|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
No to Nati była 3 godz na zewnątrz, przy okazji jak ja odierałam od Teđciów to spotkałyśmy małą Lilkę, miała się urodzić kilka dni przed Natką, urodziła się wcześniakiem.
Natka zjadła kalafiora, to nadal hit, uwielbia Ja jem zupę ogórkową, pewnie już dizisja nie wyjdziemy bo jedziemy na zajęcia muzyczne![]() Cytat:
rety ile ludu. Ja zapraszałam 180 a było 130. Ale wiele z tych osób to się spodziewałam-albo z daleka, zza granicy (chociaż wujek z USA pryzleciał i kuzyni z Francji), a wielu znajomych miało wtedy maleńkie dzieci lub byli w końcówce ciąży, soł
|
|
#4652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiem Wam ze wydaje mi sie ze moje dziecko rozwija sie wolniej w duzej mierze przez to ze mamy zimniej w domu, bo wiecznie jest cieplej ubrana co jej krepuje ruchy i np malutko fika nogami przez to ![]() moja jeszcze nigdy nie bawila sie w samym body, moze tylko chwilke sie bawi przed kapiela albo chwile po przebraniu pieluszki ![]() Cytat:
![]() to super ze juz troche lepiej sie czujesz Cytat:
wspolczuje.....daj znac jak to przetrwalasbedziesz miala w uspieniu czy na zywca? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wy macie wize na jak dlugo?? mi sie tez marzy znowu poleciec ale w tym roku nie ma szans
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 20 st slonce wiatr i jestesmy na drugim spacerku. Filip ma na sobie skarpetki dresy cienkie cody dl rekaw kurtke czapke.
Ja siedze w krotkom rekawku opalam rece i twarz ![]() Takie pytanko przy ilu stopniach w bezwietrzna pogode niezaklasa sie czapki?
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tak być. moja uwielbia być prawie goła lub goła
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka - tak moze byc jak pisalas. Ja widze jak Filip bez spodni ma zupelnie inne ruchy niz w spodniach.
Ile macie stopni? U nas rano bylo 20 ( wylaczone grzejniki w nocy) i Filip z pol godziny bawil sie tylko w pampie i body pozniej wywietrzylam na oscierz z 30 min zamknelam i od poludnia tak sir nagrzalo ze jest 24 st mimo ze termometr nie jest nasloneczniony wiec po spacerze bedzie hasal w sypialni rozebrany
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorgulku też jestem zachwycona nosidłem. Okiełznałam nim swoją marudę nie lubiącą wózka. Dzisiaj pomimo wiatru już spacerowałyśmy po podwórku. Chodzimy w miejsca gdzie wózek nie daje rady W grzątki można wejść Na wsi przyda się na pewno Powiesiłam z nią pranie w ogrodzie Po domu też ją noszę bo w spokoju mogę cokolwiek zrobić. Gotuje z nią, sprzątam, myje naczynia, piorę, maluje się itp. Na takie absorbujące dziecko jak moje to jest idealny gadżet |
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym ja wsadzic w spacerowke ale wieje to sobie pewnie odpuszcze dzisiajja mysle ze jak nie ma wiatru to kolo 19/20 stopniach ja bym juz czapeczki nie zakladala- tak jak w domu chodzi bez czapki przy tylu stopniach nawet i pewnie mniej tez by bylo ok jak nie wieje ![]() kurcze no moja wlasnie jest tez zachwycona i jak tylko np sciagne pajacyka to ma zaciesz straszny, ale zaraz ma zimne nozki i stopki i ubieram od nowa ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-21 o 14:42 |
||
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
prawie 3 godzinny spacer zaliczony
cudnie było! szkoda, że od jutra u mnie pogorszenie pogody:/ Endżi, ja tam fotki w sukniach ślubnych i fotki ślubne zawsze chętnie oglądam ![]() poziomkowa ale bym się wściekła!!!!! Swojego faceta też bym ochrzaniła, "wojna" by była T. z resztą też by się dostało! Co ona sobie myśli? Jakim prawem wtrąca się w wychowanie/żywienie Twojego dziecka. Przecież Ty jesteś matką i sama najlepiej wiesz co robić. Co do Tż, to rozmawialiście w ogóle na temat diety dziecka? Ja mojemu mężowi mówię co będziemy dawać, kiedy i dlaczego, no i wydaje mi się, że przyjmuje to do wiadomości i nie zrobiłby nic wbrew temu co mówiłam w tej kwestii. karolson 250 osób?! wow vea każdemu może się zdarzyć Jaśko na pewno Ci wybaczy. Tak poza tym to czujna sąsiadka
|
|
|
|
#4659 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na ładną poogdę w weekend i na pewno rozpalimy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chciałam Jaska do smoczka przyzwyczaić bo pomaga w wielu sytuacjach (usypianie, uspokojenie w miejscu publicznym) niestety mój syn nim pogardził. Mimo że próbowałm wielokrotnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niestey tak jak czaszka mam dosyć chłodno w domu i Jaasiek rzadko jest nieubrany (tylko tuż przed kąpielą). muszę w takim razie wcześniej dogrzewac pokoj i rozbierać go na dłużej może wtedy załapie obroty itp. ![]() my po spacerze 2,5
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
smutno mi jakoś....
Pediatra kazała zmniejszyć nam ilość kropli witaminy D, ponieważ Kornelowi poci się bardzo głowa, jak spi to robią mu się aż krople potu. Ja oczywiście naczytałam się o jakimś rozmiękaniu czaszki itp.
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale zazdroszczę Wam pogody!!!
![]() U nas też zapowiadało się pięknie,ale niestety jak to w tym kraju bywa- po godzinie zaczął lać deszcz i słońce poszło w siną dal ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() Ile razy dziennnie mu ją podajesz? Przestań się zamartwiać i czytac te głupstwa!
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4663 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój starszy syn jest takim dzieckiem, że żadnego mm nie tknął, a próbowałam kilku, z butli i z kubeczka od kiedy skończył rok jest na zwykłym mleku krowimCytat:
![]() no niecenzuralne słowa mi się cisną na usta pozabijałabym i tż i teściową, jak można tak nie dbać o zdrowie dziecka Cytat:
![]() Cytat:
Miłek był w body z długim, bluzie sweterkowej z kapturem, spodniach dresowych, skarpetkach i kapciuchach |
||||||
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Misia a ile to jednostek?
|
|
#4665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aha, byliśmy u pediatry z Dawidem, osłuchowo czysto, chrypa jakaś z krtani i od tego kaszel. Dostał jakiś syrop na kaszel i inhalacje z samej soli, spacery jak najbardziej i w poniedziałek do żłoba może iść
|
||
|
|
|
#4666 |
|
BAN stały
|
po 15 min spaceru wrobilam cala przemoczoina.Nikt nie wynalazl mocowania na parasolke dla mamy?
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to nie wiem, w 1 ml jest 20.00, 5 kropli to 1 ml, więc teraz mam mu podawać 2,5 czyli 1.000.
Ale on tak miał zalecone od początku. teraz czytam, że nadmierna potliwość to znów objaw niedoboru... masakra.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2014-03-21 o 15:55 |
|
|
|
#4668 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4669 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzisija dynię gotowałam Hubiemu, ale tak średnio ją jadł... http://pawelwisniewski.eu/oferta/ polecam, robił zdjęcia mojej sis na weselu Cytat:
Cytat:
![]() ja kiedyś używałam blokera Ziai i poleca, tylko stosowałam dwa razy w tygodniu na noc
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
JA brawo dla Polusi za skończone 5 misiey
![]() VEA!! Nie mów tak po prostu przeoczenie nie dołuj się zdarza się następnym razem sprawdzisz trzy razy
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego dla Polusi na 5 miesięcy
W porównaniu do Emilki to strasznie grubo ubieracie dzieci. Ja dziś założyłam body długi rękaw, skarpetki, pajacyk polarowy i cienką czapeczkę, przykryłam cienkim kocykiem i założyłam owiewkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4672 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale by im sie dostalo obydwojgu. Co z tego, ze kiedys inaczej sie chowalo dzieciaki?! ale chyba nie dawalo sie im czekolady w 5 miesiacu?! nie spisali sie ![]() nie mialabym zaufania, zeby z nimi zostawiac dziecko. no nie ![]() jak oni moga wprowadzac na rynek cos co moze szkodzic dzieciakom ?! na pocieszenie Ci powiem, ze mojej siostry synek rok temu zostal zaszczepiony w szpitalu, po czym sie okazalo po chyba 2 miesiacach, ze ta szczepionke wycofali na szczescie maly nie mial zadnych powiklan.i kurcze jak tu wierzyc w te szczepionki i sie ich nie bac ![]() Cytat:
pokaz siostrze, gdzie jej miejsce ![]() Karolson duzo gosci do nas bylo zaproszonych niecale 180, przyszlo ok 165 ![]() Cytat:
kurcze to naprawde grube sciany macie ![]() aaa i wygral moj tytul ![]() bardzo sie ciesze, bo pierwszy raz wymyslilam i zaqproponowalam
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-03-21 o 16:34 |
|||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze ja podaje co drugi dzień jak Bajka. Też łatwo mozna sprawdzić poziom witaminy D badaniem z krwi, ja miałam robione w ciąży i miałam zdecydowanie za mało
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
vea każdemu może się zdarzyć
jestes najlepszą mamą na świecie! ![]() ja Brawa dla Poli!!!! ![]() ![]()
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz policzyłam to dokładnie i spojrzałam na opakowanie. Butelka ma 10 ml- 20 tys jednostek 1 ml -2 tys 0.1 -200 kropla ma 0.1 m więc 200 jm. Czyli w szpitalu kazali mi dawać 1000 jm. ale ja dawałam co drugi dzień. bede dawac 2 krople co drugi dzien. a skierowanie mamy.
|
|
#4677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niedawno wrocilysmy ze spaceru, u nas tak wialo ze myslalam ze mi mozg wywieje bylo okolo 16 stopni i Julke ubralam w rajstopy dresiki polarowe skarpety body z długim i bluze polarowa z kapturem i czapeczke bawelniana.Gdy usnela to ją jeszcze przykrylam cieniutkim kocykiem
|
|
#4678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jak koleżanki widzą jak go lekko ubieram to się za głowe łapią, a on stale zgrzany![]() Cytat:
przydałoby się![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4679 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hehe nieźle T kolorki dobrała Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej hej Cytat:
co za nieodpowiedzialność, opierdziel dla obojga... o jejku, ja też by, chyba panikowała, dobrze że zadzwoniłaś do przychodni Cytat:
Cytat:
wczoraj byłam z młodym u pediatry, Hubi jest mocno zaśluzowany, mamy go oklepywać po inhalacjach i po podaniu Flegaminy baby... powiedziała że najbliższe szczepienie odroczymy... a i obejzrała młodego jeszcze raz i powiedziałam jej że chyba to marchewka tak na niego działa, że go wysypało po niej na brzuszku i znowu na buzi więcej... poleciła wyprać wszystkei rzeczy Huberta w proszku biały jeleń... i dwie suszary stoją na tarasie, kazała odstawić Cebion multi bo też moze uczulać... heh to jest jak totolotek dzisiaj od rana byłam mega zalatana, byłam w pracy sprawy pozałatwiać, później po Jakuba do szkoły, obiad, tż do pracy i sprzątnęłam kuchnię, wymyłam fronty i szuflady w środku...
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-03-21 o 17:34 |
|||||||
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Czaszka na 10 lat mamy wizę ![]() co do szczepionek to my na szczęście inną mieliśmy- Infarix czy jakoś tak ale właśnie postanowiliśmy z P., że nie szczepimy na pneumo człowiek chciał dobrze, a teraz się stresuję
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Ja jem zupę ogórkową, pewnie już dizisja nie wyjdziemy bo jedziemy na zajęcia muzyczne

T. mi właśnie pokazała jakie śmieszne zdjęcie zrobiła Leonowi w niedzielę jak miał całą buzię umazaną czekoladą
A na tej fotce nie kto inny jak mój Tż siedzi i dumnie trzyma usmarowanego Leosia
podobno skoro to nasze wspólne dziecko to on też może podejmować decyzje
Wybaczy Ci! 

wspolczuje.....daj znac jak to przetrwalas

W grzątki można wejść 

ostatnio nawet jestem na bieżąco
byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień
jestes najlepszą mamą na świecie!