Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 10:13   #1021
asia1206
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Robusta skąd ja to znam-ostatnio miałam tak samo-nie wiem czy to wina pogody czy co,ale wszyscy schodzili mi z drogi,a mój Tż robił durne miny bo myślał że jestem w ciąży,raz byłam wściekła a zaraz potem ryczałam jak dziecko
kiss12550 dziewczyny też się nad fontanną czekoladową zastanawiały ale ponoć strasznie brudzi wszystko w około-jedna nawet(wybaczcie nie pamiętam) była na prezentacji hotelu czy też restauracji i się przekonała jak to wygląda w praktyce,co do dymu to my mamy na pierwszym tańcu i dodatkowo efekty świetlne w pakiecie wodzireja/dj-a

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:19   #1022
cude
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Który to łubin? Pewnie i tak się okaże że taki bukiecik to będzie kosztował majątek
Ten fioletowy, wystają spiczaste końce. Masz wiele rozwiązań do wyboru

enzunio, dzięki. o tym, że cięższy to nie pomyślałam. I droższy o 10 zł za kg.

Zamawiamy u osoby prywatnej, 40 zł/kg -śmietanowy, 50 zł/kg - cukrowy.

moooniaaaa, dzięki za odp.

kiss12550, znaczy powiedziane jest: macie u już, ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Blondi2989 z niegalaretowatych mamy do wyboru:
Rolada z kurczaka
Schab z morelą lub żurawiną
Boczek faszerowany śliwką
Pierś drobiowa z pieczarkami lub ze śliwką i morelą
Szynka z jajkiem
Jajka garnirowane
Pasztet wieprzowy
Półmisek wędlin
Miruna w zalewie octowej lub w sosie greckim
Rolmopsy kaszubskie, śledź w oleju i krewetki
Śledź po japońsku
I jakieś sałatki.
Ogólnie z tego mamy wybrać 9 pozycji i 2 sałatki.

TysiaBB1989, cieszę się

activelifestyle, prawdopodobnie u każdego mniejszego jubilera, wykona na zamówienie
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:20   #1023
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanko , któraś z Was planuje mieć na weselu coś typu fontanna z czekolady , alkoholowa czy "maszyne do dymu" ( nie wiem czy to ma jakąś swoją nazwę ) na pierwszy taniec?
Mnie zainteresowała ta fontanna czekoladowa ale Pani podała mi cenę 1000 zł więc z miejsca podziękowałam , jakoś bardzo dużo mi się to wydaje , ale nie mam w sumie porównania, powiedzcie ile takie atrakcje kosztują u Was ?
Byłam na weselu, gdzie była fontanna czekolady - i szczerze powiem MASAKRA! Ten stół wyglądał ładnie tylko na początku, a potem wszędzie walały się wykałaczki, owoce, brudne talerze - nie mówiąc o wszechobecnej czekoladzie, nawet na podłodze. Ten nieład może wynikał z faktu, że tej atrakcji głównie używały dzieci, ale obsługa też nie reagowała i nie utrzymywała porządku. Jestem na nie.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:25   #1024
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Madziara- z tego co wiem to nasza kucharka też wszystko kupuje sobie sama i raczej sama też gotuje(zresztą ja nie widzę tego inaczej ) ,musze się właśnie dogadać jeszcze co z tym sprzątaniem ,
śmiałam się ostatnio że wyjdzie jeszcze tak że będę w białej sukni kible czyścić

a ja mam takie pytanko , któraś z Was planuje mieć na weselu coś typu fontanna z czekolady , alkoholowa czy "maszyne do dymu" ( nie wiem czy to ma jakąś swoją nazwę ) na pierwszy taniec?
Mnie zainteresowała ta fontanna czekoladowa ale Pani podała mi cenę 1000 zł więc z miejsca podziękowałam , jakoś bardzo dużo mi się to wydaje , ale nie mam w sumie porównania, powiedzcie ile takie atrakcje kosztują u Was ?
Lepiej dopytaj jak to wygląda ze sprzątaniem, bo moja siostra mimo dobrego kucharza latała ze szczotką w sukni (po wyjściu wszystkich gości)

Fontannę czekoladową odrzuciliśmy po targach ślubnych- cały stolik był upaprany w czekoladzie, na podłodze czekolada, co niektórzy też w czekoladzie. Nie dla mnie takie stresy. ktoś się uciapie, dotknie drugiej osoby i plamy jak się patrzy
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:30   #1025
Sunrise28
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Udało się nam wreszcie w weekend załatwić temat obrączek

Będą takie: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1880

Ja będę miała 4mm, Tż - 5mm

Nareszcie czuję, że ruszamy do przodu

Teraz musimy się bryknąć na salę, wybrać menu. Potem formalności w USC i Kościele . Niedługo zaczniemy rozdawanie zaproszeń

Jeszcze tylko te nieszczęsne buty
Muszę się za to ostro wziąć

Natomiast co do podróży poślubnej - chcemy do Włoch

Z Grecji polecam - Zakhyntos, Korfu i Santorini (Santorini tylko ze zdjęć i opowieści, ale podobno jest magicznie )
A co do Kanarów to i Fuerteventurę i Lanzarote
Obie piękne
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:39   #1026
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w nagrodę za moją niecierpliwość panie zgodzą się na przeróbki, które sobie wymyśliłam. Mam sukienkę z zabudowaną górą, ale bez rękawków, a chciałabym z takim króciutkim rękawkiem zasłaniającym ramię i z jak najbardziej zasłoniętymi plecami - najchętniej coś takiego:

Obie opcje są przepiękne!

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie - czy taka ozdoba pasuje do koronkowej sukni ślubnej?
Pewnie, ze tak!

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Udało się nam wreszcie w weekend załatwić temat obrączek

Będą takie: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1880
Gratulacje!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:47   #1027
kiss12550
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, nigdy nie widziałam tej fontanny czekoladowej tyle co na zdjęciach i wyglądała super, ale czytając Wasze wypowiedzi również stwierdzam że chyba dam sobie z tym spokój...

sunrise
- obrączki
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:50   #1028
annic
Wtajemniczenie

Witam się po weekendowej nieobecności

Przeczytałam wszystko co naskrobałyście ale było tego sporo, więc wszystkim zbiorowo gratuluję za wszystkie załatwione sprawy i coraz mniejszą liczbę dni do ślubu

U mnie mały postęp - mam buty do ślubu Dwie pary, ale jeszcze nie wiem na które się zdecyduję, w maju pierwsza przymiarka, więc zdążę rozchodzić i się zdecydować które wygodniejsze.
Jedne z prima mody - lakierki nude z okrągłym noskiem, obcas 6 cm, w ten weekend była promocja -20% Drugie z deichmanna - sandałki nude, obcas 8-9 cm, ale dzięki paskom trzyma mi stopę, więc nic nie spada.

W sobotę jeszcze druknęłam wkładkę z tekstem wszystkich zaproszeń i w tym tygodniu biorę się za sklejanie dziadostwa

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny strasznie źle się czuję, mam okres jestem, płaczliwa, a najgorsze jest to że takie stany do mnie powracają regularnie od około miesiąca. Nie mam się czym martić, mam wspaniałego narzeczonego, pracuję a mimo wszystko zamartwiam się ? Skąd u mnie takie myśli ?
Pozdrawiam i życze miłego dnia
Mam takie same reakcje Przykładowo ostatnio tak mnie bolał brzuch i nie miałam siły pozmywać naczyń. Tż przynosi mi herbatę z widelcem w środku, żebym sobie wymieszała i mówi, że łyżeczek już nie było. A mi już łzy lecą, że jestem tak bezproduktywna, że nawet nie mamy łyżeczek do mieszania I śmieję się ze swojej durnoty, ale łzy i tak lecą Tż się zawsze pyta czego ryczę, a ja w śmiech, że nie wiem. I w ryk

Sunrise28 gratki za obrączki też musimy się w końcu za to zabrać
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:00   #1029
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, nigdy nie widziałam tej fontanny czekoladowej tyle co na zdjęciach i wyglądała super, ale czytając Wasze wypowiedzi również stwierdzam że chyba dam sobie z tym spokój...

sunrise
- obrączki

Powiem Ci, że nam nawet babka z sali to odradzała (mimo, że przecież ma z tego kasę), mówiła, że rzadko ktoś do tego podchodzi i się częstuje...
Także dla niej to szkoda pieniędzy po prostu, ale decyzja nasza.
Dużo osób mówiło nam, że to się nie opłaca - więc my nie bierzemy
Stary 2014-03-24, 11:32   #1030
cornflower_girl
Zakorzenienie

Asia Strasznie mi przykro, trzymam kciuki za Twoją babcię

enzunio A w Mango patrzyłaś? Bardzo piękne sukienki są też z firmy Motive & More, nie wiem, czy u Ciebie w okolicy są ich sklepy.

Przykro mi z panieńskim, przecież decyzja o zaproszeniu na wesele wynika raczej z wielu innych powodów niż sympatia...

fascinata Piękny wybór kolorów - bardzo dobrze dobrany do pory roku Oprócz róż widzę też szafirki i anemony, niektóre płatki wyglądają też jak malwy. Z szafirkami i anemonami może być problem, bo to wiosenne kwiaty.

Robusta Masz pięknie wymodelowane oczy - niestety światło jest sztuczne, więc ciężko ocenić makijaż w całej okazałości. Myślałaś o podkreśleniu brwi?

Opium Na pewno Wasza podróż będzie niezapomniana - trzymam kciuki, żeby jednak udało się zobaczyć Borneo

Kiss Projektuję sama, wydrukuje - drukarnia. Mężczyźnie się podobają, jedynie jakieś małe poprawki.

Co do fontanny czekoladowej - za taką cenę to może nie jest najlepszy wydatek - zazwyczaj najwięcej przy tej fontannie jest dzieci, potem wszystko jest uciapane czekoladą.

Blondi O ile sama nie lubię galaret, to starsze osoby moga je lubić ( u nas kryją się one pod zacną nazwą tymbaliki - jest bardziej "ę", "ą" ). Może popytaj o pieczenie lub mięso faszerowane owocami - są przepyszne. U nas będą:

Zimny bufet:
pieczone mięsa (rolada z boczku, pieczony schab ze szpinakiem, karkówka w pieprzu)
patera wędlin polskich(szynka, kiełbasa wiejska, kabanosy, boczek wędzony, szynka wiejska)
patera serów
śledź w śmietanie, śledź w oleju
tymbaliki drobiowe
domowy pasztet ze śliwka i orzechami
ryba po grecku
jaja faszerowane pastami
pomidory faszerowane serkiem kozim
warzywa konserwowe (ogórki, grzybki, papryka)
pieczywo
sosy do mięs (koperkowy, tysiąca wysp, żurawinowy z chrzanem)
masła smakowe, smalczyk domowy

Sałatki (2 do wyboru)

Tradycyjna jarzynowa
Sałatka z tuńczykiem
Grecka z serem feta
Meksykańska
Z tortellini i szynką
Sałatka ziemniaczana
Sałatka z porów
Mizeria

Say Kanary lub Chorwacja

Kate Gratki

exist Dobrze, że Twój mężczyzna się tak utanecznił - większość chłopów niestety tańczy bardzo sztywno; a tak na pewno Wasz pierwszy taniec wyjdzie super

Lemon_Drop Piekny wzór obrączek

ewaden Ale fajny pomysł ze ślubem na Kanarach Pochwalisz się projektem zaproszeń?

springtime Nie martw się na zapas - na pewno kucharka przygotuje smaczne jedzenie, jak i gościom będzie sięu Was podobać

paula Słyszałam o podobnych weselach. O ile kiedy rodzina sama zaoferuje się z pomocą, jest w porządku. Jeśli natomiast młodzi tego "wymagają" - to już nie bardzo...

madzix A Giacomo Conti?

Elrosa Ta druga wersja jest piękna

naturcja Ale fajne autko

Niulka Wg mnie bardzo ładna ozdoba - powinna pasować.

annic Gratuluję butów

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:43   #1031
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
chyba zakecane jakoś takie mało eleganckie jak dla mnie korki są włożone ale nie całkiem podobno tak się podaje...
Gość przyjdzie, naleje sobie i już korkiem nie zatka. Może mało eleganckie ale za to praktyczne

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Litery się do mnie ślą, zamawiałam na allegro.
http://allegro.pl/show_item.php?item=4041991708
Nasze inicjały Zamawiam Nawet jak Tż będzie marudził, że nie, to postawię sobie na komodzie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
ok 180 osób, takie średnie, wszystkjo będzie ale nei do przesady
180 średnie? Dla mnie ogromne To nasze 30-40 osób to mini

Cytat:
Paula- my co prawda już dostawaliśmy od wielu znajomych propozycję pomocy(co swoją drogą było bardzo miłe ) ale ja nie chciałabym przykładowo dzień przed weselem siedzieć w garach dlatego na początku kwietnia jade do kucharki obgadać wszystkie szczegóły i dokładnie dowiem się co i jak

Pytałam jedną firmę o fontannę małą, za wynajem + 2,5 kg czekolady chcieli ponad 350 zł, bez owoców. 5 kg czekolady z dużą fontanną ponad 700 zł. Do tego mała palma owocowa, czyli pokrojone owoce nadziane wykałaczkami na 2 ananasy na sobie ustawione chcieli ponad 80 zł

Właśnie przed ślubem chciałabym być wypoczęta a nie, nie daj Boże z pociętymi palcami od krojenia
Z tego co słyszałam PM nie pomagała na sali. W piątek na pewno nie, nie wiem jak w czwartek, musiałabym podpytać rodziców.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Lepiej dopytaj jak to wygląda ze sprzątaniem, bo moja siostra mimo dobrego kucharza latała ze szczotką w sukni (po wyjściu wszystkich gości)

Zrozumiałabym sprzątanie w poniedziałek po weselu i poprawinach, ale żeby w sukni latać sprzątać.

A odnośnie sprzątania Oglądając na YT filmiki z wesel widziałam parokrotnie, że po toaście PM rzucała za siebie kieliszkami od szampana a później dostawała miotłę, zmiotkę i szufelkę, żeby po sobie posprzątać ... Oczywiście, niby śmiesznie, komentowane to było przez orkiestrę. Dla mnie to wyglądało trochę żenująco
Jakbym miała dostać miotłę to już wolałabym w ogóle nie rzucać szkłem na sali ...
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:49   #1032
21klaudyna
Zadomowienie

Z nowości - mama pani młodej ma już pełen strój Kupiliśmy piękną sukienkę w sklepie Hera. Jeszcze trafiliśmy na okazję więc kupiłyśmy ją 400 zł taniej . Także moi rodzice są już gotowi na ślub córki teraz jeszcze tylko rodzice Tż i mój brat :P Najmniej to mam chyba ja :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:53   #1033
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Zrozumiałabym sprzątanie w poniedziałek po weselu i poprawinach, ale żeby w sukni latać sprzątać.
Obsługa wyszła zaraz po ostatnich gościach i wszystkie talerze i jedzenie zostało na stole Trzeba było to ogarnąć, żeby się nie popsuło, talerze pozmywać. Z grubsza było sprzątnięte, resztę kończyliśmy przed poprawinami. Zaczynały się o 16, a my na sali walczyliśmy od 11-12 Takie małe niedomówienie ze strony kucharza i obsługi
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:58   #1034
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
A odnośnie sprzątania Oglądając na YT filmiki z wesel widziałam parokrotnie, że po toaście PM rzucała za siebie kieliszkami od szampana a później dostawała miotłę, zmiotkę i szufelkę, żeby po sobie posprzątać ... Oczywiście, niby śmiesznie, komentowane to było przez orkiestrę. Dla mnie to wyglądało trochę żenująco
Jakbym miała dostać miotłę to już wolałabym w ogóle nie rzucać szkłem na sali ...
To jest jedna z tardycji ślubnych.
Tłuczenie szkła/kieliszków na szczęście i sprzątanie tego, jako symboliczne wejście w obowiązki domowe.
Nie widzę w tym nic dziwnego, ani nic obraźliwego dla Młodej Pary U mnie w rejonie jest to norma i z kolei dziwi mnie Twoje 'oburzenie.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:59   #1035
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Obsługa wyszła zaraz po ostatnich gościach i wszystkie talerze i jedzenie zostało na stole Trzeba było to ogarnąć, żeby się nie popsuło, talerze pozmywać. Z grubsza było sprzątnięte, resztę kończyliśmy przed poprawinami. Zaczynały się o 16, a my na sali walczyliśmy od 11-12 Takie małe niedomówienie ze strony kucharza i obsługi
Tragedia
Stary 2014-03-24, 12:00   #1036
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Byłam na weselu, gdzie była fontanna czekolady - i szczerze powiem MASAKRA! Ten stół wyglądał ładnie tylko na początku, a potem wszędzie walały się wykałaczki, owoce, brudne talerze - nie mówiąc o wszechobecnej czekoladzie, nawet na podłodze. Ten nieład może wynikał z faktu, że tej atrakcji głównie używały dzieci, ale obsługa też nie reagowała i nie utrzymywała porządku. Jestem na nie.
Potwierdzam
Cytat:

Z Grecji polecam - Zakhyntos, Korfu i Santorini (Santorini tylko ze zdjęć i opowieści, ale podobno jest magicznie )
A co do Kanarów to i Fuerteventurę i Lanzarote
Obie piękne
Byłaś na Zakhyntos? My jedziemy tam w podróż poślubną jakie masz wspomnienia? w jakiej miejscowości byłaś?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:01   #1037
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Obie opcje są przepiękne!
Uff, jestem już po moje zmiany na szczęście da się zrobić, będę mieć mini-rękaw (podobno fachowo to się nazywa "motylek"), a tył będzie zabudowany co prawda nie z guziczkami, jak na zdjęciach (tak jak myślałam, guziczkowy da się zrobić tylko przy sukni na zamek, a ja mam wiązaną), zamiast tego będzie przypinany zatrzaskami do tyłu sukienki. Chyba będę musiała mocno uważać przy zakładaniu tego przez głowę ale pokazały mi ten patent w uszytej sukience i jest OK.

Aha, i do tego jeszcze ciut schudłam w sposób, o którym zawsze marzyłam - wszędzie, tylko nie w biuście!

Cytat:
Właśnie przed ślubem chciałabym być wypoczęta a nie, nie daj Boże z pociętymi palcami od krojenia
Z tego co słyszałam PM nie pomagała na sali. W piątek na pewno nie, nie wiem jak w czwartek, musiałabym podpytać rodziców.
Moja mama jako studentka dorabiała jako pomoc kuchenna na koloniach - zmywak, obieranie jarzyn i kartofli, siekanie mięs... tydzień po skończeniu jednego z turnusów szła na wesele swojej koleżanki ze studiów i przyszłej szwagierki, na którym była świadkiem... podobno ciocia ze swoją siostrą załamywały nad nią ręce i w ciągu tego tygodnia doprowadziły jej dłonie do stanu, w którym nie były nigdy przedtem i nigdy potem ciekawa bardzo jestem, czego używały - to było bodajże w '86, więc dostęp do środków zbyt wielki nie był. Po cichu stawiam na parafinę, u mnie też robi cuda.
Stary 2014-03-24, 12:04   #1038
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Z nowości - mama pani młodej ma już pełen strój Kupiliśmy piękną sukienkę w sklepie Hera. Jeszcze trafiliśmy na okazję więc kupiłyśmy ją 400 zł taniej . Także moi rodzice są już gotowi na ślub córki teraz jeszcze tylko rodzice Tż i mój brat :P Najmniej to mam chyba ja :P
gratulacje, świetna przecena U mnie jeszcze nikt niczego nie ma Mama twierdzi, że musi 15 kg zrzucić, a tata nagle zaczął jeździć codziennie na rowerku Pierwszy ubrany będzie chyba brat, który lada chwila ma mieć bierzmowanie i mama szykuje się, żeby go po garnitur zaciągnąć.

cornflower_girl

paula600324 też mam mini wesele na 40 osób

Cytat:
Uff, jestem już po moje zmiany na szczęście da się zrobić, będę mieć mini-rękaw (podobno fachowo to się nazywa "motylek"), a tył będzie zabudowany co prawda nie z guziczkami, jak na zdjęciach (tak jak myślałam, guziczkowy da się zrobić tylko przy sukni na zamek, a ja mam wiązaną), zamiast tego będzie przypinany zatrzaskami do tyłu sukienki. Chyba będę musiała mocno uważać przy zakładaniu tego przez głowę ale pokazały mi ten patent w uszytej sukience i jest OK.
gratulacje

Edytowane przez annic
Czas edycji: 2014-03-24 o 12:07
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:05   #1039
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Potwierdzam

Byłaś na Zakhyntos? My jedziemy tam w podróż poślubną jakie masz wspomnienia? w jakiej miejscowości byłaś?
Byłam
Gratuluję wyboru
Ja tam miałam zaręczyny

Hm zabij mnie, a nie pamiętam :P
Zaraz obok Laganas to było
Bo w Laganas nie było już wolnych hoteli przy plaży, więc wzięliśmy w miejscowości obok

Koniecznie musicie zobaczyć wyspę na której stoi wrak statku (nie chodzi tu o wrak, ale woda.... cudowna była... do dziś ją pamiętam )
Stary 2014-03-24, 12:11   #1040
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Byłam
Gratuluję wyboru
Ja tam miałam zaręczyny

Hm zabij mnie, a nie pamiętam :P
Zaraz obok Laganas to było
Bo w Laganas nie było już wolnych hoteli przy plaży, więc wzięliśmy w miejscowości obok

Koniecznie musicie zobaczyć wyspę na której stoi wrak statku (nie chodzi tu o wrak, ale woda.... cudowna była... do dziś ją pamiętam )
piekne miejsce na zaręczyny
a w jakim terminie byliście? jak z pogodą?
Stary 2014-03-24, 12:15   #1041
Robusta
Wtajemniczenie

Dziewczyny dostałam projekt zaproszeń !!! Teraz tylko zatwierdzić i czekać jak przyjdą to się pochwalę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:17   #1042
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
piekne miejsce na zaręczyny
a w jakim terminie byliście? jak z pogodą?
Wrzesień - pogoda była idealna, wróciłam opalona, ale nie zjarana na czerwono

A Wy do jakiej miejscowości jedziecie?
Stary 2014-03-24, 12:23   #1043
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Wrzesień - pogoda była idealna, wróciłam opalona, ale nie zjarana na czerwono

A Wy do jakiej miejscowości jedziecie?
my też jedziemy we wrześniu i straszą nas deszczem i chmurami...
dokladnie w ktorej połowie wrzesnia byłaś?

my jedziemy do Tsilivi ale mamy zamiar całą wyspę zwiedzić
Stary 2014-03-24, 12:25   #1044
monikkad
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
sto lat mnie tutaj nie było Niestety, mam bardzo dużo na głowie i regularne udzielanie się tutaj z Wami jest dla mnie niestety niemożliwe Ale bardzo się cieszę, że widnieję wciąż w kalendarzu. Na pewno będę zdam Wam tu całą ślubną relację I będę jak dotąd wpadać od czasu do czasu (chociaż większość już mnie pewnie nie pamięta).

My się z jakiś miesiąc temu przeprowadziliśmy, zamieszkaliśmy W KOŃCU razem No i to też wpływa na to, że nie mam w ogóle na nic czasu, o wiele więcej obowiązków domowych itp. Ale mieszka się świetnie

Do ślubu już mniej niż 100 dni, za kilka dni stukną równe trzy miesiące Mamy już wszystko co, najważniejsze i ważne Całe nasze stroje, ja byłam już na próbnej fryzurze i na próbnym makijażu, umówiłam się na ślubny manicure i pedicure, mamy zaklepaną podróż. No i wczoraj zakończyliśmy zapraszanie gości - rozdaliśmy już wszystkie zaproszenia Porobiłam też prezentację z naszych zdjęć do wyświetlenia na sali oraz prezentację dla rodziców (również będzie wyświetlana w ramach podziękowań, poza tym prezentacje zgrałam na płyty i na płytach są wydrukowane i przyklejone nasze zdjęcia, dla rodziców TŻ jego z dzieciństwa, a dla mojej mamy moje z dzieciństwa ).
Poza tym zaczęliśmy też chodzić na indywidualne lekcje tańca i uczymy się tańczyć do naszej piosenki na pierwszy taniec. Idzie nam średnio :P (wg instruktora beznadziejnie :P, wg nas średnio :P).

Plany na kwiecień to przede wszystkim:
- załatwić sprawy urzędowe i kościelne
- spotkanie z wszystkimi usługodawcami: DJ-em, kamerzystą i fotografem, menadżerką sali i florystką.
- zamówić tort weselny (po spotkaniu z menadżerką sali, bo sala współpracuje z cukiernią)
- podzwonić do par, które mają ślub w ten dzień co my i dogadać sprawę dekoracji kościoła. Druhna załatwiła mi numery
- zamówić prezenty dla rodziców i dziadków.
Stary 2014-03-24, 12:25   #1045
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden Ale fajny pomysł ze ślubem na Kanarach Pochwalisz się projektem zaproszeń?
Wiem, wiem choć transportowanie się rodzinki tam nie będzie należało do łatwych, tym bardziej że w rodzinie mamy teraz 4 miesięczną dzidzię
Moje są proste ale takie chciałam Pochwalę się może nie projektem a efektem końcowym, gdy tylko przyjdą- mają być w drugiej połowie tygodnia.
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:28   #1046
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Małe niedomówienie? Koszmar
Zastanawiam się dlaczego obsługa nie zapytała co z tym zrobić i kto to posprząta przed poprawinami
Tym bardziej, że jedzenie zostało na stołach

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
To jest jedna z tardycji ślubnych.
Tłuczenie szkła/kieliszków na szczęście i sprzątanie tego, jako symboliczne wejście w obowiązki domowe.
Nie widzę w tym nic dziwnego, ani nic obraźliwego dla Młodej Pary U mnie w rejonie jest to norma i z kolei dziwi mnie Twoje 'oburzenie.
Nie jestem oburzona Wiem, że to tradycja, ale w moich stronach takiej nie ma. Wyraziłam tylko swoją opinię, że dla mnie to dziwnie wygląda.

Cytat:
Moja mama jako studentka dorabiała jako pomoc kuchenna na koloniach - zmywak, obieranie jarzyn i kartofli, siekanie mięs... tydzień po skończeniu jednego z turnusów szła na wesele swojej koleżanki ze studiów i przyszłej szwagierki, na którym była świadkiem... podobno ciocia ze swoją siostrą załamywały nad nią ręce i w ciągu tego tygodnia doprowadziły jej dłonie do stanu, w którym nie były nigdy przedtem i nigdy potem ciekawa bardzo jestem, czego używały - to było bodajże w '86, więc dostęp do środków zbyt wielki nie był. Po cichu stawiam na parafinę, u mnie też robi cuda.
Właśnie o tym myślałam. Zbliżenie na obrączki, dłonie a tu pocharatane Tż dostanie zakaz zaczepiania kota, bo cały czas zaczepia a ta go drapie gdzie popadnie. Ostatnio nos i policzek miał pocięty po kocich pazurkach

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
gratulacje, świetna przecena U mnie jeszcze nikt niczego nie ma Mama twierdzi, że musi 15 kg zrzucić, a tata nagle zaczął jeździć codziennie na rowerku Pierwszy ubrany będzie chyba brat, który lada chwila ma mieć bierzmowanie i mama szykuje się, żeby go po garnitur zaciągnąć.

paula600324 też mam mini wesele na 40 osób
Najbliższa rodzina i znajomi do szczęścia nam wystarczą

Moja mama też postanowiła schudnąć do ślubu Kupiła sobie jakieś suplementy, herbatki, jeździ na stacjonarnym rowerku
Tylko ja nie mogę zrzucić kilku cm z talii
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:32   #1047
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
ja za miesiąc lecę na Kanary na ślub brata- 9 dni grzania kości
Takiej to dobrze
Cytat:
U nas w regionie jest to tradycja i nawet na bardzo eleganckich weselach PMowie dostają zmiotkę i szufelkę do sprzątnięcia potłuczonego szkła U nas to niemal taka sama tradycja, jak powitanie chlebem i solą, ale nie ma przy tym żadnych chamskich komentarzy orkiestry.

BTW, jak Wy będziecie rzucać kieliszki za siebie to po wypiciu szampana czy wódki? Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:44   #1048
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

BTW, jak Wy będziecie rzucać kieliszki za siebie to po wypiciu szampana czy wódki? Bo spotkałam się z tym i z tym, ale jakoś wedle tradycji to chyba wódka jest (w jednym kieliszku woda, w drugim wódka) i potem dopiero toast szampanem, nie?
Dowiemy się w maju na spotkaniu z menedżerem
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:45   #1049
ewaden
Raczkowanie

paula600324, moja mama też ma plan zrzucenia wagi- mobilizują ją śluby dwojga dzieci w ciągu najbliższych 3 m-cy poszła do ditetetyka, waga leci w dół, centrymetry też, teraz chce zacząć ćwiczyć- jestem z niej super dumna!!!
monikkad, gratulacje odnośnie wspólnego zamieszkania oby Wam się dalej tak świetnie mieszkało i dogadywało
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:52   #1050
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
U mnie jest najpierw przywitanie przez rodziców chlebem i solą i wtedy sie pije wódke i tłucze kieliszki. Dopiero po tym pan młody wnosi PMkę na sale i jest toast szampanem.

monikkad witaj z powrotem! Gratuluję mieszkania!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości