|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
A ktoras ma moze przed sala jak ja grysik a nie beton czy kostke?
Bo ja sie obawiam, ze u mnie krysztalowe kieliszki sie nie zbija na grysiku!!!! |
|
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Był raz deszcz- ale w głębi wyspy i kropiło może ze 30 sekund ![]() A jak wróciliśmy do hotelu to w ogóle nie było mowy o żadnym deszczu
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem po rozmowie z mamą i ... przeraża mnie to wszystko
![]() Czas zapierdziela, a im bliżej ślubu tym więcej drobiazgów do zrobienia
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zrozpaczona! Moja makijażystka odwołała mój makijaż, powiedziała że musi wyjechać w sprawach rodzinnych..
Boże, zostałam bez makijażystki, a paznokcie też mi miała robić. Ehh muszę kogoś znaleźć.Poza tym bierze mnie jakieś choróbsko, źle się czuję, w dodatku ciągle się martwię o tą pracę pięknie, po prostu pięknie (
|
#1056 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1057 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potwierdzenie samo sie znajdzie jak przestaniesz go szukac, poodkurzaj albo cos i Ci sie przypomni Nam do slubu jeszcze ponad 150 dni zostalo, chcialabym byc na Twoim miejscu, bo nuda straszna :p Cytat:
ja mam fontanne czekoladowa w cenie sali ciesze sie z tego mega, nie zauwazylam syfu wokol niej, jak bylam wcxesniej na weselach... ani tez nikt sie nie plamil ![]() Ale pewnie gdybym miala za nia placic ekstra to bym zrezygnowala Cytat:
moze goscie fleje byli ![]() Cytat:
Buty... ehh... temat rzeka, wierze w to, ze na pewno znajdziesz idealne Na podroz tez chcemy Wlochy, koniecznie poludnie wiec kazdy wyjazd jest podnietka ![]() Cytat:
piekne zmiany, ja tez zaczelam o tym myslec, biorac pod uwage moje bulki pod pachami... jak do lipca nic sie nie zmieni to chyba sie pochlastam, bo w mojej suki raczej sie doszyc czegos takiego nie da Cytat:
. Tego nie przeskoczysz, chyba ze jestes w ciazy W koncu sie wyspalam dzisiaj, po koszmarym tygodn, nowy zamierzam zaczac z grubej rury, plan na dzisiaj, silownia, obiad, sprzatanie, spotkanie z potencjalna florystka i jak starczy czasu to ogarnac troche pracy mgr, co ocziwscie sie nie uda ![]() Sorki za brak polskich znakow, ale z tableta pisze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-03-24 o 13:14 |
||||||
|
|
|
#1058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba wezmę biały bukiet ślub w kolorze mohito, ja?? Dokładnie chcę zimną zieloną miętę, wstawię któregoś dnia.Cytat:
rozm 36,5/37. Przedostatnue śliczne, ale wysokie jakieś i bez paska, chciałabym zapinane poszukam tanecznych...Cytat:
![]() Dziewczyny! Nie wiem co zrobić z tańcem, 120zł za lekcję to dla nas za dużo a taniej nie ma.... Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przywitanie bedzie podczas koktajlu, ktory bedzie na dworze, wiec na sale nie bedziemy wchodzic. Chyba, ze zrobimy pozydowsku i bedziemy zgniatac noga kieliszki
|
|
|
|
|
#1060 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możemy tam jeździć tylko w dłuższe wolne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj doszliśmy do kompromisu-nie będziemy tłuc kieliszków, ale za to damy dzieciom podwójne imiona ![]() Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||||||
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo zdrówka życzę ![]() ja musze isc sie zapisac na paznokcie jeszcze na 2 dni przed slubem
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koleżanka poleciła mi Rimini - lata tam co chwila, tak jej się spodobało ![]() Ale my liczymy na last minute co będzie to będzie... Chociaż Sycylia też mnie mega kręci
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie będzie czekolady. Za to mamy ciężki dym na pierwszy taniec
![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
|
#1064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
popytaj fryjerek i kosmetyczek, facebook jest doskonalym zrodlem informacji . Ja o mojej nowej super mskijazystce dowiedzialam sie od laski, ktora robi rzesy 1:1, pytalam wszystkich po kolei no i jest amoja Agusia Vanity Overdose Makeup, na fejsie spokjnie znajdzieszNawet sie ciesze, ze ta poprzednia mnie wystawila ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-03-24 o 13:42 |
||
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to szaleństwo! Nie jestem w stanie nadrobić.
Opiumalfa u nas przy takich okolicznościach po prostu w miejscu tłuczenia szkła coś jest przygotowane (trudno stłuc kieliszki na trawie np. spory kamień lub płytę, żeby panicznie nie rozglądać się w poszukiwaniu, kiedy już trzeba rzucić.I mam tu jedno pytanie. U mnie w rodzinie, na wszystkich weselach kieliszki rzucano za siebie. (przez plecy) Natomiast widziałam, że niektórzy ciskają je przed siebie. Jak to jest u Was?
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed salą rzucamy z wódką i wodą, a na sali toast szampanem, bez rzucania Cytat:
więc ciężko widzę jej plan ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to bardzo fajna tradycja, a wy i tak jesteście światową parą
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Say, my zapraszamy na wieczór kawalersko-panieński* tylko najbliższe osoby
*robimy wspólną imprezę ![]() Anusia, podziwiam, że nie szkoda Ci kasy Ja zrezygnowałam z zakładania aparatu przed ślubem, bo nie chciałam iść z żelastwem do ślubu, a dwa razy bym za aparat nie płaciła Zwłaszcza, że u mnie aparat to co najmniej 1.5 roku noszenia, jak nie lepiej. Co do zębów, to ja okropnie żałuję, bo moja ortodontka, do której chodziłam od dziecka, całe życie mi mówiła, ze u mnie nie ma szans na stały aparat, tylko ten rozsuwany, bo mam taką, a nie inną wadę, blablabla. A wiecie jak to dzieci, nieświadome konsekwencji no i nie bardzo nosiłam ten rozsuwany aparat (i tak mogłam tylko na noc, bo strasznie w nim sepleniłam) i efekt jest taki, że mam krzywe zęby Zakładam po slubie. Exist, historia z balsamem dobra ![]() Enzunio, grakti DJa ![]() Z potwierdzaniem liczby gości, to sale przeginają Przecież 2 m-ce przed weselem nie robią zakupów, nie dekorują sali, nie ustalają niczego, niech nie przesadzają ![]() My ostateczną liczbę gości mamy podać 7 dni przed weselem Docik, gratki fryzury, bardzo fajnie wyszła! ijaa, majty śliczne ![]() Czeko, alergolog zapewne zleci Ci testy, więc spokojnie KaEs, ja papier do zaproszeń zamawiałam na allegro, tu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=33985913 Zdjęcie w ramach podziękowania - jestem na nie Opium, gratki podróży, MEGA się zapowiada Active, trochę nieładnie mówić komuś, że nie ma co liczyć, że spadnie z rozmiaru 42 na 38 ![]() Dlaczego ma nie spaść? Ja zaczęłam dietę i do ślubu cel jest ok. 20kg, więc jakby nie było, obstawiam, że to będą ze 4 rozmiary. Blondi, nasza zimna płyta: Karczek pieczony Indyk w ziołach Kiełbasa wiejska Schab nadziewany morelą Kabanosy Szynka staropolska Polędwica sopocka Pasztet domowy Tymbaliki drobiowe Staropolskie matijasy w śmietanie i oleju Wykwintna deska serów Sałatka jarzynowa Sałatka bawarska z grillowanym boczkiem Sałatka koktajlowa z kurczakiem Sosy: tatarski, czosnkowy i chrzanowy Patery z owocami sezonowymi PannaIzabela, ja mam kolorowe buty, ale fuksjowe i nie są taneczne, ale mega wygodne, kupowałam w Clarksie. Enzunio, szkoda, że tak wyszło z tym wieczorem ![]() Kate Noir, bożeee musimy się w końcu zapisać na te lekcje tańca, bo mnie ślub zastanie, a my dalej nie bedziemy umiec tanczyc ![]() Nasturcja, nie ma za co Robusta, jak dla mnie make-up spoko, ale ja bym się nie zdecydowała na malowanie samej w dniu ślubu Kiss, przykra sprawa z tymi rodzicami i kasą, ale notorycznie widzę wtrącających się.. My płacimy za wsio sami, nikt nie ma nic do gadania ![]() Fontanny nie polecam, wszystko brudne Dym my chyba mamy, z tego co pamiętam. Paula, mnie nie dziwi to sprzątanie po kieliszkach, u nas to tradycja Świat Katarzyny, powiedz proszę, ile płacicie za podróż poślubną, już sumarycznie ze wszystkim? ![]() Marlenqa, o rany, ale akcja. Ale spokojnie, na pewno kogoś znajdziesz! A nie mogła Ci polecić jakiejś koleżanki? ![]() Linaewen, jak podwójne imiona? Tzn. na pierwsze np. Anna, na drugie Maria? Czy chcesz żeby miała na imię Anna Maria? Bo z tego, co wiem, to nie da się tak ![]() Magheru, u nas kieliszki rzuca się ZA siebie Byliśmy w sobotę mierzyć nasze obrączki, na razie SUROWE I ostatecznie zmniejszyliśmy o 0.5 rozmiaru moją i 0.5 rozmiaru TŻtową Podaliśmy grawer i obrączki będą gotowe do odbioru za 8 dni Z innych rzeczy, to rozglądałam się w piątek na zakupach za żakietem (pudrowym) do mojej kiecy, a mama po raz kolejny mi powiedziała, że wg niej żakiet nie pasuje do mojej sukienki i mam brać koronkowe bolerko A ja mam górę wysadzaną cyrkoniami + koronkę + dół tiulowy z brokatem, no ogólnie 'na bogato' i wydaje mi się, że koronkowe bolerko to już za dużo. Chciałam króciutki, elegancki żakiet pudrowy, taki do talii, ale może faktycznie nie pasuje? Załączam moją kieckę (zdjęcia z neta): GÓRA Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-03-24 o 14:05 |
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
U nas najpierw jest przywitanie chlebem i solą, potem szampan na sali i tam tłuczenie kieliszków, oczywiście kieliszki rzucane za siebie. Ze sprzątaniem szkła jest różnie- czasem młodzi, czasem obsługa.
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Dotka90 ja bym wzięła bolerko, ale tiulowe takie jak dół sukni
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w sumie nie podwójne tylko będą miały drugie imię. Ja mam, u mnie w rodzinie wszyscy mają i dla mnie to absolutnie naturalne i mi się podoba. A u TŻ nie i on się strasznie stawiał, że będą miały pojedyncze. Ale w końcu doszliśmy do kompromisu Chociaż jakbyśmy mieszkali w Skandynawi moja córka miałaby na imię Aino Kaisa
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Dotka, ja też bym wzięła bolerko!
U mnie kolejny dylemat. Wcześniej chciałam jakiś naszyjnik +kolczyki , teraz się zastanawiam czy nie wystarczą same kolczyki tylko większe. Coś takiego: ![]() ![]() ![]() Sukienka jest dość skromna: ![]() Jak myślicie?
|
#1076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do rzucania kieliszkami - u nas rzuca się za siebie Czekoladowej fontanny nie przewidujemy, dymu też nie, bo powoduje u mnie kaszel - śmiesznie by to w tańcu wyglądało, jakbym zaczęła się dusić podczas puszczania dymu Cytat:
Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-03-24 o 14:43 |
||
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Ysia te drugie sa super!
|
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super są
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

15:00
muszę kogoś znaleźć.

Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?

Wietrzyć się będzie? 

Przecież 2 m-ce przed weselem nie robią zakupów, nie dekorują sali, nie ustalają niczego, niech nie przesadzają