|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() wszystkie na raz na dwór nie wyjdziemy ![]() ja dziś na spacer wychodzę ok 14 bo Michaś przysnął mi po 11, ogarnęłam trochę chałupę i siebie a teraz mam chwilkę na nadrobienie póki śpi
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
No i się wkurzyłam
Właśnie się dowiedziałam, że mój Leoś ma już pierwsze jedzenie czekolady za sobą T. mi właśnie pokazała jakie śmieszne zdjęcie zrobiła Leonowi w niedzielę jak miał całą buzię umazaną czekoladą A na tej fotce nie kto inny jak mój Tż siedzi i dumnie trzyma usmarowanego Leosia Szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić opieprzyć go czy co podobno skoro to nasze wspólne dziecko to on też może podejmować decyzje |
|
|
|
#4594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o zesz kur*a! zamodrowałabym! |
|
|
|
|
#4595 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Czyli też miałaś okrągłe stoły Ja je sobie tak mocno wkręciłam, że na etapie poszukiwania sali to jedno z moich pierwszych pytań do menadżerów Jak nie ma, to ja dziękuję Dużo zależy od ludzi. Jak są pozytywni to kamień z serca. A jak lubią szukać dziury w całym, to i tak się nie dogodzi.
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
dla Poli za 5 miesięcy ![]()
|
#4598 |
|
czyli Endżi
|
Poziomkowa, a co się stało tż, że zmienił w tym temacie front? Bał się postawić matce, czy co?
Słuchaj, trzeba było kategorycznie zastrzec, że sobie tego nie życzysz. Szkoda tylko, że tż nie trzymał wtedy z Tobą sztamy. Moi t. i moi rodzice też miewają w tej materii "genialne" pomysły, ale zawsze z tż mocno reagujemy i mówimy jakie są nasze zasady. Tż swoim rodzicom powiedział, że jak nas nie będą słuchać, to nie będziemy im zostawiać dziecka. Cieszy mnie to, bo ja aż takiej odwagi nie mam
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dokładnie taką samą reakcję !
![]() Poziomkowa rozstrzelałabym TŻ i T też, boże jaki bym im sajgon zrobiła ! nie zastanawiaj się nawet czy ich opie****** ! TŻ należy się najbardziej ale i T również nawet teraz się zagotowałam ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Policzanka a jak tam uczulenie na rękach ? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- ooo grubo!
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
oPonizej odnosnie szczepionki.
Znów wycofano serie szczepionki tym razem Pentaxim.. ![]() http://www.medexpress.pl/start/gif-w...1-ktora/37656/ ![]() chciałam link na biało a sie jednak nie da.. maharet ktos mi kiedys mowił ze w takiej kwocie tez są ubezpiczenia.moze mnie w konia zrobili..750 to bardzo duzo...a niektorzy tam mają po 2,3 samochody.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-21 o 12:21 |
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale kogo najpierw?
![]() Cytat:
Nie zostawiam go już właściwie w ogóle samego z teściami ale nie wiedziałam że i mój Tż może coś takiego wywinąć. Ostatnio nienajlepiej jest między nami ale widzę,że jak wróci z roboty to czeka nas rozmowa, lub kłótnia Mi się zdaje że on ma lekki stosunek do jego żywienia i pewnie nie widzi w tym nic złego, skoro jego siostrzeńcy też tak jedli i im nic nie jest...
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki entuzjazm bije z Twoich postów, super sie to czyta. Chętnie zobaczę sale i pózniej oczywiście suknie i końcowy efekt Mam nadzieje, ze to co napisze nie urazi Cię. Ale moim zdaniem lepiej założyć, ze ślub i wesele jest jednym z najważniejszych dni dla pary młodej, rodziców, ale pewnie dla sporej części gości to po prostu kolejne wesele i nie bedą podzielić zachwytu tortem, piękna biżuteria, czy ładnie dobranymi dekoracjami albo brac specjalnie urlop. Wcale nie sugeruje, ze trzeba odpuścić kwestie dobrego zorganizowania wszystkiego i perfekcyjnego przygotowania, bo to duża frajda i potem mozna byc z siebie dumnym, jak fajnie wszystko wyszło Tylko lepiej liczyć sie z tym, ze nie kazdy doceni trud i poświęcenie, a pózniej i tak znajda sie osoby, którym coś nie pasuje.Na biało moze moje podejście jest specyficzne. nie uważałam, ze moje wesele bedzie długo wyczekiwanym wydarzeniem, ze względu na sytuacje rodzinna. Gdy mialam 4 lata zmarł mój tato i od tamtej pory miałam minimalny kontakt z jego rodzina, oni o to nie zabiegali, a mama na sile tez nie utrzymywała kontaktu. Widywalismy sie tylko na komuniach i pogrzebach, ale mama chciała ich wszystkich zaprosić, "bo tata by chciał". Co prawda super sie spisali, wszyscy przyszli, a pózniej jeszcze chwalili, ze na takim super weselu nie byli. Mogę Ci jeszcze napisać,co u mnie było hitem. W trakcie wesela zrobiliśmy "crazy photo", mielismy rożne akcesoria,nakrycia głowy, peruki, wielkie okulary, jakies miecze, diabelski ogon, szalik biało czerwony- bo wtedy był finał euro 2012 Młodsza cześć gosci była zachwycona, super zabawa i fajne zdjęcia
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa o choler****~!!!! Jak tak można??????? ja pppppp.... :/ czekoladę...
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Zuza maruda znowu.... ;/ Nie chce jeść... szarpie się przy piersi, kleiku zjadła kilka łyżeczek i też zaczęła sie wiercic... ;/ A z nienajedzoną się nie odważę wyjsć na spacer ;/;/;/ Zasnęła.... Znowu.. Już sobie jedną dwugodzinną drzemkę ucięła po 8.
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Michas miał tą szczepionkę 10 lutego
dokładnie ten numer serii
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-21 o 12:30 |
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i podjęłam trudną decyzję tzn chyba tak zrobię... Będę go przyzwyczajać do smoczka ponieważ 1. na spacerach niekiedy mam taki sajgon, że głowa mała 2. może umiałby zasnąć w innych okolicznościach niż przy piersi 3. skoro zaczyna nam się ząbkowanie to może to go by trochę uspokoiło, jak miał kolki to 90%czasu spędzał przy cycu dla relaksu. 4. nawet wczoraj miałam kłopot w poczekalni do lekarza żeby go uspokoić a inne matki dawały smoczek i spokój jak zwykle są za i przeciw, ale wygląda na to że chcę sobie ułatwić życie
|
|
|
|
|
#4607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A T. powiedzieć, że nie dajecie Młodemu ŻADNYCH słodyczy!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
kur*** płace za szczepionkę pieniądze,dopuszczają na rynek po to żeby wycofać
no nie mogę
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka to ze dostał wadliwą serie nie znaczy ze pojawią sie u niego jakies powikłania
a jesli chodzi o ręce to dermatolog stwierdził ze to alergia.dostałam 2 miasci robione,jedną sterydową i krem barierowy.zaczne kuracje jak tylko kupie bawełniane rękawiczki ktore musze zakładac pod gumowe rękawiczki by nie miec kontaktu z chemią.jesli to nie zda egzaminu to wtedy poprosze cie o przypomnienie nazwy Twojej masci
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idzie zmiana pogody, może to to ![]() A nie chcesz wyjść na spacer, a mleka we flaszkę zabrać? Jak zgłodnieje, to dokarmisz ![]() Cytat:
Smok na prawdę ułatwia życie
|
||
|
|
|
#4611 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
dzieczyny ja tylko na minutke prosząc o kciukasy bo zaraz jade na rozmowe z pingwinem ![]() od rana nerwy juz mi pusciły ...wręcz stałam sie obojetna no ale nie wie, co usłysze ![]() rano adi płakał ż enie chce iśc bo siostra będzie na niego krzyczeć z epłacze |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do przychodni,powiedzieli że jakby miało się coś dziac to już by się działo
kobieta tłumaczyła mi że czasem jest tak że dosłownie kilka ampułek jest złych i wycofują wszystkie dla bezpieczeństwa trochę mnie uspokoiła ale tylko troszkę wypłakałam się mężowi do słuchawki buuu
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eh jakoś ponownie się zgadzam z Twoją pierwszą częścią wypowiedzi... fajnie że zapłaciliście gościom bo ja jak jade gdzies daleko to 200 pln na paliwo i 150 za pokój w hotelu w którym jest wesele to dla mnie duży wydatek szczerze wolałabym dać więcej w koperte a tak 600 w koperte, 200 dojazd nas wyszedł 150 nocleg, a gdzie ubranie, fryzjer.. Filip tez 13.01 I co teraz?? Dzięki za lin ja wole żyć w świadomości
|
|
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelko nie dziwie się...trzeba zaufac pielęgniarce,napewno wie co mówi
|
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wolę wiedzięc i obserwować
jestem mega wkur********** a i to była jedyna szczepionka którą Michas najgorzej zniósł Miał wtedy stan podgorączkowy ![]()
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja wkładka do Tutka spacerówki u producenta kosztuje 20 pln przesyłka pobraniowa drugie 20, można zamówić do ich przedstawiciela jak jest w łodzi a raczej jest napewno, ja chyba zamówie i odbiore osobiście bo będę przejeżdzać 10 km od stromca w przyszlym tygodniu i zobaczymy
tak to wygląda http://www.tutek.pl/produkty/grander-black
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-03-21 o 13:02 |
|
|
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filipowi nic ale zła też jestem
|
|
|
#4619 | ||
|
Zakorzenienie
|
byłam na spacerze 1,5 godz,teraz teść wziął młodą więc ogarnęłam chate
![]() poziomkowa no ormalnie bym ich wszystkich wystrzelała i w życiu nie zostawiłabym im dziecka!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
i co Amelka zapytałaś dokladnie?? mnie tam znaja i nie lubią wiec pewnie splawią
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

T. mi właśnie pokazała jakie śmieszne zdjęcie zrobiła Leonowi w niedzielę jak miał całą buzię umazaną czekoladą
A na tej fotce nie kto inny jak mój Tż siedzi i dumnie trzyma usmarowanego Leosia
podobno skoro to nasze wspólne dziecko to on też może podejmować decyzje
Villi Caprice we Wrocławiu
dla Poli za 5 miesięcy 

Już w przyszłym tygodniu termin powinien być zaklepany na 100%.
Poczułam się jak dwumetrowa koszykarka a nie baba o wzroście 180cm