Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 16:47   #3151
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Słoneczko Ty nasze narzekające , to Twoje włosięta i Ty masz się z nimi dobrze czuć, rób, co uważasz za stosowne i jak Tobie będzie się podobać

Oj, marudzenie to cnota, więc marudzę dużo po prostu jestem niepocieszona tym co mam na głowie i jak widzę Wasze włosy, które są taaaakie cudowne to mam ochotę się ogolić na łyso i czekać z nadzieją, że odrosną takie cudowne
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja myślę Imperfecta, że jak już zadziałasz zmianą u fryzjera będziesz po części zaspokojona Twoim włosom moim zdaniem cięcie może diametralnie poprawić humor, bo ja już oczami wyobraźni widzę te Twoje włosy jak jeszcze ładniej, regularniej się kręcą
Ja to je widzę takie klik klik

Ale jak się nie ma co się lubi to się zazdrości tym co mają
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:43   #3152
haetera esmeralda
Przyczajenie

Dziewczyny, poradźcie. Wczoraj przypadkiem kupiłam nowy produkt Bielendy - żel Graffiti 3d bardzo mocny. Szukałam standardowego żelu mocnego z serii Graffiti, bo to mój ulubiony, na ale w Rossmannie ani w Hebe nie było.

Rzuciłam okiem na skład i jak pięknie - wysoko (na 4 miejscu) kwas hialuronowy, potem panthenol, hydrolizowane proteiny jedwabiu, olej rycynowy. No super, tyle że dopiero w domu zauważyłam, że na 11 miejscu jest alkohol denat Niby daleko w składzie i pewnie jest go niewiele, ale jednak.

Dzisiaj go nałożyłam, bo nic innego nie miałam, no i efekt jest świetny - skręt podbity, zero puchu, włosy w dotyku miękkie i gładkie, jakby nie było na nich żadnego stylizatora.

No i teraz nie wiem, czy mogę go używać, czy na gwałt powinnam szukać mojego żelu bez alko...

Jak myślicie?
haetera esmeralda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:31   #3153
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam się zastanawiać nad tym hennowaniem i już sama nie wiem co mam zrobić czytałam gdzieś, że hennować trzeba co 2 tygodnie albo i częściej a mi się to tak szczerze średnio uśmiecha że łapie dużo gorzej niż farba chemiczna i inne takie. Ale z drugiej strony boję się, że chemiczną nie złapie mi na taki kolor jak chcę no i włosów szkoda

Jak masz dobrą hennę to się tak szybko ni e wypłukuje więc wydaje mi się, że będzie dobrze za to mam wrażenie że farbą chemiczną możesz sobie zrobić zebrę na włosach bardziej niż henna.

Cytat:
To, że na moje włosy trzeba więcej to wiedziałam od początku. normalnej farby już powoli dwa opakowania przestają mi wystarczać. Oczywiście mam na myśli Khadi, na allegro jest po 22zł jeszcze nie wiem. Boję się, że mi nie wyjdzie. Ostatnio oglądałam zdjęcia dziewczyny po hennowaniu to aż mi jej żal było, wyszła jej jakaś zebra, w ogóle równo nie złapało

Wydaje mi się że po farbie może być dokładnie tak samo i ja jednak wybrałabym henne albo została przy tym co mam, ale na pewno już znudziło Ci się to co masz więc ja bym chyba zaryzykowała i jednak hennę nałożyła

Cytat:
Ja już sama nie wiem. Znając mnie i tak pewnie skończę na farbie chemicznej

Węź hennę, w ostateczności jak będzie bardzo źle zafarbujesz chemiczną albo czarną henną i już

Cytat:
Napisane przez haetera esmeralda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie. Wczoraj przypadkiem kupiłam nowy produkt Bielendy - żel Graffiti 3d bardzo mocny. Szukałam standardowego żelu mocnego z serii Graffiti, bo to mój ulubiony, na ale w Rossmannie ani w Hebe nie było.

Rzuciłam okiem na skład i jak pięknie - wysoko (na 4 miejscu) kwas hialuronowy, potem panthenol, hydrolizowane proteiny jedwabiu, olej rycynowy. No super, tyle że dopiero w domu zauważyłam, że na 11 miejscu jest alkohol denat Niby daleko w składzie i pewnie jest go niewiele, ale jednak.

Dzisiaj go nałożyłam, bo nic innego nie miałam, no i efekt jest świetny - skręt podbity, zero puchu, włosy w dotyku miękkie i gładkie, jakby nie było na nich żadnego stylizatora.

No i teraz nie wiem, czy mogę go używać, czy na gwałt powinnam szukać mojego żelu bez alko...

Jak myślicie?

Myślę że już możesz nie znaleźć starej Bielendy bo chyba ją wycofali, teraz jest tylko wersja z alko... Myślę że jak już kupiłaś to używaj, najwyżej kup jakiś żel bez alko na zmianę.

Cytat:

Oj, marudzenie to cnota, więc marudzę dużo po prostu jestem niepocieszona tym co mam na głowie i jak widzę Wasze włosy, które są taaaakie cudowne to mam ochotę się ogolić na łyso i czekać z nadzieją, że odrosną takie cudowne

Też lubię zdjęcie tej pani i kolor jej włosów tylko niestety loczków nie ma naturalnych, tylko jej tu pokręcili .
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:43   #3154
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Jak tylko tu przybyłam to od razu dostałam opierdziel za sock buna co noc.
Ktoś mi nagadał i sobie zapamietałam. Takie fryzury stylizacyjne mogą połamać włosy [ sock bun do najdelikatniejszych/najluźniejszych nie nalezy,] mi np po tym włosiory wypadały bardziej i końce byłyn ostro połamane...

No i się smiałyście ze związywania gumką od majtek!!! ;P
A ja własnie mam taki lycrowaty pasek materiału i bierę włosy w doł zbieram tym materiałem wiążąc luźną kokardkę na czubku i ananas gotowy i nic nie ciśnie, nie ciagnie

No to ja już pofryzjerowo...
Wróciłam,

Ciachała na sucho, poprosiłam by nie cieniowała tez za mocno bo chcę zapuścić do długości kiedy się pochorowałam a nie chcę by mi wisiał mysi ogon z 1/5 włosów. Więc podcięła co nieładne one od razu się podniosły, wyglądaja objętościowi lepiej choć nie ścinała wiele z długośći, bo powiedziała, że nie ma co radykału strzelać skoro mozna delikatnie i że widać że dbam o włosy więc katastrofy i kruszenia się nie powinno być

Fotka tego samego dnia przed i po, nie było nic myte, układane, dokręcane, tylko światło inne bo różnica 6 h. [no i do cięcia rozczesała mi loki więc sama jestem w szoku że wróciły ładnie na miejsce i nie ma szopy]
Jej. :< niedobrze z tym suck bunem. :< Ja najczęściej śpię zawijając lekkiego ślimaka i spinając go jedną wsuwką, nie są jakoś mocno ściśnięte... :<

Włoski - śliczne! faktycznie dużo nie uciekło, kolor jest niesamowity, skręt bardzo ładny - pozazdrościć!

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

To z moim jest lepiej udaje że słucha i albo za chwile nie umie powtórzyć tego co powiedziałam (ale sucha nie ) albo patrzy mi głęboko w oczy po chwili i mówi Kocham Cię wiesz ? Więc następuje zmiana tematu bo zapominam co chciałam powiedzieć. Ewentualnie faktycznie słucha i radzi co mogłabym zrobić i jak czasem słyszę jakie głupoty wygaduje (bo przecież chce pomóc ale się nie zna) to sama zmieniam temat

E tam głupio Ja mam jednego obserwatora którym jest... moja mama no i Ciebie bijum teraz

Ja kilka dni z rzędu chciałam dołączyć do obserwatorów Imperfecty i nie mogłam dołączyć bo jakiś głupi błąd wyskakiwał ale się w końcu udało

Ja też więc już 2 albo 3
Dziękuję dziękuję mój się ze mnie tylko śmieje, że narzekam, że pieniędzy nie mam, ale na odżywkę zawsze się znajdzie :p a tak po za tym to już mu trochę dałam spokój, bo chwilami widziałam, że już ze mną nie wytrzymywał "olej se nałóż" - recepta wg niego na wszystko xD W sumie coś w tym jest.

Co do bloggera - mnie też szaleje, nie działa wiele funkcji -.- coś go ugryzło, obserwować nie mogę, listy blogów dodać nie mogę - nie mam pojęcia jak na to zaradzić, nie zależy to od przeglądarki

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Hmm, albo ja nie umiem czytać ze zrozumieniem, nieważne w każdym bądź razie w takim razie nie bardzo pomogę, a nie stop.. mam jeden sposób który działał gdy miałam krótsze włosy troszkę niż teraz. Mianowicie, myłam włoski, poczesywałam palcami, wygniatałam w ręcznik, a potem w inny suchy zawijałam turban nie taki ciasny i tak spałam muszę to spróbować na czasie czy dam radę usnąć w tym w ogóle, ale kiedyś bez problemu
Tak też próbowałam - jeśli wcześniej w nie wpakowałam tonę żelu to nawet się trzymały, ale i tak nie na tyle mocno, jak bym chciała - parę falek,a reszta taka zmierzwiona, jakby grzebienia nie widziały od roku, a odżywki od poczęcia. :/ Kurka no, chyba muszę przywyknąć, że one nie będą falowane, ani kręcone tym bardziej. One są moje i tyle :p

Cytat:

To jest jakiś pic na wodę i lokówka, Twoje sa fajniejsze ! Wydaje mi się, że krótsze mogłyby faktycznie zyskać lekkości i w ogóle, ale chyba średnio by pasowały do kształtu Twojej twarzy... zawsze możesz je mocniej wycieniować, ale zostawić taką długość, a jak będzie nie tak, to wtedy mocniej ściąć do tych ramion co do przygód z henną - nie zazdroszczę uczucia pilnej potrzeby zmian, bo znam je aż za dobrze kurka, ładuj tę hennę, raz się żyje, najwyżej będziesz INNA zawsze to możesz wyrównać po paru dniach, nawet jeśli nie złapie do końca tak, jak będziesz chciała. Szalej

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:47   #3155
Joanku
Zadomowienie

Cytat:

Łooooooooooooo, kochana taki?
No to jesli henna to musisz rozjasnić do jasnych blondów CAŁE WŁOSY. Jesli chemia to tak czy tak, trzeba rozjaśnić a potem farba z wysokim około 9% utleniaczem bym powiedziała.
O spieraniu się takiej żarówy nie będę nawet mówić... Albo do spranego bladego czegoś, albo do brązów, więc farba nie tylko na odrosty ale i całość dla odswieżenia. Powiem jedno, jak już zaczniesz takie eksperymenty z farbowaniem to to już trzeba o to dbać, tak jak mówie szczególnie z rudym gdzie kolor szybko płowieje a odrost przy płomiennej reszcie wydaje sie szarobury.

Powiem Ci...Marudzisz ;P Tak, źle tak nie dobrze. Włosy grube, zdrowe długie, to nie, kolor be...
Ktoś kompplemetuje to wiążesz w kitkę i smutas, lok się nie dokręci to już... obciąć, kolor się znudził, ale koloryzjacja wymagająca.. to łup, najlepiej się pomazać na czarno... Panie daj mi sił...

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-19 o 18:53
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:49   #3156
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Jak myślicie?
Ja tam krótko wtajemniczona jestem, ale jak ci nie wysusza a włosy pięknie wyglądają to używaj. 11 miejsce to chyba nie tak blisko

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:57   #3157
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
JTo jest jakiś pic na wodę i lokówka, Twoje sa fajniejsze ! Wydaje mi się, że krótsze mogłyby faktycznie zyskać lekkości i w ogóle, ale chyba średnio by pasowały do kształtu Twojej twarzy... zawsze możesz je mocniej wycieniować, ale zostawić taką długość, a jak będzie nie tak, to wtedy mocniej ściąć do tych ramion co do przygód z henną - nie zazdroszczę uczucia pilnej potrzeby zmian, bo znam je aż za dobrze kurka, ładuj tę hennę, raz się żyje, najwyżej będziesz INNA zawsze to możesz wyrównać po paru dniach, nawet jeśli nie złapie do końca tak, jak będziesz chciała. Szalej
Nienawidzę tego uczucia, nienawidzę! Siedzę i ciągle oglądam co bym tu chciała mieć na tej głowie zobaczycie, to się skończy tak, że zostanę łysa bo albo mi wypadną, albo się wkur... zdenerwuję i zgolę
Cytat:
Łooooooooooooo, kochana taki?
No to jesli henna to musisz rozjasnić do jasnych blondów CAŁE WŁOSY. Jesli chemia to tak czy tak, trzeba rozjaśnić a potem farba z wysokim około 9% utleniaczem bym powiedziała.
O spieraniu się takiej żarówy nie będę nawet mówić... Albo do spranego bladego czegoś, albo do brązów, więc farba nie tylko na odrosty ale i całość dla odswieżenia. Powiem jedno, jak już zaczniesz takie eksperymenty z farbowaniem to to już trzeba o to dbać, tak jak mówie szczególnie z rudym gdzie kolor szybko płowieje a odrost przy płomiennej reszcie wydaje sie szarobury.

Powiem Ci...Marudzisz ;P Tak, źle tak nie dobrze. Włosy grube, zdrowe długie, to nie, kolor be...
Ktoś kompplemetuje to wiążesz w kitkę i smutas, lok się nie dokręci to już... obciąć, kolor się znudził, ale koloryzjacja wymagająca.. to łup, najlepiej się pomazać na czarno... Panie daj mi sił...
Bo ja nienawidzę jak ktoś ma coś ładniejsze! jakbyście wszystkie miały brzydkie to bym nic nie musiała robić. A tak chcę zrobić coś żeby było takie WOW jak nie kolor to skręt, jak nie skręt to kolor. Nie lubię patrzeć na coś i myśleć, że moje nie dorastają do pięt. a nie potrafię się cieszyć tym co mam skoro widzę, że są stokroć ładniejsze
Stary 2014-03-19, 19:07   #3158
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Nienawidzę tego uczucia, nienawidzę! Siedzę i ciągle oglądam co bym tu chciała mieć na tej głowie zobaczycie, to się skończy tak, że zostanę łysa bo albo mi wypadną, albo się wkur... zdenerwuję i zgolę

Bo ja nienawidzę jak ktoś ma coś ładniejsze! jakbyście wszystkie miały brzydkie to bym nic nie musiała robić. A tak chcę zrobić coś żeby było takie WOW jak nie kolor to skręt, jak nie skręt to kolor. Nie lubię patrzeć na coś i myśleć, że moje nie dorastają do pięt. a nie potrafię się cieszyć tym co mam skoro widzę, że są stokroć ładniejsze

To poczekaj az Cię życie w pupę kopnie. W takim momencie kiedy się zupełnie tego nie spodziewasz. Jak zaczniesz znajdywac włosy wszędzie, albo jak Ci się wykruszy 7 cm po rozjaśnianiu mimo, że przed włosy zdrowe... Poczekaj aż się kucyk zrobi 6 cm mimo dbania i odżywiania, jak ludzie na ulicy będą pytać 'Boże gdzie Twoj burza loków' a Ty będziesz walczyć żeby się nie rozkleić i uśmiechać wyrozumiale...
Wszystko fajnie ale sama się dołujesz takim siedzeniem po internetach.
TAK są kobiety, które mają ładniejsze włosy I CO ZROBISZ? NIC i czy kolor czy cięcie zawsze znjdzie się ktoś z lepszym włosiem, takim zadręczaniem daleko nie zajdziesz, a przecież dziewczyny tutaj, Ci włosiaki chwalą, co jeszcze? Mają się modlić? Mają się zadręczać, że nie nają takiego 8 cudu świata na głowie jak Imperfecta? Czy to nie zakrawa trochę na szaleństwo?
Spokojnie dziewczyno, masz się czyn pochwalić, masz na głowie coś co już jest \WOW i słyszysz to od dziewczyn tu każdego dnia. Nie mozesz popadać w skrajności...
Stary 2014-03-19, 19:11   #3159
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
To poczekaj az Cię życie w pupę kopnie. W takim momencie kiedy się zupełnie tego nie spodziewasz. Jak zaczniesz znajdywac włosy wszędzie, albo jak Ci się wykruszy 7 cm po rozjaśnianiu mimo, że przed włosy zdrowe... Poczekaj aż się kucyk zrobi 6 cm mimo dbania i odżywiania, jak ludzie na ulicy będą pytać 'Boże gdzie Twoj burza loków' a Ty będziesz walczyć żeby się nie rozkleić i uśmiechać wyrozumiale...
TAK są kobiety, które mają ładniejsze włosy I CO ZROBISZ? NIC i czy kolor czy cięcie zawsze znjdzie się ktoś z lepszym włosiem, takim zadręczaniem daleko nie zajdziesz, a przecież dziewczyny tutaj, Ci włosiaki chwalą, co jeszcze? Mają się modlić? Mają się zadręczać, że nie nają takiego 8 cudu świata na głowie jak Imperfecta? Czy to nie zakrawa trochę na szaleństwo?
Spokojnie dziewczyno, masz się czyn pochwalić, masz na głowie coś co już jest \WOW i słyszysz to od dziewczyn tu każdego dnia. Nie mozesz popadać w skrajności...
Widzę, że są włosy które wzbudzają większy zachwyt i chcę je wygryźć
Stary 2014-03-19, 19:55   #3160
Klaudenc
Moderator

Cytat:
To ja sie tak dołączę z przykładem, Imperfecto kochana, że też jakiś czas wzdychałam bo a to jakaś dziewucha ładniejsze, a to włosię lepsze, a mi tak mocno osłabły, nie kręca się itd. Ostatnio więc...
Uciachałam włosy na krótko bo postanowiłam, że tak będzie łatwiej zadbać i odrosną mi nowe włosy. Nie są w odroście jakieś mega mocne, zaczęły wypadać no bo stres. Ale wiesz co? ^^
Teraz zauważyłam, że mam ładną buzię, wyszczuplały mi nogi, mam fajny tyłek i nawrt jak przechodzi obok mnie hinduska z pięknymi włosami to nie zazdroszczę ani trochę bo widzę mnóstwo pięknych rzeczy w sobie, które przysłaniało to dążenie do ładnych włosów, na które nikt nie zwracał uwagi. I absolutnie nie załuję, czuję się ładna i zadowolona i nie użalam się nad sobą wcale. Bo to tlyko włosy, to nie jest mój charakter. Fajnie jak są ładne i lubię mieć i patrzeć na ładne włosy. Jednakże są ważniejsze rzeczy. Moja znajoma, lat 17 jakieś 3 lata temu miała białaczkę, więc przez i chemioterapię straciła włosy, teraz jej odrosły ale jestem święcie przekonana, że dziewczyna nie jest zapatrzona w swój wygląd, tylko cieszy się życiem, więc kochana, nie narzekaj już na siebie bo jesteś ładną kobietą, masz śliczne włosy i nie dąż do bycia ideałem bo nikt nie jest.
I dziewczyny tutaj mówią Ci że podobają im się Twoje loczki bo tak jest, więc nie musisz tego wymuszać jakimś narzekaniem bo ludzi takie coś zniechęca, więcej wiary w siebie, po co być zakompleksionym.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:03   #3161
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
To ja sie tak dołączę z przykładem, Imperfecto kochana, że też jakiś czas wzdychałam bo a to jakaś dziewucha ładniejsze, a to włosię lepsze, a mi tak mocno osłabły, nie kręca się itd. Ostatnio więc...
Uciachałam włosy na krótko bo postanowiłam, że tak będzie łatwiej zadbać i odrosną mi nowe włosy. Nie są w odroście jakieś mega mocne, zaczęły wypadać no bo stres. Ale wiesz co? ^^
Teraz zauważyłam, że mam ładną buzię, wyszczuplały mi nogi, mam fajny tyłek i nawrt jak przechodzi obok mnie hinduska z pięknymi włosami to nie zazdroszczę ani trochę bo widzę mnóstwo pięknych rzeczy w sobie, które przysłaniało to dążenie do ładnych włosów, na które nikt nie zwracał uwagi. I absolutnie nie załuję, czuję się ładna i zadowolona i nie użalam się nad sobą wcale. Bo to tlyko włosy, to nie jest mój charakter. Fajnie jak są ładne i lubię mieć i patrzeć na ładne włosy. Jednakże są ważniejsze rzeczy. Moja znajoma, lat 17 jakieś 3 lata temu miała białaczkę, więc przez i chemioterapię straciła włosy, teraz jej odrosły ale jestem święcie przekonana, że dziewczyna nie jest zapatrzona w swój wygląd, tylko cieszy się życiem, więc kochana, nie narzekaj już na siebie bo jesteś ładną kobietą, masz śliczne włosy i nie dąż do bycia ideałem bo nikt nie jest.
I dziewczyny tutaj mówią Ci że podobają im się Twoje loczki bo tak jest, więc nie musisz tego wymuszać jakimś narzekaniem bo ludzi takie coś zniechęca, więcej wiary w siebie, po co być zakompleksionym.
Gorzej jak ładne się ma tylko włosy, ale i to nie do końca

Dobra koniec tematu dzięki dziewczyny za rady
Stary 2014-03-19, 20:03   #3162
macka
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że są włosy które wzbudzają większy zachwyt i chcę je wygryźć
Nie ma takiej możliwości. Ludziom różne rzeczy się podobają i mają różne gusta. Nigdy nic nie będzie się podobało WSZYSTKIM. Zawsze znajdzie się ktoś komu się spodobają te inne ;-). Lepiej przywyknij. Jesteś jaka jesteś i powinnaś się polubić, bo inna raczej nie będziesz ;-). I zawsze znajdą się ludzie którym coś w Tobie będzie się podobać lub odwrotnie, nie podobać. Nie ma piękna uniwersalnego, nawet w różnych epokach kanony piękna się zmieniają. Więc... Bądź sobą! A jak się komuś nie podoba, to niech nie patrzy, jego problem ;-)
Zresztą... Czy chcesz ciągle robić coś by przypodobać się innym? I tak zawsze znajdą się niezadowoleni. Czyż nie lepiej cieszyć się ze to co masz / jaka jesteś podoba się się niektórym i zaakceptować ze nie wszystkim...

A włosy - tnij, są już bardzo długie, więc faktycznie długo je takimi miałaś, może dobrze Ci zrobi zmiana. Jak Ci się nie spodoba, to odrosną. Tylko nie płacz potem i nie walcz o przyrosty ;-).
Farbuj henna, bo to zdrowe. Farbami możesz sobie zaszkodzić. Jeśli henna nie wyjdzie równo, to bez szkód możesz powtarzać w krótkim czasie i wiele razy, aż osiągniesz zadowalający kolor.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:06   #3163
vidia9
Zadomowienie

Od jakiegoś czasu się nie udzielam, moje loczki mają kryzys i nie mam siły z nimi walczyć, cierpliwie czekam aż dojdą do siebie, już nie raz tak miały Za to stale Was podczytuje by być na bieżąco z nowościami. Niestety, od kilku stron nic innego prócz Twojego narzekanie Imperfecta w oczy się nie rzuca Masz naprawdę fajny skręt, pokusiłabym się tylko o wycieniowanie i skrócenie ich dla większej objętości. Narzekaniem zniechęcasz ludzi i wysyłasz negatywne sygnały do wszechświata, tak nie można
Co do farbowania, ja bym sobie odpuściła. Sama muszę zacząć już, bo mam naprawdę dużo siwków, naturalne rozjaśniły mi się bardzo i nie mam wyjścia. Za to ty masz fajne 'pasemka', nie ma co szaleć z henną i farbami
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:07   #3164
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Zabraniam Ci ścinać
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:25   #3165
Imperfecta
Zakorzenienie

Już milczę
Stary 2014-03-19, 20:29   #3166
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu się nie udzielam, moje loczki mają kryzys i nie mam siły z nimi walczyć, cierpliwie czekam aż dojdą do siebie, już nie raz tak miały Za to stale Was podczytuje by być na bieżąco z nowościami. Niestety, od kilku stron nic innego prócz Twojego narzekanie Imperfecta w oczy się nie rzuca Masz naprawdę fajny skręt, pokusiłabym się tylko o wycieniowanie i skrócenie ich dla większej objętości. Narzekaniem zniechęcasz ludzi i wysyłasz negatywne sygnały do wszechświata, tak nie można
Co do farbowania, ja bym sobie odpuściła. Sama muszę zacząć już, bo mam naprawdę dużo siwków, naturalne rozjaśniły mi się bardzo i nie mam wyjścia. Za to ty masz fajne 'pasemka', nie ma co szaleć z henną i farbami
ja też ostatnio rzadko się udzielam bo jakoś brakuje mi takich tematów typowo pielęgnacyjnych
Kręcone włosy tak już mają, że czasem kryzys jakiś musi być ale będzie lepiej Ja z kolei przeżywam złote chwile moich kłaczków

No i tak już za Tobą i paroma dziewczynami apeluję o staranie się bez sensu nie narzekać
Imperfecta masz fajne włoski, często wrzucasz zdjęcia i marudzisz na nie okropnie - czemu? Nikt Ci nie będzie ciągle pisał, że są ładne i żebyś przestała - sama powinnaś widzieć ich stan i samej na początku je docenić, nikt tego za Ciebie nie zrobi.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Już milczę
Nie milcz tylko zacznij doceniać to co masz na głowie

Też jest coś takiego, że w gąszczu takich postów ciężko później komuś wyłapać informacje o pielęgnacji itp.
Więc chwalić się włosami i pisać co się zrobiło, lub skarżyć się (jeżeli ma się na co skarżyć) i wspólnie zastanawiać się co zrobić

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:32
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:18   #3167
Floria
Zadomowienie

Imperfekto - moim zdaniem zmiana koloru nie da Ci takiej wizualnej zmiany, jak zmiana kształtu fryzury. O ile farbowanie na zasadzie impulsu jest ryzykowne i powoduje niemiłe konsekwencje, to obcięte włosy zawsze odrosną.
Trzeba dobrze przemyśleć, tak jak Ci dziewczyny pisały - co chcesz osiągnąć, po co, i potem być konsekwentnym, bo inaczej masz prostą drogę do zniszczenia sobie włosów. No chyba, że do tego (podświadomie) dążysz, żeby mieć usprawiedliwienie do nielubienia siebie.
Napisałaś fajny wpis u siebie na blogu, przeczytaj go jeszcze raz, i zastanów się, po co Ci są te zmiany? I wtedy dopiero je wprowadź w życie. Ale żeby to miało "ręce i nogi"...

Ja ostatnio w końcu się dorobiłam lekkiego podrażnienia skóry głowy, i szukam winowajcy .
Dobrze mi zrobiło wczoraj w nocy natarcie skóry moim maceratem olejowym i nad ranem umycie włosów odżywką - myłam troszkę Pottersem i troszkę Isaną do kręconych, którą zostawiłam na dłużej (jakieś 5 minut). I potem dałam troszkę Ziai wygładzającej jako b/s. Wydaje się, że będzie fajna ta ziaja (z fioletowymi napisami, jako jedyna nie ma parafiny w składzie).
Włoski dość miękkie, mało puchu, ładnie się poskręcały.
Same schły, spałam w nogach łóżka, włosy wisiały luzem poza
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:34   #3168
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Jak myślicie?
Ja bym pewnie używała, nie ma go raczej aż tak dużo. A jakbyś zaważyła jakieś przesuszenie, to wtedy odstaw

Cytat:

Uwierz w siebie i nie przejmuj się innymi
Sama kiedyś w siebie nie wierzyłam, nie lubiłam siebie i przejmowałam się tylko tym, co ktoś o mnie pomyśli i chciałam być idealna.
Odkąd zostałam mamą, zmieniłam myślenie o 180 stopni, lubię siebie, dbam o siebie dla siebie samej i męża, nie dla innych. Mimo, że ważę 15kg więcej, niż wtedy, jak siebie nie lubiłam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 21:51   #3169
Joanku
Zadomowienie

No! Koniec psychozy Imperfecto

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POFRYZJEROWE KOMENTARZE!

Dziewczynki muszę chyba pomyśleć o tej "Joannie mrożącej" bo non stop coś od Was czytam, może cuś ciekawego zrobi mi z czuprynką ^^

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Ja też śpię w rozpuszczonych. Jak spałam w ananasie to były brzydkie Twoje włosy są piękne, i ten kolor
Coś jest bo u nie po ananasie też się nie najlepiej prezentują jakieś takie dziwnie przerzedzone są... Postrąkowane, sama już nie wiem jak je zabezpieczać...

Ogólenie, włosy miałam ostatnio przesuszone, po zakupie kremu z bootsa oszalałam i olałam siemię, no i wczoraj potulnie wróciłam do gluta przepraszając słoik... Czuję, że włosy nawilżone i nie obudziam się z przesuszem...
Chyba je trochę ten krem z bootsa przesusza... Muszę kombinować. I donawilżać. ;]

Robię przerwę w skrzypopokrzywie i drożdzach.
O tygodnia włosy nie wypadają. Normalnie 20 na wannie wczoraj? 1. Co jest?

Po fryzjerze mysie ogony zastępiły fajne grubawe loki, miesiste i sporo rulonów pod spodem się probiło ^^
Yaaaay, ciekawe jak będę się odgniatać po myciu
Stary 2014-03-19, 22:33   #3170
bijum
Raczkowanie

To ja mam jeszcze jedno pytanie takie całkiem z innej beczki... czytałam już różne wątki i wpisy na ten temat, ale Wy zawsze macie dużo mądrych rzeczy do powiedzenia, po za tym to temat rzeka.. Czy u którejś z Was cokolwiek złego działo się z włosami i cerą przy antykoncepcji hormonalnej?

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:35   #3171
sereniti
Zakorzenienie

u mnie po tabsach miałam wysyp na ryju ( a brałam je żeby wyleczyć cerę) ale włosy mi nie wypadały wręcz przeciwnie
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:36   #3172
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Na pomoc suchym włosom

Piszesz, że chcesz by polecać Ci tylko produlty bezsilikonowe.
Czyżbyś stosowała CG?
Powiem Ci jedno, o tym co zafundowałaś włosom po tym jak są zniszczone i biedne to albo radykalnie tnij i się baw w bezsilikonową pielęgnacje i zapuszczanie, albo tak tych silikonów zupełnie nie skreslaj [szczególnie tych zmywalnych delikatnymi szaponami] Bo Twoje włosy potrzebują teraz trochę ekstra zabezpieczenia. U mnie po odstawieniu silikonów włosy bardziej się łamały i był w gorszej kondycji niż z nimi.[zaznaczam NIE WIZUALNIE ale ich stan ogólny pogorszył się]
Niby na początku tak jest ale wg mnie katowanie tak włosów 3 miesiące bez jakiejkolwiek zmiany na lepsze, tak jak w moim przypadku, do przesada.
Akurat Ty jako właścicielka włosów farbowanych wielokrotnie i rozjaśnianych z silikonami powinnaś się zakumplować.

Polecam olejowanie na całą noc przynajmniej raz w tygodniu na bazie z odzywki, prawdziwy sok z aloesu w jakimś plastikowym psikaczu jako pierwsza pomoc doraźna w nawilżaniu, płukanki z siemienia lnianego / żel lniany, maski biovaxu [tu niestety kazdy musi znaleźc swój typ] równoważenie całego procesu proteinami zeby znów nie przegiąć w drugą stronę i nie przenawilżyć, włos potrzebuje protein bo to jego naturalny budulec.
unikaj kosmetyków z alkohol denat w składzie.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-19 o 22:41
Stary 2014-03-19, 23:15   #3173
Joanku
Zadomowienie

Tabletek nie brałam. Po plastrach luzik. Po implancie włosy sie wyprostowały i wypadło ich przynamniej jedna trzecia, kruszyły sie jak szalone może to i śmieszne ale wyciagnęłam implant własnie przez to, że mi szkoda włosów było. [implant głównie oparty na progesteronie]
Wiesz, jest to kwestia indywidualna jak reagujesz na zmiany hormonalne itp, ale wiem, że w wiekszosći, niestety dobranie antykoncepcji hormonalnej to metoda prób i błędów...
Stary 2014-03-19, 23:34   #3174
sereniti
Zakorzenienie

Imperfekta - paczaj na moje kudły - ja chyba powinnam dokonać samospalenia w porównaniu do Twoich to foto zaraz po hennie, spłukane tylko wodą i zostawione do wyschnięcia bez niczego tylko odciśnięte w koszulkę (bardziej falują niż przy żelu, odżywkach i ugniataniu - henna to dobra rzecz)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140318_001.jpg (83,4 KB, 47 załadowań)
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 23:40   #3175
Joanku
Zadomowienie

no nie... sereniti tak naszej marudzie dobrze będzie teraz bo jak ma kompleks jakiś zeby nieć wszystko 'naj', to po obejrzeniu Twoich falek [które wg mnie są bardzo ładne! ;* mimo, że chcesz się samospalać] wreszcie noc przespi spokojnie.

Stwierdzam, że włosiory bo glucie to sa jednak porządne. Nie dość, że skręt przy morkych już dosyć mocny to jeszcze włosiska porządne gładkie i skręcone. ;]

Macie jakies pomysły co to kurna za myk ze po odstwieniu drożdzy i ziół które niby mają włosiory wzmacniać, przestały mi właśnie wypadać?

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-20 o 00:01
Stary 2014-03-19, 23:51   #3176
traicionera
Zakorzenienie

piekne macie wloski, dziewczyny
ja na razie dwa razy mylam wloski w nowej wodzie i widze lekka zmiane, krecone jeszcze nie są, ale takie bardziej wichrowate. Musze je pocieniowac, bo za bardzo sie wyrownaly na dlugosci no i koncowki maja juz podniszczone. O co chodzi z sucharkami i ananasem?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 00:10   #3177
Joanku
Zadomowienie

A to;

Ananas fryzura zabezpieczająca włosy na noc.
Co do sucharków to Ci muszą te opisać co praktykują bo sama się przymierzam, ale jak się przełamię to pewnie koniec swiata nastąpi
Stary 2014-03-20, 00:12   #3178
biexray
Przyczajenie

Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA objętość.

Witam
Moje włosy kiedyś były proste, nieskoporowate - niestety zaczęły się wywijać, gdy skróciłam się o jakieś 20cm w podstawówce.. później katowałam je prostownicą, użyłam jakiegoś srodku do prostowania włosów do 10 myć co też nie dało żadnych rezultatów.
poddałam się, chodziłam w kucyku w którym tapirowałam grzywkę - także niszczyłam włosy. Psikałam wszystko dużą ilością lakieru aby nie rozpadło się przy pierwszym dmuchnięciu wiatru - dalsza częśc niszczenia włosów..

Później uznałam, że nie mogę żyć z takim sianem włosy to wizytówka twarzy.
piłam drożdże - nie wytrzymałam..
zaczęłam z pokrzywą - też nie mogłam się zmusić, okropny smak..

na dzień dzisiejszy staram się unikać silikonów, alkoholi.. lakierów do włosów. Mimo to, że moje włosy po silikonach są ładne to wiem, że jak je odstawię będe musiała odcierpieć swoje niestety

na dzień dzisiejszy używam: szamponu ziołowego green pharmacy, odżywka garnier ultra doux ta pomarańczowa, maski alterry z granatek ale rzadko i jedwabiu green pharmacy w płynie..

niestety moje włosy mają ogromną objętość nie wiem co z nimi robić.
są bardzo podatne. przy twarzy się wywijają puszą a z tyłu są proste... nie wiem już co z tym robić - jakieś pomysły?

tak wiem, było dużo podobnych wątków ale chciałam dołożyć swój ponieważ mam dość inne włosy.. dołaczam zdjęcie

co do olejowania - czasami to robię ale bardzo sporadycznie..

tak wiem mam piękną piżamkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg webcam-toy-foto48.jpg (33,5 KB, 158 załadowań)
biexray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:58   #3179
martaakow
Zakorzenienie

Ale będzie długi post!!

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
co 2 tygodnie? bez przesady ja farbuję co 5 i tylko dlatego ze mi bardzo szybko rosną włosy i mam widoczny odrost, zanim zaczęłam dbać o włosy i suplementować je od wewnątrz to rosły tylko 2 cm na miesiąc więc hennowałam raz na 2-3 miesiące. zalezy też jaką hennę masz na myśli - jeśli jakąś pseudohennę typu eld czy venita to faktycznie, wypłukuje się ona szybko ale 100% zioła jak np khadi trzymają mocno tylko musisz wziąć pod uwagę ze na Twoje geste włosy 200 g to minimum a 100 g kosztuje ok 30 zł - ale wiem ze są tańsze np z polahenny - też muszę się rozejzreć za czymś tańszym bo przy tempie wzrostu moich kłaków niedługo będę musiała co miesiac kłaść hennę a używam 150 g
Ja po pierwszym farbowaniu musiałam powtarzać po 2 tygodniach, później po 3, a później już farbowałam co 4-5, w zależności od odrostu, bo kolor się trzymał. Teraz przerzuciłam się na farbowanie co ok. 4 miesiące farbą, żeby odrosty pohennowane zrównać z resztą włosów (są ciemniejsze, henna nie chwyta mi ich tak ładnie, jak bym chciała).
No i ja na swoje włosy używam 125g henny, ale płacę za to 20 zł, bo używam Eld (tej naturalnej - kolor Chna).

Cytat:
Bardzo ciężko było jej zejść z czerwieni bo henna się nie wypłukuje tak jak farba chemiczna...
To prawda, mnie na szczęście rudość się już nie nudzi, ale nie wyobrażam sobie pokrywania tego brązem, chyba by mnie szlag trafił. Już rudą/czerwoną farbę chemiczną jest ciężko, a nie ma tak intensywnego barwnika.

Cytat:
Gra jest warta świeczki ale najpierw musisz podjąć ryzyko, no a potem to uż Ci mogę zagwarantować, że na tle żywej henny odrost będzie szary i będziesz musiała mazać chemią jak chcesz meić rudy bo henna tego tak super nie złapie.
To prawda. Moje wyglądają na niemal siwe przy hennie.

Cytat:
Ja jestem leniem, przyznaję otwarcie, mi się nie chce. Wiem, że to źle, ale zawsze wybieram drogę najprostsza, nie zawsze dobrą, ale prostą. Dlatego właśnie jak myślę o hennie to aż mnie skręca we wszystkie strony. Farbę chemiczną rozrobię, kładę na głowę, czekam i mam. A z taką henną, choć lepiej to trudniej i to mnie odstrasza cholernie skutecznie.
Już nie mogę patrzeć na to co mam na głowie, na te 5 kolorów. Mam ochotę iść i kupić farbę czarną, byle tylko przykryło mi to wszystko na jeden kolor.
Jak jesteś takim leniem, to hennę odradzam... Ja nawet nie wyobrażam sobie położenia jej sobie samej na głowę przy mojej długości (mam krótsze niż Ty). Kładzie mi zawsze mama, a i tak się dobre kilkanaście minut przy tym babrze.
Plus ostatnio bardzo mnie drażni ból karku od trzymania takiej masy na łbie tyle czasu.

Cytat:
No dlatego się boje, bo nie dość, że teraz mam chemię to jeszcze będę im kąpiele rozjaśniające robić i nie wiadomo co to wyjdzie
Henna to złapie na rudy, ale prawdopodobnie w przeróżnych odcieniach. Nie wiem, jak masz zamiar robić te kąpiele, czy bawić się w nakładanie w różnych czasach na różne partie włosów, czy jak. Gwarantuję Ci, że przy nakładaniu po prostu na całość farbowane włosy rozjaśnią Ci się tak, że przy czubku będą białe, a na końcach rudo-brązowawe. To będzie stopniowe przejście, idealnie widać wtedy, ile farby jest na której partii włosów - wiadomo, że przy czubku farbowane raz czy dwa, a końce pierdyliard już. I henna nie pokryje tego równo... Będziesz miała żarówę przy głowie, a mahoniową rudość na końcach. Mogłabyś spróbować na pierwszy raz rozjaśniane włosy pokryć farbą chemiczną, złapie chociaż równo. Ale to kolejne kopnięcie włosów w tyłek, bo rude farby niemal zawsze mają rozjaśniacz też w sobie. A jak nie mają, to Ci nie wyrówna pewnie koloru.
(żeby nie było, że tak sobie ględzę - piszę to wszystko z własnego doświadczenia, bo raz schodziłam z czarnych do rudych, a raz z brązu)

Cytat:

Jak myślicie?
Używaj, ale nie na co dzień. Jak Ci tak dobrze podbija skręt, to możesz bez obaw używać "na jakieś okazje", a na co dzień ja bym polecała jednak żel bez alko. Ale może faktycznie nie jest go na tyle dużo, żeby krzywdę zrobił.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Jak masz dobrą hennę to się tak szybko ni e wypłukuje więc wydaje mi się, że będzie dobrze za to mam wrażenie że farbą chemiczną możesz sobie zrobić zebrę na włosach bardziej niż henna.

Moim zdaniem zdecydowanie na odwrót. Farby ładnie potrafią ujednolicić kolor, henna nie ma takich możliwości.

Cytat:
Węź hennę, w ostateczności jak będzie bardzo źle zafarbujesz chemiczną albo czarną henną i już
I tak jej na hennę nie złapie dobrze ciemna farba przez kilka pierwszych farbowań.

Cytat:
Zgadzam się w 100%
Ja sobie wymarzyłam rudość, jak miałam czarne włosy zdrowiuśkie (naprawdę, gładziutkie jak już nigdy później). Były do pasa. Rudość owszem uzyskałam, ale włosy skończyły ze ścięciem do ramion, bo nie mogłam znieść widoku ich zniszczeń.

Cytat:
Robię przerwę w skrzypopokrzywie i drożdzach.
O tygodnia włosy nie wypadają. Normalnie 20 na wannie wczoraj? 1. Co jest?
To źle?
Ale też mi ostatnio nie wypadają prawie. Kilka włosów przy myciu, pewnie kilkanaście w ciągu dnia.

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Imperfekta - paczaj na moje kudły - ja chyba powinnam dokonać samospalenia w porównaniu do Twoich to foto zaraz po hennie, spłukane tylko wodą i zostawione do wyschnięcia bez niczego tylko odciśnięte w koszulkę (bardziej falują niż przy żelu, odżywkach i ugniataniu - henna to dobra rzecz)
Eee, moje po hennie są gorsze - ja mam siano, które nadaje się tylko do związania. Ale to może dlatego, że końcówki są już w dość opłakanym stanie, a to głównie one tak kiepsko reagują na wysuszenie po hennie.
No i mnie po hennie się prostują.

Cytat:
Macie jakies pomysły co to kurna za myk ze po odstwieniu drożdzy i ziół które niby mają włosiory wzmacniać, przestały mi właśnie wypadać?
Zaczęły działać.
Potrzeba dość długiego czasu, żeby drożdże czy zioła odczuwalnie zadziałały. Zwykle na początku przyjmowania nie ma efektu, ja zaczynam widzieć po 1-1,5 miesiąca i zwykle utrzymuje mi się ich efekt jeszcze miesiąc lub dwa po odstawieniu.

Uff, skończyłam.
Spóźnię się przez to na zajęcia.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 09:30   #3180
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
To ja mam jeszcze jedno pytanie takie całkiem z innej beczki... czytałam już różne wątki i wpisy na ten temat, ale Wy zawsze macie dużo mądrych rzeczy do powiedzenia, po za tym to temat rzeka.. Czy u którejś z Was cokolwiek złego działo się z włosami i cerą przy antykoncepcji hormonalnej?
U mnie wręcz przeciwnie jeśli chodzi o cerę - 80% trądziku zaginęło. Resztę dobiłam zmianą pielęgnacji i dietą. Przy włosach różnicy nie zauważyłam.

Joanku cięcie bardzo na plus!

Też się zgadzam, że przy hennie odrost wygląda jak siwy Ale przy słowiańskim mysim brązie to nic dziwnego, że jest kontrast. Nic mi nie zastąpi orzecha z Khadi

Stęskniłam się za włosami Basi , dawno jej wątku nie było.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości