Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 12:41   #3151
__Sylwia__88
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

A ja dziś chyba po części rozwiązałam problem pościeli do łóżeczka. Bo kupiliśmy komplet pościeli 3el kołderka, poduszka i ochraniacz, założenie było że to na później a przy okazji dostaliśmy duży rabat na łóżeczko.
I o ile ochraniacz będzie potrzebny od razu to pościel dopiero za jakiś czas. I znalazłam kocyki z tak samo wyglądającego materiału jak pościel.
A chcę żeby łóżeczko pięknie wyglądało i wszystko do siebie pasowało- zasłony i klosze w lapkach nocnych mam srebrne.
http://nietuzinkowo.pl/component/jsh...tml?Itemid=101 bo pościel/ochraniacz jest dokładnie w takie gorchy jak bawełna kocyka więc będzie to do siebie pasowało, a kołderka i poduszka zostaną na później.
Tylko zastanawiam sie bo są dwie wersje i czy zamówić kocy z ocieplanym wypełnieniem czy sam polar z bawełną. Jak myślicie
Do wózka mam inny kocyk.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-23 o 12:44
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:52   #3152
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45711246]

Tak wgl wczoraj zaczęłam 31 tc !!!
[/QUOTE]

Jezu Berenika co za przeżycia

Gratuluję nowego tc
jeszcze tydzień i 8 miesiąc

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Tylko zastanawiam sie bo są dwie wersje i czy zamówić kocy z ocieplanym wypełnieniem czy sam polar z bawełną. Jak myślicie
Do wózka mam inny kocyk.
ja mam 2 koce z microfibry, nie są ani cienkie, ani grube, chociaz jak do przykrycia latem, to chyba odpadają, no to moze sam polar?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:25   #3153
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś chyba po części rozwiązałam problem pościeli do łóżeczka. Bo kupiliśmy komplet pościeli 3el kołderka, poduszka i ochraniacz, założenie było że to na później a przy okazji dostaliśmy duży rabat na łóżeczko.
I o ile ochraniacz będzie potrzebny od razu to pościel dopiero za jakiś czas. I znalazłam kocyki z tak samo wyglądającego materiału jak pościel.
A chcę żeby łóżeczko pięknie wyglądało i wszystko do siebie pasowało- zasłony i klosze w lapkach nocnych mam srebrne.
http://nietuzinkowo.pl/component/jsh...tml?Itemid=101 bo pościel/ochraniacz jest dokładnie w takie gorchy jak bawełna kocyka więc będzie to do siebie pasowało, a kołderka i poduszka zostaną na później.
Do wózka mam inny kocyk.
Na lato super są kocyki bambusowe. Pod nimi temperatura jest o 2 stopnie niższa niż temp otoczenia.
Właśnie dzisiaj zamówiłam
O taki : http://www.calydlamamy.pl/kocyki-i-o...ou-racing.html
Położna polecała do otulania bo dziecko się w tym nie poci, zamiast becikow i różków.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-03-23 o 13:26
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:01   #3154
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
My do szpitala co prawda mamy 5 km ale nie chciałabym żeby mąż mnie do niego pakował bo jemu wszystko trzeba mówić gdzie jest. Kiedyś wyprałam ręczniki z łazienki, sam wnosił suszarkę z nimi do domu z balkonu a za chwilę się pyta gdzie jego ręcznik i skąd ma wziąść czysty.
Nie żartuj
Ja swojego tak fajnie poukładałam, że poza kuchnią doskonale daje radę w kwestiach organizacyjnych, nawet sam sobie prasuje ubrania ;p

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ostatnio trochę więcej po mieszkaniu chodzę. Jak tak kilka minut podreptam to odrazu mam strasznie twardy brzuch. I takie ciśnienie czuje od środka jakby miał wybuchnąć...
Wcześniej miałam " tylko" takie bóle jak na okres (zaczęły się w 16 tygodniu). Już chce czwartek i wizytę u gina bo zamartwiam się jak tam moja szyjka.
Ja wczoraj miałam taki brzuchol jak skała, nie mogłam dać sobie z nim rady W końcu wzięłam 2 No-spy i 2 luteiny, podwoiłam Aspargin... i dziś już wstałam z normalnym brzuchem, ale byłam po tym szpitalu posikana ze stresu, jak nie urok to...

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
A jak praktykujecie, czy kupujecie typowy przewijak, czy np. komodę plus na to nakładany przewijak? Już sama nie wiem co wybrać...

No i w końcu muszę kupić wanienkę, mam stelaż, ale nie wiem, czy jest uniwersalny?
Ja mam przewijak usztywniany na łóżeczko, od początku wiedziałam że tylko taki może być bo nie mam miejsca na komodę :/
Wydaje mi się wystarczający, bo jak małe podrośnie i już wierzga to i tak bym się bała na przewijaku, lepiej przenieść się na łóżko.

