Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 12:09   #3961
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

MARSI!!!! Kochana, aż mi świeczki w oczach stanęły! GRATULUJĘ

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

kurcze, nadal nie mam jak być na bieżąco...
Maja ma nadal zastrzyki (jeszcze 3). Jak widzi pielęgniarkę na schodach to ucieka z płaczem i chowa się za łóżeczko
A w ogóle moje dziecko opanowało najwyższy chyba level (mam nadzieję że najwyższy) - wychodzi.... na stół! Najpierw się wspina na krzesło, a potem na stól i trwa to kilka sekund na sekundę jej nie idzie samej zostawić
oj bidulka
na stół
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hej.mały usnął mi w aucie, mamy górze zmiany w oskrzelach, jechałam nawet sama do warszawy na prześwietlenie.na, szczęście płuca i serce bez zmian. Zaraz dzwonię do pediatry, bo albo znów antybootyl albo zostajemy dzień lub dwa na tym co mamy a potem antybiotyk. Ale sie bałam !!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czyli wszystko dobrze?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45672734]Dorka lubi spać, w dzień 2-3h, różnie, w nocy idzie spać po 19 (o 19 gonię gwiazdy do łózka i czytamy), wstaje ok. 7 najczęściej

[/QUOTE]
jeny jak ja bym chciała żeby Hania lubiła ze mną czytać, póki co tylko oglądanie wchodzi w grę i "czytanie" po swojemu
a jak była mniejsza, tzn tylko leżała to lubiła jak Jej czytałam

Lady już wysłałam, ale gdyby któraś też chciała to tu są takie dywany, jak chciała
http://www.coocoo.pl/pol_m_pokoj_dywany-442.html

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:20
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:33   #3962
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Gojka dla Paulinki
W kwestii snu, nie wiem czy w to wierzysz czy nie a ja Cię straszyć nie chcę.. Sama nie wierzyłam, jak babka TŻta każdemu sen tłumaczyła to się śni na to i na to, a mi to wlatywało jednym uchem drugim wylatywało. No i raz we wakacje 2011 bodajże, bo wiem że to się staraliśmy o dziecko wtedy - śniła mi się bardzo brudna rwąca rzeka. I babka TŻta do mnie że brudna woda się na chorobe śnije.

Tydzień niecały po tym, środek sierpnia, a ja z koszmarnym, odmiedniczkowym zapaleniem nerek. Do dziś pamiętam, jak byłam w tesco na zakupach i leki mnie puściłai słaniałam się na nogach normalnie, doczołgałam do działu kosmetycznego i zażyłam dwa wielkie IBUMY i w dupie miałam ochroniarza.
Tak wiem właśnie o tym, zawsze się u mnie to sprawdza.... Jak śni mi się brudna wofa to zaraz coś się złego stanie. Moja mama ma jeszcze tak, że jak się jej krowy śnią to zaraz po tym pokłóci się z tatem...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
gojka- dopiero teraz doczytałam o tacie- a ma któs na niego wpływ? bo moj umarł właśnie dlatego,że nie chciał nikogo słuchać, leki przepisał mu lekarz raz a potem załatwiał sobie po znajomości
głupia i niepotrzebna śmierc 56 lat
nie docierało do niego kompletnie NIC, dzień przed śmiercią jak mama dzwoniła do siostry żeby jej powiedzieć,że ojciec się źle czuje i mama się o nieg martwi to wyrwał jej słuchawkę i zrobił jej awantutę
no ale i tak nic z tego dobrego nie wyszło
No właśnie nikt nie potrafi na niego wpłynąć... leki u niego tak samo... Kiedyś, dobrych pare lat temu lekarz przepisał mu leki a teraz co miesiąc idzie z kartka do recepcji i tam mu przepisują to co chce.... echh.... ma obecnie 57 lat.. Widzę, że kolejna rzecz, która nas łączy, szkoda, że tym razem smutna... Kurde może my naprawdę jesteśmy siostrami i o tym nie wiemy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Moje dziecko powinno już spać a tymczasem bawi się świetnie i wrzeszczy na cały dom. Głowa mi zaraz pęknie

Niektóre z Was piszą że są gotowe już na drugie dziecko-ja ostatnio podczas kłótni z mężem powiedziałam coś tak okropnego że mimo że już się pogodziliśmy czuje się z tym bardzo źle. Chyba nie umiem z tym sobie poradzić. Mąż mi wybaczył wszystkie moje słowa,nawet to że go chciałam wyrzucić i nawet mnie przeprosił (bo to przez jego zachowanie była kłótnia) ale... Źle się zachowałam. Bardzo źle
Z resztą nieważne...

Szukam sobie płaszczyka ale okazuje się że to nie będzie prosty wybór
Miałam niedawno podobną syt... Podczas kłótni Tż w złości powiedział, że jak mi tak źle z nim to żebym sobie zmieniła... A ja co??? Niewiele myśląc wyskoczyłam do niego, że pewnie, że sobie zmienie, tylko najpierw trzeba pospłacać zobowiązania, które zaciągneliśmy.... Do dziś żałuje, że to powiedziałam... Jak to mówią najpierw powiedziałam, potem pomyslałam...

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
[B]
Szajka, nie masz czasem jakichś artykułów związanych z : "Współpraca szkoły z rodzicami" nie widzę w necie nic ciekawego;/
Myślałam, że pomogę. Byłam przekonana, że właśnie takie pyt miałam na obronie... Ale to była współpraca z przedszkolem chyba.... Bynajmniej to co znalazłam tyczy się przedszkola no i mam to w książce prof Karbowniczek (moja promotorka)... Kurde, wiem, że miałam sporo rzeczy na ten temat.... Ale chyba wszystko wyrzuciłam,bo po co mi..... A czego dokładnie potrzebujesz? same artykuły???

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny może któraś się spotkała z czymś takim. Zauważyłam że Igor od kilku dni pochyla główkę w bok do ramienia tzn. idzie sobie i w trakcie główkę daje do ramienia w dół i chwilkę tak trzyma (na razie dzisiaj jak zwróciłam na to szczególną uwagę to 2 razy w lewa stronę). Myślałam może że coś z uszkiem ale on nie płacze, nie łapie się za to uszko, jak ja dotykam to nic. Kurcze co to może być? On odkrył po prosu że może tak robić i testuje czy to coś niepokojącego jednak?
Moja tak czasem robi, albo podobnie. Nie wydaje mi się, żeby to było coś niepokojącego...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej poczytalam i bede odpisywac jak mlode zasnie pokico chcialam sie pochwalic, ze wlasnie dzisiaj do mnie dzwonil gosciu i na 100% ruszamy z tym projektem biegowym co wam pisalam, ze bede trenerem nie moge sie doczekac!!!!!!! Chociaz pieronsko sie stresuje ale normalnie aaaaaaaaaa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Razem z Black, która często na fejsie pisze, że idzie biegać czy coś zaraziłyście mnie.... Tzn jeszcze nie biegam: brzydal: Narazie mam ściągniętą tą aplikacje runastic czy jakoś tak. Upatrzyłam sobie dresik na all, i musze jakieś adidaski kupić....:brzyda l: Już nie mogę się doczekać... Chce mi się biegać, tylko z kasą ost krucho, jeszcze na ten wyjazd do Rabki kupe kasy musimy zorganizować, że ciągle się to w czasie odwleka... Latem na pewno będę biagała... choć mam nadzieję, że wcześniej mi się uda.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was wyciągnęła już na stałe ochraniacz z łóżeczka?

Pytam, bo chcę zrobić malutkie przemeblowanie w pokoju, a to się wiąże z obróceniem łóżeczka i ochraniacz zasłaniał by wyjście
Nigdy nie używaliśmy ochraniacza....

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jak byłam z małym w szpitalu na tego rota to obok na sali był chłopczyk pólroczny a wazyl 10,200 przy wadze mojego 14mies dziecia 10,700 żal mi go było po prostu.... połozony na pleckach tylko nóżkami machał i rączkami, zadnych prób obracania sie, siadania, nul.....

super

gratuluje zebola i oby nastepne tez lajtowo wyszły

ohohoho, jakies ekstrabungowanie urodzinowe i zaden skalpel niepotrzebny
U mnie w rodzinie jest dziecko, które w wieku 6 mcy ważyło 10kg... Najlepsze jest to, że w tym czasie karmione było piersią i dostawało słoiczkowe jedzenie... Nawet kaszek nie jadło, bo do dziś nie lubi, żadnych słodyczy. Tylko to co dozwolone, dziecku nic nie jest, okaz zdrowia... Ta rodzina ma 2 dzieci i za niemowlaka takie grubaski a teraz normalnie wyglądają i normalnie ważą....

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ellmi Yae piane zlizuje z siebie przy kazdej kapieli. Przyznaje sie, ze skosztowalam, zeby poznac jej gusta. Coz - mydlowate

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

little maja wskaznik wilgotnosci, dzieki ktoremu wiadomo, kiedy zmienic pieluszke. Nie wiem, czy tez to macie. I chyba musza byc bardzo delikatne, bo nigdy przenigdy pupa nie byla podrazniona
Ostatnio P, chce sama zęby sobie myć, więc dałam jej szczoteczkę a ta w pianę i do buziaka myć zęby.... Coś chyba jest z tą pianą, że większość dzieciaków chce ją jeść...

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
poka poka!!

ja całą ciążę marzyłam o czerwonym winie takim mega słodkim
a Mama nic się nie domyśliła?
Przypomniałaś mi początek mojej ciąży. Mama po oczach potrafi rozpoznać, że dziewczyna w ciąży jest.. Pamiętam, że test zrobiłam w piatek a na pon zapisałam się do gin. W piątek byłam z mamą umówiona, cały czas unikałam kontaktu wzrokowego, żeby się nie zorientowała, bo nie chciałam nikomu mówić zanim lekarz nie potwierdzi... Jeszcze w sobotę imieniny taty były, udawałam, żę piwo piję, a ukradkiem Tż je popijał... Na szczęście nikt się nie zorientował i mogliśmy na spokojnie powiedzieć jak już byliśmy pewni ech teraz każdej chyba będą miłe wspomnienia wracały...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:36   #3963
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, chyba nie - nie chodzi mi o tamten paskudny mix , tylko zwykły budyń - mleko + mąka + żółtko, a do tego jakiś owoc.

Dziewczyny, konkurs ogłaszam - co w języku mojej córki oznacza słowo "ZIECIA"? Podpowiem, że chodzi o pewne zwierzątko. Odpowiedź nie będzie oczywista.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:38
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:38   #3964
mala_19kw
Zakorzenienie

Szajka-cóż za entuzjazm niesamowity dziś od Ciebie tryska Pogoda tak na Ciebie wpływa? Czy bierzesz coś dożylnie?

Ania-masz rację. Strasznie mnie to męczy. Nie umiem sobie z tym poradzić (bo powiedziałam coś czego nigdy w życiu normalnie bym nie powiedziała,nawet bym tak nie pomyślała). Strasznie to okropne było z mojej strony,tym bardziej że zależy mi na tż i bardzo go kocham

Pokaż fryzurke bo mnie ciekawość już zżera
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:40   #3965
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia..dobrze że nie ma zmian w płucach..ale źle bo są gorsze zmiany na oskrzelach niż 2 dni temu... ale ogólnie ok-że to nie płuca .

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:43   #3966
gojka24
Zakorzenienie

Black ja obstawiam królika bądź zajączka... Czemu?? Nie wiem jakkoś tak mi się od razu skojarzyło....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:53   #3967
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Kurde może my naprawdę jesteśmy siostrami i o tym nie wiemy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nawijko, chyba nie - nie chodzi mi o tamten paskudny mix , tylko zwykły budyń - mleko + mąka + żółtko, a do tego jakiś owoc.

Dziewczyny, konkurs ogłaszam - co w języku mojej córki oznacza słowo "ZIECIA"? Podpowiem, że chodzi o pewne zwierzątko. Odpowiedź nie będzie oczywista.
mnie też się skojarzyło z zającem

dziewczyny, zalewa mnie fala zachcianek, w chwili obecnej mam ochotę na sałatę z pomidorem i mnóstwem vinagretu wogole occtu mi się chce

ale coś w tym jest,że każda ciąża inna, w tamtej nie mogłam patrzeć na mięcho a teraz nic tylko mięsiwo bym żartła, najlepiej z chrzanem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 12:58   #3968
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

żaba?
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Misia..dobrze że nie ma zmian w płucach..ale źle bo są gorsze zmiany na oskrzelach niż 2 dni temu... ale ogólnie ok-że to nie płuca .
no to dobrze
Cytat:

dziewczyny, zalewa mnie fala zachcianek, w chwili obecnej mam ochotę na sałatę z pomidorem i mnóstwem vinagretu wogole occtu mi się chce

ale coś w tym jest,że każda ciąża inna, w tamtej nie mogłam patrzeć na mięcho a teraz nic tylko mięsiwo bym żartła, najlepiej z chrzanem
może na dziewczynkę

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-20, 13:03   #3969
mala_19kw
Zakorzenienie

http://tablica.pl/m/oferta/rozowy-pl...7-ID3Jrcr.html

Dziewczyny zachorowałam na ten płaszczyk tylko nie w tym kolorze. Za cholerę nie mogę go nigdzie znaleźć a chciałabym taki czarny. Nie wiecie gdzie taki znajdę?

Black-zebra?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:05   #3970
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
żaba?

no to dobrze

może na dziewczynkę
jjezu co wy z tą dziewczynką? kurde ja naprawdę chcę synka
Stary 2014-03-20, 13:11   #3971
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
http://tablica.pl/m/oferta/rozowy-pl...7-ID3Jrcr.html

Dziewczyny zachorowałam na ten płaszczyk tylko nie w tym kolorze. Za cholerę nie mogę go nigdzie znaleźć a chciałabym taki czarny. Nie wiecie gdzie taki znajdę?

Black-zebra?
taka bombka typowa, poszukaj na all może?

Aniołki[*][*]25.01.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 13:24   #3972
MaJulMi
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Podczytuję Was z doskoku ale na razie chciałam tylko przekazać wam info o bezpłatnych konsultacjach logopedycznych w całej Polsce - 26 kwietnia. Hasło kampanii to " Dwa słowa na dwa lata, to... o 270 za mało"
Tu macie więcej info, może będziecie zainteresowane:
www.facebook.com/272slowa
lub
www.272slowa.pl

Tu jest lista placówek biorących udział w akcji ale do 10 czy 11 kwietnia jeszcze mogą dochodzić kolejne.
http://272slowa.pl/index.php/instytu...udzial-w-akcji

Edytowane przez MaJulMi
Czas edycji: 2014-03-20 o 13:26
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:26   #3973
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45672734]Dorka lubi spać, w dzień 2-3h, różnie, w nocy idzie spać po 19 (o 19 gonię gwiazdy do łózka i czytamy), wstaje ok. 7 najczęściej

Potwierdzam, mobilne dziecko mądrzeje ale nic w tym dziwnego, zwiększa się możliwość poznawania świata, odkąd (no dobra, od 2 dni ) Dorcia zaczęła chodzić przy rzeczach, to jest paradoksalnie spokojniejsza, mniej naręczna.

a ja bym tak nie bardzo tamowała wymioty, bo one też pomagają - pozbycie się flegmy jest lepsze niż jej połykanie :/

A Dorotka pije wodę z kubka w kąpieli

Dorka często spi tak ona w ogóle do Antonia podobna z charakteru, mam wrażenie?

no proszę, gaduła gratuluję!

ja ostatnio dadowe pieluchomajtki kupiłam, i one fajne, ale dla dziecka stabilnie stojącego, bo kijowo (Kija, wybacz ) mi się je zakłada na leżąco.

-----------------

Zjadłam właśnie łososia wędzonego kawałek, przepyszny! Zaraz mi przyjdą domofony w kamienicy wymieniać, córeczka Doroteczka śpi, a córeczka Agateczka na spacerze z babcią, wywaliłam je z domu, ładnie jest i muszę Agatce przyszykować jakąś chmurkę i krople deszczu, bo sobie do powieszenia w pokoju zażyczyła [/QUOTE]

Lezacemu, raczkujacemu i stojacemu zaklada sie bardzo wygodnie, ale rzeczywiscie na poczatku ciezko bylo; troche wprawy i zycie staje sie o tyle prostsze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:31   #3974
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, w obu ciążach żarłam grzybki w occie

Mała, no pogoda zdecydowanie

Deli, teraz doczytałam, proszę:

http://www.kuratorium.lodz.pl/data/n...i_jej_wply.pps
http://rogowozps1.republika.pl/Wspol...0rodzicami.doc
http://www.ore.edu.pl/strona-ore/ind...ce&Itemid=1650
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...62922401,d.bGQ
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...IascO6v7t9ydeg

i poszukaj na forum nauczycielskim:

http://www.45minut.pl/forum/wychowawca-klasy-vf25.htm
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:52   #3975
e_vel
Wtajemniczenie

Marsi... ja przy Karince takie zachcianki miałam, więc może będzie jednak Arielka

Listonosz mi przed chwilą przyniósł Kartę Dawcy DKMS i znaczek Czekałam na tę chwilę kilka miesięcy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 13:58   #3976
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45674120]Marsi, w obu ciążach żarłam grzybki w occie

][/QUOTE]

faktycznie z biedry i ja o nich też dzisiaj marzyłam

a tak wogóle to wczoraj czytałam wywiad z Karoliną Malinowską, modelka,ona teraz urodziła trzeciego synka i uśmiałam się bo jej też wszyscy w ciąży życzyli córeczki a jak się dowiedzieli,że chłopak to współczuli hehe troszkę ją rozumiem bo ja naprawdę chcę chłopaka
w zasadzie to nic nie musiałabym dokupywać,chłopaki mogliby mieć razem pokój i wogóle jakoś tak wiem,jak to się obsługuje
jak TZ zobaczył test to powiedział: no! to znowu syn będzie

ja przepraszam,że Wam ciągle o tym truje ale tak bardzo się ciesze i nie mogę jeszcze uwierzyć
Stary 2014-03-20, 14:08   #3977
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

a tak wogóle to wczoraj czytałam wywiad z Karoliną Malinowską, modelka,ona teraz urodziła trzeciego synka i uśmiałam się bo jej też wszyscy w ciąży życzyli córeczki a jak się dowiedzieli,że chłopak to współczuli hehe troszkę ją rozumiem bo ja naprawdę chcę chłopaka
w zasadzie to nic nie musiałabym dokupywać,chłopaki mogliby mieć razem pokój i wogóle jakoś tak wiem,jak to się obsługuje

ja przepraszam,że Wam ciągle o tym truje ale tak bardzo się ciesze i nie mogę jeszcze uwierzyć
masz rację, nic byś zmieniać nie musiała, mało dokupować wyprawki i pokój razem w sumie faktycznie w Twojej sytuacji też bym chciała chłopca

dałam Hani taki wyciskany mus z owoców z hippa, siedzi w foteliku tyłem do mnie i aż się boję zajrzeć. są dwie możliwości albo wyciska go na siebie albo ładnie je bo cicho siedzi;p

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-03-20 o 14:09
Stary 2014-03-20, 14:13   #3978
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
masz rację, nic byś zmieniać nie musiała, mało dokupować wyprawki i pokój razem w sumie faktycznie w Twojej sytuacji też bym chciała chłopca

dałam Hani taki wyciskany mus z owoców z hippa, siedzi w foteliku tyłem do mnie i aż się boję zajrzeć. są dwie możliwości albo wyciska go na siebie albo ładnie je bo cicho siedzi;p
ten hipp zawiera cukier?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:15   #3979
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ten hipp zawiera cukier?
niby nie
ale siedziała cicho bo go jednak wyciskała na siebie

marsi jak dla mnie możesz pisać po kilka razy dziennie o swoich zachciankach i dolegliwościach

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-20, 14:16   #3980
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

weszlam na strone Hippa - te musy nie zawieraja cukru - hmm jakos ich nigdy nie widzialam w sklepie - chyba sie tym zainteresuje mysle ze Tosi tez moga sie spodobac

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
niby nie
ale siedziała cicho bo go jednak wyciskała na siebie
no to ladnie,,a jak cenowo?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-20, 14:19   #3981
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Właśnie ja też chciałabym mieć drugą dziewczynkę z tych samych powodów.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:19   #3982
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Szajka-cóż za entuzjazm niesamowity dziś od Ciebie tryska Pogoda tak na Ciebie wpływa? Czy bierzesz coś dożylnie?

Ania-masz rację. Strasznie mnie to męczy. Nie umiem sobie z tym poradzić (bo powiedziałam coś czego nigdy w życiu normalnie bym nie powiedziała,nawet bym tak nie pomyślała). Strasznie to okropne było z mojej strony,tym bardziej że zależy mi na tż i bardzo go kocham

Pokaż fryzurke bo mnie ciekawość już zżera
Mam narazie tylko jedno denne zdjecie, ale ok, wstawie do klubu jak sie nie boisz Dzisiaj juz mam troche ciemniejsze wiec postaram sie zrobic ladniejsza slit focie

Cytat:

Aaaa jak tak mialam na poczatku ciazy z Lila!!! Ciagle mialam smaka na vinegret ewentualnie na ostre

Cytat:

Ale my sie nie gniewamy Bedzie co ma byc, najwazniejsze, zeby bylo zdrowe (i sliczne po mamusi )

Cytat:

Hahaha no to uwazaj. Moja sobie ostatnio ladnie jadla, wyszlam tylko na chwile do kuchni a jak wrocilam to zadowolona siedziala na tym dupcia, na dywanie rzecz jasna

A ja Wam powiem, ze moj Tz choruje teraz na chlopaka Problem w tym, ze ja mam dosc ciazy na najblizszych 10 lat

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-03-20 o 14:21
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:20   #3983
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakie dajecie obecnie warzywa dzieciakom? dajecie np salate, ogorka, pomidora!? boja kompletenie nie mam pomyslow juz na obaidy dla Tosi Daje jej takie produkty: indyk, krolik, czasem swinke, marchew, ziemniak, groszek, kalafior, sam nalesnik ... (my nie mozemy caly czas mleka krowiego i pochodnych)..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-20, 14:27   #3984
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kukurydzę, ogórka, pomidora to mi z sałatek zawsze wyżera paprykę w obiadkach.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 14:28   #3985
bokeh
Zakorzenienie

Jaka piękna pogoda aż chce sie wszystkiego! Ja właśnie idę dojść do tz i Hani bo są na spacerze, i pójdziemy na pizzę, a w ogole jak szlam to jakieś ciolki na mnie titneli hah przypal ale chyba od czasów ciąży pierwszy raz :p

Ania nie gadaj glupot pięknie Ci w tym kolorze ! Zdjęcie mam zapisane na dysku mój tz też mówi ze lepiej. :p

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-20, 14:31   #3986
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45674950]Kukurydzę, ogórka, pomidora to mi z sałatek zawsze wyżera paprykę w obiadkach.[/QUOTE]

ale wszystko surowe znaczy sie ogorek, pomidor, papryka??

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-20, 14:32   #3987
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
weszlam na strone Hippa - te musy nie zawieraja cukru - hmm jakos ich nigdy nie widzialam w sklepie - chyba sie tym zainteresuje mysle ze Tosi tez moga sie spodobac

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

no to ladnie,,a jak cenowo?
kupowałam w rossmannie po 4 coś. i jeszcze uwielbia to- http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/ka..._batoniki.html są też takie z babydreama

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Mam narazie tylko jedno denne zdjecie, ale ok, wstawie do klubu jak sie nie boisz Dzisiaj juz mam troche ciemniejsze wiec postaram sie zrobic ladniejsza slit focie

Aaaa jak tak mialam na poczatku ciazy z Lila!!! Ciagle mialam smaka na vinegret ewentualnie na ostre

Ale my sie nie gniewamy Bedzie co ma byc, najwazniejsze, zeby bylo zdrowe (i sliczne po mamusi )

Hahaha no to uwazaj. Moja sobie ostatnio ladnie jadla, wyszlam tylko na chwile do kuchni a jak wrocilam to zadowolona siedziala na tym dupcia, na dywanie rzecz jasna

A ja Wam powiem, ze moj Tz choruje teraz na chlopaka Problem w tym, ze ja mam dosc ciazy na najblizszych 10 lat
mój też chcę chłopaka jakby to było takie proste
pięknie Ci w blond!!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-20, 14:33   #3988
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jakie dajecie obecnie warzywa dzieciakom? dajecie np salate, ogorka, pomidora!? boja kompletenie nie mam pomyslow juz na obaidy dla Tosi Daje jej takie produkty: indyk, krolik, czasem swinke, marchew, ziemniak, groszek, kalafior, sam nalesnik ... (my nie mozemy caly czas mleka krowiego i pochodnych)..
Najprosciej to w zupce jarzynowej meneq tez podawala kiedys przepis na fajne buleczki z warzywami. Polecam tez fasolke szparagowa do raczki, moja tak lubi

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jaka piękna pogoda aż chce sie wszystkiego! Ja właśnie idę dojść do tz i Hani bo są na spacerze, i pójdziemy na pizzę, a w ogole jak szlam to jakieś ciolki na mnie titneli hah przypal ale chyba od czasów ciąży pierwszy raz :p

Ania nie gadaj glupot pięknie Ci w tym kolorze ! Zdjęcie mam zapisane na dysku mój tz też mówi ze lepiej. :p

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Tzbokeh -

Dzisiaj mam juz ciemniejsze Farbnelam srednim blondem

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-03-20, 14:37   #3989
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Najprosciej to w zupce jarzynowej meneq tez podawala kiedys przepis na fajne buleczki z warzywami. Polecam tez fasolke szparagowa do raczki, moja tak lubi
wiem ze najprosciej w zupce, ale Tosia chce wszystko sama jesc wiec musze teraz robic obiady takie zeby mogla wszystko do reki wziasc...to fasolka zostaje jedynie z mrozonek

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2014-03-20, 14:39   #3990
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
wiem ze najprosciej w zupce, ale Tosia chce wszystko sama jesc wiec musze teraz robic obiady takie zeby mogla wszystko do reki wziasc...to fasolka zostaje jedynie z mrozonek
Mrozonki nie sa takie straszne

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości