Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 22:11   #91
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
P. w robocie?
ta dzwoniłam o 21:00 czy będzie o 22:00 to coś tam pisze

Bajka ja do tej pory nie wierzę, że mam tak grzeczne dziecko- bo ja to zawsze mam pecha

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:11   #92
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Hej, hej~!

Dziękujemy za grsatulacje! I przyłączamy się do najlepszych życzeń dla Jasia Hani Filipka Stasia

Tak, tak, Zuzia skończy za godzinę 5 miesięcy!! Ale to zleciało....

Dostała dziś pierwszą marcheweczkę ("mamo, fuuuuuj! Wolę kleik ryżowy!") i to w dwóch postaciach, jutro zaprezentuję w K.

Poli, Rusałka, Friends to coś co leci u nas na okrągło! Ostatnio właśnie mówiłam Tżowi, że w tym roku 20 lat odkąd zaczęli kręcić, to można by jakieś postanowienie sobie zrobić. A on na to "Challenge accepted" Wariat, ale myślę, że już z dwudziesty raz obejrzymy wszystko... Moja ulubiona para to Chandler () i Monica Ostatnio zamówiłam dla Zuzi książkę "Velveteen Rabbit". Zagadka - jak to się ma do Friends?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:12   #93
angelikada
Wtajemniczenie

Witam w nowym wątku

Lula jak nie rodzina tz to przybrana Twoja biedna Ty

Papugameskie syry??nie mogę ze śmiechu bo wyobrazilam sobie jak całujesz te wielkie stopy w przyszłości

[B]ja[B] piękna i słodka Polusia szkoda że pleckami do nas :p

W ogole wszystkiego naj dla babelkow kończących 7 miesięcy

Rękawiczki???boże toż ja jej ubieralam tylko jak było mega zimno!od dawna ich nie ubieram a lapki zawsze sprawdzam i cieplusie sa

[B]Natala[B] ja uwielbiam przytulaski zwłaszcza jak Lena się odwraca w stronę piersi i jak słodko zaczyna się cieszyć i ja łapie jak widzi że dostanie cyca ale wiesz usypianie cały czas przy piersi i jak ja zabieram to się przebudza i muszę na nowo jej ja podać to trochę męczące dlatego walczę o jej usypianie żeby sama to potrafiła ale jestem obok i daje raczke i czekam aż usnie

[B]Rusalko[B]dzisiaj się jednak nie udało próbowałam 3 razy ale wina chyba jej drzemki przed 18 nie może wtedy absolutnie spać bo o 19 ja kapie butla i nyny ale nie poddaje się bede próbować dalej i za was też trzymam kciuki
Stary 2014-03-22, 22:13   #94
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ta dzwoniłam o 21:00 czy będzie o 22:00 to coś tam pisze

Bajka ja do tej pory nie wierzę, że mam tak grzeczne dziecko- bo ja to zawsze mam pecha
spoko, jak bedzie starszy moze sie to zmienic
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:13   #95
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
druga będzie córka, chłopak co najwyżej trzeci
chyba wszystkim mnie szkoda i chcą być mili każdy mówi, że córka będzie u nas

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój mąz chociaż marzy o córce zawsze mówi, ze jak będzie syn, to pokocha jak swoje

Bajak, że zbój będzie to już widać z mebli jak się za blisko z nim stoi chce zwalać

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:15
Stary 2014-03-22, 22:14   #96
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ja oczywiście, że chcę córkę - Blankę, ostatnio chodzi mi po głowie Oliwka, kiedyś myślałam o Helence [ale nie, bo T. jeszcze nabierze do głowy, że to po jej mamie, czyli babci TŻ , a tak wcale nie byłoby]. Jeśli TŻ nie uda się spłodzić córy, to drugi boy będzie Nikodemem Co mu wczoraj zakomunikowałam W sumie to ze względu na imię mogłabym mieć dwóch synów

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:14   #97
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ojej, oby szczęśliwie wrócili !!
Stary 2014-03-22, 22:15   #98
bajka1807
Zakorzenienie

cos sie te Blanki popularne robia a mi sie to imie nie podoba ale niewyobrazam sobie zeby moja corka miala by miec inaczej na imie bo jakims sposobem do niej pasuje, tym bardziej ze blondi, niebieskie oczy i jasna karnacja aczkolwiek mi sie bardziej podoba Bianka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:17   #99
kaska87
Zakorzenienie

no ciekawe co to nam się porodzi może jeszcze nasz wątek do tego czasu będzie żył

mi się Blanka nie podoba w ogóle mi się to z imieniem nie kojarzy

ja mam już córkę Oliwię

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:19
Stary 2014-03-22, 22:19   #100
Madziuchna27
Zakorzenienie

Papuga, ale jesteś podobna do mamy Ps. Puzzle Antka są ładniejsze niż te, które kupiłam od tego samego sprzedawcy co Ty

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
no ciekawe co to nam się porodzi może jeszcze nasz wątek do tego czasu będzie żył
musi żyć, najwyżej będziemy go reanimować

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

ej, wiecie, że ja się udzielam tylko tutaj nie mam żadnej innej grupy dyskusyjnej

Stary 2014-03-22, 22:20   #101
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ej, wiecie, że ja się udzielam tylko tutaj nie mam żadnej innej grupy dyskusyjnej
ja mam 2+3 kluby dlatego czasem nie nadrabiam

Stary 2014-03-22, 22:22   #102
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
kocham ten serial i mogłabym go oglądac bez końca
ulubiony bohater? para?
dopiero jestem na 19 odcinku 3 sezonu tak więc jeszcze chyba nie mam ulubionej paryi bohatera w sumie tez niena początku cholernie irytował mnie Ross(ta jego ciamajdowadosc)ale teraz widze się chłopak zmieniłbardzo podobała mi się postać Richarda(to ten starszy gosciu z którym Monika była na początku)szkoda ze zerwali..ponoc Monika bedzie tez z Chendlerem-czekam na to z niecierpliwoscią
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:23   #103
kaska87
Zakorzenienie

niby weekend a już 100 postów w nowym wąciu

Stary 2014-03-22, 22:24   #104
Madziuchna27
Zakorzenienie

właśnie moją ulubioną parą byli Monika i Czandler

Stary 2014-03-22, 22:27   #105
dodinha
Wtajemniczenie

A jednak utknęli,autostrada zamknięta!! Znając ten kraj,to postoją
Stary 2014-03-22, 22:32   #106
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam się z młodym przytulać, całować, głaskać dlatego jak małż idzie na nockę to ląduje u mnie w łóżku i sobie śpimy razem ale nie ukrywam, że cieszę się z tego, że sam zasypia w łóżeczku w sumie na wieczór to w 90% śpi już przy jedzeniu

ja często rozmyślam jak to będzie za kilka lat jak już nie będzie "cycusiem mamusi" ehh i łzy mam w oczach jak nie będę mogła od tak go sobie zabrać, przytulić bo "mamo, weź koledzy patrzą"
Moja zawsze zasypia przy cycu, zawsze, wiec nie mam jak jej oduczać, bez sensu:/ A dzisiaj już trzy razy chciała jeść, jadła w półśnie.

Moja też jest cycusiem mamusi, zawsze jak ktoś inny ją bierze na ręce to patrzy tylko za mną, zawsze tylko do mnie na ręce jak trzeba ją pocieszyć, przy mnie się uspokaja i do mnie tak fajnie pełza Ale Tatuś też jest cacy, strasznie się uśmiecha na jego widok

Cytat:
Cześć!
Ale tu spokojniutko
Dziś Julian z tatą i dziadkiem odbyli pierwszy spacer w spacerówce A. sam ubierał małego, jak wrócili zobaczyłam, że tata nie nałożył mu rękawiczek Na szczęście Julek był cieplutki
Mama miała dzień laby Byłam w mamą w CH i natachałam szmatek z Reserved
Acha! Kaśka! -> w Reserved są te spódniczki, które mierzyłaś w H&M, mają troszkę inny krój, więc może te by Ci podpasowały
rękawiczki w te upały?omg

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Motyl gdzieś mi umknął post a pamiętam, ze miałam zamiar odpisać.
Odnośnie wagi Tusi, też uważam, że nie ma powodów do obaw. Ruchliwa jest więc szybko spala badania narazie bym odpuściła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:36   #107
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moja zawsze zasypia przy cycu, zawsze, wiec nie mam jak jej oduczać, bez sensu:/ A dzisiaj już trzy razy chciała jeść, jadła w półśnie.

Moja też jest cycusiem mamusi, zawsze jak ktoś inny ją bierze na ręce to patrzy tylko za mną, zawsze tylko do mnie na ręce jak trzeba ją pocieszyć, przy mnie się uspokaja i do mnie tak fajnie pełza Ale Tatuś też jest cacy, strasznie się uśmiecha na jego widok
U nas dokładnie tak samo,nie wiem co zrobię,jak przestanę karmić.Helka też jak widzi tatę to zaciesza,śpiewa z nim,ale jak coś to ja!
Stary 2014-03-22, 22:37   #108
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, od tego sprzedawcy kupowałyście krzesełka?

http://allegro.pl/mummy-love-krzesel...048248057.html

Wiem, że większość brała dotty blue, a mi się te miśki podobają i będą pasowały do kuchni/salonu To takie same, c'nie? Fajne?

Stary 2014-03-22, 22:39   #109
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam 2+3 kluby dlatego czasem nie nadrabiam
Poważnie???? ja akurat mam tylko ten i nie wyrabiam czasem :p i staram się wszystko nadrobić
Stary 2014-03-22, 22:40   #110
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, od tego sprzedawcy kupowałyście krzesełka?

http://allegro.pl/mummy-love-krzesel...048248057.html

Wiem, że większość brała dotty blue, a mi się te miśki podobają i będą pasowały do kuchni/salonu To takie same, c'nie? Fajne?

Stary 2014-03-22, 22:47   #111
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka a Fikusek czasem tu pisze

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Kaśka mogłabyś mnie dopisac do listy?

(25l.) tp.05.10.13 - Leon ur.14.10.2013 (4450g, 59cm, cc)

ooł leo miał największą wagę urodzeniową
wooow wielgus

Cytat:
z poprzedniego wątku

u nas się kupy wyregulowały przy stałych pokarmach robiła co dwa dni, teraz z 2 dziennie

różowe kupione czy dostaliście?

dołączam

ja też przytulak
ciężko było ale przywykłam

jeszcze z gerbera ma niezły skład, jarzynki z delikatną rybką, z tym, że to mały słoik
i prezenty,i kupione przeze mnie. Nigdy nie twierdziłam,że nie będę mieć różowych ciuchów. Po prostu nie uznaję ich w nadmiarze, bawi mnie jak dziewczynka ma wszystko różowe.

Cytat:
ja oglądam "Polowanie na druhny" na tvn7 uwielbiam!

to ja się boję, że poród będzie straszny skoro teraz było ok, że dziecko będzie płakało a ja nie będę wiedziała co zrobić ogólnie nastawiam się, że będzie to totalna odwrotność ciąży z Mikim i samego Mikiego

P. powiedział, że nie może mieć drugiego syna bo nie nazwie go Nikodem bo mu mówiłam, że ładne
jejuuu też tak mam.
Raz mi się Tuśka strasznie rozwyła,jak byliśmy u mojego brata. Bez kitu, nie wiedziałam co ja mam robić, totalny zaskok. Moje dziecko nigdy nie płacze jak gdzieś jedziemy, jak ktoś ją bierze na ręce, jak jesteśmy na spacerze, jak się ubieramy.
Wczoraj spotkałam sąsiadkę i jej córa płakała i mi bylo głupio, nie wiedziałam co mam robić,czy przeszkadzać czy nie...moja w życiu tak nie zrobiła.
Też się boję,że następne da mi popalić

Cytat:

syrki mojego synka to bułeczki, ewentualnie buły i też są notorycznie przeze mnie całowane kiedyś nawet Julek mnie drapnął w usta jak miał za długie pazurki [tak na marginesie - ostatnio obcinam dosłownie co 2-3 dni, bo tak rosną i na dłoniach i na stópkach, że szok ]

Chyba było gdzieś ok. 16-18 stopni
Durna ja! Ale jak wrócili to rączki miał jak małe lody

Tassia, a Maciej daje Wam sprzątać bez problemu?

P. w robocie?
u nas tak jest od jakichś 2 miesięcy, nie nadążam za tymi pazurami

Cytat:
druga będzie córka, chłopak co najwyżej trzeci
mój małż też ma takie plany

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Wiecie czy wszystkie te mm smakują tak samo?Bo nie wiem czy mam szukać i próbować, a może któreś jej podpasuje, czy jednak kombinować.żeby jadła to co ma...
teraz kupiłam Bebiko i też odpada...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:50   #112
anutka171
Rozeznanie

witam sie i ja w nowym watku

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kurcze, to licho... bo Hania jak jest najedzona to bez problemu na spacerze zaśnie

ale kurcze, przecież to urocze jest.... jakoś strasznie długo to trwa, że Ci przeszkadza? no bo co w tym złego, że dziecko przy zasypianiu potrzebuje bliskości? kurcze, ja stara baba jestem a też wolę jak mąż jest obok gdy zasypiam
moja starsza ma 3.5 roku i jakby patrzeć na to tak jak Ty mówisz, to chyba nigdy sama nie zasnęła.... bo najpier była pierś, potem przytulanie, głaskanie po główce... teraz chce żeby jej poczytać, poprzytulać, pogłaskać i szczerze? uwielbiam te chwile
czemu wg Ciebie musi tak SAM koniecznie?
Ejj, ale ja wcale nie powiedzialam,ze nie lubie sie do niego przytulac, ani tego nie robie
fakt, napisalam, ze staram sie zeby usypial samodzielnie, poniewaz nauczyl sie zasypiac przy mnie w ciagu dnia. z reguly wlasnie kladlam sie obok niego, ewentualnie tz i razem sobie lezelismy az nie usnal. teraz kazdej nocy sie budzi po kilka razy i na poczatku udaje mi sie go jakos w tym lozeczku ponownie uspic. ale im pozniej w nocy, tym jest wiekszy problem, zeby poszedl spac i musze go wziac do nas. mimo wszystko jednak to nie jest najlepsze ani dla nas ani dla niego, dlatego staram sie, by troszke nauczyl sie samodzielnie chodzic spac. czy jest to az takie zle?
a swoja droga bardzo czesto przytulam sie do swojego malenstwa, kocham to robic i czesto mam wtedy lzy w oczach, bo wiem jak ulotne sa te chwile.
o chocby przed chwila wrocilam ze spotkania, Kubus marudzil i nie chcial usnac, wiec wzielam go do nas do lozka, przytulilismy sie i w mgnieniu oka usnal. zaraz go przeloze do lozeczka.
kurcze od razu sie poczulam jak wyrodna matka :/

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Nowy wątek!!jej!

Super tytuł!to chyba Anutki?

Kaśka mogłabym Cie prosic abys zmieniła moj wiek?tam jest 26 a ja juz w sumie rocznikowo mam 28z góry dziękuje!

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

madziuchna to u Was tak zimno ze rękawiczki zakładasz jeszce Julkowi?ja juz nie pamiętam kiedy ostatni raz Lilce zakładałam.
dziekuje Kochana tak to moj

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Oby jak najszybciej i bezpiecznie wrocil do domku

Fajnie jest wyjsc z domu i odchamic sie troszke.
uwielbiam takie babskie wieczory, co niestety zdarza sie niezwykle rzadko.
troche sie podbudowalam i naladowalam akumulatory
a teraz do spania, bo raniutko musze wstac.
branoc
Stary 2014-03-22, 22:52   #113
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
też planuję tak zrobić.
ediatra mi mówiła,żeby nie podawać ryb z Bałtyku
A dlaczego tak?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zazdroszczę dnia ja tu szczerzę mówiąc, to głównie się męczę. Mam taka "babcię i dziadka" którzy nie są moja biologiczną rodziną tylko sąsiadami mojej babci, sami nie mają dzieci i tak jakoś wyszło że mają mnie i moje rodzeństwo za swoich "wnuków" i jestem tu już nimi tak zmęczona, że mam dość. Nie dociera do nich, gdy proszę o chwilę spokoju gdy karmię Bartka, albo gdy jest zmęczony i mówię żeby już mu nie cmokali i tak głośno nie gugali, ogólnie zaczęli mi bardziej grać na nerwach niż moja t. No i przestałam przez to chodzić do babci, no to wczoraj i dziś byli bez zapowiedzi. Dziś jak mi brat powiedział że idą to zamknęłam się w pokoju i kazałam powiedzieć że śpimy z małym więc w sumie byli może z 2minuty. I przynieśli mu mega ciuchy. Różową bluzę z hello kitty z masą brokatu i napisem "little girl" i dwie sztuki różowych rajstop w serduszka, dokupię mu koronę i spinki i będzie idealnie. Ja nie wiem gdzie oni mieli oczy kupując to, pomyślałabym że to może dla mojej siostrzenicy jednak ale była tam też niebieska bluzka w auta i później dzwoniła czy dobre rajstopy. No nic, siostra będzie w maju to zostawię dla jej córki
Ale Ty spotykasz ludzi na swojej drodze

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Natala tu odpowiem na Twojego posta - ja nie mam nic do przytulania. Uwielbiam to! Lubię sie do niej przytulać i chce z tego korzystać bo pózniej jak będzie starsza to pewnie nie będzie taka chętna szczególnie ze lezyny razem na łóżku nie musze jej nosić.. Tylko co chwila ktoś mi mowi ze złe robię bo nie uczę dziecka samodzielności nobi wtedy sie czuje jak wyrówna matka ze Przytulam sie dla siebie a nie dla dobra dziecka.. A to moje pierwsze dziecko i takie teksty mnie zawsze dołują..
Twoje dziecko, Twoje zasady wychowawcze a innym nic do tego Ja tez przytulam, nosze, caluje, rozpieszczam. Jeszcze troche i nie bede tego miala wiec dlaczego mam teraz nie korzystac

Cytat:

Kaśka mogłabym Cie prosic abys zmieniła moj wiek?tam jest 26 a ja juz w sumie rocznikowo mam 28z góry dziękuje!
Kaska to ja tez prosze o zmiane bo mi juz 29 stuknelo

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobry wieczor

jestesmy hardcorowi z tz
zrobilismy dzis wiosenne porzadki
jak czolgi, umylismy okna, tz posprzatal piwnice i wypucowalismy wszystkie zakamarki
zostala nam tylko wymiana garderoby ale to za tydzien
szczegolnie ze zapowiada sie zima
dzis tez przetestowalismy nasz drugi wozek tzn inglesine i chyba bedzie jezdzil na stale w aucie bo generalnie tak na co dzien lepszy od mury.

ja juz probuje spac ale mi nie wychodzi zasypianie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Z bolacym kregoslupem to wszystko? Rzeczywiscie jestes hardcorem Oszczedzaj sie troche

Cytat:
mam chipsy ide oglądac Przyjaciół
Tz sie zlitowal?

Cytat:
syrki mojego synka to bułeczki, ewentualnie buły i też są notorycznie przeze mnie całowane kiedyś nawet Julek mnie drapnął w usta jak miał za długie pazurki [tak na marginesie - ostatnio obcinam dosłownie co 2-3 dni, bo tak rosną i na dłoniach i na stópkach, że szok ]

Chyba było gdzieś ok. 16-18 stopni
Durna ja! Ale jak wrócili to rączki miał jak małe lody

Paznokcie tez co 3 dni obcinam, bo inaczej wszyscy podrapani

I nie chce pytac w co on byl ubrany skoro jeszcze rekawiczki chcialas mu ufundowac

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Poli, Rusałka, Friends to coś co leci u nas na okrągło! Ostatnio właśnie mówiłam Tżowi, że w tym roku 20 lat odkąd zaczęli kręcić, to można by jakieś postanowienie sobie zrobić. A on na to "Challenge accepted" Wariat, ale myślę, że już z dwudziesty raz obejrzymy wszystko... Moja ulubiona para to Chandler () i Monica Ostatnio zamówiłam dla Zuzi książkę "Velveteen Rabbit". Zagadka - jak to się ma do Friends?
Ja wiem, ja wiem Chandler zdobyl ja dla dziewczyny Joey'a

Cytat:
dopiero jestem na 19 odcinku 3 sezonu tak więc jeszcze chyba nie mam ulubionej pary i bohatera w sumie tez nie na początku cholernie irytował mnie Ross(ta jego ciamajdowadosc)ale teraz widze się chłopak zmienił bardzo podobała mi się postać Richarda(to ten starszy gosciu z którym Monika była na początku)szkoda ze zerwali..ponoc Monika bedzie tez z Chendlerem-czekam na to z niecierpliwoscią
Nie ogladalas nigdy przyjaciol Nie wierze

To ja pochwale moja corke otoz mamy pierwsza szuflade otwarta, a pozniej szafe Sposob na przemieszczanie: tu sie przekrece, tu obroce, troche powyciagam i jestem

Nadrobilam, napisalam i zmykam bo tz czeka

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:54   #114
kaska87
Zakorzenienie

Motyl a enfamil próbowałaś? bebilonu możesz saszetkę kupić, albo w aptece takie już gotowe kup po jednym z każdej firmy
http://allegro.pl/dz-bebilon-pepti-m...063783757.html
http://allegro.pl/dz-enfamil-mleko-0...063788772.html
http://allegro.pl/dz-nan-pro-1-mleko...063790362.html

jak się uprzeć to możesz odciągać swoje i dać na początek 1 miarkę mm, później 2,3 itd. może załapie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-22 o 22:55
Stary 2014-03-22, 22:55   #115
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Nadrobiłam ten i poprzedni wątek, ale wybaczcie, że wszystki nie będę odpisywać. Jesteśmy u rodziców na wsi, jutro mamy urodziny u bratanicy męża, ale sama nie wiem czy pójdziemy. Dawid dalej kaszle, doszedł mu katar, mąż też zasmarkany.

Najlepsze życzenia dla siedmiomiesięczniaków

Cytat:
Cześć!
Ale tu spokojniutko
Dziś Julian z tatą i dziadkiem odbyli pierwszy spacer w spacerówce A. sam ubierał małego, jak wrócili zobaczyłam, że tata nie nałożył mu rękawiczek Na szczęście Julek był cieplutki
żartujesz?
Miłek nigdy nie miał rękawiczek, dłonie mu zawsze jakoś w rękawkach się chowały i było
a dziś miał body z krótkim, bluzę, spodnie dresowe i skarpetki

Cytat:
proszę bardzo

synowa będzie zachwycona

a mnie natchnęło na takie pytanie do mam mających więcej niż jedno bobo

jak to jest w drugiej ciąży? bo pierwsza to wiadomo- wszystko jest takie nowe, nieznane, to oczekiwanie itd.
u mnie obie ciąże bezproblemowe i bardzo dobrze je zniosłam, w pierwszej to tak jak piszesz wszystko nowe, nieznane, człowiek się o wszystko martwi, szuka, sprawdza, a w drugiej akurat w moim przypadku zupełny luzik, podchodziłam do wszystkiego na spokojnie i bez stresu, wielu rzeczy się spodziewałam, więcej uznawałam za normalne, może dlatego że był krótki odstep i dobrze jeszcze pamietałam
porodów nie da się porównać, pierwszy był ciężki i trwał długo, może własnie to jedno różniło moje ciąże, że w pierwszej jakoś nie myślałam o porodzie, nie bałam się go, bo w sumie nie wiedziałam co mnie czeka, a w drugiej na samo wspomnienie byłam przerażona
ale drugi poród to już zupełnie inna bajka, szybko poszło i dobrze go wspominam

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 22:59   #116
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Oby jak najszybciej i bezpiecznie wrocil do domku
Właśnie dzownił Tżt,za pół godziny mają otworzyć autostradę,wiec koło północy pewnie będą
Stary 2014-03-22, 23:00   #117
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Oby bezpiecznie dojechali...

Cytat:

Cytat:
U nas dokładnie tak samo,nie wiem co zrobię,jak przestanę karmić.Helka też jak widzi tatę to zaciesza,śpiewa z nim,ale jak coś to ja!
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ejj, ale ja wcale nie powiedzialam,ze nie lubie sie do niego przytulac, ani tego nie robie
fakt, napisalam, ze staram sie zeby usypial samodzielnie, poniewaz nauczyl sie zasypiac przy mnie w ciagu dnia. z reguly wlasnie kladlam sie obok niego, ewentualnie tz i razem sobie lezelismy az nie usnal. teraz kazdej nocy sie budzi po kilka razy i na poczatku udaje mi sie go jakos w tym lozeczku ponownie uspic. ale im pozniej w nocy, tym jest wiekszy problem, zeby poszedl spac i musze go wziac do nas. mimo wszystko jednak to nie jest najlepsze ani dla nas ani dla niego, dlatego staram sie, by troszke nauczyl sie samodzielnie chodzic spac. czy jest to az takie zle?
a swoja droga bardzo czesto przytulam sie do swojego malenstwa, kocham to robic i czesto mam wtedy lzy w oczach, bo wiem jak ulotne sa te chwile.
o chocby przed chwila wrocilam ze spotkania, Kubus marudzil i nie chcial usnac, wiec wzielam go do nas do lozka, przytulilismy sie i w mgnieniu oka usnal. zaraz go przeloze do lozeczka.
też się boję co będzie jak przestanę karmić ale może wtedy leo przejdzie na jakis inny system i wymyśli jakiś inny relaks... więc może będzie lepiej, szczerze mówiąc od 2 miesięcy nigdzie nie wychodziłam sama i dopiero dziś do tego doszłam, że jednak jestem trochę uziemiona. Kocham te chwile karmienia, ale tak jak wy chciałabym żeby kto inny też dał sobie radę z położeniem go spać... U nas też mama do tulenia, tata do wygłupówale sie cieszy jak Tż widzi na horyzoncie
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:03   #118
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby bezpiecznie dojechali...

też się boję co będzie jak przestanę karmić ale może wtedy leo przejdzie na jakis inny system i wymyśli jakiś inny relaks... więc może będzie lepiej, szczerze mówiąc od 2 miesięcy nigdzie nie wychodziłam sama i dopiero dziś do tego doszłam, że jednak jestem trochę uziemiona. Kocham te chwile karmienia, ale tak jak wy chciałabym żeby kto inny też dał sobie radę z położeniem go spać... U nas też mama do tulenia, tata do wygłupówale sie cieszy jak Tż widzi na horyzoncie
Też mam taką nadzieję,że jej sie zmieni jak cycka odstawi.Ja też uziemiona,bo Tżt sobie nie poradziłby z jej uśpieniem,mam nadzieję,że jak podrośnie to się nauczy ją usypiać,co chociaż seriale będę mogła od czasu do czasu obejrzeć,a nie jak teraz tyły mam jak nie wiem
Stary 2014-03-22, 23:07   #119
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl a enfamil próbowałaś? bebilonu możesz saszetkę kupić, albo w aptece takie już gotowe kup po jednym z każdej firmy
http://allegro.pl/dz-bebilon-pepti-m...063783757.html
http://allegro.pl/dz-enfamil-mleko-0...063788772.html
http://allegro.pl/dz-nan-pro-1-mleko...063790362.html

jak się uprzeć to możesz odciągać swoje i dać na początek 1 miarkę mm, później 2,3 itd. może załapie
tylko wydaje mi się że smak może być różny. w szpitalu były te buteleczki enfamila i całkiem inne bylo to mleko niż takie w proszku co mu robiłam na początku. (to w szpitalu smierdziało i było szare)

Cytat:
Też mam taką nadzieję,że jej sie zmieni jak cycka odstawi.Ja też uziemiona,bo Tżt sobie nie poradziłby z jej uśpieniem,mam nadzieję,że jak podrośnie to się nauczy ją usypiać,co chociaż seriale będę mogła od czasu do czasu obejrzeć,a nie jak teraz tyły mam jak nie wiem
Ja mam tv tu gdzie spanie Tyle pokoi w chacie a my jak głupki się gnieździmy
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:24   #120
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko wydaje mi się że smak może być różny. w szpitalu były te buteleczki enfamila i całkiem inne bylo to mleko niż takie w proszku co mu robiłam na początku. (to w szpitalu smierdziało i było szare)

Ja mam tv tu gdzie spanie Tyle pokoi w chacie a my jak głupki się gnieździmy
Też mam tv w sypialni,ale nie włączam,bo to ją by rozproszylo i ze spania nici

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości