|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
jaka słodziutka
piękne oczka Cytat:
|
|
#512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
no i ja tak kombinuje z tą tula,jutro idę kupić ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() po 1 gratki dla maluchow za ukoczone miesiace ![]() po 2 lece nadrabiac dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#514 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- idę ziutka glutka kąpać.... do jutra
|
|
#515 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wynika z tego, ze mozna sie tu sporo dowiedzieć. Sa dziewczyny, ktore szperaja po necie, wypytują lekarzy, czy sa podwojnymi/potrojnymi mamami i dziela sie swoją wiedza i doświadczeniem plus oczywiście historie o t. i tak leci wątek za wątkiem ![]() Wiki dziekuje za miłe słowa
|
|
#516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn wszystko robi o czasie
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego pierdzielnik w kuchni, z kosza na pranie się wywala, a do podłogi można się przykleić zostawić facetów na 3 dni
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Pani neurolog na pierwszej wizycie stwierdziła lekka asymetrię. Byliśmy na dwóch zajeciach, ale się Jasiek sam wyprostował i i rehabilitantka i neurolog stwierdziły, że dalsze ćwiczenia nie mają większego sensu - to znaczy gimnastyka dla samej gimnastyki by była, ale leczenie nie potrzebne. Wpadam i wypadam ![]() Z Jaśkiem na szczęście wszystko ok. Przyjechała mama, zbadała, Jaśko wychodził z siebie z radości i próbował zjeść stetoskop Mam obserwować i jeśli w ciągu 24 godzin od upadku nic się nie stanie, to i spokojnie oddychać![]() Kupy nadal nie ma... za to jest ryk przy probie włożenia czopka Aha, chwalę się - w jedno popołudnie, a dokładniej dwie godziny załatwiłam datę chrztu (wizyta w kancelarii, obdzwonienie wszystkich zainteresowanych, zaproszenie babć), sale na chrzciny (dogadane "czekadełko", rezerwacja sali) i zamówiłam tort (tylko mam się na smak i wygląd zdecydować, ale to za tydzień). Ufff... Jutro nadrobię wątek, bo ssak wzywa, a potem to już tylko spać. |
|
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
Cytat:
Cytat:
właśnie mi przypomniałaś,że dawno nie byłam na fb Obczaję![]() No tak, ma ładne włoski Powiedz ile Majula waży?Bo w porównaniu do Tuśki to na serio wydaje się szczupła
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-03-24 o 20:35 |
||
|
|
|
#521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wam juz dzieciaczki pełzają po domu, siadają a nawet i proboją stawac
......a tez juz chce eee łeeeee ![]() gratki!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktos was korzystał z tego portalu>??
http://www.babyssecret.pl/today/scoo...red-33989.html super rzeczy sa tz znalazł ale nie wiem czy rzetelne ![]()
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za opinie dziewczyny
tak jak matal myśle że po kształcie to dwójki- no nic dowiem się jak reszta zębów wyjdzie kiedyś Wikuś mnie za tą fotkę utłucze
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
o kurna zapomniałam że na 21 mieliśmy termin do poradni rehabilitacyjnej na który czekaliśmy ponad miesiąc
|
|
#526 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ![]() wszystkie warzywa dałaś razem tzn. jak? bo nie do końca rozumiem jest prześliczna Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, które mają kaszki holle - jak długo trzymacie je otwarte? Na opakowaniu jest info, że 3-4 tygodnie, ja mam właśnie otwartą od początku marca, a że to tylko do ekspozycji, to 3/4 albo i więcej tej kaszy jeszcze zostało. Kiedyś gdzieś trafiłam przypadkiem na informację, że jak się ją trzyma w lodówce, albo jeszcze lepiej w zamrażalniku to można dłużej używać ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Cytat:
ciekawe jak długo Wam teraz każą czekaćA i jeszcze jedno pytanie. Chciałabym młodemu podać szpinak. Z której firmy szukać, który ma najlepszy skład? |
|||||
|
|
|
#527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hania dziś np najadła się konkretnie, zjadła kaszkę, popiła butelką a potem opróżniła pierś. i gdy 45 min później kładłam ją spać, wystarczyło ją włożyć do łóżeczka i dać pieluszkę, obrócila się na boczek i zasnęła w 2 minuty. a też z reguły zaspiała przy/po piersi. wniosek? jak się piersi domaga tzn że jest głodna/chce pić, bo nie ma problemu by zasnąć bez piersi gdy ma pełen brzuszek... Cytat:
niezły Miłosz z tym stawaniem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasiuni_a, ale bym się wkurzyła, gdyby mi ktoś tak chciał dziecko dokarmiac ![]() Teacherko, gratki za ząbka |
|||||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
jablka slodkie? ja kupuje rubiny bo innych Maciej nie jada
Cytat:
...pieklam na poczatku jablko (piekarnik albo mikrofalowka) ale teraz daje tylko surowe tarte na szklanej tarce
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
|
#530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak juz mi zmalaly ![]() cyce jak donice Cytat:
Cytat:
Nam dzisiaj minął szybko dzien, pojechalysmy kolo 9 do mojej przyjaciolki i siedzialysmy u niej do 17 super bylo Julka bylo o dziwo grzeczna i coreczka kolezanki juz nie wyrywala malej rąk i nog![]() aaa i dalej nie wiem co sie ze mna dzieje tzn z moim organizmem bo niby wyniki badan dobre są ale zapisalam sie pierwszy raz do jakiegos szamana na srode(bioenergoterapeuta) zobaczymy jakie choroby mi wyczaruje---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() o kurde :/
|
|
#531 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym sobie absolutnie żadnych wyrzutów nie robiła z tego wspólnego spania, oczywiście o ile pasuje to nie tylko Kubusiowi ale i Tobie i Twojemu mężowie. czasami nie ma sensu zastanawiać się "a co ja zrobię za x miesięcy", bo sprawa może się sama rozwiązać, Kubuś zacznie się mniej budzić w nocy, nie będzie momentu zabierania go do łożka itd. moim zdaniem na walczenie z nim zawsze będzie czas, teraz cieszyłabym się każdą możliwością pospania Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajne są te ze słomką: http://exclusivebaby.pl/bidony/canpo...ka-56-109,441s albo taki: http://exclusivebaby.pl/bidony/canpo...a-56-510,1408s można do nich kupić wymienne rurki i takie szczoteczki do czyszczenia ![]() no i ten aventu też ok ten o którym mówi Karolson też fajny, chyba o tym pisała: http://lovi.pl/pl/produkty/23/Kubek+treningowy a tak jeszcze zapytam - nie możesz jednocześnie uczyć picia i przystawiać nadal do piersi w dzień? przynajmniej póki tego picia nie załapie? bo wg mnie jest trochę tak jak Tassia napisała, zbyt drastycznie chyba do tego podeszłaś.... Cytat:
![]() trzeba jej pokazać piersi bez stanika ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- chwalę się ![]() ![]() ![]() Hania piła dziś z butelki najpierw rano wykorzystałam swój patetnt który poleciłam wczoraj Motylkowi i na 90 ml wody dałam miarkę mm - wypiła 30 ml a po wieczornej kaszce dałam wodę i też 30 ml wypiła apróbowałam podawać od 2-3 tygodni ![]() aha, i mam patent dla tych, którym w Tutku opada budka w spacerówce trzeba odkręcić budkę i wyjąć takie metalowe podkładki, skręcić znów dość mocno ale na tyle, by dało się budkę składać - pięknie się wtedy zatrzymuje na każdym "oczku"
|
||||||||
|
|
|
#532 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak, próbowałam i już w trakcie odkładania był płacz, a później było jeszcze gorzej. Takie "zwarcia" robił i "warczał" i krzyczał, że po kilku minutach go wyjęłam. Takie odkładanie sprawdza się tylko wieczorem po kąpieli jak go kładziemy na noc. Kąpiel, buziak, konik morski i młody sam zasypia, nawet nie muszę siedzieć obok. Szkoda, że w dzień tak nie działa, no ale nie można mieć wszystkiego ![]() Cytat:
(wina hormonów i braku tej przerwy). Kolejna @ standardowa, niczym się nie różniła.Cytat:
![]() o kurcze, może jak zadzwonisz to da radę gdzieś Was wcisnąć w niedługim czasie? |
|||
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałam dziś w Biedrze wózek spacerowy Kinder Kraft - miała któraś z Was z nim styczność? Tak się zastanawiam czy warto jako drugi wózek dla młodego, cena 189 zł wiec tani jak barszcz.
http://www.lowcapromocji.com/2014/03...biedronka.html |
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
ma ktos pomysl jak nauczyc dziecko pic z lovi 360? bo maciej nie kuma
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie to trochę za wcześnie na ten kubek...
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
w srode o 17 30 mam neurochirurga
![]() kupa szmalu pojdzie wiec licze ze cos sie dowiem ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- pewnie tak ale z tego aventa od 4 miesiaca w ogole nie chce pic ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- pewnie tak ale z tego aventa od 4 miesiaca w ogole nie chce pic
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam ten kubek po córce kuzynki ale jeszcze nie dawałam Stasiowi z niego pić. Muszę w końcu wypróbować.
|
|
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
VEA kurcze
biedny mały na pewno będzie wszystko oki ![]() EWACIA Adi jest bezbłędny ![]() NEPHELIM ekstra zdjęcie!uśmiałam się i super tort mi się wydaje że to 3?????POZIOMKOWA super że Ci się udało!! wiem jakie to super uczucie no moja usnela przy butli i tu mam problem bo budzi się po 30 minutach z płaczem :/ nie wiem o co chodzi :/ dodam że leci jej muzyczka w tlebo inaczej by wszystko słyszała co się w salonie dzieje a mieszkamy u rodziców i tu nie zawsze jest .. ciszaXVIOLET słodka Wiki ASIEK tak byłam widziała przepisala nam masc robiona po ktorej niby zniknęło trochę i na nowo się pojawiło a Dermatolog spojrzał i mówi żeby się nie przejmować że przejdzie nic to takiego strasznego przepisał masc jedną gotowa druga do zrobienia i powinno zniknąć a jak nie to za miesiąc się pojawić Lena ma trochę AZS właściwie od urodzenia no ale liczę że to poznika
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Susana w tym baby secret sklepie jets do jutra promocja 279 i 299 na takie wozki:
![]() ale tez nie wiem cyz dobre i czym sie kierowac mam polecone dwie parasolki ale sama nie wiem cyz mi beda potrzebne bo teraz przesiadłam sie z mury na Inglesine Zippy i chyba zostane w tym do zimy najmniej
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia ja wożę Stasia w spacerówce Graco (kubełek) i młody nie narzeka ale tak się zastanawiam nad dokupieniem czegoś jeszcze bo za takie pieniądze ten wózek. Z drugiej strony jak nie wart tych 189 zł to lepiej odpuścić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

piękne oczka 

i włosy przyciemnię 

masakra .. Dzisiaj idziemy do dermatologa na wizytę żeby sprawdził te zmiany na ciałku leny i jakieś kropki i sucha skórke zobaczymy co nam powie

tzn wszystko robi o czasie
zostawić facetów na 3 dni 

......a tez juz chce
eee łeeeee