Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 13:37   #331
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
[U]Dziewczyny, czy cena ok. 3700 zł za kręcenie wesela od przygotowań do po oczepinach lustrzankami cyfrowymi to cena wygórowana czy normalna?
My płacimy 1500zł za 3 kamery full HD. Od przygotowań do oczepin.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:39   #332
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
- dalej zastanawiamy się nad kamerzystą tzn. ja, bo TŻ nie chce. A jakimś cudem super kamerzysta ma jeszcze wolny termin za maj.

Dziewczyny, czy cena ok. 3700 zł za kręcenie wesela od przygotowań do po oczepinach lustrzankami cyfrowymi to cena wygórowana czy normalna? Nigdy nie orientowałam się w cenach, bo nie chciałam filmu. Dodam, że styl filmów jest naprawdę super, coś jak te wszystkie teledyski ślubne, które czasami wklejacie na forum.
pjona u na było jednakowo - mnie w pewnym momencie zachciało się kamerzysty a Tż był na nie. I to bardzo stanowcze nie. Do czasu aż pojechaliśmy do wybranego i obejrzał materiał - nie wiem dlaczego, ale cały czas myślał o filmach jakie dawniej się kręciło.
Nasz kamerzysta pierwotnie powiedział nam 4500 za dwie lustrzanki od przygotowań do oczepin Jednak wytargowaliśmy rabat na 3700 i jeśli zrezygnujemy z podziękowań dla rodziców w formie teledysku oraz pleneru po ślubie to wyjdzie ans ok. 3200 Uważam,że jeżeli decydujemy się na jakiegoś usługodawcę - lepiej dopłacić aby efekt nam odpowiadał niż płacić za coś co nam się nie do końca podoba.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:41   #333
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
My płacimy 1500zł za 3 kamery full HD. Od przygotowań do oczepin.
Gdzie tak tanio dają :P?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:42   #334
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
pjona u na było jednakowo - mnie w pewnym momencie zachciało się kamerzysty a Tż był na nie. I to bardzo stanowcze nie. Do czasu aż pojechaliśmy do wybranego i obejrzał materiał - nie wiem dlaczego, ale cały czas myślał o filmach jakie dawniej się kręciło.
Nasz kamerzysta pierwotnie powiedział nam 4500 za dwie lustrzanki od przygotowań do oczepin Jednak wytargowaliśmy rabat na 3700 i jeśli zrezygnujemy z podziękowań dla rodziców w formie teledysku oraz pleneru po ślubie to wyjdzie ans ok. 3200 Uważam,że jeżeli decydujemy się na jakiegoś usługodawcę - lepiej dopłacić aby efekt nam odpowiadał niż płacić za coś co nam się nie do końca podoba.

i tak drogo my mamy tylko fotografa
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:48   #335
Le_lena
Raczkowanie

Liana - my się zastanawiamy nad opcją, gdzie film kręcony jest na dwie kamery Full HD w zestaw wchodzi:
- czołówka
- wspomnienia z dzieciństwa
- ubieranie i błogosławieństwo
- ślub
- wesele do ok. 2 w nocy
taki pakiet 1750 zł , aczkolwiek to znajomy kamerzysta więc z góry powiedział, że będzie rabat.
Może bywają piękniejsze czołówki niż te, które on robi - jednak jeśli chodzi o materiał z imprez - tu z doświadczenia wiem, że filmuje ciekawie, wszystkie ważne, fajne momenty są!
Zastanawiamy się czy go brać dodatkowo - bo i tak mamy kamerzystę jako prezent od sali
Stary 2014-03-19, 13:49   #336
enzunio
BAN stały

Cytat:
Ale pognałyście z nowym wątkiem!!

o rety, jakie piękne plecy!! jestem fanką sukien bez pleców, sama mam ale te tez mi się bardzo podobają, znowu włącza mi się opcja "zmień sukienkę!!!!:"

Ja mam fazę na zmianę min. 2 razy w tygodniu, ponieważ podoba mi się wiele modeli, a nie można mieć wszystkiego W dodatku moja sukienka jest naprawdę bardzo prosta i skromna (jedyna ozdoba to wycięte plecy i taka "woda"), więc często mam ślinotok w stronę koronek i róznych ażurowych aplikacji
Mogę jeszcze swoją zmienić

Odnośnie zaręczyn - my mieliśmy najpierw zamówioną salę na wesele i zespół, a później dostałam pierścionek. to dopiero romantyczne!! w dodatku dostałam go na urlopie w Hiszpanii, wyszłam z łazienki w ręczniku w poszukiwaniu drinka, którego zrobił mi TŻ, ja złapałam za drinka, a TŻ łup na kolana przed rozczochrańcem w ręczniku później tańczyliśmy przytulance do muzyki z Youtube

Dziewczyny, piękne wklejacie sukienki i makijaże.

Z załatwionych spraw:
- zamówiliśmy obrączki
- daliśmy na zapowiedzi
- dalej zastanawiamy się nad kamerzystą tzn. ja, bo TŻ nie chce. A jakimś cudem super kamerzysta ma jeszcze wolny termin za maj.

Dziewczyny, czy cena ok. 3700 zł za kręcenie wesela od przygotowań do po oczepinach lustrzankami cyfrowymi to cena wygórowana czy normalna? Nigdy nie orientowałam się w cenach, bo nie chciałam filmu. Dodam, że styl filmów jest naprawdę super, coś jak te wszystkie teledyski ślubne, które czasami wklejacie na forum.
Ja mam 2 lustrzankami i place 3600 a żeby było taniej, mamy kam. z Mazur, w Gdańsku poniżej 5 tys nie ma dobrych kamerzystów

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 13:49   #337
cornflower_girl
Zakorzenienie

klaudyna Super, że zajmie się tym dekoratorka - trzymam kciuki, żebyście byli z nich zadowoleni

Kamilka Daj znać, czy Cię umaluje

Liana za załatwienie tych kilku spraw. A co do ceny za kamerowanie - zależy od poziomu kamerzystów i od Waszego gustu ( zupełnie inne oczekiwania mają osoby, którym zależy na samej kamerze, a inne na artystycznym filmie) Jakbyś wkleiła linka do ich filmów, to mogłabym Ci powiedzieć, czy przepłaciłaś, czy złapałaś dobrą ofertę

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:01   #338
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
to była tragedia, brwii miałam czarne (a jestem jasną blondynką, z bladą cerą) usta chciała mi powiększyć, ale kolor szminki był fatalny, kompetnie mi nie pasujący, a oczy to ja czasami mocniej do pracy maluję, nie użyła, nic do modelowania twarzy, NIC A NIC, zamiast podkładu był kamuflaż, co akurat jest plusem, ale żadnej bazy nic... męczyła mi się z tymi oczami prawie pół godziny, a efekt był co najmniej mierny... nic nie powiedziałam, bo ja już taka jestem, niby mi się podobało, ale jak zobaczyłam minę mojej mamy to mi się odechciało a TŻ powiedział, że skoro wydałam 60 zł na makijaż (docelowo 80) to myślał, że wrócę do domu a on padnie z wrażenia, sam powiedział, że ja maluję się sama o wiele ładniej... no i pojęcie mocnego makijażu jest tej pani nieznane kompletnie no już się nazłościłam
jak to czytam to mam wrażenie że u tej samej wizażystki byłyśmy na próbnym u mnie do tego korektor masakrycznie zwazony pod oczami i plamy z bronzera!

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
My nie odmienialiśmy - czyli np. Sz. P. Annę i Kamila Bortlik - nie ma wymogu odmiany nazwisk chyba
w tym przykładzie aż się prosi o Bartolików, dla mnie nie odmienianie nazwisk to ignorancja i olanie sprawy. Osttanio teściowie dostali zaproszenie gdzie było wpisane zapraszamy Szanownych państwa U. K. Misiak - to już jest masakra! totalne zlekceważenie gości... W języku polskim odmienia się nazwiska prawie wszystkie
Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Moja fryzjerka powiedziała, że jeśli nie znajdę grzebyka, który mi się podoba to moge poszukać biżuterii na szyję lub bransoletkę i ona to upnie na włosach I dla mnie to lepsza opcja bo wiem, że potem we włosach nie będę nosić tego grzebyka, a bransoletkę z pewnością
super sprawa!
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Na szybko wstawiam zdjęcia obrączek! Jesteśmy baardzo zadowoleni Wybaczcie , że na zdjęciach sa pomazane ale najchętniej bym ich już nie zdejmowała Są takie wygodne, że mimo szerokości nie czuć ich na palcu. Ciesze sie, że zdecydowaliśmy się na soczewkowe Moja 5 mm a TŻ 6 mm. I utwierdziłam się w przekonaniu, że nie będę nosić razem z pierścionkiem Nie patrzcie na moje krzywe paluchy
piękne! i rzeczywiscie bez pierścionka zdecydowanie lepiej

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Mój chop nieformalnie chyba oświadczył mi się po drodze do sklepu chyba i dostał kosza wtedy- nie chciałam brać ślubu na studiach Ale powiedziałam, że mu się przypomnę W sumie, to żadne z nas nie jest pewne, jak to do końca było, bo oboje wiedzieliśmy, że ślub będzie od dawna
o to, to! my o ślubie rozmawialismy już rok przed zaręczynami, potem 3 miesiące wspolnie szukalismy pierścionka a i tak ta chwila była piekna

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale też nie mamy zaproszeń. Tworzą się... Jeśli chcecie zamawiane, to dobry moment, żeby wybrać (niestety wiem, jak wygląda wprowadzanie poprawek/zmian, są duże obsuwy czasowe... )
nie strasz mnie! my wciaż jeszcze przed zamówieniem bo się mamcia ociąga

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Piękna!!!!!!!!! Chyba zaraz zmienię moją ;-)
KOBITKI Z 16.08 -150 DDŚ :-D
tylko tyle?????????????

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

patrzcie jaki fajny sposób na ustawienie zimnych ogni chcielibyśmy je jakoś wykorzystać, ale na sali na pewno się zaczadzimy może na tarasie ustawimy, ewentualnie zrobimy coś w stylu 'światełka dla rodziców' na zewnątrz
super to! kradne pomysł
Cytat:
Dziewczyny!!! Make up slubny u tej kobiety to 120 zl, probny 80, dojazd w cenie (50 km), no po prostu ideal!!! Jeszcze okazalo sie, ze to kuzynki znajoma, zostala MUA z pasji, rzucila poprzednie zycie wlasnie dla makijazu
Prosze o trzymanie kciukow, zeby termin miala wolny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hmm... a wy ile płacicie za ślubny make up?
120 to dużo, tak mi sie wydaje.
Chyba ze ja biore za mało
Cytat:

to wszystko zalezy od regionu. Tam gdzie konkurencja jest wieksza ceny sa niższe. W kaliszu jest 3 usługodawców na naprawde wysokim poziomie i wszyscy mają podobne ceny.
My za film od przygotowań(10 rano) do 2 w nocy plus dzien plenerowy płacimy 4500, ale dostawałam też ceny 6000 i 7500

magdalenka - strasznie trudna sytuacja. Sama byłam na weselu gdzie zmarł dziadek, czyli ojciec ciotek i wujków Pana Młodego. Było to na tyle bolesne, ze była to śmierć nagła. W efekcie połowa gości dosłownie przesiedzała całe wesele. Było naprawde smutno. Nie mówie już jaka przykrość zrobili PM. Sądzę, ze lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w ogole odmówili.
strasznie sie boje, bo z babcią Tż jest źle, a to ta sama rodzina
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:15   #339
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja też płace 120zł ale moja makijażystka maluje na pokazach, malowała też w you can dance i tańcu z gwiazdami więc myślę, że warto jak na jej doświadczenie to moim zdaniem mało bierze

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:17   #340
aneczka25057
Rozeznanie

Witam w nowym watku
Wiem, rzadko tu bywam...ale ostatnio dużo się u mnie dzieje więc trochę brak mi czasu na wizażowanie

mimi widziałam zdjęcia obraczek - są PIĘKNE pewnie już pisałaś, ale możesz mi na pw napisać gdzie zamawialiście i ile Was wyniosły? Celujemy własnie w takie CUDA, a widzę, że Ty tak samo jak ja z Kujaw jesteś... Z góry dziekuję
pozdrawiam wszystkie PM 2014
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:18   #341
madziara889
Zakorzenienie

Zapomniałam- od dziś mam 1 z przodu- 199 ddś

Z makijażem to się boję, że wydam kasę na próbne, a żadna nie spełni moich oczekiwań (nie są wygórowane) i będę musiała sama się malować
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:20   #342
myboyismine
Zakorzenienie

tak z ciekawości sprawdziłam, bo już długo mi się wydaje---> do 4 dni powinny być nasze obrączki do odebrania
Stary 2014-03-19, 14:20   #343
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
My płacimy 2950 zł za dwie lustrzanki HD, od przygotowań do oczepin + plener innego dnia. Ale nie sa to jakieś super kameruny, najlepsze w regionie co prawda ale patrząc na niektóre filmiki to szczena opada, ale i cena dwa razy wyższa.

Myslę że Twoja cena jest z górnej półki ale jesli warto i stać Was na nich to czemu nie.

Cytat:

Ja płacę 140 zł za ślubny i 80 zł za próbny

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:20   #344
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama byłam na weselu gdzie zmarł dziadek, czyli ojciec ciotek i wujków Pana Młodego. Było to na tyle bolesne, ze była to śmierć nagła. W efekcie połowa gości dosłownie przesiedzała całe wesele. Było naprawde smutno. Nie mówie już jaka przykrość zrobili PM. Sądzę, ze lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w ogole odmówili.
Strasznie przykra sytuacja - sama nie wiem co bym zrobiła w takiej. Z jednej strony śmierć bliskiej osoby, z drugiej ślub w rodzinie (zakładam że bliższej, a nie piąta woda po kisielu). Nastroju do zabawy raczej nie ma, ale chce się być dla pary młodej w tym dniu - no i młodzi (pewnie mimo zrozumienia) pewnie byliby zawiedzeni, gdyby nagle połowa gości nie przyszła. Sytuacja z której chyba nie ma dobrego wyjścia
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:21   #345
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
jak to czytam to mam wrażenie że u tej samej wizażystki byłyśmy na próbnym u mnie do tego korektor masakrycznie zwazony pod oczami i plamy z bronzera!

Chociaz bronzer mialas :p ja juz nie chce tego wspominac ehhh...
Ja tez uwazam, ze 120 zl za makijaz to duzo, ale juz w tym momencie to sobie pomyslalam, ze jak ta dziewczyna bedzie chciala nawet 200 to ja biore bo juz jedna tansza wzielam... podziekowal

Stary 2014-03-19, 14:24   #346
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Zapomniałam- od dziś mam 1 z przodu- 199 ddś

Z makijażem to się boję, że wydam kasę na próbne, a żadna nie spełni moich oczekiwań (nie są wygórowane) i będę musiała sama się malować
tego samego się boje w przypadku fryzjerów... ale stwierdziłam że ryzyk fizyk - jedna próbna musi wystarczyć, najwyżej pójde w prostych rozpuszczonych, w sumie to tak mi najładniej
Stary 2014-03-19, 14:24   #347
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
magdalenka - strasznie trudna sytuacja. Sama byłam na weselu gdzie zmarł dziadek, czyli ojciec ciotek i wujków Pana Młodego. Było to na tyle bolesne, ze była to śmierć nagła. W efekcie połowa gości dosłownie przesiedzała całe wesele. Było naprawde smutno. Nie mówie już jaka przykrość zrobili PM. Sądzę, ze lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w ogole odmówili.
Ech, mojej kuzynce 3 tyg przed ślubem zmarła babcia od strony mamy, a tydzień przed dziadek od strony taty. Goście mimo to dopisali i tego jednego dnia postanowili odejść od żałoby.
Stary 2014-03-19, 14:25   #348
myboyismine
Zakorzenienie

teraz to poważnie zastanawiam się, czy jednak zrobić sobie próbny makijaż
Stary 2014-03-19, 14:28   #349
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
strasznie trudna sytuacja. Sama byłam na weselu gdzie zmarł dziadek, czyli ojciec ciotek i wujków Pana Młodego. Było to na tyle bolesne, ze była to śmierć nagła. W efekcie połowa gości dosłownie przesiedzała całe wesele. Było naprawde smutno. Nie mówie już jaka przykrość zrobili PM. Sądzę, ze lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w ogole odmówili.
Moich sąsiadów syn zmarł podczas wesela ich wnuczki... Nikt nawet nie wiedział, wszyscy bawili się w najlepsze, ojciec PMki wyszedł sobie na dwór, nikt nie wie kiedy i gdzie, po prostu nagle go nie było ale zauważyli to dopiero po kilku godzinach. Znaleźli go już nieżywego niedaleko lokalu weselnego. Atak serca. Widocznie poczuł się słabo, chciał się przewietrzyć i zasłabł a że był sam to nikt mu nie pomógł i zmarł na miejscu. Strasznie przykra sytuacja.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:29   #350
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
tego samego się boje w przypadku fryzjerów... ale stwierdziłam że ryzyk fizyk - jedna próbna musi wystarczyć, najwyżej pójde w prostych rozpuszczonych, w sumie to tak mi najładniej
Ja przynajmniej fryzjerkę mam sprawdzoną i o to się nie martwię. Na próbną pójdę półtora tygodnia przed ślubem i wiem, że dopóki nie będę zadowolona z efektu to mnie nie wypuści z fotela.
Z makijażem mam gorzej, bo nigdy nie korzystałam z takich usług i nie wiem czego się spodziewać, czy moje oczekiwania są normalne.
Stary 2014-03-19, 14:32   #351
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Chociaz bronzer mialas :p ja juz nie chce tego wspominac ehhh...
Ja tez uwazam, ze 120 zl za makijaz to duzo, ale juz w tym momencie to sobie pomyslalam, ze jak ta dziewczyna bedzie chciala nawet 200 to ja biore bo juz jedna tansza wzielam... podziekowal

ale głównie na czole! i to tego nie przypominało

a ta tańsza ile wzięła?
Stary 2014-03-19, 14:33   #352
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
strasznie trudna sytuacja. Sama byłam na weselu gdzie zmarł dziadek, czyli ojciec ciotek i wujków Pana Młodego. Było to na tyle bolesne, ze była to śmierć nagła. W efekcie połowa gości dosłownie przesiedzała całe wesele. Było naprawde smutno. Nie mówie już jaka przykrość zrobili PM. Sądzę, ze lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby w ogole odmówili.
mojej koleżanki Tata zmarł w dzień Jej ślubu. Był na całym weselu, ale po północy już tak gorzej się czuł. Jak wrócił do domu to położył się do łóżka i zasnął... nie wyobrażam sobie co musiała przejść.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 14:35   #353
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Ech, mojej kuzynce 3 tyg przed ślubem zmarła babcia od strony mamy, a tydzień przed dziadek od strony taty. Goście mimo to dopisali i tego jednego dnia postanowili odejść od żałoby.
i to jest moim zdaniem najlepsze wyjście sytuacji. Chyba ze strata była tak wielka to tez nie zmuszam nikogo by na siłe się cieszył, no ale inaczej przyjmujemy smier 80latka a inaczej 55 latka...

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Moich sąsiadów syn zmarł podczas wesela ich wnuczki... Nikt nawet nie wiedział, wszyscy bawili się w najlepsze, ojciec PMki wyszedł sobie na dwór, nikt nie wie kiedy i gdzie, po prostu nagle go nie było ale zauważyli to dopiero po kilku godzinach. Znaleźli go już nieżywego niedaleko lokalu weselnego. Atak serca. Widocznie poczuł się słabo, chciał się przewietrzyć i zasłabł a że był sam to nikt mu nie pomógł i zmarł na miejscu. Strasznie przykra sytuacja.
jaka masakra! nie wyobrażam sobie co czuli PM....
Stary 2014-03-19, 14:37   #354
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Co masz w ofercie?
Ilu kamerzystów? film w HD? Od przygotowań do oczepin? I później poprawiny?
Jeden kamerzysta (chyba:P) film w HD od przygotowań Pana Młodego do oczepin i pożegnania państwa młodych i poprawiny
Stary 2014-03-19, 14:48   #355
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku Nie zauwazyłam go więc kopiuje posta ze starego

Na szybko wstawiam zdjęcia obrączek! Jesteśmy baardzo zadowoleni Wybaczcie , że na zdjęciach sa pomazane ale najchętniej bym ich już nie zdejmowała Są takie wygodne, że mimo szerokości nie czuć ich na palcu. Ciesze sie, że zdecydowaliśmy się na soczewkowe Moja 5 mm a TŻ 6 mm. I utwierdziłam się w przekonaniu, że nie będę nosić razem z pierścionkiem Nie patrzcie na moje krzywe paluchy

Idę Was nadrabiać
ładne obrączki i lepiej osobno

też będę nosić osobno

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
positive rebel
Śliczny Chyba pokażę go mojej MUA. Mogie??

Moją inspiracją do makijażu ślubnego było to zdjęcie... Jest ono też skradzione od któreś z Was
ładny makijaż tylko jak dla mnie za jasne usta ale to dla mnie

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście niemożliwe, cały wieczór spędzony na przeczytaniu postów tylko z jednego dnia Jak tak dalej pójdzie, to zamiast organizować wesele będę siedzieć przed komputerem

Moje zaręczyny warto wspomnieć: Luby obiecał kupić mi charmsa do branzoletki w prezencie urodzinowym. W dzień przed urodzinami poszliśmy na szybkie zakupy spożywcze do pobliskiej galerii handlowej, tam siłą zaciągnął mnie do Apartu i kazał wybierać zawieszkę, mimo że upierałam się, że chcę niespodziankę. Po minucie wybierania mało subtelnie popchnął mnie w kierunku gablot z pierścionkami i zapytał: "A z tych, to który byś chciała?" I to by było na tyle.

Przypomnę, że mój Luby preferuje wesele w McDonaldzie. Megaromantyk mi się trafił.

Wasze sukienki obłędne! Mam nadzieję, że mi samej uda się znaleźć tą właściwą. Jestem strasznie niezdecydowana. Co wchodzę do jakiegoś sklepu, to znajduję "tą jedyną". Potem idę do następnego i znowu mam nową faworytkę. Do czasu jak nie pójdę do innego. I tak w nieskończoność.....
wariat tego jeszcze nie słyszałam

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
mojej koleżanki Tata zmarł w dzień Jej ślubu. Był na całym weselu, ale po północy już tak gorzej się czuł. Jak wrócił do domu to położył się do łóżka i zasnął... nie wyobrażam sobie co musiała przejść.

strasznie przykre sytuacje
Stary 2014-03-19, 14:56   #356
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
patrzcie jaki fajny sposób na ustawienie zimnych ogni chcielibyśmy je jakoś wykorzystać, ale na sali na pewno się zaczadzimy może na tarasie ustawimy, ewentualnie zrobimy coś w stylu 'światełka dla rodziców' na zewnątrz
Przypomniałaś mi, że mamy zadaszony taras przy restauracji i w sumie może tam zrobimy zimne ognie + tort... Żeby uniknąć smrodku na sali. A sposób na umieszczenie ogni b. fajny, te "metki" są cudne!

Cytat:
Wydaje mi się, że dość standardowa, choć to wszystko zależy. Ja za 2 operatorów kręcących lustrzankami od przygotowań do 1 w nocy płacę 2600zł, w cenie jest ok. 5 teledysków, ale to jedyna tak niska oferta, z jaką się spotkałam.

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Straszne te sytuacje, o których piszecie... wydaje się, że to tak strasznie mało prawdopodobne, a jednak...

PS: Moja koleżanka ze studiów się zaręczyła, a ja głupia poczułam ukłucie zazdrości! Macie tak czasem?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:08   #357
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
i tak drogo my mamy tylko fotografa
niestety u mnie w regionie takie ceny to norma
też mieliśmy mieć tylko fotografa a w końcu mamy dwoje plus dwóch kamerunów

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:09   #358
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
PS: Moja koleżanka ze studiów się zaręczyła, a ja głupia poczułam ukłucie zazdrości! Macie tak czasem?
no pewka! ja to byłam aż zła, bo byłam z Tżtem 4 lata a jego brat zaręczył się po 1-mcu związku i brali ślub po roku. A teraz tak trochę jestem zazdrosna, bo urodzi im się dzidzia. I z jednej strony chciałam być tą pierwszą synową, która "da" teściom wnuka. Ale na każdego przyjdzie pora, nie? Może mi się uda, bo oni będą mieli córeczkę

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:10   #359
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
ale głównie na czole! i to tego nie przypominało

a ta tańsza ile wzięła?
No to ty chociaz na pomalowana wygladasz, z reszta bardzo ladnie IMO
Tansza za slubny 80, a za probny 60

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Hehehe ja myslalam, ze to tylko ja mam jakies zboczenie ;p moja kolezanka z pracy jak sie zareczyla, to powiedziala swojemu facetowi, ze koniecznie slub musi byc przed moim(ona chciala w czerwcu), nie wiem dlaczego... ale ja jak sie o tym dowidzialam to bylam bardzo zla...
Jutro na 10 jade zalatwiac kwiaty na sle, babka chce 1700 zl, ale dla mnie to za duzo :/ jakies rady macie odnosnie kwiatow?

Stary 2014-03-19, 15:12   #360
gornek
Zakorzenienie

Dziekuje pieknie za inspiracje co do fryzur, zapisalam sobie pare i juz mniej wiecej mam koncepcje, jestescie kochane, teraz moge dzialac i przekonuje sie troszke, ze moze delikatne fale nie beda moze tragicznie wygladac u mnie
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości