|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Różnią się, jeden jest od 1 dnia życia, drugi od 6 miesiąca.
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Ja dalej walczę z katarem wstrętnym. Poza tym ciśnienie daje mi w kość, co chwile głowa ćmi. Ale do jutra co raz ładniej ma być, niech ta wiosna wróci, to wezmę się za pranie i wicie gniazda ![]() Chocolate wow jaka piłeczka śliczna dbajcie o siebie!Morin nie przejmuj się pessarem, nic strasznego, a dzięki temu może trochę bardziej się poruszasz, znam osobiście 2 osoby po pessarze i obie zadowolone Ramona śliczne te ogrodniczki! Pradip były w Biedronce pokrowce na pościel pod łóżko - zakupiłam zielony żeby móc go trzymać pod łóżeczkiem i mieć tam czy zapasy pieluch, czy pościeli właśnie, czy kocyki itp NecroKitty wiedziałam, że cel wózkowy zmieni się po oglądnięciu często tak jest a wczoraj przeszło mi przez myśl zaproponować Ci Jane Muum! Igo to kolejne wydanie Mutsy jakby ulepszenie Evo ale mnie jednak Muum się wizualnie bardziej podoba ale to już rzecz gustu Anteria a co masz z rękami że idziesz do dermatologa? Pytam bo sama mam z dłońmi straszny teraz problem. Cytat:
dobrze, że jest wybór i jest w czym wybierać Dziękuję nie daję się ![]() ja jak musiałam leżeć w styczniu to lekarz kazał dosłownie poziomo, żeby główka dziecka nie uciskała na szyjkę. |
|
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywajcie w trójpaku jak najdłużej ![]() Kakusia tak też myślałam bo czuję różnicę między siedzeniem a leżeniem, ale miałam nadzieję że może jednak da rade bez poziomowania
Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-25 o 11:33 |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Chocolate, sle piękny brzuś Berenika, nie ma za co Ja smoczki kupiłam aventowskie I też wizytuje 10 kwietnia ![]() Po którym tygodniu te wizyty u lekarza są częstsze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy ciocie wizazowe za kompementy i wsparcie
my tez wizyta 10kwietnia ale bez usg niestety :p blue ja tez postawilam na avent ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate, a to nie masz na każdej wizycie usg?
To bedziemy się grupowo wizytowac ja jeszcze badania musze zrobić ![]() Mam nadzieje, że się sprawdza, zarówno u Ciebie jak i u mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam wizytę 12 kwietnia godz.o 10:20
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
ale dzisiaj u nas paskudna pogoda, poszłąm wczoraj spać koło 22, obudziłam się przed 9 i nadal mam ochotę spać... do tego strasznie pieką mnie oczy, zaczynają dawać o sobie znać alergie na pyłki... Cytat:
żebyś jednak dotrwała do tego terminu, chociaż do 38tc Płaciłam za ten z pompką chyba 17 zł, tak mi się wydaje, bo w gemini był za 21 i stwierdziłam, że 4 zł różnicy to bardzo dużo chocolate ale cudny brzuniooo Coś nam niektóre mamusie zaginęły - Izetka , Monica , Rybka odezwijcie się do nas eweden nas podczytuje, ale z tego co wiem, nie ma weny ostatnio
|
|
|
|
|
#3279 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na masaż tż nie ma co liczyć, jak jemu się nawet nie chce mnie podrapać po plecach. Ale wczoraj już byłam w takim stanie że się zlitował i rozczesał mi włosy po myciu.
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate, chyba, że tak
Już się nie mogę doczekać wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 też ostatnio 2,5 tyg temu pisała.
|
#3283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Odebrałam wyniki badań no i wychodzi na to że są ok. Przed wypiciem glukozy wyszło 4,2 mmol/l a przedział [3,5-5,6] a po dwóch godzinach wyszło 4,8 mmol/l a przedział [do 7,8] Pogoda się troszkę poprawiła, nadal pada ale już nie tak intensywnie jak wczoraj no i po porannych wiadomościach wiem już dlaczego u nas tak zimno. No skoro w górach śnieg spadł to jak tutaj może być ciepło. Dobrze że tutaj nie sypnęło śniegiem bo już opony na letnie zmieniliśmy ![]() Zaraz jeszcze przyjdzie położna. Małej znowu się pewnie nie spodoba jak będzie mierzyła jej tętno. zawsze wtedy zaczyna wariować niesamowicie i kopie tam gdzie jest ta głowica przyłożona. W ogóle wczoraj po tej glukozie miała dzień szaleństw. Już się dziś rano zastanawiałam kiedy ona śpi. Tak się wierciła wczoraj że było tak strasznie wyraźnie widać jest. I tak krążyła od lewej strony brzucha do prawej i od prawej do lewej A dziś rano zanim małż wstał to się przytuliłam do niego (a właściwie do jego pleców) i mała zaczęła kopać a mężuś do mnie to mała mnie tak kopie ? Ależ się śmiałam
|
|||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Acha no jeszcze mi się przypomniało z SR...
odnośnie prania ubranek, to lepiej nie używać żadnych płynów do płukania, bo te wszystkie 'zapachy' lubią uczulać ... w ogóle te proszki dla dzieci tez uczulają, te cyt. 'wszystkie Jelpy, Dzidziusie, Lovele...', to się pytam w czym tu prać no i lepiej nie kupowac zapasów proszków, bo lepiej poeksperymentowac, jedno może uczulic, drugie nie ![]() no to chyba jednak kupię większe opak. BJ do koloró, bo kartonik mi się kończy... z tym że po tym Jelpie ze zmiękczaczem, to ubranka są bardziej mieciutkie
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja znów od rana biegam. Byłam w bibliotece, potem zaliczyłam mały lumpeks ( kupiłam dla siebie top)
Widziałam piękny płaszczyk wełniany w kolorze beżowym dla dziewczynki 2-3 letniej na jesień lub wiosnę dla chłopaków nic ciekawego nie było ![]() W Rossmanie promocja jest na pieluszki od 3 rozmiaru , ja kupiłam tam małą paczuchę do szpitala białych pampków newborn 1 - zapłaciłam jakieś 26 zł Ja w ogóle zawsze patrzę na cenę za 1 pieluszkę- i tu wychodziło że mniejsza paczka wychodzi ekonomiczniej przy cenie za sztukę niż jumbo pack w Super-pharm kupiłam 1 białe ( dużą paczkę chyba 72 szt) za niecałe 55 zł ( chyba była promocja) i na pewno jest promocja na zielone pampersy- kupiłam dużą pakę chyba z 80 szt za 39,90 Czytałam o pieluszkach doświadczonych mam, i ponoć te zielone są lepsze na lato, ogólnie bardziej chłonne- no będziemy testować i ocenimy Na marginesie słyszałam wiele dobrego o pieluszkach DADA z biedronki, i też zamierzam je wypróbować Chocolate piękny brzuszek Berenika ogólnie prawda jest taka, że magnez z tabletek kiepsko się wchłania- moja mama jest farmaceutką i twierdzi, że te wszystkie suplementy diety to o kant dupy potłuc- jak już jesteś w aptece to proś o magnez ale LEK! jest duża różnica!!!!! A generalnie spożywaj dużo produktów zawierających magnez w dużych ilościach- pestki i orzechy, wodę muszyniankę, kaszę gryczaną, awokado- i moje ostatnie odkrycie - z serii dobra kaloria- amarantus prażony i chrupiąca gryka z melasą i migdałami- kosztuje kilka zł za paczuchę i jest super do chrupania http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...a-z-migdalami/ Ramona super info, dzięki. My jutro mamy pierwsze spotkanie, jak będę miała takie info to też będę pisać. Co do emolientów- to one są bardzo polecane- ja będę kożystała w każdej kąpieli, o Jonshonie też słyszałam niepochlebne info! Morin lepszy pessar, niż przedwczesny poród! Głowa do góry, na pewno będziesz się mniej stresować Ja wypożyczyłam dziś 3 fajne książki- jedną ze śpiewankami dla dzieci- niestety talentu nie mam, ale to mi nie przeszkadza- zamierzam się choć kilku nauczyć, żeby śpiewać Borysowi Druga o zdrowym żywieniu- mam fioła na tym punkcie, i zawsze czytam takie książki z wielkim zaciekawieniem, choć wiem już wiele na ten temat, zawsze znajdę jeszcze mnóstwo ciekawych info a trzecia to ćwiczenia pilates- jutro dopytam położną o możliwość wykonywania takich ćwiczeń i mam nadzieję, że jeszcze trochę powzmacniam mięśnie, bo jest coraz ciężej Kinia Staniki fajne, ja często noszę bieliznę z h&m, i nigdy nie miałam pudła- niestety są tak zapakowane, że nie ma możliwości ich zmierzyć, a zwrotów bielizny z wiadomych względów nie uznają... Ale na szczęście są fajne, mają dobrą regulację, są z mięciutkiej bawełny no i nie mają fiszbinów! A jak się będą sprawowały to już w praktyce się oceni Ja mam zamiar dokupić jeszcze na allegro 2 białe, co by mieć kilka sztuk Zaraz biorę się za obiad, potem będę robić babeczki, a na kolację naleśniki, i jeszcze na jutrzejsze śniadanie jajka faszerowane także zapowiada się popołudnie w kuchni |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w końcu jedna mamusia, która miała te same normy gluko co ja to moge w końcu porównać sobie ![]() ja miałam wyższe wyniki (sic!), na czczo wyszło mi 4,71, po 2 h 6,13, ale gin mówiła, ze są ok ![]() daj znać, co tam położna mówiła ciekawego? ja teraz będę ćwiczyła oddychanie podczas porodu, juz się boję ![]() bo to wymagająca kobieta jest, po porodzie pokazuje, jak ściągać rękoma pokarm bez laktatora albo jak ćwiczyć, by wzmocnić mieśnie macicy i nie wisiała fałda skóry
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie bodajże po 36tc wizyty są co tydzień
Ja też na Avent postawiłam - zarówno w smoczkach, jak i butelkach, laktatorze i innych akcesoriach
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę, trochę szkoda z tymi stanikami z h&M, bo miałam nadzieję na przymiarkę ja mam mega problem z dobraniem staników, ostatnio w bieliźnianym spędziłam godzinę na wybieraniu jednego modelu, który by na mnie pasował, przymierzyłam wszystkie możliwe, jakie były na sklepie, dopiero taki z nowej dostawy, jeszcze nie wywieszony na mnie pasował |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie zjadłam z nią sałatkę owocową
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz wizyty co miesiąc, także teraz po wizycie w 32tc będą już częściej.
I ja na razie nie kupuje laktatora. Różnie to z tym pokarmem jest, a teraz z kupieniem nie ma problemu, więc jak będzie potrzeba to kupię dopiero po porodzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:55 |
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
W ramach siedzenia w domu przeglądam na allegro sukieneczki dla maluszków
jak urodzę i mi nie przejdzie to chyba zbankrutuje ![]() Cytat:
A co do wagi, moja też jest malutka a lekarka mówi, że widać taki jej urok bo przybiera prawidłowo.choc0late genialny masz ten brzuszek ale dźwigania nie zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------------- Pisałyście o stanikach z H&M, ja mam alergię na bieliznę od nich bo co bym nie kupiła to po kilku praniach robi się o 2 rozmiary większe i obwodami od staników mogłabym się owinąć ![]()
|
||||
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
juz po USG ![]() Wszystko wyszło ok,na opisie waga pokazuje coś 882 g a we wtorek było 550 tak szybko rosnie?? Lekarz powiedział ze nastepne 4d w 30 tym tygodniu i mam przyjść z płytką. Dzis znowu foty nie szło zrobić nie lubi fot
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ogólnie atopowe zapalenie skóry. Obecnie założyli mi plastry żeby zobaczyć na co dokładnie mam uczulenie, i do czwartku albo piątku mam z tym chodzić Tak zostawić was na moment i iść do lekarza bez dostępu do neta ![]() Co do smoczków ja zakupiłam z nuka, kupiłam też butelkę z aventu. Dzisiaj dorwałam trzy pary skarpetek dla maluszka
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co pochwalisz się czy chłopczyk czy dziewczynka?
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niebieski czy różowy?
|
|
|
|
|
#3297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do położnej wyjątkowo nie miałam dziś żadnych pytań to sobie tak o ogólnie porozmawiałyśmy. A że zaczął się u nas remont jednej z głównych ulic ![]() Muszę tą moją zapytać następnym razem o takie ćwiczenia W poniedziałek wizyta u ginki. Ciekawe czy będzie mówiła coś o usg, kiedy mi zrobi bo w gabinecie nie ma. Już bym chciała zobaczyć co tam u małej słychać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy nawale jak i przy rozkręcaniu laktacji. Poza tym zamawiam z innymi rzeczami przez allegro żeby przesyłka jedna wyszła, nie mówiąc już, że na necie są fajne dodatki/prezenty ![]() Sylvunia różowy?
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
RÓŻOWE
Mozna wpisac na 1 stronkę Lenka
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, no to gratuluje! Też chcemy kiedyś Lenkę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

dbajcie o siebie!
często tak jest
jak będę w smyku to oblukam też graco.

żebyś jednak dotrwała do tego terminu, chociaż do 38tc
13.07.2013 

ja mam mega problem z dobraniem staników, ostatnio w bieliźnianym spędziłam godzinę na wybieraniu jednego modelu, który by na mnie pasował, przymierzyłam wszystkie możliwe, jakie były na sklepie, dopiero taki z nowej dostawy, jeszcze nie wywieszony na mnie pasował

A co do wagi, moja też jest malutka a lekarka mówi, że widać taki jej urok bo przybiera prawidłowo.