Z wanienką też mam kłopot, stelaż odpada, musi być mała. Marzy mi się FlexiBath ale ta cena...
Stary 2014-03-23, 14:17   #3155
_Maya_
Zakorzenienie

Jestem i ja
nawet nie wiem kiedy mi ten tydzień zleciał, była taka piękna pogoda, no i widzę, że nie ma za wiele nadrabiania uff

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Widziałam, że pisałyście o prasowaniu ubranek. Ja nie prasuję. To znaczy wyprasuję tylko to co wymaga prasowania tak to sobie daruję.
ja prasuję, bo dla mnie sama uprana bawełna jest taka "drapiąca" i sztywna :P co innego po prasowaniu (którego nie cierpię )
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:40   #3156
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Jestem i ja
nawet nie wiem kiedy mi ten tydzień zleciał, była taka piękna pogoda, no i widzę, że nie ma za wiele nadrabiania uff

ja prasuję, bo dla mnie sama uprana bawełna jest taka "drapiąca" i sztywna :P co innego po prasowaniu (którego nie cierpię )
Ja też wszystko prasuje łącznie z recznikami zeby były miekkie. Dziecka rzeczy tez bedę, głównie z tego samego względu. I lubie jak wszystko jest ładnie, równo poskadane.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-23, 14:55   #3157
zophiee
Zakorzenienie

Kucyk ja też mam 2 kocyki bambusowe, kupiłam na mammisima.pl, były w fajnej promocji pakowane po 2 szt.
Ja czytałam o letniej wyprawce, i tam gdzieś było wspomniane o tych kocykach, wcześniej nie miałam o nich pojęcia. Myślę, że będą super, jako otulacze na początek, lub do przykrycia w ciągu dnia

Co do podkładów to kupiłam 2 sztuki tych właśnie z motherhood - ale jak kupiłam w superpharm, bo była przecena na 23,99, w smyku widziałam za prawie 40 zł.
Myślę, że jeden położę do łóżeczka lub kosza mojżesza, w zależności z czego będziemy korzystać na początek, a drugi do wózka
Kupiłam też klasyczną ceratkę z canpola 2 szt, będę mieć awaryjnie, bo te to już grosze kosztowały chyba niespełna 2 zł za sztukę

Maya, Sylwia ja też jestem fanką uprasowanych rzeczy. Samo prasowanie nawet względnie lubię- robię to zawsze przy serialu lub filmie, więc łączę przyjemne z porzytecznym

Jutro zamierzam posegregować ubranka Borysa do prania- te 3 najmniejsze rozmiary - 56-62,- 68 i jak będzie lepsza pogoda to zabiorę się za pranie . bo w sumie troszkę tego wyjdzie

aha nie pamiętam czy pisałam, że zakupiłam fajny termometr do mierzenia temperatury dziecka microline- ja kupiłam 2 funkcyjny do ucha i skroni
mam nadzieję, że będzie dokładny
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 15:15   #3158
bluesky89
Zakorzenienie

Ja też jeszcze musze podkłady kupić..

W ogóle co chwile pojawia się coś co musimy kupić..

Zjedliśmy obiad, teraz kawka i Tż jedzie do pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-23, 16:49   #3159
NecroKitty
Wtajemniczenie

Jaki senny dzień i jeszcze cały czas głodna chodzę, aż się boje co będzie w czwartek na wadze

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
N
Ostatnio trochę więcej po mieszkaniu chodzę. Jak tak kilka minut podreptam to odrazu mam strasznie twardy brzuch. I takie ciśnienie czuje od środka jakby miał wybuchnąć...
Wcześniej miałam " tylko" takie bóle jak na okres (zaczęły się w 16 tygodniu). Już chce czwartek i wizytę u gina bo zamartwiam się jak tam moja szyjka.
Ja czuje, że moja już długo nie wytrzyma w stanie nienaruszonym Te twardnienia mam od 22tyg, czyli już 5 i boje się soboty, co tam z nią

Cytat:
A jak praktykujecie, czy kupujecie typowy przewijak, czy np. komodę plus na to nakładany przewijak? Już sama nie wiem co wybrać...
Ja kupuje usztywniany na łóżeczko. Nie mamy za bardzo miejsca na razie więc myślimy praktycznie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
To proponuję Ci jak masz okazję obejrzeć sobie w sklepie, przejechac się nim czy Ci odpowiada, jak się składa i rozkłada.
Każdy ma trochę inne potrzeby, styl życia i gust. To co mnie może odpowiadać, Tobie nie musi

Ja miałam gondolę z pompowanymi kołami o czym pisałam.
Wchodziła mi co prawda do bagażnika, ale po pierwsze składanie nie było takie szybkie. Z tym, że to kwestia firmy. Także raz na jakiś czas ok, ale przy częstych wypadach to tak średnio. Druga sprawa - mieściła się co prawda do bagażnika, ale co z tego jak nie weszło do niego nic innego. Także robić duże zakupy odpada. Nie wspominając o wypadach do rodziny, gdzie mamy jeszcze dużego psa i trzeba bylo zabrać parę rzeczy ze sobą.
Jutro pojedziemy i będzie oglądać. Chce to już mieć załatwione puki jako tako mogę funkcjonować. Potem po prostu rodzice pojadą i kupią a nie będą jeszcze myśleć jaki.

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
W ogóle co chwile pojawia się coś co musimy kupić..
No właśnie aż na początku nie myślałam, że takie maleństwo aż tyle potrzebuje
-----------------------

Dziewczyny kompletuje właśnie zestaw kosmetyczny i mam dylemat nad kremem do buźki. Podobno powinno się używać już od pierwszych spacerów a większość takich kremów jest od 3 albo 6 miesiąca. Macie już jakieś wybrane?

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-23 o 17:14
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 18:29   #3160
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dziewczyny kompletuje właśnie zestaw kosmetyczny i mam dylemat nad kremem do buźki. Podobno powinno się używać już od pierwszych spacerów a większość takich kremów jest od 3 albo 6 miesiąca. Macie już jakieś wybrane?
Ja mam upatrzoną Ziajkę SPF 30, jest wersja z lwem od 1 dni życia. I cena świetna bo 16-18zł
Stary 2014-03-23, 18:49   #3161
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuje usztywniany na łóżeczko. Nie mamy za bardzo miejsca na razie więc myślimy praktycznie

my też mamy usztywniany na łóżeczko, bo każdy metr na wagę złota wcześniej się sprawdził, teraz też powinien My kąpiemy w łazience, ubieramy w sypialni, albo ubieramy w łazience na pralce

co do kremów z filtrami to ja jak zwykle za sroką: http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-...i-analiza.html
pewnie rossmanowe wybiorę kusi mnie to mleczko albo albo
Stary 2014-03-23, 18:50   #3162
sylvuniaa84
Zadomowienie

Uff mało było do nadrabiania,dzieki ze nie poszalalyscie
Ale cytować juz nie bede.

U nas dzis ulewa okropna.Od samego rana.
W piatek zawiozłam córę na basen j chyba sie nim odprawiła bo kicha,psika,oczka ma chore....

Powiedzcie mi czy mleko NAN 1 jest dobrym mlekiem?Bo córce podawałam i zastanawiam sie jakie teraz bym brała...

Stary 2014-03-23, 19:41   #3163
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyk ja też mam 2 kocyki bambusowe, kupiłam na mammisima.pl, były w fajnej promocji pakowane po 2 szt.
Ja czytałam o letniej wyprawce, i tam gdzieś było wspomniane o tych kocykach, wcześniej nie miałam o nich pojęcia. Myślę, że będą super, jako otulacze na początek, lub do przykrycia w ciągu dnia

aha nie pamiętam czy pisałam, że zakupiłam fajny termometr do mierzenia temperatury dziecka microline- ja kupiłam 2 funkcyjny do ucha i skroni
mam nadzieję, że będzie dokładny
Ja też kupiłam w mammisima, ale dałam linka do innego sklepu, bo mieli lepiej opisane właściwości tego kocyka

niestety nie trafiłam na tak fajną promocje jak Ty. Jedynie 10% zniżki
Ale też zawsze coś.

A co to dokładnie za model termometru?

Cytat:

co do kremów z filtrami to ja jak zwykle za sroką
Ja tak samo Wybiorę polecany przez nią Bioderma photoderm mineral spf 50+

Stary 2014-03-23, 19:45   #3164
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
my też mamy usztywniany na łóżeczko, bo każdy metr na wagę złota wcześniej się sprawdził, teraz też powinien My kąpiemy w łazience, ubieramy w sypialni, albo ubieramy w łazience na pralce

co do kremów z filtrami to ja jak zwykle za sroką: http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-...i-analiza.html
Ten pierwszy biały w ogóle nie jest przeznaczony dla dzieci :/

A NIVEA pisze na swojej stronie: "idealne dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia"
Stary 2014-03-23, 19:52   #3165
poziomkka
Zadomowienie

Witam się po weekendowo Od piątku siedzę u mamy w Lbn, byłam na tych warsztatach "Mamo to ja" i powiem szczerze, że jak dla mnie to porażka, nie wiem, czy decydować się na Bezpiecznego Malucha, jak ma być tak samo. Po pierwsze - 3,5 godziny siedzenia i słuchania dla kobiety w ciąży jest nieco wyczerpujące, u nas przedłużyło się właściwie do 4h ;/ Niektóre tematy były faktycznie fajnie i ciekawie poruszane, ale tylko niektóre - większość nastawiona głównie na reklamę marki, którą przedstawiali i czytanie ze slajdów...ogólnie bardziej się zmęczyłam tymi warsztatami niż wcześniejszym lataniem po sklepach (otworzyli w Lbn nową galerię, więc trzeba było być ). Zmacałam sobie w smyku Jedo Fyn, baardzo mi się podoba oraz Bebetto, ale który...nie mam pojęcia, pamiętam, że miał biały stelaż i był 500 zł tańszy także chyba mam dylemat
Milce kupiłam rożek w Auchan i parę pierdółek typu szczoteczka do włosów, emulsja do kąpieli Hippa (była tańsza niż w gemini). Jutro z rana czeka mnie glukoza także proszę o kciuki, gdyż strasznie się martwię co to ze mną będzie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 20:55   #3166
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Łóżeczko podoba mi się bo jest naprawdę stabilne, materac lateksowy jakiś twardawy no ale chyba tak powinno to wyglądać. No i fotel Muren - rewelacja, jak się na nim rozłożyłam w sklepie to myślałam że już nie wstanę. Ideał. Będzie nam z dzidzią wygodnie. Kupiłam też stolik potrzebuję jeszcze lampkę taką stojącą bo chce mieć taki kącik do karmienia w pokoju fotel+lampa stojąca+stolik. No ale najważniejsze że łóżeczko jest
za zakupy
wrzuć link do materaca
Cytat:
Dzień dobry wczoraj dostaliśmy łóżeczko, mąż już chciał składać a ja nawet miejsca nie mam żeby postawić. Trzeba będzie się wsiąść w końcu na przemeblowanie

Dzisiaj puki co czuje się lepiej ale nie będę ryzykować łażenia, zobaczymy co powie w sobotę na wizycie, bo ja cały czas się boję że tym razem to już są jednak skurcze
Dobrze że lepiej się czujesz ale oszczędzaj się nadal.
Jakie łóżeczko dostaliście?
Cytat:
I zaczynamy dziś 27 tc Jeszcze tydzień i będzie 7 miesiąc.
za tydzień i śliczny będziesz mieć wystrój w pokoju maleństwa
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45711246]Hej, przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale najpierw pół dnia spędzonego na uczelni, a potem była tak piękna pogoda, że pojechaliśmy do lasu pospacerować, a potem jeszcze do moich rodziców.. Jak wróciliśmy to na ogródku za kamienicą brat tżta zorganizował ognisko i tak sobie jeszcze tam siedzieliśmy trochę Dzisiaj za to paskudnie, pochmurno i pewnie niedługo zacznie padać, g
głupia pogoda

Wczoraj byłam na uczelni, miałam seminarium. Promotorka pochwaliła mnie za plan i za referat Mało tego, powiedziała, że wystarczy, że poszerzę ten referat, i będę miała całą pracę, bo tak ładnie to po kolei poukładałam Normalnie w szoku jestem Ale na tym koniec dobrych wieści odnośnie licencjatu. Otóż moja promotorka obudziła się właśnie, że już jest późno i stwierdziła, że powinniśmy mieć już conajmniej po jednym - dwa rozdziały napisane. Tylko ciekawe jak, skoro wczoraj połowie osób jeszcze plany pracy poprawiała Mięliśmy mieć teraz następne spotkanie w połowie kwietnia i potem przedostatni weekend maja już ostatni raz. Ale coś tam nie może i to z kwietnia przełożyła na połowę maja. I powiedziała, że mamy na wtedy przynieść to, co już uda nam się napisać. A za chwilę jeszcze powiedziała, że na ostatni zjazd (tydzień później) mamy już jej całą pracę oddać, inaczej zaliczenia nie dostaniemy.. To mówimy, że może jej będziemy w takim razie przesyłać na maila po jednym rozdziale, a ona na to, że ok, ale ona teraz czasu nie ma i nie gwarantuje że nam to sprawdzi Jeszcze jak się dowiedziałam, dwa inne seminaria piszą już trzeci rozdział, a trzecie pozostałe już oddają oprawione prace do zatwierdzenia... A my dopiero zaczynamy pisać, no idzie się załamać

masz rację... Tyle, że ostatnio jak wam pisałam o jego zachowaniu, to potem z nim długo rozmawiałam i na prawdę się poprawił. Pomagał mi bardzo, wyręczał prawie we wszystkim, ale nie pisałam wam, bo nie chciałam zapeszać... I cały czas tak jest, ale jak przychodzi piątek czy sobota wieczór, to nagle mu coś odbija i zachowuje się jak nastolatek, który musi sobie poimprezować co weekend [/QUOTE]
Ale miałaś wczoraj miłe popołudnie
Pomieszało się w głowie tej Twojej promotorce ale Ty na pewno zasłużyłaś na pochwałę za plan i referat
Cieszę się że mąż się poprawia i doceniaj jego nawet małe kroczki
Gratki za tydzień i uważaj na schodach
Cytat:
Jutro pojedziemy i będzie oglądać. Chce to już mieć załatwione puki jako tako mogę funkcjonować. Potem po prostu rodzice pojadą i kupią a nie będą jeszcze myśleć jaki.
Daj znać na który wózek się zdecydujecie. Tego z linka co wrzuciłaś bym nie wzięła przez koła a spacerówka od Jedo faktycznie nie jest super piękna ale mam nadzieje że się sprawdzi bo reszta wózka na razie nie ma dla mnie wad.
Ostatnio na półce widziałam krem na słońce Hippa ale nie czytałam nic o nim
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy mleko NAN 1 jest dobrym mlekiem?Bo córce podawałam i zastanawiam sie jakie teraz bym brała...
Ja chyba jako pierwsze mleko kupię enfamil
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Witam się po weekendowo Od piątku siedzę u mamy w Lbn, byłam na tych warsztatach "Mamo to ja" i powiem szczerze, że jak dla mnie to porażka, nie wiem, czy decydować się na Bezpiecznego Malucha, jak ma być tak samo. Po pierwsze - 3,5 godziny siedzenia i słuchania dla kobiety w ciąży jest nieco wyczerpujące, u nas przedłużyło się właściwie do 4h ;/ Niektóre tematy były faktycznie fajnie i ciekawie poruszane, ale tylko niektóre - większość nastawiona głównie na reklamę marki, którą przedstawiali i czytanie ze slajdów...ogólnie bardziej się zmęczyłam tymi warsztatami niż wcześniejszym lataniem po sklepach (otworzyli w Lbn nową galerię, więc trzeba było być ). Zmacałam sobie w smyku Jedo Fyn, baardzo mi się podoba oraz Bebetto, ale który...nie mam pojęcia, pamiętam, że miał biały stelaż i był 500 zł tańszy także chyba mam dylemat
Milce kupiłam rożek w Auchan i parę pierdółek typu szczoteczka do włosów, emulsja do kąpieli Hippa (była tańsza niż w gemini). Jutro z rana czeka mnie glukoza także proszę o kciuki, gdyż strasznie się martwię co to ze mną będzie
Wysiedzieć tyle godzin faktycznie jest ciężko a jakie tematy były poruszane?
Hippa kupiłaś tego różowego za troszkę ponad 17 zł? faktycznie na stronie ceny zachęcające i Pampersy też mają w dobrej cenie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:13   #3167
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ten pierwszy biały w ogóle nie jest przeznaczony dla dzieci :/

A NIVEA pisze na swojej stronie: "idealne dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia"
ale skład ma podobno taki sam jak ten dla dzieci - tylko "lżejszy" jest trzeba teraz z tym co na półce stoi porównać
Stary 2014-03-23, 21:14   #3168
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

ja odżałowałam sobie i kupiłam filtr mineralny Mustela
Stary 2014-03-23, 21:39   #3169
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie wieczornie i niedzielnie

Ja wczoraj pojechałam na zakupy, wkocńu mam w czym chodzić chociaż swetra mi brakuje ale właśnie zamówiłam z allegro odwiedziłam też smyka, bo miałam kupon rabatowy i kolejne rzeczy z listy można wykreślić dzisiaj niestety pogoda się zepsuła, więc cąły dzień siedzę jem albo śpie

Zabcia, gratuluje 100 - dniówki

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Na moim wątku jest mamusia, która miała termin na maj. W tamtą sobotę miała wizytę i poszła z nadzieją, że lekarz potwierdzi już na 100 % płeć bo co do tego nie byli pewni. Jednak dzieciątko po raz kolejny nie ujawniło się. Dziewczyna po badaniu jak zwykle usłyszała, że wszystko jest ok. Na drugi dzień dostałyśmy wiadomość od niej, że odeszły jej wody i ma skurczę...i tym sposobem w 34 tc przyszła na świat już na 100% córeczka mała waży prawie 2500kg, oddycha sama ale jeszcze musi zostać w szpitalu aby ją wzmocnili bo jakby nie było to wcześniaczek także nie znamy dnia ani godziny

W takim razie musimy zacząć się na wzajem motywować
Weź już nas nie strasz tym szybkim porodem

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.Mala wazy 1090g i rozwija sie dobrze.Jest perfekcyjnie po srodku siatki centylowej.I zrobila mamie psikusa-obrocila sie z powrotem glowa do gory i to chyba wczoraj,bo strasznie wiercila sie popoludniu.I juz bede wiedziec na przyszlosc co to oznacza.
Az dzisiaj u gina jeknelam,a on odrazu spokojnie jeszcze ma czas,zeby wrocic...I oby,bo ja nie chce cc.
Nie mam niestety zdjec.Na ktg wszystko ok.Ja mialam w 24 tyg i dzis.Kolejne mialabym za 4 tyg,a potem juz co 2 byloby.Teraz zmiana lekarza na kilka tygodni mnie czeka.
Dobranoc Laseczki!
za wizytę mała jeszcze ma czas na odwrócenie się spokojnie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Dałyście czadu... ale nadrobiłam, uff
Ja w nocy z wtorku na środę miałam krwawienie, rano dopiero zauważyłam i panika, nie mogłam dodzwonić się do mojej ginki więc pojechałam na izbę przyjęć do szpitala. Tam po wstepnym badaniu zatrzymali mnie na patologii ciąży, kompletnie się tego nie spodziewałam! Ja tu bez ręcznika, szczoteczki do zębów - bez niczego! W jakimś przebłysku włożyłam do torebki piżamę, ale byłam pewna że mnie zbadają i puszczą z receptą do domu. A tu taki psikus... Tam mnie już przebadali ze wszystkich stron, maleńka ma się dobrze, łożysko idealne... Jedyne wyjaśnienie to że nadżerka na szyjce krwawiła, innej przyczyny nikt nie wymyślił. Jedyny kłopot w tym, że z nerwów zaczęłam mieć porządne skurcze - tak jak w domu brzuch twardniał max 2 razy na dobę, tak tam w nocy nawet co 2 godziny! Jaka byłam wystraszona... Mówiłam o tym położnej ale chyba nie uznała tego za ważne (albo była zmęczona po nocce), a dziś na obchodzie lekarzowi się nie przyznałam, bo by mnie nie puścili do domu. A byłam pewna że jak tylko stamtąd wyjdę, wszystko się poprawi i tak było. Teraz odpoczywam sobie w domku i miałam dopiero 3 skurcze przez całe popołudnie i wieczór.
Mąż codziennie coś mi dowoził wracając z pracy ale i tak masy rzeczy mi brakowało, uświadomiłam sobie, że ja nie mam pojęcia co trzeba zabrać do szpitala a 1/3 nawet nie mam. I postanowiłam że od jutra zaczynam na spokojnie pakować torbę, na razie tylko z rzeczami dla siebie w razie szpitala a potem w maju dołożę dla dziecia.
Dobrze, że krwawienie to nic poważnego, pewnie przeżyłaś sporo stresu a co do pakowania się to ja pewnie zrobiłabym tak jak Ty o tyle dobrze, że miałaś chociaż piżamę ze sobą

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45711246]Hej, przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale najpierw pół dnia spędzonego na uczelni, a potem była tak piękna pogoda, że pojechaliśmy do lasu pospacerować, a potem jeszcze do moich rodziców.. Jak wróciliśmy to na ogródku za kamienicą brat tżta zorganizował ognisko i tak sobie jeszcze tam siedzieliśmy trochę Dzisiaj za to paskudnie, pochmurno i pewnie niedługo zacznie padać, g
głupia pogoda

Wczoraj byłam na uczelni, miałam seminarium. Promotorka pochwaliła mnie za plan i za referat Mało tego, powiedziała, że wystarczy, że poszerzę ten referat, i będę miała całą pracę, bo tak ładnie to po kolei poukładałam Normalnie w szoku jestem Ale na tym koniec dobrych wieści odnośnie licencjatu. Otóż moja promotorka obudziła się właśnie, że już jest późno i stwierdziła, że powinniśmy mieć już conajmniej po jednym - dwa rozdziały napisane. Tylko ciekawe jak, skoro wczoraj połowie osób jeszcze plany pracy poprawiała Mięliśmy mieć teraz następne spotkanie w połowie kwietnia i potem przedostatni weekend maja już ostatni raz. Ale coś tam nie może i to z kwietnia przełożyła na połowę maja. I powiedziała, że mamy na wtedy przynieść to, co już uda nam się napisać. A za chwilę jeszcze powiedziała, że na ostatni zjazd (tydzień później) mamy już jej całą pracę oddać, inaczej zaliczenia nie dostaniemy.. To mówimy, że może jej będziemy w takim razie przesyłać na maila po jednym rozdziale, a ona na to, że ok, ale ona teraz czasu nie ma i nie gwarantuje że nam to sprawdzi Jeszcze jak się dowiedziałam, dwa inne seminaria piszą już trzeci rozdział, a trzecie pozostałe już oddają oprawione prace do zatwierdzenia... A my dopiero zaczynamy pisać, no idzie się załamać

[/QUOTE]

Spokojnie jak już masz plan pracy i promotorka pochwaliła tak teraz tylko pisać i wszystko zdążysz nic się nie martw

gratuluje tygodnia

Cytat:

to są kremy od pierwszego dnia?

kurcze też myśle nad tymi kremami i nie wiem na jaki się zdecydować
Stary 2014-03-24, 06:23   #3170
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witam się porannie. Zaraz na wyniki jadę i od razu tą nieszczęsną glukozę. Mam nadzieję że dam radę

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 07:03   #3171
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam się porannie. Zaraz na wyniki jadę i od razu tą nieszczęsną glukozę. Mam nadzieję że dam radę

za glukozę i czekamy na Twoje wyniki

Znowu poniedziałek jak te tygodnie lecą, niech to zwolni trochę miłego dnia dziewczynki
Stary 2014-03-24, 07:12   #3172
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry
kolejna bezsenna noc za mną Mała mi się wcisnęła w nocy w prawy bok i chyba jakiś nerw uciskała, bo kłuło koszmarnie.
Już się niem mogę doczekać 15, w końcu pierwszy raz od środy wyjdę z domu czuje się w miarę dobrze, więc myślę, że mała wycieczka nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Daj znać na który wózek się zdecydujecie. Tego z linka co wrzuciłaś bym nie wzięła przez koła a spacerówka od Jedo faktycznie nie jest super piękna ale mam nadzieje że się sprawdzi bo reszta wózka na razie nie ma dla mnie wad.
U nas Jedo jednak ostatecznie odpadło. Mamy mały samochód i do bagażnika nam nie wejdzie, przeglądałam wczoraj fora i babki pisały, że im do kombi wchodził cały wózek na styk. Mutsy wchodzi tak akurat, więc nic większego nie wchodzi w grę Po południu jedziemy i będziemy gdybać.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

ja odżałowałam sobie i kupiłam filtr mineralny Mustela
Gdybym miała pewność, że to nie będą wyrzucone w błoto pieniądze to też o nim myślałam. Ale i ja i mąż jesteśmy alergikami więc nie mam pewności, jak dziecko będzie reagować. Na razie kupię Ziajkę i już po urodzeniu będę ewentualnie myśleć dalej

Cytat:
Powodzenia
Stary 2014-03-24, 07:19   #3173
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witajcie dziewczyny, nie nadrabiam weekendu bo zwyczajnie nawet sił na to nie mam.

Mam nadzieję że tutaj nic złego się nie działo przez moją nieobecność, że macie same dobre wieści

Ja w weekend wskoczyłam w siódmy miesiąc

Na skokach było super, świetna atmosfera ale łatwo nie było, w drugi dzień zawodów już zaczęło padać, ale najgorszy był finał Musiałam się dużo o chodzić, wymęczyliśmy się, zmokli i wymarzli bo nikt nie spodziewał się aż takiego deszczu, ale ogólnie było warto, mam nadzieję że nie odbije się to na naszych zdrowiach. No i wiadomo mamy kryształową kulę

No i niestety czas wrócić do rzeczywistości, przeczytałam że piszecie coś o wydatkach na dziecko, no tak jest spory i wiedziałam o tym ale najgorsze jest to że akurat dochodzą nam teraz do tego dodatkowe wydatki Niestety musimy już koniecznie do końca marca zrobić przegląd auta, i nie jest to takie proste jak w Polsce, niestety tutaj wymagają auta w bardzo dobrym stanie, i ogólnie to dobrze bo złomów nie wypuszczają na drogę ale z drugiej strony to lekka przesada żeby czepiać się każdej najdrobniejszej chociażby usterki łącznie z rdzą u nas niestety aby dostać przegląd musimy dołożyć do auta sporą kasę dużo więcej niż planowaliśmy i wygląda na to że wyjazd do polski staną pod ogromnym znakiem zapytania strasznie źle mi z tym i smutno wczoraj nawet się rozpłakałam, bo głupia się nastawiłam że pojedziemy bo chciałam jeszcze przed porodem zobaczyć się z rodzicami i rodzeństwem i w ogóle w środę moja siostra rodzi, chciałam też zobaczyć jej dziecko i w ogóle być na święta w polsce bo prze tyle lat mnie omijają ale już straciłam na to nadzieję, nie mówię że święta z rodziną męża są złe ale mi się już tak tęskni za moimi, widuje ich bardzo rzadko a teściów mogę widywać codziennie. No cóż wyżaliłam się i idę zjeść jakieś śniadanie bo mnie już znowu wymioty męczą od rana
Stary 2014-03-24, 08:14   #3174
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
za glukozę

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja w weekend wskoczyłam w siódmy miesiąc

No i niestety czas wrócić do rzeczywistości, przeczytałam że piszecie coś o wydatkach na dziecko, no tak jest spory i wiedziałam o tym ale najgorsze jest to że akurat dochodzą nam teraz do tego dodatkowe wydatki Niestety musimy już koniecznie do końca marca zrobić przegląd auta, i nie jest to takie proste jak w Polsce, niestety tutaj wymagają auta w bardzo dobrym stanie, i ogólnie to dobrze bo złomów nie wypuszczają na drogę ale z drugiej strony to lekka przesada żeby czepiać się każdej najdrobniejszej chociażby usterki łącznie z rdzą u nas niestety aby dostać przegląd musimy dołożyć do auta sporą kasę dużo więcej niż planowaliśmy i wygląda na to że wyjazd do polski staną pod ogromnym znakiem zapytania strasznie źle mi z tym i smutno wczoraj nawet się rozpłakałam, bo głupia się nastawiłam że pojedziemy bo chciałam jeszcze przed porodem zobaczyć się z rodzicami i rodzeństwem i w ogóle w środę moja siostra rodzi, chciałam też zobaczyć jej dziecko i w ogóle być na święta w polsce bo prze tyle lat mnie omijają ale już straciłam na to nadzieję, nie mówię że święta z rodziną męża są złe ale mi się już tak tęskni za moimi, widuje ich bardzo rzadko a teściów mogę widywać codziennie. No cóż wyżaliłam się i idę zjeść jakieś śniadanie bo mnie już znowu wymioty męczą od rana
za 7 miesiąc
Może jednak nie będzie tak źle i uda Wam się jechać do Pl na święta. Jest jeszcze miesiąc. A może udałoby Wam się z kimś (znajomi czy może są jakieś portale (fb) gdzie polacy się ogłaszaja z takimi przejazdami) zabrać do Pl?
Dużo osób zjeżdza w tym okresie i koszty dużo mniejsze by były.
A z tymi przeglądami faktycznie co piszesz przesadzają. Co ma rdza do stanu technicznego.

NecroKitty za wybór wózka. Oby znalazł sie jakiś który będzie Wam pasować.

Ja wczoraj oktutnie męczyłam się i już wyłam z bólu głowy. Apap mi się skończył, nie miałam czym sobie ulżyć. W końcu mąż pojechał do apteki i nie było go 1,5 godz bo wziął kolege ze sobą i piwko w pubie po drodze kolega zaliczył
W nocy kręgosłup nie dawał mi spać, obudziałam się przed 6 i teraz dzień będzie się mega dłużył.
Siostra pojechała na lumpeksy, jak się trafi coś ładnego dla dziecka to ma przykaz żeby brać. Już się nie mogę doczekać aż wróci.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-03-24, 08:16   #3175
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana.
Wstałam o 6.30 zjadlam sniadanko i teraz leze i czekam na kopniaczki

pogoda do bani,na dzis zaplanowalam sobie troszkę ogarnac w szafach ale weny brak od rana.

Stary 2014-03-24, 08:28   #3176
karolkya
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie było mnie przez weekend w sumie to od piątku, tak jak pisałam problemy zdrowotne w rodzinie. Teść w szpitalu z naczyniakiem w mózgu... Bardzo ciężka sytuacja...
Ja stres do potęgi n, staram się opanować lecz jest problem z tym... Melisa do picia, a mimo wszystko przy dłuższym myśleniu płacz... Staram się jak mogę dla Malutkiej, dlatego też nie pojadę do szpitala. Bo nie dość, że bym się nie opanowała, to jeszcze wiadomo wylęgarnia zarazków...

Będę Was podczytywać, bo i tak siedzę w domu. Zajęcia brak to muszę czymś się zająć, ale wybaczcie jeśli nie będę odpisywać...
Stary 2014-03-24, 08:40   #3177
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
za 7 miesiąc
Może jednak nie będzie tak źle i uda Wam się jechać do Pl na święta. Jest jeszcze miesiąc. A może udałoby Wam się z kimś (znajomi czy może są jakieś portale (fb) gdzie polacy się ogłaszaja z takimi przejazdami) zabrać do Pl?
Dużo osób zjeżdza w tym okresie i koszty dużo mniejsze by były.
A z tymi przeglądami faktycznie co piszesz przesadzają. Co ma rdza do stanu technicznego.

Współczuje bólu, i pocieszę Cię nie jesteś z tym sama, mi też już kręgosłup nie daje spokoju

No i tak dużo polaków się ogłasza, jeżdżą też przewozy ale niestety nie wyobrażam sobie takich wypraw z obcymi ludźmi w zaawansowanej ciąży, w dodatku jakbyśmy jechali to tylko na parę dni bo Tż-t ma pracę i nie łatwo znaleźć akurat kogoś kto by chciał jechać i wracać tak jak by nam pasowało w dodatku mamy ogrom zakupów do zrobienia w Polsce więc auto jest konieczne no mam nadzieję że może jednak te naprawy nie wyniosą aż tak dużo jak szacuje mój Małżonek ale wiadomo jak to jest

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Jeszcze dzisiaj mama ma iść na jakieś badania do szpitala na pół dnia i oczywiście nie chce mi powiedzieć o co chodzi... Domyślam się ale nie wiem na pewno w ogóle ma ostatnio spore problemy ze zdrowiem ale nie chce nas słuchać i najchętniej w ogóle nie chodziła by do lekarza
Stary 2014-03-24, 08:41   #3178
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzień dobry

(...)
Będę Was podczytywać, bo i tak siedzę w domu. Zajęcia brak to muszę czymś się zająć, ale wybaczcie jeśli nie będę odpisywać...
współczuję
Stary 2014-03-24, 08:49   #3179
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.
Wstałam o 6.30 zjadlam sniadanko i teraz leze i czekam na kopniaczki

pogoda do bani,na dzis zaplanowalam sobie troszkę ogarnac w szafach ale weny brak od rana.

Ja też muszę szafy ogarnąć... Więcej miejsca na rzeczy małego znaleźć

Cytat:
Dzień dobry

Nie było mnie przez weekend w sumie to od piątku, tak jak pisałam problemy zdrowotne w rodzinie. Teść w szpitalu z naczyniakiem w mózgu... Bardzo ciężka sytuacja...
Ja stres do potęgi n, staram się opanować lecz jest problem z tym... Melisa do picia, a mimo wszystko przy dłuższym myśleniu płacz... Staram się jak mogę dla Malutkiej, dlatego też nie pojadę do szpitala. Bo nie dość, że bym się nie opanowała, to jeszcze wiadomo wylęgarnia zarazków...

Współczuję, bardzo mi przykro Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło..

Ja już od 3h na nogach. Byłam w labie na badaniach i teraz kolejny dzień nudy

Stary 2014-03-24, 09:08   #3180
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

za wyniki

Cytat:
Dzień dobry

współczuję
staraj się nie stresować i nie myśleć za dużo o tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości