Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 19:25   #4351
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez donkus Pokaż wiadomość
Nie jest łatwo, jest to po prostu strasznie czasochłonne...na początku odciągałam co 3h też w nocy, ale już nie daje rady i w nocy tylko raz, w dzień też już nieregularnie, bo dziecko potrzebuje coraz więcej uwagi. Ale i tak jestem z siebie dumna że tak długo jestem KPI (karmiąca piersią inaczej)
uważam ze to naprawdę duże poświęcenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

taaaa...jak bede duzo szczotkowac to łysa zostane
ja musze zwiazywac wlosy bo one są poprostu wszedzie
u mnie to samo to jest jakaś maskra.
Powiedzcie mi mamy starszych dzieciaczków, kiedy one przestaną wypadać??

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
nic nie mów...moja usnela o 22.30 i o 1 się obudzila...została ze mna w lozku do 3 gdzie ja się obudziłam i zle czułam, i dalam jej trochę mm to pospala od 4 do 6 w lozeczku i poziej znowu ze mna co godzine ehhh o 8.30 była gotowa do wstawania ale ja przetrzymałam i spala do 10.30
mam nadzieję ze nasze dzieciaczki będą łaskawsze

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
czesc

póki co nie mam mocy na nadrabianie
u nas akcja zębole
Michas tak strasznie płacze,narzeka,wkłada raczki do buzi i tak patrzy błagalnie na mnie jakby chciał pokazać ,,mamo tu boli,tu!"
Bidulek mój
smaruje mu dziąsełka, napisane jest 2-3 razy dziennie ,przekraczałyście te ilości w chwilach kryzysowych ?
niech te zębole już wyjdą
póki co stosujemy gryzak,masowanie,chłodny gryzak, chrupki do pogryzienia, żel
w razi w mam czopek
jak jeszcze mu pomóc ,tak Bidula cierpi
bidulek

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam chwilę grozy. Moje dziecko spadło z kanapy, nie zostawiłam go na niej, po prostu odwróciłam się po pampersa, no ale wystarczyło. Na szczęście złapałam go w locie, leciał głową w dół, może z cm wystarczył żeby upadł na głowę. Nie wiem co by było gdybym go nie złapała
o matko! musiałaś najeśc swię strachu. za szybko reakcję.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

mam dziś dobry humor jednak czuję że po 19 się to zmieni ponieważ planuję zamiast cycka dać Antkowi kaszkę przed zaśnięciem. Skończy się to na 100% awanturą.

O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

tak jak obiecałam, wstawiam fotke
slicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
10 minut temu wrocilam z tz ze spacerku
kocham wiosne
kocham słońce
kocham ciepełko

no i kocham was dziewczyny... ale to już wiecie
wiemy

ja tez wróciłam o 18.30 z drugiego spaceru. uwielbiam wiosnę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:26   #4352
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Byliśmy na szczepieniu, biedna się rozpłakała a nigdy jej się to nie zdarzyło Moja bidulka.
Poza tym przez 2 tygodnie przybrała 140 g, no ale znowu zwalamy na ruchliwość, ciekawe, jak długo 74 cm ma...
Prawdopodobnie Tuśka jest jednym z niewielu dzieci,które uczuliła marchewka. Pediatra kazała nie podawać i spróbować z pietruszką a potem selerem. Z tym selerem to mnie zdziwiła, on podobno uczulający jest?
bidulka malutka mój mąż ma brać wolne na szczepienie w kwietniu bo jak on jest to mały nie płacze
kurcze pierwszy raz słyszę, że można mieć alergię na marchewkę

Myszka śpi, a ja czekam na na wspólnej

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-20 o 19:27
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:26   #4353
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, na pewno lek przeniknął do mleka. A skoro długo po zażyciu nie można karmić, to znaczy, że jest mocno inwazyjny.
Moje mleko po zamrożeniu było żółtawe. Smaku nigdy nie próbowałam, bo mnie to brzydzi

Mierzyłaś tą spódniczkę?

Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród Najprawdopodobniej będziemy mieli wesele w czwartek i poprawiny w piątek, bo terminy pozajmowane na to miejsce na 2 lata w przód. Ale to nic. czwartek tez będzie ok

Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle
Kolorem przewodnim - o ile jeszcze coś mi się nie odmieni - będzie jasny róż.

Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa

Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje

suuuper
ale nie wyobrażam sobie Twojego TŻ i różu No bo j rozumiem,że Twój bukiet byłby w różu, wtedy jego kwiaty w butonierce, u niektórych też wtedy krawat/mucha musi pasować kolorystycznie. No i ogólnie dużo rzeczy musi być kolorystycznie dobrane, przynajmniej ja tak uważam Mój by się na róż nie zgodził, aczkolwiek on i tak miał czarną muchę

Cytat:
czesc

póki co nie mam mocy na nadrabianie
u nas akcja zębole
Michas tak strasznie płacze,narzeka,wkłada raczki do buzi i tak patrzy błagalnie na mnie jakby chciał pokazać ,,mamo tu boli,tu!"
Bidulek mój
smaruje mu dziąsełka, napisane jest 2-3 razy dziennie ,przekraczałyście te ilości w chwilach kryzysowych ?
niech te zębole już wyjdą
póki co stosujemy gryzak,masowanie,chłodny gryzak, chrupki do pogryzienia, żel
w razi w mam czopek
jak jeszcze mu pomóc ,tak Bidula cierpi
oj bidulek, ja robiłam to co ty robisz, więcej pomysłów nie mam
jedynie te czopki to Viburcol.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam chwilę grozy. Moje dziecko spadło z kanapy, nie zostawiłam go na niej, po prostu odwróciłam się po pampersa, no ale wystarczyło. Na szczęście złapałam go w locie, leciał głową w dół, może z cm wystarczył żeby upadł na głowę. Nie wiem co by było gdybym go nie złapała
oj to dobrze,że go złapałaś musimy teraz mocno uważać, ja mojej już nie mogę zostawić samej na kanapie nawet obłożonej poduszkami, bo ona te poduszki zwyczajnie zrzuca lub przełazi po nich...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:26   #4354
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl Ty chyba klockowatych bioder nie widziałaś!

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:30   #4355
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

mam dziś dobry humor jednak czuję że po 19 się to zmieni ponieważ planuję zamiast cycka dać Antkowi kaszkę przed zaśnięciem. Skończy się to na 100% awanturą.

O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

Śliczna dziewczyna z Ciebie, a kolorek ładny, taki świeży
Powodzenia na basenie
Stary 2014-03-20, 19:31   #4356
butterfly20
Zakorzenienie

Papuga pięknaś!!

Teacherka u nas też lepiej ssać paluchy bez pieluchy

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Motyl Ty chyba klockowatych bioder nie widziałaś!

codziennie widzę, w lustrze

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:36   #4357
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

codziennie widzę, w lustrze
no co za Uparciuch

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Motyl u Was ktoś jest alergikiem ?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Misiek śpi mi od pół godziny ,o tej godzinie to troche niebezpieczne bo o której na noc pójdzie spać
niech śpi moja Bidula , ząbki męczą to niech chwilę pokima
matka dzięki temu wizaz nadrobiła :P

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-20, 19:36   #4358
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
jedynie te czopki to Viburcol.
Tylko Viburcol to homeopatia...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:38   #4359
87czarna
Zakorzenienie

motylku buziak dla Tusi

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:39   #4360
matallewar
Zakorzenienie

Kto mnie spakuje?
Nienawidzę

Dobrze, że Edi się z Encią bawi, to mam spokój

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:40   #4361
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
nie mam tu nikogo do polecenia
kiedy planujecie chrzciny ?
Planujemy 11 maja, ale jeszcze nie byliśmy u księdza. Musimy pójść w najbliższym czasie, bo jak maz dzwonił pytać o stolik w restauracji, to juz miejsc nie było z powodu komunii. Wiec mam nadzieje, ze akurat wtedy w naszym kościele nie bedzie, bo wtedy lipa z chrztem, a chrzestny akurat z uk przylatuje.
A Wy kiedy ?

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-03-20 o 19:46
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:47   #4362
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Planujemy 11 maja, ale jeszcze nie byliśmy u księdza. Musimy pójść w najbliższym czasie, bo jak maz dzwonił pytać o stolik w restauracji, to juz miejsc nie było z powodu komunii. Wiec mam nadzieje, ze akurat wtedy w naszym kościele nie bedzie, bo wtedy lipa z chrztem, a chrzestny akurat z uk przylatuje.
A Wy kiedy ?
tez chcemy 11 maja

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-20, 19:52   #4363
teacherka
Zakorzenienie

też bym chciała 11 maja, ale moja siostra przyleci na święta więc my chyba chrzcimy w 2 dzień Świąt. Dzien przed skończeniem pół roczku

Amelko, mamy kawalerkę, na szczęście bez kredytu, ale ciasnoooo. Jeden pokój, a papierów i książek mamy masę, przy Zuzce to też wiadomo ile różnych gratów... Jeśli chodzi o dzieci to na razie poprzestaniemy na Zuzi, jak się nam sytuacja kiedyś poprawi to chcielibyśmy jeszcze siostrzyczkę dla niej a jak będziemy mieć kokosy to chcielibyśmy adoptować trzecie.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:54   #4364
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Ale laska
Stary 2014-03-20, 20:04   #4365
papuga_69
Zakorzenienie

dziękuję dziękuję dziękuje

nie uwierzycie!!!!!!!! Tasia to chyba przez to że trzymałaś kciuki!
dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

nawet tz nie zdołał mnie zezłościć swoją obelgą "matole je*bany"..

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Byliśmy na szczepieniu, biedna się rozpłakała a nigdy jej się to nie zdarzyło Moja bidulka.
Poza tym przez 2 tygodnie przybrała 140 g, no ale znowu zwalamy na ruchliwość, ciekawe, jak długo 74 cm ma...
Prawdopodobnie Tuśka jest jednym z niewielu dzieci,które uczuliła marchewka. Pediatra kazała nie podawać i spróbować z pietruszką a potem selerem. Z tym selerem to mnie zdziwiła, on podobno uczulający jest?

ooo czworakuje już?Tak jak Miłek od Gorgulka?
No moja nie narzeka jak ją przebieram, jedynie ciągle przewraca mi się z pleców na brzuch i to mnie wnerwia

nooo ale to nie na moje klockowate biodra
Bidulka kochana
czyli ile teraz waży?
zastanawiałam się się właśnie czy można podawać pietruszkę.
Inwersja ostatnio wspominała, że seler owszem uczula.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:05   #4366
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuje

nie uwierzycie!!!!!!!! Tasia to chyba przez to że trzymałaś kciuki!
dałam Antkowi po kąpieli 150ml kaszki łyżeczką, zjadł ze smakiem, buziaczek w czółko, do łóżeczka i dziecko zasnęło w niecałe 5 min!!! Jestem w szoku!

nawet tz nie zdołał mnie zezłościć swoją obelgą "matole je*bany"..

tak się ciesze! odciągnę zaraz z cyca na najbliższą pobudkę, jak wypali to będzie bomba
do kogo on to powiedzial? jakas masakra .....

ze Antek tak szybko usnal oby tak bylo zawsze

a ja wlasnie uspilam mojego malego lachona i zaraz maja przyjsc kolezanki i bedziemy miec babski wieczor

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:06   #4367
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Tassia się nałykała duuużo świeżego powietrza

Papużko, stópkowa fotka z wczoraj jest w K, zapraszam Jak będziesz chciała więcej to Ci dołożę

Agnieszko, co się dzieje? Jakie problemy?

Amelko, my też mamy dentinox, widziałam ulgę na kilkadziesiąt sekund, tyle żeby złapać oddech i zaaplikować czopek.. Zuzka przy tym ząbkowaniu płakała tak jak w szpitalu po operacji musiało boleć...

Niedobra matka za ciepłą wode zrobiła i aż pisk był i prawie wyskoczyła z wanienki. Potem ubieranie już na płaczu, za długo leżakowała.... ;/ Ale potem 7 minut przy cycusiu i śpi.... Niech pośpi

Zaczęliśmy myśleć o wzięciu pożyczki na troszkę większe mieszkanie albo o zapożyczeniu się u rodziców... Boję się długow, ale chyba nie pociągniemy dużo dłużej w tej ciasnocie. ;/
o to idę zerknąć
no to piona też nalałam dziś za ciepłej musiałam na szybkości wyjąć małego i dolać zimnej bo się skrzywił..

Stary 2014-03-20, 20:06   #4368
kaska87
Zakorzenienie

Papuga super
a TZ sam jest tym

Teacherka ale super ja też często myślę o adopcji, ale TZ się nie zgodzić on mówi, że jedynie by wziął do adopcji dziecko z rodziny/znajomych gdyby im się coś tfu! tfu! stało- całkiem obcego nie
ale marzy nam się trójka- ale zobaczymy, wszystko od kasy zależy

Stary 2014-03-20, 20:07   #4369
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też chciałabym zjaśnić włosy, bo mam czarne. Ale to dopiero jak w końcu je zetne.

Biedna

Współczuje dziewczyny przeżyć Oby żadnej z nas już to nie spotkało.
czemu chcesz ściąć? Długie są piękne

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
też bym chciała 11 maja, ale moja siostra przyleci na święta więc my chyba chrzcimy w 2 dzień Świąt. Dzien przed skończeniem pół roczku

Amelko, mamy kawalerkę, na szczęście bez kredytu, ale ciasnoooo. Jeden pokój, a papierów i książek mamy masę, przy Zuzce to też wiadomo ile różnych gratów... Jeśli chodzi o dzieci to na razie poprzestaniemy na Zuzi, jak się nam sytuacja kiedyś poprawi to chcielibyśmy jeszcze siostrzyczkę dla niej a jak będziemy mieć kokosy to chcielibyśmy adoptować trzecie.
adopcja, wspaniała decyzja.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
bitch please

Stary 2014-03-20, 20:09   #4370
passion80
Zakorzenienie

aż muszę się odezwać, Papuga, rewelacyjnie Ci w tym kolorze! Zmiana zdecydowanie na plus
Stary 2014-03-20, 20:10   #4371
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
do kogo on to powiedzial? jakas masakra .....

ze Antek tak szybko usnal oby tak bylo zawsze

a ja wlasnie uspilam mojego malego lachona i zaraz maja przyjsc kolezanki i bedziemy miec babski wieczor
do mnie...
szkoda gadać

ale Ci zazdroszczeeeeeeeeeeeeeee eeee ciągnie mnie ostatnio żeby iść się troszkę wybawić

Stary 2014-03-20, 20:10   #4372
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Współczuje dziewczyny przeżyć Oby żadnej z nas już to nie spotkało.
oby oby
ja z tego powodu nie kłade Hani na kanapie praktycznie w ogóle od kilku miesiecy, tylko podłoga...
Boja a w jaki sposób wyelimonowałaś te dwa dzienne karmienia? czym zastąpiłaś i w jakiej ilości że Filipowi wystarcza?
a co do wizyty Twojej dziś u pediatry, to oczywiście brawa za wagę ale powiem Ci, że trochę mnie zdziwiła z tym obracaniem się.... no bo kurcze, tzn że raczkować też nie będzie? no bo jak?
chodzisz jeszcze na rehabilitację?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
bidulka malutka mój mąż ma brać wolne na szczepienie w kwietniu bo jak on jest to mały nie płacze
kurcze pierwszy raz słyszę, że można mieć alergię na marchewkę

Myszka śpi, a ja czekam na na wspólnej
a jakie szczepienie to bedzie? wydawało mi się że teraz szczepisz na wzw i na tym się kończą szczepienia w pierwszy roku życia dziecka

Motyl, dzieci naprawdę już teraz dużo nie przybierają a Tuśka faktycznie bardzo ruchliwa

co do jedzonka, to Hania też zdecydowanie chętniej je moje obiadki niż słoiczkowe, choć nadal nie są to szalone ilości

Kasiuni_a, pytałaś o gondolę? Hania nadal w niej jeździ, a w sobote kończy 7 miesięcy ale ona na spacerze głównie śpi więc jej nie robi różnicy, nigdy jej nie podciągałam oparcia ani nic w tym stylu więc nie kombinuje w wózku z akrobacjami no ale jutro mąż przywozi spacerówkę, musze ja wyprać i zaczniemy jeździć. cieszę się że te zimne miesiace były w gondoli

ale dzis wiosna
byłam z dziewczynami 2 h na spacerze a Hania dospała jeszcze 1,5h w domu brakowało jej powietrza świeżego, to był nasz pierwszy spacer od tygodnia

aaa i zarezerowałam nam wakacje nad morzem jedziemy do Ustki na 10 dni, zaraz po chrzcinach (które będą chyba 6 lipca)
w sierpniu morze jeszcze w góry pojedziemy

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:11   #4373
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
aż muszę się odezwać, Papuga, rewelacyjnie Ci w tym kolorze! Zmiana zdecydowanie na plus
gdzieś Ty się odziewała?! co u Was, widziałam Majunie na fb jest boska

Natalia na żółtaczkę bo my 5w1 i osobno engerix a później dopiero po roczku

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-20 o 20:12
Stary 2014-03-20, 20:12   #4374
Natala84
Zakorzenienie

Papuga, a dlaczego tak bardzo chcesz nie karmić w dzień?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:12   #4375
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

papuga pięknie wyglądasz!
podobny kolor chce otrzymac jak juz w koncu wybiore sie do tego fryca;p

etiaxil jest dobry ale bardzo mocny, mysle ze warto yprobowac cos lzejszego najpierw

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:15   #4376
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś Ty się odziewała?! co u Was, widziałam Majunie na fb jest boska
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

etiaxil jest dobry ale bardzo mocny, mysle ze warto yprobowac cos lzejszego najpierw
ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
Stary 2014-03-20, 20:15   #4377
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga super
a TZ sam jest tym

Teacherka ale super ja też często myślę o adopcji, ale TZ się nie zgodzić on mówi, że jedynie by wziął do adopcji dziecko z rodziny/znajomych gdyby im się coś tfu! tfu! stało- całkiem obcego nie
ale marzy nam się trójka- ale zobaczymy, wszystko od kasy zależy
adopcja generalnie to dość kontrowersyjny temat ja osobiście gdybym miała tylko warunki to chciałabym adoptować dziecko. Ludzi często odtrąca to , że rodzicami maluszka była jakaś zapijaczona patologia i ja nie rozumiem takiego podejścia.. przecież biorąc takie dziecko pod swoje skrzydło daje mu się szansę na normalne życie a to przecież piękna sprawa

Stary 2014-03-20, 20:16   #4378
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra
o nie ale ważne, że już w domku
no to odzywaj się czasem co tam u Was, a nie tylko czytaj

Stary 2014-03-20, 20:16   #4379
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

co tam?

Stary 2014-03-20, 20:17   #4380
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
ojej to dobrz ze juz zdrowa jest

właśnie o blokerze pisalam wczesniej ale zapomnialam nazwy, dzieki
tez polecam

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości