Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-23, 20:56   #961
TysiaBB1989
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

wróciłam

było super !!

wiec od początku... była na początku pogadanka na tematy ślubne tj. każdy ze swojej branży wypowiadał się na co zwracać uwagę, na co patrzeć wybierając takiego a nie innego wykonawcę itp. można było wygrać nagrody
następnie było identycznie jak na weselu pierwszy toast, obiad, pierwszy taniec, tort, wszystkie stoły jakimi dysponuje sala tj. deserowy, wiejski, włoski, fontanna czekoladowa, owoce morza i sushi. grała nasz orkiestra i zabawa nadal trwa, ma trwać do północy i dłużej, ale my musieliśmy się zmyć.... i cena takiej pokazówki to 50 zł tak, że dość przystępnie....

wygrałam robienie paznokci ślubnych koło mnie i zagadała z kobietką, że to jest takie salon full wypas. robią makijaż ślubny za 60 zł a fryzura ślubna max 100 zł. chyba się tam przejdę na próbne. Na tym spotkaniu był pokaz mody ślubnej i te modelki były pomalowane i czesane właśnie u niej. podobało mi się
Stary 2014-03-23, 21:02   #962
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
ni ja nigdy nie byłam, ale znajomi TŻ chwalą sobie, co rok tam jeżdżą
jeżdżą co rok w te same miejsce? Ja bym tak nie mogła Życie jest zbyt krótkie a świat zbyt wielki

Nie pamiętam czy się chwaliłam, ale we wtorek zaczynamy lekcje tańca
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:13   #963
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
jeżdżą co rok w te same miejsce? Ja bym tak nie mogła Życie jest zbyt krótkie a świat zbyt wielki

Nie pamiętam czy się chwaliłam, ale we wtorek zaczynamy lekcje tańca
Zazdroszczę lekcji tańca My też mamy w planach, ale to już chyba czerwiec/lipiec, bo teraz zaczynamy remont mieszkania i czasu brak
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:16   #964
Robusta
Wtajemniczenie

Kate Noir
gratulacje
ja tez się pochwalę z TŻ zaczynamy 7 kwietnia kurs tańca

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:20   #965
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
no właśnie, apropo podróży. jakie miejsca proponujecie, żeby spełniały te warunki?
- niezbyt drogo - tzn większość kierunków egzotycznych niestety odrzucamy. dominikana i seszele nie w tym roku
- piękne plaże
- ale też coś do zwiedzania - wyspa pełna betonowch hoteli i samym pozagradzanych kurortów raczej nas nie interesuje
- nie Egipit :P

dziś czytałam o Gran Canarii i innych wyspach Kanaryjskich i wstępnie mi się podoba. można zabukować lot i hotel, a na miejscu wynając samochód i gdy tylko chcemy, pojechać i pozwiedzac.
My też jesteśmy zainteresowani miejscem spełniającym takie warunki Chociaż cenowo nie musi być jakoś bardzo tanio.
I na razie myślimy albo o wyspach Kanaryjskich właśnie, albo o Sycylii - pomysł TŻ, nie wiem co on tam wygrzebał że chce tam jechać Ogólnie u nas odpada na Egipt i Tunezja, Bułgaria i Chorwacja. Grecja nas niby kusi, ale tak bez wielkiego przyciągania.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę lekcji tańca My też mamy w planach, ale to już chyba czerwiec/lipiec, bo teraz zaczynamy remont mieszkania i czasu brak
My zaczęliśmy lekcje tańca, po 4 lekcjach mamy już układ na pierwszy taniec i oglądam go i się podniecam Podoba mi się MEGA!
Jak któraś się waha nad lekcjami tańca - polecam, jest super! Warto! I wychodzą różne kwiatki, przykładowo mój TŻ lepiej kręci dupką niż ja!
Stary 2014-03-23, 21:25   #966
Opiumalfa
Zakorzenienie

Say - andaluzja!!! Kocham!

Sent from my iPad using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:26   #967
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

My zaczęliśmy lekcje tańca, po 4 lekcjach mamy już układ na pierwszy taniec i oglądam go i się podniecam Podoba mi się MEGA!
Jak któraś się waha nad lekcjami tańca - polecam, jest super! Warto! I wychodzą różne kwiatki, przykładowo mój TŻ lepiej kręci dupką niż ja!
My nie chcemy układu na pierwszy taniec. Po prostu TŻ musi się troszkę poduczyć tańczyć

Dziewczyny wiecie gdzie znajdę opaskę na koka?

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2014-03-23 o 21:27
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:31   #968
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Zdecydowalismy w koncu gdzie jedziemy w podroz!!!
INDONEZJA! (ale dopiero w listopadzie..) ale sie jaram!
cudnie!!!! podrzucę Wam męża na to nurkowanie, bo ze mnie ma mały pożytek podczas tej aktywności
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:32   #969
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się pod koniec weekendu! Nie zaglądałam do was bo TŻ miałam na całe 1,5 dnia więc rozumiecie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ijaa Jej rodzice to moja siostra i jej mąż. Póki co są pobłażający, za to siostrzeńcy płci męskiej (pełnoletnie chłopy) mówią że owszem, króliki mogą pojawić się na weselu jako pasztet
Dobry pomysł Pogadałabym z siostrą, żeby nie urządzali ci cyrku z wesela

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
no w końcu nie ze zwykłego te muślinowe były za 390 zł
Ale cena
Umówiłaś się już na próbny make up i fryz? Bo jeśli tak to w salonie przesunęłabym przymiarkę i na spokojnie poszukała brakujących rzeczy.
Welon super!

Springtime powodzenia!
Wrzuć zdjęcie wianka jak znajdziesz chwilkę
edit: widziałam:

kiss12550 witaj!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
I mam dja na poprawiny Naszą Blondi z wątku i jej narzeczonego
Ale fajnie! Gratki!

Docik brawo za fryzurkę! Cena powalająca

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj dokonałam kolejnego spontanicznego zakupu ślubnego i mam sukienkę na poprawiny
obfocą mnie później to wrzucę fotki
Gratki

Kamilka świetne inspiracje! A te różowe hortensje są

Ijaa fajne majtochy

Co do wina Beauvillon to w Kauflandzie jest po 12,99 zł Może jutro podjade kupić kilka sztuk

Czeko współczuję. Zrób testy jeszcze raz, może coś wyjdzie... :tuli:

Kiss bardzo ładne inspiracje (no może oprócz tego serca - zupełnie nie w moim guście)
No i trzymam kciuki żebyście dogadali się z rodzicami

Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę!

Cytat:
Odwolalam panieński, tzn. moja swiadkowa odwołała na moja prośbę, moje koleżanki się tak burzyly o to, że nie dostały zapro na wesele (za każdym razem tak robimy, że nie zapraszamy się na wesela tylko na panieński całą paczką tylko u mnie była ta różnica że chłopaki z paczki tz będą) że nie mam ochoty z nimi siedzieć...
Oj to szkoda... współczuję zachowania koleżanek...
Zresztą dziwne że najbardziej burzy się ta, która jak sadze będzie na weselu (z TŻ kumplem)?

Pochwalę się że zamówiliśmy obrączki w sobotę, do odebrania 10 kwietnia! będą szersze niż na zdjęciu: moja 5mm, TŻ 6 mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3744df3b3c5b1d22898ad7ba2ac37c42.jpg (28,0 KB, 75 załadowań)
Stary 2014-03-23, 21:32   #970
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY - CZY KTÓRAŚ Z WAS MA KOLOROWE BUTY ŚLUBNE???
Bardzo bardzo bardzo proszę o link/informację na forum/informację na priv chcę buty w kolorze zielonej mięty lub brzoskwini, najlepiej max 5 cm, nigdzie nie mogę znaleźć takich ślubnych/ tanecznych
Ja mam czerwone, obcas 6-7cm, kupiłam na Zalando

Tysia, wygląda na udany wieczór A co to dokładnie za pokazówka była?

Jeśli chodzi o zimne płyty, moja wyglądać będzie tak:
- Łosoś w całości po królewsku upieczony w piecu podany z salsą pomidorową i sosem ajoli
- Ruloniki śledziowe w trzech smakach (po kaszubsku, w śmietanie z jabłkiem, w oliwie z grzybkami)
- Indyk faszerowany w całości lub kurczęta nadziewane po polsku. Rolada z szynki. Sos cumberland.
- Jajka faszerowane z kawiorem. Pomidory z mozarellą i bazylią. Tymbaliki (galaretki) wieprzowe i drobiowe.
- Deska serów z orzechami i winogronami, oliwkami i marynowanymi papryczkami.
- Sałatki (3 rodzaje do wyboru) - jarzynowa, nicesjska, penne z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gyros z grillowanym kurczakiem, grecka, meksykańska z ostrą salsą, orientalna z makaronem ryżowym, śledziowa, z owocami morza, pieczarkowa z szynką i majonezem, ziemniaczana bawarska, winegret)

Szczerze, nie mogę się doczekać poprawin, jak to wszystko będzie można na spokojnie spróbować
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:41   #971
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość

Wczoraj dowiedziałam się że moja 83-letnia babcia miała zawał i aktualnie przybywa w szpitalu w Świebodzinie-stan jest ciężki ale stabilny-jestem załamana bo strasznie ją kocham i nie chcę stracićw przyszły weekend pojedziemy z Tż-em ją odwiedzić,mam nadzieję że z tego wyjdzie
współczuję trzymaj się, musi być dobrze doskonale Cię rozumiem, bo ja też jestem strasznie związana z babcią i nie wyobrażam sobie, że mogłoby jej zabraknąć

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
- kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24171.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4835.html
ooo kurcze, ciężki wybór Ostatecznie jestem za JA to przez moją miłość do koronek i trenów

Cytat:
woooow ale super ale narobicie super fot!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Madzixx- młodziutka młodziutka ale w sumie ja też miałam młodych rodziców i mimo że malutka do końca planowana nie była to teraz cieszę się że z nami jest
rozumiem, jasne, że córcia to Wasze największe szczęście

Cytat:
Odwolalam panieński, tzn. moja swiadkowa odwołała na moja prośbę, moje koleżanki się tak burzyly o to, że nie dostały zapro na wesele (za każdym razem tak robimy, że nie zapraszamy się na wesela tylko na panieński całą paczką tylko u mnie była ta różnica że chłopaki z paczki tz będą) że nie mam ochoty z nimi siedzieć...

Wysłane z telefonu
ojjj ale się narobiło
swoją drogą jak macie taki przyjęty zwyczaj to nie powinny robić problemów. U mnie się zaprasza koleżanki tylko te "weselne". Ja też mam problemy z panieńskim ale innej kwestii...

z dzisiejszych newsów: kupiłam w końcu bieliznę na ślub i poprawiny w Esotiq

a teraz info dla PMek, które poszukiwały śmietankowej, taliowanej koszuli do smokingu-przeszliśmy dziś sklepy wzdłuż i wszerz i wszędzie były albo śnieżnobiałe a jak ivory to nie taliowane w końcu znaleźliśmy-w Kastorze jest opcja szycia na miarę, z haftem w cenie-400 zł ale tyle się za nią nałaziliśmy, że byłam skłonna z miejsca zamówić
kiedyś się dowiadywałam w Madonnie to u nich zamówienie śmietankowej za 350 zł, jutro jedziemy się upewnić

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-03-23 o 21:44
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:46   #972
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
My też jesteśmy zainteresowani miejscem spełniającym takie warunki Chociaż cenowo nie musi być jakoś bardzo tanio.
I na razie myślimy albo o wyspach Kanaryjskich właśnie, albo o Sycylii - pomysł TŻ, nie wiem co on tam wygrzebał że chce tam jechać Ogólnie u nas odpada na Egipt i Tunezja, Bułgaria i Chorwacja. Grecja nas niby kusi, ale tak bez wielkiego przyciągania.
to mamy podobne cele jak na coś się zdecydujecie, to daj znać my celujemy w średnią półkę cenową wiadomo, nie będziemy oszczędzać jakoś bardzo, chcemy, żeby te wakacje były najlepsze ze wszystkich dotychczas, ale z drugiej strony też nie chcemy wydać 10tys/osobę, jak mamy dom do wykończenia

Cytat:
Say - andaluzja!!! Kocham!

dzięki, poczytam

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-03-23 o 21:47
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:46   #973
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Tysia, wygląda na udany wieczór A co to dokładnie za pokazówka była?
tutaj zdjęcia z fb https://www.facebook.com/pages/Hotel...=photos_stream
hotel chciał przybliżyć przyszłym PM jak dokładnie u nich to wygląda, dać do spróbowania dania jakie można zamówić na weselu,
był pokaz barmański, pokaz sukien ślubnych, pokaz gry dj, grał nasz zespół Riveras show bend z Czech , jak sala może przystoić stoły, ogólnie bardzo sympatycznie było
Stary 2014-03-23, 21:50   #974
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ale cena
Umówiłaś się już na próbny make up i fryz? Bo jeśli tak to w salonie przesunęłabym przymiarkę i na spokojnie poszukała brakujących rzeczy.
Welon super!

Pochwalę się że zamówiliśmy obrączki w sobotę, do odebrania 10 kwietnia! będą szersze niż na zdjęciu: moja 5mm, TŻ 6 mm
niee, jeszcze się nie umawiałam bo nie wiadomo było kiedy ta przymiarka, a kobitka dzwoni raz, dwa, że we wtorek

gratki obrączki super i odbieracie dzień po moich uro

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o zimne płyty, moja wyglądać będzie tak:
- Łosoś w całości po królewsku upieczony w piecu podany z salsą pomidorową i sosem ajoli
- Ruloniki śledziowe w trzech smakach (po kaszubsku, w śmietanie z jabłkiem, w oliwie z grzybkami)
- Indyk faszerowany w całości lub kurczęta nadziewane po polsku. Rolada z szynki. Sos cumberland.
- Jajka faszerowane z kawiorem. Pomidory z mozarellą i bazylią. Tymbaliki (galaretki) wieprzowe i drobiowe.
- Deska serów z orzechami i winogronami, oliwkami i marynowanymi papryczkami.
- Sałatki (3 rodzaje do wyboru) - jarzynowa, nicesjska, penne z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gyros z grillowanym kurczakiem, grecka, meksykańska z ostrą salsą, orientalna z makaronem ryżowym, śledziowa, z owocami morza, pieczarkowa z szynką i majonezem, ziemniaczana bawarska, winegret)

Szczerze, nie mogę się doczekać poprawin, jak to wszystko będzie można na spokojnie spróbować
mniam mniam, przez Was musiałam lodówkę otworzyć

co do tego pogrubionego to czy możliwe jest, że na poprawinach nie podają jedzenia z wesela tylko nowe? a to co zostało z wesela pakują w pojemniki coś mi się obiło o uszy, że u nas tak jest, muszę się upewnić..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:51   #975
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Mój też kręci lepiej niż ja Chodził na tance towarzyskie i tak już mu zostało My też mamy właśnie zamiar się zapisać, bo coś pamięta, ale chce odświeżyć. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować

W wiecie gdzie można dostać takie obrączki (zał.)? Wiem, że u Węca w Krakowie, ale czy gdzieś jeszcze?
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 21:54   #976
gornek
Zakorzenienie

My się wybierany na Korfu, koszt to jakieś 5 tys na tydzień dla 2 osób all inclusive Premium. Myśleliśmy o Gran Canari bo moi rodzice byli i bardzo chwalili ale to już koszt rzedu 8-9 tys, wiec moze innym razem. Na Korfu tez wypozyczymy samochod pozwiedzany wyspę, bo nie zależy mi na leżeniu plackiem na plaży.

Indonezja super miejsce, ale jak usłyszałam ze samolot zaginął w akcji to mi się odwidziało haha

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:01   #977
Opiumalfa
Zakorzenienie

Samolot zaginal z Malaysian Airlines. To nie to samo co Indonezja

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:04   #978
gornek
Zakorzenienie

Wiem wiem, tak mi się tylko skojarzyło z Indonezja. Ale zazdroszcze, tam jest pieknie będę śledzila i czekała na foty :P

Wciąż myślę nad koszami dla rodzicow, ale chyba wybiorę Piotra i Pawla, bo Almy nie mam nigdzie w pobliżu żeby to o czaić.

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:09   #979
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
mnie spodobała się sukienka z nexta, tylko jej cena
http://pl.nextdirect.com/pl/g3966s4#658022
boska sukienka
ale rzeczywiście cena powala...

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie, mistrzem makijażu nie jestem jednak od dłuższego czasu noszę się z zamiarem pomalowania się samej na ślub, boję się jednak że nerw mi w tym przeszkodzą. poniżej mała próbka
ładny make up podziwiam dziewczyny, które same sobie tworzą takie dzieła sztuki na twarzy

Cytat:
Aaaa ale będzie odjazdowo, Wasz plan na podróż brzmi szałowo

Cytat:

Wysłane z telefonu
pewnie, że lepiej odwołać niż siedzieć z naburmuszonymi koleżankami.. dziwne, że nie rozumieją powodów, dla których nie zapraszasz wszystkich znajomych bliższych i dalszych

Cytat:
no właśnie, apropo podróży. jakie miejsca proponujecie, żeby spełniały te warunki?
- niezbyt drogo - tzn większość kierunków egzotycznych niestety odrzucamy. dominikana i seszele nie w tym roku
- piękne plaże
- ale też coś do zwiedzania - wyspa pełna betonowch hoteli i samym pozagradzanych kurortów raczej nas nie interesuje
- nie Egipit :P

dziś czytałam o Gran Canarii i innych wyspach Kanaryjskich i wstępnie mi się podoba. można zabukować lot i hotel, a na miejscu wynając samochód i gdy tylko chcemy, pojechać i pozwiedzac.
właśnie czytając Twoje wytyczne co do podróży wpadła mi do głowy Gran Canaria cenowo przystępnie i fajna opcja z możliwością zwiedzania wypożyczonym autem

Cytat:
super obrączki, gratki!

Cytat:

a teraz info dla PMek, które poszukiwały śmietankowej, taliowanej koszuli do smokingu-przeszliśmy dziś sklepy wzdłuż i wszerz i wszędzie były albo śnieżnobiałe a jak ivory to nie taliowane w końcu znaleźliśmy-w Kastorze jest opcja szycia na miarę, z haftem w cenie-400 zł ale tyle się za nią nałaziliśmy, że byłam skłonna z miejsca zamówić
kiedyś się dowiadywałam w Madonnie to u nich zamówienie śmietankowej za 350 zł, jutro jedziemy się upewnić
super, że masz bieliznę! tą z serii Dżoany?
a z tą koszulą nawet mnie nie załamuj!

Nam koleś podał wycenę za druk tej okładki zaproszenia i wygląda na to, że robiąc zaproszenia sami sztuka wychodzi nas około 1,5zł tanio jak barszcz, no nie licząc naszej bezcennej robocizny

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:14   #980
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Sama chciałabym zobaczyć Sycylię, pd Włochy i Kanary Podobno jest tam cudownie.

Cytat:
Samolot zaginal z Malaysian Airlines. To nie to samo co Indonezja
właśnie uświadomiłam sobie, że kiedyś z nimi leciałam - chyba na Lankawi. Czym lecicie do Indonezji?
Stary 2014-03-23, 22:14   #981
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
tutaj zdjęcia z fb https://www.facebook.com/pages/Hotel...=photos_stream
hotel chciał przybliżyć przyszłym PM jak dokładnie u nich to wygląda, dać do spróbowania dania jakie można zamówić na weselu,
był pokaz barmański, pokaz sukien ślubnych, pokaz gry dj, grał nasz zespół Riveras show bend z Czech , jak sala może przystoić stoły, ogólnie bardzo sympatycznie było
Fajna inicjatywa ze strony hotelu! Moja restauracja nie specjalizuje się stricte w weselach, więc niestety nie ma mowy o czymś takim...
Cytat:
co do tego pogrubionego to czy możliwe jest, że na poprawinach nie podają jedzenia z wesela tylko nowe? a to co zostało z wesela pakują w pojemniki coś mi się obiło o uszy, że u nas tak jest, muszę się upewnić..
Myślę, że to możliwe, ale wszystko zależy od lokalu. Ja mam "poprawiny" w cudzysłowiu, bo jesteśmy umówieni z restauracją, że pakują nam wszystko i my to zabieramy - poprawiny mam, ale w domu, rodzinne, a nie takie organizowane przez lokal
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:23   #982
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
szczerze powiem, że straszeni dziwnie... my też płacimy w ratach i mamy tak.
przy rezerwacji sali zapłaciliśmy 1 tys zaliczki. następnie 7 dni przed weselem mówimy ile dokładnie będziemy mieć ludzi na weselu i wpłacamy 50 % zaliczki całego kosztu wesele a następnie reszta kwoty jest rozliczana do 3-4 dni po weselu na szczęście tak jest bo jakbyśmy mieli wpłacić całą kwotę naraz to by nas koszty zjadły.... a tak to mamy nadzieję, że tą kwotę to z kopert uzbieramy
My tak samo
Mamy już odłożone na salę, bo tak to też nie dalibyśmy radę naraz wszystko

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Nasze ulubione winko
Pyszne było
Rodzince też smakowało, więc zakupię je na wesele
Stwierdziłam, że kupię jednak zakręcane wina, bo z korkiem to jak to będzie cały czas otworzone? Wietrzyć się będzie?

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
I coby dużo nie spamować mam pytanie - chodzi o zimną płytę. Oczywiście w naszym przykładowym menu jest baaardzo dużo ryb/mięsa w galarecie - a to ani dobre, ani apetyczne, ani na weselach nie schodzi dużo (a na pewno nie w ilościach ogromnych). No właśnie tylko co w zamian można zaserwować? Podajcie jakieś przykłady z Waszych menu
Nie lubię mięs w galarecie, mój Tż też nie ... Byłam na jednym weselu, gdzie tylko takie były, więc nie ruszyliśmy tego w ogóle

Zimna płyta u nas:

Deska serów zachodnich z winogronami i bagietką (30 porcji)
• Delikatne plastry pieczonej piersi z
indyka z sosem z tuńczyka i siekanym
korniszonem (30 porcji)
• Rolada z kurczaka wypełniona
szpinakiem i serem Feta (30 porcji)
•Wybór doskonałych wędlin z piklami
(30 porcji)
• Schab po staropolsku nadziewany
musem chrzanowym (30 porcji)
• Boczek faszerowany na sposób
krakowski (30 porcji)
• Korzenne śledzie na plastrach
grillowanych ziemniaków (30 porcji)
• Karkówka marynowana w ziołach
prowansalskich (30 porcji)
• Ryby wędzone (łosoś, makrela)
(15 porcji/ 15 porcji)
• Ryba po grecku (30 porcji)
• Jajka z musem pieczarkowym (35 porcji)
• Pikle (30 porcji)
•Sałatka grecka (45 porcji)
•Sałatka z makaronem penne z salami i
suszonymi pomidorami (45 porcji)
• Pieczywo mieszane (60 porcji)

Troszkę to zmodyfikuję jeszcze z innych pakietów, bo wyrzucę na pewno ryby wędzone, rybę po grecku i chyba śledzie. Zamienię też sałatkę z makaronem na tradycyjną Zastanawiam się na deską serów zachodnich z winogronami czy będzie ktoś to jeść Muszę się dowiedzieć co to za sery

paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:50   #983
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Sama chciałabym zobaczyć Sycylię, pd Włochy i Kanary Podobno jest tam cudownie.
ja za miesiąc lecę na Kanary na ślub brata- 9 dni grzania kości
dziś poprosiłam moją psiapsiółę o świadkowanie i się zgodziła
a i czekamy na wydruk i wysyłke zaproszeń- w końcu zamówiliśmy i zaakceptowaliśmy projekt

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-23 o 23:33
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:53   #984
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Springtime-piękne rzeczy tworzysz

A co do Sali weselnej,ślub planowaliśmy na rok 2016 ....
Dziękuję
Napiszę Ci tylko jeżeli chodzi o wesele na sali z kucharką. Też tak mam i wiem, że obecnie to jest coraz mniej popularne. Sama się przed tym wzbraniałam mocno, ale robimy wesele + poprawiny na ok 200 osób (i to nie rodzina piąta woda po kisielu, sama się zdziwiłam bardzo jak napisałam listę gości ), więc wiem , że będzie na pewno taniej, ale czy gorzej? Wybrałam świetną kucharkę, jedyny minus to sporo pracy włożonej przed weselem, zakupów i załatwień. Deko znalazłam po wielu nieudanych próbach (styl rustykalny nie jest jeszcze modny w moim regionie) za 1200zł, dodatkowo sadzę własne kwiaty i sama ogarniam stoły dla gości (ale to sprawia mi samą radość - geny twórczości różnej się ujawniają ). Nie uważam, żeby moje wesele było gorsze od wesela w restauracji/hotelu itp. Będzie inne na pewno, ale to tylko od gości i nas będzie zależało czy się będą dobrze bawić. Gwiazdki hotelu czy restauracji tego nie zagwarantują

Cytat:
Napisane przez rossifumi Pokaż wiadomość
- kolejne podejście do szukania sukienek za mną, mam dwie faworytki, nie mogę się zdecydować , pomożecie ?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,24171.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4835.html

Jaki werdykt?
Zdecydowanie pierwsza Ale jestem fanką Gali

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki za szybkie odp zostałam zaproszona na rozmowę o staż na poniedziałek również więc springtime trzymam kciuki no i stresuję się bo to pierwsza taka rozmowa a gdyby mnie przyjęli no to muszę myśleć o wolnym na ślub - pon/wt
Dziekuję i też trzymam kciuki

Dowiedziałam się, że jutro będę miała rozmowę z dyrektorem, następnie test na inteligencję i rozmowę z prezesem Zaczęłam czytać róże dziwne testy i

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

[/COLOR]zostało 160 dni
Ja też 160

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
[B
mojakaren widziałam te nasiona. Muszę podpytać mamę, ona jest ogrodnkiem, zna się na tym wszsytkim Dam Ci znać, co zatwierdziła
Na zdjęciu wygląda jak gipsówka wytworna czy jakoś tak Kupiłam najpierw taką stacjonarnie, ale ona ma zwykłe kwiatki, a ja szukałam tych pełnych. Z drugiej strony nazwa ta sama, ale u mnie to roślina jednoroczna. A myślałam, że będzie tak łatwo z gipsówką. Nie wiem co zrobię, jak mi wyrośnie ta zwykła
Cytat:
Nic więcej napisać nie mogę, ale Z-A-Z-D-R-O-S-Z-C-Z-Ę!
My zarezerwowaliśmy Turcję, ale ze względu na moją obecną sytuację, jeżeli chodzi o pracę, może nic z tego nie wyjść buuuu

Cytat:
Springtime powodzenia!
Wrzuć zdjęcie wianka jak znajdziesz chwilkę
edit: widziałam:

Dziękuję

Gratuluję obrączek

Cytat:

Gratuluję Pochwal się jaki model
Stary 2014-03-23, 23:02   #985
karolinuuusia
Zakorzenienie

springtime ja też jestem fanką Gali, podobaja mi sie ich sukienki sama mam z Gali swoją ktoś jeszcze ma z Gali?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 23:14   #986
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziękuję
Napiszę Ci tylko jeżeli chodzi o wesele na sali z kucharką. Też tak mam i wiem, że obecnie to jest coraz mniej popularne. Sama się przed tym wzbraniałam mocno, ale robimy wesele + poprawiny na ok 200 osób (i to nie rodzina piąta woda po kisielu, sama się zdziwiłam bardzo jak napisałam listę gości ), więc wiem , że będzie na pewno taniej, ale czy gorzej? Wybrałam świetną kucharkę, jedyny minus to sporo pracy włożonej przed weselem, zakupów i załatwień. Deko znalazłam po wielu nieudanych próbach (styl rustykalny nie jest jeszcze modny w moim regionie) za 1200zł, dodatkowo sadzę własne kwiaty i sama ogarniam stoły dla gości (ale to sprawia mi samą radość - geny twórczości różnej się ujawniają ). Nie uważam, żeby moje wesele było gorsze od wesela w restauracji/hotelu itp. Będzie inne na pewno, ale to tylko od gości i nas będzie zależało czy się będą dobrze bawić. Gwiazdki hotelu czy restauracji tego nie zagwarantują
Jak masz dobrą kucharkę to na pewno będzie wszystko w porządku, smacznie i chyba nawet sporo taniej niż w typowej restauracji

Tylko właśnie chodzi o więcej załatwiana, więcej pracy przed weselem. W restauracji przychodzisz i masz podane, niczym się nie martwisz. A w takiej sytuacji to dochodzą zakupy, jeżdżenie, załatwianie, przygotowanie. Moi rodzice pojechali na wesele do rodziny. Wesele na 200 osób w domu weselnym i z kucharką, jedną i chyba miała 1 albo 2 dziewczyny do pomocy podczas wesela, do tego oczywiście kelnerki. I co robili goście i cała najbliższa rodzina 2 dni przed weselem? Przyjeżdżali na salę, przygotowywali mięsa, kroili wędliny, obierali ziemniaki, kroili warzywa itd Moi rodzice też pojechali pomagać. Do tego jeszcze przygotowywali salę, sprzątanie, układanie stołów, krzeseł. Dekorację robiła firma.
Ja sobie tego nie wyobrażam, że rodzina przyjeżdża z drugiego końca Polski i jeszcze zaganiać ich do roboty
Stary 2014-03-23, 23:23   #987
czekooczekolada
Zakorzenienie

Lemon_Drop i madzixx88 - gratuluje zakupów lemon super obraczki

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Moi rodzice pojechali na wesele do rodziny. Wesele na 200 osób w domu weselnym i z kucharką, jedną i chyba miała 1 albo 2 dziewczyny do pomocy podczas wesela, do tego oczywiście kelnerki. I co robili goście i cała najbliższa rodzina 2 dni przed weselem? Przyjeżdżali na salę, przygotowywali mięsa, kroili wędliny, obierali ziemniaki, kroili warzywa itd Moi rodzice też pojechali pomagać. Do tego jeszcze przygotowywali salę, sprzątanie, układanie stołów, krzeseł. Dekorację robiła firma.
Ja sobie tego nie wyobrażam, że rodzina przyjeżdża z drugiego końca Polski i jeszcze zaganiać ich do roboty
u mojego kuzyna bylo podobnie, w tym ze nikt nikogo nie zaganiał, tylko wszyscy sami proponowali że pomogą, wychodzilo to poprostu z inicjatywy gościa. jeśli ktos chciał, to szedł. m.in ja, kroiłam warzywka itepe, a potem jaka byłam szczęśliwa z tego, że komuś naprawde dużo pomogłam, bo tam każda para rąk się liczyła. myslę, że młodzi pomoc bardziej docenili niż koperte

Cytat:

Wysłane z telefonu
cooo moglyby sie oburzyc gdyby nie fakt, ze za kazdym razem tak robicie.. dobrze ze odwolalas, tez bym tak zrobila, "niech siorbają sutki "

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-23, 23:28   #988
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
ja za miesiąc lecę na Kanary na ślub brata- 9 dni grzania kości
nie za dobrze Ci?

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Jak masz dobrą kucharkę to na pewno będzie wszystko w porządku, smacznie i chyba nawet sporo taniej niż w typowej restauracji

Tylko właśnie chodzi o więcej załatwiana, więcej pracy przed weselem. W restauracji przychodzisz i masz podane, niczym się nie martwisz. A w takiej sytuacji to dochodzą zakupy, jeżdżenie, załatwianie, przygotowanie. Moi rodzice pojechali na wesele do rodziny. Wesele na 200 osób w domu weselnym i z kucharką, jedną i chyba miała 1 albo 2 dziewczyny do pomocy podczas wesela, do tego oczywiście kelnerki. I co robili goście i cała najbliższa rodzina 2 dni przed weselem? Przyjeżdżali na salę, przygotowywali mięsa, kroili wędliny, obierali ziemniaki, kroili warzywa itd Moi rodzice też pojechali pomagać. Do tego jeszcze przygotowywali salę, sprzątanie, układanie stołów, krzeseł. Dekorację robiła firma.
Pierwszy raz słyszę o czymś takim! Byłam na kilku weselach w regionie Springtime i każdy kucharz miał ok 6-8 pomocników + kilku kelnerów.
Stary 2014-03-23, 23:31   #989
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
u mojego kuzyna bylo podobnie, w tym ze nikt nikogo nie zaganiał, tylko wszyscy sami proponowali że pomogą, wychodzilo to poprostu z inicjatywy gościa. jeśli ktos chciał, to szedł. m.in ja, kroiłam warzywka itepe, a potem jaka byłam szczęśliwa z tego, że komuś naprawde dużo pomogłam, bo tam każda para rąk się liczyła. myslę, że młodzi pomoc bardziej docenili niż koperte
Tam było powiedziane, że jadą na sale pomagać, nie było pytania
I to na kilka godzin
Stary 2014-03-23, 23:33   #990
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja mam taneczne - fioletowe!
Nie wiem czy znajdziesz tam zielone, ale.. zawsze można spróbować.
Model mam ten: http://www.akcesdance.pl/wizdam/view.php?m=26
Moje mają 6cm obcas i prezentują się tak:
Dzięki, na pewno poszukam! Jak nie miętowe to może brzoskwinię znajdę

Cytat:
Panna Izabela, patrzyłaś na bialebuty? tam mają kilka zielonych odcieni, a obcas i resztę możesz sobie dobrać.
Patrzyłam, jest tylko niebieska mięta

Lecę spać, jutro mam praktyki i mega stresa...

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości