|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Lela... czytalam i nie dowierzam!! Co za durne babsko...
Rosnie mi osemka... ostatnia. W nocy bolalo pol buzi i ucho boje sie ze skonczy sie jak kiedys... antybiotyk i silny szczekoscisk. Moglam wtedy pic papki i gryzc tylko chleb wase... nic nie moglam wcisnac do ust...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#482 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć
szlag mnie zaraz trafi ![]() mąż znowu usypia córkę w gondoli ![]() już czuję problemy z codziennym przyzwyczajeniem do łóżeczka ![]() tym bardziej, że ostatnio nie była tam regularnie usypiana i już teraz zauważyłam, że odłożona płacze a usnąć w ogóle sama nie chce .wcześniej usypiała w łóżeczku bez większego problemu. teraz traktuje je jako miejsce do zabawy, bo ma tam karuzelę . poza tym kołyska ma kółka i najszybciej kima jak się ją chwilkę powozi , no ale łóżeczko nie ma kółek![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heheh miałam to samo ![]() podejrzewam u córki czujnik ruchu hehe Cytat:
mnie dobijają od jakiegoś czasu tematy tylko dzieciowe ![]() dzień w którym mój mąż zaczął opowiadać mi z przejęciem o zawartości pieluchy naszej córki to chyba długo zapamiętam . przez chwilę poczułam się jak idąc na blok operacyjny z cc,, jakby to mnie nie dotyczyło, jakbym śniła. po kilku tematach okołopieluchowych już się przyzwyczaiłam . chociaż ja nie lubię o tym rozmawiać (tzn o kupie , ) tylko zaglądnąć![]() tak samo nie lubię jak ktoś patrzy mi na ręce przy przewijaniu (nawet mąż) a wprost nienawidzę tego przy karmieniu ja pier...milka właśnie miałam pytać .. jak tam kotka? przyzwyczaiła się? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-03-21 o 10:22 |
|||||
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
moja zaczęła wczoraj 7 tydzień i mm zjada 90-100 ml
my mamy humana i według rozpiski moja ma zjadać właśnie 90-100 ml to jak 5 tyg i 120 ?? sprawdz może jeszcze raz ??
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-03-21 o 10:43 |
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Moja ma dziś 6 tyg i bez 120 ml lepiej nie podchodzić a moje mleko potrafi po godz jeszcze dopić 60ml
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
no ja daję według rozpiski na opakowaniu... hmmm ale sprawdziłam na necie i co mleko to inne dawki podają
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po fantastycznej nocce. Mały poszedl spać przed 23, a wstał na karmienie o 5 i to była męża zmiana, także ja pospałam do 8:30, kiedy to wstał na śniadanie
![]() W Smyku od dzisiaj do niedzieli promocja -20% na ubrania, przy kasie trzeba pokazać kod: 1 110 111 101 110 Co do jedzenia, to Antoś na noc kiedy dostaje z butli moje odciągnięte mleko to wciąga ok 120-130ml, leci mu teraz 7 tydzień. Z tym, że budzi się co ok 3-4h. Za to dzisiaj pierwszy raz po 6h snu ciągiem wciągnął 150ml. I mam jeszcze pytanie do mam karmiących piersią - ile czasu jedzą Wasze dzieci? Mówię o aktywnym ssaniu. Wcześniej Antoś jadł ok. 30 minut i sam się odłączał od dystrybutora, praktycznie w ogóle nie ulewał. A od jakiegoś tygodnia zdarzają mu się karmienia, że je 50-60 minut ssania non stop, a potem niestety trochę ulewa. Czyżby mojemu dziecku zepsuł się czujnik napełnienia żołądka? |
|
|
|
#488 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Już w zeszłą sobotę zostawiłam tam majątek, też było -20%, a teraz znowu kusisz? A jutro mam francuski i akurat zajęcia koło smyka. Mąż mnie wyrzuci z domu!!A co do drugiego, ja mam z kolei problem w drugą stronę - Alicja ostatnio je krótko, i do tego mam wrażenie że gorzej chwyta pierś. Z butelki karmiona była kilka razy tylko, czy to kurcze możliwe że tak się przestawiła? Przez to mam wrażenie że je krótko, tylko ten cienki pokarm - przez to może te ulewania i ciągła chęć do cyca. |
||
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój czasem je 7-8 minut, często 25-30 a bywa że i 70-80 i sam cycek wypluwa, ale przestał już niemal zupełnie ulewać. Ale ulewanie nie jest niczym złym (chyba że pod ciśnieniem), I z tego co wiem przy kp nie świadczy o przejadaniu tylko nierozwinietym układzie pokarmowym I mija. jeśli Cię martwi trzymaj małemu wyżej głowę po jedzeniu albo odkładaj na bok, żeby się nie zachłystnął --- Przez Was odkopałam fejsika na telefonie ale mam problem z udostępnianiem zdjęć z czyjejś tablicy do grupy, wie ktoś jak to zrobić?--- I jeszcze prośba o poradę- jak jest taka pogoda to lepiej iść gdzieś z małym i pooddychać, czy kierując się zasady "śpij kiedy możesz" iść spać a małego oddać babci na spacer? Nie mogę się zdecydować. Mi się wydaje, że jak się zdrzemnę będzie lepiej (przez ten antybiotyk i nocne karmienie chodzę na rzęsach), mama że powinnam wychodzić (chyba że mówi tak, bo wtedy sama syna ogarnę )
|
|
#490 | |||
|
Raczkowanie
|
witamy po tej stronie tęczy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Liczy się, liczy, właśnie ja też... Jak nie śpię w dzień to zasypiam w czasie karmienia w nocy (wczoraj ani jednego nie miałam przytomnego)
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#493 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45688600]Pokaż linka co kupiłaś![/QUOTE]
Właśnie
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz poszukam.
Daję cynk: z okazji dnia wiosny tylko dziś w h&m -20% na ubranka wiem od siostry. Sama wybieram sie na zakupy popołudniu.
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
No to my po okuliście. Nela ma naczyniaka oczodołu. Dostałyśmy skierowanie do szpitala (już jestem cała chora) w celu diagnostyki (rezonans w pełnej narkozie, więc umieram). Jeśli naczyniak okaże się niegroźny dla narządu wzroku zostawią go do wchłonięcia, w przeciwnym razie będzie do leczenia operacyjnego (tu to już będę trup do kwadratu).
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Krolowa, badz dobrej mysli! Trzymamy za was kciukole.
My na spacerku w chuscie wypas pelna geba.Emma a ja chcialam misiowy kombinezon kupic a nir mam jak dzis pojechac bo mam gosci urodzinowych kuuuleee ;(( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#498 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45687557]
Co do pierwszego - kobieto dostaniesz baty zaraz ![]() Już w zeszłą sobotę zostawiłam tam majątek, też było -20%, a teraz znowu kusisz? A jutro mam francuski i akurat zajęcia koło smyka. Mąż mnie wyrzuci z domu!!A co do drugiego, ja mam z kolei problem w drugą stronę - Alicja ostatnio je krótko, i do tego mam wrażenie że gorzej chwyta pierś. Z butelki karmiona była kilka razy tylko, czy to kurcze możliwe że tak się przestawiła? Przez to mam wrażenie że je krótko, tylko ten cienki pokarm - przez to może te ulewania i ciągła chęć do cyca.[/QUOTE] Ubranek nigdy dość ![]() Kurcze dzisiaj znowu jadł godzinę, po godzinie sama go "odpięłam", ale nie był zadowolony, oj nie na szczęście po 5 min zapomniał, że o coś się awanturował i wyglądał na szczęśliwego i najedzonego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się Cytat:
Cytat:
a jak się jej to objawia? w sensie jak to zauważyłaś? to jakoś widać na oczku?Trzymam kciuki, żeby to była ta opcja niegroźna dla wzroku
|
||||
|
|
|
#499 | ||
|
Raczkowanie
|
Dopiero? Pewnie jeszcze nie jedno Cię czeka
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze... skąd się takie coś bierze...? |
|
|
|
|
#501 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
A co do tej kobiety,to szkoda słów. Cytat:
za tego niegroźnego Wreszcie udało mi się was ogarnąć.Mój żuczek od wczoraj popołudnia coś zmienił charakterek i zebrało mu się na ciągły płacz, wiszeniu na cycku co paręnaście minut i bycie ciągle na rękach. Wczoraj już nie wiedziałam co mam zrobić ,żeby się wreszcie uciszył. W nocy musiałam go wziąć do siebie a i tak więcej nie spałam niż spałam, bo ciągle pojękiwał, rano było dobrze a ze spaceru wróciliśmy z takim rykiem ,że mnie na pewno pół osiedla słyszało. Wytrzymywał normalnie 3 godziny od jedzenia jeśli byliśmy na dworze a teraz po niecałych 2 pędziłam do domu. I od po 13 ciągle ryk co parę minut wiszenie na cycku co chwila.Niech mi ktoś powie , kto mi podmienił żuczka ?
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd to się takie paskudztwo bierze??? kochana trzymam kciuki za pomyślne badanie i oby się bez operacji obyło! a tak na marginesie- cholera jasna co jest że te nasze maluchy co chwila na coś chorują!! zobaczcie ostatnio ile wizyt w szpitalach było i ile jakiś problemów przy badaniach. Limit takich zdarzeń jż się wyczerpał i ma więcej nie być żadnych chorych maluszków
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Jak to jest, ze czlowiek czeka na wiosne a jak ta nadejdzie to dopada go jakies wiosenne przesilenie? Dzis dzien na nie, nic mi sie nie chce (poza nicnierobieniem) i tak jak któraś z Was marze o dniu tylko dla siebie.... :-( Nawet przejscie ponad 8km nie wywialo mi glupot ze lba. Magnusia ma racje - dosc tych chorobsk. Limit został zdecydowanie wyczerpany. Krolowa - wchlonie się, nie ma innej opcji. Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Czapa Doris:
http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p Cytat:
h&m tylko dziś.
|
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łucja powinna 6 razy dziennie wypić 120 w ogóle zagłębiłam się w temat, znalazłam ten artykuł i się poryczałam http://zielonyzagonek.pl/mleko-modyfikowane/ |
|
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie. Wydaje mi sie, ze ta babeczka tam troche przesadza. Obie z siostra byłyśmy chowane na mm - głupsza sie nie czuje a o chorobach to juz nie wspomne. Zeby do szkoly nie isc musiałam termometr w herbatę wsadzać moja młodsza tez cala i zdrowa. Baa mój małżonek również byl karmiony mm i jak facet owszem umiera przy katarze, ale nigdy nic poważniejszego mu nie bylo procz tego, ze alergik.Poza tym rownie dobrze artykul taki moze napisać zwolennik mm i tam opisywać negatywne skutki kp (bo pewnie przy wnikliwym sprawdzaniu i takie by znalazł) A dlaczego np jest większe prawdopodobieństwo tego czy tamtego? Bo nie oszukujmy sie, ale wiecej osób karmi teraz mm (fakt, bywa wygodne w tym zabieganym świecie) wiec automatycznie wiecej dzieci z mm zapadnie na jakas chorobe, czy doświadczy śmierci łóżeczkowe niż dzieci kp których jest mniej. Takie artykuly powinny byc cenzurowane, bo dostarczają tylko stresów mamom które np nie mogą kp. I to jest przyklad terroru - ze niby mm gorsze i tak dalej. A to wcale nie prawda. Jedzenie to jedzenie. Jak dla mnie fajny byl artykul który kiedyś gdzieś czytalam, ze wpływ na zdrowie dziecka w przyszłości ma bliskość z mama/tata przede wszystkim. I zauważam to nawet u mojej malej, jedzenie jedzeniem ale najczesciej chodzi jej o przytulenie
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-03-21 o 19:04 |
|
|
|
|
#508 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest tu odpowednio, dziecko powinno wg obecnych wytycznych przybierać 25- 35 g/ dobę, przy kp MOŻE więcej, ale wcale nie musi. Ja bym nie dokarmiała. Ale super, uwielbam rudzielców. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś zaliczyłyśmy dwa spacery, w sumie ponad 5 godzin na dworze, bo było tak pięknie, że szkoda siedzieć w murach. I tym samym Emilka doświadczyła swój pierwszy piknik , a ja karmienie w parku. Obie dałyśmy radę. ![]() I wiecie czego doświadczyłam? Zajrzałam w wózek jednej kobitce i pomyślałam "jakie maleństwo!", a oznacza to, że moja już wcale takim maleństwem nie jest. Jak to? kiedy????
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Brawo Patrycja, w zasadzie w swej wypowiedzi ujęłas to, co mysle i ja.
![]() I ja i mąż wykarmieni jesteśmy na mm i mamy sie bardzo dobrze. Decyzja o karmieniu mm była dla mnie jedną z najtrudniejszych w zyciu, naprawdę. Ale teraz, z perpektywy czasu widzę, że w moim przypadku była ona jedyną słuszną. Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Lekarz powiedzial ze zmiany sa niewielkie do kontroli i musze obserwowac , zapiszemy ja do neurologa i okulisty. Polecicie jakiegos w warszawie neurologa?.
A tak to juz dobrze w niedziele do domu moglaby juz dzis wracac ale jest za mala na antybiotyk doustny i musimy go dokonczyc w szpitalu. Wlasnie spi z cyckiem w buzi Kontrole usg glowki mialam zapisana na wypisie ze szpitala prodzie bo glowka wciskala sie w moje zebra i miala malutkiego krwiaka. Pani ordynator zobaczyla wpis i zrobila. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

boje sie ze skonczy sie jak kiedys... antybiotyk i silny szczekoscisk. Moglam wtedy pic papki i gryzc tylko chleb wase... nic nie moglam wcisnac do ust...

.wcześniej usypiała w łóżeczku bez większego problemu. teraz traktuje je jako miejsce do zabawy, bo ma tam karuzelę

. przez chwilę poczułam się jak idąc na blok operacyjny z cc,, jakby to mnie nie dotyczyło, jakbym śniła. po kilku tematach okołopieluchowych już się przyzwyczaiłam . chociaż ja nie lubię o tym rozmawiać (tzn o kupie
, ) tylko zaglądnąć
ja pier...

)

16.06.2012
Chcę do lumpa! Chcę gdziekolwiek poza dom, sama
Jak to? kiedy????