![]() |
#601 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Moja właśnie wisi przy cycu i standardowo już poranny kupal zaliczony ![]() Poza tym myślałam, że może wystarczy ten Floractin przez kilka dni, bo się wyraźnie poprawiło, ale od wczoraj nadal podaję, bo znów zaczął ją męczyć brzuszek. No i kliknęłam wczoraj KLIK, KLIK, KLIK ...a gdzie do następnej wypłaty ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-03-24 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja po weekendzie
![]() ![]() ![]() W nocy już było normalnie, a teraz też byłoby, gdyby pociągnął dłużej-już czuję zapchany kanalik i ogólnie pierś przepełniona. (najgorzej że jak nic nie robię to wszystko zalewam, jak tylko natchniona Waszymi historiami podkładam kubeczek-susza) Gratuluję wszystkich nowych umiejętności ![]() Ja w sobotę przy okazji lekarza w centrum chciałam kupić małemu czapkę wiosenną i cienkie skarpety i w hm nie było działu dziecięcego a w c&a bieda. A mogłam iść do złotych. Na szczęście od brata dostaliśmy 3 siaty ciuszków (pierwszy raz coś od nich dostaliśmy-myślę że czekali czy będzie u nich chłopak czy dziewczynka), z czego większość ma 2-3 lata, ale akurat i skarpety i czapki były ns teraz, bo tak to mieliśmy albo zimowe,albo za cienkie albo za małe. Roane, też mam straszny problem z gilami (a w zasadzie Kazio ma, bo to on się drze jakbym go żywcem kroiła) Lady Aga- ![]() Swoją drogą ciekawe co z naszymi mamusiami aniołkowymi z początku wątku... Cytat:
![]()
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
U nas pada, mój syn nie śpi od 4, a ja buszuje na allegro, kupiłam jeansy i bluzkę z Mayorala za 30 zł, kurtkę na chrzest za 25 zł, zaproszenia zamówiłam.
A to moje łupy z SH 3x8 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() za oknem mam szaro-bure niebo i tylko czekam jak lunie... chyba dooopa będzie a nie spacer dzisiaj ... powoli dochodzimy do ładu z butelkami ale ciężko jest "ustawić" w miarę sztywny rytm jedzenia jak mała domaga się wcześniej. no i nie wiem czy to od mleka (ale takie mam podejrzenie) od piątku Ami robi zielone i śmierdzące kupy... jutro mamy wizytę u pediatry to się o to będę dopytywać. tylko obawiam się że ta moja fanatyczka KP powie mi żebym zaczęła karmić piersią to problemy znikną. Jeżeli usłyszę taki tekst to już zapowiedziałam TŻtowi że zmieniamy wtedy lekarza.
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i jeszcze głupie pytanie: szerokość jest zawsze taka sama? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ide dziś do pediatry bo te krostki na buzi małego nie zlazły i do tego jeszcze na uszach ma mega suchą skóre. Mam nadzieję że to nie żadna alergia pokarmowa ![]()
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
Witam się po kilku dniach nieobecności
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() właśnie się budzi na śniadanko więc mykam do niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas jak zawsze 2 pobudki w nocy ![]() Pogoda u nas koszmarna pada i wieje....coś ta wiosna się spóźnia ![]() Dziś jedziemy na usg bioderek na 16 a potem po krzesełko i kojec ![]() ![]()
#609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Ja wykorzystuje fakt ze za oknem paskudnie i sprzatam wszystkie szafki, od rana koncze kuchnie juz prawie 3h jade z koksem naprzemian z guganiem i gruchaniem
![]() potem zabiore sie za szafe albo bajzel pod lozkiem bo to masakra jakas jest. Od porodu nie mam czasy na porzadne sprzatanie. A ja lubialam miec kolorystycznie poukladabe ubrania w szafie ![]() Magnusia u nas male krostki mamy na brzuszku po loveli wykapie w krochmalu i jak nie zejdzie tez ide di pediatry. ![]() Wczoraj poszlam biegac, lezka w oku sie zakrecila bo byl bieg wiosenny a marzylam wystartowac, ale w polowie bym umarla. Jak maja na czekac az zamkne bieg a 60letba kobitka bedzie miala lepszy czas to podziekowala. Ale tyle ludzi bylo ah szkoda ze nie dalam jeszcze rady ![]() Gorzej ze u mnie wpracy juz calkiem lipa ;(musze szukac po macierzynskim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
...
#613 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
My po fajnym intensywnym weekendzie. Dorotka prawie całe dnie spędzała na dworze. A dzisiejsza noc była boska. Mała spała 8 godzin CIĄGIEM!!! potem zjadła, zrobiła kupę i poszła spać dalej ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do karmienia-ile ma Twoja mała? Ja zaczęłam swoją przestawiać po 4 miesiącu. Wcześniej dawałam cycka jak chciała. Potem już zrobiła się na tyle "duża" że nie bałam się ją przetrzymać nieco dłużej no i dawała się zagadać i zabawić. Jeśli chodzi o dwór spróbuj z chustą. Może być też tak że masz dziecko które po prostu nie lubi gondoli bo nic w niej nie widać ![]() ![]() Jeśli jeszcze chodzi o karmienie to napisz do mnie na fb to Ci opiszę dokładnie jak to u nas wyglądało, bo ja też byłam wiecznie podrapana przez swoją. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
A to mój dwumiesięczny Beniaminek.
![]() Czy mogłabym dostać się do klubu i na nasz profil na fb? Wiem, że jesli chodzi o klub trzeba pytać gosię, aj jesli chodzi o fb, do kogo się zwrocic? W Gliwicach pogoda beznadziejna, zimno i mokro, spacer bedziemy musieli sobie dzis podarować... ![]()
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas wczorajszy dzień był bardzo niespokojny, mała podsypiała 15/20 minut, często się budziła i była jakaś taka "poruszona" i popłakiwała a trwało to równo do północy - zasnęła i spała do 5.30 bez przerwy później jedzonko i nowy pampek i sen do 9. Na taką noc jest tylko jedna zasada - Łucja musi spać z nami w łóżku ![]() ![]() U mnie też dziś brzydko... a moje rozpuszczalne szwy wewnętrzne coś się nie rozpuszczają a jutro minie 6 tygodni ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lejdi cieszę się, że wszytsko u Ciebie dobrze i trzymam kciuki za powodzenie w staraniach! Królowa za Neli oczko ![]() U nas weekend intensywny, łącznie z przerzuceniem majdanu od moich rodziców do mojego domu (była ostatnie dwa tyg u rodziców bo Tż był w delegacji). Mała chyba odreagowuje przenosiny, bo strasznie jest dziś płaczliwa. no i przy was czuje sie trochę jak zła matka, bo u nas glutki w nosie i charczenie od pewnego czasu, ale ja jestem chora na moją pediatrę i jakoś z tymi glutkami się do niej nie wybieram. Zresztą boję się, że Marysia inne goresze cholerstwo załapie, nim Pani dr raczy nas przyjąć. Średnio gnijemy w poczekalni ok godzine ![]()
11.11.2007 razem 23.06.2012 ślub 10.01.2014 Marysia ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-03-24 o 10:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w krochmalu małego nie mogę na razie wykąpać bo cały czas ma smarowaną tą rankę po ropniu i cały czas tam jest dziurka, która zarasta. Proszek mam taki sam cały czas, płyn też. Krostki ma na buzi i są niewidoczne- taka kaszka jak się pod światło popatrzy albo ręką dotknie i ma trochę na szyjce i dekoldzie a te już różowe. Wygląda to na potówki które być może złapał w szpitalu bo w sali mieliśmy masakrycznie gorąco. Krostek nie ma na brzuchu, rączkach, nóżkach itp. Kurde już sobie jakąś ospę albo różyczkę wkręciłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- ale super chłopaczek ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- wiem, czytałam o tym... no nic zobaczymy
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Magnusia daj znav co ci lekarz powiedzial, bo u mnie tez kaszka sie pojawila, ja jak pisalam wczesniej albo lovela, albo orzechy albo czekolada w duzej ilosci, jadlam wczesniej ale nie tyle. U nas dzien cycka mamy borys je co godzine punktualnie prawie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#619 |
Zadomowienie
|
Witam sie w poludnie
![]() Unas weekend bardzo fajny. Spacerki i odwiedziny u przyjaciol ![]() ![]() cherubinka mam taka sama mate, Alkowi sie podoba ![]() isia fajne lupy ![]() Dziewczyny mam glupie pytanie. Kazda z Was dawala na chrzciny zaproszenia? Nawet rodzicom i chrzestnym? No bo dla mnie to jest oczywiste, ze jak sa chrzestnymi, to sa zaproszeni i rodzice, czyli dziadkowie tez wiadomo i sie zastanawiam, czy takim bliskim osobom sie w ogole daje zaproszenia ![]()
![]() |
#620 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rodzicom (moim i tż) po prostu powiedzieliśmy chrzest jest wtedy o tej, nie padło nawet jakieś oficjalne sformułowanie, tylko że chrzcimy 5 kwietnia w sobotę o 13, chrzest będzie po Mszy, później do restauracji (w której robiliśmy wesele) gości mamy 20, to i tak dobrze, bo miało być ponad 40 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam w lumpku śmieszny silikonowy sliniaczek ze zbiorniczkiem na wyplute jedzenie Tommee Tipee za 1zł
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
#623 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jakie macie butelki do karmienia? Ja czasem karmię swoim odciągniętym, ale rzadko, bo Mały nie bardzo potrafi pić z butelki. Wypicie 50-60ml zajmuje mu 20 min i trochę nerwów kosztuje. Miałam TT do laktatora, a teraz kupiłam Avent, ale jest mniej więcej to samo. U nas nie sprawdza się zasada, że dziecko woli butelkę. Wcale mu z niej łatwiej nie leci. Odciągam, bo Adam je dość nieregularnie i czasami muszę, żeby piersi nie pękły. Wylewać szkoda, a mrozić czasem nie ma co. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje dziecko ma coś takiego jak to maleństwo na zdjęciu ( http://mamzdrowie.pl/wyprysk-atopowy/ ) tylko na łuku brwi z obu stron... no i jak tak czytam to pewnie od mojego wspaniałego bezwartościowego mleka, które jak widać tylko szkodzi. Mam tylko pytanie jak długo to się utrzymuje na skórze (swojego mleka jej już nie dam) smaruje linodermem i chyba kupię jakiś emolient do kąpieli... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
wróciłam od lekarza- Adaś zdrowy, osłuchany, obejrzany- wszystko OK.
Oczywiście nie omieszkał zaprezentować siły swoich płuc ![]() Chciał nie chciał musiałam wywalić cycola w przychodni- dobrze że tam jest taka kanapa w ustronnym miejscu i zakryłam się pieluchą jeszcze. Po jedzeniu zostałam kulturalnie obrzygana przez mojego syna z ogólną radością na jego twarzy- wniosek: musze pakować do torby ciuchy na zmianę dla siebie a nie tylko dla młodego ![]() co do tych krost na twarzy- to potówki i to suche też zmiany potówkowe- dostałam robioną maść z witaminą A do smarowania uszu a buzię przemywać mam nadmanganianem potasu- na szklankę przegotowanej wody jeden kryształek. W ogóle ta pediatra jest bardzo fajna i wydaje się babka do rzeczy. Kiedy zapytałam o szczepienia powiedziała, że jeszcze za wcześnie, że trzeba po szpitalu odczekać jeszcze ze 2 tygidnie. Dała skierowanie na morfologię i mocz i po tych wynikach zadecyduje czy szczepimy małego. Przepisała mi jeszcze maść na pupę do smarowania z kwasem borowym. Pogoda paskudna, zimno jak cholera ![]()
#626 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też jestem na etapie wybierania chusty. Przyznaję się do podczytywania, to forum jest dla mnie skarbnicą wiadomości. Pisałam tego posta chyba ponad godzinę, mały ciągle marudzi. Edytowane przez jin Czas edycji: 2014-03-24 o 15:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Magnusia dobrze ze to tylko potowki.
![]() Ja posprzatalam caaaala kuchnie wszystkie szafki, potem szafa w sypialni i przedpokoju potem jeszcze jeden.pokoj. padam na pysk ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zadomowienie
|
Oo dzieki za info. Faktycznie nie zaslania
![]() ![]() magnusia super, ze to nic powaznego. Ale dobrze, ze sie upewnilas, zawsze to czlowiek spokojniejszy. U nas znowu zaczyna sie wieczor marudy ![]() ![]() Matko, tak mnie dzisiaj glowa naparza , ze szok ![]()
#630 |
Zakorzenienie
|
Kacper spał prawie 8 godzin bez żadnej pobudki DOCZEKAŁAM SIĘ
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.