Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 19:17   #4861
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Co piją Wasze dzieci??? jakieś herbatki??? gotowe - dzieciowe - mnie lekko przerażają składem...

teraz juz wodę lub kompot ( np. dwa jabłka, sliwka )

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Kurde mam problem, ostatnio jak było tak cieplo to ubrałam jej już bawełnianą czapkę, polar i kamizelkę ocieplaną, to na drugi dzień miała temperaturę i to gardło, więc teraz się boję ją lżej ubrać

My pijemy dalej tylko wodę. Mimo różnych podejść do soków z wodą.
ja tez się cykam, ale nie rozbieram- dzis np,. bodziak krótki, cenka bluzeczka sweterk i kurtka, czapka cienka bawelniana ale kaptur, bo strasznie wiało....

Cytat:

a! przypomniałaś mi o pytaniu Scarlett. U nas goście urodzinowi byli z tzw. nocnikiem (nocowali ), więc tort był po karmieniu ok. 9ej. wcześniej śniadanie ciut bardziej uroczyste, bo na salonach.
na obiad do wyboru: kaczka z jabłkami lub jagnięcina w sosie miętowym, dwie sałatki (jedna z sosem jogurtowym, druga z oliwą), ziemniaki gniecione z masłem, żeby i jubilat jadł (kaczka też mu smakowała)
Do tortu szampan, do obiadu winko.

wypas, ja to jednak maltoł kulinarny

wróciłam z zebrania wściekła, zresztą chyba wszyscu rodzice, klasa zdolna, najwyższa średnia w szkole, egzamin próbny napisali źle-średnia 63%, wszystkie klasy z niskimi- no ale.... co sie dziwic jak matematyka lezy i kwiczy, my dzieciom tłumaczymy, bo matematyczka ma w dupie. Egzamin za dwa tygodnie, a oni nie przerobili rownań, procentów, liznęli ułamki i zaczynają geometrię.....a zadania z tego są. Polski- podstaw brakuje, dzieci nie piszą wypracowań, nie ma podanych podstawowych informacji co mają zawierać określone formy (zgodnie z normami).....ech szkoda słów.....
I najgorsze jest to,ze nic nie mozemy zrobic bo do 1 kwietnia nie nadrobią z nimi, wiec my wszyscy w domu musimy ćwiczyc, tłumaczyc, rozwiązywać. ☠☠☠☠a no!
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:18   #4862
BYou
MBZ♥

Pani dawaj przepisy na te wspaniałości
Zoś najczęściej pije wodę, potem koper włoski, lipa, melisa i kompoty-ale to na przemian.

Alliw o widzisz wypróbuję taką butelkę
mi zostało okno w pokoju w Zosiowym ale to machnę w sobotę jak Mąż będzie
a Tobie dużo mocy na te oknasy

Do mnie Oliwka pisała wczoraj, mam nadzieję, że się pojawi niedługo

Despa. o masakra

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-03-20 o 19:20
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:21   #4863
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Paniczka, tak myslałam że sprzątasz bo mało Cię dziś było ja jutro odpalam maszynę do okien (a mam co myć - 9 na gorze i 3 na dole).

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:31   #4864
BYou
MBZ♥

A jeszcze pisałyście o tatu: mam jeden tam gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę
chciałam jeszcze na karku ale nie mogę wymyślić wzoru-Mąż mi radzi kod kreskowy

Stary 2014-03-20, 19:32   #4865
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

wróciłam z zebrania wściekła, zresztą chyba wszyscu rodzice, klasa zdolna, najwyższa średnia w szkole, egzamin próbny napisali źle-średnia 63%, wszystkie klasy z niskimi- no ale.... co sie dziwic jak matematyka lezy i kwiczy, my dzieciom tłumaczymy, bo matematyczka ma w dupie. Egzamin za dwa tygodnie, a oni nie przerobili rownań, procentów, liznęli ułamki i zaczynają geometrię.....a zadania z tego są. Polski- podstaw brakuje, dzieci nie piszą wypracowań, nie ma podanych podstawowych informacji co mają zawierać określone formy (zgodnie z normami).....ech szkoda słów.....
I najgorsze jest to,ze nic nie mozemy zrobic bo do 1 kwietnia nie nadrobią z nimi, wiec my wszyscy w domu musimy ćwiczyc, tłumaczyc, rozwiązywać. ☠☠☠☠a no!
dno co oni robią

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:51   #4866
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
A jeszcze pisałyście o tatu: mam jeden tam gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę

a co tam masz wytatuowane? strzałkę ?

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
dno co oni robią
w dupie mają te dzieciaki
Stary 2014-03-20, 20:00   #4867
BYou
MBZ♥

Nestelle jeszcze doczytałam o tym prezencie nieszczęsnym:/ przykre takie zachowanie tak jak piszesz, urodziny jeden prezent dla Solenizanta-pewnie wcześniej bym tłumaczyła, dlaczego tak. Ale na dzień dziecka, mikołajki dla każdego-choćby kolorowankę, książeczkę-symbol.

Kasiu Milusiowa jeszcze kilka słów do Ciebie jesteś bardzo dzielna, to w jaki sposób dajesz sobie radę w obcym kraju z maleńkim synkiem jest godne podziwuja czasem czuję się bardzo samotna ale jednak w myslach i w sercu mam to, że w piątek przyjedzie On-i powtarzam byle do piątku. Wiem, że jest Ci ciężko i masz chwilę zwątpienia ale proszę Cię uwierz w to, że jesteś dla Milusia najlepszą Mamą pod słońcem

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Despa! Przywołuję Cię do porządku Zbereźnicojest przed 22strzałkę to z przodu można miećtribala mam

Stary 2014-03-20, 20:05   #4868
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
--

Despa! Przywołuję Cię do porządku Zbereźnicojest przed 22strzałkę to z przodu można miećtribala mam
Stary 2014-03-20, 20:10   #4869
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

BYOu witaj ...!!

Ad 1 - za szczepienie - piekne wyniki Zosi

Ad 2 - padlam z tatto - strzalka w dol - kod kreskowy
UWIELBIAM wasze poczucie humoru

Ad 3 - dziekuje.

ALLIW - tylko 12 oknien PIKUS - oliwka ma tyle na parterze ( jesli dobrze pamietam ) hihi.

DESPA - po☠☠☠any system jak NIC ...!!! Trzymam za Oli na pewno sobie dobrze poradzi.

TROLLA .?chyba ty sie pytalas
milus pie WSZYSTKO - oprocz Wody ...!!!

------

Cieszie sie iz udalo mi sie Was rozsmieszyc przeczytalam dzis kawal na FB - sprobuje go "skopiowac" z mej pamieci

Putin i Obama poddali sie Hibernacji na 100 Lat / po odmrozeniu pedza szybko do kiosku by poczytac o terazniejszym swiecie. Podczas czytania, Putin zaczyna sie smiac, Obama sie pyta
- ej Waldi z czego sie smiejss.?
Putin na to radosnym glosem " - pisza ze Rosja odyzskala Alaske "
Nagle Obama zaczyna sie smiac, i Putin go sie pyta:
- a ty Barack z czego tak rzssysz.?
Obama podaje mu gazete i mowi czytaj strone glowna " na granicy Polsko-chinskiej dalej spokojnie"

--------

I Milus spi dalej .... !!!!!

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:15   #4870
jolanT
Zadomowienie

hej!

jestem

Kwiatuszku-
a dziękuję u mnie już końcówka, została mi tylko chrypka z rana i dziś ostatnia tabletka do wzięcia na szczęście już za nami to paskudztwo no i najważniejsze Ewunia nie załapała! uffff wielkie uff!
dużo zdrówka dla Ciebie i spóźnione życzenia wszystkiego naj naj

BYou-
też zaległe dla Zosieńki- wszystkiego najjjjjj!

Kasia-
dla Milusia wszystkiego najlepszego!

Moderna-
za kroczki Marcelka
moja Ewa też już poczynia pierwsze próby dziś chyba jej się coś pomyliło bo chodziła do tyłu też spaceruje sobie koło łóżka trzymając się rączką albo zaczepia mnie żebym z nią chodziła zwiedzać..
byłam dziś u dermatologa i dostałam tabletki Urtimed i maść Alfason Cresa plus za 4 tygodnie do kontroli.. moja wizyta trwała dosłownie może z 3 minuty.. Pani dr jakaś mało wylewna.. ani diagnozy (może za wcześnie na to) ani wytycznych/rad mam tylko nadzieję, że mi pomogą te specyfiki
i mąż mi zakupił Mamagluck

ja tez mam tatuaż, na karku maleńkie gwiazdki
chcę zrobić kolejny ale potrzebuję jeszcze czasu żeby dokładnie przemyśleć.. no i kasy bo jednak tatuaże tanie nie są..

przyznam się, że tez trochę "zescarleciałam"
wyszorowałam wczoraj piekarnik metodą na Strippi, dzis łazienka i na jutro mam plany okno w korytarzu.. no ale okres nadciągał więc to wszystko tłumaczy
i wiecie co.. chyba należę do grona tych szczęśliwych kobiet, którym po porodzie zmniejsza się okres.. już mnie nie zalewa i bóle mniejsze (oby tak zostało)

i w ogóle za dużo piszecie..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:04   #4871
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

i w ogóle za dużo piszecie..
i zapadła cisza....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 21:09   #4872
bzinka
Zadomowienie

hehe to ja nabiję +1 wiadomość
mam nadzieję,że do rana wam się uda

Jutro idziemy rano na kontrolę z Hanią, zobaczymy co pani doktor powie, czy już gardło jest OK. Trochę mnie niepokoi taki jakby nieprzyjemny zapach z ust Hani czasem, oby tam czegoś nie było jeszcze eeeech Waszym pociechom zawsze ładnie pachnie z buzi? a np w nocy to jak?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:19   #4873
BYou
MBZ♥

Bzinko za wizytę
Jak się Zosi odbije po jedzeniu to mleczko czuć

Jola, oby pomogły
Moja sis ma za uchem gwiazdkę, na stopie napis, na drugiej serce-ale narząd, a nie znany kształt.

Stary 2014-03-20, 21:36   #4874
kasia86bgo
Zakorzenienie

No HALLLO co tu taka cisza ...!!!!

Tez dzis zescarletcialam wytrzepalam dywan - zamiotlam ( nadal nie mam workow do odkurzacza ) wszystka podloge ( procz sypialni gdzie Milus SPI DALEJ ) po czym umylam ladnie na kleczkach - spocilam sie jak swinia. Prysznic i moge isc spac.
Choc nie wiem ile czasu mi zostalo - nim Emilian postanowi sie obudzic ;-)

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-03-20, 21:56   #4875
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Natomiast nie cierpie wujka Tz ktory za kazdym razem musi jakos skomentowac moj wyglad. Jak bylam w ciąży w swieta wszyscy siedza przy stole, kolędy i on zeby je przekrzyczec mowi'ile juz przytylas? Taka sie wielka na twarzy zrobilas'... a wcale to nieprawda bo wtedy szczupla jeszcze bylam i z reszta twarz mi w ciazy dopiero w 9 mies.sie troche zmienila.
Po ciąży jak nosilam 38 rozmiar to tez skomentowal jaka to gruba jestem i jeszcze jak to mowil to tak rece na boki rozlozyl zeby zobrazowac...
Burak. :-/

U nas noc kolejna okropna. Kinga staje sie coraz wiekszym cycoholikiem, nie wiem juz co robic. Wykoncze sie jak bedzie tak dalej. Pobudki co chwile i musi miec cyca w buzi albobw rece przez cala noc bo inaczej ryk. W dzien jest ok a w nocy...
1, Nienawidzę takich komentarzy...
2. A dużo je w dzień? Bo może ma mniejszy apetyt i w nocy nadrabia sobie?

Cytat:

hihi, a jednak
od zapachy choinki samochodowej chce mi się
Jak to nie stoi samodzielnie???
No właśnie mnie też, ale po praniu nie czuć zapachu, na szczęście.
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
d

i właśnie bo gdzies tam zgubiłam cytat-
Cathlyn- ale warjujesz z tymi wozami .no ale jak masz być zadowolona to super wybór .tylko jak wózek nie stoi samodzielnie:co nfused:
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Cathlyn no wlasnie,jak to nie stoi samodzielnie?
Moj z torba nawet zawieszona na uchwytach stoi - w ogole musze napisac, ze jest bardzo stabilny
No kurcze, nie stoi. Musi leżeć na podłodze. Jak stoi to się ślizga. Wam stoi? Ale blokujecie koła jakoś? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak on ma stać, bo tam przy kołach nie ma żadnego oparcia przecież...
Cytat:

A jeszcze miałam napisac a propos tego co napisałas o tym grubum psie. Ja mowie czasem do naszej kotki że jest gruba (bo kurna jest) i tz wtedy mnie ochrzania, ze mam tak przy niej nie mówić i ze wcale nie jest gruba tylko rozkosznie puszysta

moderna, a z tym psem to po takim tekście to jeszcze się zamknie w sobie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z przychodni , bo nie moge patrzeć jakie męki przechodzi moje dziecko Okazało się że w naszm przypadku choroba przebiega "normalnie" może to potrwać do 10 dni
Matulu jak ja to przeżyję nie mówiąc już o Oliwci.
Niedługo mnie znienawidzi za to czyszczenie buzi
Oby trwało to jak najkrócej...
Kurcze, przytulam mocno, Oliwka się umęczy
Cytat:

Co piją Wasze dzieci??? jakieś herbatki??? gotowe - dzieciowe - mnie lekko przerażają składem...
też miałam pytać. Moja pije wody z łyk, tak nie chce. Próbowałam kompotu z jabłek i gruszek, troszkę wypiła. Rumianek dosłownie łyk.
Nie chcę dawać soczków, bo ona i tak mało je, to wolę żeby miała max wartości odżywczych. Jeszcze będę próbować z ziołami, tylko nie wiem jakimi...
Cytat:

Co do pogrubionego - to przecież powinni podać na samym początku, jak się dzieci mają przygotować do egzaminu, jak nie mają podstawowych wytycznych? Co to za szkoła
Cytat:

Jak się Zosi odbije po jedzeniu to mleczko czuć

Moja sis ma za uchem gwiazdkę, na stopie napis, na drugiej serce-ale narząd, a nie znany kształt.
1. U nas tak samo
2. Staram sobie wyobrazić serce-narząd i nie mogę

Sporo z Was ma tatu
A strzałka na pupie jest
Ja cały czas myślę, co bym chciała. TŻ mnie tylko denerwuje, bo sam ma tatu, a mi "nie pozwala". Bo, jak sam mówi, będę żałować, bo on żałuje swojego - no nie wiem, czy po jakimś czasie mi się znudzi, jeśli tatuaż ma coś znaczyć, to pewnie nie będę żałować, a jeśli to kaprys, to kto wie.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Nie no, ja mam coś porządnie nie tak z tymi cytatami, miałam zaznaczoną Modernę i mi wcięło.
Dziękuję za opis Ten krem jest taki pielęgnacyjny do codziennego użytku, bardzo polecany przez (kogoś tam od t.) i t. kupiła i mi przekazała. Kupiony był głównie przez dodatek krzemu (t. ma fazę na krzem ostatnio) - użyłam kilka razy, jest taki tępy przy rozprowadzaniu, jakby w ogóle nei nawilżał. Ja w ogóle kremów nie używam, tylko olejki, więc z ciekawości poużywam kilka dni i zobaczę czy będą jakieś efekty
A co ciekawe to czytałam o E211 - mam nawet na lodówce spis niebezpiecznych E, więc gdy zobaczyłam na opakowaniu E211 to . Ale babka która sprzedaje ten krem twierdzi, że E211 jest bezpieczny (podała jakąś inną nazwe niz benzoensan sodu) i że moż e wpożywieniu jest nie bardzo, ale w kosmetykach jest ok.
Stary 2014-03-20, 21:57   #4876
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
na obiad do wyboru: kaczka z jabłkami lub jagnięcina w sosie miętowym, dwie sałatki (jedna z sosem jogurtowym, druga z oliwą), ziemniaki gniecione z masłem, żeby i jubilat jadł (kaczka też mu smakowała)
Do tortu szampan, do obiadu winko.
łłłło ale wykwintny obiadek -sama wszystko robiłaś????? przepisy proszę
Cytat:
o matko! wszystko to po☠☠☠☠☠☠☠one!
już się boje co będzie nas czekało .....
biedne dzieciaki .
nie można tego jakos zgłosić? ze kadra nauczycielska nie wywiązała się z obowiązku?ze nie przerobiony materiał,ze nie wytłumaczony odpowiednio .przecież poziom uczniów(jeśli chodzi o większość) zależy od nauczycieli .......

Cytat:
widziałam takie dziarki z kodem ..
Cytat:
a co tam masz wytatuowane? strzałkę ?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
. Cieszie sie iz udalo mi sie Was rozsmieszyc przeczytalam dzis kawal na FB - sprobuje go "skopiowac" z mej pamieci

Putin i Obama poddali sie Hibernacji na 100 Lat / po odmrozeniu pedza szybko do kiosku by poczytac o terazniejszym swiecie. Podczas czytania, Putin zaczyna sie smiac, Obama sie pyta
- ej Waldi z czego sie smiejss.?
Putin na to radosnym glosem " - pisza ze Rosja odyzskala Alaske "
Nagle Obama zaczyna sie smiac, i Putin go sie pyta:
- a ty Barack z czego tak rzssysz.?
Obama podaje mu gazete i mowi czytaj strone glowna " na granicy Polsko-chinskiej dalej spokojnie"
.
dobre!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
przyznam się, że tez trochę "zescarleciałam"
wyszorowałam wczoraj piekarnik metodą na Strippi, dzis łazienka i na jutro mam plany okno w korytarzu.. no ale okres nadciągał więc to wszystko tłumaczy
i wiecie co.. chyba należę do grona tych szczęśliwych kobiet, którym po porodzie zmniejsza się okres.. już mnie nie zalewa i bóle mniejsze (oby tak zostało)
to super z tym okresem

tłumaczysz się z porządków bo okres nadciąga.....??? ja jak u mnie okres nadciąga to chce mi się słodyczy...
Cytat:
i zapadła cisza....
Stary 2014-03-20, 21:59   #4877
Agateczka*
Zakorzenienie

No ja podobnie jak BYou próbuję nadrobić od dwóch dni i ciągle was gonię Ale samym czytaniem to nigdy nie nadrobię

Kwiatuszku kochany zaległe najlepsze życzenia urodzinowe; zdrówka, zdrówka i miłości

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Miałam napisać co u mnie, ale muszę jeszcze kilka rzeczy zrobić, więc napisze tylko, że L. zaczęła chodzić Nie, że kilka kroczków, dzisiaj się bawiła i podchodziła do mnie i odchodziła i znowu podchodziła
Mam nadzieję, że jutro będe miała więcej czasu, to napiszę więcej
za chodzenie

Cytat:

Dodatkowo dowiedziałam się wczoraj że zaginął mój kolega z podstawówki,
To straszne

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcie jakie miał myrchy przed ścięciem. z matką, która też do ścięcia ale fryzjera się boi
piękności cukiereczki

Cytat:
Jestem,
O. ma zapalenie jamy ustnej
non stop sie uraża czymś w górna wargę i bidulka strasznie płacze
dostałyśmy leki , mam nadzieje że to szybko przejdzie
Ojej biedactwo

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

dziewczynki powiedzcie mi jak karmie Karola ok 19.40 a potem dopiero o 6 rano to jak wypiłabym lampkę wina wieczorem to mogę? nic nie będzie? nie muszę odciągac?
Mnie nawet pediatra powiedziała że nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej!

u nas niby trochę lepiej, Lolkowi jeszcze nie do końca zeszło z dziąseł i mam nadzieję że ten katar i kaszel to nic poważnego bilans po tym masakrycznym tygodniu: 12 zębów . wszystkie trójki wylazły

moja angina już ok, ale antybiotyk muszę brać do niedzieli, ponoć trzeba 10 dni brać bo po anginie lubią się robić dość poważne powikłania na całe życie

wow za 12 ząbków
dobrze że już zdrowiejesz
Lekarz - czubek, kurde sorry ale co go obchodzi jak rodzice mówią do własnego dziecka
Karolkowe prezenty super

Dragusia dla roczniaka za bilans

Moderna Marssello super uśmiech ma nawet z tą luką między ząbkami Bez przesady nie ma wcale takich odstających chyba nie widzieli gorzej u ludzi i wymyślają

Kasia z tą akceptacją to pojechałaś, to już wszystko u mnie jasne

BYou za wagę i wzrost Zosi

Roszpunko- Zosieńko kochana zaległe życzenia samych słonecznych dni

Milusiu Dla Ciebie również dużo słonka

Dobra tyle na dziś bo późno już a rano wcześnie wstaliśmy bardzo, mam coś do napisania ale jutro. Dobranoc
Stary 2014-03-20, 22:07   #4878
BYou
MBZ♥

Agatko

Cathlyn no w sensie, że narząd bo z żyłami i tętnicamija się śmieję, że ma bulwę wyrysowanąale Jej noga to może mieć nawet misia gogo

Nestelle, ale taki kod co oznaczał bo mi Mąż proponuje z makronu, tudzieź innego ryżu

Kasiu, dobry kawał

Stary 2014-03-20, 22:12   #4879
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Jutro idziemy rano na kontrolę z Hanią, zobaczymy co pani doktor powie, czy już gardło jest OK. Trochę mnie niepokoi taki jakby nieprzyjemny zapach z ust Hani czasem, oby tam czegoś nie było jeszcze eeeech Waszym pociechom zawsze ładnie pachnie z buzi? a np w nocy to jak?
zawsze ładnie .ja ten zapach ubóstwiam-kazde moje dziecko miało taki mleczny oddech dopóki karmiłam.... (przyznam się ze jak tylko mam okazje to wciągam zapach R z ust wciągam czyli wącham .np. jak ziewa .... )
za kontrole
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
No kurcze, nie stoi. Musi leżeć na podłodze. Jak stoi to się ślizga. Wam stoi? Ale blokujecie koła jakoś? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak on ma stać, bo tam przy kołach nie ma żadnego oparcia przecież...
ale my mówimy o wózku,tak????? no sorki bo nie wiem już sama -jak może nie stać?
czy chodzi ci przypadkiem o złożony wozek?-ze sam nie stoi ?

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Nestelle, ale taki kod co oznaczał bo mi Mąż proponuje z makronu, tudzieź innego ryżu
to weź chociaż jakiś drogi ryz
( a tak serio to inni mieli daty urodzin itp.)

A tak w ogole to co Wy z tymi porządkami ??? Scarlett-zarazasz!!!
Powoli wszystkie scarletują szkoda tylko ze ja jestem zaszczepiona ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-20 o 22:13
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 22:14   #4880
BYou
MBZ♥

Nestelle no w sumie ale zaraz mi powie, że wyrodna matka i żona ze mnie bo muszę sE tatu pierdyknąć żeby pamiętać te daty
Boszzz, wyobraziłam sobie Ciebie wciągającą ziewy
Ja sobie zrobiłam maksimum moje sprzątaniowe i jest mi lepiej

Cathlyn mi nie stoi

Stary 2014-03-20, 22:22   #4881
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

o matko! wszystko to po☠☠☠☠☠☠☠one!
już się boje co będzie nas czekało .....
biedne dzieciaki .
nie można tego jakos zgłosić? ze kadra nauczycielska nie wywiązała się z obowiązku?ze nie przerobiony materiał,ze nie wytłumaczony odpowiednio .przecież poziom uczniów(jeśli chodzi o większość) zależy od nauczycieli .......

nie można,bo nadzoruje egzamin Okregowa Komisja egzaminacyjna, egzamin jest taki sam w całej Polsce. Program nauczania jest jasny. To ze pani miala czas zawsze na wszystko to inna brocha, z kazdego roku nieprzerobione cwiczenia, cos zaczęte nie skończone....Kółko miała dla zdolnych,wybranych- tych którzy uzdolnieni matematycznie przeszli do etapów wojewodzkich. Jak przeszli, to przestała sie nimi zajmować- bo ona nagrode juz dostała, dzieci jak prosiły o pomoc usłyszały- "nie chce mi się". Niby mozemy isc na skarge do dyrekci- tylko sytuacji egzaminu to nie zmiani, bo pisac muszą w tym terminie.(Była ostra wojna na zebraniu)

Oni rozwiazują zadania tak ( przykład podam jaki padł na zebraniu-chodzi o zapis bo oczywiscie równan nie zaczęli
x+y=z
x=z-y=...
żadnych danych,zadnych szukanych,nawet zapisy te oceniane nie wpisują,tylko wynik. A niestety testy sa tak durne ze nawet jak masz dobry wynik a zły w jakikolwiek sposob zapis nie ma punktów.
No i oni pisza godzine (Oli półtorej)- w tym tekst, test, forma krótka,wypracowanie plus polowa zadań z majcy.

Cathlyn- forma mówac mam na mysli to, ze zanim sie zacznie pisac np.rozprawkę to się okresla, ze to forma pisemna, powinna sie zaczynać wstępem zakończonym pytaniem..... Rys powinien się skłądać z ..... Bo to wszystko co kazda z form zawiera jest oceniane. Np. w formie krotkiej było zaproszenie- wystarczylo nie dać cudzysłowu i zadanie cale niezaliczone. Wypracowaniu 1 ort lub 1 stylistyczny lub jeden interpunkcyjny zero punktów.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:

Cathlyn mi nie stoi
ale zwisa i powiewa.....nie?
Stary 2014-03-20, 22:30   #4882
BYou
MBZ♥

Despa no ba

Stary 2014-03-20, 22:30   #4883
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

Cathlyn no w sensie, że narząd bo z żyłami i tętnicamija się śmieję, że ma bulwę wyrysowanąale Jej noga to może mieć nawet misia gogo
No to rzeczywiście bulwa
Cytat:

Cathlyn mi nie stoi

Cytat:
ale my mówimy o wózku,tak????? no sorki bo nie wiem już sama -jak może nie stać?
czy chodzi ci przypadkiem o złożony wozek?-ze sam nie stoi ?
Dobra, przeczytałam co napisałam Oczywiście, że o wózku mówimy
O złożony mi chodzi A Wy o rozłożonym mówicie? To już się nie dziwię zdziwieniu, że mi samodzielnie nie stoi
Stary 2014-03-20, 23:10   #4884
kasia86bgo
Zakorzenienie

AGATECZKO - noooo mialam juz list gonczy jutro wysylac za Toba ...!! Masz szczescie zes sje pojawila

NESTELLE - tyz se wyobrazilam taka wachaczko-wciagaczke
Az jutro z ciekawosci powacham buzie Milusia.

Aaaa no i musze Ci pogratulowac - bos byla prawie blisko z moja zagadka

- Emilian sie dzis chcial uczesac - SZCZOTKA DO WC - szczescie w nieszczesciu zem kupila tydzien temu nowy zestaw i ani razu jeszcze nie byl uzywany inaczej chyba bym serio na zawal sera padla

Dziekuje raz jeszcze w Imieniu Emiliana za zyczenia

Ide spac Dobranoc.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-03-21, 04:43   #4885
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć!

Filipku! Przystojniaku!
Wszystkiego najlepszego! Zdrówka!

jeszcze raz dziękuję za życzenia

Monicca
ja bym ścięła włosy, odrosną

Villga
współczuję nocki
dzielną masz mamę moja teściowa została sama z czwórką dzieci w wieku od kilku miesięcy do 7 lat, na wsi, masakra
mój ojciec ma takie burackie zachowania i teksty jak Twój wujek. Kiedyś siostry ciotecznej spytał kiedy się ostatnio goliła (ma wąsik) zwalam na niego moją niską samoocenę.
choć chamskiego wujka też mam, nawet dwóch. przed studniówką spytał mnie czy moje piegi(o cycki mu chodziło) nie zgubią się w tej sukience

Kasia ale Miluś pomysłowy z tą szczotką

anika jak dziś nocka? już chyba leki powoli powinny zacząć działać, chociażby znieczulająco...
a Oliwka ma temperaturę?
nie musi to trwać tak długo, bądź dobrej myśli. nam lekarz powiedział, że temperatura może utrzymywać się ok tygodnia a poszła sobie następnego dnia, więc wiesz (ale dziąsła niestety się trzymały )
oby u Was szybciutko przeszło, niech się już biedna nie męczy.

Trolla te baby w sklepie to małpy. ja z kolei zawsze słyszę, że mam za dużą różnicę między biodrami a talią i wszystkie spodnie będą mi odstawać. A nie! Przepraszam to było przed ciążą, teraz mam bebol i nic nie odstaje

Bzinka też weszłam na Twój blog. aleee macie zabawek a myślałam, że my mamy dużo. Po urodzinach może z 1/3 waszych będzie

przy zapaleniu K. momentami coś tam było czuć z buzi

ja jeszcze tak nie rozbieram, bo u nas wcale za ciepło nie jest i cały czas okropny zimny wiatr. sama chodzę w płaszczu i butach zimowych i nie powiem żeby mi za ciepło było. K. spocony nie jest więc chyba nieprzegrzany a ma na sobie body z krótkim, cienka bluzka z długim i niezagruba kurtka zimowa, czapa jeszcze zimowa bo nie mam cieńszej, rajstopy, spodnie, 2 pary skarpet bo bez butów

Nestelle zgłupiałam. Antosia to Antonia czy Antonina?
Qba masakra

despa masz mięsowe potworki jako teściów dużo kupili tych kurczaków? może zapasy na wojnę robią.
mojej siostry teściowie kazali nakupić jej cukru, mąki, soli dużo, bo w razie czego to zabiją krowę, zasypią solą, zakopią w ziemi i będzie co jeść. także w razie czego wiem gdzie się udać

Dragusia dobry żart, ciekawe czy się nabiorą
zdjęcia poszukaj na wątkach na poczekalni

Pani Karol pije wodę
za spacer i sprzątanie
menu urodzinowe

Byou dla Zosi za szczepienie dzielna mądrala

o! miałam się wcześniej spytać i zapomniałam. cathlyn co to znaczy uu? bo kiedyś pisałaś a ja nie wiedziałam o co chodzi

Karol robi mi pierdzioszki w brzuch a jaką ma radochę z tego

wczoraj musialam chcąc nie chcąc zescarlecić łazienkę wpadłam na pomysł, że odbiję K. łapki, wylałam na talerzyk czerwoną farbę, wsadziłam łapkę a potem to już horror cała łazienka czerwona, Karol i ja a odcisku nie mam. Do tego farba z ciuchów nie chciała złazić, więc szorowałam wszystko szczoteczką do zębów.
W ogóle jakiś masakryczny dzień wczoraj- Karolek zużył 6 bodziaków pierwszy- zasr..., drugi -obsikany, trzeci- uwalony farbą, czwarty- mokry bo dorwał się do węża od pralki jak robiłam ręczne pranie i wylał z niego wodę, piąty - zasr..., szósty- czysty założony po kąpieli
Stary 2014-03-21, 05:47   #4886
Villga
Zadomowienie

Kwiatuszku, no moja mama też z trojka dzieci na wsi na roli... dzielna bardzo byla...
Co do tekstow to masakra. Ciezko sie nie przejmowac wiec Ci współczuję. U mnie to teksty wali wujek Tz a nie moj wiec od niedawna mam'przyjemność'..
A co do bodziakow to rzeczywiście wyjątkowo obsrany dzien ;-)

Cathlyn no w dzien nawet jak Ladnie je to w nocy i tak kiepsko, nawet jak butle dam... nie chodzi o jedzenie raczej a o przywiązanie, uspokojenie czy cos w tym stylu.

ByOu a to mąż ma pomysły ;-) ja zamiast kodu propobuje brokula ;-) hehe

Milego dnia!

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Despa, szkolnictwo nasze... biedne dzieci ze przez nieudolność dorosłych tyle stresu maja. .. i rodzice też, ech. Szkoda gadać.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 06:06   #4887
kasia86bgo
Zakorzenienie

FILIPKU - wszystkiego najNajLepszego ..!!!

Juz wstalem .... Piekny rzeski i wypoczety- szkoda ze mama taka nie jest :-/ ....
- cos chyba bedzie sie dzialo bo brzuch mnie napier-papier nie powiem przydaloby sie .

Nocka Bajka moge tylko sobie zazdroscic ... Ale dzis bede zyla, i musze go przetrzymac chociaz do 18.30 i okapac potem moze isc spac hihi.

Cos tam
Mialam
Pisac

......

Podobno mamy wiosne?? - patrze za okno i jakos jej nie wiedze szaroBuro-i-ponuro :-(

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-03-21, 06:33   #4888
scarlett26
Zakorzenienie

Cały dzień mnie nie było, wszystkie przeklinały, żadna nie tęskniła, nosz!!!!!

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Wczorajszy hit spacerowy na molo, wreszcie wiem czemu dzieciory do lat późnych latają ze smoczkami - go mnie jakaś baba:

-Proszę pani, proszę pani, pani dziecko zgubiło smoczek!
-Nie zgubiło....
-Ależ zgubiło!
-Nie zgubiło!
-Ależ zgubiło, niech pani sprawdzi!
-Proszę pani, moje dziecko nigdy nie używało smoczka, nie ma czego gubić!
-Jak to, przecież na tym wietrze jej w buzię nawieje!!!

Zwiałam czym prędzej, bo jeszcze wetknęłaby Z w buzię cudzy knebelek antywiatrowy

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 06:42   #4889
Moderna
Zakorzenienie

Dzisiaj święto Filipka - NAJ NAJ NAJ kochany

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
-Nie zgubiło....
-Ależ zgubiło!
-Nie zgubiło!
OMG!
smiac sie czy...
Stary 2014-03-21, 06:51   #4890
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry Ale pogoda piękna, zapowiadają 18st!
Filipek zrobił mamie prezent na roczek wstał o 5 Pewnie uznał, że szkoda marnować takiego dnia!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A co do bodziakow to rzeczywiście wyjątkowo obsrany dzien ;-)

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć!

Filipku! Przystojniaku!
Wszystkiego najlepszego! Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
FILIPKU - wszystkiego najNajLepszego ..!!!
Kwiatuszek, Kasia dziękujemy za życzenia

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Wczorajszy hit spacerowy na molo, wreszcie wiem czemu dzieciory do lat późnych latają ze smoczkami - go mnie jakaś baba:

-Nie zgubiło....
-Ależ zgubiło!
-Nie zgubiło!

Zwiałam czym prędzej, bo jeszcze wetknęłaby Z w buzię cudzy knebelek antywiatrowy

Kasia Emilian nieźle wymyślił ze szczotką

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzisiaj święto Filipka - NAJ NAJ NAJ kochany
Filipek dziękuje
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości