|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
teraz juz wodę lub kompot ( np. dwa jabłka, sliwka ) Cytat:
Cytat:
wypas, ja to jednak maltoł kulinarny wróciłam z zebrania wściekła, zresztą chyba wszyscu rodzice, klasa zdolna, najwyższa średnia w szkole, egzamin próbny napisali źle-średnia 63%, wszystkie klasy z niskimi- no ale.... co sie dziwic jak matematyka lezy i kwiczy, my dzieciom tłumaczymy, bo matematyczka ma w dupie. Egzamin za dwa tygodnie, a oni nie przerobili rownań, procentów, liznęli ułamki i zaczynają geometrię.....a zadania z tego są. Polski- podstaw brakuje, dzieci nie piszą wypracowań, nie ma podanych podstawowych informacji co mają zawierać określone formy (zgodnie z normami).....ech szkoda słów..... I najgorsze jest to,ze nic nie mozemy zrobic bo do 1 kwietnia nie nadrobią z nimi, wiec my wszyscy w domu musimy ćwiczyc, tłumaczyc, rozwiązywać. ☠☠☠☠a no!
![]() |
#4862 |
MBZ♥
|
Pani dawaj przepisy na te wspaniałości
![]() Zoś najczęściej pije wodę, potem koper włoski, lipa, melisa i kompoty-ale to na przemian. Alliw o widzisz wypróbuję taką butelkę ![]() mi zostało okno w pokoju w Zosiowym ale to machnę w sobotę jak Mąż będzie ![]() a Tobie dużo mocy na te oknasy ![]() Do mnie Oliwka pisała wczoraj, mam nadzieję, że się pojawi niedługo ![]() Despa. o masakra ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-03-20 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4864 |
MBZ♥
|
A jeszcze pisałyście o tatu: mam jeden tam gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę
![]() chciałam jeszcze na karku ale nie mogę wymyślić wzoru-Mąż mi radzi kod kreskowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tam masz wytatuowane? strzałkę ![]() w dupie mają te dzieciaki
![]() |
#4867 |
MBZ♥
|
Nestelle jeszcze doczytałam o tym prezencie nieszczęsnym:/ przykre takie zachowanie
![]() Kasiu Milusiowa jeszcze kilka słów do Ciebie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Despa! Przywołuję Cię do porządku Zbereźnico ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
BYOu
![]() Ad 1 - ![]() Ad 2 - padlam z tatto - strzalka w dol - kod kreskowy UWIELBIAM wasze poczucie humoru Ad 3 - ![]() ALLIW - tylko 12 oknien PIKUS - oliwka ma tyle na parterze ( jesli dobrze pamietam ) hihi. DESPA - po☠☠☠any system jak NIC ...!!! Trzymam ![]() ![]() TROLLA .?chyba ty sie pytalas milus pie WSZYSTKO - oprocz Wody ...!!! ![]() ------ Cieszie sie iz udalo mi sie Was rozsmieszyc ![]() Putin i Obama poddali sie Hibernacji na 100 Lat / po odmrozeniu pedza szybko do kiosku by poczytac o terazniejszym swiecie. Podczas czytania, Putin zaczyna sie smiac, Obama sie pyta - ej Waldi z czego sie smiejss.? Putin na to radosnym glosem " - pisza ze Rosja odyzskala Alaske ![]() Nagle Obama zaczyna sie smiac, i Putin go sie pyta: - a ty Barack z czego tak rzssysz.? Obama podaje mu gazete i mowi czytaj strone glowna " na granicy Polsko-chinskiej dalej spokojnie" ![]() -------- I Milus spi dalej .... !!!!! Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zadomowienie
|
hej!
![]() jestem ![]() Kwiatuszku- a dziękuję u mnie już końcówka, została mi tylko chrypka z rana i dziś ostatnia tabletka do wzięcia ![]() dużo zdrówka dla Ciebie i spóźnione życzenia wszystkiego naj naj ![]() ![]() BYou- też zaległe dla Zosieńki- wszystkiego najjjjjj! ![]() ![]() Kasia- dla Milusia wszystkiego najlepszego! ![]() Moderna- za kroczki Marcelka ![]() moja Ewa też już poczynia pierwsze próby ![]() ![]() byłam dziś u dermatologa i dostałam tabletki Urtimed i maść Alfason Cresa plus za 4 tygodnie do kontroli.. moja wizyta trwała dosłownie może z 3 minuty.. Pani dr jakaś mało wylewna.. ani diagnozy (może za wcześnie na to) ani wytycznych/rad ![]() ![]() i mąż mi zakupił Mamagluck ![]() ja tez mam tatuaż, na karku maleńkie gwiazdki chcę zrobić kolejny ale potrzebuję jeszcze czasu żeby dokładnie przemyśleć.. no i kasy bo jednak tatuaże tanie nie są.. przyznam się, że tez trochę "zescarleciałam" ![]() ![]() wyszorowałam wczoraj piekarnik metodą na Strippi, dzis łazienka i na jutro mam plany okno w korytarzu.. no ale okres nadciągał więc to wszystko tłumaczy ![]() i wiecie co.. chyba należę do grona tych szczęśliwych kobiet, którym po porodzie zmniejsza się okres.. już mnie nie zalewa i bóle mniejsze (oby tak zostało) i w ogóle za dużo piszecie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
#4872 |
Zadomowienie
|
hehe to ja nabiję +1 wiadomość
![]() mam nadzieję,że do rana wam się uda ![]() Jutro idziemy rano na kontrolę z Hanią, zobaczymy co pani doktor powie, czy już gardło jest OK. Trochę mnie niepokoi taki jakby nieprzyjemny zapach z ust Hani czasem, oby tam czegoś nie było jeszcze eeeech Waszym pociechom zawsze ładnie pachnie z buzi? ![]()
#4873 |
MBZ♥
|
![]() Bzinko ![]() ![]() Jak się Zosi odbije po jedzeniu to mleczko czuć ![]() Jola, oby pomogły ![]() Moja sis ma za uchem gwiazdkę, na stopie napis, na drugiej serce-ale narząd, a nie znany kształt. |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
No HALLLO
![]() Tez dzis zescarletcialam ![]() Choc nie wiem ile czasu mi zostalo - nim Emilian postanowi sie obudzic ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moderna, a z tym psem to ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, przytulam mocno, Oliwka się umęczy ![]() Cytat:
Nie chcę dawać soczków, bo ona i tak mało je, to wolę żeby miała max wartości odżywczych. Jeszcze będę próbować z ziołami, tylko nie wiem jakimi... Cytat:
![]() Co do pogrubionego - to przecież powinni podać na samym początku, jak się dzieci mają przygotować do egzaminu, jak nie mają podstawowych wytycznych? Co to za szkoła ![]() Cytat:
2. Staram sobie wyobrazić serce-narząd i nie mogę ![]() Sporo z Was ma tatu ![]() A strzałka na pupie jest ![]() Ja cały czas myślę, co bym chciała. TŻ mnie tylko denerwuje, bo sam ma tatu, a mi "nie pozwala". Bo, jak sam mówi, będę żałować, bo on żałuje swojego - no nie wiem, czy po jakimś czasie mi się znudzi, jeśli tatuaż ma coś znaczyć, to pewnie nie będę żałować, a jeśli to kaprys, to kto wie. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Nie no, ja mam coś porządnie nie tak z tymi cytatami, miałam zaznaczoną Modernę i mi wcięło. Dziękuję za opis ![]() ![]() ![]() A co ciekawe to czytałam o E211 - mam nawet na lodówce spis niebezpiecznych E, więc gdy zobaczyłam na opakowaniu E211 to ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już się boje co będzie nas czekało ..... biedne dzieciaki . nie można tego jakos zgłosić? ze kadra nauczycielska nie wywiązała się z obowiązku?ze nie przerobiony materiał,ze nie wytłumaczony odpowiednio .przecież poziom uczniów(jeśli chodzi o większość) zależy od nauczycieli ....... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tłumaczysz się z porządków bo okres nadciąga.....??? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4877 | ||||||
Zakorzenienie
|
No ja podobnie jak BYou próbuję nadrobić od dwóch dni i ciągle was gonię
![]() ![]() ![]() ![]() Kwiatuszku kochany zaległe najlepsze życzenia urodzinowe; zdrówka, zdrówka i miłości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że już zdrowiejesz ![]() Lekarz - czubek, kurde sorry ale co go obchodzi jak rodzice mówią do własnego dziecka ![]() Karolkowe prezenty super ![]() Dragusia ![]() Moderna Marssello super uśmiech ma nawet z tą luką między ząbkami ![]() ![]() Kasia z tą akceptacją to pojechałaś, to już wszystko u mnie jasne ![]() BYou ![]() Roszpunko- Zosieńko kochana zaległe życzenia samych słonecznych dni ![]() Milusiu Dla Ciebie również dużo słonka ![]() Dobra tyle na dziś bo późno już a rano wcześnie wstaliśmy bardzo, mam coś do napisania ale jutro. Dobranoc ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
MBZ♥
|
Agatko
![]() Cathlyn no w sensie, że narząd bo z żyłami i tętnicami ![]() ![]() ![]() Nestelle, ale taki kod co oznaczał ![]() ![]() ![]() Kasiu, dobry kawał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czy chodzi ci przypadkiem o złożony wozek?-ze sam nie stoi ? ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ( a tak serio to inni mieli daty urodzin itp.) A tak w ogole to co Wy z tymi porządkami ??? Scarlett-zarazasz!!! ![]() Powoli wszystkie scarletują ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-20 o 22:13 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
MBZ♥
|
Nestelle no w sumie
![]() ![]() Boszzz, wyobraziłam sobie Ciebie wciągającą ziewy ![]() Ja sobie zrobiłam maksimum moje sprzątaniowe i jest mi lepiej ![]() Cathlyn ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni rozwiazują zadania tak ( przykład podam jaki padł na zebraniu-chodzi o zapis bo oczywiscie równan nie zaczęli ![]() x+y=z x=z-y=... żadnych danych,zadnych szukanych,nawet zapisy te oceniane nie wpisują,tylko wynik. A niestety testy sa tak durne ze nawet jak masz dobry wynik a zły w jakikolwiek sposob zapis nie ma punktów. No i oni pisza godzine (Oli półtorej)- w tym tekst, test, forma krótka,wypracowanie plus polowa zadań z majcy. Cathlyn- forma mówac mam na mysli to, ze zanim sie zacznie pisac np.rozprawkę to się okresla, ze to forma pisemna, powinna sie zaczynać wstępem zakończonym pytaniem..... Rys powinien się skłądać z ..... Bo to wszystko co kazda z form zawiera jest oceniane. Np. w formie krotkiej było zaproszenie- wystarczylo nie dać cudzysłowu i zadanie cale niezaliczone. Wypracowaniu 1 ort lub 1 stylistyczny lub jeden interpunkcyjny zero punktów. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- ale zwisa i powiewa.....nie? ![]()
![]() |
#4883 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O złożony mi chodzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
AGATECZKO - noooo mialam juz list gonczy jutro wysylac za Toba ...!! Masz szczescie zes sje pojawila
![]() NESTELLE - tyz se wyobrazilam taka wachaczko-wciagaczke ![]() Az jutro z ciekawosci powacham buzie Milusia. Aaaa no i ![]() - Emilian sie dzis chcial uczesac - SZCZOTKA DO WC ![]() ![]() ![]() Dziekuje raz jeszcze w Imieniu Emiliana za zyczenia ![]() Ide spac Dobranoc. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Filipku! Przystojniaku!
![]() Wszystkiego najlepszego! Zdrówka! ![]() jeszcze raz dziękuję za życzenia ![]() Monicca ja bym ścięła włosy, odrosną ![]() Villga współczuję nocki dzielną masz mamę ![]() mój ojciec ma takie burackie zachowania i teksty jak Twój wujek. Kiedyś siostry ciotecznej spytał kiedy się ostatnio goliła (ma wąsik) ![]() choć chamskiego wujka też mam, nawet dwóch. przed studniówką spytał mnie czy moje piegi(o cycki mu chodziło) nie zgubią się w tej sukience Kasia ale Miluś pomysłowy z tą szczotką ![]() anika jak dziś nocka? już chyba leki powoli powinny zacząć działać, chociażby znieczulająco... a Oliwka ma temperaturę? nie musi to trwać tak długo, bądź dobrej myśli. nam lekarz powiedział, że temperatura może utrzymywać się ok tygodnia a poszła sobie następnego dnia, więc wiesz (ale dziąsła niestety się trzymały ![]() oby u Was szybciutko przeszło, niech się już biedna nie męczy. Trolla te baby w sklepie to małpy. ja z kolei zawsze słyszę, że mam za dużą różnicę między biodrami a talią i wszystkie spodnie będą mi odstawać. A nie! Przepraszam ![]() ![]() Bzinka też weszłam na Twój blog. aleee macie zabawek ![]() ![]() przy zapaleniu K. momentami coś tam było czuć z buzi ja jeszcze tak nie rozbieram, bo u nas wcale za ciepło nie jest i cały czas okropny zimny wiatr. sama chodzę w płaszczu i butach zimowych i nie powiem żeby mi za ciepło było. K. spocony nie jest więc chyba nieprzegrzany a ma na sobie body z krótkim, cienka bluzka z długim i niezagruba kurtka zimowa, czapa jeszcze zimowa bo nie mam cieńszej, rajstopy, spodnie, 2 pary skarpet bo bez butów Nestelle zgłupiałam. Antosia to Antonia czy Antonina? ![]() Qba ![]() despa masz mięsowe potworki jako teściów ![]() mojej siostry teściowie kazali nakupić jej cukru, mąki, soli dużo, bo w razie czego to zabiją krowę, zasypią solą, zakopią w ziemi i będzie co jeść. także w razie czego wiem gdzie się udać ![]() Dragusia dobry żart, ciekawe czy się nabiorą zdjęcia poszukaj na wątkach na poczekalni Pani Karol pije wodę ![]() menu urodzinowe ![]() Byou ![]() ![]() o! miałam się wcześniej spytać i zapomniałam. cathlyn co to znaczy uu? bo kiedyś pisałaś a ja nie wiedziałam o co chodzi ![]() Karol robi mi pierdzioszki w brzuch ![]() wczoraj musialam chcąc nie chcąc zescarlecić łazienkę ![]() ![]() W ogóle jakiś masakryczny dzień wczoraj- Karolek zużył 6 bodziaków ![]()
#4886 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszku, no moja mama też z trojka dzieci na wsi na roli... dzielna bardzo byla...
Co do tekstow to masakra. Ciezko sie nie przejmowac wiec Ci współczuję. U mnie to teksty wali wujek Tz a nie moj wiec od niedawna mam'przyjemność'.. A co do bodziakow to rzeczywiście wyjątkowo obsrany dzien ;-) Cathlyn no w dzien nawet jak Ladnie je to w nocy i tak kiepsko, nawet jak butle dam... nie chodzi o jedzenie raczej a o przywiązanie, uspokojenie czy cos w tym stylu. ByOu a to mąż ma pomysły ;-) ja zamiast kodu propobuje brokula ;-) hehe Milego dnia! ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Despa, szkolnictwo nasze... biedne dzieci ze przez nieudolność dorosłych tyle stresu maja. .. i rodzice też, ech. Szkoda gadać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
FILIPKU -
![]() Juz wstalem .... Piekny rzeski i wypoczety- szkoda ze mama taka nie jest :-/ .... - cos chyba bedzie sie dzialo bo brzuch mnie napier-papier ![]() ![]() Nocka Bajka ![]() ![]() Cos tam Mialam Pisac ...... Podobno mamy wiosne?? - patrze za okno i jakos jej nie wiedze ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Cały dzień mnie nie było, wszystkie przeklinały, żadna nie tęskniła, nosz!!!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Wczorajszy hit spacerowy na molo, wreszcie wiem czemu dzieciory do lat późnych latają ze smoczkami - go mnie jakaś baba: -Proszę pani, proszę pani, pani dziecko zgubiło smoczek! -Nie zgubiło.... -Ależ zgubiło! -Nie zgubiło! -Ależ zgubiło, niech pani sprawdzi! -Proszę pani, moje dziecko nigdy nie używało smoczka, nie ma czego gubić! -Jak to, przecież na tym wietrze jej w buzię nawieje!!! Zwiałam czym prędzej, bo jeszcze wetknęłaby Z w buzię cudzy knebelek antywiatrowy ![]() ![]() ![]()
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj święto Filipka - NAJ NAJ NAJ kochany
![]() ![]() Cytat:
![]() smiac sie ![]() ![]()
![]() |
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Filipek zrobił mamie prezent na roczek wstał o 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kwiatuszek, Kasia dziękujemy za życzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia Emilian nieźle wymyślił ze szczotką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Filipek dziękuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.