Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 10:20   #4771
Villga
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Bmma to Ci nieco zazdroszcze. U nas pobudka potrafi byc juz o 21... i potem cyc i cyc... do 3 rano to bym sie wyspala jak nigdy ;-)
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:24   #4772
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
cathlyn
water, petrolatum, ortho-silicic acid, gryceryl oleate, ozokerite, hydrogenated castor oil, glyceryl isostearate, polyglyceryl - 3 oleate, preservative, ethylene glycol, E211, carbomer, frragrance, ZnO, CuS04,MgS04, FeS04

1.na pierwszym miejscu woda, czyli raczej forma kremu
2. dalej wazelina (to zalezy co to za krem, jak leczniczy to ok, jak ma byc pielegnujacy, czy dla dzieci to lepiej wybierac produkty bez wazeliny (naturalne, na bazie olejow, choc one nie dzialaja wtedy ochronnie), ale szkodliwa nie jest - to zalezy jakie kto ma przekonania, czy stosowac czy nie - ja stosuje )
3.kwas ortokrzemowy - nie wiem, nie znam, prawdopodobnie chodzi po prostu o zrodlo krzemu (naturalny)
4. glyceryl oleate - ok, uzywany w kosmetykach naturalnych, najczesciej jako emulgator
5. ozokeryt - podobnie dyskusyjny jak parafina
6. hydrogenated castor oil - olejek rycynowy
7. polyglyceryl - 3 oleate - emulgator, roslinny
8. preservative - konserwant - ale jaki?????????
9. Glikol etylenowy - rozpuszczalnik (??), moze powodowac alergie kontaktowa
10. E211 - Benzoesan sodu . konserwant - unikac!
11. carbomer - do połączenia żelu
12. jakis zapaszek
13. i na samym koncu zwiazki chemiczne - tlenek cynku, siarczan miedzi, siarczan magnezu, siarczan zelaza

czyli to jest jakis żel krzemowy? jest tak srednio ok, przez te konserwanty i rozpuszczalnik, gdyby nie to to ok - ale to decyzja nalezy do Ciebie - czasami trzeba isc na kompromisy

pamietam, ze kiedys czytalam, ze w skladzie to co znajduje sie po pierwszym konserwancie to zaledwie 2% z objetosci kremu . to tyczy sie tych pielegnujacych kremow, gdzie producent zachwala, ze zawiera to i siamto - a sprawdzajac sklad np. kwas hialuronowy jest na koncu

i zeby nie bylo, zem taka mundralinska
korzystalam ze strony:
http://www.cosmeticanalysis.com/
codecheck.info
oraz troszke z wikipedii
nie bede zaznaczac z czegobo ze wszsytkiego chyba padłam, z różnych powodów

a propos chrzestengo Ninki u Nestelle dla mnie karygodne zachowanie, zwłąszcza ze czasem dzieciom wystarczy cos fajnego a nie drogiego(chociaz jej starszak juz bardziej kumaty niz moja młoda) ja sie zabezpieczyłąm na urodzinach jak przychodzili znajomi tak ze miałąm w zanadrzu jakies czekoladki jakby co ze malej dac i powiedzeic ze to od cioci tylko ze mi dali
Cytat:
uwazam, ze powinien byl jednak cos kupic tez drugiemu dziecku
dzieciom na pewno bardzo przykro w takiej sytuacji.

A jak sie ma to w przypadku urodzin? Bo swietuje jedno dziecko, czy temu drugiemu w takim przypadku tez jest przykro? Czy da sie taka sytuacje juz rozwiazac jakos?
ja to widze tak ze jezeli to drugie, nieswietujace dziecko jest małe to mozna kupic cos taniego z czego sie ucieszy, np. bańki do puszczania, ono nie wie ile co kosztuje a radoche bedzie miec, jezeli jest starsze to mozna wytlumaczyc ze rodzenstwo swietuje a nie on, ze ono bedzie mialo urodziny wtedy i wtedy i wlasnie wtedy wszyscy przyjda do niego i dadza jemu prezenty, ale jakąś czekoladę czy ksiązke mozna kupic, dupy nam nie urwie za 20 zł
co innego prezenty od Mikolaja, czy tam gwiazdora
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
wg mnie będzie
Moi goście potrafili wykładać nogi na półkę z ..szyby. Musiałam zwracać uwagę że to szyba i może pęknąć. Ale to moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

A i się nie chwaliliśmy chyba, mały zaczął SAM chodzić

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kasia, ja się zgadzam z Alliw.
Bardzo podziwiam samotne mamy, bo samej by było w cholerę ciężko Ale Ty dajesz świetnie sobie radę
ja tez podziwiam takie matki, sama zostałąm z 3 miesiecznym dzieckiem na 3 miesiace, a miałam samochod do dyspozycji, rodziców w tym samym miescie i nie martwiłam sie o kase, jedynym zmartwieniem było to czy mlodej cos nie bedzie bo lekarze nie potrafili mi nic powiedziec(w sumie do tej pory nie potrafia, mniejsza)
ale zakupy, ogarnianie sie z wozkiem, i tym wszystkim cięzko bylo, potem sie przyzwyczaiłam i wiecie co? duzo ludzi mi pomagalo jak widzieli jaka objuczona wracam to mi pomagali, to wniesli wózek, to zakupy, mile sie zdziwilam taką postawą
Stary 2014-03-20, 10:28   #4773
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziś mój syn wstał o 5.15, ale postanowiłam wziąć go na przetrzymanie i udawałam, że śpię. Połaził po mnie, po Tżcie i w jakież było moje zdziwienie kiedy w końcu przytulił się do męża i zasnął. Spał do 7.30

Moc uścisków dla Milusia

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
pisałam, że bliźniak. Tylko T. w motorycznym tyle za - teoretycznie młodszym - bliźniakiem A.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
my po bilansie roczniaka.
11,27kg i mniej więcej 78cm
mamy skierowanie na siuśki i morfologie bo daje zawsze na roczek, tylko mamy zrobić jak już Florek całkiem zdrowy będzie. a potem na szczepienie iść.
jak się zachwycała Florkiem jaki radosny, pogodny, wspaniały itd

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Niech to dziadostwo od nas odejdzie i to szybko!!!!!!!!!!
Dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tak sobie przypomniałam ....
doswiadczen z dzieciństwa nie mam jeśli chodzi o jakies wytykanie mi czegos ....(to nie znaczy ze brak komleksow ,bo miałam i mam ale takie w normie jakos -nie zaprzątały mi głowy zbytnio)
Za to jak skończyłam Ninke karmic - to moja mama akurat wyladowala w szpitalu .przyszłam ja odwiedzić tak na szybko - i tylko jak weszłam to usłyszałam "gdzie masz cycki ? powinnas sobie operacje zrobić". byli tam inni ludzie w pokoju .to miał być niby taki zart . niby .ja się niesmialam . popłakałam się jak wyszłam . zabolało . bardzo.
Ostatnio usłyszałam od szwagierki, że powinnam przestać karmić małego, bo już nie mam cycek, a jeszcze trochę to mi dwa zwisy zostaną. Ale mam to w pompie. Mój Tż kocha moje cycki, więc wisi mi co inni o nich sądzą

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:31   #4774
Villga
Zadomowienie

Trolla, dobrze ze są jeszcze na świecie uczynni ludzie o dobrym sercu.
Moja mama zostala sama z trójką dzieci
.. moj najmlodszy brat mial niecałe dwa latka. Nie mam pojęcia jak ona to ogarnęła. .. mam do niej wielki szacunek a odkad sama zostalam matka to kocham ją jeszcze bardziej.
Stary 2014-03-20, 10:38   #4775
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Włosy mam prawie do pasa. Jeszcze tydzień temu jak się zapisywałam, myślałam o 20cm i coś z grzywką. Ale im bliżej wizyty tym centymetry maleją i na chwilę obecną chcę już tylko końcówki podciąć I nie mogę się zdecydować bo jeżeli same końcówki to nie pójdę do tego fryzjera co się umówiłam bo tam zapłacę 60zł a za same końcówki nie ma sensu, w moim mieście za końcówki zapłacę 15zł więc różnica spora.
do obetnij końcówki tylko a nad reszta będziesz kminic .
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Natomiast nie cierpie wujka Tz ktory za kazdym razem musi jakos skomentowac moj wyglad. Jak bylam w ciąży w swieta wszyscy siedza przy stole, kolędy i on zeby je przekrzyczec mowi'ile juz przytylas? Taka sie wielka na twarzy zrobilas'... a wcale to nieprawda bo wtedy szczupla jeszcze bylam i z reszta twarz mi w ciazy dopiero w 9 mies.sie troche zmienila.
Po ciąży jak nosilam 38 rozmiar to tez skomentowal jaka to gruba jestem i jeszcze jak to mowil to tak rece na boki rozlozyl zeby zobrazowac...
Burak. :-/
..

ja zawsze szczupła a w ciąży jednak trochę mi przybywało ...ale naprawdę się nie przejmowałam . choć moja mama bardzo wyrywna z komentarzami czasem....
jak byłam w ciąży z Kuba, szukałam butów do sukienki ślubnej miałam już spory brzuszek ....poszłam do sklepu z mamą aby mi doardziła . a ta śmiechy i chichy z ekspedientem ze na pewno bliźniaki będę mieć bo taka jestem wielka no hahaha normalnie . a jak wracam do swojego rozmiaru to ze chuda jestem .

ale tak serio to czasem lubiłam moje żarty z tztem o mojej wielkości w ciąży - np. ze jestem zuczkiem bo się podnieść z wyrka nie mogłam

Cytat:
a ja ostatnio spotkalam znajomych z psem i wypalilam do psa: ales ty gruby sie zrobil!
no wiesz??? i Ty tez taka paskuda jesteś jednak?
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ja mam pająka na plecach, tuż nad tyłkiem

moja wczoraj przyszla, nawet sie ucieszyłam bo mały byl strasznie marudny wiec ze sie nim zajmie, po 10 minutach podniosłą mi cisnienie tekstem: ze juz za pare dni roczek, to chyba nam nie zrobisz tego ze w niego nie wkroczysz....

ja nawet nie probuje, oczami wyobraźni widzę moje dziecko lezace na ziemi z rozbitą głową, wszystko we krwi a obok żelazko, a na twarzy poparzenia

plaskie tylki nie sa takie fajne, ja mam mały, płąski, male biodra i odstajacy troche brzuch i spodni kupic nie moge, bo wszystkie odstaja i sie marszczą w pachwinach jakby, ostatnio pani w sklepie mi powiedziałą jak wybrzydzałam ze jak sie nie ma tylka ani bioder to wszystie tak beda lezeć a zmierzyłam duzooooo
1. pajak ???(wybacz ale od tyłu już Cie bym nie wzięła )
2.ja już bym sprawiła ze babcia by wkroczyła ..oj ajakby wkroczyła
.Głupota .
3.bosh ale masz wyobraznie .
4 .pani w sklepie
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
mi kiedys kolezanka siostry powtarzała że powinnam się wziąć za siebie.

Tragedii nie było, ale wciąż pobudki co godzine dwie (nie na cyca tylko tak po prostu). W kazdym razie wyspana nie jestem bo wstalismy o 6:30.
1.
2.to dobrze ze zle nie było ,choć rewelki tez nie ...
Cytat:
ja nie mogę już nic kupować ani zabawek ani książek bo zaczną wypływać oknami
zamknij okna

i właśnie bo gdzies tam zgubiłam cytat-
Cathlyn- ale warjujesz z tymi wozami .no ale jak masz być zadowolona to super wybór .tylko jak wózek nie stoi samodzielnie:co nfused:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Kolejnym Ciociom Emilian dziekuje za zyczonka

NESTELLE a wiesz ze my juz po drzmece od 9-50 do 11.00 hihi.
Ale serio serio nie wiem co mu sie wczoraj stalo ze tak poszedl spac yhmmm - a moze czul ze to juz Rok mi ok i byl po prostu zmeczony ...?:niewiem:

TROLLA - dla T za cisnienie.

ALLIW - ANIKA - 3mam kciuki za powrot do zdruFka

No i padlam z tekstem o Oliwce mezu i internecie

Kocham Cie Emilianku <3.
Stary 2014-03-20, 10:42   #4776
Villga
Zadomowienie

Nestelle, ja też zartowalam z Tz ze wygladam jak Obelix ;-) wielki brzuch przy waskich ramionach i nogach. ale to co innego niz wujek ktorego rzadko widze a ten z takimi tekstami. I to jeszcze wśród wielu ludzi, ktorzy to slyszeli...
Stary 2014-03-20, 10:44   #4777
Moderna
Zakorzenienie

Trolla a o co chodzi

Nestelle no wyszla ze mnie wredota

Cathlyn no wlasnie,jak to nie stoi samodzielnie?
Moj z torba nawet zawieszona na uchwytach stoi - w ogole musze napisac, ze jest bardzo stabilny

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:50
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 10:49   #4778
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

1. pajak ???(wybacz ale od tyłu już Cie bym nie wzięła )
: hahaha:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:50   #4779
Villga
Zadomowienie

Cytat:
: hahaha:
No właśnie! !
Nestelle, Ty zboczuszku! ! ;-);-) :-P
Stary 2014-03-20, 10:51   #4780
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

skad to przekonanie?
Z tego co pamietam to chodzenie jest w widelkach az do 18 miesiaca
mój tż z rodziny gdzie wszyscy chodzili w wieku 9 miesiecy

"pierwszy kroczek na pierwszy roczek" czy coś w tym stylu

Villga dla mnie szacun dla mamy, zwłąszcza kiedys, sadze ze kazda z nas by dałą rady, musiałaby ale nie dziwie sie juz ze takie kobiety czesto maja nie poukłądane zycie osobiste i zero zainteresowań bo nie mają czasu na randki, kluby fitnes i czesto na to pieniedzy
Cytat:
4. qrwa, pani jaka uprzejma

chyba chciała byc pomocna ale jej sie znudziło, bo byłam w Nico a tam ceny takie lekko kosmiczne jak dla mnie wiec jej powiedziałam ze do 300 zł, zeby mi jakis za 1000 nie przyniosła od Armaniego bo szkoda czasu

Nestelle och a to dlaczego nie? boisz się pająków?

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-03-20 o 10:54
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 10:57   #4781
Villga
Zadomowienie

Trolla, no właśnie. Pewnie jak sie musi to czlowiek jakos da radę ale czasu dla siebie na pewno nie ma. Jeszcze kiedys, gdy nie bylo takich np.pralek czy pampersów. ..
Stary 2014-03-20, 11:05   #4782
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam pająka na plecach, tuż nad tyłkiem
Oo fajny motyw
Smok Moderny tez na pewno świetny

Mi się osobiście podobają takie cartoon tatoo komiksowe, obrazkowe, kolorowe

Cytat:

Kurna, chyba skusze się na promocje w arosie
Ja się niestety nie oparłam chociaz niedawno zamawiałam, ech.
Zamówilam czuczu memory w bardzo dobrej cenie są teraz (32,94zl) i właśnie Kręcą się maluszki i jeszcze jedną o biedronce

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:13   #4783
trolla2405
Rozeznanie

bzinka
weszłam na twoj blog i powiedz mi dobra kobieto gdzie kupiłąś lakiery Essie? nie mam czasu szukać wiec proszę o konkretny adres a mam na nie ochote

ide coś zrobić w domu.....
Stary 2014-03-20, 11:14   #4784
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
bzinka
weszłam na twoj blog i powiedz mi dobra kobieto gdzie kupiłąś lakiery Essie? nie mam czasu szukać wiec proszę o konkretny adres a mam na nie ochote

ide coś zrobić w domu.....
Kupiłam w hebe w Bonarce.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:20   #4785
Dragusia88
Zakorzenienie

pani22ka dlaczego nie mieliście takiej karuzeli http://merlin.pl/3-Sprouts-Karuzela-...6,1313747.html

Stary 2014-03-20, 11:25   #4786
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
NESTELLE a wiesz ze my juz po drzmece od 9-50 do 11.00 hihi.
Ale serio serio nie wiem co mu sie wczoraj stalo ze tak poszedl spac yhmmm - a moze czul ze to juz Rok mi ok i byl po prostu zmeczony ...?:niewiem:
.
co za spioch .chyba mu czegos dosypujesz do mleka?! przyznaj się ! maku? no jak można spac od 16.30 ,cała nocke i jeszcze poranną drzemke zaliczyć?????

Cytat:
A jeszcze miałam napisac a propos tego co napisałas o tym grubum psie. Ja mowie czasem do naszej kotki że jest gruba (bo kurna jest) i tz wtedy mnie ochrzania, ze mam tak przy niej nie mówić i ze wcale nie jest gruba tylko rozkosznie puszysta

Cytat:
a propos chrzestengo Ninki u Nestelle dla mnie karygodne zachowanie, zwłąszcza ze czasem dzieciom wystarczy cos fajnego a nie drogiego(chociaz jej starszak juz bardziej kumaty niz moja młoda) ja sie zabezpieczyłąm na urodzinach jak przychodzili znajomi tak ze miałąm w zanadrzu jakies czekoladki jakby co ze malej dac i powiedzeic ze to od cioci tylko ze mi dali

ja to widze tak ze jezeli to drugie, nieswietujace dziecko jest małe to mozna kupic cos taniego z czego sie ucieszy, np. bańki do puszczania, ono nie wie ile co kosztuje a radoche bedzie miec, jezeli jest starsze to mozna wytlumaczyc ze rodzenstwo swietuje a nie on, ze ono bedzie mialo urodziny wtedy i wtedy i wlasnie wtedy wszyscy przyjda do niego i dadza jemu prezenty, ale jakąś czekoladę czy ksiązke mozna kupic, dupy nam nie urwie za 20 zł
co innego prezenty od Mikolaja, czy tam gwiazdora

ja tez podziwiam takie matki, sama zostałąm z 3 miesiecznym dzieckiem na 3 miesiace, a miałam samochod do dyspozycji, rodziców w tym samym miescie i nie martwiłam sie o kase, jedynym zmartwieniem było to czy mlodej cos nie bedzie bo lekarze nie potrafili mi nic powiedziec(w sumie do tej pory nie potrafia, mniejsza)
ale zakupy, ogarnianie sie z wozkiem, i tym wszystkim cięzko bylo, potem sie przyzwyczaiłam i wiecie co? duzo ludzi mi pomagalo jak widzieli jaka objuczona wracam to mi pomagali, to wniesli wózek, to zakupy, mile sie zdziwilam taką postawą
na urodziny to rozumiem -prezent tylko dla solenizanta .moje dzieci tez to rozumieją doskonale . ale swieta sa dla wszystkich .
a prezent nawet dla starszego dziecka nie musi być wyszukany . jak bym nie miała kasy to choćbym po lizaku każdemu dała albo upiekła ciasteczka . albo dla wszystkich albo dla nikogo .

no bez pomocy partnera ciężko jest ....ja wszystko sama ale jednak tzt dużo pomaga .choć jest wolny w sumie od 21.ale z pracy może się urywac często a i prace mamy pod domem(dosłownie) .
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ostatnio usłyszałam od szwagierki, że powinnam przestać karmić małego, bo już nie mam cycek, a jeszcze trochę to mi dwa zwisy zostaną. Ale mam to w pompie. Mój Tż kocha moje cycki, więc wisi mi co inni o nich sądzą
sorki ale ...
dla bezczelnej szwagierki
i za nocke
Cytat:
Trolla, dobrze ze są jeszcze na świecie uczynni ludzie o dobrym sercu.
Moja mama zostala sama z trójką dzieci
.. moj najmlodszy brat mial niecałe dwa latka. Nie mam pojęcia jak ona to ogarnęła. .. mam do niej wielki szacunek a odkad sama zostalam matka to kocham ją jeszcze bardziej.

Cytat:
Nestelle, ja też zartowalam z Tz ze wygladam jak Obelix ;-) wielki brzuch przy waskich ramionach i nogach. ale to co innego niz wujek ktorego rzadko widze a ten z takimi tekstami. I to jeszcze wśród wielu ludzi, ktorzy to slyszeli...
wiem ,wiem ..........
Stary 2014-03-20, 11:29   #4787
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

A teraz Zagadka z serii " o malo nie padlam, jak zobaczylam "

Czym Dzis przed wyjsciem sobie Wlosy czesal ...???

- opd pod koniec dnia

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:30   #4788
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:

ja podaje wszystko tak jak podany wiek na etykiecie (tylko szukam bez cukru i soli)

kwadraciki z ciasta francuskiego z łososiem ....- tak na szybko wymyślałam cos małego ,prostego . hehe chodziło mi o łososia zawiniętego w ciasto francuskie - w małe kwadraciki -jako przekąska ,przystawka . do lososia pasuje konfitura z zurawin . zamiast łososia można dac cokolwiek -szpinak albo ser feta albo grzybki jakies ...

Dzięki za odp

A kwadraciki brzmią pysznie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Z tą teściową to jesteśmy dwie chyba na forum Ja tez swoją lubię, choć idealna nie jest.

Ja w sumie swoją lubię też ale dziwi mnie jedna rzecz. Ostatnio jak mieliśmy do nich jechać do mówiła przez telefon, że chce M kupić zabawkę i że połazimy po mieście to się coś wybierze no i połaziliśmy, zrobiła sobie zakupy i tyle
To samo na gwiazdkę. Ja i Tż dostaliśmy od niej kasę a M. nie
Teraz to nie ma jeszcze takiego znaczenia ale jak M. zacznie kumać to będzie mu zwyczajnie przykro jak babcia obieca zabawkę, a nie kupi. Chociaż znając szczerość dzieci to się pewnie o nią upomni

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

A w ogóle sprzedałam wózek Ten co kupiłam niedawno. Strasznie mnie denerwowało to nadeptywanie na koła, a po spacerze mnie plecy bolały, bo szłam w nienaturalnej pozycji. I kupiłam maclarena w końcu, xlr, używkę. Właśnie się suszy. W ogóle mam jakiś niefart chyba, bo dopiero w domu poczułam że wózek dziwnie pachnie - taką jakby choinką samochodową, no strasznie wkurzający zapach. Może wyczulona jestem, ale mam nadzieję, że po praniu (prałam całość, to co mogłam w pralce, budkę ręcznie szorowałam) już nie będzie zapachu.

Za sprzedaż i za kupno
Ja tam jestem fanką maclarenów, nawet tych rozklekotanych

Cytat:
....................
dla MILUSIA

Podpinam się, wszystkiego naj naj Milusiu

Cytat:

Natomiast nie cierpie wujka Tz ktory za kazdym razem musi jakos skomentowac moj wyglad. Jak bylam w ciąży w swieta wszyscy siedza przy stole, kolędy i on zeby je przekrzyczec mowi'ile juz przytylas? Taka sie wielka na twarzy zrobilas'... a wcale to nieprawda bo wtedy szczupla jeszcze bylam i z reszta twarz mi w ciazy dopiero w 9 mies.sie troche zmienila.
Po ciąży jak nosilam 38 rozmiar to tez skomentowal jaka to gruba jestem i jeszcze jak to mowil to tak rece na boki rozlozyl zeby zobrazowac...
Burak. :-/
Faktycznie burak

Cytat:
A jeszcze miałam napisac a propos tego co napisałas o tym grubum psie. Ja mowie czasem do naszej kotki że jest gruba (bo kurna jest) i tz wtedy mnie ochrzania, ze mam tak przy niej nie mówić i ze wcale nie jest gruba tylko rozkosznie puszysta
Hahaha
Stary 2014-03-20, 11:31   #4789
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie! !
Nestelle, Ty zboczuszku! ! ;-);-) :-P

Cytat:
Nestelle och a to dlaczego nie? boisz się pająków?
no! ale są jeszcze inne pozycje nie?
Cytat:
Trolla, no właśnie. Pewnie jak sie musi to czlowiek jakos da radę ale czasu dla siebie na pewno nie ma. Jeszcze kiedys, gdy nie bylo takich np.pralek czy pampersów. ..
i sklepów dookoła ,i wózków sklepowych dla dzieci , i nosidełek,i tylu aut w każdej rodzinie, i netu ..........
i babeczki dawały rade . choć do tej pory nie ogarniam -Jak?...
Cytat:
bzinka
.
w super pharmie są -całe stoisko .
Stary 2014-03-20, 11:31   #4790
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

- opd pod koniec dnia

Kocham Cie Emilianku <3.
śmiejesz się więc to nic groźnego, a myślałam o widelcu,nożu.

Stary 2014-03-20, 11:34   #4791
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

szczoteczką do zębów? (szczotki do ubikacji chyba bys mu nie dała .)
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
ale jak M. zacznie kumać to będzie mu zwyczajnie przykro jak babcia obieca zabawkę, a nie kupi. Chociaż znając szczerość dzieci to się pewnie o nią upomni
na bank
Stary 2014-03-20, 11:39   #4792
Dragusia88
Zakorzenienie

nestelle właśnie doszłam do wniosku, że nie możesz mieć Antosi kobietka musi mieć imię na N tak jak ty i Ninka

Stary 2014-03-20, 11:42   #4793
Villga
Zadomowienie

Cytat:
nestelle właśnie doszłam do wniosku, że nie możesz mieć Antosi kobietka musi mieć imię na N tak jak ty i Ninka
Hehehe.
Nadia? Nikola? Innego na N chyba nie znam... :-P
My mamy imiona na K i nazwisko na K. wszyscy jak będziemy miec kiedys synka to bedzie Kuba- choc to na J w sumie ale co tam :-P
Stary 2014-03-20, 11:48   #4794
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe.
My mamy imiona na K i nazwisko na K. wszyscy jak będziemy miec kiedys synka to bedzie Kuba- choc to na J w sumie ale co tam :-P
ale jak to? nie może

Stary 2014-03-20, 11:51   #4795
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

ale chłopaki nie sa na tą sama litere . jest Jakub,jest Roch i tzt .
a tak serio to Antosia i tak by nie była Antosią ,bo Nina jest od Antoniny.
Cytat:
Hehehe.
.nigdy . już prędzej Nestelle bym dała
u Was jest wybór - Krzysiu,Kacper ,Krystian ,Kamil ,Kazik,Karol,Konrad......
ale i Kewin
Stary 2014-03-20, 11:54   #4796
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Kupiłam w hebe w Bonarce.
dla mnie to wyprawa jak za morze a tż sie chyba ni e zgodzi wskoczyc"na chwile do Bonarki" zeby lakier kupic po drodze na basen, nawet mnie sie ten pomysl wydaje idotyczny
superharma blizej ale tez kawalek. dzieki, nie bywam tam to akurat nie wiem ze tam są. ja mam rosmanów skolko ugodno w okolicy
wszsytko w galeriach jest, tak jak moj ulubiony Grycan
Stary 2014-03-20, 11:56   #4797
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle noc spoko bez specjalnego wybudzania ale z mruczeniem sennym i taka zmiana poz spania ze w pewnym momencie na mnie wylazla

Wlasnie spacerujemy cieplo ale strasznie wieje. Dziecko od 10 mibut dpi ciekawe jak dlugo...

Popoludniu mnie zebranie czeka, przed tym testem , masakra jakas,pewnie z 3 godziny potrwa...

I z dzisiaj - wiecie jaki jest szczyt glupoty i bezczelnosci,zadzwonic o 6 rano zeby zapytac ile kurczakow kupic bo sa na promocji w kaufie, a kto - t....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:59   #4798
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

ale chłopaki nie sa na tą sama litere . jest Jakub,jest Roch i tzt .
a tak serio to Antosia i tak by nie była Antosią ,bo Nina jest od Antoniny.

.nigdy . już prędzej Nestelle bym dała
u Was jest wybór - Krzysiu,Kacper ,Krystian ,Kamil ,Kazik,Karol,Konrad......
ale i Kewin
faceci nie muszą bo już jest inaczej ale kobitki tylko słaby już masz wybór na N
a na K jeszcze Kaspian

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

I z dzisiaj - wiecie jaki jest szczyt glupoty i bezczelnosci,zadzwonic o 6 rano zeby zapytac ile kurczakow kupic bo sa na promocji w kaufie, a kto - t....

Stary 2014-03-20, 12:03   #4799
Villga
Zadomowienie

Ale ja chce Kubusia! :-P
A tak serio to z listy która podalyscie to te co mi sie podobaja odpadaja bo sa w najblizszej rodzinie. .. a reszta to część sie nie podoba Tzowi a część mnie. Jak wybietalismy imiona teraz to sie za nic nie moglismy dogadac co do męskiego. Jak na usg wyszla dziewczynka to sie ucieszylismy ze choć z imieniem nie bedzie problemu i sie bic nie będziemy ;-)
A Jakub to Kuba wiec tak troche na K jest... No powiedzcie ze jest ;-)
Tak sobie rozwazam a kto wie czy w ogóle bede miec synka Hehe

Despa, ma pomysły teściowa. .. :-/

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:07
Stary 2014-03-20, 12:03   #4800
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
co ci twoje teściowie mają z tymi mięsem?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości