Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 06:13   #811
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, takie szybkie pytanie - ile planujecie zaprosić osób na wieczór panieński? bo ja właśnie robię listę i się zastanawiam... jest albo opcja 7 dobrych koleżanek (najchętniej tak bym zostawiła, ale czy to nie za mało osób?), do tego mogę dodać dwie dobre kuzynki, jest jeszcze opcja zaproszenia dwóch żon kuzynów (jedną bardzo lubię, jest mi bliska, ale drugą średnio.. jak zaproszę jedną, to druga strzeli focha) jak widzicie, to nie jest prosta sprawa obiecałam sobie, żeby się nie przejmować i zaprosić takie grono, żebym to ja się dobrze bawiła, no ale i tak mam rozkminy...
ja zaprosiłam swoje koleżanki(7) dwie kuzynki, dwie szwagierki i dwie koleżanki ze strony TŻ (żony jego kumpli) bo się razem trzymamy i chciałam, żeby było miło i żaluję tego, bo panny kręcą nosem na wszystko i ogólnie robią mega problemy na dzień dzisiejszy lepiej by było jakby nie przyszły dlatego polecam zaprosić tylko najbliższe i najwierniejsze osoby dla których najważniejsze będzie to, żebyś to Ty się najlepiej bawiła a nie one

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam w 2 sklepach w poszukiwaniu bardotki do sukni. W Esotiq mierzyłam ten śliczny biały stanik - bardotka z kolekcji Krupy i nie ma w ogóle mojego rozmiaru
Inna bardotka nie do końca mi leżała i kiepsko trzymała, a w Reserved też nie było mojego rozmiaru
Wezmę chyba ten co już wcześniej kupiłam z całą resztą kompletu LINK, mam nadzieję, że będzie pasować pod suknią
bardzo ładny ten z Orchidei

Dziewczyny, do mojego ślubu miesiąc i 12 dni
nie wiem kiedy to zleciało

wczoraj miałam zawał, bo dzwoniła do mnie pani z salonu i.....25 marca, w najbliższy wtorek zaprasza mnie na pierwszą przymiarkę, na 16:00
zaskoczyła mnie, bo cały czas myślałam, że będzie w 1 tyg kwietnia
i teraz nie wiem co zrobić, czy iść w ten wtorek czy przekładać na później ze względu na to, że chciałam w tym dniu mieć też próbny make up i fryzurę a normalnie pracuję do 15 i bym musiała brać wolne, no i nawet jeśli bym wzieła to czy fryzjer z makijażystką będą mieć akurat czas..
pomijam to, że nie znalazłam jeszcze butów (będę polować w ten weekend) i bielizny (jw.)-jest jeszcze opcja doboru w salonie ale chyba wolę sama
tak się nie mogłam doczekać tej przymiarki a jak przyszło co do czego to nie wiem co i jak JAK ŻYĆ ?

edit: w załączniku mój welon
tż jeszcze śpi to nie ma mnie kto z nim obfocić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1241.jpg (117,3 KB, 80 załadowań)

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-03-22 o 07:27
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 07:20   #812
cude
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

docik10

KaMilka4891, raczej sami będziemy dekorowali auto, niczego wielkiego nie planujemy

Opiumalfa ja już panikuję
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 08:07   #813
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość

Powiedziałabym że nie, to standard (kontrola celna)
Ok, dziękuję

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam zawał, bo dzwoniła do mnie pani z salonu i.....25 marca, w najbliższy wtorek zaprasza mnie na pierwszą przymiarkę, na 16:00
zaskoczyła mnie, bo cały czas myślałam, że będzie w 1 tyg kwietnia
i teraz nie wiem co zrobić, czy iść w ten wtorek czy przekładać na później ze względu na to, że chciałam w tym dniu mieć też próbny make up i fryzurę a normalnie pracuję do 15 i bym musiała brać wolne, no i nawet jeśli bym wzieła to czy fryzjer z makijażystką będą mieć akurat czas..
pomijam to, że nie znalazłam jeszcze butów (będę polować w ten weekend) i bielizny (jw.)-jest jeszcze opcja doboru w salonie ale chyba wolę sama
tak się nie mogłam doczekać tej przymiarki a jak przyszło co do czego to nie wiem co i jak JAK ŻYĆ ?

Zadzwoń do salonu i zapytaj, czy jak przełożysz miarę na następny tydzień, to czy się wyrobią do ślubu? Jak Ci powiedzą że tak, to na Twoim miejscu bym zmieniła datę - będziesz mieć więcej czasu na kupno butów, bielizny, teraz będzie to trochę na wariackich papierach.
Jeśli udałoby Ci się mieć w kwietniu przymiarkę to może na spokojnie byś poumawiała się na makijaż i fryzurę, nawet kosztem brania wolnego

Welon też masz piękny
Stary 2014-03-22, 08:42   #814
cornflower_girl
Zakorzenienie

Witam sie z rana

Kate A konsultacja u innego ortodonty by pomogła? Warto, żebyś jednak miała piękny uśmiech bez metalowych ozdób na ślubie (mimo iż lubię aparaty ).

Dziś siadam na tyłku i projektuję zaproszenia - wypadałoby wreszcie. Zastanawiam się też, na ile wynegocjować z hotelem przesunięcie ostatecznego terminu potwierdzeń z 30 maja na pierwszy tydzień lub połowę czerwca. Ślub 26.07 - jest to za wcześnie Niby na tydzień przed weselem możemy powiększyć lub zmniejszyć liczbę gości o 10%, ale z dwumiesięcznym potwierdzaniem to trochę przesada...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 09:01   #815
enzunio
BAN stały

madzixx piękny welon

Melduję, że mam 70 ddś!

Muszę się w końcu zabrać za zęby w przyszłym tygodniu, bo nie zdążę, a chcę najpierw wyleczyć przed wybielaniem

Ma ktoś doświadczenie z paskami CREST?

Poza tym wczoraj pojechałam przymierzać sukienkę na poprawiny i nie kupiłam jej, wyglądałam jak gruba beczka, mimo, że rozmiar 36 był...

Będę szukać dalej
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 09:20   #816
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kochane z 21 czerwca

3 miesiace do slubu!!! lub 92 dni!

:
Gratuluję! To już prawie!!!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie dzisiaj gatki do ślubu - różowe! A co!
Tym samym brakuje mi tylko jednej rzeczy - łańcuszka, ale to na ostatniej przymiarce jak już suknia będzie idealnie również na wysokość leżeć muszę przyłożyć zawieszkę i zobaczyć jaką długość ma kupić.

Dla odmiany TŻ ma jedną rzecz - skarpetki!
Teraz w niedzielę jedziemy na oglądanie garniaków, a kupimy pewnie w przyszły weekend.

Jedna para odmówiła nam przybycia. To znaczy.. poprosiliśmy, żeby się jeszcze zastanowili. To kumpel TŻ i jego żona i o ile on bardzoooo chce to niestety z drugą połówką przez pewne kwestie już nie jest tak różowo. Stwierdził, że jak ma przyjść, nas naciągnąć na koszty, a później wysłuchiwać, albo co gorsza po dwóch godzinach wychodzić.. bo coś, to to chyba nie ma sensu.
Szkoda, ale... lubię go i poniekąd rozumiem (chociaż nie do końca rozumiem jego żonę).

Poza tym brak sygnałów co do odmowy. Kilka osób nie potwierdziło, ale.. mamy jeszcze trochę czasu - na tydzień przed możemy dać listę gości, więc myślę, że ich zmolestujemy pod koniec marca.
Fajnie, że ten kolega na życiowe podejście. Ale dziwne, że żona nie chce przyjść, mi się wydaje że każdy ślub to miła okazja, żeby patrzeć jak dwoje ludzi naprawdę się kocha.
Różowe majtki to naprawdę ciekawy pomysł.

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
a jak któraś z was chce nosic z pierścionkiem to co u góry co na dole, bo się nie orientuje?? nie mogę wstawic zdjęc
Niektórzy noszą tak inni inaczej. Ogólnie co kto lubi. Ja będę nosiła obrączkę na pierścionku.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Jestem mega szczęśliwa byliśmy dziś w USC z dokumentami i zapłacić za ślub. Tak więc.... Ślubować będziemy 29.08.2014 godz. 13:00
Gratulacje!!! Świetne uczucie!

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Dziewczyny który z Waszych Tżtów ma czarny krawat na ślub? Który lepszy, biały czy czarny? bo pare osób już mówiło że czarny nie na ślub...:
My mamy koszulę i krawat w ivory.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Gratulacje, u nas już tylko 78 dni

Byliśmy dzisiaj w USC, wszystko załatwione.
Papierologia złożona u księdza, umówiliśmy się tylko na spisanie protokołu. Wówczas wygłosimy zapowiedzi w parafii ślubu i w mojej i weźmiemy karteczki do spowiedzi. Coraz bliżej
Gratulacje!

Cytat:

obcas 7 cm dziewczyny z klubu już widziały

a co do kalii - to może i są pogrzebowe (choć nigdy nie widziałam ich na pogrzebie), ale jako wiązanka wyglądają pięknie - ten bukiet z załącznika jest przecudny
Ładny ten bukiet. Moim zdaniem kalie są bardzo ładne, wcale nie przejmowałabym się tym, że "pogrzebowe".

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Dziewczyny przedstawiam moje buty ślubne
Więcej zdjęć i info w klubie
Ale słodkie.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

ale Ci zazdroszczę! pamiętaj o zdjeciach dla nas
Idę na przymiarkę ze świadkową, więc liczę na to że zrobi mi zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Kaigara - moja babcia mówi laczki
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 09:33   #817
Lg_ago
Zadomowienie

madzix welon piękny ! Jaka to jest długość i rodzaj tiulu?

springtime czy Ty zabierasz się w najbliższym czasie za sianie gipsówki może ?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 10:28   #818
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jedziemy z tż odebrać nasze obrączki, wracamy jutro, przy okazji odwiedzimy rodzinkę Paaaa spokojnego weekendu!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 10:29   #819
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Zadzwoń do salonu i zapytaj, czy jak przełożysz miarę na następny tydzień, to czy się wyrobią do ślubu? Jak Ci powiedzą że tak, to na Twoim miejscu bym zmieniła datę - będziesz mieć więcej czasu na kupno butów, bielizny, teraz będzie to trochę na wariackich papierach.
Jeśli udałoby Ci się mieć w kwietniu przymiarkę to może na spokojnie byś poumawiała się na makijaż i fryzurę, nawet kosztem brania wolnego

Welon też masz piękny
Dzieki, tak zrobie ! wczoraj ja wstepnie pytalam, czy mozna przelozyc o np tydzien to powiedziala, ze tak upewnie sie jeszcze czy sie na pewno wyrobia o ile z butami mam pewien punkt zaczepienia to z bielizna nic a nic
Wolne bede musiala wziac tak i tak, bo przymiarki maja tylko tygodniu od 11 do 17

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Dziś siadam na tyłku i projektuję zaproszenia - wypadałoby wreszcie. Zastanawiam się też, na ile wynegocjować z hotelem przesunięcie ostatecznego terminu potwierdzeń z 30 maja na pierwszy tydzień lub połowę czerwca. Ślub 26.07 - jest to za wcześnie Niby na tydzień przed weselem możemy powiększyć lub zmniejszyć liczbę gości o 10%, ale z dwumiesięcznym potwierdzaniem to trochę przesada...
Ja bym przesunela na polowe czerwca rzeczywiscie takie wczesne potwierdzanie to lekka przesada...u nas w umowie mamy wstepna ilosc osob, z mozliwoscia +/- 10 % a 2 tyg przed slubem mamy podac ostateczna liczbe.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
madzixx piękny welon

Melduję, że mam 70 ddś!

Muszę się w końcu zabrać za zęby w przyszłym tygodniu, bo nie zdążę, a chcę najpierw wyleczyć przed wybielaniem

Poza tym wczoraj pojechałam przymierzać sukienkę na poprawiny i nie kupiłam jej, wyglądałam jak gruba beczka, mimo, że rozmiar 36 był...

Będę szukać dalej
Dziekuje
I gratki

Co do paskow Crest to my je kupilismy od pn mamy zaczac kiedys juz ich uzywalam i bylam b.zadowolona

Z sukienka na poprawiny mam podobnie, z tym ze w kazdej wydaje mi sie, ze wygladam tak zwyczajnie, jak gosc a nie PM

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

3 metry bosko sie ciagnie za mna tiul zwykly, pojedynczy, taka mgielka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-22, 10:31   #820
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A majtoszki jaśniutkie, ale jednak różowe.
poka

Ja muszę się pochwalić, że kupiłam biustonosz http://www.adore.pl/pl/p/Deco-Freya-...3-cielisty/552 Nie jest to do końca mój rozmiar bo dostałam 65F a powinnam mieć 60 pod biustem i większą miseczkę, ale nie narzekam bo nawet leży jako tako.

Cytat:
Ciekawe czy sobie by zostawiła, gdyby była w Twojej sytuacji
Naciskaj naciskaj
Ja naciskałam już na drugi dzień po założeniu i ściągnął jak obiecał

E tam nie chcą, nie umi nad nimi zapanować Ile nosisz? Masz metal, kryształ czy coś w stylu Damon'a?
Też się zastanawiam Mam zwykły metalowy. Dobrze, że chociaż Ci zdjął jak obiecał

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
hehe ciekawe czy ona chciałaby mieć aparat na zębach na swoim ślubie :P
naciskaj na nią
moja ortodontka z kolei poszła mi na rękę.. mam aparat od paru dni, zdejmie mi go 2 tygodnie przed ślubem, a po ślubie spowrotem założy ale na dłuższy okres z tym, że u mnie w grę wchodzi kasa więc nie robi mi problemów :P musiałam zapłacić teraz całą kwotę, i po ślubie znów muszę zapłacić całą kwotę za aparat..;/ ale czego się nie robi żeby w tym jednym dniu wyglądać wyjątkowo tłumaczę to sobie w ten sposób, że drugi raz będę już płacić "ślubnymi" pieniążkami :P
Ja pewnie musiałabym zapłacić jakieś 1700 a to trochę za dużo. Chcę już się pozbyć tego cholerstwa

Cytat:
Witam sie z rana

Kate A konsultacja u innego ortodonty by pomogła? Warto, żebyś jednak miała piękny uśmiech bez metalowych ozdób na ślubie (mimo iż lubię aparaty ).
może faktycznie powinnam pójść na konsultację. Teraz ta moja jakby przyśpieszyła wizyty bo kolejna jest za 3tyg a nie za miesiąc. Trzymajcie kciuki
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 10:40   #821
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
hehe ciekawe czy ona chciałaby mieć aparat na zębach na swoim ślubie :P
naciskaj na nią
moja ortodontka z kolei poszła mi na rękę.. mam aparat od paru dni, zdejmie mi go 2 tygodnie przed ślubem, a po ślubie spowrotem założy ale na dłuższy okres z tym, że u mnie w grę wchodzi kasa więc nie robi mi problemów :P musiałam zapłacić teraz całą kwotę, i po ślubie znów muszę zapłacić całą kwotę za aparat..;/ ale czego się nie robi żeby w tym jednym dniu wyglądać wyjątkowo tłumaczę to sobie w ten sposób, że drugi raz będę już płacić "ślubnymi" pieniążkami :P
To już nie było lepiej założyć po ślubie i płacić raz? Mnie by było szkoda kasy. I pewnie po tej przerwie żeby znów będą świrować i się przyzwyczajać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 11:05   #822
springtime
Rozeznanie

Cytat:

Ale trafiłaś! Wczoraj przyszły zamówione nasiona gipsówki Stacjonarnie nie udało mi się znaleźć, online też jest problem. Chciałam odmianę bristol fairy, niestety nie udało mi się znaleźć. Zakupiłam podobno odmianę o pełnych kwiatach. Zobaczymy co wyrośnie, ale sadzę dopiero w kwietniu, żeby na koniec sierpnia akurat zakwitły

Od 3 dni próbuję was doczytać, bo nie było mnie tutaj kilka tygodni, mimo duuuużo wolnego czasu, tak na prawdę go nie mam. Sprawy ślubne ostatnio stoją, zrobiłam większość zaproszeń, na resztę na razie weny brak Aaaa w poniedziałek odbieramy obrączki Podkradłam tutaj pomysł, nie pamiętam komu, na grawer: 30.08.2014 umowa... ...to umowa 30.08.2014 I zrobiłam sobie wianek na plener ahhh Szukałam na necie, ale ceny powalają. Zamówiłam na allegro potrzebne kwiatki i sama zrobiłam. Jeszcze mi sporo zostało, zastanawiam się czy nie zrobić opaski z delikatnymi kwiatami na poprawiny (mam już długą suknię i myślałam o pofalowanych rozpuszczonych włosach ). Na pewno dla chrześnicy też coś zrobię, wianek albo własnie opaskę, będzie się pięknie prezentować na moim ślubie. Dodam, że jestem anty sztucznym kwiatom, ale te piankowe zupełnie inaczej się prezentują.

Jeżeli mnie w ogóle pamiętacie i ostatnią moją historię to bardzo proszę trzymajcie kciuki w poniedziałek. Idę na rozmowę o pracę
Stary 2014-03-22, 11:06   #823
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Co do paskow Crest to my je kupilismy od pn mamy zaczac kiedys juz ich uzywalam i bylam b.zadowolona
Gdzie kupowałaś te paski? Też chciałabym wybielić trochę swoje zęby
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 11:14   #824
kiss12550
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!

Można się przyłączyć? Śledzę Wasz wątek już od jakiegoś czasu więc postanowiłam się ujawnić
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 11:21   #825
Le_lena
Raczkowanie

patricia_pati - jednak z tej biżuteri rezygnuję, mam już coś innego na oku dzięki propozyjcom jakie tu dostałam

Dzisiaj rano dostałam smsa że próbki zaproszeń już czekają, a miały być na poniedziałek
I te nam bardzo pasują i te w wersji klasycznej i zabawnej

Miłego dnia PMki - ja się zabieram za pracę

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-22, 11:31   #826
say-hello
Zakorzenienie

dzięki za wszystkie rady odnośnie panieńskiego chyba zrobię tak, jak radzicie, czyli zaproszę mniejsze grono, ale bardziej zaufane

wczoraj wręczyliśmy pierwsze zaproszenie znajomym bardzo się podobało, chwilę pogadaliśmy o ślubie, a później trochę poimprezowaliśmy w domku

Cytat:
chwal się chyba, że to Ty wstawiłaś potem te 7cm. są śliczne nie robili problemów z wymianą? wygodne? jak ta wysokośc? wygodna?
tak, to ja żadnych problemów nie było, właścicielka sklepu bardzo mnie przepraszała ogólnie jestem bardzo zadowolona z obsługi i samych butów. buty są wygodne i przede wszystkim stabilne, nie chyboczą się na boki, nie czuć wysokości. jedynie trochę ta dziurka na palce mnie uwiera, nie przemyślałam tego. ale spróbuję je rozchodzić.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 11:34   #827
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładny!
Co do sukienki, przymiarka teraz wydaje się dość wcześnie- w Polsce mi mówili ,że pierwsza odbywa się na max 2 tyg przed a
potem kilka dni przed ślubem finalna
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam Mam zwykły metalowy. Dobrze, że chociaż Ci zdjął jak obiecał

Ja pewnie musiałabym zapłacić jakieś 1700 a to trochę za dużo. Chcę już się pozbyć tego cholerstwa

może faktycznie powinnam pójść na konsultację. Teraz ta moja jakby przyśpieszyła wizyty bo kolejna jest za 3tyg a nie za miesiąc. Trzymajcie kciuki
Nie chcę martwić, ale mało który lekarz lubi przejmowanie pacjentów w trakcie leczenia- przede wszystkim ortodonci. Bo biorą tak naprawdę odpowiedzialność za leczenie nie tylko własne, ale i przez innego medyka. Jak nie dotrzymają słowa to pacjent ma do nich pretensje, a nie do poprzedniego. Poza tym każdy lekarz ma swoją wizję leczenia, i robi inne posunięcia- choc cel jest dla wszystkich taki sam
Jak metalowy to nie tylko naciska, tylko naciskaj BARDZO!
Ja miałam kryształowy damon'a, teraz mam ściągnięty na 3 m-ce (na pobyt w Polsce i ślub), a jak wróce to założy jeszcze na jakieś 3 m-ce (nie wyrobilismy się w 100% przed moim wyjazdem.) Ale mam to bezkosztowo w ramach prezentu ślubnego
Ja miałam skomplikowaną wadę, nosiłam do tej pory rok. Jest prawie idelanie! Mój mąż jest zachwycony i mówi że on by już nie zakładał, tak ładnie jest, ale ja chcę mieć perfekcyjne. A plan był rozpisany na 21 m-cy. A u Ciebie jak?
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
mam kupione, za pare dni spróbuję- to mogę zdać potem relację

Moja chrześnica (4 latka) przymierzyła sukienkę, jaką jej kupiłam- wygląda jak księżniczka! Przesłodko! Wszyscy się wzruszyliśmy, ja, jej mama, nawet jej tata! Aż łezkę uronił
Za 2 tyg. odwiedzi mnie moja druga druhenka- jestem pewna że też będzie wyglądała idelanie!

kiss12550, witaj! Parę słów o sobie?

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-22 o 11:43
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 11:45   #828
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
mam kupione, za pare dni spróbuję- to mogę zdać potem relację
zdaj koniecznie
ja mam zamiar też je kupić i użyć w lipcu jakoś
z resztą miałam zdejmowany aparat w listopadzie i podobno najlepiej wybielać po pół roku od zdjęcia
z tym aparatem to bym się kłóciła! nie chciałabym iść do ślubu w aparacie na szczęście orto mi zdjęła po 2 latach i jest cudownei teraz

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 11:45   #829
exist_
Zakorzenienie

Ale jestem tępa dzida
Smarowałam się wczoraj balsamem brązującym, pięknie, całe ciało, poszłam umyć rączki, ubrałam ciuchy... I zapomniałam posmarować delikatnie dłonie... wyglądam jakbym się w rękawiczkach opalała, ale wiocha...
Wyrównywanie odcienia in progress
Stary 2014-03-22, 11:45   #830
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Gdzie kupowałaś te paski? Też chciałabym wybielić trochę swoje zęby
Na allegro ok 100zl kosztowaly

Stary 2014-03-22, 11:50   #831
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
3 metry bosko sie ciagnie za mna tiul zwykly, pojedynczy, taka mgielka

Jest boski !
A gdzie kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Ale trafiłaś! Wczoraj przyszły zamówione nasiona gipsówki Stacjonarnie nie udało mi się znaleźć, online też jest problem. Chciałam odmianę bristol fairy, niestety nie udało mi się znaleźć. Zakupiłam podobno odmianę o pełnych kwiatach. Zobaczymy co wyrośnie, ale sadzę dopiero w kwietniu, żeby na koniec sierpnia akurat zakwitły

A podzielisz się linkiem do nasionek?
Bo ja też stacjonarnie nie potrafię dorwać Do tego na all znalazłam i nie wiem, czy ja coś źle pojmuje, czy akurat są to te nasiona - że sieje się teraz, przesadza sierpień - wrześień i kwitną w nastęony roku lipiec sierpień Mi muszą kwitnąć w tym roku, w lipcu. I zgłupiałam całkiem.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 12:23   #832
springtime
Rozeznanie

Cytat:
tak, to ja żadnych problemów nie było, właścicielka sklepu bardzo mnie przepraszała ogólnie jestem bardzo zadowolona z obsługi i samych butów. buty są wygodne i przede wszystkim stabilne, nie chyboczą się na boki, nie czuć wysokości. jedynie trochę ta dziurka na palce mnie uwiera, nie przemyślałam tego. ale spróbuję je rozchodzić.
Też zamówiłam u niej buty. Mam nadzieję, że również będę zadowolona Wybrałaś chyba kolor skóry satynowany srebrny? Ja taki sam tylko złoty Zastanawiałam się nad podobnymi do Twoich, ale obawiałam się obcierania i wzięłam pełne czółenka na 9 cm.

Cytat:

A podzielisz się linkiem do nasionek?
Bo ja też stacjonarnie nie potrafię dorwać Do tego na all znalazłam i nie wiem, czy ja coś źle pojmuje, czy akurat są to te nasiona - że sieje się teraz, przesadza sierpień - wrześień i kwitną w nastęony roku lipiec sierpień Mi muszą kwitnąć w tym roku, w lipcu. I zgłupiałam całkiem.
Chyba wykupiłam wszystkie Wzięłam 7 opakowań, bo nie mam pojęcia ile z tego urośnie. Dodatkowo zamówiłam piękne kremowe słoneczniki
http://www.ogrodniczy.eu/product/id/...iatach-pelnych
Na opakowaniu pisze: roślina jednoroczna. Wysiew nasion marzec-kwiecień do inspektu. W maju przesadzić do gruntu. Kwitnie od czerwca do września.

Co do pasków crest - nie jestem zadowolona, 100 zl wyrzucone w błoto. Zęby lekko mi się wybieliły, ale ile się nacierpiałam Pierwszego dnia użyłam zgodnie z zaleceniem, czyli dwa razy - rano i wieczorem. Następnego dnia myślałam, że oszaleję! Płakałam z bólu, nie mogłam jeść, pić, mówić. Zjadłam chyba opakowanie tabletek przeciwbólowych. Potem stosowałam raz dziennie, ale spektakularnych efektów nie widziałam. Zęby cały czas były nadwrażliwe.

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2014-03-22 o 12:24
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 12:43   #833
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Też zamówiłam u niej buty. Mam nadzieję, że również będę zadowolona Wybrałaś chyba kolor skóry satynowany srebrny? Ja taki sam tylko złoty Zastanawiałam się nad podobnymi do Twoich, ale obawiałam się obcierania i wzięłam pełne czółenka na 9 cm.
tak, ja zamówiłam srebrną skórę satynowaną. złote też mi się podobają, ale ja oglądałam próbki, to dla mnie był to zbyt intensywny złoty, gdyby był trochę jaśniejszy, byłoby lepiej. a ten srebrny fajnie wyszedł, bo wygląda prawie na biały czekam na zdjęcia twoich!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 12:45   #834
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem czarny pogrzebowy... chyba, że nie gładki a z jakimś tłoczeniem albo coś...
czego czarny pogrzebowy ? sto razy lepiej wyglada czarny krawat z biala koszula niz bialy krawat z biala koszula, przynajmniej jest kontrast a nie wszystko sie zlewa ze sobą

Cytat:
Ale jestem tępa dzida
Smarowałam się wczoraj balsamem brązującym, pięknie, całe ciało, poszłam umyć rączki, ubrałam ciuchy... I zapomniałam posmarować delikatnie dłonie... wyglądam jakbym się w rękawiczkach opalała, ale wiocha...
dobra jesteś

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-22, 13:01   #835
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Co do pasków crest - nie jestem zadowolona, 100 zl wyrzucone w błoto. Zęby lekko mi się wybieliły, ale ile się nacierpiałam Pierwszego dnia użyłam zgodnie z zaleceniem, czyli dwa razy - rano i wieczorem. Następnego dnia myślałam, że oszaleję! Płakałam z bólu, nie mogłam jeść, pić, mówić. Zjadłam chyba opakowanie tabletek przeciwbólowych. Potem stosowałam raz dziennie, ale spektakularnych efektów nie widziałam. Zęby cały czas były nadwrażliwe.
To chyba bardziej kwestia zębów, niż pasków. Ja też mam wrażliwe zęby. Podczas poprzednich wybielań, gabinetowych i domowych bardzo cierpiałam. Stosowałam preparaty "po" zmniejszające nadwrażliwość po wybielaniu- pomagało. Teraz stosuję przed wybielaniem pastę Crest Sensitivity, żeby zmniejszyć wrażliwość podczas stosowania ich pasków. Zarówno pasta miała super opinie na necie, jak i same paski (jest ich kilka rodzajów- ja wzięłam z najlepszymi recenzjami- mam nadzieję, że się sprawdzą, a jak nie to pójdę na wybielanie do dentysty).
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 13:40   #836
enzunio
BAN stały

Cytat:
Ale jestem tępa dzida

Dzięki za głosy nt. pasków, jestem chętna by ich użyć, dlatego musze szybko działać z moimi ząbkami

I mam dja na poprawiny Naszą Blondi z wątku i jej narzeczonego
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 14:16   #837
docik10
Zakorzenienie

Dziś byłam na próbnej fryzurze Jestem mega zadowolona, zapłaciłam aż 30zł, ślubna będzie mnie kosztować 50zł Po prawej stronie zostało miejsce wolne, bo tam będę miała wpięte białe eustomie i żółta frezja.
Na żywo jest piękna, zdjęcie tego niestety nie odzwierciedla. Coś czuję, że będę wyglądać pięknie w dniu ślubu

Byłam też na zakupach ślubnych, kupiłam tablicę na drzwi, balony żółte i białe, kumpela się śmiała że wybrałam kolor przewodni papieski Kupiłam też ubranka i naklejki na wódkę, pudełko na koperty i dwa kosze wiklinowe dla rodziców na podziękowanie.

Zakupy udane, zostały mi jeszcze drobne rzeczy do kupienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140322 (1).jpg (38,6 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140322.jpg (32,0 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140322 (2).jpg (29,8 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140322 (3).jpg (35,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140322 (4).jpg (37,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140322 (5).jpg (44,7 KB, 48 załadowań)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 14:34   #838
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś byłam na próbnej fryzurze Jestem mega zadowolona, zapłaciłam aż 30zł, ślubna będzie mnie kosztować 50zł Po prawej stronie zostało miejsce wolne, bo tam będę miała wpięte białe eustomie i żółta frezja.
Na żywo jest piękna, zdjęcie tego niestety nie odzwierciedla. Coś czuję, że będę wyglądać pięknie w dniu ślubu

Byłam też na zakupach ślubnych, kupiłam tablicę na drzwi, balony żółte i białe, kumpela się śmiała że wybrałam kolor przewodni papieski Kupiłam też ubranka i naklejki na wódkę, pudełko na koperty i dwa kosze wiklinowe dla rodziców na podziękowanie.

aaa śliczna fryzura i cena powala
wszystkie zakupy super

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 14:47   #839
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:

kiss12550, witaj! Parę słów o sobie?

Hmm od czego by tu zacząć, obecnie studiuję i mam 21 wiosen jak widać w opisie mam cudowną 7 miesięczną córeczkę i ślub planowany na 23 sierpnia tego roku.
Póki co mieszkam wraz z Tżtem i córeczką u moich rodziców a po ślubie przeprowadzamy sie do domu Tżta w którym będziemy mieszkać już sami jako małżeństwo

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:

cudowny!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:

Jeżeli mnie w ogóle pamiętacie i ostatnią moją historię to bardzo proszę trzymajcie kciuki w poniedziałek. Idę na rozmowę o pracę
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 14:47   #840
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Super fryzurka
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości