|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Robusta skąd ja to znam-ostatnio miałam tak samo-nie wiem czy to wina pogody czy co,ale wszyscy schodzili mi z drogi,a mój Tż robił durne miny bo myślał że jestem w ciąży
,raz byłam wściekła a zaraz potem ryczałam jak dzieckokiss12550 dziewczyny też się nad fontanną czekoladową zastanawiały ale ponoć strasznie brudzi wszystko w około-jedna nawet(wybaczcie nie pamiętam) była na prezentacji hotelu czy też restauracji i się przekonała jak to wygląda w praktyce,co do dymu to my mamy na pierwszym tańcu i dodatkowo efekty świetlne w pakiecie wodzireja/dj-a |
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() enzunio, dzięki. o tym, że cięższy to nie pomyślałam. I droższy o 10 zł za kg. Zamawiamy u osoby prywatnej, 40 zł/kg -śmietanowy, 50 zł/kg - cukrowy. moooniaaaa, dzięki za odp. kiss12550, znaczy powiedziane jest: macie u już, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Blondi2989 z niegalaretowatych mamy do wyboru: Rolada z kurczaka Schab z morelą lub żurawiną Boczek faszerowany śliwką Pierś drobiowa z pieczarkami lub ze śliwką i morelą Szynka z jajkiem Jajka garnirowane Pasztet wieprzowy Półmisek wędlin Miruna w zalewie octowej lub w sosie greckim Rolmopsy kaszubskie, śledź w oleju i krewetki Śledź po japońsku I jakieś sałatki. Ogólnie z tego mamy wybrać 9 pozycji i 2 sałatki. TysiaBB1989, cieszę się ![]() activelifestyle, prawdopodobnie u każdego mniejszego jubilera, wykona na zamówienie |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fontannę czekoladową odrzuciliśmy po targach ślubnych- cały stolik był upaprany w czekoladzie, na podłodze czekolada, co niektórzy też w czekoladzie. Nie dla mnie takie stresy. ktoś się uciapie, dotknie drugiej osoby i plamy jak się patrzy
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Udało się nam wreszcie w weekend załatwić temat obrączek Będą takie: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1880 Ja będę miała 4mm, Tż - 5mm ![]() Nareszcie czuję, że ruszamy do przodu ![]() Teraz musimy się bryknąć na salę, wybrać menu. Potem formalności w USC i Kościele . Niedługo zaczniemy rozdawanie zaproszeń ![]() Jeszcze tylko te nieszczęsne buty ![]() Muszę się za to ostro wziąć ![]() Natomiast co do podróży poślubnej - chcemy do Włoch ![]() Z Grecji polecam - Zakhyntos, Korfu i Santorini (Santorini tylko ze zdjęć i opowieści, ale podobno jest magicznie A co do Kanarów to i Fuerteventurę i Lanzarote ![]() Obie piękne
|
#1026 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, nigdy nie widziałam tej fontanny czekoladowej tyle co na zdjęciach i wyglądała super, ale czytając Wasze wypowiedzi również stwierdzam że chyba dam sobie z tym spokój...
sunrise- obrączki |
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendowej nieobecności
Przeczytałam wszystko co naskrobałyście ale było tego sporo, więc wszystkim zbiorowo gratuluję za wszystkie załatwione sprawy i coraz mniejszą liczbę dni do ślubu ![]() U mnie mały postęp - mam buty do ślubu Jedne z prima mody - lakierki nude z okrągłym noskiem, obcas 6 cm, w ten weekend była promocja -20% - sandałki nude, obcas 8-9 cm, ale dzięki paskom trzyma mi stopę, więc nic nie spada.W sobotę jeszcze druknęłam wkładkę z tekstem wszystkich zaproszeń i w tym tygodniu biorę się za sklejanie dziadostwa ![]() Cytat:
Przykładowo ostatnio tak mnie bolał brzuch i nie miałam siły pozmywać naczyń. Tż przynosi mi herbatę z widelcem w środku, żebym sobie wymieszała I śmieję się ze swojej durnoty, ale łzy i tak lecą Tż się zawsze pyta czego ryczę, a ja w śmiech, że nie wiem. I w ryk ![]() Sunrise28 gratki za obrączki też musimy się w końcu za to zabrać
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że nam nawet babka z sali to odradzała (mimo, że przecież ma z tego kasę), mówiła, że rzadko ktoś do tego podchodzi i się częstuje... Także dla niej to szkoda pieniędzy po prostu, ale decyzja nasza. Dużo osób mówiło nam, że to się nie opłaca - więc my nie bierzemy
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Asia Strasznie mi przykro, trzymam kciuki za Twoją babcię
![]() enzunio A w Mango patrzyłaś? Bardzo piękne sukienki są też z firmy Motive & More, nie wiem, czy u Ciebie w okolicy są ich sklepy. Przykro mi z panieńskim, przecież decyzja o zaproszeniu na wesele wynika raczej z wielu innych powodów niż sympatia... fascinata Piękny wybór kolorów - bardzo dobrze dobrany do pory roku Oprócz róż widzę też szafirki i anemony, niektóre płatki wyglądają też jak malwy. Z szafirkami i anemonami może być problem, bo to wiosenne kwiaty.Robusta Masz pięknie wymodelowane oczy - niestety światło jest sztuczne, więc ciężko ocenić makijaż w całej okazałości. Myślałaś o podkreśleniu brwi? Opium Na pewno Wasza podróż będzie niezapomniana - trzymam kciuki, żeby jednak udało się zobaczyć Borneo ![]() Kiss Projektuję sama, wydrukuje - drukarnia. Mężczyźnie się podobają, jedynie jakieś małe poprawki. Co do fontanny czekoladowej - za taką cenę to może nie jest najlepszy wydatek - zazwyczaj najwięcej przy tej fontannie jest dzieci, potem wszystko jest uciapane czekoladą. Blondi O ile sama nie lubię galaret, to starsze osoby moga je lubić ( u nas kryją się one pod zacną nazwą tymbaliki - jest bardziej "ę", "ą" ). Może popytaj o pieczenie lub mięso faszerowane owocami - są przepyszne. U nas będą:Zimny bufet: pieczone mięsa (rolada z boczku, pieczony schab ze szpinakiem, karkówka w pieprzu) patera wędlin polskich(szynka, kiełbasa wiejska, kabanosy, boczek wędzony, szynka wiejska) patera serów śledź w śmietanie, śledź w oleju tymbaliki drobiowe domowy pasztet ze śliwka i orzechami ryba po grecku jaja faszerowane pastami pomidory faszerowane serkiem kozim warzywa konserwowe (ogórki, grzybki, papryka) pieczywo sosy do mięs (koperkowy, tysiąca wysp, żurawinowy z chrzanem) masła smakowe, smalczyk domowy Sałatki (2 do wyboru) Tradycyjna jarzynowa Sałatka z tuńczykiem Grecka z serem feta Meksykańska Z tortellini i szynką Sałatka ziemniaczana Sałatka z porów Mizeria Say Kanary lub Chorwacja ![]() Kate Gratki ![]() exist Dobrze, że Twój mężczyzna się tak utanecznił - większość chłopów niestety tańczy bardzo sztywno; a tak na pewno Wasz pierwszy taniec wyjdzie super ![]() Lemon_Drop Piekny wzór obrączek ewaden Ale fajny pomysł ze ślubem na Kanarach Pochwalisz się projektem zaproszeń?springtime Nie martw się na zapas - na pewno kucharka przygotuje smaczne jedzenie, jak i gościom będzie sięu Was podobać ![]() paula Słyszałam o podobnych weselach. O ile kiedy rodzina sama zaoferuje się z pomocą, jest w porządku. Jeśli natomiast młodzi tego "wymagają" - to już nie bardzo... madzix A Giacomo Conti? Elrosa Ta druga wersja jest piękna naturcja Ale fajne autko ![]() Niulka Wg mnie bardzo ładna ozdoba - powinna pasować. annic Gratuluję butów
|
#1031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zamawiam Nawet jak Tż będzie marudził, że nie, to postawię sobie na komodzie ![]() Cytat:
Dla mnie ogromne To nasze 30-40 osób to mini ![]() Cytat:
Właśnie przed ślubem chciałabym być wypoczęta a nie, nie daj Boże z pociętymi palcami od krojenia ![]() Z tego co słyszałam PM nie pomagała na sali. W piątek na pewno nie, nie wiem jak w czwartek, musiałabym podpytać rodziców. Cytat:
Zrozumiałabym sprzątanie w poniedziałek po weselu i poprawinach, ale żeby w sukni latać sprzątać. A odnośnie sprzątania Oczywiście, niby śmiesznie, komentowane to było przez orkiestrę. Dla mnie to wyglądało trochę żenująco ![]() Jakbym miała dostać miotłę to już wolałabym w ogóle nie rzucać szkłem na sali ... |
|||||
|
|
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
Z nowości - mama pani młodej ma już pełen strój
Kupiliśmy piękną sukienkę w sklepie Hera. Jeszcze trafiliśmy na okazję więc kupiłyśmy ją 400 zł taniej . Także moi rodzice są już gotowi na ślub córki teraz jeszcze tylko rodzice Tż i mój brat :P Najmniej to mam chyba ja :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tłuczenie szkła/kieliszków na szczęście i sprzątanie tego, jako symboliczne wejście w obowiązki domowe. Nie widzę w tym nic dziwnego, ani nic obraźliwego dla Młodej Pary U mnie w rejonie jest to norma i z kolei dziwi mnie Twoje 'oburzenie.
|
|
|
#1035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My jedziemy tam w podróż poślubną
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Uff, jestem już po
moje zmiany na szczęście da się zrobić, będę mieć mini-rękaw (podobno fachowo to się nazywa "motylek"), a tył będzie zabudowany co prawda nie z guziczkami, jak na zdjęciach (tak jak myślałam, guziczkowy da się zrobić tylko przy sukni na zamek, a ja mam wiązaną), zamiast tego będzie przypinany zatrzaskami do tyłu sukienki. Chyba będę musiała mocno uważać przy zakładaniu tego przez głowę ale pokazały mi ten patent w uszytej sukience i jest OK.Aha, i do tego jeszcze ciut schudłam w sposób, o którym zawsze marzyłam - wszędzie, tylko nie w biuście! ![]() Cytat:
podobno ciocia ze swoją siostrą załamywały nad nią ręce i w ciągu tego tygodnia doprowadziły jej dłonie do stanu, w którym nie były nigdy przedtem i nigdy potem ciekawa bardzo jestem, czego używały - to było bodajże w '86, więc dostęp do środków zbyt wielki nie był. Po cichu stawiam na parafinę, u mnie też robi cuda.
|
|
#1038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jeszcze nikt niczego nie ma Mama twierdzi, że musi 15 kg zrzucić, a tata nagle zaczął jeździć codziennie na rowerku cornflower_girl paula600324 też mam mini wesele na 40 osób ![]() Cytat:
Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-03-24 o 12:07 |
||
|
|
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wyboru ![]() Ja tam miałam zaręczyny ![]() Hm zabij mnie, a nie pamiętam :P Zaraz obok Laganas to było ![]() Bo w Laganas nie było już wolnych hoteli przy plaży, więc wzięliśmy w miejscowości obok ![]() Koniecznie musicie zobaczyć wyspę na której stoi wrak statku (nie chodzi tu o wrak, ale woda.... cudowna była... do dziś ją pamiętam )
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w jakim terminie byliście? jak z pogodą?
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostałam projekt zaproszeń !!! Teraz tylko zatwierdzić i czekać
jak przyjdą to się pochwalę
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Wy do jakiej miejscowości jedziecie?
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokladnie w ktorej połowie wrzesnia byłaś? my jedziemy do Tsilivi ale mamy zamiar całą wyspę zwiedzić
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
sto lat mnie tutaj nie było Niestety, mam bardzo dużo na głowie i regularne udzielanie się tutaj z Wami jest dla mnie niestety niemożliwe Ale bardzo się cieszę, że widnieję wciąż w kalendarzu. Na pewno będę zdam Wam tu całą ślubną relację I będę jak dotąd wpadać od czasu do czasu (chociaż większość już mnie pewnie nie pamięta). My się z jakiś miesiąc temu przeprowadziliśmy, zamieszkaliśmy W KOŃCU razem No i to też wpływa na to, że nie mam w ogóle na nic czasu, o wiele więcej obowiązków domowych itp. Ale mieszka się świetnie ![]() Do ślubu już mniej niż 100 dni, za kilka dni stukną równe trzy miesiące Mamy już wszystko co, najważniejsze i ważne Całe nasze stroje, ja byłam już na próbnej fryzurze i na próbnym makijażu, umówiłam się na ślubny manicure i pedicure, mamy zaklepaną podróż. No i wczoraj zakończyliśmy zapraszanie gości - rozdaliśmy już wszystkie zaproszenia Porobiłam też prezentację z naszych zdjęć do wyświetlenia na sali oraz prezentację dla rodziców (również będzie wyświetlana w ramach podziękowań, poza tym prezentacje zgrałam na płyty i na płytach są wydrukowane i przyklejone nasze zdjęcia, dla rodziców TŻ jego z dzieciństwa, a dla mojej mamy moje z dzieciństwa ). Poza tym zaczęliśmy też chodzić na indywidualne lekcje tańca i uczymy się tańczyć do naszej piosenki na pierwszy taniec. Idzie nam średnio :P (wg instruktora beznadziejnie :P, wg nas średnio :P). Plany na kwiecień to przede wszystkim: - załatwić sprawy urzędowe i kościelne - spotkanie z wszystkimi usługodawcami: DJ-em, kamerzystą i fotografem, menadżerką sali i florystką. - zamówić tort weselny (po spotkaniu z menadżerką sali, bo sala współpracuje z cukiernią) - podzwonić do par, które mają ślub w ten dzień co my i dogadać sprawę dekoracji kościoła. Druhna załatwiła mi numery - zamówić prezenty dla rodziców i dziadków.
|
|
#1045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć transportowanie się rodzinki tam nie będzie należało do łatwych, tym bardziej że w rodzinie mamy teraz 4 miesięczną dzidzięMoje są proste ale takie chciałam Pochwalę się może nie projektem a efektem końcowym, gdy tylko przyjdą- mają być w drugiej połowie tygodnia.
|
|
|
|
|
#1046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmar Zastanawiam się dlaczego obsługa nie zapytała co z tym zrobić i kto to posprząta przed poprawinami ![]() Tym bardziej, że jedzenie zostało na stołach ![]() Cytat:
Wiem, że to tradycja, ale w moich stronach takiej nie ma. Wyraziłam tylko swoją opinię, że dla mnie to dziwnie wygląda. ![]() Cytat:
Tż dostanie zakaz zaczepiania kota, bo cały czas zaczepia a ta go drapie gdzie popadnie. Ostatnio nos i policzek miał pocięty po kocich pazurkach ![]() Cytat:
Moja mama też postanowiła schudnąć do ślubu Kupiła sobie jakieś suplementy, herbatki, jeździ na stacjonarnym rowerku Tylko ja nie mogę zrzucić kilku cm z talii
|
||||
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Takiej to dobrze
Cytat:
U nas to niemal taka sama tradycja, jak powitanie chlebem i solą, ale nie ma przy tym żadnych chamskich komentarzy orkiestry.BTW, jak Wy będziecie rzucać kieliszki za siebie to po wypiciu szampana czy wódki? Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
paula600324, moja mama też ma plan zrzucenia wagi- mobilizują ją śluby dwojga dzieci w ciągu najbliższych 3 m-cy
poszła do ditetetyka, waga leci w dół, centrymetry też, teraz chce zacząć ćwiczyć- jestem z niej super dumna!!!monikkad, gratulacje odnośnie wspólnego zamieszkania oby Wam się dalej tak świetnie mieszkało i dogadywało |
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
monikkad witaj z powrotem!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

,raz byłam wściekła a zaraz potem ryczałam jak dziecko

- sandałki nude, obcas 8-9 cm, ale dzięki paskom trzyma mi stopę, więc nic nie spada.
I śmieję się ze swojej durnoty, ale łzy i tak lecą

Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?