Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 11:13   #3271
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że Nasz Maluszek w 28tc też ważył 980g i lekarka nic mi nie mówiła.. Zobaczymy co będzie na następnej wizycie
Moja podobnie i za każdym razem słyszę że w normie :/

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból kręgosłupa? Przy moim leżączym teraz trybie życia co raz trudniej mi jeste wytrzymywać ten ból.
Ja cierpię od miesięcy. Tylko piłka mi pomaga, siedzę na niej zamiast na krzesłach, nawet przy biurku.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Mam pytanie pierzecie kołderkę i poduszeczkę dla dziecka przed użytkowaniem?
Na pewno, tylko latem nie planuję jeszcze używać. Specjalnie kupiłam silikonowe żeby można było często prać, mam fioła na punkcie roztoczy :p

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kusi mnie ya Ziajka z filtrem tylko że w necie trafiłam na opakowanie z białą i czerwoną nakrętką i zastanawiam się czy się czymś różnią
Różnią się, jeden jest od 1 dnia życia, drugi od 6 miesiąca.
Stary 2014-03-25, 11:21   #3272
Kakusia
Zakorzenienie

Witam się
Ja dalej walczę z katarem wstrętnym. Poza tym ciśnienie daje mi w kość, co chwile głowa ćmi. Ale do jutra co raz ładniej ma być, niech ta wiosna wróci, to wezmę się za pranie i wicie gniazda

Chocolate wow jaka piłeczka śliczna dbajcie o siebie!

Morin nie przejmuj się pessarem, nic strasznego, a dzięki temu może trochę bardziej się poruszasz, znam osobiście 2 osoby po pessarze i obie zadowolone

Ramona śliczne te ogrodniczki!

Pradip były w Biedronce pokrowce na pościel pod łóżko - zakupiłam zielony żeby móc go trzymać pod łóżeczkiem i mieć tam czy zapasy pieluch, czy pościeli właśnie, czy kocyki itp

NecroKitty wiedziałam, że cel wózkowy zmieni się po oglądnięciu często tak jest a wczoraj przeszło mi przez myśl zaproponować Ci Jane Muum! Igo to kolejne wydanie Mutsy jakby ulepszenie Evo ale mnie jednak Muum się wizualnie bardziej podoba ale to już rzecz gustu Fajnie, że po obmacaniu jesteście już na coś zdecydowani!

Anteria a co masz z rękami że idziesz do dermatologa?
Pytam bo sama mam z dłońmi straszny teraz problem.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
To teraz wiem, że nic nie wiem jak będę w smyku to oblukam też graco.
każdej spasuje co innego dobrze, że jest wybór i jest w czym wybierać
Dziękuję nie daję się
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Pytanko do dziewczyn ktore leżą: czy lezycie tak caly czas czy jednak siedzice np. Bo ja niby mam tez lezec ale wiecej siedze sobie na fotelu ...
ja jak musiałam leżeć w styczniu to lekarz kazał dosłownie poziomo, żeby główka dziecka nie uciskała na szyjkę.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 11:32   #3273
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
Raczej dobrze, dziekuje jak lekarz kazal tak odpoczywam prawie caly czas i tak ciezko z tym brzucholem cokolwiek robic nawet dluzsze spacery mnie juz mecza
too my w 28tc po 30tc juz tylko lezenie chyba haha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Piękny brzuś Odpoczywajcie w trójpaku jak najdłużej

Kakusia tak też myślałam bo czuję różnicę między siedzeniem a leżeniem, ale miałam nadzieję że może jednak da rade bez poziomowania

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-03-25 o 11:33
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 11:47   #3274
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Chocolate, sle piękny brzuś odpoczywajcie dużo
Berenika, nie ma za co

Ja smoczki kupiłam aventowskie zobaczymy czy Młodemu podpasują
I też wizytuje 10 kwietnia
Po którym tygodniu te wizyty u lekarza są częstsze?

Stary 2014-03-25, 12:04   #3275
choc0late
Wtajemniczenie

dziekujemy ciocie wizazowe za kompementy i wsparcie

my tez wizyta 10kwietnia ale bez usg niestety :p

blue ja tez postawilam na avent

Stary 2014-03-25, 12:08   #3276
bluesky89
Zakorzenienie

Chocolate, a to nie masz na każdej wizycie usg?
To bedziemy się grupowo wizytowac ja jeszcze badania musze zrobić

Mam nadzieje, że się sprawdza, zarówno u Ciebie jak i u mnie

Stary 2014-03-25, 12:11   #3277
karolkya
Wtajemniczenie

a ja mam wizytę 12 kwietnia godz.o 10:20
Stary 2014-03-25, 12:13   #3278
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
ale dzisiaj u nas paskudna pogoda, poszłąm wczoraj spać koło 22, obudziłam się przed 9 i nadal mam ochotę spać... do tego strasznie pieką mnie oczy, zaczynają dawać o sobie znać alergie na pyłki... zapytam jutro gina, czy mogę brać coś na alergię. Zawsze brałam Claritine SPE i pomagało.
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Nie widzę go w gazetce ile płaciłaś? ja się Waham pomiędzy nim a babydream
Doczytałam że glukoza ok

A ja na wizycie usłyszałam że nie dotrwam do terminu i mam się szykować ale jestem szczęśliwa bo wszystkie nieprawidłowe wymiary są już ok
Trzymam żebyś jednak dotrwała do tego terminu, chociaż do 38tc
Płaciłam za ten z pompką chyba 17 zł, tak mi się wydaje, bo w gemini był za 21 i stwierdziłam, że 4 zł różnicy to bardzo dużo

chocolate ale cudny brzuniooo

Coś nam niektóre mamusie zaginęły - Izetka , Monica , Rybka odezwijcie się do nas eweden nas podczytuje, ale z tego co wiem, nie ma weny ostatnio
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:19   #3279
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Raczej dobrze, dziekuje jak lekarz kazal tak odpoczywam prawie caly czas i tak ciezko z tym brzucholem cokolwiek robic nawet dluzsze spacery mnie juz mecza
Jaki brzuuuuszek wielki. Na pewno już cięzki jest.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki, ja też jak coś mi się spodoba to kupuję już większe rzeczy, bo to zawsze jest tak, że jak będziemy później szukać takich rozmiarów to nagle nie będzie
Ja też jak tylko cos mi sie podoba w sh a jest na większy rozmiar to biorę, bo gdzie później z dzieckiem po ciucholandach będe chodzić

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

Ja cierpię od miesięcy. Tylko piłka mi pomaga, siedzę na niej zamiast na krzesłach, nawet przy biurku.
Właśnie muszę odszukać w domu piłkę żeby choć chwile na niej posiedzieć i może ulży ból.
Na masaż tż nie ma co liczyć, jak jemu się nawet nie chce mnie podrapać po plecach. Ale wczoraj już byłam w takim stanie że się zlitował i rozczesał mi włosy po myciu.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:19   #3280
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Chocolate, a to nie masz na każdej wizycie usg?
To bedziemy się grupowo wizytowac ja jeszcze badania musze zrobić

Mam nadzieje, że się sprawdza, zarówno u Ciebie jak i u mnie

mam, ale w miedzy wizytami jeszcze wpadam do przychodni posluchac serduszek, dac obmacac lekarzowi brzuszek i pokazac najnowsze wyniki

Stary 2014-03-25, 12:21   #3281
bluesky89
Zakorzenienie

Chocolate, chyba, że tak
Już się nie mogę doczekać wizyty

Stary 2014-03-25, 12:21   #3282
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość

Coś nam niektóre mamusie zaginęły - Izetka , Monica , Rybka odezwijcie się do nas eweden nas podczytuje, ale z tego co wiem, nie ma weny ostatnio
Prowansja88 też ostatnio 2,5 tyg temu pisała.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:24   #3283
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chwalę się łupami z Sh (tunika na 9-12 mscy ale pewnie na wiosnę następną będzie w sam raz, do tego rajstopki i jakaś bluzeczka na długi rekach/bodziak , kostium z miękkiego jeansu spodobał się mężowi , też jest na 9-12 mscy, i jesli trafi mi się duży dzieć, to tak jak wyżej rajtki, bluzeczka i może śmigać przed latem) i pepco (różowe śliniaczki, smerfetka i ręczniczek 30x50cm) oraz śliniaczkiem bezceratkowym
śliczne ciuszki, a tuniczka ostatnio dłuższy czas nie zaglądałam jednak jak jestem to też patrzę już na większe

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki, ja też jak coś mi się spodoba to kupuję już większe rzeczy, bo to zawsze jest tak, że jak będziemy później szukać takich rozmiarów to nagle nie będzie
albo zwyczajnie nie będzie czasu

Cytat:

śliczny masz ten brzusio. chłopaki rosną pięknie

Odebrałam wyniki badań no i wychodzi na to że są ok. Przed wypiciem glukozy wyszło 4,2 mmol/l a przedział [3,5-5,6] a po dwóch godzinach wyszło 4,8 mmol/l a przedział [do 7,8]

Pogoda się troszkę poprawiła, nadal pada ale już nie tak intensywnie jak wczoraj no i po porannych wiadomościach wiem już dlaczego u nas tak zimno. No skoro w górach śnieg spadł to jak tutaj może być ciepło. Dobrze że tutaj nie sypnęło śniegiem bo już opony na letnie zmieniliśmy

Zaraz jeszcze przyjdzie położna. Małej znowu się pewnie nie spodoba jak będzie mierzyła jej tętno. zawsze wtedy zaczyna wariować niesamowicie i kopie tam gdzie jest ta głowica przyłożona.

W ogóle wczoraj po tej glukozie miała dzień szaleństw. Już się dziś rano zastanawiałam kiedy ona śpi. Tak się wierciła wczoraj że było tak strasznie wyraźnie widać jest. I tak krążyła od lewej strony brzucha do prawej i od prawej do lewej A dziś rano zanim małż wstał to się przytuliłam do niego (a właściwie do jego pleców) i mała zaczęła kopać a mężuś do mnie to mała mnie tak kopie ? Ależ się śmiałam No ale pierwszy raz poczuł jej kopniaki na swoim tyłku

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:30   #3284
Ramona_85
Zakorzenienie

Acha no jeszcze mi się przypomniało z SR...
odnośnie prania ubranek, to lepiej nie używać żadnych płynów do płukania, bo te wszystkie 'zapachy' lubią uczulać ... w ogóle te proszki dla dzieci tez uczulają, te cyt. 'wszystkie Jelpy, Dzidziusie, Lovele...', to się pytam w czym tu prać czy moge z BJ jak piorę swoją bieliznę tez w tym? To odp., że tak, jak najbardziej, to chyba ten BJ tylko rekomendowała
no i lepiej nie kupowac zapasów proszków, bo lepiej poeksperymentowac, jedno może uczulic, drugie nie
no to chyba jednak kupię większe opak. BJ do koloró, bo kartonik mi się kończy... z tym że po tym Jelpie ze zmiękczaczem, to ubranka są bardziej mieciutkie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:35   #3285
zophiee
Zakorzenienie

Cześć. Ja znów od rana biegam. Byłam w bibliotece, potem zaliczyłam mały lumpeks ( kupiłam dla siebie top)
Widziałam piękny płaszczyk wełniany w kolorze beżowym dla dziewczynki 2-3 letniej na jesień lub wiosnę
dla chłopaków nic ciekawego nie było

W Rossmanie promocja jest na pieluszki od 3 rozmiaru , ja kupiłam tam małą paczuchę do szpitala białych pampków newborn 1 - zapłaciłam jakieś 26 zł

Ja w ogóle zawsze patrzę na cenę za 1 pieluszkę- i tu wychodziło że mniejsza paczka wychodzi ekonomiczniej przy cenie za sztukę niż jumbo pack
w Super-pharm kupiłam 1 białe ( dużą paczkę chyba 72 szt) za niecałe 55 zł ( chyba była promocja) i na pewno jest promocja na zielone pampersy- kupiłam dużą pakę chyba z 80 szt za 39,90

Czytałam o pieluszkach doświadczonych mam, i ponoć te zielone są lepsze na lato, ogólnie bardziej chłonne- no będziemy testować i ocenimy
Na marginesie słyszałam wiele dobrego o pieluszkach DADA z biedronki, i też zamierzam je wypróbować

Chocolate piękny brzuszek
Berenika ogólnie prawda jest taka, że magnez z tabletek kiepsko się wchłania- moja mama jest farmaceutką i twierdzi, że te wszystkie suplementy diety to o kant dupy potłuc- jak już jesteś w aptece to proś o magnez ale LEK! jest duża różnica!!!!!
A generalnie spożywaj dużo produktów zawierających magnez w dużych ilościach- pestki i orzechy, wodę muszyniankę, kaszę gryczaną, awokado- i moje ostatnie odkrycie - z serii dobra kaloria- amarantus prażony i chrupiąca gryka z melasą i migdałami- kosztuje kilka zł za paczuchę i jest super do chrupania
http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...a-z-migdalami/
Ramona super info, dzięki. My jutro mamy pierwsze spotkanie, jak będę miała takie info to też będę pisać.
Co do emolientów- to one są bardzo polecane- ja będę kożystała w każdej kąpieli, o Jonshonie też słyszałam niepochlebne info!
Morin lepszy pessar, niż przedwczesny poród! Głowa do góry, na pewno będziesz się mniej stresować

Ja wypożyczyłam dziś 3 fajne książki- jedną ze śpiewankami dla dzieci- niestety talentu nie mam, ale to mi nie przeszkadza- zamierzam się choć kilku nauczyć, żeby śpiewać Borysowi
Druga o zdrowym żywieniu- mam fioła na tym punkcie, i zawsze czytam takie książki z wielkim zaciekawieniem, choć wiem już wiele na ten temat, zawsze znajdę jeszcze mnóstwo ciekawych info
a trzecia to ćwiczenia pilates- jutro dopytam położną o możliwość wykonywania takich ćwiczeń i mam nadzieję, że jeszcze trochę powzmacniam mięśnie, bo jest coraz ciężej
Kinia Staniki fajne, ja często noszę bieliznę z h&m, i nigdy nie miałam pudła- niestety są tak zapakowane, że nie ma możliwości ich zmierzyć, a zwrotów bielizny z wiadomych względów nie uznają...
Ale na szczęście są fajne, mają dobrą regulację, są z mięciutkiej bawełny no i nie mają fiszbinów! A jak się będą sprawowały to już w praktyce się oceni
Ja mam zamiar dokupić jeszcze na allegro 2 białe, co by mieć kilka sztuk

Zaraz biorę się za obiad, potem będę robić babeczki, a na kolację naleśniki, i jeszcze na jutrzejsze śniadanie jajka faszerowane
także zapowiada się popołudnie w kuchni
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 12:39   #3286
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki, a tuniczka ostatnio dłuższy czas nie zaglądałam jednak jak jestem to też patrzę już na większe

Odebrałam wyniki badań no i wychodzi na to że są ok. Przed wypiciem glukozy wyszło 4,2 mmol/l a przedział [3,5-5,6] a po dwóch godzinach wyszło 4,8 mmol/l a przedział [do 7,8]

Zaraz jeszcze przyjdzie położna. Małej znowu się pewnie nie spodoba jak będzie mierzyła jej tętno. zawsze wtedy zaczyna wariować niesamowicie i kopie tam gdzie jest ta głowica przyłożona.
dziękuję

no i w końcu jedna mamusia, która miała te same normy gluko co ja
to moge w końcu porównać sobie
ja miałam wyższe wyniki (sic!), na czczo wyszło mi 4,71, po 2 h 6,13, ale gin mówiła, ze są ok

daj znać, co tam położna mówiła ciekawego?
ja teraz będę ćwiczyła oddychanie podczas porodu, juz się boję

bo to wymagająca kobieta jest, po porodzie pokazuje, jak ściągać rękoma pokarm bez laktatora albo jak ćwiczyć, by wzmocnić mieśnie macicy i nie wisiała fałda skóry
Stary 2014-03-25, 12:46   #3287
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Po którym tygodniu te wizyty u lekarza są częstsze?
u mnie bodajże po 36tc wizyty są co tydzień teraz mam co 2-3tyg

Ja też na Avent postawiłam - zarówno w smoczkach, jak i butelkach, laktatorze i innych akcesoriach

Nasza Córunia

Stary 2014-03-25, 12:46   #3288
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Ramona super info, dzięki. My jutro mamy pierwsze spotkanie, jak będę miała takie info to też będę pisać.
Co do emolientów- to one są bardzo polecane- ja będę kożystała w każdej kąpieli, o Jonshonie też słyszałam niepochlebne info!

Kinia Staniki fajne, ja często noszę bieliznę z h&m, i nigdy nie miałam pudła- niestety są tak zapakowane, że nie ma możliwości ich zmierzyć, a zwrotów bielizny z wiadomych względów nie uznają...
o to super, zawsze lepiej wymienić się wiadomościami niż polegac na opinii jednej położnej

kurczę, trochę szkoda z tymi stanikami z h&M, bo miałam nadzieję na przymiarkę ja mam mega problem z dobraniem staników, ostatnio w bieliźnianym spędziłam godzinę na wybieraniu jednego modelu, który by na mnie pasował, przymierzyłam wszystkie możliwe, jakie były na sklepie, dopiero taki z nowej dostawy, jeszcze nie wywieszony na mnie pasował
Stary 2014-03-25, 12:47   #3289
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Berenika ogólnie prawda jest taka, że magnez z tabletek kiepsko się wchłania- moja mama jest farmaceutką i twierdzi, że te wszystkie suplementy diety to o kant dupy potłuc- jak już jesteś w aptece to proś o magnez ale LEK! jest duża różnica!!!!!
A generalnie spożywaj dużo produktów zawierających magnez w dużych ilościach- pestki i orzechy, wodę muszyniankę, kaszę gryczaną, awokado- i moje ostatnie odkrycie - z serii dobra kaloria- amarantus prażony i chrupiąca gryka z melasą i migdałami- kosztuje kilka zł za paczuchę i jest super do chrupania
http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...a-z-migdalami/
potwierdzam, a gryka z melasą jest super właśnie zjadłam z nią sałatkę owocową
Stary 2014-03-25, 12:53   #3290
bluesky89
Zakorzenienie

Ja mam teraz wizyty co miesiąc, także teraz po wizycie w 32tc będą już częściej.

I ja na razie nie kupuje laktatora. Różnie to z tym pokarmem jest, a teraz z kupieniem nie ma problemu, więc jak będzie potrzeba to kupię dopiero po porodzie

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2014-03-25 o 12:55
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:04   #3291
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, trochę szkoda z tymi stanikami z h&M, bo miałam nadzieję na przymiarkę ja mam mega problem z dobraniem staników, ostatnio w bieliźnianym spędziłam godzinę na wybieraniu jednego modelu, który by na mnie pasował, przymierzyłam wszystkie możliwe, jakie były na sklepie, dopiero taki z nowej dostawy, jeszcze nie wywieszony na mnie pasował
Te staniki są po prostu spięte takim specjalnym klipsem, jak to w h&m, dlatego ciężko je zmierzyć, ale ja kiedyś prosiłam o odpięcie tego klipsa, żeby zmierzyć chyba spodnie. Był w tak niefortunnym miejscu przypięty, że nie dało się ich zapiąć, a babka bez problemu mi go odpięła, także myślę, że i Tobie pójdą na rękę
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:12   #3292
NecroKitty
Wtajemniczenie

W ramach siedzenia w domu przeglądam na allegro sukieneczki dla maluszków jak urodzę i mi nie przejdzie to chyba zbankrutuje

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
witam się porannie,

Wczoraj na wizycie lekarz powiedział że mam krótką tą szyjkę nadal to mówię że byłam na usg w szpitalu i ostatnio dwa tygodnie temu na usg też było jeszcze ok ( w miarę bo skróciła się w tydzień o 1 cm no ale może tak zmierzyli kto to wie) A mój lekarz na to wszystko powiedział że przy badaniu krótko i nie ma co ryzykować i pessar jutro mają mi założyć. Zdołowałam się tym myślałam że g uniknę a tu nic z tego. Pewnie mi go dopiero zdejmą przed porodem. Eh..

Moja dzidzia tez bardzo mała w 26 tc ważyła 780 gram ale nic na to lekarz nie powiedział widocznie jeszcze nie tak źle i wyrówna. Pewnie każdy prowadzący inaczej podchodzi do tego może miał dużo przypadków z niedokrwistością i dmucha na zimne a my panikujemy. Mój chyba miał z szyjką jakieś złe doświadczenia bo pakuje mi ten pessar każdy coś innego
Nie martw się, lekarze wiedzą co robią A co do wagi, moja też jest malutka a lekarka mówi, że widać taki jej urok bo przybiera prawidłowo.

choc0late
genialny masz ten brzuszek ale dźwigania nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
NecroKitty wiedziałam, że cel wózkowy zmieni się po oglądnięciu często tak jest a wczoraj przeszło mi przez myśl zaproponować Ci Jane Muum! Igo to kolejne wydanie Mutsy jakby ulepszenie Evo ale mnie jednak Muum się wizualnie bardziej podoba ale to już rzecz gustu Fajnie, że po obmacaniu jesteście już na coś zdecydowani!
Muum z wszystkich co oglądaliśmy został na drugim miejscu. Głównie jeśli chodzi o cenę, ale ostatecznie jeśli Igo weźmiemy 2w1 + fotelik to cenowo wychodzi tak samo. Igo przeważyło u mnie wizualnie przy gondoli, w Jane wygląda ona jak głębokie ciemne pudło

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Kakusia tak też myślałam bo czuję różnicę między siedzeniem a leżeniem, ale miałam nadzieję że może jednak da rade bez poziomowania
Jeśli skraca się szyjka to lepiej leżeć. U mnie to tylko napinanie brzucha więc nie ma przeciwwskazań do siedzenia.

Cytat:
Acha no jeszcze mi się przypomniało z SR...
odnośnie prania ubranek, to lepiej nie używać żadnych płynów do płukania, bo te wszystkie 'zapachy' lubią uczulać ... w ogóle te proszki dla dzieci tez uczulają, te cyt. 'wszystkie Jelpy, Dzidziusie, Lovele...', to się pytam w czym tu prać czy moge z BJ jak piorę swoją bieliznę tez w tym? To odp., że tak, jak najbardziej, to chyba ten BJ tylko rekomendowała
no i lepiej nie kupowac zapasów proszków, bo lepiej poeksperymentowac, jedno może uczulic, drugie nie
no to chyba jednak kupię większe opak. BJ do koloró, bo kartonik mi się kończy... z tym że po tym Jelpie ze zmiękczaczem, to ubranka są bardziej mieciutkie
Ostatnio mojej mamy koleżanka też o tym mówiła. Ja ostatecznie kupiłam płyn do prania Bobini hipoalergiczny i faktycznie nie ma dodatków zapachowych. A zamiast używania płynów do płukania wystarczy uprasować ubranka, będą tak samo miękkie.

-------------
Pisałyście o stanikach z H&M, ja mam alergię na bieliznę od nich bo co bym nie kupiła to po kilku praniach robi się o 2 rozmiary większe i obwodami od staników mogłabym się owinąć
Stary 2014-03-25, 13:13   #3293
sylvuniaa84
Zadomowienie

: brokul:
juz po USG
Wszystko wyszło ok,na opisie waga pokazuje coś 882 g a we wtorek było 550 tak szybko rosnie??
Lekarz powiedział ze nastepne 4d w 30 tym tygodniu i mam przyjść z płytką.
Dzis znowu foty nie szło zrobić nie lubi fot
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Buciki-dla-noworodka_image_width_330.jpg (12,0 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-03-25, 13:17   #3294
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Anteria a co masz z rękami że idziesz do dermatologa?
Pytam bo sama mam z dłońmi straszny teraz problem.

Mam ogólnie atopowe zapalenie skóry. Obecnie założyli mi plastry żeby zobaczyć na co dokładnie mam uczulenie, i do czwartku albo piątku mam z tym chodzić

Tak zostawić was na moment i iść do lekarza bez dostępu do neta

Co do smoczków ja zakupiłam z nuka, kupiłam też butelkę z aventu. Dzisiaj dorwałam trzy pary skarpetek dla maluszka
Stary 2014-03-25, 13:22   #3295
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
juz po USG
Wszystko wyszło ok,na opisie waga pokazuje coś 882 g a we wtorek było 550 tak szybko rosnie??
no to super, że wszystko dobrze to co pochwalisz się czy chłopczyk czy dziewczynka?
Stary 2014-03-25, 13:28   #3296
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
juz po USG
niebieski czy różowy?
Stary 2014-03-25, 13:35   #3297
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
dziękuję

no i w końcu jedna mamusia, która miała te same normy gluko co ja
to moge w końcu porównać sobie
ja miałam wyższe wyniki (sic!), na czczo wyszło mi 4,71, po 2 h 6,13, ale gin mówiła, ze są ok

daj znać, co tam położna mówiła ciekawego?
ja teraz będę ćwiczyła oddychanie podczas porodu, juz się boję

bo to wymagająca kobieta jest, po porodzie pokazuje, jak ściągać rękoma pokarm bez laktatora albo jak ćwiczyć, by wzmocnić mieśnie macicy i nie wisiała fałda skóry
Cytat:
Ja mam teraz wizyty co miesiąc, także teraz po wizycie w 32tc będą już częściej.

I ja na razie nie kupuje laktatora. Różnie to z tym pokarmem jest, a teraz z kupieniem nie ma problemu, więc jak będzie potrzeba to kupię dopiero po porodzie

czyli wg tych norm co napisali na wynikach twoje też są w porządku.

Do położnej wyjątkowo nie miałam dziś żadnych pytań to sobie tak o ogólnie porozmawiałyśmy. A że zaczął się u nas remont jednej z głównych ulic to było o czym rozmawiać. Stwierdziłam że całe szczęście że to nie droga prowadząca do szpitala

Muszę tą moją zapytać następnym razem o takie ćwiczenia
W poniedziałek wizyta u ginki. Ciekawe czy będzie mówiła coś o usg, kiedy mi zrobi bo w gabinecie nie ma. Już bym chciała zobaczyć co tam u małej słychać

Cytat:
juz po USG
nie trzymaj nas w niepewności ? różowe czy niebieskie ??

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 13:36   #3298
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja z doświadczenia wiem, że nawet w szpitalu już się przydaje przy nawale jak i przy rozkręcaniu laktacji. Poza tym zamawiam z innymi rzeczami przez allegro żeby przesyłka jedna wyszła, nie mówiąc już, że na necie są fajne dodatki/prezenty

Sylvunia różowy?

Nasza Córunia

Stary 2014-03-25, 13:37   #3299
sylvuniaa84
Zadomowienie

RÓŻOWE

Mozna wpisac na 1 stronkę Lenka
Stary 2014-03-25, 13:40   #3300
bluesky89
Zakorzenienie

Sylwia, no to gratuluje! Też chcemy kiedyś Lenkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości