Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 14:42   #2911
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Jestem z siebie dumna, przeżyłam leczenie kanałowe bez znieczulenia, a teraz siedzę i kwiczę z bólu

Z przyjemniejszych rzeczy, przyszła moja koszulka nocna i o dziwo jestem zadowolona; za taką cenę myślałam, że będzie dużo gorsza jakościowo
Można powiedzieć, że jeśli chodzi o wyprawkę moją i małej jestem choć trochę do przodu
Stary 2014-03-19, 14:50   #2912
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna, przeżyłam leczenie kanałowe bez znieczulenia, a teraz siedzę i kwiczę z bólu
Necro matko dlaczego bez znieczulenia współczuję i gratuluję, bo to naprawde wyczyn
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:09   #2913
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
o własnie i jak ocenisz ten podkład na materac od sławka?
powiem Ci, że jak dla mnie jest cienki, myślałam, że będzie grubszy. Ale ja kompletnie się na tym nie znam. Ten drugi który mam jest dużo grubszy (z ceratą), ale z drugiej strony raczej nieprzewiewny... Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Przykro mi że nie za dobrze dogadujesz się z Teściową. Ja z moją jesteśmy obecnie jak matka z córką, znamy się dość dobrze i ogólnie przynajmniej ja ją lubię (ona chyba mnie zresztą też) A co do łóżeczka, bardzo chciała coś dla wnuka kupić, jest to jej pierwszy wnuk to chyba wiadome No a ja nie liczyłam ogólnie i nie chciałam żadnej takiej pomocy. Moi rodzice wiem że dali by mi wszystko ale zdaję sobie sprawę że nie mają na to szans, teściowie są w trochę lepszej sytuacji i wiem że jakby nie mieli jak to by nie kupowali żadnych takich prezentów, chociaż wiem że to akurat tylko i wyłącznie pomysł mojej Teściowej no i chrzestny Radusia się dołożył Do łóżeczka dokupiła mi jeszcze przewijak i pościel

A ja padam z głodu dobrze że już obiadek gotowy

A dzisiaj zupa serowa z klopsikami
Fajnie, że macie takie układy. I, że sprawiła Ci tyle prezentów noo w zasadzie to wnukowi

Cytat:

Z przyjemniejszych rzeczy, przyszła moja koszulka nocna i o dziwo jestem zadowolona; za taką cenę myślałam, że będzie dużo gorsza jakościowo
Można powiedzieć, że jeśli chodzi o wyprawkę moją i małej jestem choć trochę do przodu
Powinnaś być z siebie dumna ja dziś mijałam dentystę (też boję się, że właśnie każe mi leczyć kanałowo, bo to mi ostatnio groziło przy jednym zębie), ale oczywiście powiedziałam sobie: "wieje, zimno... jutro podejdziesz..." no i kolejny raz nie zapisałam się oczywiście

Ale fajnie, że koszula pasuje i no i za kompletowanie wyprawki

--
Dzięki dziewczyny naprawdę mi wczoraj ulżyło, że chociaż jeden semestr mam domknięty gorzej będzie z drugim, ale nie ma co się martwić na zapas

A pogoda mi dziś popsuła plany i musiałam się wrócić z wyprawy, bo by mnie zwiało i zalało (mimo moich 10 na plusie )
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:30   #2914
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi że nie za dobrze dogadujesz się z Teściową. Ja z moją jesteśmy obecnie jak matka z córką, znamy się dość dobrze i ogólnie przynajmniej ja ją lubię (ona chyba mnie zresztą też) A co do łóżeczka, bardzo chciała coś dla wnuka kupić, jest to jej pierwszy wnuk to chyba wiadome No a ja nie liczyłam ogólnie i nie chciałam żadnej takiej pomocy. Moi rodzice wiem że dali by mi wszystko ale zdaję sobie sprawę że nie mają na to szans, teściowie są w trochę lepszej sytuacji i wiem że jakby nie mieli jak to by nie kupowali żadnych takich prezentów, chociaż wiem że to akurat tylko i wyłącznie pomysł mojej Teściowej no i chrzestny Radusia się dołożył Do łóżeczka dokupiła mi jeszcze przewijak i pościel
Super że masz tak z teściową. I zawsze to troszkę w kieszeni zostanie bo łóżeczka i reszta do niego tanie nie są. Pokaż zdjecia jak będziesz to mieć u siebie.
A miałaś choć wybór czy sama teściowa poszła i kupiła?

Cytat:

za dentystę.
Jaką koszule kupowałaś? Pokażesz realne zdjęcia?

Mi po 12 się usnęło i teraz strasznie przymulona jestem. Muszę dojść do siebie.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:37   #2915
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Super że masz tak z teściową. I zawsze to troszkę w kieszeni zostanie bo łóżeczka i reszta do niego tanie nie są. Pokaż zdjecia jak będziesz to mieć u siebie.
A miałaś choć wybór czy sama teściowa poszła i kupiła?
Byłyśmy we dwie oglądać w poniedziałek i wypatrzyłyśmy dwa łóżeczka, ale okazało się że tylko jedno jest w promocji i ona je wzięła. Przewijak i kołderkę mam już ale łóżeczko przyjedzie później bo niestety dość ciężkie jest i teściowa nie dała rady sama go wyciągnąć z Auta także dopiero jak Tż-t wróci z pracy, jak złożymy to zrobię zdjęcie

Przewijak super, taki do położenia na łóżeczku
Stary 2014-03-19, 15:50   #2916
zophiee
Zakorzenienie

hej
Ja już po wizycie nie było Usg ( kazała mi się umówić na szczegółowe, tam gdzie byłam w 13tc i 22tc) żeby dokładnie go obejrzeli

Z pozytywów- moja waga domowa oszukuje o 1,5 kg ;-)
Także przytyłam jakieś 8,5 a nie 10 Będą więc lody
Z drugiej strony, ja jakoś nie przejmuje się zbytnio wagą, ale też nie chciałabym mieć po ciąży 10 dodatkowych kilogramów ;-)
Z szyjką ok, badania w porządku, na kolejną wizytę idę za jakieś 2,5 tygodnia.
Dalej luteina, dalej zwolnienie, więc bez zmian
Położna dziś obejrzała moje brodawki i stwierdziła, że są płaskie, i muszę o nie zadbać... bo mogę mieć problemy z karmieniem. Mam zakupić takie nakładki plastikowe, separujące pierś od stanika. Ale ich nie masować, bo to powodować może skurcze! Ech...

Powiem Wam, że tęskni mi się do pracy, spotkałam dziś moich pacjentów, i jakoś tak mi się przykro zrobiło, że chodzą teraz do kogoś innego. Ale w sumie tak teraz jest, i muszę się z tym pogodzić...

Kucyk Przeglądałam kilka stron, stąd pewnie taka pomyłka. Gdzieś pewnie była promocja, i tak mi w głowie utkwiło...

Też zaczęłam się zastanwaiać nad materacykami. Ponoć są w mothercare, koleżanka kupiła w ikei i sobie chwaliła ;-) Jak traficie na coś fajnego to podsyłajcie liki ;-)

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Anteria Super ;-) Fajnie ze strony teściowej
Nerokitty oooooo, podziwiam, ja wszelkie zabiegi stomatologiczne zawsze ze znieczuleniem! A czemu bez znieczulenia się zdecydowałaś??
Poziomka Moim zdaniem pakowanie torby w 38 tc, to za późno!
Ja pewnie będę się pakować w 35-36- wolę mieć wszystko wcześniej ogarnięte i już ;-) a nie potem się stresować, czy o nie daj Boże liczyć w tej kwestii na kogoś innego!

Zjadłam obiad, teraz chyba czas na mały deser
Bo potem jedziemy obejrzeć podłogo
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:13   #2917
Ramona_85
Zakorzenienie

zophiee gratuluje udanej wizyty

a co do materacyków, to wszystko zalezy od tego, z czego będzie zrobiony, bo wybór firm jest spory, cenowo też rozbiezność.... jakiego szukasz?
Stary 2014-03-19, 17:02   #2918
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Necro matko dlaczego bez znieczulenia współczuję i gratuluję, bo to naprawde wyczyn
Bo znieczulenie by mi musiał dać w dziąsło a nie w policzek a to koszmarnie boli, więc stwierdziłam, że może czyszczenie kanału mniej

__Sylwia__88 pokarze jak dorwę aparat

-----------

W ogóle kupujemy łóżeczko, znalazłam takie samo jak pokazywałam, w Smyku w promocji w ogóle są tam aktualnie fajne promocje na łóżeczka, nawet do 80zł
Stary 2014-03-19, 17:11   #2919
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Bo znieczulenie by mi musiał dać w dziąsło a nie w policzek a to koszmarnie boli, więc stwierdziłam, że może czyszczenie kanału mniej
ja zawsze dostaję w dziąsło
no i na pewno to mniej mnie boli niz kanałówka na zywca, a przezyłam już skrobanie nerwu na żywca i nie dziękuje, drugi raz tego bym nie przezyła, to chyba wolałabym urodzić
Stary 2014-03-19, 17:12   #2920
bluesky89
Zakorzenienie

Ja też zawsze miałam znieczulenie w dziąsło i wcale to tak nie boli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-19, 17:13   #2921
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zawsze dostaję w dziąsło
no i na pewno to mniej mnie boli niz kanałówka na zywca, a przezyłam już skrobanie nerwu na żywca i nie dziękuje, drugi raz tego bym nie przezyła, to chyba wolałabym urodzić
Jeśli poród mniej boli to mogę spokojnie rodzić

bluesky89 może mój lekarz jakiś niedelikatny jest ale mnie strasznie bolało, po dwóch razach zawsze mi już w policzek dawał ale tu nie mógł

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-19 o 17:15
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:15   #2922
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
jak to kiedy? po porodzie aby mały sobie wybrał łóżeczko
nie no nie wiem muszę czekać na męża aż skończy szybciej, bo jak wraca ok 19-20-21 to już wszystko zamknięte
Jeszcze Ci mało
Cytat:
No to masz skarb w postaci teściowej oby zawsze sie Wam tak układało
Cytat:

możesz być z siebie dumna
Cytat:
Byłyśmy we dwie oglądać w poniedziałek i wypatrzyłyśmy dwa łóżeczka, ale okazało się że tylko jedno jest w promocji i ona je wzięła. Przewijak i kołderkę mam już ale łóżeczko przyjedzie później bo niestety dość ciężkie jest i teściowa nie dała rady sama go wyciągnąć z Auta także dopiero jak Tż-t wróci z pracy, jak złożymy to zrobię zdjęcie
No to jak jeszcze kupiła to które sama wybrałaś to już w ogóle super
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Też zaczęłam się zastanwaiać nad materacykami. Ponoć są w mothercare, koleżanka kupiła w ikei i sobie chwaliła ;-) Jak traficie na coś fajnego to podsyłajcie liki ;-)
Podpinam sie do prośby o linki

Co myślicie o materacach sprężynowych dla takich maluszków?

Cytat:
W ogóle kupujemy łóżeczko, znalazłam takie samo jak pokazywałam, w Smyku w promocji w ogóle są tam aktualnie fajne promocje na łóżeczka, nawet do 80zł
Gdzie takie promocje?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:18   #2923
Sola1
Zakorzenienie

Moim zdaniem 38 tc to też za późno na pakowanie.

Zresztą i tak z większości rzeczy się nie korzysta. Ja poprzednio spakowałam wcześniej torbę, a raczej 2 torby, bo podzieliłam na swoje rzeczy i małej. Wrzuciłam je do szafy, a rzeczy typu kosmetyki, jakieś jedzenie, ładowarka itp dołożyłam na sam koniec. Zrobiłam sobie tylko taką listę na kartce co muszę dorzucić, bo potem może nie być czasu na rozmyślanie.

---

zophiee - za wizytę i wagę

---
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:22   #2924
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Gdzie takie promocje?
W smyku i koszt kuriera 4,90
Stary 2014-03-19, 17:25   #2925
bluesky89
Zakorzenienie

Ja tez mam zamiar być juz gdzies w 34 -36 tc byc spakowana
Chyba wyciagne Mezula do Biedry

Stary 2014-03-19, 17:28   #2926
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
zophiee gratuluje udanej wizyty

a co do materacyków, to wszystko zalezy od tego, z czego będzie zrobiony, bo wybór firm jest spory, cenowo też rozbiezność.... jakiego szukasz?
dzięki ;-)
Jeszcze dokładnie nie wiem, ale najlepiej aby łączył w sobie wiele cech tzn, dopasowywał się do kształtu dziecka, nie był zbyt miękki, ani też zbyt twardy, aby nie powodował alergii a do tego nie kosztował majątku

Jutro będę zgłębiać temat ;-)
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:39   #2927
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
W smyku i koszt kuriera 4,90
No coś Ty ??? mi od kilku dni nie łąduja sie zdjecia łóżeczek ale ceny sa widoczne i nawet dzisiaj jak sprawdzałam to nie widziałam żadnych przecen
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja tez mam zamiar być juz gdzies w 34 -36 tc byc spakowana
Chyba wyciagne Mezula do Biedry

I ja miałam się przejść ale chyba nic ciekawego nie ma w niższych cenach?
Cytat:
dzięki ;-)
Jeszcze dokładnie nie wiem, ale najlepiej aby łączył w sobie wiele cech tzn, dopasowywał się do kształtu dziecka, nie był zbyt miękki, ani też zbyt twardy, aby nie powodował alergii a do tego nie kosztował majątku

to pisz nam wszystko bo ja dzis poczytałam i dalej wiem ze nic nie wiem
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:51   #2928
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Question Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Ile w Polsce kosztuje taki zwykły laktator z Aventu?

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

A łóżeczko jest dokładnie takie:

http://www.babyone.de/shop/moebel/be...-5907751413101
Stary 2014-03-19, 17:51   #2929
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej

Nie nadrobię ... nie ma szans..

Mam nadzieje ze u Was wszystko wporzadku

Ja w poniedziałek miałam wizyte rano glukozę a wieczorem wizyte z ginem. Serduszko pięknie bije , szyjka długa zamknięta. kolejna wizyta za 3tyg ... 7.04 dokładnie ale nie z moim lekarzem. A no i w poniedzialek mam dodatkowe usg u kardiologa dziecięcego ( usg polowkowa wyszło wporzadku ale ze względu na to ze moja mama miała wrodzona wadę serca gin chce miec pewność ze z malutka wszystko ok ) z Domino tez byłam.

A to my w 25tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10007424_10202788588849374_1447010750_n.jpg (57,4 KB, 21 załadowań)

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:21   #2930
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, ją dziś tylko na chwilę, bo od rana siedzi u mnie koleżanka... jutro mam wizytę u gina o 13 trzymajcie kciuki, odezwę się po

Majkela dochodzą do Ciebie wiadomości pw ode mnie?
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:01   #2931
majkela12
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642845]Chwalę się przewijakiem i rogalem [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u okulisty,nie jest ze mna az tak zle

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ta wanienka licha.
My mamy po Adasiu taki najprostszy i najtańszy przewijak z ikei i na nim stawialiśmy wanienkę. Kąpaliśmy najpierw w pokoju, bo mamy bardzo małą łazienkę, a dopiero jak młody solidnie siedział i chlapał przenieśliśmy się z wanienką pod prysznic.
Teraz tż zamontuje mi do niego kółeczka i będę miała mobilny zestaw do kąpieli.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45645302]Twardnieje mi brzuch i boli mnie w krzyżu. Cały czas leżę i piszę ten referat, wzięłam magnez i no spę, pomogło na pół godziny i znowu się zaczyna... Jak myślicie, mogę wziąć jeszcze jedną tabletkę no spy, czy trochę odczekać??[/QUOTE]
Jak tam dzisiaj się czujesz??? Lepiej z nospą nie szaleć

Cytat:
dziewczyny, nie wiem, czy rozmawiałyście, lub myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej podczas porodu i zdeponowania jej w banku komórek macierzystych?
ja bardzo się nad tym zastanawiam... macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
Udanego wieczoru
Nie jestem do końca przekonana o tym. Kiedyś pytałam się mojego gina i pediatrę, czytałam na ten temat i nie będziemy pobierać.
No chyba, że miałabym troszkę kasy, to można byłoby się w to "pobawić".

Co do chrzestnych, to u nas także temat drażliwy i przykry. Przy synku, nie mieliśmy wyjścia i rodzina narzuciała nam chrzestną (chciałam, żeby była nią moja siostra, ale była za młoda) z resztą tak samo na świadkową (tę samą kuzynkę) zgodziłam się dla świętego spokoju, bo już miałam dosyć tekstów typu "no jak to nie weźmiecie jej, ona liczy na to..."itp.
Zatem chrzestnymi byli nasi świadkowie. Za to teraz mamy chrzestną( w końcu moja siostra urosła, na kasę nie liczymy, bo licealistka), ale nie mamy chrzestnego. Rodzina tż mieszka bardzo daleko i nie chcemy, aby chrzestny był tylko na chrzcinach, komunii i ślubie, tylko jednak aby aktywnie uczestniczył w życiu młodej. Po mojej stronie za młode/za stare chłopaki, a jeśli chodzi o kolegów to żadnego z nich nie chcemy. Kiedyś wyczytałam, że może być tylko jeden chrzestny, albo dwoje tej samej płci Musiałabym ten temat u siebie w kancelarii sprawdzić.
Sama nie wiem, ale moja rodzina jest bardzo + i nie wiem czy taki temat by nawet przeszedł. Pamiętam jakie było oburzenie, jak młodego chrzciliśmy jak miał pół roczku, a nie tak jak sobie to rodzina wymarzyła miesiąc/dwa po porodzie. No tak, bo z noworodkiem miałam stać w zimę, w zimnym kościele
Teraz planujemy, że jeżeli nie uda się ochrzcić we wrześniu, to dopiero gdzieś może w maju... i jedno jest pewne, na pewno już nie zrobimy w domu, a w restauracji Trzeba było zobaczyć minę mojej babci

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Zacytuję tu post z mojego klubu, bo nie będę pisać po raz drugi: Wierzch dłoni mam nadal spuchnięty i obolały. Do pracy muszę mieć długi rękaw, bo jak narkomanka wyglądam. Jak sobie przypomniałam dzisiejsze pobieranie krwi, to normalnie łzy pojawiały mi się w oczach. Pewnie też przez rosnące moje zdenerwowanie całą tą sytuacją krew nie chciała lecieć. Wyniki będą za tydzień.
Współczuję też kiedyś przeżyłam nie jedną taką rzeźnię, ale to nie jest wina żył a bab, które nie potrafią pobierać. Po prostu zmieniłam pkt pobrań. 3mam kciuki za wyniki.

Cytat:
Witam się w deszczowy dzień i w 30 tygodniu

Wczoraj się pierwszy raz przeraziłam zaczął mnie boleć brzuch z prawej strony i miałam jakieś wrażenie że cały brzuch mi się obniża, wiecie jak czasem przed porodami, mąż mi to wybił z głowy a gdy tylko zeszłam na dół do rodziców to i mama i tata z tekstem że mam strasznie brzuch nisko no i pół wieczora leżałam nawet się nie ruszałam, doszłam do wniosku, że młody się rozpycha na dole bo tam boli strasznie a z tym obniżeniem to tylko się nam wydaję (mam nadzieję)
za 3. Nie strasz, proszę teraz wypoczywać

Cytat:
Witam sie z rana

Zapomniałam Wam wczoraj napisać ze ogladalam rożki ale nie wiedziałam na który sie zdecydować ...a wy jakie bierzecie?
Sa takie zwykle standardowe grubsze cena 18-25 zł. I sa takie ciensze juz ciekawsze wzory za 35-45 zł
Mam cienki z motherhood.

Cytat:
A w piątek wybywamy do Planicy na skoki na cały weekend, aż się obawiam jak ja dam radę ale wezmę sobie krzesełko rozkładane i jakoś przetrwam
Super, pozdrów od nas Kamila

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za kciuki co do wizyty i proszę potrzymajcie jeszcze . Wizyta nas nie uspokoiła, w zasadzie to po niej całą noc nie spaliśmy. Wygląda na to, że u dzidzi wszystko ok, serduszko bije miarowo, przepływy są ok, rośnie, ma lekko ponad 1kg więc tak całkiem średnio, narządy w porządku. Tyle że przez całe badanie (25 min) w zasadzie się nie ruszało. Pomimo trząchania, szturania i wydziwiania z brzuchem. Lekarz (byliśmy u przypadkowego nie u prowadzącego) oczywiście kazał się skonsultować z prowadzącym, powiedział, że na usg nie widać, żeby było coś nie tak, i albo dzidzia na usg ewidentnie spała i miała nas gdzieś, albo ma gorsze dni, albo coś się dzieje, no ale z usg to nie wynika i żeby iść do prowadzącego na konsultację. I powiem Wam, że już sami nie wiemy, co robić, panikować, czy spokojnie czekać do wizyty 2 kwietnia , dziś rano dzidzia dała o sobie znać, nie nazwałabym tego aktywnością, no ale coś tam pod skórą było czuć, nie wiemy, co robić . Po prostu nie wiemy .

Lekarz chyba widząc nasze spanikowane miny pokazał nam dzidzię na 3d (mieliśmy zapłacone za 2d, bo poszliśmy sprawdzić, co u maleństwa, a nie oglądać) i powiem Wam, że ma moje usta, więcej nie było widać, bo jedno oko zasłonięte ręką, a nosek i drugie oko zasłonięte nóżką. Jakieś takie wygibasy . No i powiedział nam płeć, bo było widać na 100%. Także będziemy mieli Gabrysię .
Różowe gratki w takim razie dalej trzymam kciuki. Gabrysia to ukochane imię mojego synka, tak chce nazwać swoją siostrę, ale my nie jesteśmy przekonani, bo Gabrysia brzmi słodko, a Gabriela już nie

Cytat:
Od rana mam mega głoda nie przestraszcie sie ale napisze wam co zjadłam do tej pory jest dopiero 10 '
3 kromki chleba,kazda z czym innym więc mieszanka wybuchowa
1x jogobella musli
2xjabłko

a gdzie reszta dnia ?
Moje śniadanie, tylko, że bez jogurtu

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
j chwalę się - wczoraj w końcu zamknęłam I semestr na studiach trochę mi to zajęło, byłam dwa razy extra na uczelni, ale na szczęście w końcu się udało do każdego dotrzeć
zobaczysz drugi też poleci, z resztą całe studia

Cytat:
Właśnie mi teściowa dzwoniła że kupiła łóżeczko zaskoczyła mnie, bo sama mówiła że jeszcze z tym poczeka, no ale i tak miło z jej strony
Chyba Ci już pisałam, że masz cudowną teściówkę i że zazdroszczę:jup i: ładnełóżeczko

Cytat:
A dzisiaj zupa serowa z klopsikami
Poproszę przepis

Cytat:

za dentystę. Ja ostatnio też przeżyłam bez znieczulenia, ale ja to małe miki, bo tylko małe borowanko i plomba, a dla Ciebie szacun a i za wyprawkę.

Cytat:
hej
Ja już po wizycie nie było Usg ( kazała mi się umówić na szczegółowe, tam gdzie byłam w 13tc i 22tc) żeby dokładnie go obejrzeli

Z drugiej strony, ja jakoś nie przejmuje się zbytnio wagą, ale też nie chciałabym mieć po ciąży 10 dodatkowych kilogramów ;-)
Za udaną wizytę

Cytat:
My mamy i nasze dzieci też (z ikei)

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek miałam wizyte rano glukozę a wieczorem wizyte z ginem. Serduszko pięknie bije , szyjka długa zamknięta. kolejna wizyta za 3tyg ... 7.04 dokładnie ale nie z moim lekarzem. A no i w poniedzialek mam dodatkowe usg u kardiologa dziecięcego ( usg polowkowa wyszło wporzadku ale ze względu na to ze moja mama miała wrodzona wadę serca gin chce miec pewność ze z malutka wszystko ok ) z Domino tez byłam.

A to my w 25tc
za wizytę i piękny brzucholek

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45663305]Hej, ją dziś tylko na chwilę, bo od rana siedzi u mnie koleżanka... jutro mam wizytę u gina o 13 trzymajcie kciuki, odezwę się po [/QUOTE]
Oczywiście
--------------------------------
Nie mam ostatnio, ani sił ani jakoś humoru, albo ta pogoda, albo hormony, albo to i to, ahhh

Wczoraj zamówiłam koszulę i szlafrok:
http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-kos...045198292.html
i u margotkrakowpl kapcie, klapki, kosmetyczkę i dwie pieluchy ceratki.
A i dla dzieciaków do pokoi naklejki, dla młodej te co pokazywała poziomka:
http://allegro.pl/naklejki-dla-dziew...068730672.html
a dla młodego ukochane roboty drogowe:
http://allegro.pl/fantastyczne-nakle...050172387.html
Z resztą od tego sprzedawcy braliśmy już dwa razy naklejki, są boskie, polecam

Poza tym przyszła dzisiaj paczka ze smyka, mamy już przewijak. Ciuszki tym razem dla Adaśka, są super, ale kurka buty za duże. Już nie będziemy odsyłać, będą na jesień akurat

Co do torby, to ja chcę mieś spakowaną do końca kwietnia, bo wyjeżdżamy najprawdopodobniej w góry w weekend majowy (jak lekarz pozwoli), a to kawałek drogi od domu, więc będę czuła się pewniej jak torba pojedzie z nami....

Dobrej nocy, bo chyba wszystkie siedzą przed tv i oglądają "Na dobre i na złe"
Stary 2014-03-19, 21:49   #2932
poziomkka
Zadomowienie

majkela daj znać w takim razie jak te drzewko się sprawuje Ja oczywiście już 100x zmieniłam koncepcję i teraz wybrałam coś takiego (pewnie mi się jeszcze zmieni milion razy ) http://allegro.pl/obrazy-na-plotnie-...998821410.html oczywiście wzór sówkowy
zaabcia jaki mały brzuszek no i za wizytę !!
Necro ale dzielna jesteś !! ja bym nie dała się dotknąć bez znieczulenia jeśli chodzi o kanałowe. Panicznie się boje tego zabiegu, mimo, że nigdy go nie miałam
zophiiee za wizytę! Ja też zamierzam się pakować wcześniej, tym bardziej, że jakby mnie spakował mój mąż to nie wziąłby połowy rzeczy, albo byłoby milion pytań typu "gdzie to jest", "co to jest", "a po co to"
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:56   #2933
choc0late
Wtajemniczenie

hej brzuchatki witamy sie dzis w 27 tc
wpadam dac znak zycia, niestety nie nadazam za Wami ciezko mi juz okrutnie ale jeszcze troche trzeba wytrzymac .. bylam dzis na usg i moje chlopaki maja po 1100kg rosna zdrowe i obydwoje sa juz glowkami w dol wiec poki co czeka mnie porod naturalny gratuluje grupowo wizyt tygodni i zakupow postaram sie Wad nadrobic chociaz nie mam na nic sil ostatnio.. buziaki i dobrej nocki

Stary 2014-03-19, 22:08   #2934
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki ;-)

chyba nie ma takich

Cytat:

A to my w 25tc

oby kardiolog nic nie znalazł

śliczny brzusio
Stary 2014-03-19, 22:15   #2935
Konto usunięte

Jednak udało mi się wejść jeszcze na chwilę i trochę pocytuję.. wczoraj miałam mega stresujące popołudnie, dzisiaj do południe.. Jest to związane oczywiście z moją pracą licencjacką, zaczynam się zastanawiać, czy tylko ja mam takie problemy i może się po prostu do tego nie nadaję Po drugie zdenerwowali mnie sąsiedzi, ale o tym już jutro...

Co do tych skurczy, to magnezu nie biorę regularnie, tylko dopiero jak łapią mnie te skurcze.. Jutro na wizycie powiem o nich lekarzowi, zobaczymy co powie.. Teoretycznie powinnam mieć jutro ktg, ale dzisiaj się dowiedziałam, że jednym ciężarnym karze chodzić już od 30 tc, a innym dopiero od 33 tc, nie wiem od czego to zależy

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Zacytuję tu post z mojego klubu, bo nie będę pisać po raz drugi: Wierzch dłoni mam nadal spuchnięty i obolały. Do pracy muszę mieć długi rękaw, bo jak narkomanka wyglądam. Jak sobie przypomniałam dzisiejsze pobieranie krwi, to normalnie łzy pojawiały mi się w oczach. Pewnie też przez rosnące moje zdenerwowanie całą tą sytuacją krew nie chciała lecieć. Wyniki będą za tydzień. W każdym razie, jeśli mi wyjdzie ta nietolerancja glukozy, jak przy pierwszej ciąży, to na NFZ przynajmniej do sierpnia nie dostanę się do diabetologa Zostaje mi prywatny, a i tak nie jest to pewne, bo np. endokrynolog (jedyny w mieście, prywatnie) przyjmuje zapisy na jesień...
czasami trafiają się takie pielęgniarki.. Ja na tyle pobierań krwi w życiu nie miałam siniaków nawet. A ostatnio przy tej glukozie jednej pielęgniarce udało się zrobić Ale to nic przy tych Twoich

Cytat:
Witam się w deszczowy dzień i w 30 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za kciuki co do wizyty i proszę potrzymajcie jeszcze . Wizyta nas nie uspokoiła, w zasadzie to po niej całą noc nie spaliśmy. Wygląda na to, że u dzidzi wszystko ok, serduszko bije miarowo, przepływy są ok, rośnie, ma lekko ponad 1kg więc tak całkiem średnio, narządy w porządku. Tyle że przez całe badanie (25 min) w zasadzie się nie ruszało. Pomimo trząchania, szturania i wydziwiania z brzuchem. Lekarz (byliśmy u przypadkowego nie u prowadzącego) oczywiście kazał się skonsultować z prowadzącym, powiedział, że na usg nie widać, żeby było coś nie tak, i albo dzidzia na usg ewidentnie spała i miała nas gdzieś, albo ma gorsze dni, albo coś się dzieje, no ale z usg to nie wynika i żeby iść do prowadzącego na konsultację. I powiem Wam, że już sami nie wiemy, co robić, panikować, czy spokojnie czekać do wizyty 2 kwietnia , dziś rano dzidzia dała o sobie znać, nie nazwałabym tego aktywnością, no ale coś tam pod skórą było czuć, nie wiemy, co robić . Po prostu nie wiemy .

Lekarz chyba widząc nasze spanikowane miny pokazał nam dzidzię na 3d (mieliśmy zapłacone za 2d, bo poszliśmy sprawdzić, co u maleństwa, a nie oglądać) i powiem Wam, że ma moje usta, więcej nie było widać, bo jedno oko zasłonięte ręką, a nosek i drugie oko zasłonięte nóżką. Jakieś takie wygibasy . No i powiedział nam płeć, bo było widać na 100%. Także będziemy mieli Gabrysię .
no to i za płeć

i na Twoim miejscu poszłabym wcześniej do lekarza

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Zapytałam się jej teraz jak to jest z tą torbą do szpitala, w którym tygodniu mieć ją spakowaną. Wg niej to w 38 tc...a wg mnie to trochę późno - ja chciałam ok 32-34 tc być spakowana.
moim zdaniem też za późno.. W 38 tc to dużo ciężarnych już rodzi. Ja się pakowałam w 34 tc

Cytat:
ja tak tylko na szybko... od wczoraj próbowałam was nadrobić jednak ciągle latałam i miałam kupę załatwiania więc dopiero dziś udało mi się Was okiełznać a tu ciągle czytam coś nowego chwalę się - wczoraj w końcu zamknęłam I semestr na studiach trochę mi to zajęło, byłam dwa razy extra na uczelni, ale na szczęście w końcu się udało do każdego dotrzeć
gratulacje
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:25   #2936
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
wpadam dac znak zycia, niestety nie nadazam za Wami ciezko mi juz okrutnie ale jeszcze troche trzeba wytrzymac .. bylam dzis na usg i moje chlopaki maja po 1100kg rosna zdrowe i obydwoje sa juz glowkami w dol wiec poki co czeka mnie porod naturalny gratuluje grupowo wizyt tygodni i zakupow postaram sie Wad nadrobic chociaz nie mam na nic sil ostatnio.. buziaki i dobrej nocki

Gratuluje dużych chłopaków
sa więksi niż moja niunia, a tam jest ich dwóch także super dzielne druhy

nie wiem co dziś się dzieje, mała aktywna od rana, to normalne jest??
brzucha to już nie czuję, mam tak skopany, cały mnie boli
co ona tam robi? okręca się głową do góry
Stary 2014-03-19, 22:28   #2937
Konto usunięte

Cytat:
hej

super

Cytat:

A to my w 25tc
super

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Jak tam dzisiaj się czujesz??? Lepiej z nospą nie szaleć
wczoraj no spy już nie brałam, w końcu przeszło... Dzisiaj cały dzień dobrze, teraz wieczorem znowu mnie coś łapało kilka razy, a teraz boli mnie podbrzusze

Cytat:

Stary 2014-03-19, 23:38   #2938
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje dużych chłopaków
sa więksi niż moja niunia, a tam jest ich dwóch także super dzielne druhy

dziekujemy
to chyba taki dzien bo moje calyy czas od rana kopaly mnie rowno i tez mam az obolaly brzuch mam dosc dopiero teraz sie uspokoily ale lepiej tak niz cisza

Stary 2014-03-20, 07:04   #2939
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry dzisiaj mam dietetyczne śniadanko, bułka z masłem, zachciało mi się na kolację wczoraj tortilli i mi teraz bokiem wychodzi
Dzwoniłam do mojej lekarki i mam zakaz wychodzenia mogę trochę po domu chodzić ale w sumie to leżeć aż do wizyty Nie podoba jej się to napinanie i będzie jeszcze raz sprawdzać czy to znowu nie jakaś infekcja czy po prostu się nie przemęczyłam. Mam nadzieję, że to jednak to drugie i po odpoczynku przejdzie.

A tak w ogóle zaczynamy dzisiaj 27tydz

Cytat:
No coś Ty ??? mi od kilku dni nie łąduja sie zdjecia łóżeczek ale ceny sa widoczne i nawet dzisiaj jak sprawdzałam to nie widziałam żadnych przecen
Nie żartuj wchodzę na stronę i jest zakładka z promocjami 'Pościel, piżamy, przytulanki do 30% taniej!' i w tym są też łóżeczka. To co ja kupiłam wcześniej kosztowało 279zł a w promocji 215.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45663305]Hej, ją dziś tylko na chwilę, bo od rana siedzi u mnie koleżanka... jutro mam wizytę u gina o 13 trzymajcie kciuki, odezwę się po [/QUOTE]
Powodzenia

Cytat:
Ja zapomniałam, dzisiaj będę oglądać

Cytat:
Ale duże już ja się nie mogę doczekać przyszłej soboty bo na poprzedniej wizycie nie zapytałam ile ma

Cytat:
Moja rano też jest nad aktywna. Zaczyna od razu jak tylko wstanę a jak wypije herbatę to dopiero jest szał

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-20 o 07:06
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:51   #2940
Aldrin
Zakorzenienie

witam mamuśki

Cytat:

za kanałówkę, podobno strasznie boli ale jak Ty to zrobiłaś bez znieczulenia to jesteś wielka

Cytat:
Dzięki dziewczyny naprawdę mi wczoraj ulżyło, że chociaż jeden semestr mam domknięty gorzej będzie z drugim, ale nie ma co się martwić na zapas

A pogoda mi dziś popsuła plany i musiałam się wrócić z wyprawy, bo by mnie zwiało i zalało (mimo moich 10 na plusie )
nie martw się na zapas, może uda Ci się zagadać z profesorami i oddasz tylko jakieś prace zaliczeniowe i semestr będzie z głowy

Cytat:
hej

Dalej luteina, dalej zwolnienie, więc bez zmian
Położna dziś obejrzała moje brodawki i stwierdziła, że są płaskie, i muszę o nie zadbać... bo mogę mieć problemy z karmieniem. Mam zakupić takie nakładki plastikowe, separujące pierś od stanika. Ale ich nie masować, bo to powodować może skurcze! Ech...
za wizytę i za takie kg

Cytat:
Jeśli poród mniej boli to mogę spokojnie rodzić
hahaha tez tak mówię

Cytat:
Jeszcze Ci mało

Podpinam sie do prośby o linki

Gdzie takie promocje?
Już będę grzeczna obiecuje

ja też poproszę o linki

materacyki to dla mnie istne piekło, nie mam pojęcia od czego zacząć i na co się zdecydować

Cytat:
Ile w Polsce kosztuje taki zwykły laktator z Aventu?

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

A łóżeczko jest dokładnie takie:

http://www.babyone.de/shop/moebel/be...-5907751413101
lubie takie proste łóżeczka chociaż wolę z szufladą

Cytat:

A to my w 25tc
za wizytę i za tydzień

Cytat:

Nie mam ostatnio, ani sił ani jakoś humoru, albo ta pogoda, albo hormony, albo to i to, ahhh

Wczoraj zamówiłam koszulę i szlafrok:
http://allegro.pl/3w1-szlafrok-2-kos...045198292.html
i u margotkrakowpl kapcie, klapki, kosmetyczkę i dwie pieluchy ceratki.
A i dla dzieciaków do pokoi naklejki, dla młodej te co pokazywała poziomka:
http://allegro.pl/naklejki-dla-dziew...068730672.html
a dla młodego ukochane roboty drogowe:
http://allegro.pl/fantastyczne-nakle...050172387.html
Z resztą od tego sprzedawcy braliśmy już dwa razy naklejki, są boskie, polecam

Poza tym przyszła dzisiaj paczka ze smyka, mamy już przewijak. Ciuszki tym razem dla Adaśka, są super, ale kurka buty za duże. Już nie będziemy odsyłać, będą na jesień akurat

Co do torby, to ja chcę mieś spakowaną do końca kwietnia, bo wyjeżdżamy najprawdopodobniej w góry w weekend majowy (jak lekarz pozwoli), a to kawałek drogi od domu, więc będę czuła się pewniej jak torba pojedzie z nami....

udane zakupy widzę

i zazdroszczę wyjazdu w góry

ja nie wiem kiedy wpakuję wszystko do torby ale póki co wszystko mam w jednej szafce i każdy zakup co będę potrzebowała do szpitala pcham do tej szafki, więc jak coś się stanie to tylko przerzucę do torby i gotowe

Cytat:

gratulacje za tydzień i jeszcze troszkę ponoś te swoje chłopaki ale już fajni i duzi z nich faceci

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości