Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 12:55   #1051
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

A ktoras ma moze przed sala jak ja grysik a nie beton czy kostke?
Bo ja sie obawiam, ze u mnie krysztalowe kieliszki sie nie zbija na grysiku!!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:58   #1052
Sunrise28
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
my też jedziemy we wrześniu i straszą nas deszczem i chmurami...
dokladnie w ktorej połowie wrzesnia byłaś?

my jedziemy do Tsilivi ale mamy zamiar całą wyspę zwiedzić
Drugi i trzeci tydzień

Był raz deszcz- ale w głębi wyspy i kropiło może ze 30 sekund

A jak wróciliśmy do hotelu to w ogóle nie było mowy o żadnym deszczu
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:58   #1053
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
paula600324, moja mama też ma plan zrzucenia wagi- mobilizują ją śluby dwojga dzieci w ciągu najbliższych 3 m-cy poszła do ditetetyka, waga leci w dół, centrymetry też, teraz chce zacząć ćwiczyć- jestem z niej super dumna!!!
monikkad, gratulacje odnośnie wspólnego zamieszkania oby Wam się dalej tak świetnie mieszkało i dogadywało
moja mama odkąd pamiętam pernamentnie jest na diecie i ćwiczy :P Figurkę ma fajną więc już mogła sobie kupić. Tato ma natomiast możliwość 2 cm +/- zmiany w obwodzie pasa w spodniach - zazwyczaj ma stałą wagę - 2 razy w tygodniu gra w tenisa więc myśle , że też to co zakupiliśmy ( 1,5 h w sklepie z tatą ) będzie ok !
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:00   #1054
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ja jestem po rozmowie z mamą i ... przeraża mnie to wszystko
Czas zapierdziela, a im bliżej ślubu tym więcej drobiazgów do zrobienia
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:03   #1055
marlenqa22
Zadomowienie

Jestem zrozpaczona! Moja makijażystka odwołała mój makijaż, powiedziała że musi wyjechać w sprawach rodzinnych..
Boże, zostałam bez makijażystki, a paznokcie też mi miała robić.
Ehh muszę kogoś znaleźć.
Poza tym bierze mnie jakieś choróbsko, źle się czuję, w dodatku ciągle się martwię o tą pracę pięknie, po prostu pięknie (

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:05   #1056
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U mnie jest najpierw przywitanie przez rodziców chlebem i solą i wtedy sie pije wódke i tłucze kieliszki. Dopiero po tym pan młody wnosi PMkę na sale i jest toast szampanem.
Czyli tak, jak i my planujemy
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A ktoras ma moze przed sala jak ja grysik a nie beton czy kostke?
Bo ja sie obawiam, ze u mnie krysztalowe kieliszki sie nie zbija na grysiku!!!!
Hmm, ja bym poszukała na upartego kawałku betonu bo tak to raczej się nie stłuką... albo zapytała, czy można na sali rozbić?

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jestem zrozpaczona! Moja makijażystka odwołała mój makijaż, powiedziała że musi wyjechać w sprawach rodzinnych..
Ehh muszę kogoś znaleźć.
Poza tym bierze mnie jakieś choróbsko, źle się czuję, w dodatku ciągle się martwię o tą pracę pięknie, po prostu pięknie (
Nie martw się, do sierpnia jeszcze chwila czasu jest, uda Ci się kogoś w zastępstwie znaleźć! Może makijażystka da Ci jakieś namiary? Będzie dobrze, musi!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:12   #1057
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
po pierwsze - Opiumalfa gratki na maks, zazdroszę i jestem pewna że będziesz się bawić cudownie!

po drugie - Warszawiak zakupił koszulę do muchy z firmy OSKAR i bardzo polecamy! Byliśmy w ich sklepie stacjonarnym, Pan nam dobrał idealny kolor (złamana biel), wymierzył Warszawiaka i dobrał rozmiar, koszula świetnie leży, jest z dobrego materiału (Pan nawet oferował że gdybyśmy chcieli z lepszego to może uszyć !!). Jesteśmy zachwyceni.

po trzecie
- im bliżej ślubu tym gorzej z moim mózgiem. Po nocach mi się śni zniszczona suknia itd. Teraz zaczęło mi się wydawać że mamy złą datę zgłoszoną w urzędzie. Na dodatek nie mogę znaleźć potwierdzenia z urzędu. Ja oszaleje przez te 30klika dni!
Nie szalej, na pewno wszystko jest ok i bedzie ok a potwierdzenie samo sie znajdzie jak przestaniesz go szukac, poodkurzaj albo cos i Ci sie przypomni
Nam do slubu jeszcze ponad 150 dni zostalo, chcialabym byc na Twoim miejscu, bo nuda straszna :p

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U mnie można wypożyczyć fontannę czekoladową (5 zł za gościa, w cenie czekolada i owoce), wypożyczenie alkoholowej to 250 zł za dwa dni (alkohol własny). O ile tą drugą odrzuciłam od razu, tak ta czekoladowa cały czas chodzi mi po głowie, mimo, że wszyscy mi odradzają - ja jestem absolutny czekoladowy łasuch...

ja mam fontanne czekoladowa w cenie sali ciesze sie z tego mega, nie zauwazylam syfu wokol niej, jak bylam wcxesniej na weselach... ani tez nikt sie nie plamil
Ale pewnie gdybym miala za nia placic ekstra to bym zrezygnowala

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Byłam na weselu, gdzie była fontanna czekolady - i szczerze powiem MASAKRA! Ten stół wyglądał ładnie tylko na początku, a potem wszędzie walały się wykałaczki, owoce, brudne talerze - nie mówiąc o wszechobecnej czekoladzie, nawet na podłodze. Ten nieład może wynikał z faktu, że tej atrakcji głównie używały dzieci, ale obsługa też nie reagowała i nie utrzymywała porządku. Jestem na nie.

moze goscie fleje byli

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Udało się nam wreszcie w weekend załatwić temat obrączek

Będą takie: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1880

Ja będę miała 4mm, Tż - 5mm

Nareszcie czuję, że ruszamy do przodu

Teraz musimy się bryknąć na salę, wybrać menu. Potem formalności w USC i Kościele . Niedługo zaczniemy rozdawanie zaproszeń

Jeszcze tylko te nieszczęsne buty
Muszę się za to ostro wziąć

Natomiast co do podróży poślubnej - chcemy do Włoch

Z Grecji polecam - Zakhyntos, Korfu i Santorini (Santorini tylko ze zdjęć i opowieści, ale podobno jest magicznie )
A co do Kanarów to i Fuerteventurę i Lanzarote
Obie piękne
Gratuluje obraczek, sa piekne

Buty... ehh... temat rzeka, wierze w to, ze na pewno znajdziesz idealne

Na podroz tez chcemy Wlochy, koniecznie poludnie TZ chcial Sycylie, mi wlasciwie obojetne, byle bylo cieplo, plaza i przyzwoity hotel :p ja za granica bylam w Czechach na kolonii i raz na wycieczce w Berlinie wiec kazdy wyjazd jest podnietka

Cytat:
Uff, jestem już po moje zmiany na szczęście da się zrobić, będę mieć mini-rękaw (podobno fachowo to się nazywa "motylek"), a tył będzie zabudowany co prawda nie z guziczkami, jak na zdjęciach (tak jak myślałam, guziczkowy da się zrobić tylko przy sukni na zamek, a ja mam wiązaną), zamiast tego będzie przypinany zatrzaskami do tyłu sukienki. Chyba będę musiała mocno uważać przy zakładaniu tego przez głowę ale pokazały mi ten patent w uszytej sukience i jest OK.

Aha, i do tego jeszcze ciut schudłam w sposób, o którym zawsze marzyłam - wszędzie, tylko nie w biuście!

piekne zmiany, ja tez zaczelam o tym myslec, biorac pod uwage moje bulki pod pachami... jak do lipca nic sie nie zmieni to chyba sie pochlastam, bo w mojej suki raczej sie doszyc czegos takiego nie da

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Takiej to dobrze
U nas w regionie jest to tradycja i nawet na bardzo eleganckich weselach PMowie dostają zmiotkę i szufelkę do sprzątnięcia potłuczonego szkła U nas to niemal taka sama tradycja, jak powitanie chlebem i solą, ale nie ma przy tym żadnych chamskich komentarzy orkiestry.

BTW, jak Wy będziecie rzucać kieliszki za siebie to po wypiciu szampana czy wódki? Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?
U nas tak jest, ze PM po chlebie i soli dostaja po kieliszku, w jednym jest woda a w drugim wodka, a potem oczywiscie toast szampanem z goscmi . Tego nie przeskoczysz, chyba ze jestes w ciazy

W koncu sie wyspalam dzisiaj, po koszmarym tygodn, nowy zamierzam zaczac z grubej rury, plan na dzisiaj, silownia, obiad, sprzatanie, spotkanie z potencjalna florystka i jak starczy czasu to ogarnac troche pracy mgr, co ocziwscie sie nie uda

Sorki za brak polskich znakow, ale z tableta pisze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-03-24 o 13:14
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:13   #1058
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość

może tutaj coś ci się spodoba http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...-poradnik.html
a jak nie to jasny bukiet + miętowe dodatki np. wstążka etc.

co do butów to dobrze poszukaj na tanecznych różnych, bo chyba widziałam, ale nie wiem jaki chcesz dokładnie odcień...
a tak w ogóle ten ślub w kolorze mohito

chyba wezmę biały bukiet ślub w kolorze mohito, ja?? Dokładnie chcę zimną zieloną miętę, wstawię któregoś dnia.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Panna Izabela jaki rozmiar szukasz?? przez te poszukiwania swoich butów zostałam specjalistą chyba może COŚ TAKIEGO?? Cena jednak powala
znalazłam kilka
BUTY 1
BUTY 2
BUTY 3
i takie ekstra ode mnie spodobały mi się KLIK

W kwestii butów, naczytałam się Was, tyle dziewczyn zamawia z białychbutów, że wlazłam na ta stronę... kiedyś już zaglądałam do nich, ale nie mieli takiego koloru skóry jaki bym chciała. Wczoraj zaglądam i JEST!!! myślałam, że zemdleję z radości, bo poszukiwanie amarantowych/różowych butów skórzanych z odpowiednim obcasem już przekraczałoby moje możliwości układu nerwowego zamawiam próbki, a potem buciki

rozm 36,5/37. Przedostatnue śliczne, ale wysokie jakieś i bez paska, chciałabym zapinane poszukam tanecznych...

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
docik fantastyczna fryzura!
kiss12550 witaj
enzunio gratuluję super DJ'ów!
ewaden OMG a ja Listerine na codzień używam ! To sie chyba przerzucę na inny
KaEs ja kupowałam na all, ale z papierniczych firm online polecam paperConcept - mam od nich koperty
rossifumi JA cudna!
Opiumalfa aaa zazdroszczę tej Indonezji!!
Panna Izabela ja polecam bialebuty.com - mam od nich moje czerwone buty
Lemon gratuluje obrączek!!
madzixx gratuluje bielizny! Ja mam mieszankę - góra z Esotiq, dół (na razie) z jakiejś innej firmy (zabijcie mnie nie pamiętam nazwy)

Jeszcze 2 sztuki i kończę drukowanie zaproszeń
Na bialebuty.com nic dla mnie nie ma

Dziewczyny! Nie wiem co zrobić z tańcem, 120zł za lekcję to dla nas za dużo a taniej nie ma....

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:17   #1059
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak, jak i my planujemy
Hmm, ja bym poszukała na upartego kawałku betonu bo tak to raczej się nie stłuką... albo zapytała, czy można na sali rozbić?

NIE MA!

A przywitanie bedzie podczas koktajlu, ktory bedzie na dworze, wiec na sale nie bedziemy wchodzic. Chyba, ze zrobimy pozydowsku i bedziemy zgniatac noga kieliszki
Stary 2014-03-24, 13:19   #1060
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
jeżdżą co rok w te same miejsce? Ja bym tak nie mogła Życie jest zbyt krótkie a świat zbyt wielki
Weź nic nie mów... Od 4 lat każde dłuższe wolne spędzam w jednym miejscu w Bieszczadach, bo TŻta ciągnie do rodziny A możemy tam jeździć tylko w dłuższe wolne

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Rodzince też smakowało, więc zakupię je na wesele
Stwierdziłam, że kupię jednak zakręcane wina, bo z korkiem to jak to będzie cały czas otworzone? Wietrzyć się będzie?
Cytat:
Gość przyjdzie, naleje sobie i już korkiem nie zatka. Może mało eleganckie ale za to praktyczne
Znaczy generalnie wino powinno być otwarte przed podaniem i ma się "wietrzyć"-znaczy oddychać. Poza tym myślę, że to nie jest tak, że będzie szła lampka wina na godzinę. Jak coś będzie otwarte to pójdzie w jakmiś rozsądnym czasie przy stoliku.

Cytat:
U mnie można wypożyczyć fontannę czekoladową (5 zł za gościa, w cenie czekolada i owoce), wypożyczenie alkoholowej to 250 zł za dwa dni (alkohol własny). O ile tą drugą odrzuciłam od razu, tak ta czekoladowa cały czas chodzi mi po głowie, mimo, że wszyscy mi odradzają - ja jestem absolutny czekoladowy łasuch...
Fontanna to chyba jednak słaby pomysł. Wiem, że founde czekoladowe to rewelacja na spotkanie towarzyskie, ale raczej w mniejszym gronie.

Cytat:
A odnośnie sprzątania Oglądając na YT filmiki z wesel widziałam parokrotnie, że po toaście PM rzucała za siebie kieliszkami od szampana a później dostawała miotłę, zmiotkę i szufelkę, żeby po sobie posprzątać ... Oczywiście, niby śmiesznie, komentowane to było przez orkiestrę. Dla mnie to wyglądało trochę żenująco
Jakbym miała dostać miotłę to już wolałabym w ogóle nie rzucać szkłem na sali ...
Tradycje weselne są często trochę żenujące.
My wczoraj doszliśmy do kompromisu-nie będziemy tłuc kieliszków, ale za to damy dzieciom podwójne imiona Czyli coś na czym mi bardzo zależało

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Z nowości - mama pani młodej ma już pełen strój Kupiliśmy piękną sukienkę w sklepie Hera. Jeszcze trafiliśmy na okazję więc kupiłyśmy ją 400 zł taniej . Także moi rodzice są już gotowi na ślub córki teraz jeszcze tylko rodzice Tż i mój brat :P Najmniej to mam chyba ja :P
U mnie to mama PMa ma już strój

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
To jest jedna z tardycji ślubnych.
Tłuczenie szkła/kieliszków na szczęście i sprzątanie tego, jako symboliczne wejście w obowiązki domowe.
Nie widzę w tym nic dziwnego, ani nic obraźliwego dla Młodej Pary U mnie w rejonie jest to norma i z kolei dziwi mnie Twoje 'oburzenie.
Niestety, do mojego argument o tłuczeniu na szczęście nie przemawia i u nas tego nie będzie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:22   #1061
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh muszę kogoś znaleźć.
napewno jeszcze jakas znajdziesz

duzo zdrówka życzę

ja musze isc sie zapisac na paznokcie jeszcze na 2 dni przed slubem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-24, 13:25   #1062
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje obraczek, sa piekne

Buty... ehh... temat rzeka, wierze w to, ze na pewno znajdziesz idealne

Na podroz tez chcemy Wlochy, koniecznie poludnie TZ chcial Sycylie, mi wlasciwie obojetne, byle bylo cieplo, plaza i przyzwoity hotel :p ja za granica bylam w Czechach na kolonii i raz na wycieczce w Berlinie wiec kazdy wyjazd jest podnietka
Dziękuję za opinię

Koleżanka poleciła mi Rimini - lata tam co chwila, tak jej się spodobało
Ale my liczymy na last minute co będzie to będzie... Chociaż Sycylia też mnie mega kręci
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:32   #1063
Panna Izabela
Zakorzenienie

U mnie nie będzie czekolady. Za to mamy ciężki dym na pierwszy taniec

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:39   #1064
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Ehh muszę kogoś znaleźć.
Bidulo, znam ten bol niestety, tez to przechodzialam w zeszlym tygodniu
popytaj fryjerek i kosmetyczek, facebook jest doskonalym zrodlem informacji . Ja o mojej nowej super mskijazystce dowiedzialam sie od laski, ktora robi rzesy 1:1, pytalam wszystkich po kolei no i jest amoja Agusia Vanity Overdose Makeup, na fejsie spokjnie znajdziesz
Nawet sie ciesze, ze ta poprzednia mnie wystawila

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinię

Koleżanka poleciła mi Rimini - lata tam co chwila, tak jej się spodobało
Ale my liczymy na last minute co będzie to będzie... Chociaż Sycylia też mnie mega kręci
Moi znajomi leca do Rimini na wakacje, ale nie wiem czy moj TZ by to zniosl, bo to takie wloskie Mielno latem... ja bardzo chetnie, ale on nie jest zbytnio imprezowy

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-03-24 o 13:42
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:39   #1065
Magheru
Raczkowanie

Dziewczyny, to szaleństwo! Nie jestem w stanie nadrobić.

Opiumalfa u nas przy takich okolicznościach po prostu w miejscu tłuczenia szkła coś jest przygotowane (trudno stłuc kieliszki na trawie np. spory kamień lub płytę, żeby panicznie nie rozglądać się w poszukiwaniu, kiedy już trzeba rzucić.

I mam tu jedno pytanie.
U mnie w rodzinie, na wszystkich weselach kieliszki rzucano za siebie. (przez plecy) Natomiast widziałam, że niektórzy ciskają je przed siebie.

Jak to jest u Was?
Stary 2014-03-24, 13:46   #1066
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość

Opiumalfa u nas przy takich okolicznościach po prostu w miejscu tłuczenia szkła coś jest przygotowane (trudno stłuc kieliszki na trawie np. spory kamień lub płytę, żeby panicznie nie rozglądać się w poszukiwaniu, kiedy już trzeba rzucić.

I mam tu jedno pytanie.
U mnie w rodzinie, na wszystkich weselach kieliszki rzucano za siebie. (przez plecy) Natomiast widziałam, że niektórzy ciskają je przed siebie.

Jak to jest u Was?
Zawsze za siebie!
Stary 2014-03-24, 13:47   #1067
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Takiej to dobrze
U nas w regionie jest to tradycja i nawet na bardzo eleganckich weselach PMowie dostają zmiotkę i szufelkę do sprzątnięcia potłuczonego szkła U nas to niemal taka sama tradycja, jak powitanie chlebem i solą, ale nie ma przy tym żadnych chamskich komentarzy orkiestry.

BTW, jak Wy będziecie rzucać kieliszki za siebie to po wypiciu szampana czy wódki? Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?
A tam były niezbyt fajne komentarze orkiestry, dlatego tym bardziej mnie to zraziło

Przed salą rzucamy z wódką i wodą, a na sali toast szampanem, bez rzucania

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
paula600324, moja mama też ma plan zrzucenia wagi- mobilizują ją śluby dwojga dzieci w ciągu najbliższych 3 m-cy poszła do ditetetyka, waga leci w dół, centrymetry też, teraz chce zacząć ćwiczyć- jestem z niej super dumna!!!
Moja lubi dobrze zjeść, jeszcze ojciec jej dogadza śniadankami do łóżka itd więc ciężko widzę jej plan

Cytat:

piekne zmiany, ja tez zaczelam o tym myslec, biorac pod uwage moje bulki pod pachami... jak do lipca nic sie nie zmieni to chyba sie pochlastam, bo w mojej suki raczej sie doszyc czegos takiego nie da
Znacie jakieś ćwiczenia na bułeczki?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:53   #1068
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
NIE MA!

A przywitanie bedzie podczas koktajlu, ktory bedzie na dworze, wiec na sale nie bedziemy wchodzic. Chyba, ze zrobimy pozydowsku i bedziemy zgniatac noga kieliszki
Właśnie miałam Ci to zaproponować Dla mnie to bardzo fajna tradycja, a wy i tak jesteście światową parą

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:57   #1069
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość

I mam tu jedno pytanie.

Jak to jest u Was?
u mnie za siebie, nie spotkałam się przed, przeciez przed siebie latwiej sie on zbiije, a nie o to tu chodzi

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-24, 14:01   #1070
Dotka90
Zakorzenienie

Say, my zapraszamy na wieczór kawalersko-panieński* tylko najbliższe osoby

*robimy wspólną imprezę

Anusia, podziwiam, że nie szkoda Ci kasy Ja zrezygnowałam z zakładania aparatu przed ślubem, bo nie chciałam iść z żelastwem do ślubu, a dwa razy bym za aparat nie płaciła
Zwłaszcza, że u mnie aparat to co najmniej 1.5 roku noszenia, jak nie lepiej.

Co do zębów, to ja okropnie żałuję, bo moja ortodontka, do której chodziłam od dziecka, całe życie mi mówiła, ze u mnie nie ma szans na stały aparat, tylko ten rozsuwany, bo mam taką, a nie inną wadę, blablabla. A wiecie jak to dzieci, nieświadome konsekwencji no i nie bardzo nosiłam ten rozsuwany aparat (i tak mogłam tylko na noc, bo strasznie w nim sepleniłam) i efekt jest taki, że mam krzywe zęby A po konsultacji z inną ortodontką, okazało się, że jak najbardziej, stały aparat mogę mieć..

Zakładam po slubie.

Exist, historia z balsamem dobra

Enzunio, grakti DJa

Z potwierdzaniem liczby gości, to sale przeginają Przecież 2 m-ce przed weselem nie robią zakupów, nie dekorują sali, nie ustalają niczego, niech nie przesadzają

My ostateczną liczbę gości mamy podać 7 dni przed weselem

Docik, gratki fryzury, bardzo fajnie wyszła!

ijaa, majty śliczne

Czeko, alergolog zapewne zleci Ci testy, więc spokojnie

KaEs, ja papier do zaproszeń zamawiałam na allegro, tu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=33985913

Zdjęcie w ramach podziękowania - jestem na nie

Opium, gratki podróży, MEGA się zapowiada

Active
, trochę nieładnie mówić komuś, że nie ma co liczyć, że spadnie z rozmiaru 42 na 38
Dlaczego ma nie spaść?
Ja zaczęłam dietę i do ślubu cel jest ok. 20kg, więc jakby nie było, obstawiam, że to będą ze 4 rozmiary.

Blondi, nasza zimna płyta:

Karczek pieczony
Indyk w ziołach
Kiełbasa wiejska
Schab nadziewany morelą
Kabanosy
Szynka staropolska
Polędwica sopocka
Pasztet domowy
Tymbaliki drobiowe
Staropolskie matijasy w śmietanie i oleju
Wykwintna deska serów
Sałatka jarzynowa
Sałatka bawarska z grillowanym boczkiem
Sałatka koktajlowa z kurczakiem
Sosy: tatarski, czosnkowy i chrzanowy
Patery z owocami sezonowymi

PannaIzabela, ja mam kolorowe buty, ale fuksjowe i nie są taneczne, ale mega wygodne, kupowałam w Clarksie.

Enzunio, szkoda, że tak wyszło z tym wieczorem

Kate Noir, bożeee musimy się w końcu zapisać na te lekcje tańca, bo mnie ślub zastanie, a my dalej nie bedziemy umiec tanczyc

Nasturcja, nie ma za co

Robusta,
jak dla mnie make-up spoko, ale ja bym się nie zdecydowała na malowanie samej w dniu ślubu

Kiss, przykra sprawa z tymi rodzicami i kasą, ale notorycznie widzę wtrącających się.. My płacimy za wsio sami, nikt nie ma nic do gadania

Fontanny nie polecam, wszystko brudne
Dym my chyba mamy, z tego co pamiętam.

Paula, mnie nie dziwi to sprzątanie po kieliszkach, u nas to tradycja

Świat Katarzyny, powiedz proszę, ile płacicie za podróż poślubną, już sumarycznie ze wszystkim?

Marlenqa, o rany, ale akcja. Ale spokojnie, na pewno kogoś znajdziesz! A nie mogła Ci polecić jakiejś koleżanki?

Linaewen, jak podwójne imiona? Tzn. na pierwsze np. Anna, na drugie Maria? Czy chcesz żeby miała na imię Anna Maria? Bo z tego, co wiem, to nie da się tak

Magheru, u nas kieliszki rzuca się ZA siebie

Byliśmy w sobotę mierzyć nasze obrączki, na razie SUROWE I ostatecznie zmniejszyliśmy o 0.5 rozmiaru moją i 0.5 rozmiaru TŻtową
Podaliśmy grawer i obrączki będą gotowe do odbioru za 8 dni

Z innych rzeczy, to rozglądałam się w piątek na zakupach za żakietem (pudrowym) do mojej kiecy, a mama po raz kolejny mi powiedziała, że wg niej żakiet nie pasuje do mojej sukienki i mam brać koronkowe bolerko
A ja mam górę wysadzaną cyrkoniami + koronkę + dół tiulowy z brokatem, no ogólnie 'na bogato' i wydaje mi się, że koronkowe bolerko to już za dużo.

Chciałam króciutki, elegancki żakiet pudrowy, taki do talii, ale może faktycznie nie pasuje?

Załączam moją kieckę (zdjęcia z neta):

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-03-24 o 14:05
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:10   #1071
madziara889
Zakorzenienie

U nas najpierw jest przywitanie chlebem i solą, potem szampan na sali i tam tłuczenie kieliszków, oczywiście kieliszki rzucane za siebie. Ze sprzątaniem szkła jest różnie- czasem młodzi, czasem obsługa.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:13   #1072
Lg_ago
Zadomowienie

Dotka90 ja bym wzięła bolerko, ale tiulowe takie jak dół sukni Z koronkowym może być tego za dużo no i nie wiem do czego by ta koronka miała pasować?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:18   #1073
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen, jak podwójne imiona? Tzn. na pierwsze np. Anna, na drugie Maria? Czy chcesz żeby miała na imię Anna Maria? Bo z tego, co wiem, to nie da się tak
Podwójne w sensie, że będą miały dwa Czyli w sumie nie podwójne tylko będą miały drugie imię. Ja mam, u mnie w rodzinie wszyscy mają i dla mnie to absolutnie naturalne i mi się podoba. A u TŻ nie i on się strasznie stawiał, że będą miały pojedyncze. Ale w końcu doszliśmy do kompromisu
Chociaż jakbyśmy mieszkali w Skandynawi moja córka miałaby na imię Aino Kaisa
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-03-24, 14:25   #1074
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Say, my zapraszamy na wieczór kawalersko-panieński* tylko najbliższe osoby

*robimy wspólną imprezę

Anusia, podziwiam, że nie szkoda Ci kasy Ja zrezygnowałam z zakładania aparatu przed ślubem, bo nie chciałam iść z żelastwem do ślubu, a dwa razy bym za aparat nie płaciła
Zwłaszcza, że u mnie aparat to co najmniej 1.5 roku noszenia, jak nie lepiej.

Co do zębów, to ja okropnie żałuję, bo moja ortodontka, do której chodziłam od dziecka, całe życie mi mówiła, ze u mnie nie ma szans na stały aparat, tylko ten rozsuwany, bo mam taką, a nie inną wadę, blablabla. A wiecie jak to dzieci, nieświadome konsekwencji no i nie bardzo nosiłam ten rozsuwany aparat (i tak mogłam tylko na noc, bo strasznie w nim sepleniłam) i efekt jest taki, że mam krzywe zęby A po konsultacji z inną ortodontką, okazało się, że jak najbardziej, stały aparat mogę mieć..

Zakładam po slubie.

Exist, historia z balsamem dobra

Enzunio, grakti DJa

Z potwierdzaniem liczby gości, to sale przeginają Przecież 2 m-ce przed weselem nie robią zakupów, nie dekorują sali, nie ustalają niczego, niech nie przesadzają

My ostateczną liczbę gości mamy podać 7 dni przed weselem

Docik, gratki fryzury, bardzo fajnie wyszła!

ijaa, majty śliczne

Czeko, alergolog zapewne zleci Ci testy, więc spokojnie

KaEs, ja papier do zaproszeń zamawiałam na allegro, tu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=33985913

Zdjęcie w ramach podziękowania - jestem na nie

Opium, gratki podróży, MEGA się zapowiada

Active
, trochę nieładnie mówić komuś, że nie ma co liczyć, że spadnie z rozmiaru 42 na 38
Dlaczego ma nie spaść?
Ja zaczęłam dietę i do ślubu cel jest ok. 20kg, więc jakby nie było, obstawiam, że to będą ze 4 rozmiary.

Blondi, nasza zimna płyta:

Karczek pieczony
Indyk w ziołach
Kiełbasa wiejska
Schab nadziewany morelą
Kabanosy
Szynka staropolska
Polędwica sopocka
Pasztet domowy
Tymbaliki drobiowe
Staropolskie matijasy w śmietanie i oleju
Wykwintna deska serów
Sałatka jarzynowa
Sałatka bawarska z grillowanym boczkiem
Sałatka koktajlowa z kurczakiem
Sosy: tatarski, czosnkowy i chrzanowy
Patery z owocami sezonowymi

PannaIzabela, ja mam kolorowe buty, ale fuksjowe i nie są taneczne, ale mega wygodne, kupowałam w Clarksie.

Enzunio, szkoda, że tak wyszło z tym wieczorem

Kate Noir, bożeee musimy się w końcu zapisać na te lekcje tańca, bo mnie ślub zastanie, a my dalej nie bedziemy umiec tanczyc

Nasturcja, nie ma za co

Robusta,
jak dla mnie make-up spoko, ale ja bym się nie zdecydowała na malowanie samej w dniu ślubu

Kiss, przykra sprawa z tymi rodzicami i kasą, ale notorycznie widzę wtrącających się.. My płacimy za wsio sami, nikt nie ma nic do gadania

Fontanny nie polecam, wszystko brudne
Dym my chyba mamy, z tego co pamiętam.

Paula, mnie nie dziwi to sprzątanie po kieliszkach, u nas to tradycja

Świat Katarzyny, powiedz proszę, ile płacicie za podróż poślubną, już sumarycznie ze wszystkim?

Marlenqa, o rany, ale akcja. Ale spokojnie, na pewno kogoś znajdziesz! A nie mogła Ci polecić jakiejś koleżanki?

Magheru, u nas kieliszki rzuca się ZA siebie

Byliśmy w sobotę mierzyć nasze obrączki, na razie SUROWE I ostatecznie zmniejszyliśmy o 0.5 rozmiaru moją i 0.5 rozmiaru TŻtową
Podaliśmy grawer i obrączki będą gotowe do odbioru za 8 dni

Z innych rzeczy, to rozglądałam się w piątek na zakupach za żakietem (pudrowym) do mojej kiecy, a mama po raz kolejny mi powiedziała, że wg niej żakiet nie pasuje do mojej sukienki i mam brać koronkowe bolerko
A ja mam górę wysadzaną cyrkoniami + koronkę + dół tiulowy z brokatem, no ogólnie 'na bogato' i wydaje mi się, że koronkowe bolerko to już za dużo.

Chciałam króciutki, elegancki żakiet pudrowy, taki do talii, ale może faktycznie nie pasuje?

Powiem Ci że mamy śliczna tą kiecke!!!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:40   #1075
ysia
Zadomowienie

Dotka, ja też bym wzięła bolerko!

U mnie kolejny dylemat. Wcześniej chciałam jakiś naszyjnik +kolczyki , teraz się zastanawiam czy nie wystarczą same kolczyki tylko większe. Coś takiego:

Sukienka jest dość skromna:

Jak myślicie?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:40   #1076
annic
Wtajemniczenie

Cytat:

Może się narażę, ale mi też jakoś żakiet do sukienki nie pasuje, która swoją drogą jest śliczna A nie myślałaś o tiulowym bolerku? One są delikatniejsze od tych koronkowych.

Co do rzucania kieliszkami - u nas rzuca się za siebie
Czekoladowej fontanny nie przewidujemy, dymu też nie, bo powoduje u mnie kaszel - śmiesznie by to w tańcu wyglądało, jakbym zaczęła się dusić podczas puszczania dymu

Cytat:

U mnie kolejny dylemat. Wcześniej chciałam jakiś naszyjnik +kolczyki , teraz się zastanawiam czy nie wystarczą same kolczyki tylko większe. Coś takiego:
Te są cudne Brałabym same kolczyki

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-03-24 o 14:43
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:41   #1077
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

A moze tiulowe bolerko? Ja bede takie sobie szyc, bo w salonach i sklepach sa strasznie drogie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1395668456617.jpg (9,4 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-03-24, 14:45   #1078
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ysia te drugie sa super!
Stary 2014-03-24, 14:55   #1079
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak myślicie?
wybrałabym kolczyki te co wyżej super są

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:56   #1080
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Jak myślicie?
1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości