|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
ja tu szczerzę mówiąc, to głównie się męczę. Mam taka "babcię i dziadka" którzy nie są moja biologiczną rodziną tylko sąsiadami mojej babci, sami nie mają dzieci i tak jakoś wyszło że mają mnie i moje rodzeństwo za swoich "wnuków" i jestem tu już nimi tak zmęczona, że mam dość. Nie dociera do nich, gdy proszę o chwilę spokoju gdy karmię Bartka, albo gdy jest zmęczony i mówię żeby już mu nie cmokali i tak głośno nie gugali, ogólnie zaczęli mi bardziej grać na nerwach niż moja t. No i przestałam przez to chodzić do babci, no to wczoraj i dziś byli bez zapowiedzi. Dziś jak mi brat powiedział że idą to zamknęłam się w pokoju i kazałam powiedzieć że śpimy z małym więc w sumie byli może z 2minuty. I przynieśli mu mega ciuchy. Różową bluzę z hello kitty z masą brokatu i napisem "little girl" i dwie sztuki różowych rajstop w serduszka, dokupię mu koronę i spinki i będzie idealnie. Ja nie wiem gdzie oni mieli oczy kupując to, pomyślałabym że to może dla mojej siostrzenicy jednak ale była tam też niebieska bluzka w auta i później dzwoniła czy dobre rajstopy. No nic, siostra będzie w maju to zostawię dla jej córki
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Natala tu odpowiem na Twojego posta - ja nie mam nic do przytulania. Uwielbiam to! Lubię sie do niej przytulać i chce z tego korzystać bo pózniej jak będzie starsza to pewnie nie będzie taka chętna
szczególnie ze lezyny razem na łóżku nie musze jej nosić.. Tylko co chwila ktoś mi mowi ze złe robię bo nie uczę dziecka samodzielności nobi wtedy sie czuje jak wyrówna matka ze Przytulam sie dla siebie a nie dla dobra dziecka.. A to moje pierwsze dziecko i takie teksty mnie zawsze dołują..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=45706982 O tak niech będzie bo na telefonie tak najłatwiej A i jeszcze Natala co do ryby - pytam bo właśnie nie mam ty blendera a chciałabym juz rybkę wprowadzić jeszcze przed wyjazdem i zastanawiam sie jak to uciapac w masę bes blendera.. Bo warzywka to widelcem można.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam się z młodym przytulać, całować, głaskać
w sumie na wieczór to w 90% śpi już przy jedzeniu ![]() ja często rozmyślam jak to będzie za kilka lat jak już nie będzie "cycusiem mamusi" ehh i łzy mam w oczach jak nie będę mogła od tak go sobie zabrać, przytulić bo "mamo, weź koledzy patrzą"
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-22 o 21:09 |
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi przywalił.....
![]() zaczełam go łaskotać, a ten jakoś machnął łapskiem i oberwałam w nos łkociem..... Masakra, gwiazdy miałam przed oczyma. teraz siedzu skruszony i rzeprasza.
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ale byki sadze z telefonu
mam nadzieje ze sie domyślacie ze te dziwne słowa powinny brzmieć inaczej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy się w nowym wątku dziekujemy wszystkim bardzo za życzenia byliśmy dziś z Jaśkiem u znajomych i przez cąły dzień od 8.00 do 20.00 spał tylko niespełna 2h!! Teraz usypiałam do prawie godzine i mam nadzieję ze dami troszkę odspanąc moje dziecie ![]() ale humor miał wysmienity - jak zwykle kiedy jesteśmy w gościach lub mamy gości
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech przeprasza ! ![]() Ja tak kiedys łokciem tztow śliwke pod okiem łokciem nabilam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku.
Byliśmy dziś na imieninach u teścia. Emilka miała tyle wrażeń, że nie mogła tam usunąć. No i przed 19 wracaliśmy do domu. Ze względu na brak kupy podałam jej dziś jabłko ze słoiczka, ależ nią trzepało mam nadzieje, że to pomoże
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo, czasem mówię do P., że mój syneczek będzie ze mną mieszkał do 40-stki
a on na mnie mówi, małpia miłość
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym jeszcze rubinke dopisała , nie było jej wieki
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
co co przytalania
ja uwielbiam swojego synka całowacć, głaskać, przytulac![]() ale... chciałabym żeby potrafił zasnąć czasem beze mnie, przy męzu. Niestety poki co jestem niezastapiona. Ja nie mówię żeby zasypiał sam w łóżeczeku, ale chciałabym żeby wystrczyło mu trzymanie za raczke czy głaskanie. mam nadzieję ze do tego dojdziemy
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ewuszkaa jeszcze
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cooooooo
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ale tu spokojniutko ![]() Dziś Julian z tatą i dziadkiem odbyli pierwszy spacer w spacerówce Na szczęście Julek był cieplutki Mama miała dzień laby Byłam w mamą w CH i natachałam szmatek z Reserved Acha! Kaśka! -> w Reserved są te spódniczki, które mierzyłaś w H&M, mają troszkę inny krój, więc może te by Ci podpasowały
|
#47 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze ze starego watku...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wolę niż X Factora![]() Cytat:
Cytat:
"gorzej" jak kolejna będzie dziewczynka wtedy będe testować na nowo![]() Cytat:
my tez dziś robilismy sesję z okazji 5-tki
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha tak mi się przypomniało , wczoraj całuje go po stópkach przed kąpielą i mówie moje kochane stópki i pomyśleć, że wyrosną na wielkie męskie syry ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
oji
oki Cytat:
![]() mój dzisiaj miał na sobie tylko body, skarpeki, spodenki i polara tak ciepło było no i czape co by słonko nie grzało, a Ty chciałaś Julkowi rękawiczki zapodać?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-22 o 21:25 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl gdzieś mi umknął post a pamiętam, ze miałam zamiar odpisać.
Odnośnie wagi Tusi, też uważam, że nie ma powodów do obaw. Ruchliwa jest więc szybko spala badania narazie bym odpuściła
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy wątek!!jej!
Super tytuł!to chyba Anutki? Kaśka mogłabym Cie prosic abys zmieniła moj wiek?tam jest 26 a ja juz w sumie rocznikowo mam 28 z góry dziękuje!---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- madziuchna to u Was tak zimno ze rękawiczki zakładasz jeszce Julkowi?ja juz nie pamiętam kiedy ostatni raz Lilce zakładałam. |
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Leo dostał body little princess ale niestety nie było brokatu![]() Cytat:
więc tak mu dałam na imię
|
||
|
|
|
#53 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym watku
Cytat:
ojjj ale zazdroszczę takiej pogody! Cytat:
przepraszam, ale mnie to rozbawilo, a korona i spinki to już w ogole ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam smaka na chipsy o smaku zielonej cebulki...a Tz nie chce isc mi kupic..leniuch..
|
|
|
|
#55 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gdyby nie gil Hani to zamiast czapki byłaby bluza z kapturkiem ![]() musze jakiś lżejszy kocyk kupić, ten jest już za gruby i za duży
|
|||
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mnie natchnęło na takie pytanie do mam mających więcej niż jedno bobo ![]() jak to jest w drugiej ciąży? bo pierwsza to wiadomo- wszystko jest takie nowe, nieznane, to oczekiwanie itd.
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#60 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

ja tu szczerzę mówiąc, to głównie się męczę. Mam taka "babcię i dziadka" którzy nie są moja biologiczną rodziną tylko sąsiadami mojej babci, sami nie mają dzieci i tak jakoś wyszło że mają mnie i moje rodzeństwo za swoich "wnuków" i jestem tu już nimi tak zmęczona, że mam dość. Nie dociera do nich, gdy proszę o chwilę spokoju gdy karmię Bartka, albo gdy jest zmęczony i mówię żeby już mu nie cmokali i tak głośno nie gugali, ogólnie zaczęli mi bardziej grać na nerwach niż moja t. No i przestałam przez to chodzić do babci, no to wczoraj i dziś byli bez zapowiedzi. Dziś jak mi brat powiedział że idą to zamknęłam się w pokoju i kazałam powiedzieć że śpimy z małym więc w sumie byli może z 2minuty. I przynieśli mu mega ciuchy. Różową bluzę z hello kitty z masą brokatu i napisem "little girl" i dwie sztuki różowych rajstop w serduszka, dokupię mu koronę i spinki i będzie idealnie. Ja nie wiem gdzie oni mieli oczy kupując to, pomyślałabym że to może dla mojej siostrzenicy jednak ale była tam też niebieska bluzka w auta i później dzwoniła czy dobre rajstopy. No nic, siostra będzie w maju to zostawię dla jej córki

szczególnie ze lezyny razem na łóżku nie musze jej nosić.. Tylko co chwila ktoś mi mowi ze złe robię bo nie uczę dziecka samodzielności nobi wtedy sie czuje jak wyrówna matka ze Przytulam sie dla siebie a nie dla dobra dziecka.. A to moje pierwsze dziecko i takie teksty mnie zawsze dołują..
jak nie będę mogła od tak go sobie zabrać, przytulić bo "mamo, weź koledzy patrzą" 

Na szczęście Julek był cieplutki

ostatnio pół dużej paki pożarłam