|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
wróciłam
było super !! wiec od początku... była na początku pogadanka na tematy ślubne tj. każdy ze swojej branży wypowiadał się na co zwracać uwagę, na co patrzeć wybierając takiego a nie innego wykonawcę itp. można było wygrać nagrody następnie było identycznie jak na weselu pierwszy toast, obiad, pierwszy taniec, tort, wszystkie stoły jakimi dysponuje sala tj. deserowy, wiejski, włoski, fontanna czekoladowa, owoce morza i sushi. grała nasz orkiestra i zabawa nadal trwa, ma trwać do północy i dłużej, ale my musieliśmy się zmyć.... i cena takiej pokazówki to 50 zł tak, że dość przystępnie....wygrałam robienie paznokci ślubnych koło mnie i zagadała z kobietką, że to jest takie salon full wypas. robią makijaż ślubny za 60 zł a fryzura ślubna max 100 zł. chyba się tam przejdę na próbne. Na tym spotkaniu był pokaz mody ślubnej i te modelki były pomalowane i czesane właśnie u niej. podobało mi się
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy w planach, ale to już chyba czerwiec/lipiec, bo teraz zaczynamy remont mieszkania i czasu brak
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate Noir
gratulacje ![]() ja tez się pochwalę z TŻ zaczynamy 7 kwietnia kurs tańca
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż cenowo nie musi być jakoś bardzo tanio. I na razie myślimy albo o wyspach Kanaryjskich właśnie, albo o Sycylii - pomysł TŻ, nie wiem co on tam wygrzebał że chce tam jechać Ogólnie u nas odpada na Egipt i Tunezja, Bułgaria i Chorwacja. Grecja nas niby kusi, ale tak bez wielkiego przyciągania.Cytat:
Jak któraś się waha nad lekcjami tańca - polecam, jest super! Warto! I wychodzą różne kwiatki, przykładowo mój TŻ lepiej kręci dupką niż ja!
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Say - andaluzja!!! Kocham!
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wiecie gdzie znajdę opaskę na koka?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2014-03-23 o 21:27 |
|
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#969 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się pod koniec weekendu!
![]() Cytat:
Pogadałabym z siostrą, żeby nie urządzali ci cyrku z wesela ![]() Ale cena Umówiłaś się już na próbny make up i fryz? Bo jeśli tak to w salonie przesunęłabym przymiarkę i na spokojnie poszukała brakujących rzeczy. Welon super! ![]() Springtime powodzenia! ![]() Wrzuć zdjęcie wianka jak znajdziesz chwilkę ![]() edit: widziałam: ![]() kiss12550 witaj! Ale fajnie! Gratki!Docik brawo za fryzurkę! Cena powalająca ![]() Cytat:
![]() Kamilka świetne inspiracje! A te różowe hortensje są Ijaa fajne majtochy ![]() Co do wina Beauvillon to w Kauflandzie jest po 12,99 zł Może jutro podjade kupić kilka sztuk ![]() Czeko współczuję. Zrób testy jeszcze raz, może coś wyjdzie... :tuli: Kiss bardzo ładne inspiracje (no może oprócz tego serca - zupełnie nie w moim guście ) No i trzymam kciuki żebyście dogadali się z rodzicami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję zachowania koleżanek... Zresztą dziwne że najbardziej burzy się ta, która jak sadze będzie na weselu (z TŻ kumplem)? Pochwalę się że zamówiliśmy obrączki w sobotę, do odebrania 10 kwietnia!
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tysia, wygląda na udany wieczór A co to dokładnie za pokazówka była? ![]() Jeśli chodzi o zimne płyty, moja wyglądać będzie tak: - Łosoś w całości po królewsku upieczony w piecu podany z salsą pomidorową i sosem ajoli - Ruloniki śledziowe w trzech smakach (po kaszubsku, w śmietanie z jabłkiem, w oliwie z grzybkami) - Indyk faszerowany w całości lub kurczęta nadziewane po polsku. Rolada z szynki. Sos cumberland. - Jajka faszerowane z kawiorem. Pomidory z mozarellą i bazylią. Tymbaliki (galaretki) wieprzowe i drobiowe. - Deska serów z orzechami i winogronami, oliwkami i marynowanymi papryczkami. - Sałatki (3 rodzaje do wyboru) - jarzynowa, nicesjska, penne z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gyros z grillowanym kurczakiem, grecka, meksykańska z ostrą salsą, orientalna z makaronem ryżowym, śledziowa, z owocami morza, pieczarkowa z szynką i majonezem, ziemniaczana bawarska, winegret) Szczerze, nie mogę się doczekać poprawin, jak to wszystko będzie można na spokojnie spróbować |
|
|
|
|
#971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się, musi być dobrze ![]() Cytat:
![]() Ostatecznie jestem za JA Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
swoją drogą jak macie taki przyjęty zwyczaj to nie powinny robić problemów. U mnie się zaprasza koleżanki tylko te "weselne". Ja też mam problemy z panieńskim ale innej kwestii... ![]() ![]() z dzisiejszych newsów: kupiłam w końcu bieliznę na ślub i poprawiny a teraz info dla PMek, które poszukiwały śmietankowej, taliowanej koszuli do smokingu-przeszliśmy dziś sklepy wzdłuż i wszerz i wszędzie były albo śnieżnobiałe a jak ivory to nie taliowane ale tyle się za nią nałaziliśmy, że byłam skłonna z miejsca zamówić ![]() kiedyś się dowiadywałam w Madonnie to u nich zamówienie śmietankowej za 350 zł, jutro jedziemy się upewnić
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-03-23 o 21:44 |
|||||
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na coś się zdecydujecie, to daj znać my celujemy w średnią półkę cenową wiadomo, nie będziemy oszczędzać jakoś bardzo, chcemy, żeby te wakacje były najlepsze ze wszystkich dotychczas, ale z drugiej strony też nie chcemy wydać 10tys/osobę, jak mamy dom do wykończenia dzięki, poczytam
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-03-23 o 21:47 |
|
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/pages/Hotel...=photos_streamhotel chciał przybliżyć przyszłym PM jak dokładnie u nich to wygląda, dać do spróbowania dania jakie można zamówić na weselu, był pokaz barmański, pokaz sukien ślubnych, pokaz gry dj, grał nasz zespół Riveras show bend z Czech , jak sala może przystoić stoły, ogólnie bardzo sympatycznie było
|
|
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki obrączki super ![]() Cytat:
co do tego pogrubionego to czy możliwe jest, że na poprawinach nie podają jedzenia z wesela tylko nowe? a to co zostało z wesela pakują w pojemniki coś mi się obiło o uszy, że u nas tak jest, muszę się upewnić..
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodził na tance towarzyskie i tak już mu zostało My też mamy właśnie zamiar się zapisać, bo coś pamięta, ale chce odświeżyć. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować ![]() W wiecie gdzie można dostać takie obrączki (zał.)? Wiem, że u Węca w Krakowie, ale czy gdzieś jeszcze? |
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
My się wybierany na Korfu, koszt to jakieś 5 tys na tydzień dla 2 osób all inclusive Premium. Myśleliśmy o Gran Canari bo moi rodzice byli i bardzo chwalili ale to już koszt rzedu 8-9 tys, wiec moze innym razem. Na Korfu tez wypozyczymy samochod pozwiedzany wyspę, bo nie zależy mi na leżeniu plackiem na plaży.
Indonezja super miejsce, ale jak usłyszałam ze samolot zaginął w akcji to mi się odwidziało haha Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Samolot zaginal z Malaysian Airlines. To nie to samo co Indonezja
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, tak mi się tylko skojarzyło z Indonezja. Ale zazdroszcze, tam jest pieknie
będę śledzila i czekała na foty :PWciąż myślę nad koszami dla rodzicow, ale chyba wybiorę Piotra i Pawla, bo Almy nie mam nigdzie w pobliżu żeby to o czaić. Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#979 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale rzeczywiście cena powala... Cytat:
podziwiam dziewczyny, które same sobie tworzą takie dzieła sztuki na twarzy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
cenowo przystępnie i fajna opcja z możliwością zwiedzania wypożyczonym autem Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tą koszulą nawet mnie nie załamuj! ![]() Nam koleś podał wycenę za druk tej okładki zaproszenia i wygląda na to, że robiąc zaproszenia sami sztuka wychodzi nas około 1,5zł tanio jak barszcz, no nie licząc naszej bezcennej robocizny
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie uświadomiłam sobie, że kiedyś z nimi leciałam - chyba na Lankawi. Czym lecicie do Indonezji? |
|
|
|
|
#981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja restauracja nie specjalizuje się stricte w weselach, więc niestety nie ma mowy o czymś takim... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy już odłożone na salę, bo tak to też nie dalibyśmy radę naraz wszystko ![]() Pyszne było ![]() Rodzince też smakowało, więc zakupię je na wesele Stwierdziłam, że kupię jednak zakręcane wina, bo z korkiem to jak to będzie cały czas otworzone? Wietrzyć się będzie? ![]() Cytat:
Zimna płyta u nas: Deska serów zachodnich z winogronami i bagietką (30 porcji) • Delikatne plastry pieczonej piersi z indyka z sosem z tuńczyka i siekanym korniszonem (30 porcji) • Rolada z kurczaka wypełniona szpinakiem i serem Feta (30 porcji) •Wybór doskonałych wędlin z piklami (30 porcji) • Schab po staropolsku nadziewany musem chrzanowym (30 porcji) • Boczek faszerowany na sposób krakowski (30 porcji) • Korzenne śledzie na plastrach grillowanych ziemniaków (30 porcji) • Karkówka marynowana w ziołach prowansalskich (30 porcji) • Ryby wędzone (łosoś, makrela) (15 porcji/ 15 porcji) • Ryba po grecku (30 porcji) • Jajka z musem pieczarkowym (35 porcji) • Pikle (30 porcji) •Sałatka grecka (45 porcji) •Sałatka z makaronem penne z salami i suszonymi pomidorami (45 porcji) • Pieczywo mieszane (60 porcji) Troszkę to zmodyfikuję jeszcze z innych pakietów, bo wyrzucę na pewno ryby wędzone, rybę po grecku i chyba śledzie. Zamienię też sałatkę z makaronem na tradycyjną Zastanawiam się na deską serów zachodnich z winogronami czy będzie ktoś to jeść Muszę się dowiedzieć co to za sery |
||
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś poprosiłam moją psiapsiółę o świadkowanie i się zgodziła a i czekamy na wydruk i wysyłke zaproszeń- w końcu zamówiliśmy i zaakceptowaliśmy projekt Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-23 o 23:33 |
|
|
|
|
#984 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napiszę Ci tylko jeżeli chodzi o wesele na sali z kucharką. Też tak mam i wiem, że obecnie to jest coraz mniej popularne. Sama się przed tym wzbraniałam mocno, ale robimy wesele + poprawiny na ok 200 osób (i to nie rodzina piąta woda po kisielu, sama się zdziwiłam bardzo jak napisałam listę gości ), więc wiem , że będzie na pewno taniej, ale czy gorzej? Wybrałam świetną kucharkę, jedyny minus to sporo pracy włożonej przed weselem, zakupów i załatwień. Deko znalazłam po wielu nieudanych próbach (styl rustykalny nie jest jeszcze modny w moim regionie) za 1200zł, dodatkowo sadzę własne kwiaty i sama ogarniam stoły dla gości (ale to sprawia mi samą radość - geny twórczości różnej się ujawniają ). Nie uważam, żeby moje wesele było gorsze od wesela w restauracji/hotelu itp. Będzie inne na pewno, ale to tylko od gości i nas będzie zależało czy się będą dobrze bawić. Gwiazdki hotelu czy restauracji tego nie zagwarantują![]() Cytat:
Ale jestem fanką Gali ![]() Cytat:
![]() Dowiedziałam się, że jutro będę miała rozmowę z dyrektorem, następnie test na inteligencję i rozmowę z prezesem Ja też 160 ![]() Cytat:
Kupiłam najpierw taką stacjonarnie, ale ona ma zwykłe kwiatki, a ja szukałam tych pełnych. Z drugiej strony nazwa ta sama, ale u mnie to roślina jednoroczna. A myślałam, że będzie tak łatwo z gipsówką. Nie wiem co zrobię, jak mi wyrośnie ta zwykłaCytat:
My zarezerwowaliśmy Turcję, ale ze względu na moją obecną sytuację, jeżeli chodzi o pracę, może nic z tego nie wyjść buuuu ![]() Cytat:
Gratuluję obrączek Cytat:
Pochwal się jaki model
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
springtime ja też jestem fanką Gali, podobaja mi sie ich sukienki
ktoś jeszcze ma z Gali?
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko właśnie chodzi o więcej załatwiana, więcej pracy przed weselem. W restauracji przychodzisz i masz podane, niczym się nie martwisz. A w takiej sytuacji to dochodzą zakupy, jeżdżenie, załatwianie, przygotowanie. Moi rodzice pojechali na wesele do rodziny. Wesele na 200 osób w domu weselnym i z kucharką, jedną i chyba miała 1 albo 2 dziewczyny do pomocy podczas wesela, do tego oczywiście kelnerki. I co robili goście i cała najbliższa rodzina 2 dni przed weselem? Przyjeżdżali na salę, przygotowywali mięsa, kroili wędliny, obierali ziemniaki, kroili warzywa itd Moi rodzice też pojechali pomagać. Do tego jeszcze przygotowywali salę, sprzątanie, układanie stołów, krzeseł. Dekorację robiła firma.Ja sobie tego nie wyobrażam, że rodzina przyjeżdża z drugiego końca Polski i jeszcze zaganiać ich do roboty
|
|
|
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lemon_Drop i madzixx88 - gratuluje zakupów
lemon super obraczki Cytat:
Cytat:
moglyby sie oburzyc gdyby nie fakt, ze za kazdym razem tak robicie.. dobrze ze odwolalas, tez bym tak zrobila, "niech siorbają sutki "
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
nie za dobrze Ci?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to na kilka godzin
|
|
|
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę spać, jutro mam praktyki i mega stresa... Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Życie jest zbyt krótkie a świat zbyt wielki 

Chociaż cenowo nie musi być jakoś bardzo tanio. 

Pogadałabym z siostrą, żeby nie urządzali ci cyrku z wesela

współczuję zachowania koleżanek...
chcę buty w kolorze zielonej mięty lub brzoskwini, najlepiej max 5 cm, nigdzie nie mogę znaleźć takich ślubnych/ tanecznych 

coś mi się obiło o uszy, że u nas tak jest, muszę się upewnić..

Wietrzyć się będzie?