|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
ta
dzwoniłam o 21:00 czy będzie o 22:00 to coś tam pisze ![]() Bajka ja do tej pory nie wierzę, że mam tak grzeczne dziecko- bo ja to zawsze mam pecha
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Hej, hej~!
Dziękujemy za grsatulacje! I przyłączamy się do najlepszych życzeń dla Jasia Hani Filipka Stasia ![]() Tak, tak, Zuzia skończy za godzinę 5 miesięcy!! Ale to zleciało.... Dostała dziś pierwszą marcheweczkę ("mamo, fuuuuuj! Wolę kleik ryżowy!") i to w dwóch postaciach, jutro zaprezentuję w K. Poli, Rusałka, Friends to coś co leci u nas na okrągło! Ostatnio właśnie mówiłam Tżowi, że w tym roku 20 lat odkąd zaczęli kręcić, to można by jakieś postanowienie sobie zrobić. A on na to "Challenge accepted" Wariat, ale myślę, że już z dwudziesty raz obejrzymy wszystko... Moja ulubiona para to Chandler ( Ostatnio zamówiłam dla Zuzi książkę "Velveteen Rabbit". Zagadka - jak to się ma do Friends?![]()
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym wątku
![]() Lula jak nie rodzina tz to przybrana Twoja biedna Ty ![]() Papugameskie syry?? [B]ja[B] piękna i słodka Polusia szkoda że pleckami do nas :pW ogole wszystkiego naj dla babelkow kończących 7 miesięcy ![]() Rękawiczki???boże toż ja jej ubieralam tylko jak było mega zimno!od dawna ich nie ubieram a lapki zawsze sprawdzam i cieplusie sa ![]() [B]Natala[B] ja uwielbiam przytulaski zwłaszcza jak Lena się odwraca w stronę piersi i jak słodko zaczyna się cieszyć i ja łapie jak widzi że dostanie cyca ale wiesz usypianie cały czas przy piersi i jak ja zabieram to się przebudza i muszę na nowo jej ja podać to trochę męczące dlatego walczę o jej usypianie żeby sama to potrafiła ale jestem obok i daje raczke i czekam aż usnie [B]Rusalko[B]dzisiaj się jednak nie udało próbowałam 3 razy ale wina chyba jej drzemki przed 18 nie może wtedy absolutnie spać bo o 19 ja kapie butla i nyny ale nie poddaje się bede próbować dalej i za was też trzymam kciuki
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba wszystkim mnie szkoda i chcą być mili
Cytat:
![]() Bajak, że zbój będzie to już widać z mebli jak się za blisko z nim stoi chce zwalać
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-22 o 22:15 |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście, że chcę córkę - Blankę, ostatnio chodzi mi po głowie Oliwka, kiedyś myślałam o Helence [ale nie, bo T. jeszcze nabierze do głowy, że to po jej mamie, czyli babci TŻ
, a tak wcale nie byłoby]. Jeśli TŻ nie uda się spłodzić córy, to drugi boy będzie Nikodemem Co mu wczoraj zakomunikowałam W sumie to ze względu na imię mogłabym mieć dwóch synów
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
cos sie te Blanki popularne robia
a mi sie to imie nie podoba aczkolwiek mi sie bardziej podoba Bianka
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
no ciekawe co to nam się porodzi
może jeszcze nasz wątek do tego czasu będzie żył ![]() mi się Blanka nie podoba w ogóle mi się to z imieniem nie kojarzy ![]() ja mam już córkę Oliwię
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-22 o 22:19 |
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Papuga, ale jesteś podobna do mamy
Ps. Puzzle Antka są ładniejsze niż te, które kupiłam od tego samego sprzedawcy co Ty ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- ej, wiecie, że ja się udzielam tylko tutaj
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i bohatera w sumie tez nie na początku cholernie irytował mnie Ross(ta jego ciamajdowadosc)ale teraz widze się chłopak zmienił bardzo podobała mi się postać Richarda(to ten starszy gosciu z którym Monika była na początku)szkoda ze zerwali..ponoc Monika bedzie tez z Chendlerem-czekam na to z niecierpliwoscią
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
niby weekend a już 100 postów w nowym wąciu
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie moją ulubioną parą byli Monika i Czandler
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
A jednak utknęli,autostrada zamknięta!!
|
#106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też jest cycusiem mamusi, zawsze jak ktoś inny ją bierze na ręce to patrzy tylko za mną, zawsze tylko do mnie na ręce jak trzeba ją pocieszyć, przy mnie się uspokaja i do mnie tak fajnie pełza Ale Tatuś też jest cacy, strasznie się uśmiecha na jego widok![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od tego sprzedawcy kupowałyście krzesełka?
![]() http://allegro.pl/mummy-love-krzesel...048248057.html Wiem, że większość brała dotty blue, a mi się te miśki podobają i będą pasowały do kuchni/salonu To takie same, c'nie? Fajne?
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Poważnie????
ja akurat mam tylko ten i nie wyrabiam czasem :p i staram się wszystko nadrobić
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kaśka a Fikusek czasem tu pisze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Raz mi się Tuśka strasznie rozwyła,jak byliśmy u mojego brata. Bez kitu, nie wiedziałam co ja mam robić, totalny zaskok. Moje dziecko nigdy nie płacze jak gdzieś jedziemy, jak ktoś ją bierze na ręce, jak jesteśmy na spacerze, jak się ubieramy. Wczoraj spotkałam sąsiadkę i jej córa płakała i mi bylo głupio, nie wiedziałam co mam robić,czy przeszkadzać czy nie...moja w życiu tak nie zrobiła. Też się boję,że następne da mi popalić ![]() Cytat:
![]() mój małż też ma takie plany ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Wiecie czy wszystkie te mm smakują tak samo?Bo nie wiem czy mam szukać i próbować, a może któreś jej podpasuje, czy jednak kombinować.żeby jadła to co ma... teraz kupiłam Bebiko i też odpada...
|
|
#112 | ||
|
Rozeznanie
|
witam sie i ja w nowym watku
![]() Cytat:
![]() fakt, napisalam, ze staram sie zeby usypial samodzielnie, poniewaz nauczyl sie zasypiac przy mnie w ciagu dnia. z reguly wlasnie kladlam sie obok niego, ewentualnie tz i razem sobie lezelismy az nie usnal. teraz kazdej nocy sie budzi po kilka razy i na poczatku udaje mi sie go jakos w tym lozeczku ponownie uspic. ale im pozniej w nocy, tym jest wiekszy problem, zeby poszedl spac i musze go wziac do nas. mimo wszystko jednak to nie jest najlepsze ani dla nas ani dla niego, dlatego staram sie, by troszke nauczyl sie samodzielnie chodzic spac. czy jest to az takie zle? ![]() a swoja droga bardzo czesto przytulam sie do swojego malenstwa, kocham to robic i czesto mam wtedy lzy w oczach, bo wiem jak ulotne sa te chwile. o chocby przed chwila wrocilam ze spotkania, Kubus marudzil i nie chcial usnac, wiec wzielam go do nas do lozka, przytulilismy sie i w mgnieniu oka usnal. zaraz go przeloze do lozeczka. kurcze od razu sie poczulam jak wyrodna matka :/ Cytat:
tak to moj ![]() Oby jak najszybciej i bezpiecznie wrocil do domku ![]() Fajnie jest wyjsc z domu i odchamic sie troszke. uwielbiam takie babskie wieczory, co niestety zdarza sie niezwykle rzadko. troche sie podbudowalam i naladowalam akumulatory ![]() a teraz do spania, bo raniutko musze wstac. branoc
|
|
|
#113 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a innym nic do tego Ja tez przytulam, nosze, caluje, rozpieszczam. Jeszcze troche i nie bede tego miala wiec dlaczego mam teraz nie korzystac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oszczedzaj sie troche Tz sie zlitowal? ![]() Cytat:
![]() I nie chce pytac w co on byl ubrany skoro jeszcze rekawiczki chcialas mu ufundowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wierze ![]() To ja pochwale moja corke otoz mamy pierwsza szuflade otwarta, a pozniej szafe Sposob na przemieszczanie: tu sie przekrece, tu obroce, troche powyciagam i jestem ![]() Nadrobilam, napisalam i zmykam bo tz czeka
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a enfamil próbowałaś? bebilonu możesz saszetkę kupić, albo w aptece takie już gotowe kup po jednym z każdej firmy
http://allegro.pl/dz-bebilon-pepti-m...063783757.html http://allegro.pl/dz-enfamil-mleko-0...063788772.html http://allegro.pl/dz-nan-pro-1-mleko...063790362.html jak się uprzeć to możesz odciągać swoje i dać na początek 1 miarkę mm, później 2,3 itd. może załapie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-22 o 22:55 |
|
|
|
#115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam ten i poprzedni wątek, ale wybaczcie, że wszystki nie będę odpisywać. Jesteśmy u rodziców na wsi, jutro mamy urodziny u bratanicy męża, ale sama nie wiem czy pójdziemy. Dawid dalej kaszle, doszedł mu katar, mąż też zasmarkany.
Najlepsze życzenia dla siedmiomiesięczniaków Cytat:
![]() Miłek nigdy nie miał rękawiczek, dłonie mu zawsze jakoś w rękawkach się chowały i było ![]() a dziś miał body z krótkim, bluzę, spodnie dresowe i skarpetki Cytat:
![]() porodów nie da się porównać, pierwszy był ciężki i trwał długo, może własnie to jedno różniło moje ciąże, że w pierwszej jakoś nie myślałam o porodzie, nie bałam się go, bo w sumie nie wiedziałam co mnie czeka, a w drugiej na samo wspomnienie byłam przerażona ![]() ale drugi poród to już zupełnie inna bajka, szybko poszło i dobrze go wspominam |
||
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dzownił Tżt,za pół godziny mają otworzyć autostradę,wiec koło północy pewnie będą
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oby bezpiecznie dojechali...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale sie cieszy jak Tż widzi na horyzoncie
|
|||
|
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle pokoi w chacie a my jak głupki się gnieździmy
|
||
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

dzwoniłam o 21:00 czy będzie o 22:00 to coś tam pisze 

I przyłączamy się do najlepszych życzeń dla Jasia
Ostatnio zamówiłam dla Zuzi książkę "Velveteen Rabbit". Zagadka - jak to się ma do Friends?
biedna Ty 
szkoda że pleckami do nas :p
, a tak wcale nie byłoby]. Jeśli TŻ nie uda się spłodzić córy, to drugi boy będzie Nikodemem
Co mu wczoraj zakomunikowałam 

w ogóle mi się to z imieniem nie kojarzy 

jak nie będę mogła od tak go sobie zabrać, przytulić bo "mamo, weź koledzy patrzą"
Na szczęście Julek był cieplutki