|
|
#4891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
A tak na poważnie to myślę, że każdy z nas jest w jakiś sposób trudny ![]() Kocham tego faceta no ![]() a z tego co zauważyłam (nie wiem, może to tylko zbieg okoliczności) to panny raczej wiedzą czego chcą i mają swoje zdanie, którego nie boją się wyrażać. Też tak masz? 8-10kg to jest prawie tyle co dzieciaczek + wody płodowe + łożysko + nadmiar wody w organizmie. Także szybko powinnyśmy to zgubić. Gorzej jak przytyjemy po 20kg ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Kochana uciekam spróbować zasnąć. Jak nie będę mogła to napewno jeszcze tutaj zajrze hehe ![]() P.S. Fryzjer przeniesiony na jutro Dobranoc
|
|
#4892 | |
|
Rozeznanie
|
Uch! Doczytałam. Ostatnio takie spokojniutkie, cichutkie byłyście a dziś
Coś miałam Wam odpowiedzieć ale nie pamiętam. Aha! Monika - przeciwbólowe pewnie i tak by nie pomogły, bo to ucisk na nerw i trzeba przeczekać z zaciśniętymi zębami... Byłam dziś na tych warsztatach "Mamo to ja". Tak jak przewidywałam było dużo reklam i przekonywanie do produktów, ale i ciekawie było: położna pokazywała jak kąpać dziecko, jak chwycić przy przebieraniu, żeby bioderka były bezpieczne. I facet od fotelików samochodowych był niezły - traktował lalkę jak lalę - nie jak dziecko, ostrożnie. Ale co miał pokazać to dosadnie pokazał np. gwałtownie walnął w źle zapięty fotelik i zrobiło to duże wrażenie na wszystkich... Pokazał wózek, w którym się zakochałam! Widziałam kiedyś reklamy w internecie, ale zobaczyć na żywo to co innego - z łatwością się składa, sam rozkłada ma dużo fajnych udogodnień. https://www.youtube.com/watch?v=UDcxXLuB0o0 Kobiet było bardzo dużo, taki spęd trochę, ale ok. Dostałam sporo ulotek, gazetek, katalogów i drobnych gadżetów. Cytat:
![]()
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-03-24 o 23:03 |
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo a jak nie będzie po mojemu to niestety foooch ![]() Śpij smacznie i spokojnie dobranoc |
|
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
Ja przyszłam to się rozchodzicie
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wygląda na bardzo lekki. Ciekawe jak na naszych chodnikach by się sprawował ![]() ja wróciłam byłam zrobić kisiel tylko ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
mój Ryby i chyba dobrze, że tak się złozyło
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-03-24 o 23:06 |
||
|
|
|
#4896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Padłam z tekstów o fryzurkach i fryzjerach A co do tytułu wątku to mi się podobał ten, w którym było coś o ruchach malucha, nie pamiętam która była twórcą ![]() Mnie wczoraj z rana obudził ból gardła. A potem pogarszał się z godziny na godzinę bolało mnie po bokach brzucha przez biodra i nad pośladkami, z czego tam okropnie! aż się popłakałam z bezsilności i bólu.Zmierzyłam temp było 37,3 a potem już 38,1... pisałam do lekarza bo obudził się we mnie dodatkowo strach. No i kazał mi brać paracetamol na zbijanie tempki i tantum verde spray na gardło. No i badanie moczu, bo możliwe że albo wirus albo nerki. Całą noc nie spałam, obudziłam się o 2 w nocy po kilku godzinach snu. Temp w nocy po leku była 37,5 ale na szczęście minął ból pleców, juz po jednym apapie, bo on był najgorszy. Dzisiaj lepiej i po drugiej dawce tabletek tempka już była 36,8... w południe wzięłam trzecią tab. bo zaczyna rosnąć,tzn. 37,2.... Potworny ból gardła nadal i kicham strasznie. Gardło płuczę jeszcze wodą z wodą utlenioną, robie inhalacje z soli fizjologicznej. Dzisiaj jeszcze mąż mi kupił wodę morską do nosa i maść majerankową.
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-03-24 o 23:24 |
|||
|
|
|
#4897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci bardzo, też mnie dopadło przeziębienie, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, też tantum w sprayu i apap. Myślałam, że oszaleje... Mam nadzieję, że szybciutko się wykurujesz grzej się pod kołderką i dużo witaminy C <3
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie grzecznie śpią
a mnie naszło na twaróg ze szczypiorkiem. Taki zwykły jak babcie robiły.. A ja nienawidzę twarogu ![]() <3 |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Latte jak zaczynałam nadrabiać, to jeszcze się świeciłaś na pomarańczowo. teraz i ty wymiękłaś
![]() ja nie wiem, coraz później chodzę spać i nie przeszkadza mi to zbytnio, tyle że na śniadanie mam obiad koło trzynastej ![]() nie miałam nigdy lumbago, ale słyszałam. jak mój tż kwiczał już momentami przy korzonkach, znaczy że naprawdę mu dokuczały i dwa tyg l4. choc w sumie i tak krótko był, ktoś był na korzonki podobno 2 miesiącemam oficjalnie l4 od dziś/wczoraj. jednak nie było badanka u ginki, tylko papierki mnie gardło tak od tygodnia boli co drugi dzień. a akurat teraz mam ochotę na lody czekoladowe od tygodnia odczuwalne ruchy jelit są możliwe technicznie, mam tak odkąd pamiętam i to mam na co dzień. dlatego się tak zastanawiałam czy i kiedy rozpoznam ruchy, bo mi się codziennie rusza wszystko w środkumówiłam dziś gince, że chyba czuję ruchy, a ona że 15 tydz(od poczęcia ![]() dobrej nocy
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-03-25 o 04:13 |
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście wieczorem
Aż humor z rana lepszy jak się czyta o fryzurkach... ja nie jestem w stanie wejść do wanny sama...usiedzę w niej max 5 minut więc nawet nie mam możliwości krzaczorów z nóg usunąć a co dopiero mówić o fryzurce tu i ówdzie może faktycznie elektryczną mojego Tżta coś zdziałam ;P a lepsza taka do golenia czy strzyżenia głowy?
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
Witam się porannie
Czytam i nadrabiam i się śmieje do monitora.. szalone mamuśki ![]() Ja do myszki już od bardzo dawna używam elektrycznej ze względu na lekkie AZS no i wiadomo.. sucho, boli i swędzi brrr... ale jak chcę się wystroić dla kogoś to podgalam maszynką co by gładziutki było ![]() Ale o depilacji z TŻ to nigdy nie słyszałam.. uśmiałam się z was niesamowicie! Ale to na pewno zacieśnia więzi.. co ludzkie nie jest nam obce ![]() Trzymam kciuki za wizytujące mamusie Za każdym razem gdy Was czytam to mam ochotę na jedzenie! Wczoraj u przyjaciółki zjadłam kiwi A dziś będą płatki chockapic a później z pewnością jakaś kanapeczka z kawusią Dziewczyny szczerze Was namawiam do ćwiczeń mięśni Kegla... od nastoletnich lat miałam problemy z pęcherzem.. zdarzało mi się wiele razy popuścić kilka kropel przy kichaniu czy kaszlu (na szczęście bardzo rzadko je miałam ) i bardzo mi pomogły kulki gejszy Nie dość, że pożyteczne to jeszcze przyjemne Tak jak Paulina chodzi na zajęcia ruchowe, może zapodać sobie kuleczki a mięśnie ćwiczą się same, lub przyz wykłym spacerze czy odkurzaniu. To naprawdę pomaga! Ja już serio miałam wizję nietrzymania moczu koło 40 Ja już brałam leki tak silnie ryjące wątrobę na mój pęcherz a teraz jak ręką odjął. Polecam Poza tym fajnie jest ćwiczyć mięśnie przy ![]() Tak wybiegacie w przód z zakupami dla dzieci, wózki, kocyki.. ja jeszcze jakoś nie czuję tej czaczy. Chyba będę złą mamusią Nie dotarło to do mnie.
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
śmiechu co nie miara z rana. Fryzurki obłedne są dziewczynki
![]() ja ostatnio się zaniedbałam to az maż mi mi mowi zebym sie wydepilowała:P nigdy az tak zle nie bylo a teraz juz poprawa ![]() ja wczoraj oglądałam wózki i już chyba wybrałam jeszcze tz musi zaakceptowac, widzialam na allegro ale jeszcze u nas w miescie musze zobaczyc wiem na 100% ze spacerowka bedzie z firmy graco, a reszta sie okaze.co do tytulu to kiedys glosowalam na ten tytul o ruchach takie wlasnie odzwierdzieliby nasz obceny stan a na koncu mozna dopisac wrzesniowki 2014
|
#4904 |
|
Rozeznanie
|
Ale mój urwis dzisiaj pływa
Co chwilkę czuję jak się przemieszcza, a to kopnie, a to posmyra
|
#4905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawdza się fajnie, jest lekki, zwinny, mieści się w bagażniku samochodu, łatwo rozkłada.http://www.e-graco.pl/product_info.p...9#!prettyPhoto
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wczoraj wieczorem uśmiałam się czytając Was, ale nie mialam sil nic napisać. żołądek znów mnie bolał dziś już bedę na samym tylko kleiku, bo mam dość. Niedługo idę do ginekologa ale tylko po L-4, bo badanie mam dopiero 15.04., może już płeć wtedy poznam? chciałabym, bo mogłabym coś kupić dla dziecka![]() moja przyjaciółka-matka chrzestna mojej córki- to zodiakalna Panna, także mi ten znak pasuje
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
hmmm. chyba i ja wybiore sie do fryzjera
![]() w poprzedniej ciazy juz pod koniec Tz mial zabawe i bawil sie we fryzjera aale ja mam taka edektryczna naszynke do golenia intima musze tylko dokupic baterie i do dziela. zaraz zmykam na zmiane opon i badanie techniczne. znalazlam na necie staniki go karmienia http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...022871522.html co myslicie, dzis jeszcze zajrze do sklepu odzieza ciazowa moze tam cos znajde. a i jeszcze znalazlam fajne koszulki jak tylko sie dowiem jaka plec to kupie http://allegro.pl/tunika-koszulka-ci...059751675.html ja tez niestety mam I stopien otylosci i musze sie pilnowac, ale nistety slodycze to moja zmora i nie potrafie sobie ich odmowic, ja juz niestety mam +3kg choc licze ze nie przytyje wiecej nic w poprzednich ciazach 9-11 kg
|
#4908 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ... Ja ledwo kończę nadrabiać te strony, które powstały jak miałam brak internetu a tu codziennie powstaje tyle nowych, ze ledwo poczytam nowe i szybko sie cofam do starych a w tym czasie powstaje znowu kilka nowych
Wstałam z łóżka i teraz leżę na narożniku w szlafroku a dopóki nie podniosę tyłka do zrobienia śniadania to bede sie czuła ledwo żywa... Bo dopiero po śniadaniu żyje a przed ciaza ze śniadaniem mogłam czekać nawet 2 godziny po pobudce Słońce swieci to czeka mnie mycie szyb na balkonie bo u nas w bloku zamiast barierek sa właśnie szyby i strach juz je oglądać Wczoraj znaleźliśmy kawałek od domu polsko ruski sklep z żywnością i zdobyliśmy majonez winiary i inne rzeczy, ktore lepiej smakują Pl niż niemieckie Ja złapałam za dwa słoiki pomidorów takich w zalewie octowej i jeden cały wczoraj pochłonęłam w 5 minut Musze tez sie wytłumaczyć z tego, ze mało cytuje Wasze posty... Obecnie czytam i pisze z tel bo laptop niestety musi pełnić funkcje tv :/ okazało sie, ze mamy tak umiejscowione mieszkanie, ze antena sat nie złapie hot birdu i mój dekoder jest nam teraz zbędny i jedyna możliwość to tv przez neta i laptop podłączony do tv. Denerwuje mnie to baaardzo bo jakość obrazu tez słabsza niż moje piękne hd z dekodera ale dzięki temu człowiekowi, który udostępnia taka stronę i tym którzy udostępniają prawie każdy możliwy kanał tv będziemy jeszcze gadać z opiekunem budynku czy możemy dać antenę na dach i puścić kable martwym kominem bo po budynku jest zabronione.Przepraszam Was za długi post Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4909 |
|
Wtajemniczenie
|
uff nadrobilam a raptem chwile mnie nie bylo
![]() Zaczynam dzis 17tydzien Witam sie z rana,jestem nieprzytomna,wy tez tak macie?no nie moge sie wyspac,mam rano oczy tak zaklejone a codziennie wstaje o 8 bo raz ze moj TZ idzie do pracy i budzik mu dzwoni 10razy Denaris to moze sobie kupie te kulki hmm no my na zajęciach cwiczymy te mięśnie kegla co jest mega nudne... ![]() bezaczek7 ja mam tak jak ty,mi zawsze jeździło w brzuchu po jelitach,mam ogolnie caly czas wzdęcia,slysze normalnie jak mi sie tam trawi pokarm,przelewaja plyny itd...a ruchow poki co nic... Teraz chodze na zajęcia praktycznie codziennie ale zajęc porannych nie znosze bo chce mi sie spac, dzis mam zajęcia po 10 a jutro o 9
|
#4910 |
|
Konto usunięte
|
Mam coś na poprawę humoru
chociaż nie wiem czy to śmieszne ale na pewno prawdziwe ImageUploadedByWizaz Forum1395734990.507835.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4911 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja musze kupować S, bo w biuście się nie mieszczę i mam wrażenie, że wiszą na mnie te ubrania, tylko biust opina.. Czuje sie jak w worku.. Tobie brzuszek rośnie, a uda, pupa i biust zmalał ? ;o też bym tak chciała mi się więcej krągłości zrobiło i nie wyglądam już jak 'wychudzona' osoba.Nie zwróciłam uwagi kto napisał o żłobku, ale to będzie do tej osoby: moja koleżanka niedawno urodziła i jej mama zrobiła sobie w urzedzie pracy "kurs" na opieke nad dzieckiem i teraz ona sie opiekuje jej córeczką i dostaje 1600 miesiecznie na reke. Jak się zbliża emerytura Twoim rodzicom to mogą w ten sposób sobie dorobić, albo pójdź do urzędu i podpytaj czy maja taką osobę. To urząd płaci tej osobie wtedy, ale nie wiem przez jaki okres. Nie wiem czy mówie dobrze, ale coś takiego obiło mi się o uszy ja miałam na umowie najniższą krajową, a do ręki więcej i teraz dostaje z zusu najniższą krajową.. Brrr. Dobrze że chociaż mój mąż dużo zarabia, bo inacz byłaby masakra.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
basia_83 super ta koszulka
podobaja mi sie rowniez takie ze stópkami![]() Za oknem 3 stopnie
|
#4913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ja też jestem Panna - i wcale nie trudna :P my dzisiaj z synkiem na szczepienie jedziemy. Sprzątam od wczoraj mieszkanie i mam cel porobić generalne porządki. Własnie pjję kawę z czekoladą - cudowna. Miłęgo dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#4915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie ten sam chce, moja sasiadka go miala i tez byla mega zadowolona, a masz tą wersję z nosidełkiem czy tylko spacerówkę tzn: czy ma do tego to nosidełko. Bo jak patrzyłam to strasznie drogie to nosidełko, a np z firmy 4baby kosztuje w okilociach 150zl. a ten wozek jest fajny bo ma na picie dla dzieciaczka i przy raczce dla matki tez jest ta podstawka i ma super koleczka zwrotne. a ja zaraz zbieram sie do galerii promocja w esotiqu -70% juz kolezanki pisaly ![]() a i jeszcze jedno jakby ktoras miala problemy z zaparaciami to polecem suszone morele, ja niby takiego problemu nie mam ale po morelach zjedzonych wieczorkiem jest super wyproznienie:P
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
I ja idę z córką dziś na szczepienie. Wsadziłam ją już do spania - wcześniej niż zawsze, bo mamy wyznaczoną godz 12:30. Na szczęście wcześniej wstała (5:30) i już chce spać.
[za wcześnie pochwaliłam, właśnie musiałam do niej iść bo się rozpłakała, właściwie to ciągle płacze... ale szybciej się uspokaja jak wychodzę z pokoju...] Też mam problemy ze wstawaniem, ale w sumie wieczorem czuję, że za późno kłade się spać. Cytat:
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-03-25 o 10:43 |
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
Witam się poranną kawką
![]() Ooo widzę, że już wózki wybieracie pełną parą . Ja przez Was też ostatnio wzięłam się za szukanie odpowiedniego wózka i to jakaś masakra jak dla mnie. Cały weekend z Tż siedzieliśmy przed kompem i szukaliśmy odpowiedniego wózka, ale tych modeli jest taka masa, że łatwo raczej nie będzie. Wczoraj odwiedziliśmy 1 sklep z wózkami i w sumie jeden mi się spodobał bo miał super amortyzację, ale niestety brak skrętnych kół, a początkowo chciałam aby takie były. A teraz zastanawiam się czy to niezbędne?Co do jedzenia to ja przez 12 tygodni nie miałam apetytu, a ostatnio jem i jem, a co za tym idzie zaczęłam przybierać na wadze i dziś było 2kg to przodu. Muszę przystopować, bo mi zwykle nadmiar idzie w biodra, a powiedziałam sobie, że 10kg to maks jaki chcę przytyć. Więc muszę się ogarnąć ![]() Idę na śniadanko, mam fasolkę po bretońsku Mniam
|
|
|
|
#4918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
ma 18 miesięcy - jej datę urodzin w podpisie mam
To będzie będzie ostatnia dawka szczepionki, Uspokoiła się, jest cichutko, już do niej nie wejdę, żeby nie wiem co! Nieraz daję się jej nabrać, wiem że krzywda się jej nie dzieje w łóżeczku to po co tam weszłam?!, tylko pogorszyłam sprawę, bo się rozżaliła, chciała coś wymusić... jak zaśnie twardo to ją przykryję.
|
#4920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

takie specyficzne chyba 

Ślub: 6 września 2008 ___
Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta 

Nie dotarło to do mnie.

dziś już bedę na samym tylko kleiku, bo mam dość. Niedługo idę do ginekologa ale tylko po L-4, bo badanie mam dopiero 15.04., może już płeć wtedy poznam? chciałabym, bo mogłabym coś kupić dla dziecka