|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() ![]() ale sie usmialam z historii lazienkowo-bodziakowej ![]() ![]()
![]() |
#4892 | |||
Zadomowienie
|
Hejka wiosennie
![]() Cytat:
Kasia dobre, szkoda tylko że w takich okolicznościach. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Jeszcze jaja zakopcie w ziemi ![]() To teraz czym zrobisz odciski? Jakieś pomysły? ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pojechałam sobie do Mamy i dramatycznie zawyżyłam statystyki bycia nad morzem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wieczorkiem doszły klocki, Z wybebeszyła całe wiadro, dziś też już się pobawiłyśmy, a potem się spłakała, dałam paracetamolu i poszła spać. CHyba się wreszcie trójka przebija. Idę zescarlettowiać mieszkanie dalej, sesesesese!
#4894 |
Zakorzenienie
|
panika moj pije tylko wode, i od czasu do czasu orobine soku pomaranczowego, swiezo wycisnietego. Mozesz dawac herbatki np. koperkowa czy rumiankowa, rozcienczona woda (takie normalne, z saszetki - nie te rozpuszczalne), albo mocno rozcienczony sok, kompot owocowy.
despa temat szkoly widze trudny - ehh szkoda slow na taka edukacje ![]() alliw o jakiej butelce piszesz? ![]() JolanT to widze, ze dostalas antyhistaminik (choc nie znam, pierwszy raz slysze) i krem ze sterydem.. a pielegnacyjnie nic nie poradzila? no co za lekarze chodza po tym swiecie ![]() dalej sie upieram Nanobase, Basodexan, wazelina i bawelniane rekawiczki na noc plus leczniczo steryd ![]() A jak angina? Jak Ewunia? no i brawa za kroczki ![]() ![]() ![]() bzinka kciuki za wizyte u lekarza, oby juz bylo z gorki ![]() ahh i dzieki za biedronke bez ogonka - caly czas spiewam ![]() BYou brawa dla Zosi, slicznie rosnie ![]() cathlyn a ty mowisz o zlozonym wozku ![]() ![]() ![]() Kasia dobry kawal z Putinem ![]() ![]() nestelle zaszczepiona na scarlecioze wietrzna jestes ![]() ![]() Kasia szczotka dow WC ![]()
#4895 |
Zakorzenienie
|
KWIATUSZKU - oooo 6bodziakow Fiu Fiu bijemy rekordziki hihi.
Ale fajny pomysl z tym odbiciem musze pomyslec - ale to jak mama przyleci ![]() MONICCA - noooo baaaa po co dzien marnowac, trzeba sie cieszyc kazda jego chwila, szczegolnie w Taki Dzien. BASIA - nio wiem wiem kawal nawet smieszny Czasowy. Eh kto by pomyslam ze tak sie wszystko potoczy - a jak sadzicie bedzie wojna czy jej nie bedzie...?? SCARLLET - Jasne ze tesknilysmy - tylko wiesz - kazda naszla ochota na Scarlletcianie i pewnie sie balyy cie wywolywac - no wiesz napisalabys cos zrobila - i jeszcze jakies kompleksy bysmy mialy ;-) hihi. A tak ogolnie fajowo zes do nas wrocila i ![]() Ideeem cos zjesc Milus trze oczy ...!!! Boooooshe czy ktos mi To wytlumaczy - dlaczego on taki "spiacy" sie zrobil ...??? ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas słoneczko i ma być 21 stopni. Tylko wiatr wieje, ![]() ![]()
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuje inspiracji, co zrobic na obiad - cos z warzywami, bez miesa
![]()
#4898 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My wczoraj wypróbowałyśmy pierwszy raz buty do chodzenia na podwórku. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Ja potrzebuję kopniaka, żeby ruszyć dupsko i schudnąć ![]() ![]()
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą zostałam zapytana co chcę dla Z na urodziny, właściwie to TŻ został zapytany, a teraz pyta mnie - nie jest Wam głupio jak ktoś pyta? Bo mnie takie pytania krępują, bo nie wiem za ile to ma być i nie chcę przestrzelić kwotowo.... TŻ wyjechał z garnuszkiem na klocuszek, ja powiedziałam o 2 innych rzeczach jemu, że może taniej, ale w sumie nie wiem
![]()
#4900 |
Wtajemniczenie
|
STO LAT DLA FILIPKA!!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Dzięki Dziewczyny ![]() U nas nocka ciut lepsza ale bez fajerwerków! Przerwy między pobudkami trochę dłuższe ![]() ale dziś podczas czyszczenia buzi tak mocno leciała jej krew ![]() ![]() Zaraz jedziemy do mamy, bo ja juz na pysk padam, a o kręgosłupie to mówić nie chce O. ciągle przytulona i na rękach. Jak wróce wieczorkiem to już pewnie będziecie szaleć na nowym wątku ![]()
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
dzieki, musza byc warzywa, bo wczoraj byl bezwarzywny dzien ) a ryz z jablkami zrobie w przyszlym tygodniu
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale skad ta krew? ![]()
![]() |
#4902 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla FILIPKA! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie jeszczd nikt nie pytal co bym chciala - licze po malu na ich pomysly.
Jeszcze wczoraj siostra mi pisze ze spotkala kolezane com dawno sie z nia nie widziala - i zaprosila ja na impreze w moim imieniu hihi , dobrze ze mi powiedziala teraz a nie dzien lrzed hihi. W sumie sama nie wiem co bym chciala - jakis bujak cos ala Kon ,,, Nocinik musze mu kupic haha. No i fotelik do samochodu / bo z tego to juz masakabra wyrusl - a ze rzadko uzywamy fotelika chyba od kogos odkupie - no ale to jak juz bede miala neta to na spokojnie poogladam "oferty" Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |||
Zadomowienie
|
Wszystkiego NAJ NAJ dla Filipka!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i dziękujemy za kciuki Cytat:
![]() Ja wolę jak ktos zapyta co chcemy, bo ja wiem konkretnie co chcę ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-21 o 08:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Wtajemniczenie
|
tak silnie ma przekrwione dziąsła (aż bordowe)
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Spadam Kochane ![]() Miłego Dnia
#4907 |
Zadomowienie
|
100 lat Filipku! ! Rosnij zdrowy, silny i mądry! !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | ||
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek, czekam na relację bodziakową z dzić
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytrusów jeszcze nie jadł, więc pomarańcza odpada... Pije mocno rozcieńczony bobofrut (dla 4 i 5 miesiąca), ale cały czas by pił ![]() ![]() ![]() Już nawet syrop z agawy kupiłam, ale ma w nosie i z agawą, i bzyyy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mój chłop wraca z pracy ze sprawnym kompem, to na okrągło biedrona na zmianę z panem tik-takiem ![]() Cytat:
tylko do swoich rodziców mam śmiałość - ale to wiem za ile i do ilu ![]() ![]() ![]() i tego się trzymajmy. że już tylko lepiej będzie... ![]() ![]() Idę do dwóch ostatnich okien (już po łazienkowym ![]() ![]() hehe, i znów od początku - rutynką: kurze, odkurzanie, podłogi... nienawidzę...
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-03-21 o 08:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
Scarlett, u mnie to zależy kto pyta. Jak siostra, brat, mama to mówię, ze klocki czy rajtuzy ;-) a dalszym to mówię że co kupicie to bedzie. Choc musze zacząć dodawać klauzule OPROCZ PLUSZAKOW... bo jej kupują a ja muszę je wytransportowywac na strych ze wzgledu na gromadzacy sie w nich kurz..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. toś miała przebierania ![]() ja tak właśnie dzisiaj z TŻ rozmawiałam o przebieraniu - moja t. zawsze mi mówiła,że lepiej mieć dużo ciuszków, bo dzieci ulewają, przesikują pampki itd. Moja nie ulewała, w jednym ciuszku cały dzień chodziła ![]() Teraz brudzi więcej - jak je, to jest cała w jedzeniu ![]() Cytat:
![]() Brokuł jako tatuaż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
Scarlett, smoczek jak wiatrolap! ! No ze na to nie wpadlam! ;-);-)
Padłam :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wszystkie kurzące się stwory wysyłam w cudowną podróż w 1200 obrotów dookoła świata.
![]() |
#4913 |
Zadomowienie
|
hej!
ale spałam dziś ![]() ![]() Nestelle- ja zawsze przed okresem mam ochotę na porządki a na czekoladę to mam codziennie ![]() i tak się ograniczam mocno bo du.. rośnie ;/ ja ogarniam głównie dlatego, że za niedługo Święta a że wybywam do Polski przed to wolę to zrobic teraz.. mąż mówi, że on sobie poradzi ale on srednio dokładny ![]() Moderna- dzis rano Ewa się poczęstowała moją maścią ![]() pielegnacyjnie wlasnie nic.. zostane chyba przy wazelinie na dzien.. (na razie budzet mocno ograniczony ale pamietam o Twoich "faworytach") mnie jeszcze została chrypka z rana ale najgorsze za nami! a Ewcia jak to Ewcia cały dzień szaleje ![]() ja powoli zyje wyjazdem do Polski i szczerze to mam takiego stracha ![]() Kasia- jak Ty dajesz rade sama z Milusiem w podrozy? ![]() anikas- biedne maleństwo ![]() biedna Ty ![]() i krew? ja bym pojechała do lekarza ![]() ![]() Scarlett- ja juz mam zaplanowany dzien z tesciowa jak przyjade do Pl i wlasnie chce kupic Ewuni buciki i cos na roczek.. czuje sie bardzo niezrecznie w takich sytuacjach.. z drugiej strony mąż mowi ze dla babci to bedzie na pewno radosc tym bardziej ze widzi ja rzadko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do twojego dzieciątka to z przerazeniem czytam, szczerze mówiac twoje opisy, zeby malutkiej to szybko przeszłoa zwłąszcza ta krew jej nie leciała, jejku jak ją to musi boleć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale mi głowa napierdziela od kataru, ranyyyyy
![]() |
#4915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czesto robie warzywa na patelni (swieze, nie mrozonki) i do tego ryz ![]() a dzsiiaj zrobie brokula, marchew i ziemniaki na parze i oprocz tego przerobie tarte cukiniowa na tartatelki (czy jak to sie pisze ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-21 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no więc ostatecznie podałam 2 rzeczy, 50, 80 zł i garnuszek co TŻ wymodził, niech sobie kminią ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- aaa to jeszcze powinnaś oprócz prania wrzucić je gdzieś raz na m-c do wora żeby nie zawilgły i nocna impreza roztoczy w zamrażarce - i może je sobie mieć
![]() |
#4918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oby sie polepszylo z rekami - to pamietaj jeszcze o ograniczeniu kontaktu ze srodkami myjacymi -rekawiczki ![]() a ty sama lecisz do PL? (nie wiem, czemu mialam zakodowane ze z mezem ![]()
![]() |
#4919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4920 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i z łóżka sama wychodzi ![]() ![]() a apropo szczepień szczepi któraś na ospe? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() widzę że nowe powiedzonko powstało Cytat:
![]() ja też zaszczepiona ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.