|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
) i nie było czegoś takiego, a tu kucharka powiedziała, że muszą pomóc, bo sama wszystkiego nie przygotuje.
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-03-23 o 23:37 |
|
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201...
to nie kwestia tego czy "dobrze"- w moim wieku jest to wskazane
Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-24 o 00:31 |
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Jeszcze nie mamy samolotu. Nic nie mamy. Tylko przewodnik. Ale chyba KLM do kuala lumpur a potem lokalnymi liniami do Indonezji. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam napisać, że ostatnio byliśmy zamówić obrączki - mieliśmy wybrany model klasyczny... tylko że w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i będziemy szukać od nowa. Myślę że gdzieś tam wewnątrz mnie odezwała się taka małą sroka ;D
Cytat:
My do KL lecieliśmy z airasia w promocji 400zł w jedną stronę. Szkoda, że przestali latać na tej trasie bo okazje były mega :/aaa i prawie się zdecydowałam na kolor pierwszych butów! Będą nude, a drugie kremowo-złote, takie jakie ma Aguanieczka.
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-03-24 o 00:11 |
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi
napaliłam się na te Kanary! Andaluzja też jest piękna, Sevilla, Malaga... ahhh jaki trudny wybór
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Popatrz na Granade!!
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#997 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zimne przekąski: ( 2,5 porcji na osobę) galarciki drobiowe, pomidory z mozarella, schab z brzoskwinią w galarecie, pasztet w zielonej pierzynce, roladki drobiowe i łososiowe, tatar tradycyjny, ryba w galarecie, szynka garnirowana, śledzie w trzech sosach, sałatki: hawajska, grecka, cezar Cytat:
dla Ciebie za decyzję i Cytat:
http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...-poradnik.htmla jak nie to jasny bukiet + miętowe dodatki np. wstążka etc. ![]() co do butów to dobrze poszukaj na tanecznych różnych, bo chyba widziałam, ale nie wiem jaki chcesz dokładnie odcień... a tak w ogóle ten ślub w kolorze mohito Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chciałam podobny tatuaż. załączam Cytat:
korki są włożone ale nie całkiem podobno tak się podaje...Cytat:
jednak jako gośc na weselach w lokalach czy w remizach/szkołach etc. nie widziałam żadnej różnicy (nawet nie w lokalu zazwyczaj więcej jedzenia), a czy zabawa była udana bardziej zależało od towarzystwa, młodych i zespołu!! sala nic do tego nie miała... raz lepiej było w lokalu, raz gorzej, podobnie na sali baaaa.. nawet na sali panowała luźniejsza atmosfera! i zabawa przyjemniejsza wtedy, mniejsza dbałośc o strój itd., bo zazwyczaj towarzystwo luźniejsze! tymbardziej, że w tych czasach dekoratorki robią takie cuda, że nawet wchodząc na salę nie ma zbyt dużej różnicy w efektowności... naprawdę! mam pytanko drogie PM jak już o menu mowa jest... jak u Was z liczbą porcji?? podzielcie się, bo ciąglę się stresuję, że będzie mało, bo to dla niektórych z naszych rodzin bardzo ważny punkt wesela, jak nie najważniejszy
specyficzna, najszczęśliwsza... ![]() razem od 14.07.2009 zaręczeni od 13.01.2012 ślub 2.08.2014r. Edytowane przez patricia_pati Czas edycji: 2014-03-24 o 03:04 |
|||||||||
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela jaki rozmiar szukasz?? przez te poszukiwania swoich butów zostałam specjalistą chyba
może COŚ TAKIEGO?? Cena jednak powala znalazłam kilka BUTY 1 BUTY 2 BUTY 3 i takie ekstra ode mnie spodobały mi się KLIKW kwestii butów, naczytałam się Was, tyle dziewczyn zamawia z białychbutów, że wlazłam na ta stronę... kiedyś już zaglądałam do nich, ale nie mieli takiego koloru skóry jaki bym chciała. Wczoraj zaglądam i JEST!!! myślałam, że zemdleję z radości, bo poszukiwanie amarantowych/różowych butów skórzanych z odpowiednim obcasem już przekraczałoby moje możliwości układu nerwowego zamawiam próbki, a potem buciki
|
#999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() U nas dzis 40 dni Cytat:
kurcze nie wiem czy to z tej serii wstawie fotke wieczorem ![]() No z koszula sa niestety przejscia ale ten lamany kolnierzyk ![]() Ale super cena za zapro, extra ![]() Cytat:
no to tak-na spokojnie poprobujecie wszystkiego, na co na weselu nie bylo czasu ![]() Cytat:
ale Ci dobrze !! Obfoce wieczorkiem i pokaze ![]() ![]() Cytat:
menadzerka powiedziala, ze nie da sie przejesc wedlin 100gr z kazdego rodzaju. Oprocz tego mamy wiejski stol wiec wydaje nam sie, ze bedzie git ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-03-24 o 21:10 |
||||
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
docik fantastyczna fryzura!
![]() kiss12550 witaj enzunio gratuluję super DJ'ów! ![]() ewaden OMG a ja Listerine na codzień używam ! To sie chyba przerzucę na inny ![]() KaEs ja kupowałam na all, ale z papierniczych firm online polecam paperConcept - mam od nich koperty ![]() rossifumi JA Opiumalfa aaa zazdroszczę tej Indonezji!! Panna Izabela ja polecam bialebuty.com - mam od nich moje czerwone buty ![]() Lemon gratuluje obrączek!! ![]() madzixx gratuluje bielizny! Ja mam mieszankę - góra z Esotiq, dół (na razie) z jakiejś innej firmy (zabijcie mnie nie pamiętam nazwy) ![]() Jeszcze 2 sztuki i kończę drukowanie zaproszeń
|
#1001 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Drugim problemem jest brak fajnych lokali w pobliżu. Najbliższy to ok 30-40 km, więc jak dla nas trochę za daleko. Już się przyzwyczaiłam do myśli, że będzie zwykła sala Dlatego jak wklejacie linki to waszych lokali to nawet nie otwieram, bo niektóre cuudowne
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi na pytanie o napisy na samochodzie. Mają to przemyśleć.
Witam nowe PM, gratuluje wszystkich załatwionych spraw i zakupów. Cytat:
) i mamy swojego kucharza. Z nim jest o tyle dobrze, że sam (ze swoimi pomocnikami i obsługą wesela) się wszystkim zajmuje. Wszystko kupuje sam (składniki na jedzonko, przyprawy, dodatki, owoce, serwetki, świece), sami ustawiają wszystkie stoły, wszystko nakrywają, po weselu wszystko sprzątają i szykują na poprawiny. Na poprawinach też obsługują i an koniec wszystko sprzątają.Całe jedzenie przygotowuje u siebie w domu i w dniu wesela przywozi na miejsce. Przeważnie jednego dnia obsługuje 4-5 wesel (tzn on przygotowuje jedzenie a reszta ekipy zajmuje się resztą). Dodatkowo to bardzo dobry znajomy mamy Tż. Siostra też miała kucharza ale sama wszystko musiała kupować i to było okropne. W dniu wesela z samego rana jechałam jeszcze z mamą na targ po jakieś warzywa, bo im zabrakło Z tym kucharzem było o tyle dobrze, że sam wszystko zrobił, w niczym nie trzeba było pomagać, jedynie do smakowania potraw ![]() U kuzynki za to... Kucharka przedstawiła cenę, za daną liczbę gości. Pół rodziny jej pomagało, żeby było taniej, ona w pewnym momencie praktycznie nic nie robiła ale oczywiście zawołała pierwotną kwotę. |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o tego kucharza, którego Ty masz, to chyba wiem o kogo chodzi. Byłam na dwóch weselach, które obsługiwała lokalna firma kateringowa pewnego pana - w remizach w Lubieniu i Kowalu. I faktycznie, wszystko było bardzo smaczne, a jedzonka baaardzo dużo ![]() I bym zapomniała - byliśmy u księdza spisać protokół w sobotę, a w niedzielę pierwsze zapowiedzi wyszły
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2014-03-24 o 08:30 |
|
|
|
|
#1004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-kurczak faszerowany paskami cielęciny -rolada z karkówki z sosem jałowcowym -schab wieprzowy nadziewany suszonymi owocami -domowy pasztet z kaczki podany z ćwiartkami grillowanych gruszek i żurawiną -rolada z barramundi z mozzarellą i szpinakiem -rolada z łososia -kompozycje wędzonych ryb -sałata z grillowanym kurczakiem, kukurydzą, papryką -sałata z oliwkami , fetą, pomidorami i ogórkiem Wydaje mi się, że półmisek wędlin nie zeschnie bez galarety, na każdym weselu były wędliny i pieczone mięsa i było ok. Cytat:
ludziom to chyba odbija ostatnioCytat:
Cytat:
Suknie Gali są piękne, tanie i dobre jakościowo. Jedyna ich "wada" to to, że Gala jest polską marką iprzez to jest dyskwalifikowana przez salony slubne i PMki.Gratuluję wszystkim załatwionych spraw! nie jestem w stanie wymienić wszystkich z osobna ![]() Rozdaliśmy prawie wszystkie zaproszenia Z 72 sztuk zostało nam 3 do wręczenia i 17 do wysłania, reszta dostarczona osobiście. Z ok 140 osób na razie mamy 7 osób które odmówiły i ok 46 osób które potwierdziły obecność. W tym tygodniu do ogarnięcia: - kościół i zgoda na ślub w innej parafii, - USC i zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa, - mucha dla TŻ, - drewniane litery i bejca do nich - ślubne wieszaki, - druga przymiarka garnituru TŻ - wstępne poszukiwanie bielizny ślubnej.
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Masz już jakieś upatrzone? Bardzo mi się podobają i mocno się nad nimi zastanawiam, ale mój Tż powiedział, że to wiocha
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego dodatkowym plusem jest to, ze potrafi przyrządzić dania z dziczyzny i piecze pyszne ciasta. Moja mama i siostra załamały się jak powiedzieliśmy im jak wygląda protokół. Siostra ślubowała 6 lat temu i wtedy jeszcze tego nie było. |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Justynkie-bylismy w dwoch Lavardach i nie robia tam smietankowej do smokingu (z pionowymi plisami, lamanym kolnierzykiem i czarnymi guzikami
tylko snieznobiale Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1008 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że zapłacę podwójnie, ale jak to któraś dziewuszka napisała, jest to inwestycja na całe życie.. ![]() Cytat:
i ta cena :P pozazdrościć
|
||
|
|
|
#1009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4041991708
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
po pierwsze - Opiumalfa gratki na maks, zazdroszę i jestem pewna że będziesz się bawić cudownie!
po drugie - Warszawiak zakupił koszulę do muchy z firmy OSKAR i bardzo polecamy! Byliśmy w ich sklepie stacjonarnym, Pan nam dobrał idealny kolor (złamana biel), wymierzył Warszawiaka i dobrał rozmiar, koszula świetnie leży, jest z dobrego materiału (Pan nawet oferował że gdybyśmy chcieli z lepszego to może uszyć !!). Jesteśmy zachwyceni. po trzecie - im bliżej ślubu tym gorzej z moim mózgiem. Po nocach mi się śni zniszczona suknia itd. Teraz zaczęło mi się wydawać że mamy złą datę zgłoszoną w urzędzie. Na dodatek nie mogę znaleźć potwierdzenia z urzędu. Ja oszaleje przez te 30klika dni !
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dane personalne 1. a. Nazwisko (panieńskie i poprzednio używane) b. Imiona c. Imię i zawód ojca d. Imię, nazwisko panieńskie matki e. Dowód osobisty (seria, nr, miejsce i data wydania) 2. a. Data i miejsce urodzenia b. Data i adres parafii chrztu c. Rok i parafia i Komunii św. d. Rok i parafia bierzmowania 3. a. Miejsce i adres stałego zamieszkania b. Miejsce, czas okres i adres tymczasowego zamieszkania c. Miejsce, adres parafii i czas okres poprzedniego zamieszkania d. Miejsce i adres zamieszkania rodziców 4. a. Stan cywilny (wolny, wdowiec, cywilnie związany, rozwiedziony) b. Wykształcenie c. Zawód 5. a. Wyznanie (obrządek) b. Czy uznaje zasady moralności chrześcijańskiej? c. Czy rozumie potrzebę modlitwy, przystępowania do sakramentów św. i uczestniczenia we Mszy św.? d. Czy zamierza przed ślubem w sposób świadomy przystąpić do sakramentu pokuty i przyjąć Komunię św.? e. Czy ukończył katechizację (podstawową, ponadpodstawową, przedmałżeńską)? Część drugą spiszemy w połowie maja.
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam sukienkę polskiej firmy. Design moim zdaniem nie ustępuje zagranicznym, cena o połowę niższa, a do tego moje pieniądze zostaną w Polsce i zapłacą rachunki polskiej krawcowej ![]() Jestem mistrzynią nieogarnięcia! Byłam tak pewna, że salon otwierają o 9, że poszłam bez sprawdzania - oczywiście jest czynne od dziesiątej. Mam dziś zdjąć miarę do sukienki i niecierpliwie tupię nóżkami Mam nadzieję, że w nagrodę za moją niecierpliwość panie zgodzą się na przeróbki, które sobie wymyśliłam. Mam sukienkę z zabudowaną górą, ale bez rękawków, a chciałabym z takim króciutkim rękawkiem zasłaniającym ramię i z jak najbardziej zasłoniętymi plecami - najchętniej coś takiego: ![]() Ze względu na to, że mam kieckę z wiązaniem, pewnie to nie wyjdzie, więc alternatywnie chcę tak ![]()
|
|
#1013 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja za ostateczną też będę płacić koło 50 zł i za zakupyCytat:
ale taki kolor jest ślicznyOpium mam samochód! Tata załatwił u swojego szefa, ale się cieszę. TO była jedyna rzecz, którą miał zrobić i nie zapytał ile chcą ![]() http://s2.blomedia.pl/autokult.pl/im...l-1-248591.jpg
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie - czy taka ozdoba pasuje do koronkowej sukni ślubnej?
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
ok 180 osób, takie średnie, wszystkjo będzie ale nei do przesady
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A panie faktycznie powinny Ci pójść na rękę za to czekanie ![]() Ja jadę właśnie miejskim autobusem na wizytę do gina, są taaakie korki, że bardziej się przejmuję czy zdąże niż samą wizytą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Fajnie ze podałyście przykładowe menu na Waszych weselach, mnie dopiero czeka rozmowa z kucharką więc tym bardziej te listy mi się przydadzą ![]() Marlenqa- my dopiero musimy zapisać się do tej poradni ale szczerze mówiąc nie chce mi się tam jechać jak nie wiem..mam tylko nadzieję że będzie w miarę chociaż ciekawie ![]() Panna Izabela – tak jak mówisz coś za coś, póki co (odpukać) z tego co załatwiliśmy jestem w większości zadowolona , wiec nie jest tak tragicznie, ale oczywiście zaczyna się pomału tworzenie listy gości i zapraszanie ciotek które widziałam raz góra dwa – bo tak wypada , bo my też na weselu u jej syna byliśmy , uwielbiam to ![]() Enzunio – co za wredne babska! Przykro mi że tak wszystko wyszło TysiaBB- gratuluję wygranych paznokci! ![]() Kate Noir- my też planowaliśmy się zapisać ale najbliższa szkoła tańca i tak była kawałek od nas..w końcu stanęło na tym że jakiś fajny układ wymyśli i nauczy nas go znajoma , która ma już jakieś tam certyfikaty (nie wiem jak to w branży tanecznej się nazywa ) i za niewielką opłatą nam pomoże, także kolejna rzecz odhaczona Lemon_Drop dziękuje Madzixx – poka bieliznę , sama musze udać się do esotiq w poszukiwaniu czegoś fajnego ![]() Ewaden- gratki za zgode świadkowej i zaproszenia Springtime – właściwie masz rację , ja mam chyba dlatego takie odczucia bo zawsze marzyło mi się wesele w jakimś najlepiej pałacyku takie "full eksklusiv" gdzie idziesz na gotowe i praktycznie nie martwisz się niczym oprócz wybrania menu czy koloru ewentualnych dekoracji ,a tu umowa podpisana na sale właściwie niczym nie wyróżniającą się od innych i chyba najskromniejszą , bo nie ma tam żadnych ozdób czy elementów dekoracyjnych, dużo czasu spędzonego na załatwiania wszystkiego od dekoracji po kucharkę ale tak jak mówisz to jak będzie zależy przede wszystkim od nas i gości, dlatego przestałam się już tym martwić za rozmowe kwalifikacyjną, daj znać jak poszło!Ad rem- gratki za zaproszenia! Springtime- my zdecydowaliśmy się na sale może nie tyle co ze względu na cenę w okolicznych hotelach/restauracjach ,ale bardziej dlatego że często opinie o nich nie były zbyt dobre, jak nie kelnerzy kradnący wódke , to zbieranie jedzenia z podłogi i ponowne układanie na talerzach co nawet plucie do jedzenia (bo oni mogą się bawić a my musimy pracować) – to tylko kilka przykładów lokali które wyglądają na naprawdę porządne i eleganckie ,brzmi absurdalnie ale jednak dobrze jest mieć znajomych pracujących w gastronomii ![]() Paula- my co prawda już dostawaliśmy od wielu znajomych propozycję pomocy(co swoją drogą było bardzo miłe ) ale ja nie chciałabym przykładowo dzień przed weselem siedzieć w garach dlatego na początku kwietnia jade do kucharki obgadać wszystkie szczegóły i dokładnie dowiem się co i jak Madziara- z tego co wiem to nasza kucharka też wszystko kupuje sobie sama i raczej sama też gotuje(zresztą ja nie widzę tego inaczej śmiałam się ostatnio że wyjdzie jeszcze tak że będę w białej sukni kible czyścić ![]() Justynkie- za zaproszeniaa ja mam takie pytanko , któraś z Was planuje mieć na weselu coś typu fontanna z czekolady , alkoholowa czy "maszyne do dymu" ( nie wiem czy to ma jakąś swoją nazwę ) na pierwszy taniec? Mnie zainteresowała ta fontanna czekoladowa ale Pani podała mi cenę 1000 zł więc z miejsca podziękowałam , jakoś bardzo dużo mi się to wydaje , ale nie mam w sumie porównania, powiedzcie ile takie atrakcje kosztują u Was ? |
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
mojakren
dziekuję ![]() dziewczyny strasznie źle się czuję, mam okres jestem, płaczliwa, a najgorsze jest to że takie stany do mnie powracają regularnie od około miesiąca. Nie mam się czym martić, mam wspaniałego narzeczonego, pracuję a mimo wszystko zamartwiam się ? Skąd u mnie takie myśli ? Pozdrawiam i życze miłego dnia
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziękuję za słowa otuchy w sprawie babci-wczoraj była u niej moja kuzynka i dała mi ją do telefonu-jestem spokojniejsza o nią i mam dobre przeczucia
Co do mięs i ryb w galarecie u mnie wygląda to tak:ZIMNY BUFET 3 porcje na osobę, do wyboru 6 rodzajów : 1) – schab ze śliwką 2) – rolada z indyka z farszem 3) – galantyna z kurczaka 4) – ryba po grecku 5) – ryba w galarecie 6) – szynka ze szparagami 7) – tatar wołowy 8) – pierś drobiowa w tymianku niulka_1985 podoba mi się ta ozdoba i moim zdaniem pasuje do koronkowej sukni ślubnej-razem powinno to wyglądać bardzo romantycznie ps.zaczynam się bać tego protokołu-dobrze,że mamy jeszcze trochę czasu-wstępnie jesteśmy zapisani na koniec czerwca,ale na kolędzie proboszcz mówił że wyjeżdża i mamy się pojawić z dokumentami(świadectwa,po radnia,nauki,akt chrztu z adnotacją o komunii św.i bierzmowaniu,oraz dowody osobiste) na początku czerwca |
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

) i nie było czegoś takiego, a tu kucharka powiedziała, że muszą pomóc, bo sama wszystkiego nie przygotuje.

napaliłam się na te Kanary! 
dla Ciebie
za decyzję i
korki są włożone ale nie całkiem podobno tak się podaje...

wstawie fotke wieczorem 
30.08.2014 

ludziom to chyba odbija ostatnio

za rozmowe kwalifikacyjną, daj znać jak poszło!
u mnie wygląda to tak: