|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Nie je... pluje... jednego dnia zjadł odrobinkę banana, ale tak się krzywił, że sama miałam pawia na zębach W sobotę raczył trochę jabłka (wymieszałam z odrobiną mojego mleka), ale już wczoraj nie dał sobie nawet do buzi włożyć Aaa... no pewnie, do życzeń się dołączam Wszytskiego naj dla Maluszków Cytat:
Cytat:
![]() Heh... Jaśko 6.30, cyc, chwila zabawy i na szczęście jeszcze na godzinę, półtorej usypia ![]() Jasiek na początku na Lifenescie, więc pod kątem - w kołysce też miał segregator. Potem wyjęliśmy segregator, a dwa tygodnie temu Lifenesta z łóżeczka i sypia teraz zupełnie na płasko. Specjalnie nie zwrócił na to uwagi, za to zaczął się przekręcać na brzuch i tak spać Aha, łóżeczko od początku na niższym poziomie - Lifenest dosyć gruby był, a ja wyjęliśmy, to tak zostało - szczególnie, że jeden bok cały czas jest opuszczony. Cytat:
Moja mama też cały czas narzeka, że Młodemu na pewno po karku wieje, bo żadnej chusteczki na szyi nie ma - ona sama ma bardzo wrażliwy kark i cały czas zakutana chodzi Kilka kłótni było, ale na swoim postawiłam - przyjęła do wiadomości, ale i tak przy każdej wizycie co chwilę sprawdza, czy kark aby nie zimny ![]() W ogóle i ona i teściowa była mocno zdziwiona na początku, że nie ubieramy Małego za grubo, ale zobaczyły, że nic mu nie jest, że się przyzwyczaił i komentarze oraz próby dodatkowego okrywania się skończyły papuga, a dlaczego nie wolno obcinać? Muszę Młodemu ciachnąć nad uszami, bo po pierwsze jak wieśniak wygląda, a po drugie ponieważ sobie nadrywa uszka, to te włosy mu włażą w rany ![]() BTW. jak i kiedy obcinałyście? Podczas snu chyba, co nie? Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:22 |
||||
|
|
|
#392 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Zrobilam stworu deser, ale wyszedl niedobry, kwasior bez smaku.Chyba sie nie da zrobic w domu nie sladzac
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#394 |
|
BAN stały
|
Jablko, malina, jagoda
|
|
|
|
#395 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ja podobno byłam takim dzieckiem, że nie uznawałam butelki i smoczka. Wykręcałam w obrzydzeniu buzię jakby mi tam najgorszy szit pakowali ![]() Za to szybko (jak miałam 5 miesięcy) załapałam kubeczek - taki najzwyklejszy. I już na nim jechałam. Może próbuj z tymi kubeczkami typu Lovi 360?
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-24 o 11:32 |
|
|
|
|
#396 |
|
BAN stały
|
Kwasior moze nie, ale bez smaku, a nie dalam duzo wody
|
|
|
|
#397 |
|
czyli Endżi
|
Byłam wczoraj na tych targach ślubnych. Nie było wiele stoisk.
Ale tż chyba wkręcił sobie czekoladową fontannę i taką maszynkę do robienia sorbetów ![]() Zrobili też sobie z Myszim fotki w fotobudce Do k. wrzucę
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku. Kiedy wy macie czas tyle pisać? Niestety starego już nie dam rady nadrobić...
Cytat:
Jedyne co wypije to moje mleko z butelki...Cytat:
1. Suszone śliwki (miałam ze sprawdzonego źródła) zalałam przegotowaną wodą i poczekałam aż spęcznieją, później gotowałam do miękkości i zblendowałam, przetarłam przez sitko i gotowe. Nic nie trzeba doprawiać, Julkowi bardzo smakowały ale niestety miał problemy brzuszkowe po nich. 2. Mus jabłkowy - obrałam jabłuszka, pokroiłam w ćwiartki i ugotowałam na parze, zblendowałam, przetarłam przez sitko i gotowe Bardzo mu smakują, codziennie dostaje na II śniadanie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ja do jabłuszka w ogóle wody nie dawałam... Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2014-03-24 o 11:41 |
|||
|
|
|
#399 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
hej, hej
nadrabiam ![]() Cytat:
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podczas snu, normalnie maszynka elektryczna
|
|
|
#402 |
|
BAN stały
|
A mozna takie owoce upiec?
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
a jakbyś dodała jeszcze banana?
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na osesku patrzyłaś? Cytat:
|
||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Garnek z woda, sitko - albo gaza naciagnieta na garnek i gotujesz
![]() Niby przed roczkiem sie nie obcina, bo sie dziecku rozum ucina
|
#408 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
W tym tygodniu idę na pierwszą randkę od pół roku Dostaliśmy zaproszenie na romantyczną kolację do eleganckiej restauracji i chyba jutro tam pójdziemy. Leo zostanie z teściową. Ale się cieszę muszę się jakoś wystroić i w ogóle wypięknić ![]() Cytat:
niedtety mam z nimi do czynienia na codzień, Hit to ten że patrzy an jedzenie a ja mu nie dam, Kaszkę też radzą butlą bo po co się cackać z łyżeczką![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dorasta![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kocham takie imprezy jak nie mam co z Młodym zrobić bo wszędzie głośno....Gorgulku - jak szybo Miłek się uczy nowych rzeczy i ja również życzę wszystkiego najlepszego ![]() ja chyba też już mam dość siedzenia w domu...Cytat:
trudno mi tu oceniać, bo skoro sam wstaje to na siłę Go nie utrzymasz choć z tego co rozmawiałam z moją rehabilitantką najlepszym momentem na pionizowanie dziecka jest jak zacznie raczkować naprzemiennie ![]() Kobieto - skąd Ty masz tyle energii ??!! dopiero co chora byłaś, a teraz zasuwasz ja mały samochodzik
|
|
|
#410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nam pediatra kazał od razu surowe owoce podawać i tak będę robić Cytat:
![]() no na pewno i bujać się już tak wózkiem nie da
|
||
|
|
|
#411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem za taka kasę się po prostu nie opłaca A co to jest maszyna do sorbetów ![]() Cytat:
Jak pije, to może warto się pomęczyć? Mój taką metoda mieszaną też jest karmiony - albo cyc, a jak się obrazi, a obraża się średnio dwa razy dziennie, to moje z flaszki Laktacja hula, Dzieć najedzony, a ja mam chwilę, żeby przy ściąganiu książkę poczytać ![]() Cytat:
Poza tym muszę tylko nad uszami ciachnąć, reszta wygląda ok.Czyżby jakiś przesąd ![]() Jabłko świetnie się piecze w folii albo w naczyniu do zapiekania... ale w folii chyba lepiej, jak mała ilość. Obierasz, albo i nie, zawijasz w folię i do piekarnika - w zależności od gatunku szybciej albo wolniej się rozpadnie - najszybciej szara reneta ok. 10 minut Jak dobrze zawiniesz, to się nie wysuszy Gruszki też się fajnie pieką ![]() Niestety śliwka pluje już na sam widok/zapach Nie dał sobie ani razu do buzi włożyć - coś mu ewidentnie nie leży... podobnie jak w kompocie z suszonej śliwki
|
|||
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Maharet ja robiłam na razie tylko jabłka, a właściwie moja teściowa
pokroiła je w plasterki i do garnka, one szybko sok puściły, wiec tylko na początku na dno troche wody i tak sie dusily az sie taka papką zrobiła, pózniej jeszcze zblendowalam. Pyszne wyszły ![]() karolson dostałaś juz wycenę na chrzciny ? Mogę spytać ile będziecie płacić za osobę? Maz znalazł, ze restauracja blisko nas robi "niedzielny rodzinny brunch", to jest na zasadzie jesz ile chcesz, restauracja elegancka, a ze u nas bedzie max 8 osób, to chcemy tylko stolik na obiad zarezerwować i tort w domu. No i to kosztuje 89 zł za osobę.
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku ale synuś robi postępy, szok!
|
|
#415 | ||
|
Zadomowienie
|
jupi
a my nadal czekamy ![]() Cytat:
Cytat:
no to na razie tyle nadrabiania.. dziecko wstało czas na obiadek
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ni e dziwie ci sie, bo ty jestes calymi dniami sama ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- to mnie pocieszacie, całe zycie chcialam jedno po drugim a tu lipa, wiec chociaz troche mi ulzylo jak mowicie ze fajnie taka roznica no ale najpierw to ja musze schudnac w te 2 lata;D---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- cyba widac bo mi babka w foto mowila by diecko nie ubierac w biale czy takie jasne koszulki
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
hej na allegro tylko dziś 15% na wszystkie produkty Bobovity!jest to sklep firmowy takze bez obaw
http://nutricia.strefamarek.allegro....clearFilters=0podczytuje ale nie potrafie się wbic.. misiu tez mam doła..tyle ze ja wiem czym jest on związany... Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-24 o 12:25 |
|
|
|
#418 |
|
BAN stały
|
Widac ja taka tepa jestem, nie umiem dziecku owocow zrobic.
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Czyli jednak zabobon ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie funkcjonuje coś w ten deseń, że się dziecku rozum obcina Vea, my z 2 miesiące temu obcięliśmy Mai włosy, tzn fryzjerka ![]() z tyłu wytarte, z przodu grzywa, śmiesznie wyglądała. A teraz całkiem ładnie, równo rosną ja dawałam tarte jabłko surowe |
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Amelką, dupowata pogoda za oknem.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

W sobotę raczył trochę jabłka (wymieszałam z odrobiną mojego mleka), ale już wczoraj nie dał sobie nawet do buzi włożyć
i nie pośpi ani się nie pobawi sama, najlepszą rozrywką o tej godzinie jest piszczenie

Miłek nie mógł spać, bo w jednym pokoju siedzieliśmy, w drugim szalały dzieci, przenieśli w końcu łóżeczko do kuchni, ale nic to nie dało, bo były ciągle wrzaski. Najpierw ja, a potem mąż posiedzieliśmy po 15 minut w kiblu z dzieckiem na rękach, bo tam najciszej
Zrobiłam Miłkowi kaszkę i oczywiście szok, że takie małe dziecko a ja łyżeczką karmię. Czemu butlą nie dam 

Lenki