownika..." i zaciesza jak glupia nawet jak jeczy to jej to humor poprawia
hehe ja spiewam Amelita Amelita ze stolu wszystko znika
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-03-19, 13:12   #3896
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Super jest
Aaaa
Wiesz,ja też mam spacerówkę po Mai,ale jest już troszkę zniszczona,a poza tym tak małego dziecka nie wsadziłabym w nią...

Nie wiem już co robić. Zastanawiam się w ogóle za ile w razie 'w' wystawić ten wózek na e-bay'u? Mam gondolę + okrycie, kubełek,wkładkę dla starszych dzieci, parasolkę, pompkę, adaptery... chyba tyle...

Stary 2014-03-19, 13:12   #3897
karolson
Zakorzenienie

Czy ta spacerówka/ parasolka co wstawiała Policzanka rozkłada się jakoś bardziej na płasko?
Stary 2014-03-19, 13:13   #3898
misia332
Zakorzenienie

Co do spiewania, ja śpiewam "była sobie żabka mała, co się Kornel nazywała"

Moje dziecko od 8 rano pierwszy raz usnęło na tarasie w słońcu.

Byłam z mamą w nowej energetyce, bo coś tam wyszło z pradem i od wczoraj nie ma, na podłączenie na nową umowę ma czekać 5 DNI !! Jakas masakra.

Co do wózków, ja mam spacerowko-parasolkę, woże nią Kornela na zakupy i do mamy jak idziemy, a młodemu w niej o wiele lepiej, od razu zasypia, wszystko widzi. Rozkłada się całkiem na lezaco, więc plus.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:14   #3899
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa
Wiesz,ja też mam spacerówkę po Mai,ale jest już troszkę zniszczona,a poza tym tak małego dziecka nie wsadziłabym w nią...

Nie wiem już co robić. Zastanawiam się w ogóle za ile w razie 'w' wystawić ten wózek na e-bay'u? Mam gondolę + okrycie, kubełek,wkładkę dla starszych dzieci, parasolkę, pompkę, adaptery... chyba tyle...
a ile kosztowal ten wozek ?
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:16   #3900
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
a ile kosztowal ten wozek ?
Kupiłam używany za 1500 zł.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości