|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dotka90 2610 na osobę na 8 dni
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Ysia sama je przegladałam wczesniej drugie sa piekne! i w zupelności wystarczą!
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Ysia, jak weźmiesz takie jak np. 1, to zdecydowanie bez naszyjnika, są bardzo bogate
Kurde dziewczyny, tiulowe bolerka mi się chyba nie bardzo podobają ![]() Kasia, spoko cena! Z przelotem itp? W biurze rezerwowaliście? Dziewczyny, co do podróży, jak zarezerwuję teraz, to ile płacę? Zaliczkę, calosc, czy jak? |
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90
ja bym wzięła bolerko ![]() Ysia 2
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to jest cena juz ze wszystkim. Jedziemy przez biuro- teraz zapłaciliśmy 10% resztę miesiąc przed odlotem
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Hej
tyle nowych postów, a trochę mnie tu nie było, nie wiem jak ja to nadrobię ostatnie dni były dość intensywne, także pod względem ślubnym:- wybieliłam sobie zęby - zamówiłam suknię - moi rodzice poznali rodziców TŻ ![]() Ysia, wszystkie te kolczyki są piękne, ale chyba 1 najlepsze ![]() Poza tym zazdroszczę Wam dziewczyny podróży, ja chyba pojadę po ślubie do Krakowa, bo nie będzie urlopu, tylko wyjazd służbowy, ale przynajmniej z przyszłym mężem :P swiat_katarzyny - ten hotel zapowiada się super i faktycznie dobra cena
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Obfocę je jak dojdą
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Ysia, ja bym wzięła kolczyki i bransoletkę.
Mam podobny fason sukienki, skromna księżniczka + pas z kryształków w talii i przy wykończeniu gorsetu przy biuście. I postawiłam na duuuże kolczyki + bransoletkę |
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
monikkad, gratki
![]() Anesthesia, wódką i wodą przed wejściem na salę. Kieliszkami od szampana chyba się już nie rzuca. marlenqa22, też choróbsko mnie bierze. A kiedy macie ślub? Ja jeszcze o makijażystce nawet nie myślałam ![]() Elrosa, cieszę się Będzie pięknie wyglądać. Dostałam do sukni takie zwykłe ramiączka, ale chcę je przerobić na motylki, one tak pięknie opadają na ramiona ysia, 2 ![]() Dzisiaj przyszły do mnie klipsy (nie na ślub, ale takie jakieś, bo wcześniej nie nosiłam). Chyba nie umiem ich zakładać, po pół godzinie bolą mnie uszy. Macie jakąś radę czy muszę się przyzwyczaić? Fontannę spotkałam raz, było całkiem fajnie. Pod koniec wesela trochę upaćkane - to normalne. Dla mnie np. było za słodko, taka super słodka, super mleczna czekolada... Ogólnie cieszyła się zainteresowaniem. Brać jej nie będziemy, bo i tak nie ma miejsca. Chociaż interesuje mnie fontanna alkoholowa ![]() Nie mogę się spotkać z promotorem w tym tygodniu, więc wysłałam emailem poprawki, dzisiaj. Po 3 godzinach dostałam odpowiedź, że poprawki są naniesione i mogę po nie wpaść na 5 minut. Wiecie, promotor - skarb Sorki za offtop
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nie ma mnie póki co tu na wątku bo jestem ciągle zaaferowana kwestią wyboru fryzjera
Do klubu wrzuciłam kilka fotek, proszę o pomoc.
|
|
#1090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to nie byłoby problemu, jak mi zrezygnują nawet 2 osoby to podjadę podpisać nowy aneks, bo po co mam płacić i później patrzeć na puste krzesła Cytat:
![]() Cytat:
Trafiłam na super wygodne Dodatkowo mają gąbeczki, żeby nie uciskały Kolczyki i bransoletka w załączniku. Przy przymiarce zobaczę czy kolczyki pasują do sukni, jak nie będę szukać dalej
|
|||
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas też, tylko i wyłącznie za siebie! ![]() Dotka, ja też w dzieciństwie sobie nie do końca zęby wyprostowałam, bo miałam aparat zdejmowany i w dzień jak go nosiłam to w ogóle nie mogłam wtedy mówić, a w nocy mi wypadał... ale jednak jako tako zęby się wyprostowały, a nad stałym nawet nie myślę, pogodziłam się już ze swoją lekką wadą zgryzu Nie stać mnie na stały, a byłaby to kwestia czysto kosmetyczna, więc odpuszczam.Co do nakrycia, to te tiulowe też do mnie nie do końca przemawiają... ja bym poszukała jakiegoś fajnego nakrycia, ale niekoniecznie żakietu, może czegoś w stylu materiałowej narzutki, ale nie o fasonie żakietu? Cytat:
My liczbę gości też mamy potwierdzić do 7 dni przed weselem, ale na zaproszeniu podajemy termin potwierdzenia do 8 sierpnia - myślicie, że to dobry termin?
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-24 o 17:28 |
||
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1094 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Ehhh wywaliło mi cytowanie i muszę zaczynać od nowa
![]() Cytat:
![]() Gratki za bieliznę! Co do poprawin: to jest bardzo możliwe, może nawet lepiej że macie dania przygotowane na świeżo ![]() Cytat:
![]() Bardzo tanio wyszło czasu poświęconego pewnie dużo, ale za to jaka satysfakcja! ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Paula moja siostra miała wesele na sali z kucharkami i w czwartek i piatek trochę pomagałam - myłam talerze, ustawiałam stoły. U nas to nic dziwnego, ale my gości do roboty nie zaganialiśmy. Jedna ciocia była pomóc w marynowaniu mięsa itp ale nic na siłę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jesli nie byłas tamtych pewna to szukaj dalej ![]() Cytat:
![]() Szczerze - to dużo lepiej wygląda sama podświetlana kurtyna niż z tego typu serduszkami. A może cos takiego jak w załączniku? Sunrise28 gratuluję obrączek! ![]() Annic gratki za buty! ![]() Ad rem, Cornflower dziękuję ![]() Elrosa Super że da się wprowadzić przeróbki w sukni ![]() Zdradź sposób na takie chudnięcie! ![]() Cytat:
Cytat:
Tyle dobrze że teraz dała Ci znać a nie później to jeszcze kogoś znajdziesz. Powodzenia!![]() Ja teoretycznie jestem umówiona na make up ale zaczęłam szukać innej w razie gdyby jej makijaz mi się nie spodobał. Próbny u niej mam dopiero 1 maja. Już mam jedną na oku i jutro bede dzwonić. Cytat:
U nas będzie tak, że otwarte będzie po 1 rodzaju każdego, potem w razie potrzeby kelner będzie otwierał, na stoliku będzie też otwieracz. Dotka mi się wydaje że do twojej sukni nakładane bolerko (tylko tiulowe) będzie wyglądało lepiej
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-03-24 o 18:03 Powód: zapomniałam o załącznikach :) |
|||||||||
|
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Say ja na panienskie zapraszam najblizsze kolezanki, bedzie nas w sumie chyba z 8 max 10
Enzunio lipnie wyszlo z Twoim panienskim, ale masz racje, lepiej odwolac niz sluchac narzekan! zreszta ja serio nie rozumiem o co ta burza! przykre to ![]() Ijaa piekne rozowe majteczki ![]() Docik swietna fryzura ![]() Dotka dziewczyny dobrze radza, ze tiulowe bolerko by pasowalo bardziej, moze przymierz z suknia jak masz mozliwosc i zobaczysz, a noz Ci podpasuje. Ysia kolczyki starcza! te drugie sa piekne ![]() Opium super podroz poslubna! zazdraszczam! Elrosa bardzo fajnie, ze da sie przerobic te rekawki jak chcesz, bo wygladaja ekstra ![]() co do zebow, moje sa proste, na szczescie, ale za to niestety wybielic nie moge, bo mam bardzo nadwrazliwe zeby i moaj dentystka mi kategorycznie zabronila. U nas nic nowego ze slubem, w srode mamy sejse narzeczenska
|
#1096 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam na rozmowie w sprawie stażu strasznie sie bałam no ale w śr idę na szkolenie zobaczymy co z tego wyniknie może się dostanę trzymajcie kciuki ale pewnie będę miała mniej czasu na forum mam nadzieję że nie zapomnicie o mnie![]() Sprigtime a jak tam u Ciebie?
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Jak gratis to żal nie skorzystać
Dziewczyny Wy same organizujecie sobie panieński czy przyjaciółki/siostry/koleżanki Wam organizują?
|
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poratujcie, gdzie oprócz Etsy można dostać taniej! tego typu ozdoby do włosów?
Gdzie szukać ? Albo któraś ma pomysł, jak łatwo samemu takie coś wykonać?![]() ![]()
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
U nas organizują świadkowie
6 kwietnia zaczynamy kurs tańca użytkowego
|
|
|
|
#1101 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A od sali mamy pokaz fajerwerków i wiejski stół Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też zakładam aparat po slubie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Dziewczyny, nie dam rady nadrobic
![]() Jestem mega chora, mam wysoką gorączke, a jutro musze iść do pracy na...15h ![]() super....Potrzebuje krótkiej rady: obleci ten fotograf? Ja sie nie znam za bardzo, ale podejrzewam, ze dupy nie urywa...ale zaproponował mi dobrą cene ze wzgledu na czwartek i myśle czy warto ![]() Oferta -od przygotowan do oczepin -plener w dniu slubu lub w innym wybranym -300 obrobionych zdjec na plycie -galeria internetowa 300zdjec -skórzany album lub fotoksiazka 80zdjec Po rabacie 1600zł
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-03-24 o 19:50 |
|
|
|
#1103 |
|
BAN stały
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa, oświadczam, że niczym się nie przejęłam, żeby nie było
![]() U mnie nie mogę rzucać kieliszkami od wódki, bo mamy kostkę brukową i nie pozwalają, musimy tłuc szampanówki ![]() Ysia, pierwsze są super Mam wenę, powera i dobry humor Tak w ogóle odmówiło nam 6 osób Może jednak zmieścimy się na sali
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie. Hmm, sama nie wiem co myśleć. Od rana czytałam opinie o tej firmie i się przeraziłam. Traktują pracowników jak g..., jest bardzo duża rotacja niestety (mają nawet 2 biura do rekrutacji ). Sama rozmowa trwała ponad godzinę. Miałam też kilka testów do rozwiązania. Od rana miałam ścisk żołądka i mega stresa, ale wszystko odpuściło jak tylko weszłam do biura. Oby tak samo było na ślubieDo końca tygodnia mam mieć decyzję. Sama nie wiem czy jest sens tam pracować. Do środy mam chorobowe i nie wiem co robić. Oczywiście na rozmowie nie powiedziałam, że jestem na L4. Jedyny plus, że podobno dobrze się tam zarabia, ale też dużo pracuje. Zdjęłam też pierścionek, jak któraś z was mi kiedyś radziła i chyba dobrze zrobiłam. Nie zapytali wprost jak moje życie prywatne, ale bardzo wokół tego krążyli ![]() Ze spraw ślubnych, mieliśmy odebrać obrączki, ale jubiler przełożył na środę
|
|
#1105 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie największy problem z mamą dzień, w którym ona zakupi sukienkę będzie okazją do świętowania ![]() Cytat:
tylko szampan ![]() Cytat:
![]() marlenqa22 jeszcze jest czas, jestem pewna, że znajdziesz inną babeczkę! powodzenia Cytat:
Cytat:
![]() U nas za 5 lekcji biorą 150zł !! Cytat:
ale koronkowe bolerko moim zdaniem niezbyt ![]() może jakiś krótki delikatny sweterek? ![]() zły jeż jakie efekty po wybielaniu? ![]() i wrażenia po spotkaniu rodziców? ![]() Cytat:
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też tłucze się kieliszki od szampana
pisałam Wam rano, że dostała projekt zaproszeń, napisałam dziś tej kobiecie 2 maile, co do wprowadzenia poprawek, zadzwoniłam do niej w południe i poprosiłam o przesłanie frontu (była w trasie nie mogła rozmawiać) po czym gdy udało mi się po wielokrotnych próbach dodzwonić do niej około godziny 16, nawet nie wiedziała że jakieś maile do niej napisałam z poprawkami i bezczelnie powiedziała, że ona juz nie pracuje o tej porze i że projekt wyśle przed drukiem. Ja na to pytam to kiedy? Ona nie wie Mnie się nie spieszy z tymi zaproszeniami i tak je dostane w przeciągu 2 tyg, ale jej stosunek co do klienta to koszmar :/ powinna się bardziej postarać ![]() Byłam dziś zrobić sobie paznokcie hybrydowe ![]() Miałam nierówne paznokcie i kobietka mi musiała je zrównać, ale nawet na krótkich wyglądają bardzo ładnie już wiem, że na ślub będę robić hybryde nawet jak będę miała krótkie pazurki wrzucam foto, trochę niewyraźne ale coś widać
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1108 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wszystko w porozumieniu ze mną (ja właściwie w ogóle nie chciałam panieńskiego, ale jej pomysł jest tak fajny, że z chęcią wezmę w nim udział )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
paula600324
![]() Lg_ago, na ebay Ostatnio szukałam girland i wyskakiwały mi takie opaski na gumceRobusta, ładnie Na miniaturce lepiej widać.Kochane, w Tesco i Biedrze jest coca-cola 1l x 2 lub pepsi 1.75 x 2 za 5 zł. I tak się zastanawiam czy warto już kupić na stół. Wesele za 5 miesięcy, da się kupić taniej np. w eurocash? Chciałam przejrzeć ich ofertę, ale akademicki internet nie pozwala... chociaż mogę czytać wizaż ![]() A tak po za tym, to prawie dogadaliśmy się do tortu. Zostaje do ustalenia smak i ogólne wykonanie, jakieś tam szczegóły. 40zł za kg, śmietanowe przystrojenie z owocami Ponawiam też pytanie o poduszki do gorsetu. Gdzie je można dostać? Byłam w kilku pasmanteriach i nic
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-03-24 o 20:33 |
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Annic- zazdroszczę kupna butów, to moja zmora
![]() Sunrise- czytając Wasze opinie też sobie tą fontannę odpuszczam ![]() Paula – o to widzę ze u Was też sobie za taką fontannę liczą, pani z obsługi na moja minę gdy powiedziała ile ta przyjemność będzie kosztowac zaraz zaczęła tłumaczyć że dużo owoców jakieś pianki nie pianki wchodzą w cały komplet , oczywiście osoba obsługująca to i bajery w stylu podświetlenia stół i fontanna , no trudno jak na 1000 zł i tak nie bardzo mnie to przekonuje Wiesz mimo wszystko kucharka wg mnie powinna się już wszystkim zajać na zasadzie płace-wymagam , a co gdyby rodzina nie była w stanie/ nie chciałaby kucharce pomóc – to na stołach były by chipsy i paluszki ?21Klaudyna- też musze moją mame zagonić do sklepu bo póki co moja suknia jest na tapecie , ale w końcu ona tez jakoś musi się prezentować ! Elrosa – powiedz jak to zrobiłaś?? Tzn schudniecię oprócz tam gdzie nie trzeba ? doczytałam już , oj Tż by się coieszył jakbym przed nim wywijała ![]() Anesthesia – u nas tłucze się szkło po szampanie ![]() Marlenqa- tak jak radziła któraś z dziewczyn może poproś swoją makijażystkę o numer jakieś innej polecanej przez nią? Albo popytaj wśród znajomych? Będzie dobrze masz jeszcze trochę czasu Dotka90 – u mnie było było podobnie , jako dziecko byłam u ortodonty który kazał mi nosić tylko na noc aparat (taki w całości z drutami u góry i na dole) , podejrzewał ze jeżeli wszystko dobrze pójdzie aparat na stałe nie będzie już potrzebny , ale oczywiście jak to dziecko nosiłam sobie kiedy mi się chciało , a później jak się okazało ze musze mieć aparat na stałe to już zawsze cos wypadało a to rodzice nie mieli zbytnio pieniędzy a to nowe gimnazjum to będą się śmiać, a to 100dniówka to jak to z aparatem no i teraz też zęby nie są idealne, żałuję jak nie wiem ![]() Zazdroszczę ze nikt Wam się nie wtrąca w sprawy ślubne ![]() Piękna suknia Linaewen – nasza córeczka też ma 2 imiona , sporo osób się dziwiło ale dla mnie to jakieś takie naturalne , ja mam 2 imiona Tż też więc malutka też musiała mieć Ysia – ja byłabym za kolczykami numer 2 Lemon_Drop – czytasz mi w myślach bo właśnie myślę o naszych inicjałach albo o takich kulach(coś jak dodałaś jako 3 zdjęcie ) u nas wyglądałoby to tak jak wstawiam w załączniku ![]() Mysza93 – zazdroszczę tylu atrakcji , u nas zespół na pewno zapewnia efekty swietlne a my sami myślimy nad wytwornicą (wreszcie wiem jak to się nazywa ) dymuPysia – dużo zdrówka życzę! Springtime- dobrze że masz już tą rozmowe za sobą Skoro firma ma dużo chętnych do pracy to faktycznie „mogą przebierać” i niestety często jest to na zasadzie „jak się nie podoba to wypad” poczekaj na ich odpowiedź a jeżeli będzie pozytywna to zastanów się czy faktycznie chcesz zarabiać więcej ale kosztem dużej ilości pracy i pewnie stresuRobusta- troszkę słabo widać pazurki ale wydają się być fajne dziewczyny co myślicie o tych kolczykach? Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-03-24 o 20:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

drugie sa piekne! i w zupelności wystarczą!

ostatnie dni były dość intensywne, także pod względem ślubnym:

Przecież 2 m-ce przed weselem nie robią zakupów, nie dekorują sali, nie ustalają niczego, niech nie przesadzają 
Dla mnie to nie byłoby problemu, jak mi zrezygnują nawet 2 osoby to podjadę podpisać nowy aneks, bo po co mam płacić i później patrzeć na puste krzesła 

obrączki super