Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 13:16   #3901
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aaaa
Wiesz,ja też mam spacerówkę po Mai,ale jest już troszkę zniszczona,a poza tym tak małego dziecka nie wsadziłabym w nią...
no właśnei chyba za wcześnie na parasolki, ale ta co Matal wstawiła Espiro się rozkłada i jest taka większa więc chyba spoko

ja tam jestem zadowolona z naszej spacerówki Tutka i niemam zamiaru wogóle kupować wózka dopóki podnóżek będzie ok
Stary 2014-03-19, 13:21   #3902
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Kupiłam używany za 1500 zł.
to mysle, ze tak za 950- 1000 mozesz wystawic bo i tak uzywalas tylko gondole wiec zniszczony jakos bardzo byc nie powinien, plusem tez jest pompka, parasolka...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:23   #3903
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Co do spiewania, ja śpiewam "była sobie żabka mała, co się Kornel nazywała"

Moje dziecko od 8 rano pierwszy raz usnęło na tarasie w słońcu.

Byłam z mamą w nowej energetyce, bo coś tam wyszło z pradem i od wczoraj nie ma, na podłączenie na nową umowę ma czekać 5 DNI !! Jakas masakra.

Co do wózków, ja mam spacerowko-parasolkę, woże nią Kornela na zakupy i do mamy jak idziemy, a młodemu w niej o wiele lepiej, od razu zasypia, wszystko widzi. Rozkłada się całkiem na lezaco, więc plus.
a jaka parasolke kupiliscie?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:30   #3904
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
świetny ten tort, bardzo mi się podoba
u nas będzie taki jak mi wyjdzie nie mam jeszcze żadnego pomysłu
Dzięki, czyli myślisz, ze "wypada"?
Gdybym w domu robiła, też bym sama piekła, ale że robimy w knajpce, to niekoniecznie Poza tym zamieszania będzie sporo, bo trzeba będzie babcię z Nysy przywieźć i zabawiać, więc nawet nie miałabym kiedy
A tak mam sprawdzoną dziewczynę, nie jest jakoś bardzo droga, a robi przepyszne i prześliczne torty

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tez myslalam ze mam luzne podejscie do kp, a dzisiaj rano jak soie pomyslalam ze mialoby sie skonczyc to nie moglam zasnac i stwierdzilam ze nie jestem na to gotowa. A z drugiej strony jak ma sie Amelcia nie najadac to nie chce jej meczyc. Bedzie co ma byc, najwyzej bedzie mi smutno pare dni, grunt zeby Amelicie bylo dobrze

A w ogole ostatnio jej spiewamy : "Amelita, Amelita przyprawa wysmienita..." albo "Amelita, Amelita dziewczyna ratownika..." i zaciesza jak glupia nawet jak jeczy to jej to humor poprawia
Widzę, że radosna twórczość u wszystkich jest

Próbowałam dać Jaśkowi lactulozę - wypił, próbowałam potem jabłko... wypluł
Już sama nie wiem, odpuścić zupełnie rozszerzanie diety na jakiś czas, czy spróbować jeszcze z czymś innym? I co można dać jeśli nie marchew i nie jabłko??

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:34   #3905
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a jaka parasolke kupiliscie?
http://www.amazon.es/gp/product/B005...rd_i=602357031

o taka, nie kupowałabym, ale ze względu na wylot do PL kupilismy

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:36   #3906
87czarna
Zakorzenienie

teacherko brawa za ząbka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:37   #3907
ewacia85
Wtajemniczenie

od rana próbuje coś napisać ale jak już sie za to biore bo jestem na bieżąco to muszę wstac od kompa a jak wracam to mam 1-1,5 strony do nadrobienia i tak w kółko.....do 10 rano objecalam przycodnie , apteke, spożywczy, szpital bo mama sie rozcorowała i musiałam jej zwolnienei ząłatwić io zawieźć do pracy a sebek mnie szokuje bo zasnał o 8;05 i od razu jak z procy pojecałam załatwiać mamie wróciłam o 10 i on nadal spał obudził się o 10;30 nigdy tak nie spał... i teraz poszedł tez nyny ciekawe czy zaliczy dzisiaj jeszcze jakies spanko czy to jest ostatnie

miałam cytowac ale sobie darowałam no chyba ze napisze strzeszczenie jak wczoraj
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:40   #3908
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
nadrabiam
ale naskrobałyście od wczoraj

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Opowiem wam na rozbawienie dzisiejszą akcję z nocy
Budzę się rano a tam pognieciona pozwijana poszewka z poduszki, jakiś rozpiździel i ogólnie WTF? Pytam Dawida o co chodzi a ten zły na mnie. Ja mówię o co cho? A ten do mnie, że obudziłam się w środku nocy, normalnie miałam otwarte oczy, zaczęłam się na niego wydzierać i mówić o jakimś Zdzichu. Ten pyta o jakiego mi Zdzicha chodzi? To ponoć się na niego wydarłam jak może nie wiedzieć o jakiego Zdzicha mi chodzi I zaczęłam nerwowo ściągać poszewkę z poduszki, zaczęłam ją gnieść, rzucać nią i położyłam ją zawiniętą w kulkę pod poduszką i zasnęłam. Ej pierwszy raz miałam taką akcję
popłakałam się z śmiechu
skąd do głowy przyszedł Ci Zdzich ?

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak to ty

adi zadowolony dostał dyplom i książke dla dzieci o JPII, zasnał o 19;50 jak tz mu czytał
co do zakonnicy to się nie wypowiadam zaczełam z nią rozmawiać i mam pzyjsc w inny dzien tak zeb matek nie było to na spokojnie porozmawiamy w skrócie to co dla mnie jest normalnym zachowaniem dziecka np tatuaz z gumy, zabawa w potwory, spiderman itp to dla niej to zuo wiec posłucham czy jest coś czego ni wiem ...ewentualnie się wypowiem
ooooo Siostra wiedzę będzie Cie uczyć jak dziecko wychowywać
dowiesz się jeszcze że dziewczynki noszą symbol szatana czyli Hello Kitty
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
w tym szpitalu w którym rodziłam mają najlepsze drożdżówki i ciastka jakie kiedykolwiek jadłam
hehe
w moim szpitalu mieli najlepszy chleb i wędlinę
a serio to tak mi smakowało bo byłam megggga głodna po porodzie
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
No to chyba faktycznie czas najwyższy na eksmisję, bo Ci jeszcze któregoś razu wyskoczy

Hehe mina Dawida musiała być genialna.Mój TŻ często ma takie akcje jak jest mocno przemeczony. Może u Ciebie też stąd się to wzięło

Ewacia, fantastyczne streszczenie:!znalazłam w nim siebie i jeszcze kilka innych dziewczyn

Rusalko, pytałas jak wieczór.. Do 18 marudzil i nic nie spał, do 19 szalał, bawił się i się śmiał (nie wiem skąd miał siły). Po kąpieli od razu zasnął w łożeczku jakoś po 20. Mam nadzieję, że chociaż do 3 pośpi jednym snem

Zamówiłam krzesełko do karmienia i taki łuk z zabawkami z tiny love (chyba czarna kiedyś o nim pisała i polecała). W sobotę ruszamy z glutenem i za jakiś czas z warzywami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pochwal się krzesełkiem
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja Szymka kąpię w wanience na stojaku. a dodatkowo mamy foczkę, bo nie wyobrażam sobie podtrzymywać ręką mojego klocka
foczka jest extra wynalazkiem
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kiedy obniżacie "piętro" w łóżeczku?
Tak mnie dzisiaj naszło, bo grad u nas zaczął walić, młoda mi się obudziła, a że spała na brzuchu to tylko widziałam taką główkę nad szczebelkami wystającą i zaglądającą co się dzieje.

Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek

Zazdroszczę, moja nie chce mm i muszę jej robić n wodzie, a owocki dopiero za jakieś 2 tygodnie wprowadzę.
ja na Twoim miejscu już bym obniżała
a ile masz poziomów 2 czy 3 ?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
koniec męczenia buły kupiłam tulę w rowerki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:41   #3909
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
od rana próbuje coś napisać ale jak już sie za to biore bo jestem na bieżąco to muszę wstac od kompa a jak wracam to mam 1-1,5 strony do nadrobienia i tak w kółko.....do 10 rano objecalam przycodnie , apteke, spożywczy, szpital bo mama sie rozcorowała i musiałam jej zwolnienei ząłatwić io zawieźć do pracy a sebek mnie szokuje bo zasnał o 8;05 i od razu jak z procy pojecałam załatwiać mamie wróciłam o 10 i on nadal spał obudził się o 10;30 nigdy tak nie spał... i teraz poszedł tez nyny ciekawe czy zaliczy dzisiaj jeszcze jakies spanko czy to jest ostatnie

miałam cytowac ale sobie darowałam no chyba ze napisze strzeszczenie jak wczoraj
streszczenie było mega

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:57   #3910
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.amazon.es/gp/product/B005...rd_i=602357031

o taka, nie kupowałabym, ale ze względu na wylot do PL kupilismy
zadowolona jestes? zastanawialam sie nad tym wozkiem jak kupowalam parasolke dla B.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:57   #3911
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
streszczenie było mega

tez się usmiałam ale jakie to było prawdziwe

mamy które robiły IGE total dzieciom czy były wyniki w normach?
Stary 2014-03-19, 13:59   #3912
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj wieczorem poszłam do mamy na lampkę wina, TŻ kąpał małego sam. Ubrał mu do spania body z krótkim rękawem, a na dół Rajstopki

Ale już nie przebierałam młdego.
Najważniejsze że sobie poradził

Cytat:
Dziewczyny kiedy obniżacie "piętro" w łóżeczku?
Tak mnie dzisiaj naszło, bo grad u nas zaczął walić, młoda mi się obudziła, a że spała na brzuchu to tylko widziałam taką główkę nad szczebelkami wystającą i zaglądającą co się dzieje.

Chciałam jeszcze powiedzieć,że wczoraj już usiadła kilka razy normalnie na prosto, po czym z tej pozycji płynnie przechodziła na brzuszek

.
Brawa dla Tuśki
A co do obniżenia poziomu w łóżeczku to na razie jeszcze nie obniżałam ale mój to leniuszek w porównaniu z waszymi dziećmi

Cytat:
koniec męczenia buły kupiłam tulę w rowerki

Cytat:
Tasia a Ci co

Welmanowa u fryzjera była bo ma nową fryzurkę

dobra idę coś zjeść bo zaraz na spacer i do teściowej na obiad
Aż przełączyłam żeby obadać

Cytat:
"Na początku marca bieżącego roku policjanci z Pieńska otrzymali zgłoszenie kradzieży ze sklepu w Ruszowie 15 komplet pieluch o wartości tysiąca złotych"

Ja rozumiem wyniesc ze sklepu cos malego, ale 15 paczek pieluch??? To juz chyba sztuka

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
No i tym razem to już naprawdę obwieszczam, że

MAMY PIERWSZY ZĄBEK! prawa dolna jedynka stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...

Edit.
Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
No i wielkie brawa za ząbka, oby kolejne przechodziła łagodniej

Cytat:
dzieki

pogoda nieciekawa, a do sklepu musze isc :/

Zaczelam sie rozgladac za fotelikami do roweru, one sa niby od 9 miesiecy i tak sie zastanawiamy czy w tym roku juz kupowac czy sie wstrzymac do nastepnej wiosny. Teraz teoretycznie pod koniec lipca moglibysmy jezdzic, ale chyba troche sie lekam
O podpinam się pod pytanie, bo ja całe lato jeżdżę na rowerach z dziećmi.
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiesz co, a może jej się po prostu pić w nocy chce?

Kurcze, ja też tak chcę... Jaśko pluje jabłkiem... sokiem jabłkowym.. . wszystkim co cycem nie jest...
Powiedzcie, że w końcu zatrybi

Dziewczynki przymierzamy się do chrztu i chrzcin. Na pewno impreza w knajpce, bo w mieszkaniu się nie zmieścimy, ale mała, na 12 dorosłych i 3 dzieci (z czego dwoje poniżej roku). Koło teściów jest fajna knajpka włoska, więc chyba zrobimy po prostu tak, że zarezerwujemy stoliki i z karty sobie goście zamówią obiad. Na deser oczywiscie torcik, a że mam genialną babeczkę, która piecze i ozdabia torty, to mocno sie zastanawiam jaki chcę
Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"?
Jakie Wy miałyście torty - o ile w ogóle?
Na pewno w końcu zatrybi
A torcik śliczny, ja miałam tak malutkie chrzciny że nie miałam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:02   #3913
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
nadrabiam
ale naskrobałyście od wczoraj

popłakałam się z śmiechu
skąd do głowy przyszedł Ci Zdzich ?

ooooo Siostra wiedzę będzie Cie uczyć jak dziecko wychowywać
dowiesz się jeszcze że dziewczynki noszą symbol szatana czyli Hello Kitty

hehe
w moim szpitalu mieli najlepszy chleb i wędlinę
a serio to tak mi smakowało bo byłam megggga głodna po porodzie

pochwal się krzesełkiem

foczka jest extra wynalazkiem

ja na Twoim miejscu już bym obniżała
a ile masz poziomów 2 czy 3 ?

to już przerabiaąłm jak było spotkanie organizacyjne zanim adi zaczął chodzic do przedszkola więc w miare się pilnuje zeby nie miał czaszki na koszulce albo spidermana no ale moje dziecko bawi sie w potwory i co gorsze on wie jak wyglądają ....że maja wielkie zeby i czerwone oczy i skąd on to wie...raz miał tatuaż z piracką skrzynia i czaszka bo zapomniałam mu zmyć z nieidzieli na poniedziałek bo zasnał nam w aucie wychodzi na to że mam w domu patologie już jej powiedziałam że dziecka pod kloszem nie trzymam i w neiświadomości nie bedzie żył.... tak wiec takie rzezcy mnie nei ruszaja zobaczymy czy mi coś powie czego ni ewiem ...ale on aobraca wszystko wten sposób ze to winni sa zawsze rodzice i sytuacja w domu ale jak mnie wkurzy to też mam na nią asy w rękawie

już dzisiaj do mnie dzwoniła czy przyjde na rozmowe czy nie no ale dzisiaj jednak nie ba sa jacyś goście w przedszkolu i urodziny wiec zamieszanie....rozmowa będzie pojutrze bo jutro nie dam rady

Cytat:
streszczenie było mega

:dzie kuje:
Stary 2014-03-19, 14:06   #3914
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zuzia kończy dzisiaj pół roku, ale mi to szybko zleciało.
Skończyło padać właśnie, zaraz się chyba zbieram na zakupy, ugotować obiad szybko i do rossmanna bym poszła bo mam 40% na kaszki do dzisiaj i dokupiłabym jeszcze Zuzi.

Mi do pracy też się nie chce wracać, zwłaszcza do mojej kierowniczki. W czerwcu/lipcu idę pogadać czy nie dało by się na inny dział mnie przenieść. Do pracy wracam na pocz. grudnia bo mam jeszcze urlop zaległy, pewnie szybko to zleci.

Brawa dla Zuzki
Też według moich obliczeń wrócę do pracy z końcem listopada bądź początkiem grudnia

Szkoda że wizaż ucina cytaty z początku a nie z końca. Łatwiej by się do nich wracało a tak weź babo sobie szukaj

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-03-19, 14:06   #3915
karolson
Zakorzenienie

ewacia a co ta siostra powiedziała na gwoździe mówiłaś jej o zabawie w Jezusa? jak testował na młodszym bracie i dlaczego zabawa się nie udała??
Stary 2014-03-19, 14:08   #3916
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Przez was oglądam spacerówki i myślę nad upłynnieniem mojego X landera bo mnie też spacerówka kompletnie nie leży

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-03-19, 14:11   #3917
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Przez was oglądam spacerówki i myślę nad upłynnieniem mojego X landera bo mnie też spacerówka kompletnie nie leży
a co jej nei tak? pytam bo może i ja coś do strzege albo po prostu na ważne rzeczy nie zwracam uwagi, pomijam aspekt wizualny
Stary 2014-03-19, 14:11   #3918
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno w końcu zatrybi

A torcik śliczny, ja miałam tak malutkie chrzciny że nie miałam
Tak się właśnie zastanawiam, czy nie dać mu czegoś innego po prostu. Z owoców gruszka, śliwka albo brzoskwinia wchodziłaby w grę, ale z warzyw co? Ziemniaki? Ale one zatykające, a ja na razie mam odtykające podawać

Wiesz co, nasze też nie jakieś super duże, bo my, rodzice, chrzestni i trzy babcie, a torcika nigdy nie kupowałam... no to chciałam pierwszy raz

Cytat:
to już przerabiaąłm jak było spotkanie organizacyjne zanim adi zaczął chodzic do przedszkola więc w miare się pilnuje zeby nie miał czaszki na koszulce albo spidermana no ale moje dziecko bawi sie w potwory i co gorsze on wie jak wyglądają ....że maja wielkie zeby i czerwone oczy i skąd on to wie...raz miał tatuaż z piracką skrzynia i czaszka bo zapomniałam mu zmyć z nieidzieli na poniedziałek bo zasnał nam w aucie wychodzi na to że mam w domu patologie już jej powiedziałam że dziecka pod kloszem nie trzymam i w neiświadomości nie bedzie żył.... tak wiec takie rzezcy mnie nei ruszaja zobaczymy czy mi coś powie czego ni ewiem ...ale on aobraca wszystko wten sposób ze to winni sa zawsze rodzice i sytuacja w domu ale jak mnie wkurzy to też mam na nią asy w rękawie

już dzisiaj do mnie dzwoniła czy przyjde na rozmowe czy nie no ale dzisiaj jednak nie ba sa jacyś goście w przedszkolu i urodziny wiec zamieszanie....rozmowa będzie pojutrze bo jutro nie dam rady
Ewacia, pewnie już gdzieś było, ale co to przedszkole? Prowadzone przez siostry czy przy parafii jakiejś?

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-19, 14:11   #3919
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zadowolona jestes? zastanawialam sie nad tym wozkiem jak kupowalam parasolke dla B.
bardzo !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:12   #3920
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam refleksje
Kocham Was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ale on juz jest wieeeelki, na prawie cała czesc nieruchomą powieki. tylko, ze to syf podskórny, nie da sie go wycisnąć
w ogóle lewo go dotkne opuszkiem palca to boli jakjasna cho..
Może to jęczmień?

Cytat:
Napisane przez macoszka1990 Pokaż wiadomość
Ogolnie nie byl dzieckiem kolkowym i w ogole jakis cud bo prze pierwsze 1,5 mc nie bylo go slychac ze mam dziecko taki byl spokojny teraz tez tak jest czasem chyba jak te zeby i ;po szczepieniu wiec nie wiem czemu w nocy tak teraz jest
Nawet mu kasze kleik na noc daje zeby sie najadl i nic

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zuzia kończy dzisiaj pół roku

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

z marcinem lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze gorączkował, podalismy paracetamol i od tamtej pory na razie spokój lekarka rozłożyła ręce i powiedziala ze nie wie skąd gorączka bo osłuchowo czysto ja mniemam ze u nas w domu po prostu ten wirus nadal panuje, wiec ponownie organizm zareagował po szpitalu. to optymistyczna wersja
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
W dodatku tz zaraził ja katarem i leci jej z noska i jest mega rozdrazniona . W połączeniu z moim zmeczenien nie wróży to wspaniałego dnia
Zdrówka

Cytat:
gorgulku, nie lękaj się
Wojny w sensie "czołgi i karabiny" nie będzie... a przynajmniej nie u nas. Natomiast jest spora szansa za Zimna Wojnę o ile Zachód i USA się odważą. Swoją droga to chyba jedyna metoda na Rosję
...
Jaśko mi po raz pierwszy oparł się na kolankach i rączkach
Chyba się chłopak do pełzania, a przynajmniej bujania przymierza
Jakoś tak siedzi to we mnie i głupia dumam co zrobimy w razie czego

Cytat:
MAMY PIERWSZY ZĄBEK! prawa dolna jedynka stuka, puka, drapie. Wyraźnie czuć pod palcem i widać gołym okiem, ,mam nadzieję, że już całkiem się przebiła, bo koszmarne dni za nami, oby już się skończyło to cierpienie...

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kurnaaaaaaa młodego wysypało na brzuszku i na pleckach, rano była mała zmiana a teraz lipa... wczoraj po kapieli w Emolium w brzuszek i plecki wtarłam mu krem Oillan baby- może to to dziadostwo... i proszek muszę inny kupić... tż ostatnio Dzidziusia kupił...
Ja bym obstawiała dzidziusia. Moja Zuzia tolerowała Lovelę i Ariel. Żadnych płynów do płukania ani nic. Do kąpieli raczej hipp albo emolium/oilatum.

Myślałam, że tylko ja tak się boję tej wojny...
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:14   #3921
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a co jej nei tak? pytam bo może i ja coś do strzege albo po prostu na ważne rzeczy nie zwracam uwagi, pomijam aspekt wizualny
Nie lubię jak się ją reguluje . No i szczerze mówiąc to szukam czegoś z przekładaną rączką

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-03-19 o 14:25
Stary 2014-03-19, 14:14   #3922
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
o boze ludzie to maja pomysly

Julka sciagnela poszewke z poduszki
daje Ci znać, że czas pościel zmienić?
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
U nas dziś dla odmiany świeci piękne słońce.Mam nadzieję,że to się nie zmieni do czasu,zanim się wygrzebiemy na spacer chociaż z tą angielską pogodą nigdy nie wiadomo

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
a u nas pogoda depresyjna

Cytat:
(...)
Jaśko mi po raz pierwszy oparł się na kolankach i rączkach
Chyba się chłopak do pełzania, a przynajmniej bujania przymierza

A w ogóle wasze dzieciaki też takie senne i marudne?
Młody je, śpi i marudzi... bawić się praktycznie nie chce
super!

a co do marudzenia, to o dziwo mój dziś spokojny i bardzo zabawowy,ale zobaczymy co będzie później, oby nie powtórka z wczoraj
Cytat:
Hmmm i chyba znowu nie zacytowało wszystkiego, a inne rzeczy zacytowało dwa razy

U nas standardowa nocka z pobudkami średino co 2 h....
Pogoda paskudna, a tak się cieszyłam, że pójdziemy na spacer z mężem, bo dziś ma długą przerwę między zajęciami... I d*** Chyba do CH ich wyciągnę, muszę się ruszyć z domu bo zwariuję....

Edit.
Po kolejnym obczajeniu dziąsełek stwierdzam, że druga jedyneczka w drodze, ale już bliziutko bliziutko. chciałam zrobić zdjęcie, ale Zuza chciała zjeść aparat, więc.... :P
gratulujemy ząbka!!
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kurnaaaaaaa młodego wysypało na brzuszku i na pleckach, rano była mała zmiana a teraz lipa... wczoraj po kapieli w Emolium w brzuszek i plecki wtarłam mu krem Oillan baby- może to to dziadostwo... i proszek muszę inny kupić... tż ostatnio Dzidziusia kupił...
może faktycznie po tym kremie. ja stosowałam od początku oilatum, najpierw krem, potem taki delikatny lotion-balsam, a że mi się skończył to od wczoraj testujemy oliwkę w żelu johnson
Cytat:
motylku brawa dla Tusiaczka- zdolna dziewczynka
moja natomiast od paru dni ostro probuje usiąść kiedy leży an poduszce,a kiedy ją trzymam na swoich kolanach,to prostuje nogi do stawania... na bank będzie chodzić przed roczkiem,na bank!
silna dziewczyna
Cytat:
Czy u tak malych dzieci robi sie cos z wrastajacymi paznokciami w duzyn palcu u stopy? Obcinanie paznokci u nog to dla mnie nasakra staram sie na proato ale w duzyn palcu podeszlo ropka i skora jakby peka;/
uuuuu, ale to musi boleć....
ja obcinam Szymkowi na prosto i odpukać nie mamy takich problemów, więc nie wiem co można by zrobić. na pewno odkażać choćby octaniseptem
Cytat:
(...)

u nas był okrągły angielski biały z niebieskim napisem Szymon i niebieskimi stópkami (takie wiecie, odbicia stóp). zupełnie prosty, bez żadnych ozdób

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:15   #3923
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo a dlaczego? Ja z mojej na razie zadowolona

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-19, 14:17   #3924
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo a dlaczego? Ja z mojej na razie zadowolona
Być może się przekonam bo do tej pory zaledwie parę razy miałam w użyciu i jakoś mi nie leżała.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-03-19, 14:19   #3925
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ewacia a co ta siostra powiedziała na gwoździe mówiłaś jej o zabawie w Jezusa? jak testował na młodszym bracie i dlaczego zabawa się nie udała??
od tego delikatnie zaczełam ale nie skonczyłam bo odwróciął kota ogonem mówiąc...a niechmi pani powie dlaczego on takie zabawy wymysla....zamurowalo mnie ż eniby sytuacja rodzinna ...ze my coś robimy nie tak.....nie m a się co przejmowac mam ksiedza po sąsiedzku co ma doktorat i jest pzy biskupie i z nim rozmawiałam na ten temat i mówił ż eto co siostra mówi to dzielić przez pół a jemu jakoś bardziej wierze niż jej

Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam, czy nie dać mu czegoś innego po prostu. Z owoców gruszka, śliwka albo brzoskwinia wchodziłaby w grę, ale z warzyw co? Ziemniaki? Ale one zatykające, a ja na razie mam odtykające podawać

Wiesz co, nasze też nie jakieś super duże, bo my, rodzice, chrzestni i trzy babcie, a torcika nigdy nie kupowałam... no to chciałam pierwszy raz

Ewacia, pewnie już gdzieś było, ale co to przedszkole? Prowadzone przez siostry czy przy parafii jakiejś?
to jest ochronka przy kosciele prowadzona przez siostry serafitki...przedszkola dla małych dzieci tutaj nie ma tylko dopiero zerówka przy szkole....uroki wsi

oki mykam po adriana a tak paskudnie jest
Stary 2014-03-19, 14:39   #3926
lamponek
Raczkowanie

Rusalka i Teacherka łącze sie w bólu co do nocek
Vea dzięki za radę moze sprobuje odpalic znów nawilzacz powietrza w sypialni ... Zobaczymy ...
Dam znać ...

Cytat:

:dzie kuje:
Ale sie uparla pingwinica jedna no ... A to jakies katolickie przedszkole jest ? Co ona tam w ogóle robi i ze ma tyle do gadania ?

Jakie masz asy ? sesese

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:48   #3927
Figulina987
Zadomowienie

wyszłam na spacer jak się przejaśniło, bo już mam dość siedzenia w domu i zmokłam

vea - dzięki, pogadam z TZ o tym basenie. A tort bomba my robiliśmy chrzciny w domu na 10 osób + dziecko i nigdy więcej :P

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Myślałam, że tylko ja tak się boję tej wojny...
ja też mam stracha... w dodatku mieszkam na przeciwko szkoły wojskowej i ciągle tylko widzę samochody wojskowe, słyszę strzelanie i jakieś helikoptery nad blokiem, co wychodzę na spacer widzę ćwiczących żołnierzy
ja tego nie rozumiem - żyjemy niby w cywilizowanych czasach, a w Rosji następca Stalina się wyłonił, mało mu tego co ma, a Rosjanie są w niego wpatrzeni jak w obraz.... eh i po co nam ta Ukraina w UE

Motyl - ale super z tym siadaniem Tuśki ja już sie nie mogę doczekać jak mój Leniuszek zacznie coś kombinować

nosz k.urna wróciłam do domu i słońce świeci

Edytowane przez Figulina987
Czas edycji: 2014-03-19 o 14:57
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:55   #3928
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Już sama nie wiem, odpuścić zupełnie rozszerzanie diety na jakiś czas, czy spróbować jeszcze z czymś innym? I co można dać jeśli nie marchew i nie jabłko??
dynia, ziemniak. ale moze poczekaj. a co innego je łyzka? jak nie to kleik, u nas jakos po tygodniu poszło.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:01   #3929
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo!

karolson jak juz się zdecydujesz na krem z filtrem to napisz jakimy napewno bedziemy kupowac parasol bo Lila nie cierpi jak jej w twarz świeci:/no i zazdroszcze spotkania z Matalja mam blisko do Bajki ale szczerze to się troche wstydzeBaja mnie troche onieśmielano cóz,kiedys trzeba bedzie się przełamać

gorgulku normalnie jestem w szoku ze Twoj Miłoszek juz raczkuje!ciekawe kiedy moja Lila zacznie.juz coraz chętniej podnosi pupe no ale to pewnie jeszcze trochę potrwa

ewciu -normalnie kolejny szok!moja Lila to gaworzyc nie chce a co dopiero powiedziec te piękne słowo..pewnie sobie jeszcze troche poczekam

bajka-dobrze ze w domku jestescie.niech maleństwo szybko zdrowieje..

logoasiu dla Twojego Marcinka równiez zdrówka..

samba-czemu Cię tak mało?

Tassiu-biedna jestes z tym kręgosłupem..od czego Ci się tak połamał?

papużko-mam nadzieje ze u Ciebie tez dobrze..

aaa miałam pisać ze zakochałam się w tej spacerówce w kropki..jest naprawde cudna i wydaje się funkcjonalna no ale niestety moge sobie tylko pomarzć bo budżet wyczerpany:/

ja-iko -slicznota z EmilkiBTW kupiłam Lilce takie same rajty

u Nas pomałuLilce wyszedł drugi ząbek i to normalnie w niecały tydzien-az w szoku byłami wcale tego nie odczulismy-kazdej mamusi zycze takiego ząbkowania

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

dlaczego ludzie wrzucaja tak brutalne zdjęcia na Fb?właśnie na tablicy mam wielkie zdjęcia zamordowanego człowieka..
bo nie jestem w stanie byc na biezaco...nie wiem jak wy to robicie, ze ogarniacie dom, malenstwa i wizaz... ja wchodze i widze 30 nowych stron i nie mam kiedy tego nadrobic, bo maly jest absorbujacy bardzo i nie lubi jak mama zajmuje sie czyms innym niz nim, a nie chce tez wpadac i mowic tylko co u mnie, zebyscie myslaly/pisaly o mnie jak jakis czas temu o innej kolezance...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:02   #3930
Poziomkowa89
Zakorzenienie

W końcu nadrobiłam, a nie było łatwo, bo leo daje do wiwatu
Na początek mam pytanie, zauważyłam że za jednym uszkiem ma zaczerwienioną i bardzo suchą skórę i nawet jest tam ropa, kiedyś coś o tym czytałam czego to objaw ale zapomniałam i nie wiem jak to poszukać.

Wczoraj dałam mu wodę przez słomkę i załapał, kiedyś czytałam że dobrze jest dawać słomką, czy to prawda?

Zastanawiam się nad kupnem kojca do ogrodu, wymogi to żeby był dość duży i był całkiem zakrywany moskitierą, fajnie jakby był składany. patrzyłam na all to sa też takie dmuchane i inne cuda na kiju. Zamawiałyście już jakieś właśnie z przeznaczeniem do ogrodu?

Cytat:
Dzień dobry
Pozwolicie że się nieśmiało pochwalę? Dzisiaj była pierwsza noc którą mój synek przespał w łóżeczku. Tzn budził się na jedzenie o północy i około 3 ale grzecznie zjadł i po odłożeniu zasypiał. Dla mnie noc marzenie.
Mój też robi postępy, jak go nakarmiłam kaszką to dopiero o 6 był głodny, ale t tylko raz tyle spał

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

bo przyjdzie zdzicho i rozgoni towarzycho - tekst artura pani z przedszkola

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

witam sie zarzygana i zasmakrkana z urzygancem i dwoma zasmarancami no i natka znowu wysypana, ale od czego to nie pytajcie...
zdrówka, dla całej gromadki

Cytat:

Cytat:

4.15 podbuka i koniec spania nakarmilam, bujalam, probowalam uspic ale nic. W bujaku niby przysypiala ale za chwile krzyk. W koncu tz zrobil mm, wypila i jakos usnela 5,30. Za to ja juz nie moglam usnac bo sie podlamalam moim kp, bo ona sie tym moim mlekiem nie najada. Lewy cycek to juz w ogole zwisek jest wzielam sie po 8 za laktator i sciagnelam cale 60ml

A jeszcze zeby dzien byl lepszy to na sniadanie zrobilam sobie chlebek ze szczypiorkiem i jak kladlam talerz na stol to mi sie kanapka szturchnela i caly szczypior na stole

Pogoda oczywiscie do
Masakra taka nocka...

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

słuchajcie, mam giga syfa na powiece, wielki, boli jak jasna cholera, ale to nic. od wczoraj po nocy puchnie mi cała powieka. wczoraj przy pomocy torebki po herbacie większość zeszła (poza tą czescią z syfem, a jest spora). dziś rano znów opuchlizna, jeszcze większa. wstyd mi ludziom się pokazać. już powiedziałam staremu, że jak nie przejdzie, to jutro na szczepienie z młodym idzie sam. nie wiem co zrobić zeby szybko wyleczyc syfa i zeby nie puchło. w ogóle nie wiem czy ta opuchlizna od syfa czy jeszcze co innego
wyglądam jakby mi kto przywalił tylko lima brak
A może syf swoją drogą a jęczmień swoją? jeśli to jęczmień to proponuję trzeć złotem np obrączką mi to naprawdę pomagało...

Cytat:

Edit.
super

Cytat:
Czy u tak malych dzieci robi sie cos z wrastajacymi paznokciami w duzyn palcu u stopy? Obcinanie paznokci u nog to dla mnie nasakra staram sie na proato ale w duzyn palcu podeszlo ropka i skora jakby peka;/
może pryskaj octeniseptem, czy coś więcej nie wiem

Cytat:

Szczególnie, ze zbiegnie się toto mniej więcej z półroczkiem Janka, więc torcik bardziej "luźny" niż typowo chrzcielny bym chciała... Jak myślicie, taki bym mogła czy "nie wypada"?
Ja uważam, że może być nie podobają mi się jakieś księgi czy poduszki. My mieliśmy w kształcie misia i było ok(moim zdaniem)
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości